Parel Radio / Cursus alleen zijn #19 3


Hoe doe je dat eigenlijk, leven in je eentje? Hoe sjouw je een zware radiator naar driehoog? Waarom kun je Chinese kool het beste vermijden en hoe houd je je seksleven een beetje leuk?

In ‘Een Cursus Alleen Zijn’ praten singles openhartig over hun dagelijks reilen en zeilen. Met praktische tips voor een levensstijl die niemand van huis uit meekrijgt.

Het aantal alleenstaanden in Nederland stijgt, vooral in de grote steden. Alleen al in Amsterdam wonen 243.000 singles, van wie bijna de helft tussen de 30 en 40.

Montage en regie: Maartje Duin
Research en samenstelling: Maartje Duin en Esma Linnemann
Techniek: Arno Peeters

Meer afleveringen van Parel Radio vind je hier.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Parel Radio / Cursus alleen zijn #19

  • Jeanne Lendfers

    Mijn dochter attendeerde me op Parelradio. Dit is het eerste programma dat ik beluister. Ik woon niet alleen, maar zie het belang en de waarde van alleen kunnen zijn. Daar maak ik werk van, in de eerste plaats in mijn persoonlijk leven, dat vooral een innetlijk leven is. Maar ook in mijn werk als inspirator en motivator bij het jezelf bevrijden van innerlijke beelden en daaruit voortvloeiende overtuigingen en onbewuste uutstraling daarvan. In dit kader ben ik veel singles tegen gekomen. Ik heb gemerkt dat single zijn het gevolg kan zijn van een onbewuste binding aan een ouder, alsof er sprake is van ‘niet vrij zijn’ voor een relatie. Als kind ben je dan ongemerkt op de plek van de partner van de ouder terecht gekomen. Dat kan gebeuren als de partner van de ouder op een bepaalde manier afwezig is, misschien door het sterven van de partner, door een scheiding, doordat de partner veel van huis is of doordat de ouders elkaar niet werkelijk zien. Een kind dat in de rol van partner geraakt is, kan daar als volwassene nog aan vast zitten. Bewustwording en etkenning hiervan kan leiden tot bevrijding uit deze rol. Pas na bevrijding uit de rol van een ander kun je aan je eigen leven beginnen. Misschien is dat een single leven, misschien ook niet. Wanneer single leven werkelijk bij je past zul je je er goed bij voelen. Als dat niet het geval is, kan het zinvol zijn om de innerlijke wereld te onderzoeken op de belemmeringen die een rol spelen. Ontkoppeling van de onbewust opgepakte rol kan
    Wens ons allemaal een gelukkig innerlijk leven, waarin wij in wezen allemaal singles zijn.
    Parelradio, ik ga beslist meer van jullie beluisteren. Maartje, bedankt voor dit parelprogramma.

  • Tien

    Ben geen single, ben getrouwd, maar mijn dochter is 25 en single, geen enkele reden aan te nemen dat ze op zoek is, zoals ik eeuwig was op die leeftijd. Na het beluisteren van parel begrijp ik haar nog beter. Als getrouwde snap ik dat het niet bang zijn en het zelfs fijn vinden van single zijn van onschatbare waarde is. het maakt je sterk en dat is pas echte onafhankelijkheid.