PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

BoekenREC: een HarperCollins podcast

BoekenREC is dé podcast voor lezers. In elke aflevering hebben we een auteur te gast die komt praten over van alles en nog wat! Zo leer je de leukste dingen over jouw favoriete schrijver!

Afleveringen

 • In de papegaaienkooi met thrillerauteur Marieke Damen

  May 20 2022

  Marieke Damen was haar hele leven al een groot lezer, maar een echte schrijversdroom had ze niet. Tot ze op haar 25ste besloot te gaan reizen en ervaringen ging vastleggen in een online blog. Compleet onverwachts werden deze teksten zo positief ontvangen dat ze bij thuiskomst toch dacht dat er wel iets in dat schrijven moest zitten.  Dat resulteerde in twee kinderboeken en twee thrillers. Waarvan de nieuwste, Onbreekbaar, nu in de winkel ligt. 

 • 100 afleveringen...tientallen auteurs...talloze verhalen...

  May 13 2022

  Vandaag is het feest! Je luistert namelijk alweer naar de 100ste aflevering van de BoekenREC podcast.  In deze afleveringen blikken we terug en kijken we naar de hoogtepunten van de afgelopen 100 afleveringen. Wat was jouw favoriete moment?

 • Astrologie-expert Bente de Bruin vertelt wat de sterren over ons kunnen zeggen

  May 06 2022

  De meningen over horoscopen en sterrenbeelden lopen nogal uiteen. De een maakt geen keuze zonder zijn/haar horoscoop te raadplegen en de ander vindt het klinkklare onzin. Maar volgens astrologie-expert Bente de Bruin is er een groot verschil tussen een horoscoop lezen en je geboortehoroscoop helemaal uitpluizen. Als je je geboortehoroscoop uitpluist wordt er namelijk niet alleen gekeken naar het sterrenbeeld dat we allemaal kennen (je zonneteken), maar ook naar de planeten, de maan en de stand d...more

 • Kinderboekenauteur Matt Stanton krijgt kinderen weer aan het lezen

  Apr 29 2022

  Max Modderman is een grote hit bij kinderen en zijn boeken worden dan ook echt verslonden. Op dit moment zijn er al 8 delen uit en de avonturen van Max lijken alleen maar leuker en grappiger te worden! Maar waar komt Max Modderman nou eigenlijk vandaan? Hoe is deze held tot leven gebracht? Om deze vragen te beantwoorden ga ik in gesprek met de Australische auteur Matt Stanton: de bedenker van de Max Modderman verhalen. 

 • Meg Waite Clayton vertelt over kunstenaars in concentratiekampen

  Apr 08 2022

  Meg Waite Clayton werd twee jaar geleden wereldwijd bekend door haar hartverscheurende oorlogsverhaal De laatste trein naar vrijheid over de heldendaden van Truus Wijsmuller.  Nu is ze terug en heeft ze onderzoek gedaan naar het leven van een postbezorgster tijdens de oorlog. Iemand die geheime boodschappen van het verzet doorspeelde aan de bondgenoten. Een levensgevaarlijke missie in De postbezorgster van Parijs.

 • Charles den Tex: ’Soms is het juist goed om geheimen te hebben’

  Apr 01 2022

  Repair clubs zijn populair op dit moment. Mensen komen samen om hun oude kapotte elektrische apparaten voor een goedkoop prijsje te laten maken. Het is duurzaam en gezellig. Maar soms hebben de mensen achter de club ook nog een verhaal. Repareren ze deze spullen voor de gezelligheid of om bezig te blijven? Of delen deze personen een verleden met elkaar en komen ze samen om geheimen uit een vorig leven uit te wisselen? Precies zo’n Repair Club vormt de basis van het nieuwe boek van Charles den Te...more

 • Feelgood koningin Gillian King zou graag ooit nog een thriller schrijven

  Mar 25 2022

  Hoe word je de feelgood koningin van Nederland? Betekent dit dat je altijd positief in het leven staat of probeer je juist een tegengeluid te laten horen op alle negativiteit? Bij Gillian King is het een combinatie van dit alles. Haar nieuwste feelgood roman Je moest eens weten heeft een happy end, maar heeft ook een diepere laag. 

 • Hondencoach Jeroen Oomen maakt jou in 10 stappen een zelfverzekerde hondeneigenaar

  Mar 18 2022

  Jeroen Oomen was voorbestemd om hondencoach te worden. Dat kon gewoon niet anders. Als kind werd hij al meegenomen naar de hondentrainingslessen van zijn oom en als 14-jarige stond Jeroen zelf al les te geven. Gaandeweg kwam hij in dienst van Martin Gaus en stichtte hij, samen met zijn vriendin, hondengedragscentrum Kynologisch Nederland in Hellevoetsluis.  Inmiddels is hij de bekendste hondentrainer van het land. Maar waarin verschilt zijn methode nu met die van andere hondentrainers?

 • De Ierse Anne Griffin publiceerde op haar 50ste haar eerste boek

  Mar 11 2022

  Anne Griffin heeft veel gedaan in haar leven. Ze is op vier verschillende onderwerpen afgestudeerd en heeft meerdere carrières gehad. En toch besloot ze toen ze 43 was het roer om te gooien en zich volledig te storten op haar ware passie: schrijven. Haar eerste boek Als alles is gezegd publiceerde ze toen ze 50 was en sindsdien is ze niet meer weg te denken uit de literaire wereld. Op dit moment woont ze met haar gezin in Ierland en is ze aan het bijkomen van het onstuimige weer van de afgelop...more

 • Jeroen Windmeijer gaat op zoek naar de stenen goden van Paaseiland

  Feb 28 2022

  Jeroen Windmeijer staat al jaren bekend om zijn thrillers met een educatief randje. Ook in zijn nieuwe boek De stenen goden neemt Jeroen ons mee in het eeuwenoude mysterie van Paaseiland. Iedereen kent wel de foto’s van de vreemde beelden die over het eiland staan, maar niemand weet precies waar ze vandaan komen. Zijn ze daar geplaatst om de goden te eren of zijn de beelden zelf naar hun plek gewandeld?

 • Auteur Phoebe Morgan is dagelijks op zoek naar nieuw schrijftalent

  Feb 25 2022

  Phoebe Morgan is een vrouw met een grote passie voor boeken. Ze schrijft zelf spannende thrillers, maar is ook redacteur bij uitgeverij HarperCollins in het Verenigd Koninkrijk. Elke dag is ze dus op zoek naar nieuwe verhalen die ze zou kunnen veranderen in een boek. Haar eigen boek Het resort is een ijzingwekkende thriller van vier vriendinnen die na jaren weer eens met elkaar op vakantie gaan. Maar eenmaal aangekomen gaat alles mis…

 • Jacobine van den Hoek: ’Napoleon had een bipolaire stoornis’

  Feb 06 2022

  De onwaarschijnlijke liefde tussen een Franse generaal en zijn Josephine. De Amstelveense Jacobine van den Hoek raakte gefascineerd door het leven van de jonge Josephine en schreef de historische roman De roos van Napoleon. Over Josephine en een van ’s wereld grootste wereldveroveraars Napoleon Bonaparte.

 • YA-auteur Marieke Nijkamp vond zichzelf in non-binariteit

  Feb 04 2022

  We leven al 2 jaar in een wereldwijde pandemie. En eigenlijk beginnen we nu pas te zien wat voor effect de pandemie heeft gehad op jongeren. Om dit nog duidelijker te maken heeft Marieke Nijkamp een boek geschreven over jongeren die afgesloten zijn van de buitenwereld, terwijl daar een pandemie heerst. En nee, geen corona. Maar ondanks dit heftige onderwerp is Als de nacht valt vooral een boek over vriendschap, liefde en identiteit.

 • Heather Morris vertelt hartverscheurende oorlogsverhalen die niet vergeten mogen worden

  Jan 28 2022

  Hun belofte hield hen samen. Heather Morris staat al jaren bekend om haar gave om de meest intieme en indrukwekkende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog op papier te zetten. Dit is de reden waarom haar boeken De tatoeëerder van Auschwitz, Het meisje dat twee kampen overleefde en haar nieuwste boek De drie zussen van Auschwitz, stuk voor stuk bestsellers zijn.

 • Meesterverhalenverteller Jeffrey Archer is gek op Nederlandse kunst

  Jan 21 2022

  Dit is geen detectiveverhaal, maar een verhaal over een detective... Jeffrey Archer is al jaren een grote bekendheid. Hij is een ervaren politicus die in het parlement zat van Margaret Thatcher, maar Nederlanders kennen Archer vooral als bestsellerauteur van de populaire Kane & Abel-series of The Clifton Chronicles. Dit jaar komt de 81-jarige Archer met een nieuwe serie over politieagent William Warwick. In zijn komende boeken vertelt Archer hoe Warwick van straatagent uitgroeide tot hoofd...more

 • Het bejubelde duo uit Zweden is terug met ’De andere waarheid’

  Jan 14 2022

  Ongeveer 1,5 jaar geleden sprak ik met jeugdvrienden Peter Mohlin & Peter Nyström over hun debuut Het laatste leven. Sinds die tijd is er veel veranderd. Het laatste leven werd in verschillende landen lovend ontvangen en won zelfs de Max Bronzen Vleermuis voor beste thrillerdebuut én de prestigieuze Zweedse Crimetime Award. Deze maand verschijnt het tweede deel in hun John Adderly-serie genaamd: De andere waarheid. 

 • BoekenREC is terug! Seizoen 4!

  Jan 07 2022

  Na een paar weken bijkomen van 2021, gaan we weer fris van start in dit nieuwe jaar.  Zijn we er klaar voor? De leukste boeken die komend jaar verschijnen: check! De leukste gasten uit binnen-en buitenland: check! BoekenREC is terug!

 • Wat heb jij gelezen in 2021?

  Dec 10 2021

  2021 is alweer bijna voorbij!  En ondanks dat het een gek jaar was, verschenen er wel heel veel nieuwe boeken. In deze aflevering van de BoekenREC podcast gaan we nog een keer langs alle top titels die dit jaar verschenen bij HarperCollins Holland.  En we blikken vooruit naar het voorjaar van 2022!

 • BookTokker Dilayra wil meer jongeren aan het lezen krijgen

  Dec 03 2021

  Zit jij al op #BookTok? Steeds meer TikTokkers deelden dit jaar in korte filmpjes welke boeken ze lezen, wat ze ervan vinden, welke ze aanraden, noem maar op. Een van die mensen is Dilayra Verbrugh. Zij is vorig jaar gestart met haar #BookTok avontuur en heeft op dit moment al meer dan 150.000 volgers. Je kunt haar vinden via @Gayothic_Bookworm op TikTok. Maar mocht je haar eerst even beter willen leren kennen, luister dan naar deze aflevering.

 • Stefanos Xenakis: ‘Elke dag is een geschenk. Open het, gooi het niet weg‘

  Nov 26 2021

  De Griekse Stefanos Xenakis was altijd iemand die maar doorging. Hij liet zich meevoeren door alle informatiestromen en prikkels die we tegenwoordig krijgen, waardoor hij vergat naar zichzelf te luisteren. Toen hij erachter kwam dat zijn binnenste persoon eigenlijk zijn allerbeste vriend is ging hij opeens weer de mooie dingen in het leven zien.  Deze waardevolle lessen verwerkte hij tot korte verhaaltjes in zijn boek Het simpelste geschenk.

 • Ondanks zijn boek is Greg Buchanan een echte dierenvriend

  Nov 19 2021

  De Britse auteur Greg Buchanan heeft met zijn debuut Zestien paarden een thriller geschreven zoals je nog niet eerder hebt gelezen.  Maar wat opvalt is dat de hoofdpersoon een heel bijzonder beroep heeft, namelijk die van een forensisch dierenarts. Zij onderzoekt dus plaats delicten waar dieren om het leven zijn gekomen. Bijvoorbeeld wanneer er zestien paarden hoofden in een veld worden gevonden...

 • Laura Galloway leefde zes jaar tussen de rendierherders

  Nov 12 2021

  Toen ze veertig was besloot Laura Galloway mee te doen aan een DNA-test die haar zou vertellen waar haar voorouders vandaan kwamen. Zo bleek ze dna te delen met een oeroude Sami gemeenschap in Noorwegen. Ze reisde af naar Noorwegen en werd verliefd op een rendierhouder. Maar toen die relatie stuk liep had ze de keuze om terug te keren naar huis of haar hart te volgen.  Haar bijzondere verhaal lees je Winter. 

 • Laat je dromen uitkomen met je eigen manifestatiekracht!

  Oct 29 2021

  Jessica Jansen had een baan waar ze niet gelukkig van werd. Ze voelde zich depressief en wist niet wat ze met haar leven aan moest. Toen besloot ze naar zichzelf te luisteren en het negatieve uit te sluiten. En ze kwam erachter dat een positieve mindset de sleutel is tot succes. Geluk en succes kun je namelijk zelf manifesteren. Door in je eigen kracht te staan. Maar betekent dit dat door positief denken alles vanzelf goed komt? Niet helemaal, maar het is een goede stap. Attract It van Jessi...more

 • Jane Goodall: ‘Er is nog hoop, maar we moeten er wel echt wat voor doen‘

  Oct 22 2021

  Hoop. Dat is wat we allemaal nodig hebben, wat we allemaal willen. Want in tijden van klimaatverandering, overstromingen, bosbranden, politieke onrust en corona hebben we iemand nodig die ons vertelt dat er nog steeds hoop is.  In Het boek van hoop vertelt natuuractivist Jane Goodall waarom zij, op 87-jarige leeftijd, nog steeds hoop heeft. Ook al ziet ze de wereld om haar heen branden en onze toekomst steeds grimmiger worden, toch is ze ervan overtuigd dat wij als mensen het in ons hebben om ...more

 • Duik de geschiedenis in met ‘De koffietrilogie‘ van Paula Stern

  Oct 15 2021

  De Duitse auteur Paula Stern heeft jarenlang samen met haar man een familiebedrijf gerund, maar op een dag kwam ze erachter dat ze eigenlijk het liefst wilde schrijven. In Duitsland werd ze langzaamaan ontdekt, maar sinds het boek Corinnes toekomst verscheen is deze auteur ook internationaal een groot succes. Dit najaar verschijnt Sarahs vertrouwen, het tweede deel in De koffietrilogie.

 • Kattendeskundige Anneleen Bru was niet haar hele leven al fan van katten

  Oct 08 2021

  Kattendeskundige Anneleen Bru was in haar jeugd niet per se een groot fan van katten. Maar toen ze tijdens haar studie het gedrag van dieren onderzocht kwam ze erachter dat onze eigenwijze huisdieren toch wel iets ingewikkelder in elkaar zitten dan we denken. Daarom schreef ze de boeken I Love Happy Cats en I Love Happy Cats for Kids om zowel ouders als kinderen te helpen om hun kat te leren begrijpen. 

 • Het leven van een nanny in Italië gaat niet altijd over rozen

  Oct 01 2021

  Lotte Petersen had een aantal jaar geleden een opvallende baan. Ze werkte namelijk als nanny bij een gezin in Italië. Klinkt natuurlijk allemaal heel leuk. Maar als je als nanny werkt komen er soms dingen op je pad die je van tevoren niet had zien aankomen.  Maar al deze gebeurtenissen zorgden uiteindelijk voor Lotte's allereerste boek: Een verrukkelijk fiasco.

 • Bezit jij Vuurbloed?

  Sep 24 2021

  Aisling Fowler was als kind groot fan van avonturenseries als Buffy the Vampire Slayer en ook in haar volwassen leven houdt ze ervan om spannende avonturen te beleven. Daarom was het niet zo gek dat ze een verhaal bedacht van een meisje dat zich aansloot bij een mysterieus Jagersfort die de wereld beschermt tegen trollen en andere gevaarlijke wezens in Vuurbloed: Twaalf en het Bevroren Bos. 

 • Steph Mullin & Nicole Mabry zijn verslaafd aan true crime verhalen

  Sep 17 2021

  Ze worden gescheiden door 5 staten, maar dat houdt Steph Mullin & Nicole Mabry niet tegen om samen hun passie te volgen: namelijk het schrijven van spannende thrillers. Beide hebben een grote liefde voor true crime en horror en zochten jarenlang naar een verhaal om samen te schrijven. Ze kwamen op het nieuws het verhaal van de Golden State Killer tegen en hoe deze man na 30 jaar was opgepakt door DNA onderzoek. Dit gaf de twee de inspiratie voor hun allereerste boek: De stamboom.

 • Nancy Jooyoun Kim denkt niet dat haar moeder haar boek gaat lezen

  Sep 10 2021

  De relatie tussen moeder en dochter is vaak heel erg sterk, maar wat nou als moeder en dochter niet dezelfde taal spreken? De moeder van Nancy Jooyoun Kim werkte vroeger bijna 80 uur per week. Ze was alleenstaand en had twee kinderen te onderhouden. Daarom was Nancy veel op zichzelf aangewezen en raakte ze geïsoleerd van de rest van de wereld. Daarom zocht ze haar gezelschap in boeken en in haar eigen verhalen. En zo ontstond op een dag ook Het laatste verhaal van Mina Lee. 

 • Thrillerauteur Charlie Gallagher werd politieagent om inspiratie op te doen voor zijn boeken

  Sep 03 2021

  We zijn weer terug! Charlie Gallagher wist zijn hele leven al dat hij schrijver wilde worden, maar hij wilde wel iets hebben om over te schrijven. Daarom ging hij bij de politie om daar inspiratie voor zijn verhalen op te doen. Hij werkte o.a. als detective en bij de counterterrorist unit en schreef in die tijd veel van zijn ervaringen op.  Deze ervaringen verwerkte hij in zijn nieuwe boek: De stille vriend.

 • Mark Greaney creëerde de perfecte moordenaar met The Gray Man

  Jul 23 2021

  Mark Greaney werd gevraagd om samen met thrillerlegende Tom Clancy aan een paar Jack Ryan boeken mee te schrijven. Hij leerde heel veel van deze grootmeester en zette Clancy's werk zelfs voort naar diens overlijden. Maar naast Jack Ryan bedacht Greaney ook zijn eigen actieheld genaamd Court Gentry: aka The Gray Man. Inmiddels zijn er al 10 boeken in The Gray Man serie verschenen en wordt er zelfs een grote Netflix film gemaakt met Ryan Gosling in de hoofdrol.

 • Auteur Chris Carter was een real-life Mindhunter

  Jul 09 2021

  Chris Carter heeft een veelzijdig leven gehad. Na zijn verhuizing van Brazilië naar Amerika volgde hij een studie om forensisch psycholoog te worden. Hij kroop in het hoofd van criminelen om er achter te komen hoe ze werken. Nadat dit hem allemaal teveel werd besloot Chris Carter een carrière in de muziek te beginnen. Jarenlang toerde hij door Amerika en speelde hij voor vele grote bands. Maar toen dat tijdperk op zijn einde kwam ontdekte hij opeens een nieuwe liefde: schrijven.

 • De Swedish Crime Queen schaamde zich voor haar liefde voor lezen

  Jul 02 2021

  Lina Bengstdotter was altijd al een verhalenverteller. Op school en op feestjes maakte ze andere kinderen aan het huilen als ze haar nieuw verzonnen avonturen deelde. Ze schaamde zich voor haar fascinatie met verhalen en las daarom haar boeken vaak op de wc. Inmiddels is Lina van deze angst af en is ze druk bezig met haar carrière als auteur. En dan vooral met haar nieuwste boek De man die een vreemde was. 

 • Hoe de wolf zichzelf en ons temde

  Jun 25 2021

  Ze leefden ooit zo vrij als wolven, maar zijn geëvolueerd tot onze trouwste maatjes… Evolutiebioloog Josef Reichholf schrijft in zijn nieuwe boek De hond en zijn baas over hoe de wilde wolf door de jaren heen is veranderd in onze trouwe viervoeter. Maar de grote vraag is: heeft de mens de wolf getemd of was het andersom?  

 • Auteur van 'De Puzzelman' verdedigde jarenlang moordenaars en verkrachters

  Jun 18 2021

  Nadine Matheson werkte jarenlang als strafrechtadvocaat in Londen. Tijdens dit werk kwam ze in aanraking met moordenaars, verkrachters en andere geweldplegers. Na ruim 16 jaar besloot ze het roer om te gooien en haar werk als advocaat als inspiratiebron te gebruiken voor haar schrijfwerk. En zo was haar debuut De Puzzelman geboren...  

 • Karin Slaughter wil realistisch beeld geven van geweld tegen vrouwen

  Jun 11 2021

  Queen of Crime Karin Slaughter staat al jaren wereldwijd op alle bestsellerlijsten met haar spannende thrillers. Haar nieuwste thriller Valse getuige speelt zich niet alleen voor het eerst af in de advocatenwereld, maar ook in het hedendaagse leven. Een van Karins belangrijkste doelen is dat haar boeken realistisch overkomen. Niet alleen als het gaat om het dragen van mondkapjes in het openbaar, maar ook over hoe geweld tegen vrouwen zich elke dag uit.

 • Marijke Vos voelt zich op haar gemak bij de alpaca's

  Jun 04 2021

  Een boerderij, een leuke dierenarts en alpaca’s. Wat wil je nog meer? Dat dacht Marijke Vos ook! En zo was het plot voor haar nieuwe boek Wedden dat ik blijf geboren.  Op dit moment is Marijke aan het genieten van haar zwangerschapsverlof en is de grote vraag: wat komt eerder? Het boek of de baby?

 • Jette Schröder vindt het nog steeds eng om haar werk te laten lezen

  May 28 2021

  Jette Schröder komt uit een echte schrijversfamilie. Als kind wilde ze het liefst kinderboeken illustreren, maar toen ze erachter kwam dat ze beter was in schrijven was de keuze snel gemaakt. Sindsdien heeft ze al aardig wat boeken voor jong en oud op haar naam staan. En nu komt Jette met de nieuwe meidenserie: BFF: Daisy in Love.

 • Kyle Perry: 'De waarheid is gruwelijker dan de verhalen in mijn boek'

  May 21 2021

  Kyle Perry leidt twee levens. In zijn ene leven is hij schrijver van spannende thrillers en in zijn andere leven helpt hij verslaafden om hun leven weer op de rit te krijgen. Je zou zeggen dat deze twee levens wel heel verschillend zijn, maar de verhalen die hij hoort als maatschappelijk werker vormen de basis van De vermiste meisjes. Hoe bizar die verhalen ook mogen zijn…

 • Meg Mason: 'Lijden en gelukkig zijn kunnen niet zonder elkaar bestaan'

  May 07 2021

  Meg Mason is al een aantal jaar auteur en ze heeft al verschillende boeken uitgebracht, maar bij het schrijven van Leed en lief stortte ze helemaal in. Ze ging aan alles twijfelen. Was ze wel een goede auteur? Was dit wel wat ze wilde? Deze twijfels en angsten wist ze uiteindelijk te vertalen naar haar naar haar hoofdpersoon Martha. En wat ooit begon als een liefdesverhaal eindigde als een serieus boek over lief en leed.

 • Draken, spinnen en haaien: het spannende leven van Julie Kagawa

  Apr 30 2021

  Julie Kagawa groeide op in een gezin vol met dieren. Op een klein stuk grond in Miami leefde Julie tussen de koeien, paarden, eenden, honden en katten. Haar liefde voor dieren is dan ook groot. Maar haar andere grote liefde is schrijven. Al jarenlang weet Julie Kagawa fans mee te slepen in haar epische verhalen, en dit jaar lanceerde ze een gloednieuwe serie met haar favoriete personages in de hoofdrol: Evenfall.

 • Eva Nagelkerke: 'Samen met je zus een boek schrijven is alleen maar heel leuk'

  Apr 23 2021

  Meerdere auteurs voor een boek is niet heel bijzonder, maar hoe is het om een boek te schrijven met je eigen zus? Onder de naam Eva Nagelkerke, schrijven zussen Alexandra en Victoria al jaren spannende thrillers. Maar waar komt hun liefde voor schrijven eigenlijk vandaan? En hoe kwam hun nieuwe boek De perfecte engel tot stand?

 • Stick Dog: van schets naar kinderboekenserie

  Apr 16 2021

  De hongerigste hond ter wereld is terug! Auteur Tom Watson werkte jarenlang als speechschrijver voor verschillende Amerikaanse politici. Totdat hij op een dag, tijdens een telefoongesprek, een tekening maakte van een hond. Zijn kinderen vroegen hem wat deze hond moest voorstellen, waardoor Tom een naam en een verhaal bedacht voor zijn creatie. En zo werd Stick Dog geboren.

 • Maak de reis van 50 centimeter met breinexpert Daphne Feller

  Apr 09 2021

  Wil jij stress trotseren, zodat je jouw brein optimaal kunt inzetten? Wil jij vanuit je hart keuzes maken? Wil jij de illusie van zekerheid loslaten en vertrouwen op jezelf? In haar boek Brein-Hart-Zijn vertelt hersenexpert Daphne Feller hoe er bij veel mensen een disconnectie is ontstaan tussen hun brein en hun hart. Maar hoe zorg je ervoor dat je die twee weer met elkaar in verbinding kunt brengen, zodat je kunt zijn wil je wilt zijn?

 • Wat is het mysterie van het Zweedse eiland Öland?

  Apr 02 2021

  Thrillerauteur Johanna Mo groeide op in Kalmar, een van de oudste steden van Zweden. Deze stad is door een brug verbonden met het mysterieuze eiland Öland. Johanna Mo ging als kind al vaak op avontuur op dit mysterieuze eiland en daarom was het ook niet gek dat deze bijzondere plek het decor werd van haar nieuwe boek: De nachtegaal.  De nachtegaal is vanaf 6 april overal verkrijgbaar.

 • Stap in de magische wereld van Amari en de Nachtwachters

  Mar 26 2021

  B.B. Alston wilde zijn hele leven al schrijver worden, maar om een of andere reden leek het hem maar niet te lukken. Tot hij op een dag meedeed aan een pitch wedstrijd op Twitter. Daar stuurde hij het manuscript in voor het boek Amari en de Nachtwachters. Een jaar later staat het magische verhaal van Amari wereldwijd in de bestsellerlijsten en is er zelfs al een grote Hollywood film in de maak. Een droom die uitkwam voor B.B. Alston. Amari en de Nachtwachters is vanaf 6 april overal verkri...more

 • Windmeijer & Slavenburg zijn voorvechters voor vrouwen uit de geschiedenis

  Mar 19 2021

  Wat als ik je vertelde dat de vrouw die verantwoordelijk wordt gehouden voor alle zonden van de mensheid, eigenlijk onschuldig was? Na het succes van hun eerdere boek Het Isisgeheim besloten de thrillerauteur Jeroen Windmeijer en cultuurhistoricus Jacob Slavenburg hun krachten opnieuw te bundelen. Deze keer duiken ze diep in het Bijbelverhaal Genesis voor hun nieuwe boek Het Evacomplex. Want het verhaal van Adam en Eva is misschien niet helemaal gebeurd zoals je denkt… Het Evacomplex is va...more

 • Feelgoodkoningin Gillian King is ook wandelkoningin

  Mar 12 2021

  Met trots verwelkomen we de feelgoodkoningin van Nederland! Zoals bij veel mensen stond het leven van Gillian King dit jaar op zijn kop. Maar ondanks alle ellende heeft ze toch een manier gevonden om al haar energie te steken in dat wat ze het liefste doet: schrijven! Haar nieuwe boek Ik vergeet je niet noemt Gillian zelf het boek waar ze het meest trots op is. Dit is het boek waar ze echt haar eigen stem heeft gevonden.

 • De verborgen apotheek: een erfenis van vergif en wraak

  Mar 05 2021

  Een vergeten geschiedenis, een geheim netwerk van vrouwen en een erfenis van vergif en wraak. Weet jij wat mudlarken is? De zoektocht naar lang verloren voorwerpen aan de oever van een rivier.  Dit is waar het spannende boek De verborgen apotheek van auteur Sarah Penner begint. En waar een verhaal van drie vrouwen, in twee verschillende tijden, samen komen. De verborgen apotheek is vanaf 9 maart overal verkrijgbaar.

 • Ik ben het kind dat ontsnapte. Meisje A.

  Feb 19 2021

  Ik ben het kind dat ontsnapte. Meisje A. Dit is mijn verhaal. Meisje A vertelt het verhaal over broers en zussen die proberen te ontsnappen aan de gruwelen uit hun verleden. Een verleden waarin ze door hun ouders werden opgesloten in een waar horrorhuis.  Auteur Abigail Dean vertelt hoe ze in Meisje A feit en fictie met elkaar wist te verbinden. Haar hele leven schrijft ze al verhalen, maar net zoals Meisje A waren dit altijd verhalen met een horrorkant. Meisje A ligt vanaf 2 maart in de w...more

 • Hoe vieren onze auteurs Valentijnsdag?

  Feb 12 2021

  14 februari is het weer Valentijnsdag! Zelfs in deze gekke tijden is het belangrijk om de liefde te blijven vieren.  In deze speciale aflevering duiken we in de liefdeslevens van feelgoodkoningin Gillian King en thrillerauteur Jeroen Windmeijer.  Bovendien geven we tips voor een perfecte Valentijnsdag!

 • 'Voor de jeugd is Australië fantastisch, daarna gaat het bergafwaarts'

  Feb 05 2021

  Australië is voor veel mensen de ultieme vakantiebestemming. We kennen het land daarom ook van de prachtige natuur en de wilde dieren. Maar het echte leven in Australië kan soms een stuk harder zijn. In zijn boek Jongen verslindt heelal vertelt Trent Dalton over het ruige leven in Australië. En dan bedoelt hij niet alleen de wilde natuur…

 • Love Yourself (alsof je leven er van afhangt)

  Jan 29 2021

  Een nieuw jaar betekent dat we weer met een frisse blik vooruitkijken. En zeker na een gek jaar als 2020 hebben we allemaal wel wat positiefs in ons leven nodig. Iemand die je daar echt bij kan helpen, is auteur Kamal Ravikant. In zijn boek Love Yourself (alsof je leven er van afhangt) vertelt Ravikant hoe we door onszelf lief te hebben een beter leven kunnen leiden. Onvoorwaardelijke liefde, met heel je hart, met elke gedachte en in elke seconde. Maar de vraag is natuurlijk: hoe doen we dat...more

 • Seizoen 3: nieuw jaar, nieuwe boeken!

  Jan 22 2021

  Een nieuw jaar, een nieuw seizoen van BoekenREC! Heel Nederland zit thuis, maar dat betekent niet dat we ons hoeven te vervelen! Vanaf 29 januari kun je namelijk weer luisteren naar gesprekken met jouw favoriete auteurs in een gloednieuw seizoen van BoekenREC.  Dit jaar spreken we auteurs als Abigail Dean, B.B. Alston, Jeroen Windmeijer, Sarah Penner en nog veel meer! Dus weet je even niet wat te lezen en ben je op zoek naar inspiratie?  Dan mag je ons nieuwe seizoen echt niet missen! ...more

 • Kerstspecial 2020

  Dec 18 2020

  De feestdagen staan voor deur! Daarom een goed moment om terug te kijken naar een jaar vol mooie boeken.  Heb jij al je kerstcadeaus al in huis? In de aflevering geven we je nog wat tips! En wie weet maak jij zelfs kans op je eigen kerstboekenpakket! Luisteren dus!     Music Provided By Bass Rebels: https://www.youtube.com/c/bassrebels

 • Deze YA en Kinderboeken mag je niet missen in 2021 (deel 4)

  Dec 11 2020

  2020 was een vreemd jaar – daarom kijken wij graag uit naar het volgende! Want welke boeken verschijnen er bijvoorbeeld in het voorjaar van 2021? In deze speciale aflevering van de BoekenREC podcast bespreken we met redacteur Susan van der Klugt de Young Adult en Kinderboeken die je niet mag missen in het voorjaar van 2021.  Pak snel je agenda erbij!

 • Deze non-fictie mag je niet missen in 2021 (deel 3)

  Dec 07 2020

  2020 was een vreemd jaar – daarom kijken wij graag uit naar het volgende! Want welke boeken verschijnen er bijvoorbeeld in het voorjaar van 2021? In deze speciale aflevering van de BoekenREC podcast bespreken we met redacteur Noor Houtakkers de non-fictie boeken die je niet mag missen in het voorjaar van 2021.  Pak snel je agenda erbij!

 • Deze romans/thrillers mag je niet missen in 2021 (deel 2)

  Nov 27 2020

  2020 was een vreemd jaar – daarom kijken wij graag uit naar het volgende! Want welke boeken verschijnen er bijvoorbeeld in het voorjaar van 2021? In deze speciale aflevering van de BoekenREC podcast bespreken we met redacteur Lisanne Mathijssen de romans en thrillers van Nederlandse bodem die je niet mag missen in 2021.  Dit mag je niet missen!

 • Deze thrillers/romans mag je niet missen in 2021 (deel 1)

  Nov 20 2020

  2020 was een vreemd jaar – daarom kijken wij graag uit naar het volgende! Want welke boeken verschijnen er bijvoorbeeld in het voorjaar van 2021? In deze speciale aflevering van de BoekenREC podcast bespreken we de thrillers die je niet mag missen in 2021. Houd pen en papier dus in de aanslag!

 • Marco van Houwelingen over mannelijke onvruchtbaarheid in De dagen samen

  Nov 13 2020

  Er wordt vaak gedacht dat tweelingen hun hele leven close blijven. Dat is een tragische denkfout. Zeven jaar geleden kwam de droom van Marco van Houwelingen uit: zijn eerste boek lag in de winkel. Dit leek het begin te worden van zijn leven als schrijver, totdat Marco een baan aangeboden kreeg die hem over de hele wereld zou brengen. Een groot avontuur natuurlijk, maar daardoor stond het schrijven even op een laag pitje. Na de geboorte van zijn zoontje besloot hij de pen weer op te pakken, e...more

 • Een Klok van Sterren is een mix van Narnia en Peter Pan

  Nov 06 2020

  ‘Imogen zag een hek naar de tuin. Op het hek stond met grote letters geschilderd: verboden toegang. Ze wist niet precies wat dat betekende, maar het klonk leuk!’ Als kind was auteur Francesca Gibbons al een groot verhalenverteller. Ze was gek op de verhalen van Peter Pan en Narnia en schreef zelf verhaaltjes die haar zusjes vervolgens moesten naspelen. Deze verhaaltjes groeiden uiteindelijk uit tot het spannende en magische verhaal Een klok van sterren: De schaduwmot.

 • Reis de wereld rond met Julie Caplin

  Oct 30 2020

  Het wordt op dit moment afgeraden om op reis te gaan, maar dat betekent niet dat je geen andere landen kunt bezoeken. Onze boeken nemen je namelijk mee naar de mooiste plekken die je je maar kan voorstellen! Wat dacht je bijvoorbeeld van Japan?  Julie Caplin reisde, voordat ze begon met schrijven, als pr-manager de hele wereld over. Ze bezocht de prachtigste steden, at het lekkerste eten en genoot van de beste dranken. Al deze ervaringen gebruikt ze als inspiratie voor haar verhalen. Lees het ...more

 • Lisanne Spaander is een Vechtersbaas die anderen inspireert

  Oct 23 2020

  Tegenwoordig lijkt het hebben van veel volgers, comfort en geld gelijk te staan aan een perfecte wereld. Maar is dit eigenlijk wel zo? Lisanne Spaander is zestien als bij haar botkanker wordt geconstateerd. De slechte prognose zet haar hele leven op zijn kop. Ze sleept zich van ziekenhuisopname naar ziekenhuisopname, terwijl het normale leven ondertussen doorgaat. Ze vindt de kracht om door te gaan in de muziek en schrijft het emotionele Vechtersbaas.

 • Op zoek naar UFO's met Jeroen Windmeijer

  Oct 16 2020

  Zijn wij wel de eerste bewoners van de aarde, of waren er wezens voor ons? Thrillerauteur Jeroen Windmeijer probeert met zijn boeken de lezer te vermaken, maar ook zeker iets te leren. Zo ook in zijn nieuwste boek, De Genesissleutel, waarin Jeroen voor het eerst verder kijkt dan Leiden, Zuid-Amerika of zelfs de aarde. Want wat als er buitenaards leven is?

 • Liefde in tijden van autisme met Judith Visser

  Oct 09 2020

  We leven op dit moment allemaal in een verwarrende en onvoorspelbare tijd. Maar hoe is dat eigenlijk voor iemand met autisme? In haar eerste boek, Zondagskind, beschreef Judith Visser haar jeugd als autist. Ze vertelde over haar band met andere kinderen en dieren, en legde uit hoe ze school ervoer.  In Zondagsleven zien we hoe Judith haar weg probeert te vinden op de werkvloer en in de liefde. Hoe gaat iemand met autisme om met een 9-tot-5-mentaliteit en hoe investeer je in een relatie als j...more

 • YA-fenomeen Marieke Nijkamp heeft nog genoeg verhalen te vertellen

  Oct 02 2020

  Stel je voor: je komt uit een klein Nederlands dorpje, schrijft een boek en vervolgens sta je in de New York Times-bestsellerlijst! Het overkwam YA-auteur Marieke Nijkamp en ze kan het nog steeds niet geloven.  Ondertussen zijn we paar boeken verder en probeert Marieke haar grenzen op het gebied van schrijven te verbreden. Zo schrijft ze nu ook comics, graphic novels en natuurlijk haar nieuwste boek: Zelfs als we zwijgen. 

 • Ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in literatuur

  Sep 25 2020

  Als jij een boek leest, kijk je dan of de auteur mannelijk of vrouwelijk is? Misschien denk je: dat maakt niet uit. Maar wist je dat mannen veel vaker geprezen worden voor hun literaire werk dan vrouwen?   Hoe komt dit? In Dit is geen vrouwenboek gaat Corina Koolen op zoek naar het antwoord op deze vraag   Hoe komt dit? In Dit is geen vrouwenboek gaat Corina Koolen op zoek naar het antwoord op deze vraag.

 • Max Modderman laat kinderen weer lezen!

  Sep 18 2020

  In iedere klas heb je er een: de grappenmaker. In de klas van Max Modderman is hij dat. Maar wie is Max Modderman? Wat maakt hem tot echte kinderheld? De Australische auteur Matt Stanton wilde als kind zijn klasgenoten laten lachen door ze grappige verhalen te vertellen. Dit had zo'n positief effect dat hij hier later zijn carrière van heeft gemaakt.  Dit jaar verscheen alweer het vijfde deel in de populaire Max Modderman-serie en kinderen kunnen niet wachten op meer avonturen!

 • Virgin River auteur Robyn Carr heeft het perfecte leven

  Sep 11 2020

  Tijdens haar zwangerschap las ze de ene na de andere liefdesroman, totdat ze op een dag dacht: Dit kan ik ook! Op dit moment heeft ze al meer dan 50 romans op haar naam staan, die stuk voor stuk wereldwijde bestsellers werden, waaronder de bekende Virgin River-serie. Maar voor Robyn Carr is dat geen reden om het rustig aan te doen.  Ze misschien dan al even met pensioen, maar nog elke dag doet ze dat waar ze het meeste van houdt: schrijven!

 • Vrienden voor het leven schrijven debuutthriller

  Sep 04 2020

  Ze leerden elkaar kennen toen ze 7 jaar oud waren en ze voelden meteen dat ze een speciale connectie hadden.  Jaren later besluiten de levenslange vrienden Peter Mohlin en Peter Nyström hun creativiteit te bundelen en samen een boek te schrijven. En hun boek Het laatste leven belooft een ongekend succesvolle thriller te worden. 

 • Thrillerauteur Romy Hausmann weet hoe het is om je gevangen te voelen

  Aug 28 2020

  Kan iemand die in de gevangenis heeft gezeten zich ooit echt weer vrij voelen? In haar eerste boek Dag en Nacht vertelt de Duitse auteur Romy Hausmann het verhaal van een vrouw die met haar kinderen wordt vast gehouden hiervan probeert te ontkomen. In haar nieuwe boek Slapeloos neemt ze een geheel andere wending en kijkt ze meer naar de psyche van de mens. Kan iemand die vast heeft gezeten voor een misdrijf zich ooit weer echt vrij voelen?  

 • Eric Holthaus kijkt op een positieve manier naar de strijd tegen klimaatverandering

  Aug 21 2020

  Hoe zal de aarde er over 30 jaar uitzien als we onze klimaatdoelen niet halen? Of nog betere vraag: hoe zal de aarde er uitzien als we de klimaatdoelen WEL halen? Klimaatverandering is al jaren lang een heel belangrijke issue, maar door alle verschillende informatie die we voorgeschoteld krijgen kan het best een beetje overweldigend voelen. Daarom biedt meteoroloog Eric Holthaus een positieve manier om naar de toekomst te kijken. Een manier om de komende 30 jaar optimistisch tegemoet te gaan...more

 • Birgit Treipl: 'Nederland zag mijn vader als de vijand'

  Aug 14 2020

  Als we denken aan de Tweede Wereldoorlog denken we vaak aan de gruwelen die zich hier in Europa afspeelden. Maar helaas staan we vaak niet stil bij dat er aan de andere kant van de wereld ook heel veel mensen geleden hebben. Victor Treipl groeide op in Nederlands-Indië, als kind van een Oostenrijks immigrantenechtpaar. Maar omdat Oostenrijk deel uitmaakte van het Duitse Rijk werden Victor en zijn familie, bij het uitbreken van de oorlog, gezien als de vijand. Alles werd ze afgenomen en ze werd...more

 • Holly Miller inspireert beginnende schrijvers niet op te geven

  Aug 07 2020

  Zou jij voor liefde kiezen als je wist hoe het afloopt?  Holly Miller wilde eigenlijk haar hele leven al schrijfster worden, maar die stap bleek groter dat ze had verwacht. Toch gaf ze nooit op. Ze bleef schrijven en nu is haar debuutroman, Een glimp van jou, zelfs opgepikt om verfilmd te worden. Zo zie je dat dromen echt uit kunnen komen. Kijk voor alle titels op: harpercollins.nl 

 • Kate Quinn schrijft over heldhaftige vrouwen van onze geschiedenis

  Jul 31 2020

  Als we denken aan oorlog, denken we vaak aan mannen die voor het vaderland vechten en hun leven riskeren. Maar hoe zit dat eigenlijk met vrouwen?   Kate Quinn schrijft eigenlijk al haar hele leven historische fictie, waarin ze zich vooral focust op de rol van vrouwen bij historische gebeurtenissen.   In haar boeken De jaagster en Het Alice-netwerk vertelt ze over vrouwen die in tijden van oorlog spionagenetwerken opzetten en vanuit vliegtuigen bommen wierpen op vijandelijk gebied.   ...more

 • De grootste verrader van het Westen kwam uit Nederland

  Jul 24 2020

  Hij verraadde de Britten, misleidde de Sovjets, ontsnapte uit de gevangenis en wordt beschouwd als de grootste verrader die het Westen ooit gekend heeft. En bovenal: hij was Nederlandse afkomst.   In zijn boek Verraad in Berlijn vertelt Steve Vogel het verhaal van een spionageoperatie van de CIA om tijdens de Koude Oorlog een tunnel onder de Berlijnse Muur door te graven om zo de Sovjets te kunnen afluisteren.   En in het centrum van deze onmogelijke operatie stond de uit Nederland afkom...more

 • Thrillerauteur Mary Kubica redt dieren in nood

  Jul 17 2020

  De ene dag schrijft ze een razend spannende thriller en de andere dag redt ze dieren in nood. De afgelopen maanden zat Mary Kubica, zoals bijna iedereen op de wereld, thuis in quarantaine. Hierdoor kon ze niet helpen bij het dierenasiel waar ze normaal gesproken vrijwilligerswerk doet. Kubica is een groot dierenliefhebber en verrast haar familie regelmatig met nieuwe huisdieren die bij het asiel gedumpt worden. Of haar man en kinderen het er nu mee eens zijn of niet.  Bestel nu De onbekend...more

 • Dr. Jo Boaler: 'Ons brein is grenzeloos en blijft groeien'

  Jul 10 2020

  Wat zou je doen als je wist dat je, op welke leeftijd dan ook, alles kon leren wat je maar wilde? Op school krijgen kinderen vaak te horen dat ze ergens wel of niet goed in zijn. Ze worden gedwongen bepaalde toetsen te doen, waarvan de uitslag uiteindelijk zal bepalen in welke richting ze hun studie moeten vervolgen.  Maar wat nou als je heel graag iets anders zou willen leren, terwijl je ouders en docenten zeggen dat je dit helemaal niet zou kunnen? Volgens dr. Jo Boaler zitten er geen ...more

 • Ontdek de verborgen wereld van de vos met ecoloog Adele Brand

  Jul 03 2020

  Als we denken aan een vos, dan zien we vaak grote bossen en natuurgebieden voor ons. Maar eigenlijk leeft de vos nog veel dichterbij huis dan we zouden denken. Ecoloog Adele Brand schrijft in haar boek De verborgen wereld van de vos over hoe dit bijzondere dier de wereld overreist en door zijn intelligentie bijna overal weet te overleven.  Bestel het boek hier. 

 • Charles den Tex: 'Technologie is al verder dan wij soms denken'

  Jun 26 2020

  Het moment wanneer de realiteit de fantasie inhaalt, is wanneer we pas echt moeten gaan uitkijken. Zoals veel auteurs schrijft Charles den Tex thrillers, maar toch is zijn nieuwste boek Verloren vrouw heel anders dan anderen.  En een groot onderdeel daarvan is onze technologische vooruitgang. Elke dag maakt de technologie zulke sprongen waardoor er eindeloos nieuwe dingen mogelijk worden.  Technologie waarvan we denken dat het nog een fantasie is, terwijl het eigenlijk allang werkelijkheid...more

 • Marijke Vos is haar grootste criticus

  Jun 19 2020

  Sommige mensen dromen er hun hele leven van om schrijver te worden, maar vinden het vaak lastig om de eerste stap te zetten. Dat is zonde, want soms is er alleen een beetje moed voor nodig. Marijke Vos had als klein meisje nooit verwacht schrijver te worden. Door de jaren heen schreef ze wel wat verhalen voor bekende websites en tijdschriften. Maar na een finaleplek te hebben behaald bij een schrijfwedstrijd van Chicklit.nl heeft ze toch echt de smaak te pakken. Haar allereerste boek Ik ple...more

 • 'Queen of Crime' Karin Slaughter viert 20-jarig jubileum!

  Jun 12 2020

  De Queen of Crime viert feest! Dit jaar zit bestsellerauteur Karin Slaughter al 20 jaar in het schrijversvak en dat moet gevierd worden!  Met haar 20ste boek, en 10de boek in de populaire Will Trent-serie, weet Slaughter opnieuw een weergaloze thriller neer te zetten.  Maar hoe beleeft de Queen of Crime deze gekke tijden? Is dit heel anders dan haar 'normale' leven? Thrillerauteur Soraya Vink ging in gesprek met Karin Slaughter.  Verzwegen van Karin Slaughter is vekrijgbaar via: harper...more

 • Lidewij Martens mist het koken voor anderen

  Jun 05 2020

  Een plan volgen, maar eigenlijk tijdens de uitvoering van het plan afwijken en iets nieuws bedenken. Dat is iets wat thrillerauteur Lidewij Martens regelmatig overkomt. Lidewij Martens schrijft voor bekende televisieseries als Baantjer en Flikken Maastricht, maar is ook de auteur van het spannende boek Ondergronds waarmee ze ons meeneemt op jacht naar een seriemoordenaar in Amsterdam. Veel spanning dus, maar in deze quarantaine tijd gebeurt er natuurlijk niet heel veel spannends. Maar dat ho...more

 • Deens journalistenduo over bestseller Winterland

  May 29 2020

  In Denemarken verscheen op 30 september 2005 in dagblad Jyllands-Posten een serie van twaalf cartoons over de profeet Mohammed. Deze spotprenten zorgden voor erg veel ophef en resulteerden zelfs in terroristische aanslagen. Sindsdien is het dreigingsniveau in Denemarken flink gestegen en heeft het land nog maandelijks te maken met terroristische dreigingen.   Kim Faber en Janni Pedersen werken als journalisten in Kopenhagen en staan vaak met hun neus bovenop alles wat te maken heeft met te...more

 • Dr. Jenna Macciochi geeft tips voor een sterker immuunsysteem

  May 22 2020

  Bijna de gehele wereld leeft op dit moment in quarantaine. Dit allemaal om de zwakkere mensen in onze samenleving te beschermen tegen een virus dat ons lichaam aanvalt. Maar moeten we wachten op een vaccin of kunnen we ons immuunsysteem zo trainen dat we tegen het virus kunnen vechten? De Britse immunoloog dr. Jenna Macciochi heeft jarenlang onderzoek gedaan naar ons immuunsysteem en in haar boek De kracht van immuniteit vertelt ze hoe we ons kunnen bewapenen tegen slechte bacteriën en vir...more

 • Pierre Jarawan brengt ode aan vermisten uit Libanon

  May 15 2020

  De oudste verhalen van de wereld beginnen altijd op dezelfde manier: ‘Het was zo. En het was niet zo’ Zo ook het nieuwe boek Lied voor de Vermisten van de Duits-Libaneese auteur Pierre Jarawan. De ouders van Pierre vluchtten in 1985 naar Duitsland om daar een nieuw leven op te bouwen. Een leven dat altijd in het teken zou staan van twee werelden. Met een rijke culturele achtergrond en veel bijzondere verhalen uit zijn vaderland. Lied voor de vermisten ligt vanaf 19 mei in de winkel!

 • Johan Andersen schrijft echt zonder genade

  May 08 2020

  Hoeveel mensen dromen er niet van om een beroemde thrillerauteur te worden?  Maar schrijver worden vergt meer dan alleen een goed verhaal willen vertellen, het vraagt namelijk ook een bepaalde discipline. Thrillerauteur Johan Andersen, bekend van het boek Dodenstoel en zijn nieuwe boek Zonder Genade, vertelt in deze aflevering hoe zijn schrijfproces verloopt en hoe hij dit door de jaren heen heeft moeten leren.  #ikleesthuis

 • Michael Martin toont de wonderen van de woestijn

  May 01 2020

  Wist je dat er per jaar meer mensen verdrinken in de woestijn dan dat ze uitdrogen? Michael Martin is beroepsfotograaf, ontdekkingsreiziger en auteur van het boek De wonderen van de woestijn. Al meer dan 40 jaar zwerft hij door alle woestijnen van de wereld op zoek naar het perfecte plaatje. Maar wat is er nou zo fascinerend aan een woestijn? Wat kunnen we als mensen leren van leven in de woestijn? De antwoorden op deze vragen zullen je verbazen…

 • Windmeijer & Slavenburg gaan terug naar het begin...van alles

  Apr 24 2020

  De een een succesvol thrillerauteur en de ander een bekend cultuurhistoricus. Vorig jaar besloten thrillerauteur Jeroen Windmeijer en cultuurhistoricus Jacob Slavenburg de krachten te bundelen en schreven ze voor het eerst samen een boek. Een boek waarin spanning en historie met elkaar verbonden worden. Het Isisgeheim is een groot succes, maar voor hun nieuwe boek keren de twee auteurs terug naar het begin van ons bestaan... #ikleesthuis

 • Meg Waite Clayton vertelt verhalen die niet vergeten mogen worden

  Apr 17 2020

  We kennen allemaal verhalen uit de oorlog. Verhalen van verdriet, geweld en kwaad. Maar gelukkig zijn er ook verhalen die hoop geven. Verhalen van mensen die hun eigen leven op het spel zetten om dat van anderen te redden. Zo was daar de heldhaftige Truus Wijsmuller die duizenden kinderen wist te redden uit de handen van de nazi’s. Tussen 1938 en het uitbreken van de oorlog smokkelde Tante Truus kinderen uit de door de nazi’s bezette gebieden naar veilige grond. Truus was een van de groots...more

 • Wat doen auteurs in tijden van quarantaine?

  Apr 10 2020

  In de tuin werken, boeken lezen of de hele familie uitnodigen voor een digitaal Paasfeest. Over de hele wereld zitten mensen thuis in quarantaine en zoeken ze manieren om hun dagen door te komen. Maar hoe beleven de auteurs van je favoriete boeken deze quarantaine tijd? Dit lijkt natuurlijk de ultieme kans om een nieuw boek te schrijven. Maar is dat ook zo?

 • Nieuw seizoen!

  Apr 03 2020

  We leven op dit moment in onzekere tijden, maar gelukkig kun je altijd terugvallen op je favoriete boekenpodcast: BoekenREC! In dit nieuwe seizoen nemen we een kijkje in het leven van jouw favoriete auteurs. Hoe zien bijvoorbeeld de dagen van Meg Waite Clayton, Jeroen Windmeijer en Jette Schroder eruit nu iedereen thuis moet blijven? Abonneer je nu op BoekenREC: een HarperCollins podcast! #ikleesthuis

 • BoekenREC #8: Jeroen Windmeijer

  Oct 30 2019

  In deze aflevering van BoekenREC hebben we auteur Jeroen Windmeijer te gast. Hij sprak met ons over zijn nieuwe thriller De offers, zijn inspiratie en zijn reizen naar Zuid-Amerika. Samen met Jeroen bespreken we zijn ervaringen in Zuid-Amerika en hoe deze een rol speelden bij zijn schrijfproces. Wederom een aflevering die je niet mag missen! Abonneer je op BoekenREC om op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen en geef ons vooral een rating en een review.

 • BoekenREC #7: Charles den Tex

  Oct 17 2019

  In deze aflevering van BoekenREC hebben we Charles den Tex te gast. Hij sprak met ons over zijn nieuwe thriller Verloren vrouw, waar hij zo allemaal heeft gewoond en over een fascinerende ervaring die hij verwerkte in Verloren vrouw. Kortom: een aflevering over Charles' eigen interessante leven, maar ook over het schrijfproces van Verloren vrouw. Abonneer je op BoekenREC om geen enkele aflevering te missen en geef ons vooral een rating en een review!

 • BoekenREC #6: Johan Andersen

  Sep 23 2019

  In deze aflevering van BoekenREC hebben we Johan Andersen te gast! Hij sprak over zijn nieuwe thriller Dodenstoel, zijn schrijfproces en wat hem zo allemaal bezig houdt in het dagelijks leven. Kortom: wederom een aflevering vol interessante anekdotes en spannende verhalen! Abonneer je op BoekenREC om op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen en geef ons vooral een rating en een review!

 • BoekenREC #5: Patricia de Ryck

  Apr 29 2019

  In deze aflevering van BoekenREC hebben we auteur Patricia de Ryck te gast! Onder andere sprak ze met ons over haar eerste boek, haar blog De twijfelmoeder en het moederschap. Abonneer je op BoekenREC om op de hoogte te blijven van de nieuwst afleveringen en geef ons een rating en review!

 • BoekenREC #4: Stefan Popa

  Mar 20 2019

  In deze aflevering van BoekenREC hebben we auteur en zelfstandig journalist Stefan Popa te gast! Onder andere praat hij met ons over zijn nieuwe boek Of de oleander de winter overleeft, het schrijven en het aroemeens. Al met al een aflevering vol cultuur. Abonneer je op BoekenREC om op de hoogte te blijven van de nieuwst afleveringen en geef ons een rating en review!

 • BoekenREC #3: Soraya Vink

  Jan 31 2019

  In deze aflevering van BoekenREC hebben we thriller recensent turned into thriller schrijfster Soraya Vink te gast! Onder anderen praat ze met ons over haar debuut Persona, hoe het is om van lezer naar schrijfster te gaan, wat haar favoriete thriller aller tijden is en waarom schieten een leuke hobby is. Al met al een aflevering vol spanning en sensatie. Abonneer je op BoekenREC om op de hoogte te blijven van de nieuwst afleveringen en geef ons een rating en review!

 • Een korte feestelijke mededeling

  Dec 20 2018

  Een korte feestelijke mededeling voor onze luisteraars. BoekenREC gaat het nieuwejaar goed in met topafleveringen op het schema! Wil jij weten wie er allemaal te gast komen?