De risico's zijn al ingeprijsd, zegt Han Dieperink. Hij tipt gaming aandelen als aantrekkelijke belegging. Stan Westerterp van JNVB raadt aan het boek De conservatieve belegger te lezen. Saaie aandelen blijken namelijk goede rendementen op te leveren.
Bob Homan (ING) heeft als beleggingstip CVS Caremark, Olaf van den Heuvel (Aegon Asset Management) adviseert Aalberts Industries.
De risico's voor de economische groei zijn zeker aanwezig, maar Ralph Wessels (ABN Amro) verwacht een oplopende groei. Ook Edin Mujagic (OHV Vermogensbeheer) denkt dat de economie dit jaar zal groeien. Ralph tipt Artificial Intelligence als belegging, Edin gaat voor de onlangs geplaatste Griekse staatsobligatie.
In december zijn aandelen zo hard onderuit gegaan, wellicht te hard, dat het herstel nog wel even aanhoudt. Dat denken Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer en Cees Smit van Today's Vermogensbeheer. Martine geeft NXP als kooptip, Cees vindt Shell een aantrekkelijk aandeel.
De handelsoorlog blijft een zorg voor beleggers, maar de AEX is het goed gestart. Volgens Najib Nakad (Hof Hoorneman Bankiers) zijn obligatieleningen van Aegon een aantrekkelijke belegging. Loege Schilder van Care-IS Vermogensbeheer houdt vast aan opkomende markten.
Na een moeilijke periode steeg Fugro bijna achttien procent deze week. De verklaring is vooral te vinden in de olieprijs. Fugro daalt en stijgt vrijwel één op één met de olieprijs. Wie erin belegt, maar daar dus op letten. Maar de kooptips zijn deze week General Electric (van Richard de Jong, Van Lieshout & Partners) en Agfa Gevaert (Nico Inberg, van IEX.NL).
In Amerika stappen beleggers massaal uit aandelenfondsen, omdat de koersen dalen. Veel verstandiger is het om aandelen bij te kopen. De tip van Corné van Zeijl van Actiam is om elke maand een vast bedrag in aandelen te beleggen. Arend Jan Kamp van IEX.NL geeft ING als kooptip.
December was een hectische maand waarin de beurzen flink daalden. Jos Versteeg van InsingerGilissen en Joost van Leenders van Kempen Capital Management denken dat de storm nog niet is uitgeraasd. Maar 2019 biedt zeker kansen; Joost van Leenders tipt Amerikaanse aandelen, Jos Versteeg tipt Besi voor volgend jaar.
Net nu de ECB de steunmaatregelen gaat afbouwen, vertoont de Europese economie de eerste scheurtje. In Duitsland regent het al winstwaartschuwingen, op termijn zal Nederland dat ook gaan voelen. Dat is de mening van Sem Ongering van Laaken Asset Management en Marc Langeveld van Econopolis.
Wie kijkt naar de Europese beurzen zou denken dat het feest voor beleggers voorlopig voorbij is. Maar Bob Homan van ING en Lukas Daalder van BlackRock hebben een uitweg. De groei van opkomende landen is groter dan bij ons. Dáár liggen de kansen voor voor beleggers.
Beleggers hebben onder het bewind van Paul Polman een gigantisch rendement gemaakt. Toch denken Ralph Wessels (ABN Amro) en Jos Versteeg (InsingerGilissen) dat de nieuwe topman, Alan Jope, in staat is om die trend vast te houden. Beide analisten gaven een Chinees koopadvies: internetbedrijf Tencent.
De aandelen in Europa en Amerika zijn flink gedaald. Dat is geen reden om te kniezen, maar om kansen te pakken. Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger Vermogensbeheer tipt de technologiesector als aantrekkelijk geprijsd. Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer adviseert Amazon als te kopen aandeel.
De deal die Theresa Mat heeft gesloten, valt niet alleen slecht in het Britse Parlement. Ook beleggers worden er nerveus van. Toch zijn er genoeg kansen voor beleggers. Han Dieperink van de Rabobank ziet een goede toekomst voor duurzame bedrijven. Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer tipt de Chinese internetgigant Alibaba als kansrijk aandeel.
In Amerika loopt de rente al gestaag op, over een aantal maanden gebeurt dat waarschijnlijk ook in Europa. Dat is slecht nieuws voor beleggers, maar er zijn altijd kansen. Etienne Platte van hedgefund Antaurus tipt SBM Offshore, Albert Jellema van 1Vermogensbeheer adviseert ASML te kopen.
Te gast: - Richard de Jong van Van Lieshout & Partners - Bob Homan van ING
Te gast: - Stan Westerterp van JNVB Vermogensbeheer - Corne van Zeijl van Actiam
De Italiaanse regering lijkt niet te willen buigen voor de Europese Commissie: het begrotingstekort mag flink oplopen. Maar als de rente net zo sterk blijft oplopen als de afgelopen weken, zal de wal het schip keren. Dat is de stellige overtuiging van Najib Nakad van Hof Hoorneman Bankiers en Rein Schutte van Boer & Olij.
De beurzen incasseerden forse verliezen deze week. Maar dat biedt ook interessante kansen. Cees Smit van Today's Vermogensbeheer adviseert goudtrackers, Richard Abma van OHV Vermogensbeheer raadt Europese aandelen aan.
Unilever komt niet naar Rotterdam, en dat had topman Paul Polman kunnen zien aankomen. Britse beleggers willen hun aandeel in de FTSE100 houden. Aan de opvolger van Polman de taak om er één bedrijf van te maken, zeggen Arend-Jan Kamp van IEX.NL en Loege Schilder van Care-IS Vermogensbeheer.
Tesla-baas Elon Musk moet mogelijk vertrekken bij Tesla. Dat verkleint de kansen van de autobouwer. Dat zeggen Olaf van den Heuvel (Aegon Asset Management) en Joost van Leenders (Kempen Capital Management) in BNR's Beurswatch. Ook gaat het over de problemen in Italië, die aan het eind van de handelsweek beleggers bezig hielden. Verder TomTom en de Nederlandse bankensector. Worden onze grote banken gekocht?
Trump wil dat de OPEC, de belangrijkste olieproducerende landen, de olieprijs laten zakken. Hij kan beter de olie-export van Iran toestaan, zeggen Corné van Zeijl van Actiam en Najib Nakad van Hof Hoorneman Bankiers.
Wie denkt, zoals Nout Wellink, dat een nieuwe crisis op de loer ligt, heeft ongelijk. Jos Versteeg van InsingerGilissen en Sem Ongering van Laaken Asset Management zijn breiden van menig: het financiële systeem is gezonder dan destijds en de economie draait op volle toeren.
Het Chinese Anbang heeft zakenbank JPMorgan in de arm genomen om Vivat te verkopen. De verzekeraar zou prima bij ASR passen, vindt Etienne Platte van Antaurus. En Han Dieperink van de Rabobank vindt Japanse aandelen aantrekkelijk voor Nederlandse beleggers. Dat en meer in deze aflevering van Beurswatch.
Na Argentinië en Turkije dalen de valuta's van Zuid-Afrika en Indonesië ook sterk. De kans dat de crisis zich onder andere opkomende landen verpreidt is reëel. Maar over de Westerse aandelenmarkten op korte termijn maken Marc Langeveld (Econopolis) en Bob Homan (ING) zich geen grote zorgen.
Hoewel de handelsoorlog tussen de VS en China roet in het eten kan gooien, ziet het beeld er voor aandelen goed uit. Volgens Richard de Jong van Van Lieshout & Partners en Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer, kan de beursrally dan ook nog wel even aanhouden.
De val van de Turkse lira is een voorbode voor meer problemen. Niet alleen voor Turkije, maar voor alle landen die veel schulden in dollars hebben. Rein Schutte van Boer & Olij en Arend-Jan Kamp van iex.nl zijn het met elkaar eens: het wordt een gure herfst voor beleggers.
President Erdogan heeft de positie van de Turkse lira alleen maar verslechterd. Dat zeggen Nico Inberg van IEX.nl en Wim Zwanenburg van Stroeve en Lemberger Vermogensbeheer in Beurswatch. Daarnaast spraken ze over Tesla en de mogelijke beursexit en alle belangrijke kwartaalcijfers van afgelopen week.
Een muziek-aandeel is een prima aanvulling voor je beleggingsportefeuille, bleek uit deze uitzending van Beurswatch. Maar er zijn wel verschillen, zegt Jim Tehupuring van ProBeleggen. Via Apple of Sony beleg je indirect in de muziektak, maar bij Spotify is het de hoofdmoot. En dan kiest hij liever voor de eerste variant. 'Bij Apple is het onderdeel van een geheel, met een sterke strategie erachter. Spotify maakt verlies, het is heel erg voorsorteren op toekomstige winsten. Tehupuring ziet Spotif...more
Na de ontmoeting tussen president Trump en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker waren beleggers gerust gesteld: er leek een wapenstilstand in de handelsoorlog. Maar er is helemaal niks concreets afgesproken, zeggen Richard de Jong, directeur van Van Lieshout & Partners en Ralph Wessels, beleggingsstrateeg bij ABN Amro MeesPierson tegen Jelle Maasbach in Beurswatch. Daarnaast bespreken ze alle kwartaalcijfers uit binnen- en buitenland en de val van Facebook en Twitter.
Unilever laat prima cijfers en doet het eigenlijk al aren heel erg goed, vindt Arend-Jan Kamp van iex.nl. Niet waar, vindt Corné van ZEijl van Actiam. Topman Paul Polman heeft het in de eerste jaren van zijn bewind laten afweten.
Theresa May is gezwicht voor de EU, of voor het Britse bedrijfsleven. Maar haar voorstel voor een zachte Brexit is hoe dan ook de beste uitkomst, vinden Cees Smit van Today's Vermogensbeheer en Richard Abma van OHV Vermogensbeheer.
TomTom verloor 12 procent van zijn beurswaarde, na het bericht dat Apple zijn kaartenbedrijf zelf ter hand neemt. Jim Tehupuring van 1Vermogensbeheer ziet het juist als een koopkans.En Joost van Leenders van Kempen Capital Management maakt zich geen zorgen over de koersdaling van Besi. Het is een cyclisch bedrijf, dus deze daling is part of the game.
Vervang met tekst
Het is maar goed dat er weinig industriële bedrijven in de AEX zitten, anders was de index veel harder geraakt door de oorlogstaal van Donald Trump. Dus het duurt nog even voor de handelsoorlog hier wordt gevoeld, denken Olaf van den Heuvel (Aegon Asset Management) en Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer).
Adyen is succesvol naar de beurs gegaan maar de concurrentie uit China en de VS ligt op de loer, zegt Richard de Jong van Van Lieshout & Partners. En de handelsoorlog die Trump ontketent wordt een probleem voor de wereldeconomie, denkt Han Dieperink van de Rabobank.
De ECB heeft door het opkopen van obligaties 30 procent van de Europese staatsschuld in handen. Een ongezonde situatie, vindt Wim Zwanenburg van Stroeve & Lemberger. Als het aan Lukas Daalder van Robeco ligt, stopt het opkoopprogramma zo snel mogelijk.
Het zal nog wel vaker onrustig zijn, nu er een populistische regering komt in Italië. maar omdat de verkiezingen zijn afgewend, is de kans klein dat het land de euro zal verlaten. Dat denken Richard Abma van OHV Vermogensbeheer en Najib Nakad van Hof Hoorneman Bankiers.
Adyen gaat in de komende weken naar de Amsterdamse beurs. De betaaldienst wordt een aantrekkelijk aandeel om in de portefeuille te hebben, denken Marc Langeveld van Longchamp Investment en Rein Schutte van Boer & Olij. Het sentiment op de beurzen wordt wel bedreigd door Italië, dat zich niets aan wil trekken van de Europese begrotingsregels. Dat en nog veel meer in deze aflevering van Beurswatch.
Als Italië in de problemen komt door een sterk oplopende rente, zou dat een ramp zijn voor de EU. Italië heeft nu nog relatief lage rentelasten, maar moet elk jaar voor honderden miljarden herfinancieren. Het is daarom belangrijk dat d epopulistische regering geen gekke bokkensprongen maakt, zeggen Jos Versteeg van Insinger Gilissen en Edin Mujagic van OHV Vermogensbeheer.
Jelle Maasbach praat met Jim Tehupuring van ProBeleggen en Bob Homan van ING over deze twee grote gebeurtenissen, en ook vooral waarom het beleggers niet echt lijkt te boeien. En hebben we het over een oude bekende: Silvio Berlusconi, mister bunga bunga. Ook de beursgang van Volvo komt aan bod en de kwartaalcijfers van PostNL, ING, Ahold-Delhaize, Walt Disney, Dropbox en nog veel meer.
Jean-Marc Janaillac heeft Air France-KLM geen dienst bewezen door op te stappen. De luchtvaartmaatschappij blijft in chaos achter. Dat maakt de situatie voor KLM niet bepaald beter, zeggen Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer en Loege Schilder van Care-IS Vermogensbeheer.
De handelsoorlog drukte AEX drie dagen in de min, maar per saldo steeg de index tóch. of dat zo blijft is de vraag, Want Corné van Zeijl van Actiam en Etienne Platte van Antaurus verwachten dat het eerste kwartaal minder goed zal zijn dan het laatste kwartaal van 2017.
Telsa had een roerige week achter de rug. Het bedrijf verbrandt miljarden en verkoopt te weinig auto's. Najib Nakad van Hof Hoorneman Bankiers en Ralph Wessels van ABN Amro maken zich dan ook zorgen over de toekomst van het bedrijf. De kans op een faillissement is reëel.
Deze week in Beurswatch bespreekt Rob Jansen de handelsoorlog die Trump in gang heeft gezet. Het zal de beurzen nog wel een aantal weken in de greep houden, denken Nico Inberg van IEX.nl en Sam Ongering van Laaken Asset Management.
Het oordeel daarover komt van Jim Tehupuring van ProBeleggen en Richard de Jong van Van Lieshout & Partners.
Volgens Homan een probleem voor het Amerikaanse MKB, volgens Rein Schutte loopt het nog niet zo'n vaart. 'In het middensegment zie je nog een krimp.' Daarnaast bespreken Homan, Schutte en Jansen de importheffingen die president Trump wil opleggen. Homan ziet vooral een nieuwe schijnbeweging van Trump en Schutte ontwaart een trend in het gedrag van de Amerikaanse president. En Heineken trekt zich terug uit China. Is dat wel verstandig? Gasten deze week zijn Rein Schutte van Indexus en Bob Homan...more
En Heineken trekt zich terug uit China. Is dat wel verstandig? Gasten deze week zijn Rein Schutte van Indexus en Bob Homan van ING.
Deze week bespreekt Rob Jansen in Beurswatch de handelsoorlog die Donald Trump wil starten. En natuurlijk komen de cijfers van Ahold-Delhaize en PostNL aan bod. De beursexperts van deze week zijn: Albert Jellema van 1Vermogensbeheer en Arend Jan Kamp van iex.nl.
Daarover, en over nog veel meer, praten we in Beurswatch, het enige beleggingsprogramma op de Nederlandse radio, met: Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management en Wim Zwanenburg van Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer. De aandelenbeurzen herstelden deze week na de forse tikken in de twee weken daarvoor. Is de paniek nu voorlopig uit de lucht? En: het IMF is in een rapport van deze week kritisch over het Verenigd Koninkrijk. De economie groeit nog wel, maar die groei neemt af. Het zwak...more
Ook worden de cijfers van FlowTraders en AkzoNobel doorgenomen en geven beiden gasten een tip.
Daarover en over onder meer de relatieve treurnis op Wall Street, praat Rob Jansen vandaag in Beurswatch, het enige beleggingsprogramma op de Nederlandse radio. Vandaag met Corné van Zeijl van Actiam en Wim Zwanenburg van Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer.
Vooral voor de Europese exportpositie is de koersstijging niet gunstig. Rob Jansen praat er in BNR Beurswatch over met Stan Westerterp van Jansen & Van Noort Vermogensbeheer en met Lukas Daalder van Robeco. Ook kijken zij naar de cijfers van Ahold en H&M en overnamenieuws in de biotech en andere miljardenovernames.
Rob Jansen bespreekt onder andere de turbulente koers van de Bitcoin met Bob Homan van ING en Joost van Leenders van Kempen Capital Management.
Deze experts geven commentaar op de aankondiging van de ECB dat het stimuleringsbeleid teruggedraaid wordt. En over Shell, dat groene energie-producent Eneco wil overnemen. Uit de notulen van de ECB leiden analisten af dat de ECB aanstalten maakt om het opkoopprogramma het opkopen van obligaties terug te schroeven, of misschien zelfs te beëindigen, wie zal het zeggen. Iets waar Nederland en Duitsland al heel lang om vragen. Opmerkelijk dat de ECB nu hun 'forward guidance' zoals dat heet, kunne...more
Hij bespreekt de stand van de beurs met Han Dieperink van Rabobank en Arjen van der Meer van Optimix.
2017 was een bewogen beursjaar, dat begon met de Trumprally. Twee kroonjuwelen van de AEX-index, Unilever en Akzo Nobel, werden bijna overgenomen. En de Bitcoin-gekte bereikte een hoogtepunt. De financiële markten profiteerden van een stevige economische rugwind en beleggers trokken zich maar weinig aan van geopolitieke onzekerheden. In Amsterdam steeg de AEX-index dit jaar met 12,7 % naar een slotstand van 544,5 punten. In de laatste beurswatch van het jaar blikken we terug en vooruit met Koen...more
Toch kan de koers de komende weken best herstellen, zegt Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer. Etienne Platte van Antaurus ziet de bitcoin als niets anders dan een Tulpenmanie. En we weten hoe het daarmee is afgelopen. AkzoNobel heeft zes kandidaten die de chemietak van het bedrijf willen overnemen. De afsplitsing kan het bedrijf veel cash opleveren,al ziet Martine Hafkamp liever een beursgang van de chemietak. Dan komt er weer een Nederlands bedrijf in de AEX, nu het Franse Gemalto wo...more
De Amerikaanse private equity-partij KKR is de winnaar: voor 6,8 miljard euro mag het het onderdeel overnemen. Verder keken beleggers deze week vooral uit naar de twee rentebesluiten: die van de Fed en van de ECB. Dat wil zeggen: de interesse gold vooral de toelichting op de besluiten. Rob Jansen praat erover met Albert Jellema van 1Vermogensbeheer en Lukas Daalder van Robeco.
En de honger naar bicoins is nog niet gestild! Daarover en over nog veel meer, praten we vandaag in Beurswatch. Het weer buiten mag winters zijn, op het Damrak heerste deze week een aangenaam klimaat. De eerste volle handelsweek in december steeg de AEX. Wordt het een mooi jaareinde voor beleggers? Rob Jansen bespreekt de stand van zaken rond de beurs met Rein Schutte van Indexus en Stan Westerterp van Jansen & Van Noort Vermogensbeheer.
De stijging is zo astronomisch dat de hausse alleen maar in een tranendal kan eindigen. Voor Najib Nakad, van Hof Hoorneman Bankiers, is het pure speculatie en moeten beleggers weg van blijven. En AkzoNobel krijgt een tweede kans. Het wilde Axalta overnemen, een Amerikaanse fabrikant van autolakken. In die poging werd Akzo overtroefd door Nippon Paint, maar die laatste haakte te elfder ure toch af. AkzoNobel kan dus wéér een bod uitbrengen op Axalta, volgens Najib Nakad zou dat reen goed idee ...more
In China is onrust over de aanpak van de enorme schuldenberg. De AEX zit na weken van dalingen weer een beetje in de lift. Altice is wederom de hekkensluiter. Of er een eindejaarsrally in zit voor beleggers, bespreekt Rob Jansen met Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management en Patrick Bijersbergen, auteur van het boek Beleggen kun je zelf 2018.
Altice lijkt in zijn neergang op de kabelbedrijven UPC en Versatel aan het begin van deze eeuw. Corné van Zeijl van Actiam ziet alleen nog overlevingskansen voor Altice als het bedrijf in staat is de schuldenlast van 50 miljard euro weg te werken. Daar heeft het bedrijf vijf jaar de tijd voor, daarna zal het te maken krijgen met hogere rentelasten. Vastgoed De rente is ook een bepalende factor voor de prijs van vastgoed, en dus de voor de waarde van vastgoedaandelen. En omdat de rente laag bli...more
Met Richard de Jong van Van Lieshout en Partners en Bob Homan van ING. Banken in de plus Het gaat goed met de banken. Werd eerder al bekend dat het consumentenvertrouwen op de goede weg terug is, nu laat ABN Amro een flinke plus zien en dat is goed nieuws. Amerika We werpen ook een blik op de Amerikaanse beurs en daar zit opnieuw een stijger tussen: het Nederlandse Ahold Delhaize doet het heel goed in de VS. Dat en nog veel meer in BNR Beurswatch.
Een van de grootste steigers in de AEX deze week is Shell. Het bedrijf kon een winst van 4,1 miljard presenteerde. Volgens Marc Langeveld, van ProBeleggen, zit er zelfs nog groeipotentieel in het aandeel. De tip van de week komt van Ralph Wessels van ABN Amro. Dat is het Duitse bedrijf Kion, een specialist in het automatiseren van distributiecentra. Dat en nog veel meer in deze aflevering van Beurswatch.
In deze aflevering alles over het nieuwe ECB-beleid, de Bitcoin, de nieuwe Fed-baas en Catalonië. Te gast zijn Nico Inberg van IEX.nl en Sem Ongering van Laaken Asset Management. Dat en nog veel meer in deze aflevering van Beurswatch!
Unilever heeft zichzelf hoge doelen gesteld, nadat het begin dit jaar een bod van KraftHeinz had afgewend. 'Daarbij hebben ze beleggers teveel beloofd', vindt Joop van de Groep van Antaurus. En bij de tak die cosmetica produceert, vielen de resultaten ronduit tegen. Unilever leverde in een week tijd dan ook 7,7 procent in. Het was daarmee het slechtst presterende aandeel in de AEX. Dat en nog veel meer in deze aflevering van Beurswatch!
Wat betekent dat voor de Amerikaanse economie. Zijn Amerikaanse bankaandelen interessant voor beleggers, of is de hausse al achter de rug? Op het Damrak verscherpt de AEX ook het jaarrecord. Volgende week komt het cijferseizoen in Nederland op gang met AkzoNobel, Unilever en Philips Lighting. rechtvaardigen de resultaten de hoge koersen op het Damrak, of volgt er een correctie? Dat en nog veel meer in deze aflevering van Beurswatch!
Waar zijn ze bang voor? Dat de beurzen aan de vooravond van een correctie staan? Cees Smits van Todays Vermogensbeheer denkt van wel, en dekt zich in met putopties. Tesla is een van de bedrijven die door beleggers wordt gezien als een piramidespel. Het bedrijf komt zijn beloftes nooit na. De productieaantallen van Model 3 werden bij lange na niet gehaald en ook winst heeft Tesla nooit gehaald. Waarom is het bedrijf dan toch veel meer waard dan bijvoorbeeld Ford? Joost van Leenders van Kempen Ca...more
De spanningen lopen op, en vraag is of die overslaat naar de beurzen. Najib Nakad van Hof Hoorneman Bankiers denkt dat de Catalanen zullen inbinden. Over de almaar oplopende aandelenbeurzen is Nakad wat voorzichtiger. In de VS worden records gebroken, de AEX sloot op de hoogste stand van het jaar. Dat is alleen vol te houden als de winsten blijven stijgen. Wim Zwanenburg van Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer denkt dat bedrijven aan die verwachting zullen voldoen. Bedrijven zijn structuree...more
Dat vraagt Han Dieperink van de Rabobank zich af in deze uitzending van Beurswatch. verder komt de aangekondigde fusie van Tata Steel Europe en ThyssenKrupp aan de orde. Volgens Rein Schutte van Indexus is het huwelijk een moetje. De staalindustrie vecht nog steeds tegen een forse overcapaciteit. Als de staalindustrie misschien niet de aantrekkelijkste belegging is wat dan wel? Rein Schutte heeft een voorkeur voor Europese multinationals, Han Dieperink zoekt het in obligaties van opkomende land...more
En de orkanen Harvey en Irma hebben voor tientallen miljarden dollars schade gezorgd in de VS en op de Cariben. Hoe groot is de tik die de Amerikaanse economie daarvan krijgt? Of krijgt de economie juist een impuls door de wederopbouw? Daarover en nog veel meer laten Corné van Zeijl van Actiam en Loege Schilder van Care-IS hun licht schijnen!
De installatie van Thierry Vanlancker, vandaag tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering, had een periode van rust moeten inluiden. Maar het werd een dag van onzekerheid. De mededeling dat de winst dit jaar minder hard zal groeien mist zijn uitwerking niet op de beurs. En naast (ex-)topman Ton Büchner zit ook CFO Maëlys Castella 'ziek' thuis. Mario Draghi hield beleggers de hele week in spanning om ze uiteindelijk blij te maken met een dooie mus. Want wat er met de steunmaatregelen van ...more
Verder parten we in Beurswatch over de fusie van Tata Steel en ThyssenKrupp. Die loopt gevaar. Vakbonden en politici willen liever een fusie van een aantal grote Duitse staalbedrijven. En het gaat over supermarktketens. Het verlies van Ahold wordt toegeschreven aan Whole Foods, de keten die nu in handen is van Amazon. Dat was vorige week ook al bekend, maar het bedrijf verlaagt de prijzen drastisch. Dat en meer bespreekt Rob Jansen met zijn gasten, Stan Westerterp van Jansen & Van Noort Ve...more
Op de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole werd in alle rust overlegd hoe het monetaire beleid er in de komende periode uit moet zien. In tegenstelling tot wat de markt wellicht hoopte, ging Yellen niet in op het monetaire beleid van de Fed of op de economische vooruitzichten. Verder dan dat de Amerikaanse economie vandaag de dag 'sterk' is, kwam de voorzitter niet. En dat is jammer, vindt Zwanenburg. 'Ik had toch gehoopt dat ze daar wat over zou zeggen.' Quantitative ea...more
'Maar Janet Yellen van de Fed houdt haar kaarten tegen de borst', vindt Richard de Jong van Van Lieshout en Partners. Yellen en Draghi kunnen niet anders dan op eieren lopen, anders verstoren ze de rust op de financiële markten.Unilever zou, volgens Bitse media, geïnteresseerd zijn in cosmeticabedrijf Estée Lauder. Maar Wim Zwanenburg, van Stroeve & Lemberger, vraagt zich af of dat een verstandige aankoop is. 'Estée Lauder is nu al bijna 40 miljard dollar waard, en dan moet er ook nog een pr...more
Terwijl, zo zegt Versteeg, Trump zijn kiezers toch een forse belastingverlaging in het vooruitzicht heeft gesteld. 'Als president is het juist de bedoeling om consensus te bereiken en hij is precies de persoon die je daar niet voor moet hebben. Ik kan me voorstellen dat beleggers daar een beetje van schrikken en na verloop van tijd ook de kiezers: die verwachte belastingverlaging lijkt er steeds minder snel te komen.' De grootste zorg is dat ook de beurzen een voorschot hebben genomen op de uit...more
Beleggers kijken wat bezorgd naar de Verenigde Staten. Een opeenstapeling van slecht nieuws. Twee economische adviesraden zijn opgezegd, een nog op te richten raad zou zijn gecanceld en topadviseur Gary Cohn zou weg willen. Hoe moet je hier als belegger mee omgaan? Jos Versteeg van Theodoor Gilissen en Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer praten onder meer over deze kwestie.Natuurlijk ook de Nederlandse bedrijven die met de kwartaalcijfers kwamen. Heijmans verraste, Vopak stelde zwaar teleu...more
Destijds werd je nog voor gek verklaard als je ook maar hintte op het op slot raken van de interbancaire markt, roept Joop van de Groep van Antaurus de situatie van rond 2007 in herinnering. 'Het is de meest liquide markt die je kunt bedenken en die ging dus wel degelijk op slot. De banken vertrouwden elkaar onderling niet, waardoor het voor de ECB een must was om ongelimiteerd kredieten te verstrekken. Nu, tien jaar verder, kent het 'experiment' nog altijd zijn weerga niet en we weten nog altij...more
President Trump haalde halverwege deze handelsweek uit naar Noord-Korea en dat zorgt voor bezorgde gezichten. Hoe moet je hier als belegger mee omgaan? We hebben het erover met Martine Hafkamp, van Fintessa Vermogensbeheer en Joop van de Groep, van Antaurus. Alle Nederlandse bedrijven die met kwartaalcijfers kwamen (onder meer ABN Amro, Aegon, SBM Offshore) en Amerikaanse ondernemingen als Snap passeren de revue.
- Het was feest halverwege de week, althans op de handelsvloer van Wall Street. Daar ging het over twee cijfers, en één letter: 22K - Donald Trump somde deze week ook maar even al zijn wapenfeiten op: buitenlandse bedrijven investeren volop, de beurs staat op een all time high en de Amerikaanse economie groeit harder dan verwacht; - Een aandeel dat op dit moment omhoog schiet is Weight Watchers. Grootaandeelhouder én ambassadeur is niemand minder dan tv-legende Oprah- DSM-topman Feike Siebesma z...more
Te gast zijn: - Lukas Daalder, portfoliomanager bij Robeco; - Albert Jellema, mede-oprichter van ProBeleggen.
Te gast zijn: - Sem Ongering van Laaken Asset Management - Nico Inberg van IEX.NL.
Veel meer dan wat hogere afschrijvingen vanuit de autosector vreest Nakad niet. 'Ik denk dat het meevalt, al zie je wel dat de economische groei in Amerika zich vertaalt in groei in de leningboeken van de grote banken.' Meer zorgen baren Nakad de verdiensten uit de handel in aandelen en obligaties. 'Het is wat rustig op de markten. De koersen zijn wat teruggelopen, onder meer doordat ze behoorlijk vooruitliepen op de agenda van Donald Trump. Daar is tot op heden eigenlijk helemaal niets van tere...more
Naast de speech van Janet Yellen, keken beleggers misschien het meest uit naar vandaag. De grote Amerikaanse banken, JPMorgan, Citigroup en Wells Fargo openden hun boeken. Het wordt wel gezien als de aftrap van het cijferseizoen. Vandaag te gast in Beurswatch, het enige beleggingsprogramma op de Nederlandse radio: - Loege Schilder van Care-IS- Najib Nakad van Hof Hoorneman Bankiers
Daarover, en over nog veel meer, praat Rob Jansen in Beurswatch met zijn gasten Hendrik Jan Davids van Blauwtulp Wealth Management en Marc Langeveld van Longchamps Investments.
Dat en nog veel meer bespreekt Rob Jansen met zijn gasten Corné van Zeijl van Actiam en Olaf van den Heuvel, Aegon Asset Management.
En de olieprijs blijft maar kelderen. Waar ligt dat aan? Dat en nog veel meer bespreekt Rob Jansen met zijn gasten Léon Cornelissen van Robeco en Rein Schutte van Indexus.
Ook aandacht voor de moeizame week voor tech-aandelen. En de Shiller PE-ratio, die aangeeft hoe duur de aandelen in de S&P500 zijn, staat op het twee na hoogste niveau. Te gast: Joost van Leenders, van BNR Parisbas Investment Partners en Bob Homan van ING.
De Britse verkiezingen: de positie van May is verzwakt. Dat maakt de Brexit-onderhandelingen voor de Britten alleen maar lastiger. De verwachting is dat de Britse economie forse schade zal leiden. Donald Trump: vervreemd zich steeds meer van de top van het Amerikaanse bedrijfsleven. Hoe gevaarlijk is dat voor beleggers? Banco Popular: eindelijk is een Europese bank gered zonder hulp van de belastingbetaler. Een bewijs dat de financiële sector er beter voorstaat dan een paar jaar geleden...more
Te gast zijn: Martine Hafkamp van Fintessa vermogensbeheer en Richard de Jong van Van Lieshout & Partners. De Jong vindt het handelen en de prestaties van Akzo teleurstellend en Hafkamp meent dat het nou eenmaal bij een beursgang hoort. 'Ze hebben zelf ook genoeg overnames gedaan en in het verleden al het één en ander aan PPG verkocht, ze hebben wel een beetje boter op het hoofd.'
En verder: wat betekent de verloren finale voor het aandeel Ajax ? En wat is de invloed van de waarschuwing van de ECB over de aanpak van de eurocrisis? Nico Inberg (IEX) en Olaf van den Heuvel (Aegon Asset management) zijn te gast om daar antwoord op te geven.
Heeft Donald Trump genoeg politiek krediet om zijn economische en financiële beleid vorm te geven? Daarover praat René de Monchy in Beurswatch met Joop van de Groep (Antaurus) en Arjen van der Meer (Optimix).
Met gasten Jos Versteeg (Theodoor Gillissen) en Cees Smit (Todays) vragen we ons af: moeten beleggers de aandelen kopen? En hoe zit het met het gezegde: 'Go away in May, but remember to be back in September'?
Verder bespreekt hij de laatste ontwikkelingen rondom Akzo Nobel, de belangrijkste kwartaalcijfers en de beleggingsagenda voor de komende week. Met klap op de vuurpijl een beleggingstip van de twee analisten.
Rene de Monchy bespreekt met Arend jan kamp (senior content manager IEX) en Albert jellema (Pro beleggen) wat beleggers hier mee kunnen. Verder bespreekt hij de overnameoorlog tussen verfreuzen PPG en Akzo Nobel en blikt hij vooruit op de komende beleggingsweek.
René de Monchy praat er over met Hendrik Jan Davids (Blauwtulp Wealth Management) en Ben Steinebach (Hoofd beleggingsstrategie ABN AMRO). Als klap op de vuurpijl geven beide beleggingsexperts aan waar de kansen liggen.
René de Monchy spreekt erover met Lukas Daalder (Chief Investment Officer Robeco) en Loege Schilder (founder Care IS vermogensbeheer).
Rene de Monchy spreekt er over met Sem Ongering (Laaken Asset management) en trader, analist en vermogensadviseur Elmer Hogervorst.
Dat en meer bespreekt Rob Jansen deze week in BNR Beurswatch met Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer en Cees Smit van Today's Group.
René de Monchy bespreekt de gevolgen met beleggers Corné van Zeijl van Actiam en Rein Schutte van Indexus.
René de Monchy bespreekt het in het beleggingsprogramma BNR Beurswatch met Richard de Jong (Van Lieshout & Partners) en Arend Jan Kamp (beurscommentator IEX).
René de Monchy vraagt aan Martine Hafkamp (Fintessa vermogensbeheer) en Leon Cornelisse (Robeco Investment Solutions) wat beleggers kunnen verwachten.
Hoe kijken Marc Langeveld (LongChamp Investments) en Bob Homan (hoofd ING Investment Office) tegen beleggen in tech aan? René de Monchy praat er met ze over in beleggingsprogramma BNR Beurswatch.
Dat bespreekt René de Monchy met Loege Schilder (Care IS vermogensbeheer) en Wim Zwanenburg, beleggingstrateeg bij Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer.
Rob Jansen praat erover met: - Joost van Leenders van BNP Parisbas Investment Partners; - Richard de Jong van Van Lieshout & Partners.
René de Monchy praat er over met Rein Schutte (Indexus) en Jim Tehupuring (Eén vermogensbeheer) in het beleggingsprogramma BNR Beurswatch.
Hoe moeten beleggers omgaan met de onzekerheid over de politieke haalbaarheid van Trumps economische en financiële beleid? Daarover voelt De Monchy Jan Davids en Hafkamp aan de tand.
Aan bod komt -hoe kan het haast ook anders- Donald Trump, die de stekker uit de TPP trok. Daarnaast zette hij de verhoudingen met Mexico op scherp. Ondertussen schoot de Dow Jones door de 20.000 punten heen. Gaat het alleen goed met de koersen, of ook met de bedrijven? Verder Unilever dat deze week een forse tik kreeg en achter blijft in vergelijking met Nestle en de cijfers van ING en KPN.
In het beleggingsprogramma Beurswatch blikt René de Monchy vooruit met Lars Dijkstra (Chief Investment Officer bij Kempen Capital Management) en Najib Nakad (directeur Beleggingen bij Hof Hoorneman Bankiers).
Amerikaanse bedrijven trapten af, waarbij de cijfers van JP Morgan en Bank of America mee lijken te vallen, terwijl financieel dienstverlener Wells Fargo juist een lastig jaar achter de rug heeft. Naast de komende cijferreeks, kijken beleggers ook uit naar méér duidelijkheid over het economisch beleid van aankomend president Trump. In Beurswatch bespreekt René de Monchy met Wim Zwanenburg (Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer) en Han Dieperink (Rabobank) wat de belegger kan verwachten.
Aan de orde komen de tweets van Trump, de groei in de eurozone en de vraag wat de ECB te doen staat nu de inflatie omhoog gaat.
Vooral in het vastgoed en in de olie en gassector is dat het geval. Bedrijven werken daar veel met geleend geld waarover rente moet worden betaald. Een hogere rente is doorgaans wel goed voor verzekeraars en banken. Van der Kroft vindt de aandelen van banken echter te risicovol: 'In de cijfers is niet alles zichtbaar. Dus blijven wij er uit.' Koen Bender ziet wel beleggingsmogelijkheden: 'Amerikaanse banken zijn beter gekapitaliseerd.'
Brussel kijkt namelijk mee en die heeft de regels voor staatssteun de laatste jaren aangescherpt. Hoe beleggers hier mee om moeten gaan weten Richard de Jong van Vermogensbeheerder van Lieshout en Corné van Zeijl van Actiam
De eigenaren van obligaties wordt gevraagd mee te doen in het reddingsplan. En dat zorgt voor onzekerheid bij beleggers in de bankensector. Wat dit voor de aandeelhouders betekent, vraagt René de Monchy in BNR Beurswatch aan Hans Nibbering (Ostrica Vermogensbeheer) en Roelof Salomons (Kempen Capital Management).
In Beurswatch waren Martine Hafkamp van Fintessa vermogensbeheer en vermogensstrateeg Joop van de Groep van vermogensbeheerder Antaurus te gast. Naast de recordregen op de beurs en de situatie in het regeringsloze Italië bespraken zij ook de ECB, het aandeel van PostNL en een opmerkelijke aankoop van Pharming. Fed en renteverhoging Beleggers moeten komende week letten op de Amerikaanse Centrale Bank. Het rentebepalende comité komt bij elkaar en verwacht wordt dat de rente verhoogd wordt. Marti...more
De zittende premier Renzi heeft zijn politieke toekomst verbonden aan de uitslag. Mocht Renzi verliezen, dan is de kans groot er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. Uit peilingen blijkt dat de anti euro-partijen waarschijnlijk forse winst zullen boeken. Volgens vermogensbeheerder Marc Langeveld (Longchamp Investment) is de euforie op de beleggingsmarkten dan ook onterecht. Hij ziet grote risicos: 'De uitslag is binair en dat is een risico voor beleggers.' Analist Stan Westerterp van (JN...more
De belangrijkste indices in de VS tikten afgelopen handelsweek recordstanden aan. En die begon met de verkeizing van Trump. Staan we aan het begin van een grote, lange Amerikaanse aandeolenrally? Dat en meer in het enige niewusbeleggingsprogramma opde nederlandse radio. Te gast zijn: - Sem Ongering van Laaken Asset Management Amsterdam - Peter van Weele Value Group Vlissingen
Te gast zijn Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer en Hilaire van den Bergh van Bezemer Clements Schipper Vermogensbeheer B.V.
Want tot op heden heeft de aanstaande president Trump nog maar weinig duidelijkheid en zekerheid gegeven over zijn beleid. Hoe beleggers daarmee om moeten gaan bespreekt Rene de Monchy met Joost van Leenders (Chief Economist of Multi Asset Solutions bij BNP Paribas Investment Partners) en Richard de Jong (vermogensbeheerder van Lieshout). De daling van de aandelenkoersen van defensieve bedrijven, zoals Unilever en Procter & Gamble, zijn waarschijnlijk maar tijdelijk van aard. Die verwachti...more
René de Monchy bespreekt het allemaal met Lukas Daalder, Chief Investment Officer Robeco, en Wim Zwanenburg, strateeg bij Stroeve & Lemberger. Naast de effecten van de Amerikaanse verkiezingen zal gesproken worden over wat de belegger de afgelopen week had moeten doen en wat hij de komende beursweer kan verwachten.
René de Monchy bespreekt het allemaal met Valentijn van den Nieuwenhuizen van NN Investment Partners en Franke Burink van Castanje Vermogensbeheer. Het gaat over onder meer Philips, dat mooie cijfers presenteerde, de Amerikaanse economie, en er wordt ook gekeken naar wat er nog gaat komen. Meerdere bedrijven presenteerden deze week bedrijfscijfers, waaronder Randstad, Brunel en Deutsche Bank. En natuurlijk komt de overname van NXP door Qualcomm voorbij.
René de Monchy bestpreekt het allemaal met Richard de Jong, van vermogensbeheerder Van Lieshout & Partners en Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer. Akzo Nobel was de afgelopen week de grootste dealer op de beurs. Beleggers waren niet blij met de lagere omzet. Volgens De Jong en Hafkamp lukt het de maker van verf-, lakken- en coatings onvoldoende om die omhoog te trekken. De Jong is positiever over callopties op de stand van de AEX: 'Beleggers moeten zich afvragen of de beurs zijwaa...more
Beurswatch, vandaag gepresenteerd door Rob Jansen, met als gasten Han Dieperink van de Rabobank en Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer.
Vandaag zijn te gast: Loege Schilder van Care IS en Nadjib Nakad, directeur Beleggingen het Rotterdamse Hof Hoorneman.
In het enige beleggingsprogramma op de Nederlandse radio praat René de Monchy met Jos versteeg. Senior Equity Analyst bij Theodoor Gillissen bankiers en Lars Dijkstra, chief Investment Officer bij Kempen Capital Management.
René de Monchy praat in het programma Beurswatch met Corné van Zeijl van Actiam en Rein Schutte van Indexus.
Hoe beleggers daarmee om moeten gaan, bespreekt Rene de Monchy in het programma Beurswatch met Joop van de Groep (vermogensstrateeg bij Antaurus) en Richard Abma (managing director bij OHV).
De ECB komt met een rentebesluit. Ze laten de rente onveranderd. Maar beleggers moeten, zoals vaker bij de ECB het geval is, opletten op wat er niet gezegd werd. Verder wordt er vooruit geblikt op wat er komende week te wachten staan in de belangrijkste economieën van de eurozone. René de Monchy bespreekt de kwesties met Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer en Stan Westerterp van JNVB.
Corné van Zeijl is fondsbeheerder af. Samen met Pieter van der Werff blikt hij terug op de afgelopen 22 jaar.
Verder aandacht voor Yellen, Ahold, Gemalto en Apple.
Abnamro wil Europa weer in en verder aandacht voor BAM.
Verder aandacht voor Randstad, Corbion en de verzekeraars.
René de Monchy bespreekt het met Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer en Bob Homan van ING bank's investment office.
Daarover praat René de Monchy met Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer en Cees Smit van Today's Groep.
Het is mooi weer de afgelopen dagen. Heeft dat zijn weerslag op de beurscijfers?
Verder aandacht voor de Amerikaanse rally en de eerste bedrijfscijfers.
Verder aandacht voor de oil service sector, Italiaanse banken en de negatieve 10jaars rente.
Verder aandacht voor Shell, Heineken, Tesla, Aegon, Deutsche Bank en Spanje.
Aandelen, Obligaties en Valuta reageren allemaal heftig op de Brexit vote. Hoe gaat dat zich de komende weken ontwikkelen?
Wat moet Microsoft met Linkedin, ASML met HMI en Dik Wessels met Van Lanschot?
Verder aandacht voor de dalende rente, de beursgangen van ASR en Basic Fit en TomTom.
Hoe kies je de meest veelbelovende aandelen en welke zijn dat op dit moment? Natuurlijk is er ruimschoots aandacht voor enkele aandelen in het fonds waaronder Apple, Alphabet, Vopak, Alibaba en Ahold.
Verder aandacht voor PostNL en Bpost, Philips Lighting, Apple en Time Warner en de dalende productiviteit.
Bayer wil Monsanto kopen, Berkshire koopt Apple en wie belegt er nou in Frontier markets? BNR Beurswatch, elke vrijdag van 19:00 tot 19:30 uur.
Verder aandacht voor de resultaten van ING en ABn, Bam en de beursgangen van SIF en ASR. BNR Beurswatch, elke vrijdag van 19:00 tot 19:30 uur.