PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De IMU Podcast

Dé online marketing en ondernemers podcast van Nederland door Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Ontdek de beste inzichten en tips op gebied van online marketing, ondernemerschap, neuromarketing, webpsychologie, mindset, opschalen, business building, persoonlijke ontwikkeling, conversie en alle andere onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat je online business naar het volgende niveau gaat!

Afleveringen

 • #129: Gastbloggen: nuttig of zonde van je tijd?

  Apr 14 2021

  Gastbloggen voor een andere website kan een geweldige manier zijn om je eigen business een boost te geven. Wanneer is het als ondernemer interessant om op een andere website een gastblog te plaatsen? Levert alle tijd die je erin steekt wel iets op? Of zijn er slimmere manieren?

 • #128: Bouw je business in 28 dagen

  Apr 07 2021

  Tonny en Martijn zijn jarig, en wie jarig is pakt uit! Ons verjaardagscadeau aan ondernemend Nederland is de 'Bouw je Business in 28 dagen' Challenge. Deze challenge komt voort uit een frustratie die we al jarenlang hebben. We geven veel informatie, maar mensen gaan er vervolgens niet altijd mee aan de slag. Hiermee gaan we zorgen dat mensen wél actie ondernemen.

 • #127: Pop-ups

  Mar 31 2021

  Pop-ups op websites; we hebben er een haat-liefde verhouding mee. Ze kunnen je website compleet ruïneren. Of je business juist een flinke boost geven, mits je ze correct toepast.

 • #126: Structureel bouwen of tijdelijke acties?

  Mar 24 2021

  Wat is nu de beste strategie om je business te laten groeien? Aan de ene kant wil je een solide basis hebben die je steady omzet oplevert, maar met toffe marketingacties en social media strategieën kun je nóg sneller groeien... Waar kun je je nu het beste op focussen?

 • #125: Hoe kom je aan goede testimonials?

  Mar 17 2021

  Testimonials van klanten zijn een krachtig marketingwapen. Maar hoe verkrijg je nou goede testimonials? Vooral als je net met je business begint kan dit een uitdaging zijn...

 • #124: Haters

  Mar 10 2021

  Regelmatig krijgen we hatelijke reacties op social media posts en advertenties. Als je je kop boven het maaiveld uitsteekt, krijg je nu eenmaal een hoop negativiteit over je heen. Hoe gaan Tonny en Martijn daarmee om?

 • #123: De iOS 14 Privacy update

  Mar 03 2021

  Er is stress, spanning en paniek in marketingland. Apple komt namelijk binnenkort met de iOS 14 Privacy update. Wat betekent dat voor de toekomst van online marketing?

 • #122: Win de ochtend

  Feb 24 2021

  We merken dat mensen in ons team en netwerk het mentaal en fysiek zwaar beginnen te krijgen met de strenge maatregelen die de overheid heeft opgelegd. Om mensen een beetje houvast te geven hebben Martijn en Tonny de 'Win de ochtend' challenge in het leven geroepen.

 • #121: Affiliate marketing & influencers

  Feb 17 2021

  Hoe krijg je influencers en affiliates nou zover dat ze jouw producten gaan promoten? En hoe pak je dit aan?

 • #120: Een team managen

  Feb 10 2021

  De manieren waarop Tonny en Martijn de IMU managen is in de afgelopen jaren flink veranderd. Hoe managen zij een snelgroeiend team en hoe gaan ze om met de uitdagingen rondom thuiswerken?

 • #119: Clubhouse: wat kan je er als marketeer mee?

  Feb 03 2021

  De nieuwe hype in ondernemend Nederland: Clubhouse! Is het een blijvertje? En hoe kun je het slim inzetten voor je business? Tonny moet er niks van weten, maar Martijn is fan.

 • #118: Community building hacks

  Jan 27 2021

  Hoe begin je met het opzetten van een online community? En hoe zorg je ervoor dat je leden lekker actief worden? Tonny en Martijn geven tips om je community een kickstart te geven.

 • #117: Succesvolle salesvideo's maken

  Jan 20 2021

  “Hoe hebben jullie die vette salesvideo gemaakt?” We krijgen deze vraag regelmatig. Tonny en Martijn doen uit de doeken hoe we onze verkoopvideo's insteken en opbouwen.

 • #116: Lockdown verlenging: hoe sla je je hier als ondernemer doorheen?

  Jan 13 2021

  Gisteren werd de lockdown verlengd met nog eens drie weken. Hoe gaan wij hier met ons team mee om? En welke tips hebben we voor ondernemers die het zwaar hebben in deze onzekere tijden?

 • #115: Uitbesteden of zelf doen?

  Jan 06 2021

  Veel ondernemers hebben moeite met dingen uitbesteden. Maar als je meer impact wil maken met je business, dan kun je het moeilijk vermijden. Blijf je alles zelf doen of ga je uiteindelijk toch taken uitbesteden? En hoe vind je dan goed personeel en goede freelancers?

 • #114: Terugblik op 2020 (én lancering van een nieuw platform!)

  Dec 30 2020

  Tonny en Martijn blikken terug op een bewogen jaar. IMU groeide in sneltreinvaart. Wat zijn onze beste inzichten geweest? Wat gaan we meenemen naar volgend jaar? En wat juist niet? Ook hebben we grootste plannen voor 2021, namelijk: IMU Plus!

 • #113: Het monopoly van Facebook

  Dec 23 2020

  Facebook wordt in de VS aangeklaagd omdat het bedrijf te machtig is. Instagram en WhatsApp zouden losse bedrijven moeten worden. Het monopolie van Facebook wordt te groot, dus het moet opgesplitst worden. Hoe kijken Martijn en Tonny hier tegenaan?

 • #112: Winterdip? Zo blijf je productief

  Dec 16 2020

  De dagen worden donkerder en hoewel de winter officieel nog niet is begonnen, merken Tonny en Martijn het toch een beetje: de winterdip. Het heeft misschien ook wel een beetje te maken met het vele thuiszitten en de lockdown. Hoe blijf je dan productief?

 • #111: Hoe start je een podcast?

  Dec 09 2020

  Het starten van een eigen podcast heeft veel (indirecte) voordelen voor je business. Zo heeft deze podcast ons een flinke boost gegeven! Tonny en Martijn delen hun beste podcast-tips met je.

 • #110: IMU gaat verhuizen

  Dec 02 2020

  Het gaat lekker met de business. Zo lekker dat we ons kantoor uitgegroeid zijn! We groeiden afgelopen jaar van 17 naar 28 werknemers dus het is de hoogste tijd om te verhuizen naar een groter pand.

 • #109: Hoe word ik een betere spreker?

  Nov 25 2020

  In deze podcast tips en trucs om een betere spreker te worden. Wist je dat veel mensen openbaar spreken enger vinden dan de dood?

 • #108: Business bouwen met een beperkt budget

  Nov 18 2020

  Hoe start je je business als je weinig budget hebt? En hoe kun je met een beperkt budget zoveel mogelijk impact maken?

 • #107: Verkopen via je eigen webshop of grote platformen?

  Nov 11 2020

  Wat is nu beter? Je producten verkopen via je eigen webshop, of via de grote, bekende platformen zoals Bol.com? Aan de ene kant heb je met je eigen webshop alles in de hand, maar aan de andere kant kunnen online marketplaces je veel nieuwe klanten opleveren. Hoe maak je de afweging?

 • #106: Retargeting ads slim inzetten

  Nov 04 2020

  Wat zijn retargeting advertenties precies en hoe zet je ze slim in om je conversie flink te verhogen? Martijn en Tonny delen hun tips voor effectieve retargeting.

 • #105: SEO voor webshops - tips voor meer bezoekers

  Oct 28 2020

  Wat is nu de beste SEO-strategie voor webshops? Dat is waar veel webshop-eigenaren mee worstelen. Tonny en Martijn vertellen in deze podcast hoe je je webwinkel het beste kunt optimaliseren voor zoekmachines.

 • #104: 3 Tips om je SEO-blunders te herstellen

  Oct 21 2020

  Wat doe je als je een SEO-fout hebt gemaakt en je de zoekmachine optimalisatie voor je website hebt verpest? Hoe herstel je daarvan? Het is Tonny en Martijn ook een paar keer overkomen. Ze geven je tips om ermee om te gaan én jouw SEO een boost te geven.

 • #103: Loslaten en je business laten groeien

  Oct 14 2020

  “Wat is het leukste dat je hebt overwonnen?” Deze vraag kregen we binnen van een luisteraar. Het geweldige aan deze vraag is dat het niet gaat om het belangrijkste of het grootste succes, maar om het leukste. Tonny en Martijn vertellen over hun grootste persoonlijke obstakels en overwinningen.

 • #102: The Social Dilemma

  Oct 07 2020

  Heb jij de Netflix-documentaire The Social Dilemma al gezien? Schokkend hè?! De documentaire gaat over de enorme invloed die social media heeft op ons leven vandaag de dag. De positieve kanten; namelijk dat ze mensen met elkaar verbinden, maar vooral de negatieve kanten. En die gaan ver...

 • #101: Het geheim van succesvolle lanceringen

  Sep 30 2020

  In deze podcast doen we de strategie achter onze Tornado Masterclass lancering uit de doeken. Waarom kost die hele cursus maar 10 euro?! En hoezo geven we het dan niet gewoon gratis weg? Tonny en Martijn delen hun inzichten uit onze meest succesvolle lancering tot op heden.

 • #100: Ondernemen in het buitenland

  Sep 23 2020

  "Waarom gaan jullie niet internationaal met het bedrijf?" is een vraag die we van een luisteraar kregen. Voor veel ondernemers is een groter bereik de voornaamste reden om internationaal te gaan. Ze denken zo sneller meer mensen te kunnen bereiken, meer impact te maken en meer omzet te verdienen. Het ligt echter iets ingewikkelder dan dat...

 • #99: 10 Jaar IMU

  Sep 16 2020

  De IMU bestaat 10 jaar. Wat een mijlpaal! De afgelopen 10 jaar is er een hoop gebeurd. Daar willen Tonny en Martijn even op terugblikken.

 • #98: Growth hacking

  Sep 09 2020

  Wat is growth hacking precies? Het lastige aan growth hacking is dat het een vrij universele term is geworden. Mensen noemen zich heel snel een growth hacker. Maar zo is het oorspronkelijk niet bedoeld. Het is een marketingleer die ook bedoeld is voor business. Wat growth hacking precies is en wat wij ervan vinden bespreken Tonny en Martijn deze week.

 • #97: Hoe maak je een funnel?

  Sep 02 2020

  Hoe kun je online klanten binnenhalen zonder ingewikkelde funnels te gebruiken? Het antwoord is heel eenvoudig: door geen ingewikkelde funnels te gebruiken. Veel mensen zien salesfunnels als iets heel moeilijks, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn.

 • #96: Voordelen van sporten voor ondernemers

  Aug 26 2020

  Tonny en Martijn zijn al jarenlang actief bezig met sporten en hun fysiek. Juist voor ondernemers kan regelmatig sporten enorm veel voordelen opleveren. De mannen bespreken wat voor enorme impact sporten op hun werk heeft gehad.

 • #95: Sales uitbesteden - doen of niet?

  Aug 19 2020

  In onze marketing proberen we zo persoonlijk mogelijk te zijn. Toch werken we met een apart salesteam. Hier hebben we een vraag over binnengekregen. Want waar komt deze keuze vandaan? En hoe pakken we dat precies aan?

 • #94: Angst als ondernemer

  Aug 12 2020

  Twijfel jij om te beginnen met ondernemen? Wat is jouw grootste angst? Als je ergens bang voor bent, kan dat je aardig in de weg zitten om actie te ondernemen. Maar angst is ook niet altijd slecht...

 • #93: Hoe onderscheid je je met jouw online training

  Aug 05 2020

  Hoe zien wij de toekomst van online cursussen en programma's? Deze vraag kregen we van Anouk en Manon van The Social Brand. Er zijn steeds meer ondernemers die aan de slag gaan met e-leaning en online programma’s maken. Hoe kun je nog het verschil maken met online educatie?

 • #92: Succesvol zonder diploma

  Jul 29 2020

  Je hoort regelmatig dat succesvolle mensen hun school nooit hebben afgemaakt. Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook veel succesvolle mensen die wel netjes hun diploma hebben gehaald. Waarschijnlijk meer. Hoewel sommige mensen het anders doen geloven, hoef je echt niet te stoppen met school als je succesvol wilt gaan worden. We kregen een vraag binnen van iemand van 15 jaar die overweegt om geen vervolgstudie te gaan doen. Veel goeroes zeggen dat de waarde en kennis die je uit een studie haal...more

 • #91: Concurreren in een verzadigde markt

  Jul 22 2020

  Concurrentie. Veel ondernemers vinden dit maar een eng woord. Veel concurrentie betekent dat de markt verzadigd is. Toch? Fout. In hoeverre is een markt eigenlijk echt verzadigd? En is het mogelijk om alles te verkopen, mits je goede marketing hebt? Daar gaan Martijn en Tonny je meer over vertellen.

 • #90: Sms-marketing: next big thing of beter niet?

  Jul 15 2020

  "Wat denken jullie van sms-marketing? In de Verenigde Staten gebeurt het massaal, maar in Nederland nog niet echt. Wat vinden jullie daarvan?" Zo luidde de vraag van Pieter.  Sms-marketing voelt een stuk meer intrusive dan bijvoorbeeld e-mailmarketing: je zit in de "privé" inbox van mensen en daarmee riskeer je een hoog irritatiegehalte. Toch werkt het goed, omdat het nog niet veel wordt gebruikt. Hoe zit het nou precies en is het interessant voor jouw (en onze) business? In ...more

 • #89: Wat als je wil groeien zonder team?

  Jul 08 2020

  We kregen een vraag van luisteraar Elma, die al jaren klant is bij ons. "Hoe groei je je bedrijf zonder (virtueel) team? Als ex-manager heb ik niet zoveel zin meer om een teamleader te zijn, maar als mens wil ik mijn impact in de wereld vergroten." Martijn en Tonny delen hun visie op leiderschap én impact. Kan het een wel zonder het ander bestaan?

 • #88: Omgaan met externe tegenslagen

  Jul 01 2020

  Er is de afgelopen weken een hoop gebeurd in de wereld. Zulke, veelal externe, tegenslagen kunnen enorm veel impact hebben op je bedrijf, maar ook op jezelf als ondernemer. In deze podcast bespreken Martijn en Tonny hun visie op, en hoe ze omgaan met, externe tegenslagen.

 • #87: De kunst van online verleiding

  Jun 24 2020

  Het reptielenbrein, de hersenschors, de nucleus accumbens - Tonny en neuromarketingexpert Martin van Kranenburg kunnen hier uren over praten. Het werd een interview van 'maar' anderhalf uur, waarin zij hun kennis van het brein met jou en elkaar delen. Mega waardevolle informatie die je als marketeer zeker wil hebben. Uit dit gesprek komt zelfs een praktisch model dat je kunt inzetten voor je eigen marketing!

 • #86: Merkbelofte - essentieel of overbodig?

  Jun 17 2020

  'Werken jullie bij de IMU met een merkverhaal?' Zo luidde de luisteraarsvraag deze week. Wat is onze 'Why'? Veel marketeers zeggen dat een sterk merkverhaal en een merkbelofte onmisbaar zijn voor een succesvolle onderneming. Martijn en Tonny geven hun visie hier op. Wat blijkt? Voor de meeste ondernemers is het eigenlijk totaal niet aan de orde.

 • #85: Snel-Geld-Verdienen goeroes: oplichting of niet?

  Jun 10 2020

  Vorige week zond de NOS een nieuwsitem uit over het onderwerp e-commerce. Hierin worden jonge internet "goeroes" Jia Ruan, Joshua Kaats en Boyd Hoek onder de loep genomen. De vraag die Nederland bezig houdt: zijn dit oplichters of niet? Tonny en Martijn vertellen wat ze hier van vinden.

 • #84: Online Barketing

  Jun 03 2020

  84 weken geleden begonnen we met de IMU Podcast. Tijd om de boel een beetje op te schudden! Tijd voor verandering. Tonny en Martijn moeten weer een broek aan als ze achter de microfoon staan, want we gaan de uitzendingen vanaf nu ook filmen. De opnamestudio verplaatst naar de IMU kantoorbar en het nieuwe concept is 'Online Barketing' gedoopt. Dit is niet de enige slechte woordgrap die gemaakt gaat worden, dan weet je dat bij dezen. Tonny en Martijn bespreken in deze podcast hoe dit nie...more

 • *Belangrijke mededeling: nieuw concept!*

  May 30 2020

  Belangrijke mededeling: De IMU podcast komt voortaan op woensdagavond om 19:00 uur online! We gaan van start met een nieuw concept: Online Barketing. Zowel op je favoriete podcast-platform te beluisteren als op ons Youtubekanaal te bekijken. We gaan hierin ook aandacht besteden aan vragen van luisteraars en kijkers, dus heb je een brandende vraag voor Martijn of Tonny? Stuur die dan in via Instagram of Linkedin, dan nemen ze die wellicht mee in een van onze komende uitzendingen.

 • #83: Tornadotools: mega-succesvolle lancering

  May 23 2020

  Wie ons heeft afgelopen maanden heeft gevolgd weet: eerst was daar het boek De Online Marketing Tornado. Direct gevolgd door de zesdaagse Tornado Challenge. En nu is daar het moment suprême: Tornadotools.nl. En het werd onze meest succesvolle lancering ooit! Tonny en Martijn bespreken in deze podcast hoe ze daar naartoe hebben gebouwd.

 • #82: Exponentiële groei als ondernemer (+valkuilen)

  May 16 2020

  Deze week deelt Tonny een exclusieve seminar opname in de podcast. Hij doorloopt hierbij de verschillende groeifases die je als ondernemer meemaakt en wijst je op de bijbehorende valkuilen zodat je die met gemak kunt ontwijken.

 • #81: Groot denken maar klein beginnen

  May 09 2020

  Vorige week hebben Tonny en Martijn tijdens de Tornado Challenge live uitgelegd hoe je het Tornado model kunt toepassen op je business. Een van de dingen die direct naar voren kwam, is dat mensen het zichzelf ontzettend moeilijk maken. De meeste ondernemers zijn ambitieuzer dan goed voor ze is. Denk aan te veel producten in je webshop willen verkopen. Of werkelijk iédereen met je website willen aanspreken. Er is niks mis met groot denken, maar je moet klein beginnen.

 • #80: 7 manieren voor meer leads

  May 02 2020

  Martijn en Tonny belichten in deze podcast 7 manieren een ijzersterke lead-machine voor je business te bouwen.

 • #79: De Tornado Challenge (business boost)

  Apr 25 2020

  De eerste druk van De Online Marketing Tornado is inmiddels uitverkocht! Door naar de volgende stap en dat is implementatie. Volgende week op de planning: de 6-daagse Tornado Challenge. Want als je de technieken uit het boek niet toepast heb je er helemaal niks aan. Tijdens deze 6-daagse challenge, die maandag begint, organiseren wij iedere ochtend vanaf 10:00 uur een LIVE online training. Tonny en Martijn nemen we je stap-voor-stap mee in het opzetten en uitbouwen van een volautomatische online...more

 • #78: Affiliate marketing inzetten (stappenplan)

  Apr 18 2020

  Het boek De Online Marketing Tornado is ondertussen meer dan 10.000x verkocht. Hoe zijn we aan die enorme verkoopaantallen gekomen? Niet alleen via onze eigen achterban, kunnen we je vertellen. Deze fantastische verkoopcijfers zijn het resultaat van een sterk staaltje affiliate marketing. We hebben samenwerkingen opgezet en gebruik gemaakt van andermans netwerk. Hoe maak je het interessant voor andere mensen om jouw producten te gaan promoten? Dat leggen Martijn en Tonny je stap voor stap uit i...more

 • #77: Strategie achter De Online Marketing Tornado (bestseller!)

  Apr 11 2020

  Binnen één week tijd 10.000 exemplaren verkocht van De Online Marketing Tornado! Wat zijn we trots en dankbaar! De IMU zou de IMU niet zijn als we al onze strategieën en geheimen niet uit de doeken zouden doen. Dus in deze podcast vertellen Tonny en Martijn haarfijn hoe ze tot dit punt gekomen zijn.

 • #76: 3 V's van Verleiding

  Apr 04 2020

  Wil je meer conversie op je website? Zorg dat je goed gebruik maakt van de 3 v's van verleiding! In deze aflevering bespreken Tonny en Martijn een nieuw onderdeel uit hun boek 'De Online Marketing Tornado' dat binnenkort beschikbaar is!

 • #75: Creatief met Crisis

  Mar 28 2020

  Nu we met z'n allen in quarantaine zitten, lijkt het dagelijks leven even stil te staan. Maar de wereld draait door, en de business ook. Onze kernvraag is nu: wat kunnen wij doen wat extra waardevol is in deze tijd? De IMU deed de afgelopen week twee mega succesvolle lanceringen (namelijk van een nieuw affiliatesysteem en de Corona Crisis Kit). Martijn en Tonny delen hun visie op ondernemen tijdens deze uitdagende periode en de lessen die ze geleerd hebben tijdens de lanceringen.

 • #74: 3 V's van Aandacht

  Mar 21 2020

  Meer conversie op je website? Zorg dat je goed gebruik maakt van de 3 v's van aandacht! In deze aflevering bespreken Tonny & Martijn een nieuw onderdeel uit hun boek "De Online Marketing Tornado" die binnenkort beschikbaar is!

 • #73: Corona Kansen?

  Mar 17 2020

  De afgelopen dagen word je bijna doodgegooid op social media met "Kansen dankzij Corona". Feit is echter dat veel ondernemers het door deze crisis heel zwaar hebben en niet zomaar "kansen" kunnen grijpen. Die moeten eerst hun problemen oplossen. Hoe zorg je ervoor dat je business wel crisisbestendig is? En als er op dit moment kansen zijn, welke zijn dat dan daadwerkelijk? Dat is waar Tonny & Martijn het in deze podcast over hebben.

 • #72: 2 Veelgemaakte fouten bij Affiliate Marketing

  Mar 14 2020

  Afgelopen aflevering deelden wij alle ins en outs over affiliate marketing! Echter maken veel mensen een aantal fouten wanneer ze hiermee aan de slag gaan. Wil jij zeker weten dat je affiliate marketing optimaal toepast? Volg dan de tips uit deze podcast.

 • #71: Onderschat jij deze onlinemarketingstrategie?

  Mar 07 2020

  Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren delen in deze aflevering van de IMU Podcast een van de makkelijkste manieren om online meer resultaat te behalen. Toch maakt vrijwel geen enkele ondernemer hier gebruik van. Ben jij klaar om de "ideale werknemer" voor je bedrijf in te zetten?

 • #70: €25.000+ per maand met trainingen over Voeten! (Interview)

  Feb 29 2020

  Martijn interviewt Pine Berg over haar website voetentraining.nl. Vanuit het niets begonnen heeft zij nu 50.000 bezoekers per maand op haar website en draait ze meer dan €25.000 omzet per maand. Het plan is om dit op korte termijn x8 te doen. Maar hoe gaat Pine dat voor elkaar krijgen? In dit interview leer je stap voor stap hoe je een succesvolle business kunt neerzetten met goede informatieproducten.

 • #69: Van 0 naar 350.000 bezoekers in 3 jaar (Interview)

  Feb 22 2020

  In deze speciale aflevering wordt Ruud Meulenberg geïnterviewd door Martijn. Ruud begon met niks, maar besloot stap voor stap zijn site uit te bouwen en trekt nu 350.000 bezoekers per maand met zijn website. Zijn geheim? Gewoon waarde leveren en jezelf zijn. Maar hoe pas je dat toe op je website? Dat deelt hij tijdens dit interview.

 • #68: 4 Manieren om meer bezoekers te krijgen

  Feb 15 2020

  Wil je meer bezoekers naar je website krijgen? In deze aflevering delen Tonny & Martijn 4 manieren om meer bezoekers naar je website te krijgen! Waar ga jij mee aan de slag?

 • #67: Hoe ga je om met negatieve input van anderen?

  Feb 08 2020

  Deze week behandelen Tonny & Martijn een vraag van een luisteraar: Ik ben een jonge ondernemer van 22, maar ik merk dat mensen sceptisch zijn door mijn leeftijd. Waardoor komt dat en wat kan ik hier aan doen?". Naast het beantwoorden van deze vraag gaan ze in op hoe je je als ondernemer het beste kunt wapenen tegen negatieve input van anderen.

 • #66: Hoe nuttig zijn jouw Instagram volgers?

  Feb 01 2020

  Als je weinig volgers hebt op Instagram dan heb je vandaag de dag geen recht van spreke volgens sommigen. Zit daar een kern van waarheid in? Tonny & Martijn delen hun visie over Instagram volgers en hoe je deze zo goed mogelijk kunt monetizen.

 • #65: De Gouden Handboeien van Tonny & Martijn

  Jan 25 2020

  Martijn is sinds 2017 mede-eigenaar bij de IMU, maar heeft deze week een extra stap gemaakt. Wat is dat voor stap en hoe zorgt de dynamiek & verdeling er binnen de IMU voor dat alles steeds beter loopt en daardoor blijft groeien?

 • #64: Moet je in 2020 op TikTok zitten?

  Jan 18 2020

  TikTok! Weer een nieuw Social Media platform. Met meer dan 800 miljoen gebruikers! Moet jij daar als ondernemer ook aanwezig zijn? Dat is waar Tonny en Martijn het in deze podcast over hebben: De do's en don'ts m.b.t. TikTok en andere Social Media kanalen.

 • #63: Dit wordt jouw Obstakel in 2020

  Jan 11 2020

  Wel eens ergens tijd of geld geïnvesteerd wat niet opleverde wat je had verwacht of gehoopt? Martijn en Tonny delen in deze podcast hoe je ervoor kunt zorgen dat dit geen problemen oplevert voor de groei van je onderneming.

 • #62: Meer bezoekers naar je webshop in 2020?

  Jan 04 2020

  Wat is de beste SEO Strategie voor een webshop in 2020? Tonny en Martijn delen de beste manier om veel meer kwalitatieve leads naar je webshop te krijgen.

 • #61: Minder stress in je ondernemerschap

  Dec 28 2019

  Tonny en Martijn dopen 2020 tot het jaar van de systemen. Waar heb jij als ondernemer consequent stress van? En zou je daar nu iets aan kunnen doen? In deze podcast tips voor het creëeren van meer rust, door vooruit te kijken en te plannen.

 • #60: Meer omzet vs. meer energie?

  Dec 21 2019

  Wat is belangrijker voor jou? Meer omzet of meer energie? Wat is de impact van je energieniveau op de keuzes die je maakt als ondernemer? Soms moet je daardoor lastige keuzes maken in welke taken je wel en niet oppakt.

 • #59: Waarom jouw omzet in 2019 niet hoger was...

  Dec 14 2019

  Zit jij nu het jaar weer op z'n eind loopt ook naar je cijfers te kijken en denk je: waarom was mijn omzet dit jaar niet hoger? Neem jij wel eens de tijd om goed na te denken over deze vraag? Om DOOR te denken? Waarschijnlijk denk je: mijn omzet was niet hoger omdat ik niet meer producten heb verkocht. Tonny en Martijn vragen: waarom? Jij: 'Ik had niet genoeg klanten.' Waarom? 'Ik had te weinig bezoekers op mijn website.' Maar is dat wel zo? Misschien had je bakken bezoekers...more

 • #58: 2.000+ verkopen in 26 uur?!

  Dec 07 2019

  Met de Sinterklaasactie van IMU hebben we 2000 sales gemaakt in 26 uur tijd. Onze meest succesvolle actie ooit! Terwijl Martijn en Tonny er maar een uurtje tijd in hebben gestoken... De heren leggen uit hoe deze geniale actie tot stand kwam.

 • #57: In het brein van Mark Tigchelaar (interview)

  Nov 30 2019

  Brein-expert en auteur Mark Tigchelaar wordt geinterviewd door Tonny. Over de totstandkoming van zijn bestseller 'Focus AAN/UIT'. Hoe heeft hij hier de focus voor gevonden? En welke tips heeft hij voor ondernemers om beter te kunnen focussen?

 • #56: Jouw CTA timing klopt niet

  Nov 23 2019

  Je hebt gemiddeld maar 2 seconden om je websitebezoeker te overtuigen om op je site te blijven. Wat doe je in die 2 seconden? ‘Meteen maar mijn Call To Action erin gooien’ denken velen. KOOP MIJN PRODUCT NU! Zo. Martijn en Tonny schrikken zich te pletter van al die slecht getimede CTA’s, en leggen in deze podcast uit wat nou de perfecte timing voor je Call To Action is.

 • #55: Stop met creëren - start met verbeteren

  Nov 16 2019

  Constant nieuwe producten bedenken, nieuwe content schrijven, social media campagnes starten… herken jij dit? We zijn als ondernemers geneigd niet al te ver achterom te kijken. Het werk dat je gedaan hebt is af, en nu wil je zo snel mogelijk weer aan nieuwe projecten beginnen. Maar is dat wel slim? Tonny en Martijn leggen in deze podcast uit dat het vaak beter is om even een pas op de plaats te maken. Kan dat wat al online staat en resultaat oplevert, niet beter gemaakt worden?

 • #54: De toekomst van Google

  Nov 09 2019

  Tonny en Martijn delen de belangrijkste SEO trends voor 2020. Heb je trouwens het nieuwste Winnen in Google e-book al gedownload?

 • #53: Tips voor betere focus

  Nov 02 2019

  Hoe wapen je jezelf als ondernemer tegen de talloze afleidingen in een dag? Afgelopen maand was hectisch in huize IMU. Meerdere teamtripjes, het driedaagse IMU event en de IMU Gold mastermind zorgden ervoor dat de focus ver te zoeken was. Maar we zijn weer back on track! Martijn en Tonny delen hun inzichten over focusdagen en tools om focus en structuur te verbeteren.

 • #52: Het After-seminar Syndroom

  Oct 26 2019

  Het IMU event echoot nog na in de straten van Zeist. Wat was het een enorm succes! Wat voelden we ons allemaal verbonden. En nu? Grote kans dat je op de bank neerploft. Dat de tips en leuke contacten die je hebt opgedaan langzaam wegglijden en vervolgens in rook opgaan. Oftewel, je leidt aan het After-Seminar Syndroom. Het gevoel dat je er weer alleen voor staat bekruipt je. Tonny en Martijn hebben het tegengif voor je: omring je met gelijkgestemden. Want uiteindelijk geeft je omgeving de doorsl...more

 • #51: De Content Bakery

  Oct 19 2019

  Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren blikken vooruit op het IMU Event en delen alvast een stukje van de inhoud. Met de content bakery kun je jouw content marketing strategie uitbouwen en je online bereik enorm vergroten zonder dat je veel tijd hoeft te investeren.

 • #50: Business runnen op slippers (interview)

  Oct 12 2019

  Het lijkt erop dat John en Jeanet van Lifestyle of Business de hele dag op een tropisch strand liggen terwijl het geld binnenstroomt. Maar is dat wel zo? Martijn heeft ze het hemd van het lijf gevraagd. Over mindset, je onderscheiden, durven stoppen en slippers.

 • #49: Conversiehacks met Martin van Kranenburg (Interview)

  Oct 05 2019

  Heb jij één website die voor iedereen hetzelfde is? Dat kan écht niet meer. In dit interview deelt Martin zijn passie voor conversie en waar dat precies vandaan komt. Je krijgt direct een aantal belangrijke conversietips die je direct kunt implementeren op je website!

 • #48: Hoe krijg je sterren in Google?

  Sep 30 2019

  De krachtigste wapens die je tegenwoordig online hebt zijn reviews. Klantrecensies. Als jij zelf iets positiefs over je product of dienst zegt is het opscheppen, maar als een ander dat doet is het bewijs. Hoe kun je die reviews het beste verzamelen, via welke platformen en hoe gebruik je dit vervolgens in je marketing?

 • #47: Segmentatie gamechangers

  Sep 21 2019

  Stuur jij vaak algemene mails naar je hele mailinglijst? Geen slimme zet! De kans is groot dat jij je lijst onnodig belast met informatie die niet relevant is. Hierom is het heel belangrijk om je mailinglijst goed te segmenteren. Tonny en Martijn to the rescue! Zij vertellen waarom segmenteren zo belangrijk is en hoe je dat het beste kunt doen.

 • #46: Weer een extreem verjaardagsfeestje?!

  Sep 14 2019

  De IMU viert zaterdag 14 september haar 9e verjaardag! En als je Tonny en Martijn een beetje kent... Dan is dat een reden voor een grootse actie! Ze blikken terug op de marketingacties van de afgelopen jaren met de meeste impact en delen wat ze van plan zijn voor deze week. Houd je vast, er komt weer een heel bijzonder verjaardagscadeautje aan...

 • #45: Meer verkopen met je funnels (Interview)

  Sep 11 2019

  Martijn interviewt Youri Meuleman! Youri deelt zijn beste funnel strategieën, wat zijn grootste inzichten zijn geweest van de afgelopen jaren en hoe hij van plan is om 1.000+ mensen per week te gaan helpen met hun online business.

 • #44: Botsende Compagnons?

  Sep 07 2019

  Hoe zorg je als Compagnons dat je dezelfde doelen en de juiste vibe hebt? En waarom is Martijn door een glazen deur gerend?

 • #43: De LinkedIn-look-a-like truc

  Aug 31 2019

  Vandaag een gouden tip voor het aanboren van nieuwe doelgroepen voor je Facebook-advertenties. Want wist jij al dat je gemakkelijk je Linkedin-contacten kunt uploaden in Facebook, en die als inspiratie kunt gebruiken voor hele nieuwe audiences? Luister de podcast voor super concrete uitleg hoe je dit doet.

 • #42: Winstgevend adverteren op Facebook (Interview)

  Aug 28 2019

  Facebook-magiër Chris van der Krieke is een graag geziene gast bij IMU. Waarom? Omdat hij al jaren al onze advertenties draait. Dat doet hij trouwens niet alleen voor ons, maar ook voor grote namen zoals Wim Hof en Vertellis. Inmiddels gaf hij meer dan 5 miljoen euro uit aan advertenties op social media. Martijn sprak met Chris onder meer over de start van zijn onderneming, zijn zoektocht naar vrijheid, social media advertising en het belang van data en budgetten.

 • #41: De Zalando lifehack

  Aug 24 2019

  Van de honderden online marketing tips die Tonny door de jaren heen heeft gegeven, is dit degene die het bij de vrouwen het beste doet. De conversie gaat door het dak én menig vrouwenhart gaat hier sneller van kloppen. Wat wil je nog meer? Het lijkt een simpel trucje, maar hij is geniaal!

 • #40: Zoekgedrag en Koopgedrag

  Aug 17 2019

  Tonny is druk bezig met het schrijven van zijn Webpsychologie boek, over de kunst van online verleiden. Zijn hoofd loopt over van de conversie- en neuromarketingtips. Hij is bij hoofdstuk koopgedrag aanbeland. We staan eigenlijk maar zelden stil bij ons koopgedrag. Want wanneer wordt een koopbeslissing nou echt genomen?

 • #39: 100.000 luisteraars + IMU Event update

  Aug 10 2019

  Het is feest! De IMU Podcast bestaat pas sinds december en we zijn nu al door de magische grens van 100.000 luisteraars! En de feeststemming zit er lekker in, want ook het aankomende IMU Event in oktober begint lekker vorm te krijgen. Tonny en Martijn delen de laatste updates met je en stellen de 12 experts die komen spreken aan je voor. Van elke spreker delen ze nu alvast het meest waardevolle inzicht dat ze van haar of hem geleerd hebben. By the way: om de 100.000 luisteraars te vieren geven w...more

 • #38: Van Klantsupport naar Klantsucces

  Aug 03 2019

  Lever jij met je business klantsupport of klantsucces? Klantsucces is iets waar we ons bij IMU al jaren in verdiepen. We willen niet alleen support leveren: maar onze klanten proactief helpen om echt succesvol te worden! En uiteindelijk gelukkiger. Hoe we dit doen bespreken Martijn en Tonny in deze nieuwe podcast.

 • #37: Groeipijn

  Jul 27 2019

  Martijn en Tonny beantwoorden een vraag van een luisteraar: Waar loop je tegenaan als je team snel groeit? Over cultuur, ontslaan, uitbesteden en het magische getal 12.

 • #36: Vlammen met SEO

  Jul 20 2019

  Een paar jaar geleden hadden Tonny en Martijn de SEO van IMU.nl “een beetje laten verslonzen.” Je vernieuwde website per ongeluk op ‘noindex’ laten staan… je 40 best scorende blogs verwijderen wanneer je even niet oplet… het zat even niet mee. Ook nam de opkomst van social media een groot deel van de SEO-focus weg. Maar zoals Martijn -poëet die hij is- stelt: Waar social media komen en gaan blijft SEO altijd bestaan. De SEO van IMU is inmiddels beter op orde dan ooit. En daar plukken we nu de vr...more

 • #35: Meer reacties op social media

  Jul 13 2019

  Hoe zet je mensen ertoe aan om een reactie achter te laten op jouw social mediaposts, op je blog of op een review-site? Worden mensen die vragen overgeslagen?

 • #34: Copycats

  Jul 06 2019

  Regelmatig wordt er content, een marketingstrategie of zelfs een hele salespage van de IMU website ‘geleend’. Hoe gaan Tonny en Martijn om met copycats?

 • #33: Monsterlijke strategie voor video-ads

  Jun 29 2019

  Martijn en Tonny delen hun geniale strategie voor het opnemen van video-advertenties. Een tipje van de sluier: schiet je video’s in bulk, test verschillende invalshoeken en neem een flinke stapel T-shirts mee.

 • #32: E-mailmarketing do’s en don’ts

  Jun 22 2019

  Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren delen in deze aflevering van de IMU Podcast weer een nieuw inzicht om een grote stap te maken met je onlinHet lijkt iets heel kleins: de opmaak van je e-mails en nieuwsbrieven. Iets waar veel ondernemers helemaal niet bij stilstaan. Een logootje erboven, foto erbij. Doe dan ook maar wat social mediaprofielen eronder. And hit ‘Send’. Maar hoe komt jouw mail over op de mensen op je mailinglijst? Als een nieuwsbrief van een bedrijf, of als een persoonlijke mai...more

 • #31: Nee durven zeggen

  Jun 15 2019

  Grijp jij als ondernemer elke kans met twee handen aan? Soms is het goed om even kritisch te zijn. Past deze opdracht wel bij jouw visie? Gaat er niet teveel tijd en energie verloren met deze klus? En durf je dan ook ‘nee’ te zeggen?

 • #30: Koude acquisitie: dit is de grootste fout

  Jun 08 2019

  Wat zou Tonny doen als hij vandaag opeens helemaal opnieuw zou moeten beginnen met zijn business? Als hij geen team, geen budget en geen grote naam zou hebben? Keihard aanpoten met netwerken en ijskoude acquisitie! Er zijn zoveel ondernemers die dit helemaal verkeerd aanpakken. Dan heeft netwerken en acquisitie niet alleen geen zin, het kan ook nog eens tegen je gaan werken.

 • #29: Hoe bouw je een sterke bedrijfscultuur?

  Jun 01 2019

  Een teamuitje naar Oktoberfest? Lang leve de lol? Of zit daar meer achter? Tonny en Martijn hebben het over de cultuur in huize IMU en waarom zij niet werken met vaste vakantiedagen, vaste uren. En wat voor impact hebben de tripjes naar het buitenland op de cultuur?

 • #28: Ondernemen zonder budget

  May 25 2019

  Je wilt starten als ondernemer, maar je hebt nog geen budget. Wat zijn dan logische eerste stappen? Die niet meteen veel geld kosten. Tonny en Martijn geven antwoord op de vraag: Waar zou je je eerste euro’s in moeten investeren? Met een concreet stappenplan.

 • #27: Rustiger aan doen?

  May 18 2019

  Na meerdere maanden veel marketingacties te hebben gedaan, is het tijd om het wat rustiger aan te doen. Hoe kan die rust er vervolgens voor zorgen dat de business toch op structurele wijze kan groeien? Dat leer je in deze podcast.

 • #26: Zichtbaar met Zarayda

  May 11 2019

  Tonny en Martijn hebben Zarayda te gast ter ere van hun jaar van de zichtbaarheid. Zarayda is zichtbaarheidsexpert en in deze aflevering hebben we het niet alleen over het belang van zichtbaarheid, maar ook hoe je met simpele stappen zichtbaarder kunt worden binnen jouw markt.

 • #25: De kracht van incompetentie

  May 04 2019

  Ben jij competent of incompetent? Wat heeft dat voor impact op het resultaat van je bedrijf? Tonny en Martijn hebben het in deze podcast over de kracht van incompetentie en hoe uitdagingen in hun laatste lancering weer voor nieuwe inzichten hebben gezorgd.

 • #24: Structurele uitdagingen?

  Apr 27 2019

  Door alle drukte van de afgelopen periode is er een structuur uitdaging gekomen bij de IMU. Tonny en Martijn doen een boekje open over hoe we de focus normaal gesproken verdelen en hoe we ervoor zorgen dat het volledige bedrijf weer in de juiste focus komt.

 • #23: Impact & IMU Live

  Apr 20 2019

  Afgelopen week gaven we een seminar voor 1800 ondernemers en marketeers. Ons doel? Zo veel mogelijk impact maken! Is dat gelukt? Hoe hebben we het ervaren? Hoe hebben de deelnemers het ervaren? In deze aflevering delen we onze inzichten n.a.v. het grootste online marketing seminar dat we ooit gegeven hebben!

 • #22: Kijkje in de keuken

  Apr 13 2019

  IMU Live, het grootste online marketing seminar van Nederland is net voorbij! In deze podcast delen Tonny en Martijn (2 dagen voor het event) wat hun plannen zijn voor dit seminar en wat voor effect het event nú al heeft gehad op hun business!

 • #21: De "Ja-maar" mentaliteit

  Apr 06 2019

  Wat doet het gebruiken van Ja, maar... met jouw mindset en dus met je business? En hoe kun je "maarketing" toepassen op een positieve manier in je salespitch? In deze aflevering hebben Martijn en Tonny het over de kracht en gevaar van het woordje maar.

 • #20: De genius vs. excellence zone

  Mar 30 2019

  In deze aflevering hebben Martijn en Tonny het over de kracht van de zogeheten "Genius zone". Door hier zo veel mogelijk mee bezig te zijn zorg je namelijk voor de grootste impact in je business.

 • #19: Meer energie en focus nodig?

  Mar 23 2019

  Hoe zorg je ervoor dat je energiek blijft gedurende de hele dag? Hoe zorg je voor extra focus? En hoe zorg je dat je na een dag knallen 's avonds ook nog tijd en energie hebt voor de leuke mensen in je leven? In deze aflevering deelt Martijn zijn dagritme en wat voor hem de sleutels zijn om met meer energie te kunnen ondernemen.

 • #18: Inzoomen, uitzoomen...

  Mar 16 2019

  Hoe maak je de beste beslissingen voor de groei van je business? In deze aflevering hebben Martijn en Tonny het over de kracht van uitzoomen en hoe dat in de praktijk voor hen werkt.

 • #17: Een extreem 'verjaardagsfeestje' ?!

  Mar 09 2019

  Een verjaardagsactie is één van de leukste vormen van marketing. Maar dit jaar hebben we wel iets heel extreems bedacht als verjaardagsstunt. In deze aflevering delen we wat we dit jaar met onze verjaardag gaan doen en WAAROM we dit gaan doen. Be there :-)

 • #16: Op de hotelkamer in Nashville

  Mar 02 2019

  In deze aflevering delen Tonny en Martijn samen met Youri Meuleman (van OVA B.V.) hun grootste inzichten van Funnel Hacking Live 2019 in Nashville.

 • #15: Foutje van €36.000...

  Feb 23 2019

  Net iets te enthousiast draaide Martijn de kraan van ons advertentiebudget open... In deze podcast delen we onze nieuwe advertentiestrategie + de valkuil waar je voor op moet passen als je adverteert op Facebook & Instagram.

 • #14: Productlancering ontleed

  Feb 16 2019

  Deze week krijg je een kijkje in de keuken over de strategie van één van onze productlanceringen. Deze wijkt af van de traditionele 'formulie' voor productlanceringen, maar is enorm effectief gebleken voor ons.

 • #13: Een bijzonder gesprek met David Allen

  Feb 09 2019

  In deze special van de IMU Podcast interviewt Tonny een ware business legende die één van de meest bekende boeken van deze eeuw schreef en daar inmiddels meer dan 2 miljoen(!) exemplaren van verkocht heeft.

 • #12: SEO is dood

  Feb 02 2019

  SEO is dood. Als iedereen SEO toepast dan zou iedereen bovenaan staan. Je kan toch niet allemaal bovenaan in Google staan? Martijn en Tonny delen in deze podcast hun visie op zoekmachine optimalisatie en leggen uit met wat voor strategieën je je website beter kunt laten scoren in Google.

 • #11: Gratis Geld

  Jan 26 2019

  Hoe zorg je er op het laatste moment in de klantreis voor dat je toch nog 52% extra bestellingen krijgt? Tonny & Martijn delen in deze podcast de psychologie en werking van één van hun nieuwe online marketingtechnieken.

 • #10: Actie in de mailbox

  Jan 19 2019

  Veel ondernemers hebben een 'nieuwsbrief' of een mailinglijst, maar struggelen om deze op een goede manier in te zetten. Wat is de kracht van emotie in je e-mails en hoe zorg je ervoor dat dit je openrate en clickrate verhoogt?

 • #9: De 'macht' der gewoonte

  Jan 12 2019

  Welke gewoontes heb jij dagelijks of wekelijks die een grote impact maken op je leven? Tonny en Martijn delen één van de 'gevaarlijkste gewoontes' van ondernemers anno 2019 en vertellen over de belangrijkste routines in hun leven.

 • #8: Blaadjes, takken en wortels

  Jan 05 2019

  Wat kun je zelf doen om groei en verandering te stimuleren en wat hebben blaadjes, takken en wortels hiermee te maken? Tonny en Martijn delen de #1 lifehack voor succes als ondernemer, die ook voor je 'gewone' leven veel impact kan maken.

 • #7: Magical moments

  Dec 29 2018

  Heb jij al teruggeblikt op het afgelopen jaar? Vaak komen ondernemers niet toe aan de belangrijkste dingen om hun business te laten groeien. Martijn & Tonny delen één van hun belangrijkste technieken om hun doelen voor de komende tijd ook daadwerkelijk te realiseren.

 • #6: Horror vacui

  Dec 22 2018

  Wat heeft deze Latijnse term uit de kunstgeschiedenis te maken met online marketing? Tonny en Martijn hebben het in deze aflevering over de psychologie en achterliggende theorieën over één van de belangrijkste technieken voor een effectieve website.

 • #5: Aanraken is afmaken

  Dec 15 2018

  Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren hebben het in deze aflevering van de IMU Podcast over één van de levensspreuken van Martijn: aanraken is afmaken. Wat houdt dit precies in, waarom is het een efficiënte manier van werken en hoe zorg je ervoor dat elke stap die je maakt met je business een stap voorwaarts is?

 • #4: Zonder wrijving geen Glans

  Dec 08 2018

  Hoe deal je met haters op het internet? En waarom is het een goed teken als je ze hebt? Tonny en Martijn delen in deze aflevering voorbeelden van 'haters' in onze marketing, hoe zij daar zelf mee omgaan en waarom het nodig is om een emotie te triggeren is als je online marketing doet.

 • #3: Schaarste in Overvloed

  Dec 01 2018

  Black Friday is net geweest, maar wat als je je eigen Black Friday creëert door aftellers te gebruiken? Hoe staan je klanten daar tegen over? Hoe sta je daar zelf tegen over? En wat zijn alternatieven? In deze aflevering delen we onze visie op het gebruik van schaarste in online marketing en wat onze eigen actieplannen zijn voor de komende weken.

 • #2: De kracht van één

  Nov 24 2018

  Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren delen in deze aflevering van de IMU Podcast het nummer 1 inzicht uit het IMU event en hoe je dit terug ziet komen (en kunt toepassen) op ieder vlak van je website, online strategie en je onderneming.

 • #1: In Vrijheid Verbonden (met Thijs Lindhout)

  Nov 06 2018

  In deze eerste aflevering van de IMU Podcast interviewt Thijs Lindhout de eigenaars van de IMU: Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Zij delen beide hun ondernemende reis en wat de meest bepalende factoren zijn geweest voor de groei van de IMU. Verwacht inzichten op gebied van o.a. ondernemerschap, mindset, persoonlijke groei, maar ook over het belang van een goede cultuur binnen je bedrijf.