Playlist

Politiek

Vier podcasts waarin politieke kwesties worden geduid

by PodNL

  Politiek

  Jul 15 2017

 • De Rudi & Freddie Show / Met een stofkam door het regeerakkoord

  In een nieuwe aflevering van de Rudi & Freddie Show gaan we met collega Jelmer Mommers en een stofkam door het akkoord, en komen we tot de conclusie dat Nederland in werkelijkheid veel te weinig doet.

 • Bureau Buitenland / De toekomst van Koerdistan

  Met de val binnen een dag van de stad Kirkuk lijkt de droom van een onafhankelijk Koerdistan ineens weer ver weg. Behalve het verlies van de o zo belangrijke olie-inkomsten, lijken de Koerden ook nog ernstig verdeeld. Een diepe scheidslijn tekent zich af tussen rivaliserende politieke partijen. Politicoloog Mariwan Kanie (UvA) maakt zijn analyse van de nieuwe realiteit in Koerdistan en Irak, die zich aftekent na de inname gisteren van Kirkuk.

 • De Wereld / 'Buitenlandparagraaf in regeerakkoord redelijk mager'

  Zo mist hij standpunten over de rol van Nederland binnen Europa. 'Als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie gaat verlaten, wordt Europa continentaler. Ik had graag wat meer gezien over wat Nederland dan moet doen. Merkel en Macron zullen de toon aan gaan geven. Je moet als Nederland aangeven hoe je die tandem wil beïnvloeden. Een Europese strategie had er best beknopt in mogen staan.' Te weinig ambitie in defensiebegroting De Hoop Scheffer leest in het regeerakkoord enkel punten waar het ka...more

 • Haagse Zaken / Pim-pam-petten met ministerposten, teleurgestelde Kamerleden en de prijs van Thijs #5

  In de vijfde aflevering van NRC Haagse Zaken draait het maar om één ding: het nieuwe kabinet. Host Lamyae Aharouay en redacteuren Marike Stellinga en Tom-Jan Meeus bespreken het spel en de knikkers.