PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Boekestijn en De Wijk | BNR

Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Hugo Reitsma op zoek naar de nieuwe wereldorde.

Afleveringen

 • Syrië en de Nobelprijs voor Poetin

  Oct 17 2019

  Boekestijn en De Wijk overzien het slagveld in Noord-Syrië en de implicaties voor de regio en Europa met conflictdeskundige en Syrië-kenner Lambrecht Wessels.

 • De Turkse inval in Syrië

  Oct 10 2019

  Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk bespreken de gevaren en mogelijkheden voor Europa met CDA-Tweede Kamerlid Martijn van Helvert.

 • Trump: impeachment of dictatuur

  Oct 04 2019

  Rob de Wijk is zoals u hem kent: somber. Ik houd niets meer voor onmogelijk. Hij maakt de vergelijking met de autoritaire Turkse president Erdogan. Onze gast deze week, BNR Buitenlandcommentator Bernard Hammelburg, richt zijn hoop op het Amerikaanse Congres.

 • De Grote Chantage van president Erdogan

  Sep 27 2019

  Europa probeert de autoritaire Turkse leider in toom te houden. Maar president Erdogan heeft een troefkaart: Als hij de Turkijedeal opzegt, stromen opnieuw miljoenen vluchtelingen naar Europa. Te gast: PvdA-Europarlementariër en voormalig Turkije-rapporteur Kati Piri.

 • Hong Kong Yoga

  Sep 20 2019

  Eén Land, twee systemen blijkt een zware positie om vol te houden in Hongkong. Het grote China dringt zich steeds meer op, en niet alleen daar. De lange arm van China reikt tot in Europa. Boekestijn en De Wijk proberen de balans te vinden met oud-Kamerlid Kathleen Ferrier, die 5 jaar in Hongkong woonde.

 • Finland sloopt Europese dictators

  Sep 13 2019

  Victor Orban heeft een nieuwe vijand. De Hongaarse potentaat ligt in Europa onder vuur voor uitholling van de rechtsstaat. Eerder wist hij met veel weg te komen. Maar het kleine Finland, dit halfjaar voorzitter van de EU, legt hem stoïcijns op de pijnbank. Te gast: Kees Sterk, voorzitter van de Europese Raden voor de Rechtspraak

 • Being Boris Johnson

  Sep 06 2019

  Boekestijn en De Wijk hebben een portaal gevonden dat rechtstreeks leidt naar het brein van Boris Johnson.

 • De coup van Boris

  Aug 30 2019

  Slaagt premier Johnson erin het Britse parlement buitenspel te zetten? En krijgt hij ook Europa op de knieën? Boekestijn en De Wijk voeden de onrust.

 • Zomer Special: het Schaamteloze Roofkapitalisme

  Aug 23 2019

  Speciaal voor op vakantie: Boekestijn en De Wijk op zijn deprimerendst. Vandaag: Dividendbelasting, winstbelasting, ontwijkingsconstructies, multinationals eisen steeds meer en betalen steeds minder. Is de globalisering doorgeschoten? Moet de politiek het kapitaal weer aan banden leggen? Te gast: Ewald Engelen

 • Zomer Special: waarom Trump wél schuldig is

  Aug 16 2019

  Speciaal voor op vakantie: Boekestijn en De Wijk op zijn deprimerendst. Vandaag: Trump voelt zich vrijgepleit door speciaal aanklager Robert Mueller. Boekestijn en De Wijk komen tot een andere conclusie met Amerikakenner Koen Petersen.

 • Zomer Special: debat met de Gele Hesjes

  Aug 09 2019

  Speciaal voor op vakantie: Boekestijn en De Wijk op zijn deprimerendst. Vandaag: Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk in een Haagse kroeg om eens echt te praten met de Gele Hesjes. Te gast: Telegraaf-verslaggever Wierd Duk.

 • Zomer Special: de Chinese Machtsovername

  Aug 02 2019

  Speciaal voor op vakantie: Boekestijn en De Wijk op zijn deprimerendst. Vandaag: China blijft razendsnel ontwikkelen en stelt zich internationaal steeds assertiever op. Gaan we naar een Chinese wereldorde? Te gast: sinoloog Henk Schulte Nordholt.

 • Zomer Special: Retour-jihadi’s

  Jul 26 2019

  Speciaal voor op vakantie: Boekestijn en De Wijk op zijn deprimerendst. Vandaag: wat te doen met jihadisten die terug willen. Berechten? Uitleveren aan Assad? Een tribunaal? Boekestijn en De Wijk bespreken het met André Seebregts, advocaat van verschillende Syriëgangers. Met een verrassende conclusie.

 • Zomer Special: Killer Robots

  Jul 19 2019

  Speciaal voor op vakantie: Boekestijn en De Wijk op zijn deprimerendst. Vandaag: Lethal autonomous weapon systems. De innovatieve manier om u allemaal dood te maken.

 • Welkom Albanië!

  Jul 12 2019

  Den Haag blokkeert onderhandelingen voor toetreding van Albanië tot de EU. Maar er zijn goede redenen om juist haast te maken. China, Rusland en het Midden-Oosten liggen op de loer. Te gast: Adia Sakiqi, de Albanese ambassadeur.

 • De nieuwe kolonisatie van Suriname

  Jul 05 2019

  Suriname en geopolitiek in het Caribisch gebied. Met Arend Jan vanuit Paramaribo en Jörgen Raymann

 • Europa en de Nokia 3310

  Jun 28 2019

  Hoe blijft Europa autonoom in het conflict tussen China en de VS? Geopolitiek- en telecomadvies in Boekestijn en De Wijk met regeringsadviseur Luuk van Middelaar.

 • Iran: de Tweede Tankeroorlog

  Jun 21 2019

  Escalatie in de Golf nadat Iran een Amerikaanse drone neerhaalde. Waarom worden tankers aangevallen? Boekestijn en De Wijk over olie en geopolitiek met HCSS-energie adviseur Lucia van Geuns.

 • In de achterkamers van de Europese formatie

  Jun 14 2019

  Na de verkiezingen is het stil geworden vanuit Brussel. Maar het bel, app en vergadercircuit draait overuren. Hoe wordt de macht verdeeld? En wat is het plan voor Europa de komende vijf jaar. Te gast: Europarlementariërs Agnes Jongerius en Jeroen Lenaers.

 • Aan tafel met het Grootkapitaal

  Jun 07 2019

  In gesprek met topcommissaris Jeroen van der Veer over de macht van multinationals.

 • De Iraanse Bom

  May 31 2019

  De grote gok van Trump: Dwingt hij Iran tot onderhandelen of tot de bom? Te gast: Iran-kenner Damon Golriz

 • Het spel om de macht in Brussel

  May 24 2019

  Hoe wordt na de Europese verkiezingen in Brussel de macht verdeeld? Het hogere politiek kwartetten met PG Kroeger van Betrouwbare Bronnen.

 • In debat met de Gele Hesjes

  May 17 2019

  Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk togen naar een Haagse kroeg om eens echt te praten met de Gele Hesjes. Te gast: Telegraaf-verslaggever Wierd Duk.

 • Overleeft de euro de volgende crisis?

  May 10 2019

  Te gast: Bas Jacobs, hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan de Erasmus School of Economics.

 • Het belegerde Fort Europa

  May 03 2019

  Trump in het westen, Poetin in het oosten en chaos in het zuiden. Het oude continent lijkt omsingeld door destabiliserende krachten. Rob, Arend Jan en Hans van Baalen bewaken de linies.

 • De Populistische Mars op Brussel

  Apr 26 2019

  Nationalisten aller landen Verenigt u! Rechts-populistische partijen proberen samen een vuist te maken bij de Europese Parlementsverkiezingen volgende maand. Kunnen zij Brussel van binnenuit aanvallen? Te gast: populisme-professor Sarah de Lange.

 • Waarom Trump wél schuldig is

  Apr 19 2019

  Speciaal Aanklager Robert Mueller ziet onvoldoende bewijs om Trump aan te klagen voor een misdaad. Dat betekent niet dat hij onschuldig is. Boekestijn en De Wijk wegen de feiten met Amerikakenner Koen Petersen.

 • De Boekestijn Brexit Borrel

  Apr 12 2019

  De BNR Brexit crew weet het ook niet meer en verdrinkt zijn wanhoop in een stevige pint Britse Red Ale in The Fiddler in Den Haag. Te gast: BNR Europaverslaggever Jesse 'Guiness' Pinster

 • Brexit: willen we de Britten nog wel?

  Apr 05 2019

  Een week voor de deadline bedelen de Britten opnieuw om uitstel. Moet Europa dat nog wel willen? Verdere vertraging van de Brexit is een gevaar voor de Europese Unie. Te gast: Sophie in 't Veld, Europarlementariër voor D66.

 • Het einde van het vrije internet

  Mar 29 2019

  Fake news-filters, copyright-filters... Wat blijft er nog over van het vrije internet in Europa? Te gast: oud-lijsttrekker Ancilla van de Leest van de Piratenpartij

 • Brexit: de Zombie Apocalyps

  Mar 22 2019

  De Britten hebben twee weken uitstel gekregen van Brussel maar slaapwandelen nog steeds naar de Brexit-afgrond. Te gast: Benjamin Livestro, oud-campagnemedewerker voor de Britse Conservatives

 • China’s grote zwaktes

  Mar 15 2019

  Europa en de VS vrezen een Chinese wereldorde. China blijft razendsnel ontwikkelen en stelt zich internationaal steeds assertiever op. Maar hoe sterk is het centraal geleide land nou echt? Te gast: sinoloog Henk Schulte Nordholt.

 • Waarheen met de Hollandse jihadi’s?

  Mar 08 2019

  Terughalen en berechten? Uitleveren aan Assad? Een tribunaal? Boekestijn en De Wijk bespreken het met André Seebregts, advocaat van verschillende Syriëgangers. Met een verrassende conclusie.

 • Italiaanse toestanden

  Mar 01 2019

  Brussel waarschuwt voor de Italiaanse economie: zware schulden, zwakke banken en de feestbegroting van de populistenregering kunnen ook een probleem worden voor ons. Te gast: Han Dirk Hekking van het Financieele Dagblad.

 • De zwakke plek van president Poetin

  Feb 22 2019

  In Poetins State of the Union vorig jaar: nieuwe kernraketten. Dit jaar: de kinderbijslag. Hubert Smeets van Raam op Rusland over de grootste zorg van de Russische president. En antwoord op de vraag: Is Poetin gelukkig?

 • Lang leve Amerika!

  Feb 15 2019

  Het Europese vertrouwen in de VS is tot crisisniveau gedaald. De Duitsers hebben inmiddels zelfs meer vertrouwen in China. Hoog tijd voor een onversneden pro-Amerikaanse uitzending van Boekestijn en De Wijk.

 • Europa, Made in China ©

  Feb 08 2019

  Onrust in Europa over de groeiende Chinese invloed. Steeds meer infrastructuur en strategische industrieën vallen in Chinese handen. We zijn eigenlijk tien jaar te laat met ingrijpen.

 • 'Vertrek VS uit Navo kan VK belangrijkste macht in Europa maken'

  Feb 02 2019

  Als de Verenigde State besluiten afstand te nemen van de bijstandsverplichting van de Navo, wordt voor Europa het versterken van het militair vermogen alleen maar urgenter. Om weerstand te kunnen bieden aan de Russische vuurkracht op de grond moeten de militaire budgetten fors omhoog, zegt luitenant-generaal buiten dienst Mart de Kruif in BNR Boekestijn en De Wijk. Maar bovenal is het voor de Europese tak van de Navo zaak om zuiniger met de beschikbare materieel om te gaan. 'Daar waar je capacit...more

 • Als Trump uit de NAVO stapt

  Feb 01 2019

  Onrust bij de NAVO: Trekt Trump de VS terug uit het bondgenootschap? Volgens The New York Times speelt de Amerikaanse president nog steeds met die gedachte. De NAVO en het Amerikaanse Congres nemen de dreiging serieus.

 • De komst van de Killer Robots

  Jan 25 2019

 • De Strafzaak tegen Donald Trump

  Jan 18 2019

  Is de president van Amerika een Russisch agent? Heeft hij samengespannen met de vijand? Het onderzoek van Speciaal Aanklager Robert Mueller is vergevorderd. Boekestijn en De Wijk openen alvast de strafzaak.

 • De geopolitiek van klimaatverandering

  Jan 11 2019

  Klimaatverandering verandert ook de machtsverhoudingen in de wereld. Er zijn winnaars en verliezers. Europa dreigt in de laatste categorie te vallen.

 • 'We koersen af op Frans Europa met minder groei'

  Jan 06 2019

  De financiële crisis heeft de EMU, euro en ECB beschadigd en landen uit elkaar gedreven. Tot 2010 voldeed de ECB beter dan de afzonderlijke centrale banken aan de voornaamste doelstelling: prijsstabiliteit, maar sinds de crisis raakten de criteria van een munteenheid steeds meer uit zicht. Maar in plaats van deze criteria weer in orde te maken, wordt gewerkt aan verdere integratie binnen de EMU. Terwijl, zo constateert Hoogduin, 'Dat vind ik een heel riskante strategie, een vlucht naar voren.' D...more

 • Twintig jaar de euro: de Fransen hebben gewonnen.

  Jan 04 2019

 • 2019: de Grote Glazen Bol Show

  Dec 28 2018

  Wat bepaalde 2018? En wat wacht ons in 2019? Een extra lange Boekestijn en De Wijk met luisteraarsvragen. Arend Jan heeft zijn glazen bol meegenomen.

 • Vrede op aarde: Kerstspecial Boekestijn en De Wijk

  Dec 21 2018

 • Brexit in Blessuretijd

  Dec 13 2018

  De laatste kans voor Londen en Brussel om een chaotische Brexit te voorkomen. Te gast: Europacorrespondent Matt Steinglass van The Economist

 • Opstand van de Gele Hesjes

  Dec 07 2018

 • Escalatie in de Azov Zee

  Nov 30 2018

 • Alles draait om China

  Nov 23 2018

 • Brexit-chaos

  Nov 16 2018

  Chaos in Londen na de Brexit-deal met Brussel. Te gast: BNR-Europaverslaggever Jesse Pinster.

 • Italië: het eind van de euro?

  Nov 16 2018

 • De volgende pandemie

  Nov 09 2018

  100 Jaar gelden maakte de Spaanse griep-pandemie mogelijk meer slachtoffers dan de Eerste en Tweede Wereldoorlog bij elkaar. Kan dat weer gebeuren? Te gast: viroloog Roel Coutinho

 • Laat Trump zijn karwei afmaken

  Nov 02 2018

 • Bloed, olie en echte vriendschap

  Oct 26 2018

  De Saoedische kroonprins kreeg carte-blanche van Trump. De kroonprins ging helaas iets te voortvarend te werk. Iran lacht in zijn vuistje. Over bloed, botzagen en bondgenootschap

 • De Britse leugen

  Oct 18 2018

  Engeland is verstrikt in de leugens van de Brexiteers. Met nog een paar weken tijd voor een akkoord met Brussel, lijkt de kans op een succesvolle exit uit de EU steeds kleiner

 • Het schaamteloze roofkapitalisme

  Oct 12 2018

 • EU-leider Duitsland op drift

  Oct 05 2018

  De positie van Angela Merkel staat onder druk bij de deelstaatverkiezingen volgend weekend in Beieren. Hoe moet Europa zonder haar leiderschap? 'Gelukkig hebben we het bier nog.'

 • De Grote Fake News Show

  Sep 28 2018

 • Eindspel in Syrië

  Sep 21 2018

  Te gast: Lambrecht Wessels, conflict-analist en Syriëkenner

 • Despoten in het hart van Europa.

  Sep 14 2018

  In het hart van Europa liggen de Frankenstaten, de Frankensteins van de liberale democratie. Onder leiding van de Hongaarse premier Viktor Orban gaan ze de strijd aan met de fundamentele waarden van de Europese Unie. Aan de hand van Volkskrant-correspondent Jenne Jan Holtland gaan Boekestijn en De Wijk op reis in de regio van de illiberale monsters.

 • De weg kwijt in de multiculturele samenleving

  Sep 07 2018

  Minister Blok is de draad kwijt over de multiculturele samenleving. Boekestijn en De Wijk helpen hem op weg met Sylvana Simons.

 • De trans-Atlantische middelvinger

  Jun 29 2018

  Te gast: Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk

 • Migratiecrises in Europa en de VS

  Jun 22 2018

  Te gast: Jan Postma, Amerika-correspondent

 • De Russische ziel

  Jun 15 2018

  Te gast: Pieter Waterdrinker, schrijver van Tsjaikovskistraat 40, en Rusland-correspondent van de Telegraaf.

 • De Kernwapen Show

  Jun 08 2018

  Te gast: Han ten Broeke, VVD-buitenlandwoordvoerder. Deze uitzending is opgenomen in samenwerking met de Jonge Atlantici op de faculteit Governance and Global Affairs van de Universiteit Leiden in Den Haag

 • EXTRA PODCAST: Italiaanse toestanden

  Jun 01 2018

 • De gaskraan van Poetin

  Jun 01 2018

  Te gast: D66-Europarlementariër Gerben Jan Gerbrandy

 • EU & Amerika: still friends?

  May 25 2018

  Vanaf de Haagse faculteit Governance and Global Affairs van de Universiteit Leiden is Kees Verhoeven, Europa-woordvoerder van D66, te gast.

 • De Erdogan Show

  May 18 2018

  Te gast: Joost Lagendijk, Turkije-kenner en schrijver van het boek Erdogan in een notendop

 • Explosieve Iran-uitzending

  May 11 2018

  Te gast: Bas Belder, Europarlementariër voor de SGP

 • De autoritaire wereldorde

  May 04 2018

  Te gast: Hans van Baalen, Europarlementariër voor de VVD

 • Thee drinken met de Taliban?

  Apr 26 2018

  Te gast is: Eimert van Middelkoop, oud-minister van Defensie voor de ChristenUnie

 • Balkan bij de EU?

  Apr 20 2018

  Te gast: Paul Tang, Europarlementariër voor de PvdA

 • Trekt Trump ten aanval?

  Apr 13 2018

  Te gast: Lilianne Ploumen, PvdA-buitenlandwoordvoerder en oud-minister.

 • De Wereld volgens Rusland

  Apr 06 2018

  Rob de Wijk is net terug van de jaarlijkse veiligheidsconferentie in Moskou. Bram van Ojik van GroenLinks wil van Russisch gas af. Arend Jan Boekestijn maakt zich zorgen en Hugo Reitsma heeft controle.

 • Brexit: de Britse Droom

  Mar 30 2018

  Te gast: Lia van Bekhoven, correspondent in Londen

 • The War on Trade

  Mar 23 2018

  Te gast: Heleen Mees, econoom en publicist.

 • Wat Poetin wil

  Mar 16 2018

  Te gast: Michiel Krielaars, oud-correspondent in Rusland en chef van het boekenkatern van het NRC Handelsblad

 • 'Sleepwet' Debat

  Mar 09 2018

  Te gast: Kathalijne Buitenweg, Kamerlid van GroenLinks

 • Forza Berlusconi

  Mar 02 2018

  Te gast: Wim van de Camp, Europarlementariër voor het CDA

 • De Nieuwe Kernwapenwedloop

  Feb 23 2018

  Te gast: Esther de Lange, Europarlementariër voor het CDA

 • Europese separatisten

  Feb 16 2018

  Te gast: Renske Leijten, Europa-woordvoerder voor de SP

 • EXTRA PODCAST: Zijlstra's datsja-gate

  Feb 16 2018

  Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk over het aftreden van minister Zijlstra. Hoe schadelijk is dit voor ons land internationaal gezien? En wie moet Zijlstra opvolgen? Vervang met tekst

 • De Politieke Spelen in Zuid-Korea zijn geopend

  Feb 09 2018

  Te gast: Jurryt van de Vooren, sporthistoricus, schrijft voor sportgeschiedenis.nl en de enige Amsterdammer die is afgestudeerd op Feyenoord.

 • Tijdperk van de geldpers voorbij?

  Feb 02 2018

  Te gast: Mathijs Bouman, econoom en journalist oa voor Nieuwsuur en het FD.

 • EXTRA PODCAST: The Dutch connection

  Jan 26 2018

  Boekestijn en De Wijk over de Nieuwsuur/Volkskrant-scoop

 • Sluit het net zich rond Trump?

  Jan 26 2018

  Hoe dicht komt het onderzoek bij de president zelf?

 • Blijft Merkel de koningin van Europa?

  Jan 19 2018

  Te gast: Wouter Meijer, oud-Duitsland correspondent en auteur van het boek 'We kunnen niet allemaal Duitsers zijn.'

 • Dansen de Grieken de Sirtaki nu ze eindelijk van Dijsselbloem af zijn?

  Jan 12 2018

  Te gast is Paul Tang, Europarlementariër voor de PvdA

 • Aan tafel bij de grote jongens

  Jan 05 2018

  Te gast, Paul Brill, Buitenland-commentator en oud-Amerika-correspondent

 • De afrekening van 2017

  Dec 29 2017

 • De comeback van Puigdemont?

  Dec 22 2017

  Te gast, Merijn de Waal, Spanje-kenner en schrijver van het boek Spaanse Sporen

 • Soros, een filantroop of de leider van de illuminati

  Dec 15 2017

  Te gast: Kati Piri, Europarlementariër voor de PvdA

 • Theresa's deal en dealen met Afrika

  Dec 08 2017

  Te gast: Judith Sargentini, Europarlementariër voor GroenLinks.

 • Euro 2.0

  Dec 01 2017

  Te gast: Bas Eickhout, Europarlementariër voor GroenLinks

 • Alsnog Merkel?

  Nov 25 2017

  Te gast: Wierd Duk, Telegraaf-journalist, oud-Duitsland correspondent en schrijver van het boek Angela Merkel: koningin van Europa

 • Paleisrevolutie Saoedi-Arabië

  Nov 18 2017

  Te gast: Marietje Schaake, Europarlementariër voor D66

 • Sleepwet of anti-terreurwet?

  Nov 11 2017

  Te gast: David Korteweg van Bits of Freedom

 • Een jaar Trump vs. Europa

  Nov 04 2017

  Te gast: Paul Tang, PvdA-Europarlementariër

 • Wat wil Rutte 3 met Europa?

  Oct 27 2017

  Te gast: Martin Visser, van de Financiële Telegraaf en oud-correspondent in Brussel

 • Harde Brexit. Hard gelag?

  Oct 21 2017

  Te gast: Esther de Lange, Europarlementariër voor het CDA

 • Wat zegt het regeerakkoord over Europa en de wereld?

  Oct 14 2017

  Te gast is Han ten Broeke, buitenlandwoordvoerder van de VVD.

 • EXTRA podcast: Iran-speech Trump

  Oct 13 2017

 • Kim en Mercron

  Oct 06 2017

  Hoe gevaarlijk zijn de ontwikkelingen rond Noord-Korea voor ons in Europa? En wat gaat de samenwerking tussen de Franse president Macron en de Duitse Bondskanselier Merkel betekenen voor de toekomst van de EU?

 • De glazen bol: wie had gelijk?

  Jul 07 2017

  Abonneer je HIER op de podcast van Boekestijn & De Wijk. Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Na de zomer weer elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30.

 • IS voorbij?

  Jul 01 2017

  Te gast: arabist Alexander Hammelburg Lees ook: 'Laat Syrië gecontroleerd uitbranden' Abonneer je HIER op de podcast van Boekestijn & De Wijk. Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30.

 • De nieuwe Frans-Duitse as

  Jun 23 2017

  Te gast: Laurens Boven,  politiek verslaggever en oud-correspondent in Duitsland Abonneer je HIER op de podcast van Boekestijn & De Wijk. Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30.

 • Optimisme in Europa

  Jun 16 2017

  Te gast: Kees Verhoeven,  D66-Kamerlid Abonneer je HIER op de podcast van Boekestijn & De Wijk. Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30.

 • 10 juni | Britse verkiezingen

  Jun 09 2017

  Te gast: Paul Scheffer, hoogleraar Europese Studies aan de Universiteit van Tilburg Abonneer je HIER op de podcast van Boekestijn & De Wijk. Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30.

 • 3 juni | Bye bye Trump. Europa zoekt nieuwe vrienden

  Jun 02 2017

  Te gast: Wim van de Camp, Europarlementariër voor het CDA en lid van de China-delegatie van het Europees Parlement Abonneer je HIER op de podcast van Boekestijn & De Wijk. Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30.

 • 27 mei | Brussel en de Oost-Europese populisten

  May 26 2017

  Te gast: Kati Piri, Europarlementariër voor de PvdA Abonneer je HIER op de podcast van Boekestijn & De Wijk. Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30.

 • 20 mei | Einde van de traditionele partijen?

  May 19 2017

  Te gast: Paul Tang, Europarlementariër  voor de PvdA Abonneer je HIER op de podcast van Boekestijn & De Wijk. Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30.

 • EXTRA Podcast: Trump vs. de FBI

  May 12 2017

  Dit is een extra podcast vanwege de het ontslag van FBI-directeur Comey. Abonneer je HIER op de podcast van Boekestijn & De Wijk. Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde.

 • 13 mei | Oliesjeiks vs. Brussel

  May 12 2017

  Te gast: Gerben-Jan Gerbrandy, Europarlementariër  voor D66 Abonneer je HIER op de podcast van Boekestijn & De Wijk. Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30

 • 6 mei | Franse verkiezingen

  May 05 2017

  Te gast: Saskia Houttuin, jorunalist van Bureau Buitenland van VPRO Abonneer je HIER op de podcast van Boekestijn & De Wijk. Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30

 • 29 april | 100 dagen Trump

  Apr 28 2017

  Te gast: Marietje Schaake, Abonneer je HIER op de podcast van Boekestijn & De Wijk. Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30

 • 21 april | Vive la France! Vive le Frexit?

  Apr 21 2017

  Te gast: Dennis de Jong, Europarlementariër  voor de SP Abonneer je HIER op de podcast van Boekestijn & De Wijk. Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30

 • 15 april | Meer of minder Erdogan?

  Apr 14 2017

  Te gast: Lily Sprangers, Turkije-deskundige en werkzaam bij het LeidenAsiaCenter. Abonneer je HIER op de podcast van Boekestijn & De Wijk. Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30

 • EXTRA podcast: Oorlog Noord-Korea?

  Apr 14 2017

  Dit is een extra podcast vanwege de spanning rond Noord-Korea. Abonneer je HIER op de podcast van Boekestijn & De Wijk!

 • 8 april | Oplossing voor vluchtelingencrisis?

  Apr 07 2017

  Te gast: Judith Sargentini, Europarlementarier voor GroenLinks Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30

 • EXTRA podcast: Aanval Trump op Syrie

  Apr 07 2017

  Dit is een extra podcast vanwege de aanval van Trump in Syrie. Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde.

 • 1 april - Bye Bye Brittain

  Mar 31 2017

  Te gast: Esther de Lange, Europarlementarier voor het CDA Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30

 • 25 maart | Party time?

  Mar 24 2017

  Gast: Martin Visser, van de Financiele Telegraaf en oud-correspondent in Brussel Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30

 • 18 maart | Een 'ho' voor het slechte populisme?

  Mar 17 2017

  Te gast: Ivan Ollevier, verslaggever voor de Vlaamse VRT tijdens de Nederlandse verkiezingen Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30

 • 10 maart | Europese waarden in gevaar?

  Mar 10 2017

  Te gast: Bastiaan Rijpkema, auteur van het boek Weerbare democratie en verbonden aan de Universiteit van Leiden Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30

 • 4 maart | Einde vrijhandel?

  Mar 03 2017

  Te gast: Mathijs Bouman, econoom en journalist voor oa het FD en RTL Z Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30

 • 25 februari | Weg met de elite!

  Feb 24 2017

  Te gast: Wierd Duk, politiek commentator van het Algemeen Dagblad Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30

 • 18 februari | Defensieve begrotingen

  Feb 18 2017

  Deze week was de grote doorberekening van de verkiezingsprogrammas door het CPB. Bij verreweg de meeste partijen komt er geld bij voor defensie, maar de SP gaat er juist een miljard vanaf. Vandaag met Arend Jan Boekestijn, Rob de Wijk en SP-Kamerlid Jasper van Dijk.  Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek ...more

 • 11 februari | Terreurdreiging

  Feb 10 2017

  Edwin Bakker, hoogleraar Terrorisme en Contraterrorisme aan de Universiteit Leiden Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30

 • 4 februari | China en Europa

  Feb 03 2017

  Te gast: Fred Sengers, China-deskundige en jorunalist. Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30

 • 28 januari | Populisme in Europa

  Jan 27 2017

  Te gast: Meindert Fennema, emiritus hoogleraar politicologie en schrijver van het boek Geert Wilders Tovernaarsleerling Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30

 • Mr. President

  Jan 20 2017

  Te gast: Han ten Broeke, buitenlandwoordvoerder van de VVD Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30

 • 14 januari | Trump vs. Poetin

  Jan 13 2017

  Te gast: Hubert Smeets, initiatiefnemer van Raam op Rusland en schrijft regelmatig voor NRC. Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30    

 • 7 januari | De Europese Glazen Bol

  Jan 06 2017

  Waar staat Europa over zes maanden? Onder leiding van Jan Postma kijken Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk in de glazen bol. Verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland, terreurdreiging en de opkomst van het populisme: veel onzekerheden in en over Europa. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Jan Postma op zoek naar de plek van Europa in een nieuwe wereldorde. Elke zaterdag tussen 11:00 en 11:30

 • 25 juni | Brexit: so what's next?

  Jun 24 2016

  Kortom: wat staat Europa na deze Brexit allemaal te wachten? Te gast: Esther de Lange, Europarlementarier van het CDA Een Brexit, vluchtelingen, Griekenland en terrorisme: Europa staat voor grote uitdagingen tijdens het Nederlands voorzitterschap. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk discussiëren onder leiding van Jan Postma over Nederland in Europa en over Europa in de wereld.

 • 18 juni | Komt er een Brexit?

  Jun 17 2016

  Te gast: Prem Radhakishun Een mogelijke Brexit, vluchtelingen, Griekenland en terrorisme: Europa staat voor grote uitdagingen tijdens het Nederlands voorzitterschap. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk discussiëren onder leiding van Jan Postma over Nederland in Europa en over Europa in de wereld.

 • 11 juni | Komt er een Europese Energie Unie?

  Jun 09 2016

  Te gast: Bas Eickhout, GroenLinks-Europarlementarier Een mogelijke Brexit, vluchtelingen, Griekenland en terrorisme: Europa staat voor grote uitdagingen tijdens het Nederlands voorzitterschap. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk discussiëren onder leiding van Jan Postma over Nederland in Europa en over Europa in de wereld.

 • 4 juni | Slaat de anti-EU stemming om?

  Jun 03 2016

  Te gast: Caroline de Gruyter, Europa-correspondent en columnist voor NRC Een mogelijke Brexit, vluchtelingen, Griekenland en terrorisme: Europa staat voor grote uitdagingen tijdens het Nederlands voorzitterschap. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk discussiëren onder leiding van Jan Postma over Nederland in Europa en over Europa in de wereld.

 • 28 mei | Hoe om te gaan met Erdogan?

  May 27 2016

  Te gast is Lily Sprangers, Turkije-deskundige Een mogelijke Brexit, vluchtelingen, Griekenland en terrorisme: Europa staat voor grote uitdagingen tijdens het Nederlands voorzitterschap. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk discussiëren onder leiding van Jan Postma over Nederland in Europa en over Europa in de wereld.

 • 21 mei | Brussel? Zo slecht nog niet!

  May 20 2016

  Te gast is Europa-verslaggever Anke Truijen Een mogelijke Brexit, vluchtelingen, Griekenland en terrorisme: Europa staat voor grote uitdagingen tijdens het Nederlands voorzitterschap. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk discussiëren onder leiding van Jan Postma over Nederland in Europa en over Europa in de wereld.