Playlist

Vers van pers

Hier vind je de nieuwste afleveringen

by PodNL

  Nov 25 2017

 • #10: Waarom Nederlands migratiebeleid weinig zin heeft

  Hoewel de formatie er op klapte, is de rol van het Nederlands migratiebeleid eigenlijk best klein. Hoeveel zin hebben onze debatten als de neuzen in Europa een andere kant op staan? Redacteuren Mark Kranenburg en Stéphane Alonso praten ons bij, onder leiding van Lamyae Aharouay.

 • Black Friday

  In China is onrust over de aanpak van de enorme schuldenberg. De AEX zit na weken van dalingen weer een beetje in de lift. Altice is wederom de hekkensluiter. Of er een eindejaarsrally in zit voor beleggers, bespreekt Rob Jansen met Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management en Patrick Bijersbergen, auteur van het boek Beleggen kun je zelf 2018.

 • Jan Matthys - regisseur - 24-11-2017

  De Vlaamse Jan Matthys is een gelauwerd regisseur. In eigen land vooral bekend om zijn series. Deze maand maakt hij zijn speelfilm debuut met ?Vele hemels boven de zevende?. De verfilming van de gelijknamige debuut roman van Griet op de Beeck, de bestseller waarvan 260.000 exemplaren zijn verkocht. Matthys kreeg een oeuvreprijs de EuroFIPA d?Honneur voor zijn serie ?In Vlaamse Velden?.Presentatie: Petra Possel

 • Bertrand Janssen en Healey Museum

  Mede mogelijk gemaakt door: LeasePlanTe gast: Bertrand Janssen, ontwerper bij Daimler. Hij is onder meer verantwoordelijk voor het design van de nieuwe Mercedes-Benz Sprinter en X-Klasse. Lamborghini Presentator Wouter Karssen rijdt in de Lamborghini Huracán Perfomante. Austin Healey Het Britse automerk Austin Healey bestaat niet meer, maar leeft toch voort in Vreeland. Daar staat het enige Healey Museum in de wereld. Dit, en meer, in De Nationale Autoshow bij BNR Nieuwsradio. Gastheren: M...more

 • Aflevering 152: Verzwegen Uber-hack en netneutraliteit VS

  Deze week werd bekend dat Uber vorig jaar al is gehackt. Daarbij zijn de gegevens van 57 miljoen accounts gestolen. Voormalig Uber-directeur Travis Kalanick betaalde de hackers om het datalek onder de pet te houden. Hoeveel lijken komen er nog uit de kast bij Uber, en wat is de rol van de nieuwe directeur Dara Khrosrowshahi? Hoogstwaarschijnlijk schaft de Amerikaanse communicatiewaakhond FCC de netneutraliteit in het land af. In de hele EU is sinds vorig jaar zo'n wet van kracht. Heeft de Ame...more

 • Deelplatforms

  Airbnb wil dat de maximale verhuurtermijn van zestig dagen in Amsterdam in stand blijft. De Amsterdamse PvdA wil juist een verbod instellen op vakantieverhuur in de stad, bijvoorbeeld via platforms als Airbnb. Welke impact hebben deelplatforms als Airbnb, Uber, Deliveroo en Helpling op de samenleving? Welke problemen duiken nog meer op? Maak je er zelf gebruik van? Wil je dat doen? Heb je er last van? Vraag er alles over! @BNR, Facebook of [email protected] Whatsappen kan ook: 0613523903. Of bel...more

 • Fragment podcast 42: Roderick Veelo wordt WOEST op gendersafespace Canada

  Roderick Veelo luistert naar geluidsfragemten waarin een Canadese universitair docent zich moet verantwoorden voor het schuldig maken aan 'genderdiscriminatie' en wordt WOEST op de totalitaire SJW-safespace.

 • Een tergend trage tango

  De rechtszaak tegen Julio Poch klinkt als een tergend trage tango. Hij zit inmiddels acht jaar in voorarrest en de uitspraak is al vaak uitgesteld. Maar volgende week komt de Argentijnse rechter met zijn oordeel: levenslang of vrijspraak. Wij belden vorige maand met Poch in de gevangenis in Buenos Aires. En komende woensdag lichten wij de uitspraak toe zodra 'ie er is.

 • 86. Sgt. Pepper Super Deluxe Edition

  Nog 1 keer Sgt. Pepper dan: Fab4Cast onderwerpt de Super Deluxe Edition (6 DISC) aan een grondige analyse. We bespreken de outtakes, het boekwerk, de 5.1-mix én laten de verschillen horen tussen de nieuwe remix en de remasters uit 2009. En daar komen toch wat opvallende zaken naar voren... Playlist: Fixing a Hole (take 3) Getting Better (take 1)

 • Vrijdag 24 november 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je NU.nl F1-kenner Joost Nederpelt over de laatste Grand Prix van dit jaar en praten we met John de Mol over Talpa Network.

 • De psychologie achter eten

  Sjanett de Geus is eating psychology coach maar ook Europees kampioen kettlebell. Een gesprek over voeding, sport, minimalisme, lifecrafting, microdosing en meer.

 • Afl. 3: Klein Antarctica

  In deze aflevering neem ik je mee naar mijn klein Antarctica. 1. Op zoek naar stilte (0:00) 2. Hij is nog wakker (0:57) 3. Ingebruikname (2:54) 4. Op Antarctica (4:48) Teksten, synthesizers, samples, vocalen en productie door Rik Limonard.