PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...
Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u achtergrond en analyse voor uw beleggingen. Met wekelijks een inkijk in de recente evoluties op de financieel economische actualiteit en telkens één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep genomen. Zodat u de juiste keuzes kan maken voor uw beleggingen. Beluister de Inside Beleggen podcast via www.insidebeleggen.be/podcast of via uw favoriete pod...more
Het was een woelige jaarstart op de beurs. Danny Reweghs blikt erop terug en vooruit naar wat de rest van het jaar zal brengen.
In deze aflevering overloop Danny Reweghs zijn tien favoriete aandelen voor de tweede helft van 2022.
De inflatie zorgt voor onrust in de bestuurskamers van centrale banken wereldwijd. Danny Reweghs overloopt de recente besluiten van de ECB en de vooruitzichten van de Fed. Daarnaast staat hij stil bij belangrijke deals bij goudmijnbedrijf Gold Fields en vastgoedspeler Xior.
De toerismesector was een van de grootste slachtoffers van de coronapandemie. Danny Reweghs vertelt hoe die uit het dal aan het klauteren is. Hij bekeek daarvoor de online boekingplatformen, de hotels en de recreatieparken. Daarnaast gaat hij dieper in op de recente ontwikkelingen bij EVS en UCB.
Naast de aandelenmarkten staat ook de markt van cryptomunten onder druk. Danny Reweghs vertelt wat daar allemaal speelt. Daarnaast staat hij stil bij het laatste nieuws rond bouwbedrijf CFE en holding Sofina.
Algemeen zitten de aandelenmarkten sinds begin dit jaar in het slop, maar de Chinese aandelenmarkten laten het al langer dan begin dit jaar afweten. Danny Reweghs vertelt waarom en kijkt ook rond naar mogelijke beleggingskansen in het Chinese aandelenuniversum. Verder gaat hij in op de recente ontwikkelingen bij Bpost en Ontex.
‘Sell in May and stay away’ is een gekende beursleuze. ‘But remember to come back in September’, wordt er vaak bij vergeten. Danny Reweghs vertelt of er enige waarheid in die beursleuze zit en of die dit jaar opgaat, gezien het atypische jaarbegin. Daarnaast bespreekt hij de recente resultaten van biotechbedrijf Argenx en holding in wordin D’Ieteren.
Het lijkt er steeds meer op dat we terecht zijn gekomen in een nieuwe periode waarin de rentes structureel hoger zullen gaan. Dat heeft vooral gevolgen voor de techsector op de beurs. Danny Reweghs geeft tekst en uitleg bij de recente verkoopgolven van techaandelen en vertelt waar beleggers zich eventueel nog aan kunnen verwachten. Verder bespreekt hij de recente resultaten van Microsoft en Melexis.
Deze week komt de Fed-met een cruciale beslissing over het rentebeleid. De kans is groot dat ze voor het eerst sinds lang de rente met 0,5% procent zal verhogen en dat de rente de rest van het jaar nog hoger zal gaan. De vraag is of dat voldoende is om de inflatie te temmen en tegelijk niet te veel is om een recessie in te luiden. De aandelen van de week zijn Mithra en Sipef.
Naast koerswinst zijn dividenden een niet te onderschatten bron van rendement voor beleggers. Danny Reweghs legt dat nog een keer uit aan de hand van enkele voorbeelden en bespreekt de meest relevante dividendwaarden. Daarnaast gaat hij in op de recente resultaten bij holding GBL en streamingbedrijf Netflix.
De inflatie rukt hevig op de laatste maanden en de rente volgt. Danny Reweghs legt de gevolgen voor de financiële markten uit. Daarnaast staat hij stil bij de fusie-soap die zich rond Euronav aan het afspelen is.
Begin dit jaar waren alle ogen gericht op de reactie van de centrale banken op de stijgende inflatie. Dat zorgde voor veel onzekerheid. Daarbovenop stuurde de oorlog in Oekraïne een nieuwe schokgolf door financiële markten. Danny Reweghs vertelt hoe hij de portefeuille van Inside Beleggen daardoor heeft geloodst en wat we voor het tweede kwartaal kunnen verwachten.
Na een tien jaar durende stilte komt er weer wat leven in de uraniummarkt. De prijs van de grondstof is sinds een goed jaar weer aan het stijgen. Danny Reweghs vertelt over de recente ontwikkelingen en hoe beleggers daarop kunnen inspelen. Verder bespreekt hij de resultaten van zorgvastgoedspeler Aedifica en staaldraadproducent Bekaert.
De Chinese beurs ligt al anderhalf jaar in de lappenmand en blijft teleurstellen. Ook recent kreeg ze nog tegenwind vanuit Chinese en Amerikaanse regelgevers. Danny Reweghs analyseert en nuanceert de staat van de Chinese aandelenmarkten. Met de aandelen van deze week, Alibaba en Prosus, blijft hij in hetzelfde vaarwater.
Voor centrale banken is het kiezen tussen de pest en cholera in hoe ze moeten reageren op de huidige economische situatie. Enerzijds dreigt een groeivertraging, anderzijds loopt het inflatiegevaar op. Danny Reweghs geeft tekst en uitleg over de laatste rentebesluiten van de ECB en de Fed en wat die voor beleggers betekenen. Daarnaast kwamen holding D’Ieteren en chemiereus Solvay met sterke resultaten, waarop hun koersen onderuit gingen. Hoe zit dat?
Vorige aflevering vertelde Danny Reweghs al dat elke tegenslag, zoals een oorlog, winnaars en verliezers met zich meebrengt. Dat geldt niet alleen voor bedrijfssectoren, maar ook voor regio’s. In deze aflevering vertelt hij hoe Brazilië als lachende derde hond wegkomt uit de huidige situatie. Daarnaast bespreekt hij het grand cru jaar 2021 voor Akkermans & van Haaren en EVS.
Het voornemen van Europese lidstaten om meer te investeren in hun defensie en legers heeft zijn effect niet gemist op de Europese defensieaandelen. Hun koersen schoten met tientallen procenten omhoog. Danny Reweghs legt uit hoe beleggers die sector momenteel moeten inschatten. Daarnaast gaat hij dieper in op de resultaten en vooruitzichten van de bierbrouwerij en het postbedrijf des vaderlands.
De oorlog in Oekraïne zorgt voor veel onrust op de beurs. Danny Reweghs kadert de situatie, legt de gevolgen uit en geeft advies over hoe beleggers hun portefeuille daarnaar kunnen aanpassen. De Belgische bioscoopgroep Kinepolis lijkt de coronamiserie goed te hebben verteerd. De financiële resultaten voor 2021 waren sterk en de balans is robuust genoeg zodat het bedrijf weer kan aanknopen met zijn groeiverhaal van voor corona.
De eerste anderhalve maand van 2022 was heel woelig op de beurzen. Danny Reweghs legt uit waarom en hoe beleggers daarmee om kunnen gaan. Verder kwamen de Belgische beursbedrijven Barco en KBC met resultaten voor 2021.
Catherine Yeung is analist en strateeg bij vermogensbeheerder Fidelity. Ze werkt in Hong Kong en is gespecialiseerd in opkomende markten en China. In de podcast vertelt ze hoe China er economisch voor staat en wat beleggers er de komende periode nog van mogen verwachten. De groeiende middenklasse, stijgende inkomens en de groeikansen die dat biedt voor lokale Chinese bedrijven, worden volgens haar nog vaak onderschat.
Lotus Bakeries blijft groeien als kool en lonkt naar een jaaromzet van 1 miljard euro. Chipontwikkelaar Melexis schittert financieel, maar de koers blijft achter. En Meta Platforms breekt records, maar niet de goede.
Vincent Juvyns is marktenstrateeg bij JP Morgen en daarmee de geknipte gast om nog eens met een macrobril naar de financiële markten te kijken. In de aflevering spreekt hij onder meer over de woelige beursmaand die we in januari zagen, over de renteverhogingen die er zitten aan te komen, hoe de beurzen daarop zullen reageren, welke segmenten van de aandelenmarkten momenteel het meest aantrekkelijk zijn en hoe het met China gesteld is.
De Chinese aandelenmarkten waren vorig jaar bij de minst presterende. Danny Reweghs maakt de staat op van de Chinese economie en beurzen en licht toe waarom het nu voor beleggers wel eens het moment zou kunnen zijn. De producent van luxegoederen LVMH en techgigant Microsoft hebben verschillen dingen gemeen. Het zijn beide kwaliteitsaandelen die duur noteren en best op de kop getikt worden wanneer de beurzen tussentijds corrigeren.
Vorige week kwam het bestuur van de Fed voor het eerst dit jaar bijeen om het monetaire beleid uit te stippelen. Vooraf gingen de beurzen zwaar in het rood. Danny Reweghs gaat na of dat een voorbode is voor de komende periode. Streamingbedrijf Netflix ging zwaar onderuit. Niet te verwonderen gezien de recente resultaten. En daarnaast heeft het Nederlands-Brits voedingsbedrijf Unilever het hoe langer hoe moeilijker, maar dat schept kansen.
Afgelopen week zagen we twee giga-overnames in de gamingsector. Danny Reweghs legt de sector onder de loep, fileert de overnames en destilleert er de kansen voor beleggers uit. In eigen land kwam het nieuws dat de overheid een participatie neemt in de verzekeraar Ageas. Dat werd niet gesmaakt door beleggers, getuige daarvan de opdoffer die de koers kreeg. Maar verandert het iets aan het lange termijnperspectief voor Ageas?
Het nieuwe jaar belooft meer schommelingen op de beurs en hoogst waarschijnlijk een correctie die dieper zal zijn en langer zal duren dan de terugvallen in 2021. Danny Reweghs legt uit hoe beleggers zich daarop kunnen voorbereiden en de correctie kunnen uitzweten. De Belgische materialengroep Umicore is jarenlang een beurslieveling geweest op de Brusselse beurs. Het laatste half jaar is de koers van het aandeel echter gehalveerd. We overlopen wat er aan de hand is bij het bedrijf.
In deze aflevering blikt Danny Reweghs vooruit in tien stellingen over onder meer de rol van centrale banken, welke regio’s en sectoren een glansrol zullen vervullen en welke activaklassen mogelijk uitblinken. Voor biotechbeleggers viel kerstmis een week vroeger met de goedkeuring van het eerste geneesmiddel van Belgisch biotechbedrijf ArgenX voor de Amerikaanse markt. Het succes van Argenx geeft beleggers belangrijke inzichten voor hun andere biotechposities. En volgens Danny Reweghs is die Ame...more
Met het nieuwe beursjaar in het vooruitzicht stelt Danny Reweghs zijn 10 favorieten voor 2022 voor. In deze aflevering de laatste vier met technologieholding Prosus, palmoliebedrijf Sipef, uraniumfonds Sprott Uranium Trust en telecomspeler Telenet.
Met het nieuwe beursjaar in het vooruitzicht stelt Danny Reweghs zijn 10 favorieten voor 2022 voor. In deze aflevering nummers 4,5 en 6 met goudproducent Equinox Gold, maaltijdmarktplaats Just Eat Takeaway en biotechbedrijf Mithra.
Met het nieuwe beursjaar in het vooruitzicht stelt Danny Reweghs zijn 10 favorieten voor 2022 voor. In deze aflevering nummers 1,2 en 3. Danny deelt zijn verwachtingen voor bierbrouwer AB Inbev, zilverproducent Alexco Resources en technologiebedrijf Barco.
Met het jaareinde in zicht, blikt Danny Reweghs terug op het beursjaar 2021. Dat kende veel lichtpunten zoals een algemeen sterke economische groei en een zeer ondersteunend monetair beleid waardoor de beurzen doorgaans opwaarts gingen. De vraag is of 2022 even rooskleurig zal zijn. Als aandeel van de week bespreekt Danny Reweghs de Belgische tapijtenproducent Balta. Die kondigde een verkoop van een van zijn afdelingen aan. Danny legt uit wat dat voor het bedrijf betekent.
Ondanks de verwachtingen aan het begin van het jaar presteerden de opkomende markten niet zo goed. Dat ligt in lijn met de prestaties van de afgelopen tien jaar. Danny Reweghs legt uit waarom en wat de verwachtingen op korte en lange termijn zijn. Daarnaast zoomt hij in op de recente resultaten van de Chinese internetgigant Alibaba.
De prestaties van edelmetalen van de afgelopen maanden waren het tegenbeeld van dat vorig jaar. Toch lijkt er een kentering te komen in de dip van edelmetalen van de afgelopen zomer. Danny Reweghs analyseert waarom. De Belgische oliedreder Euronav kwam met restultaten voor het derde kwartaal en die waren niet rooskleurig. Maar geen reden tot paniek.
Na de financiële crisis van 2008 bleven de Europese beurzen ver achter in het herstel op de Amerikaanse. Op 20 jaar zijn de prestatieverschillend tussen de Stoxx Euro 50 en de S&P500 ongezien groot. Dit keer lijkt Europa niet achter te blijven. Danny Reweghs vertelt waarom en wat beleggers nog kunnen verwachten van de Europese beurzen.Daarnaast heeft Microsoft Apple voorbijgestoken als bedrijf met de grootste beurswaarde ter wereld. Microsoft is in de afgelopen jaren succesvol op cloudtrein gesp...more
Het derde kwartaal was beursgewijs niet zo sterk als de eerste jaarhelft. We zagen, zoals Danny Reweghs enkele maanden geleden verwachtte, een milde correct van zo’n 5 à 6 procent. De keerzijde daarvan is dat we daardoor wel een typische eindejaarsrally kunnen verwachten. In de podcast vertelt Danny wat de kansen daarvoor zijn. De Belgische luierproducent Ontex kwam alweer met slechte resultaten. Dat was niet onverwacht omwille van de stijgende grondstoffenprijzen. Desondanks lijkt een kentering...more
In de podcastreeks ‘Starten met Beleggen’ deelt Danny Reweghs van Inside Beleggen de belangrijkste inzichten uit het boek “Haal alles uit uw beleggingen” dat hij recent uitbracht met co-auteur Luc Van den Borre. In elke aflevering zoomen we in op de kennis en vaardigheden die je helpen om succesvol van start te gaan als belegger. Zo zal het onder meer gaan over hoe je beurscycli herkent, hoe je een beleggingsportefeuille opbouwt en welke rol de verschillende aandelentypes, edelmetalen of cryptom...more
In deze aflevering is Gert De Mesure te gast. Hij is de nummer één specialist in beursgenoteerd vastgoed. Hij schreef er onlangs een boek over en in de podcast vertelt hij hoe beleggers beursgenoteerde vastgoedvennootschappen kunnen analyseren, waarderen en hoe ze de groeidrijfveren ervan kunnen inschatten.
In de podcastreeks ‘Starten met Beleggen’ deelt Danny Reweghs van Inside Beleggen de belangrijkste inzichten uit het boek “Haal alles uit uw beleggingen” dat hij recent uitbracht met co-auteur Luc Van den Borre. In elke aflevering zoomen we in op de kennis en vaardigheden die je helpen om succesvol van start te gaan als belegger. Zo zal het onder meer gaan over hoe je beurscycli herkent, hoe je een beleggingsportefeuille opbouwt en welke rol de verschillende aandelentypes, edelmetalen of cryptom...more
Danny Reweghs heeft voor Inside Beleggen gekeken naar beleggingsopportuniteiten in water. Wereldwijd dreigt er een steeds prangender tekort aan zoet en drinkbaar water. Dat biedt bedrijven een kans om mee te werken aan betere infrastructuur, technologie en andere oplossingen voor waterzuivering en -behandeling. Danny licht vier bedrijven toe binnen die sectoren. Verder kwam de Belgische bierbrouwer AB Inbev met resultaten. We bespreken daar de hoofdpunten uit.
In de podcastreeks ‘Starten met Beleggen’ deelt Danny Reweghs van Inside Beleggen de belangrijkste inzichten uit het boek “Haal alles uit uw beleggingen” dat hij recent uitbracht met co-auteur Luc Van den Borre. In elke aflevering zoomen we in op de kennis en vaardigheden die je helpen om succesvol van start te gaan als belegger. Zo zal het onder meer gaan over hoe je beurscycli herkent, hoe je een beleggingsportefeuille opbouwt en welke rol de verschillende aandelentypes, edelmetalen of cryptom...more
België heeft van oudsher een heel bloeiende sector van beursgenoteerde vastgoedvennootschappen. Danny Reweghs overloopt in de podcast welke troeven die te bieden hebben, hoe ze het afgelopen jaar gepresteerd hebben en hoe beleggers ze in hun portefeuille kunnen inzetten. De Amerikaanse streamingdienst Netflix wordt vaak in een adem genoemd met de andere techgiganten, maar er zijn fundamentele verschillen waar beleggers best rekening mee houden.
In de podcastreeks ‘Starten met Beleggen’ deelt Danny Reweghs van Inside Beleggen de belangrijkste inzichten uit het boek “Haal alles uit uw beleggingen” dat hij recent uitbracht met co-auteur Luc Van den Borre. In elke aflevering zoomen we in op de kennis en vaardigheden die je helpen om succesvol van start te gaan als belegger. Zo zal het onder meer gaan over hoe je beurscycli herkent, hoe je een beleggingsportefeuille opbouwt en welke rol de verschillende aandelentypes, edelmetalen of cryptom...more
De automobielsector lijdt momenteel sterk onder de de tekorten aan halfgeleiders en andere problemen in de aanvoerketens. Danny Reweghs vertelt hoe sterk dat op de verschillende merken weegt. Daarnaast staan er nog twee beursgangen voor de deur met Volvo en Polestar. Met het aandeel van de week zoomt hij in op de saga die momenteel aan de gang is bij de Belgische isolatiespeler Recticel.
In deze aflevering is Wouter Verlinden te gast. Hij beheert een fonds van Europese small caps bij de Belgische vermogensbeheerder Value Square. Hij vertelt onder meer welke troeven Europese small caps te bieden hebben en hoe zijn verleden in private equity helpt om daarin te beleggen. Verder heeft hij het ook nog over welke sectoren momenteel interessant zijn, over hoe je als belegger het evenwicht vindt tussen groei, kwaliteit en waardering en over hoe beleggen in essentie saai mag zijn.
In de podcastreeks ‘Starten met Beleggen’ deelt Danny Reweghs van Inside Beleggen de belangrijkste inzichten uit het boek “Haal alles uit uw beleggingen” dat hij recent uitbracht met co-auteur Luc Van den Borre. In elke aflevering zoomen we in op de kennis en vaardigheden die je helpen om succesvol van start te gaan als belegger. Zo zal het onder meer gaan over hoe je beurscycli herkent, hoe je een beleggingsportefeuille opbouwt en welke rol de verschillende aandelentypes, edelmetalen of cryptom...more
In deze aflevering gaat Danny Reweghs in op de beleggingskansen in de windenergiesector. In tegenstelling tot wat het landschap ons doet vermoeden, komt nog maar een klein deel van onze energiebevoorrading uit wind. Danny overloopt een reeks bedrijven die van de groei in offshore wind kunnen profiteren. Als aandeel van de week neemt hij de rederij Exmar onder de loep. De stijgende gasprijzen bieden een kans aan de Belgische tankerrederij, maar er spelen het nog andere dingen parten. Oproep aan d...more
In deze aflevering is Peter Garnry te gast. Hij is hoofd van het aandelenteam bij Saxo Bank in Kopenhagen. Hij schreef onlangs een heel interessant stuk over de opbouw van een beleggingsportefeuille. Heel veel beleggers denken dat individuele aandelen daar de voornaamste de bouwstenen voor zijn, maar volgens Peter is dat niet het beste vertrekpunt. Elke beleggingsportefeuille moet volgens hem twee hoekstenen hebben: beta en alfa. In de podcast vertelt hij precies wat hij daarmee bedoelt en hoe b...more
In de podcastreeks ‘Starten met Beleggen’ deelt Danny Reweghs van Inside Beleggen de belangrijkste inzichten uit het boek “Haal alles uit uw beleggingen” dat hij recent uitbracht met co-auteur Luc Van den Borre. In elke aflevering zoomen we in op de kennis en vaardigheden die je helpen om succesvol van start te gaan als belegger. Zo zal het onder meer gaan over hoe je beurscycli herkent, hoe je een beleggingsportefeuille opbouwt en welke rol de verschillende aandelentypes, edelmetalen of cryptom...more
In deze aflevering zoomt Danny Reweghs in op de mogelijke kansen die de hype rond waterstof bieden. Het wordt naar voor geschoven als een belangrijk deel van de oplossing om de economie klimaatneutraal te maken. Bepaalde sectoren en bedrijven kunnen daar (sterk) van profiteren. Danny scheidt daarin het kaf van het koren. Als aandeel van de week heeft hij het Zwitserse Adecco onder de loep gelegd, wereldmarktleider in HR-oplossingen. Adecco heeft recent een overname gedaan die het parten lijkt te...more
Danny Reweghs vertelt over het nieuwe boek dat hij met co-auteur Luc Van den Borre schreef over sparen en beleggen. De spaarder is er de laatste tien jaar heel bekaaid vanaf gekomen omwille van de lage rente. Iedere spaarder moet belegger worden, volgens Danny Reweghs. Luisteraars die het boek willen bekijken of bestellen, kunnen dat via de volgende link: www.houtekiet.be/nl/inside-beleggen. Verder bespreekt Danny Reweghs het wel en wee bij isolatieproducent Recticel. Het aandeel heeft er een be...more
In deze aflevering is Guus Van Puijenbroek te gast. Hij is directeur en hoofd voor de investeringsstrategie bij het Belgisch-Nederlandse family office VP Capital. Sinds enkele jaren zet VP Capital heel sterk in op duurzaam beleggen en impactinvesteren. In de podcast vertelt Guus hoe ze duurzaamheid en impact integreren in hun investeringsbeslissingen en wat wij als particuliere beleggers daarvan kunnen leren en overnemen. Daarnaast bespreken we in detail twee beursgenoteerde participaties van VP...more
Tot hiertoe is 2021 een slecht jaar voor Belgische beursgenoteerde biotechbedrijven. Dat hoeft evenwel geen reden te zijn tot paniek volgens Danny Reweghs. Hij zet zijn stelregels voor biotechbeleggen nog eens op een rij. En verder is het jaar nog niet om, dus misschien wacht de Belgische biotech toch nog een happy end voor 2021. De holding Sofina is de laatste jaren de absolute ster op de Brusselse beurs geweest. De koers kreeg recent wel een tik, maar daar is een goed verklaring voor.
Momenteel heerst er een paradoxale relatie tussen de economie en de beurs. Als het met de ene goed gaat, met de andere ook normaal gezien. Maar de laatste weken is minder goed economisch nieuws goed voor de beurzen. Danny Reweghs legt uit waarom. Verder zoomt hij in op de Belgische PET-fabrikant en recycleur Resilux. Die heeft vier jaar geleden een juiste strategische keuze gemaakt waar het nu de vruchten plukt.
In deze aflevering kijkt Frank Vranken, hoofdstrateeg bij de bank en vermogensbeheerder Edmond De Rotschild met een macro-bril naar de ontwikkelingen op de financiële markten en de economie. Hij werkt onder meer met verschillende scenario’s rond waar het naartoe zou kunnen gaan. Hoe zullen de centrale banken reageren als de inflatie toch harder blijft plakken dan gedacht? Wat betekent de vete die China tegen zijn eigen techbedrijven is begonnen? Zijn de aandelenmarkten nu al niet heel ver voorui...more
De opkomende markten hebben er geen goed beursdecennium op zitten in vergelijking met andere aandelenindexen. Danny Reweghs verklaart hoe dat komt en kijkt vooruit naar wat de Emerging Markets de komende tien jaar kunnen doen. Daarnaast kwam de Belgische lingerieproducent Van de Velde met goede halfjaarresultaten. In de podcast overlopen we de financiën, waardering en vooruitzichten voor het bedrijf.
Dirk Hoozemans is fondsbeheerder van het Pioneer Impact Fund bij Triodos Investment Management. In de aflevering vertelt hij onder meer hoe hij potentiële beleggingen screent op impact en hoe hij impact- en duurzame criteria vertaalt naar financiële parameters. Want financieel rendement hoeft niet ten koste te gaan van duurzaamheid. De zogenaamde ‘non financial information’ rond ESG noemt Dirk ‘not yet financial information’. Verder geeft hij ook tips en advies over hoe particuliere beleggers ku...more
De beursprestatie van goud en zilver van de afgelopen maanden is het tegenbeeld van vorig jaar. Toen blonken de edelmetalen uit, nu zitten ze in een dal. Danny Reweghs van Inside Beleggen vertelt wat er achter de huidige koersval zit en of dat iets verandert aan het lange termijnperspectief voor goud en zilver. De Belgische koekjesbakker Lotus kwam met recordresultaten die op alle fronten dubbelcijferige groei optekenden. De klassieke speculoos is voornaamste groeimotor, maar daarnaast werkt het...more
Beleggers kunnen absoluut niet klagen over de eerste acht maanden van het beursjaar. Kort gezegd, alles ging omhoog. De kans is klein dat de rest van het jaar even vlekkeloos zal verlopen. De toekomst is vatbaar voor een beurscorrectie. Danny Reweghs vertelt wat daar de triggers voor kunnen zijn en hoe beleggers daarmee om kunnen gaan. Voor de Belgische olierederij Euronav lijkt de eerste helft van dit jaar het tegenbeeld van dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met meer dan 70 procent e...more
De Chinese aandelenbeurzen zijn fel gedaald de afgelopen weken. Dat ligt in lijn met de mindere prestaties die ze sinds begin dit jaar neerzetten en met de onverwachte inmenging van de Chinese overheid in een aantal sectoren. Danny Reweghs vertelt wat er gaande is en hoe beleggers moeten omgaan met hun blootstelling aan Chinese aandelen. De Belgische bank KBC kwam recent met halfjaarresultaten die de verwachtingen overtroffen. Daarbovenop kan het opnieuw aanknopen met haar dividend, dat tijdens ...more
In de back-to-basics reeks van Inside Beleggen licht Danny Reweghs enkele basisconcepten toe rond aandelenwaardering en financiële analyse. Winst, daar lijkt het allemaal om te draaien bij beleggen en de beurs. Maar dat is een illusie, zo blijkt uit deze aflevering. Winst is belangrijk, maar het is uiteindelijk een puur boekhoudkundig gegeven en daarmee vatbaar voor misvattingen en manipulatie. De vrije kasstroom is waar het werkelijk om gaat bij beursgenoteerde bedrijven. Danny Reweghs vertelt ...more
In de back-to-basics reeks van Inside Beleggen licht Danny Reweghs enkele basisconcepten toe rond aandelenwaardering en financiële analyse. Groei is een van de fundamentele drijfveren voor beleggers en beursgenoteerde bedrijven. Let wel, niet elke vorm van groei is even waardevol, zo blijkt uit deze aflevering. Danny Reweghs fileert de verschillende manieren waarop beursbedrijven hun groei realiseren en scheidt daarin het kaf van het koren. Hij geeft een aantal tips over hoe beleggers ‘goede’ va...more
In de back-to-basics reeks van Inside Beleggen licht Danny Reweghs enkele basisconcepten toe rond aandelenwaardering en financiële analyse. Naast waardering is financiële analyse een tweede pijler waar beleggers op steunen. De schuldniveaus zijn een belangrijke graadmeter voor de gezondheid van een bedrijf. In deze aflevering vertelt Danny Reweghs over de voor- en nadelen van schuld, over de verschillen in schuldfinanciering tussen sectoren en over waar beleggers naar kunnen kijken om een correc...more
In de back-to-basics reeks van Inside Beleggen licht Danny Reweghs enkele basisconcepten toe rond aandelenwaardering en financiële analyse. De ondernemingswaarde op de bedrijfskasstroom, oftewel EV/EBITDA, raakt steeds meer in zwang onder beleggers. Het is een goede graadmeter om de operationele gezondheid van beursbedrijven in te schatten en met elkaar te vergelijken. Beleggers hoeden zich evenwel voor een te eenzijdig gebruik van deze waarderingsratio, want hij komt met vele valkuilen. Danny R...more
In de back-to-basics reeks van Inside Beleggen licht Danny Reweghs enkele basisconcepten toe rond aandelenwaardering en financiële analyse. In deze aflevering diept hij de koers-boekwaardeverhouding uit. De eenvoud van de boekwaarde is tegelijk de sterkte en de valkuil van deze waarderingsmaatstaf. De boekwaarde van bedrijven is de afgelopen decennia sterk veranderd. Daarmee is de koers-boek niet de meeste geschikte waardering voor alle sectoren. Daarnaast hebben beleggers best ook oog voor het ...more
In de back-to-basics reeks van Inside Beleggen licht Danny Reweghs enkele basisconcepten toe rond aandelenwaardering en financiële analyse. In de eerste aflevering keert hij de koers-winstverhouding (k/w) binnenste buiten, de meest populairste waarderingsratio. Winst is echter een glibberig iets binnen de bedrijfsboekhouding en daarom behoeft de k/w de nodige nuances en context. Zo is de sector heel bepalend voor de het niveau van de koers-winst en kijken beleggers ook best naar de omzet om een ...more
In deze aflevering is hoofdeconoom van Keytradebank Geert van Herck te gast. Hij blikt terug op de eerste zes maanden van het beursjaar en kijkt vooruit of de positieve trend van dat eerste halfjaar zich door zal zetten. Maar omdat het zo moeilijk is, en niet altijd even verstandig, om beursvoorspellingen te doen, vertelt Geert hoe het zogenaamde momentumbeleggen beleggers kan helpen om toch zicht te krijgen op waar bepaalde indexen, sectoren en regio’s naartoe gaan. Geert legt uit wat momentumb...more
Aan het begin van het jaar blikte Danny Reweghs in tien stellingen vooruit naar de economische en beursactualiteit. Een half jaar later brengt hij in de podcast een update rond de beurs, het economisch herstel, edelmetalen, vastgoed en vaccinatie.
Het einde van de eerste jaarhelft nadert en daarom heeft Danny Reweghs zijn favorietenlijstje herschikt. In deze aflevering bespreken we de vijf buitenlanders in dat lijstje. Daarin zitten twee blijvers met Adidas en Prosus, en drie nieuwkomers met Barrick Gold, First Majestic Silver en Yellow Cake. Sport, tech, goud, zilver en uranium... de ideale beleggersmix.
De economie en financiële markten worden bestierd door cycli die op hun beurt in verschillende fases verlopen. De economie gaat van lage groei naar een hoogtepunt en weer terug, en de inflatie doet hetzelfde maar dan op een ander moment. Doorheen die verschillende fases doet de ene activaklasse het beter dan de andere. Didier Saint-Georges van Carmignac vertelt hoe die cyclus in elkaar zit, hoe beleggers de verschillende fases kunnen herkennen en welke type beleggingen daarin het best presteren....more
Het einde van de eerste jaarhelft nadert en daarom heeft Danny Reweghs zijn favorietenlijstje herschikt. In deze aflevering bespreken we de vijf belgen in dat lijstje met Ackermans & van Haaren, ArgenX, Barco, UCB en Van De Velde. Kortom vier nieuwkomers en een blijver in biotech, farma, technologie, bagger & bouw en lingerie. De ideale mix voor een vruchtbare tweede jaarhelft op de beurs.
In deze Masterminds aflevering is Jan De Kerpel te gast. Hij is hoofd van corporate finance voor life sciences bij de zakenbank Kempen en Co. Jan is een van de biotechspecialisten in West-Europa en dus de geknipte persoon om beleggers wegwijs te maken in de biotechsector. In de podcast vertelt hij onder meer over de verschillende fases van medicijnontwikkeling en over hoe je als belegger de pijplijn van een biotechbedrijf kunt beoordelen. Verder gaat het over het belang van cash, commercialiseri...more
In het afgelopen jaar was er een toestroom aan nieuwe, jonge en beginnende beleggers richting te beurs. Dat is absoluut toe te juichen want beleggen doe je voor de langere termijn. Hoe jonger je begint, hoe beter. Danny Reweghs reikt een aantal handvaten aan rond hoe je van beleggen een aangename, leerrijke en winstgevende hobby kunt maken. Voor het aandeel van de week kijken we naar de Brits-Nederlandse oliereus Shell bij. Die werd onlangs veroordeeld door de rechter omdat het onvoldoende inspa...more
De waarderingen van de aandelenmarkten staan ongezien hoog. Veel opwaarts potentieel zit er niet meer in, waardoor sommige beleggers misschien wel denken er op tijd uit te kunnen stappen om zo de volgende correctie te vermijden. Volgens Duncan Lamont, hoofdstrateeg bij vermogensbeheerder Schröders, is dat geen goed idee. In de afgelopen 140 jaar keek hij naar periodes waarin aandelen zo duur stonden als nu en of het geloond zou hebben op die momenten uit te stappen. Kort antwoord: nee! Daarmee z...more
Vorige week crashte een aantal cryptomunten, met name de bitcoin. Danny Reweghs staat stil bij wat die crash ons leert over de markt voor cryptomunten. Hij vertelt welke de drijfveren zijn achter de bitcoin, wat bepalend is voor die markten en of de leuze klopt dat het het nieuwe digitale goud is. Als aandeel van de week overloopt Danny de recente jaarresultaten van de holding GIMV. Die verrasten positief. Bovendien oogt de portefeuille van GIMV jong en aantrekkelijk, waardoor het zijn rol van b...more
“Sell in May and go away” is een gekend beursgezegde. Deels terecht, zo blijkt uit de cijfers die Danny Reweghs erover heeft opgesnord. Maar er zijn even veel redenen om in mei te blijven zitten op je aandelenportefeuille. Hij kijkt naar hoe de markt er momenteel voor staat en of het gezegde op dit moment van tel is.Als aandeel van de week haalt Danny er Cameco bij, een Canadese uraniumproducent, de nummer twee van de wereld. De uraniummarkt zit momenteel in een rare kronkel. De prijzen zijn zo ...more
Na de uitbraak van corona kenden goud en zilver een heuse opwaartse beursrit in de eerste helft van vorig jaar. Sinds de zomer hebben ze al een deel van die koersstijgingen afgegeven. Danny Reweghs bespreekt de recente koersbewegingen van de edelmetalen en kijkt naar de langetermijnperspectieven. De Belgische olierederij Euronav kwam met eerstekwartaalresultaten. Die benadrukten zeer sterk het cyclische karakten van het aandeel. Danny vergelijkt de resultaten met die van vorig jaar en stelt enke...more
In de Masterminds podcast gaan journalisten van Trends en Inside Beleggen in gesprek met ervaren beleggers, portefeuillebeheerders en analisten over beleggen, bedrijven en de beurs.In deze aflevering is Kurt Kegels te gast. Hij is docent aandelenanalyse en beleggingen aan de Karel De Grote hogeschool en de Vlaamse Federatie van Beleggers. Voordien werkte hij als aandelenanalist bij KBC Securities.Kurt bracht onlangs een boek uit getiteld ‘De basis van de balans’, waarin hij de financiële analyse...more
Naast de coronacrisis die een kortstondige terugval in de verkoop betekende, hebben autobouwers een veel grotere uitdaging om de wagens die zij produceren zo klimaatvriendelijk mogelijk te maken. Elektrisch rijden is de nieuwe mantra bij de Volkswagens, BMW’s en Toyota’s van deze wereld. Die zijn allemaal volop hun productieprocessen en wagenmodellen aan het omgooien. Danny Reweghs schetst wat dat betekent voor de sector en welke gevolgen dat heeft voor de beursprestaties van de autobouwers. Daa...more
In de Masterminds podcast gaan journalisten van Trends en Inside Beleggen in gesprek met ervaren beleggers, portefeuillebeheerders en analisten over beleggen, bedrijven en de beurs. In deze aflevering is Gert De Mesure te gast, analist bij de Vlaamse Federatie van Beleggers en al jaren een bVb (bekende Belgische belegger). Met Gert bespreken we de kansen het bedrijfsmodel van beursgenoteerde zalmkwekers en we zoomen in op een van de beursgenoteerde technologieleveranciers van de sector.
Sinds de coronacrisis is vanuit de bredere samenleving zelden zoveel aandacht geweest voor de farmasector. De populariteit van geneesmiddelenproducenten is er zonder twijfel door gestegen, maar of dat zich ook vertaalt in betere beursprestaties is de vraag. Danny Reweghs overloopt de recente resultaten van de zes grootste farmabedrijven in de wereld. De materialengroep Umicore is een van de beurslievelingen geweest van de afgelopen jaren. Hoe staat het bedrijf er nu voor en wat heeft het nog in ...more
De gereglementeerde vastgoedvenootschappen (GVV’s) op de beurs zijn niet allemaal even hard getroffen door de coronacrisis. Danny Reweghs overloopt de impact voor logistiek, zorg, winkels, woningen en kantoren. En hij kijkt vooruit naar hoe die subsegmenten zich de komende jaren zullen moeten aanpassen aan het post-coronatijdperk. Als aandeel van de week legt hij het Belgische farmabedrijf Fagron onder de loep. Dat heeft geen doorsnee bedrijfsmodel zoals andere farmaspelers. De recentste resulta...more
Weinig sectoren hebben na de financiële crisis van 2008 zo slecht op de beurs gepresteerd als de Europese banken. Daar lijkt de laatste weken verandering in te komen. De Europese banksector doet het sinds begin dit jaar zelfs beter dan het marktgemiddelde. Danny Reweghs overloopt de kansen van de banken, alsook de uitdagingen die hen nog te wachten staan. In juni 2020 trok Hyloris naar de beurs. Het Belgische farmabedrijf heeft een bijzonder bedrijfsmodel waarmee het actieve bestanddelen van bes...more
Eind vorig jaar schoof Danny Reweghs zijn beursfavorieten voor 2021 naar voor. Nu het eerste kwartaal voorbij is, maakt hij een voorlopige stand van zaken op. In deze aflevering bespreekt hij de beursprestatie van de vijf buitenlandse aandelen uit zijn favorietenselectie. Hij zet daar vijf schaduwfavorieten naast die ook potentieel bevatten voor de rest van het jaar.
Eind vorig jaar schoof Danny Reweghs zijn beursfavorieten voor 2021 naar voor. Nu het eerste kwartaal voorbij is, maakt hij een voorlopige stand van zaken op. In deze aflevering bespreekt hij de beursprestatie van de vijf Belgische aandelen uit zijn favorietenselectie. Hij zet daar vijf schaduwfavorieten naast die ook potentieel bevatten voor de rest van het jaar.
Dit jaar viert de Bel-20, de Belgische sterindex, zijn dertigste verjaardag. Danny Reweghs vergelijkt de huidige samenstelling met die van 30 jaar geleden. Daar komen enkele verrassende vaststellingen uit naar voor, ook wat betreft de rendementen.Als aandeel van de week bespreekt Danny Reweghs de Belgische staaldraadproducent Bekaert. Het aandeel heeft er al een stevige opwaartse rit op zitten, maar die is op stevige fundamenten gebouwd.
In deze aflevering is Andy De Bruijne te gast. Hij is onafhankelijk analist voor verschillende vermogensbeheerders en family offices in België en Nederland. In de podcast bespreken we twee aandelen: die van de Britse PCF Bank en van de Deense groothandel Solar A/S.
De centrale banken en overheden hebben een moeilijke evenwichtsoefening te maken met gevolgen voor de groei, rente, inflatie en overheidsschulden. Dat mist zijn effect niet op de markten. Danny Reweghs schept duidelijkheid om door de markttumult heen te zien.Het Belgische postbedrijf BPost is kop van jut. De resultaten van 2020 waren slecht en de CEO is aan de deur gezet. Wat moeten beleggers daarvan denken.
In de Masterminds podcast gaan journalisten van Trends en Inside Beleggen in gesprek met ervaren beleggers, portefeuillebeheerders en analisten over beleggen, bedrijven en de beurs. In deze aflevering is Siddy Jobe te gast. Hij beheert bij het Exponential Technologies Fonds bij de Belgische vermogensbeheerder Econopolis. In de podcast bespreken we met hem twee aandelen: Check Point Software en Okta, beide cyberbeveiligingsbedrijven die noteren op de Nasdaq. Siddy neemt ons mee doorheen alle in’...more
De afgelopen weken was er tumult op de financiële markten. Amerikaans president Joe Biden heeft zijn stimulusplan van 1.900 miljard dollar door het Amerikaans congres gekregen. Daarmee stegen de inflatieverwachtingen en de Amerikaanse tienjaarsrente. Dat had dan weer zijn effect op de aandelenmarkten waar de groeiaandelen in de verkoop gingen en de waardeaandelen in de gratie vielen. Danny Reweghs vertelt in deze aflevering of deze verschuivingen tijdelijk of van langere duur zijn.De Belgische h...more
De zogenaamde SPAC’s, of blancochequebedrijven, zijn een hype op de beurs. Via een SPAC brengen bekende en minder bekende ondernemers en investeerders een lege vennootschap naar de beurs om er achteraf een bestaand bedrijf in onder te brengen. Het feit dat dat zo’n hype is, vertelt ons iets over het huidige beursklimaat volgens Danny ReweghsDaarnaast kwam de Belgische bierreus AB-Inbev met jaarcijfers. Die bevatten enkele verrassingen, in goed en minder goede zin.
Een jaar na de uitbraak van het coronavirus in China, lijkt de Chinese economie helemaal hersteld. Afgelopen kwartaal was de economische groei er 6,5 procent. In 2021 zou dat 9 procent zijn. De handelsoorlog met de VS loopt nog, maar de toon is anders. Dat alles maakt dat de Chinese beurs een van de beste prestaties van het afgelopen jaar heeft neergezet.De Belgische luierfrabrikant Ontex gaat het minder goed af. In haar eerste analistencall mocht de nieuwe CEO Esther Berrozpe de slechte resulta...more
Supercyclus in de grondstoffen. Aandeel van de week: Galapagos.
De Chinese internetreus Alibaba kwam met derdekwartaalcijfers. Niet verrassend tekenden die voor een zoveelste keer groei op. Anderzijds is er heel wat heisa geweest rond de oprichter Jack Ma en de afgeblazen beursgang van Alibaba’s dochteronderneming Ant Group. Danny Reweghs legt uit hoe beleggers dat dubbele verhaal van groei en onzekerheid kunnen navigeren.In eigen land kwam chipproducent Melexis met jaarresultaten. Ondanks corona overtroffen die de verwachtingen. Van oudsher is Melexis hofle...more
Zelfs de coronacrisis kon de koersklim die de aandelenbeurszen 10 jaar terug inzetten, niet temmen. Voor de pandemie luidden sommige analisten en beleggers het zeepbelalarm. Danny Rewerghs legt de huidige beurskoersen onder de loep op zoek naar wat daar van aan is.Weinig Belgische beursbedrijven kunnen het parcours afleggen van ArgenX. Het ging in 2014 naar de beurs aan 8 euro en was goed voor enkele honderden miljoen euro beurswaarde. Ondertussen is de koers boven de 300 euro gestegen, is het b...more
Vorige week was er eentje van ongeziene taferelen op Wall Street. Een schare retailbeleggers bundelden via online fora zoals wallstreetbets op Reddit de krachten om de koers van zwaar geshorte aandelen de hoogte in te jagen. Het begon met het aandeel van het zieltogende Gamestop, maar dijde uit naar andere bedrijven en markten. Danny Reweghs geeft zijn inzichten daarover mee.Het Belgische technologiebedrijf Barco kwam vorige week met resultaten voor 2020. Zo konden beleggers de werkelijke schade...more
In deze aflevering blikt Danny Reweghs terug op de beursprestaties van de Belgische biotechsector van het afgelopen jaar. Bij veel beleggers staat daarin de koersval van Galapagos centraal, maar daar staan even goed belangrijke koersopstoten tegenover van andere spelers. Algemeen genomen deed de biotech het beter dan de bredere markt. Daar zijn belangrijke lessen uit te trekken voor beleggers die zich aan die sector willen wagen.Daarnaast kijkt Danny naar de Franse bouwmaterialengroep Saint-Goba...more
In deze aflevering neemt Danny Reweghs waterstof als hernieuwbare energietechnologie onder de loep. Zowat alle landen ter wereld willen naar een koolstofneutrale economie en zien waterstof als een van de oplossingen daarvoor. De komende jaren zullen er honderden miljarden in geïnvesteerd worden. Danny kijkt naar welke sectoren daar een rol in kunnen spelen en welke toepassingen interessant zijn. Tot slot vertelt hij hoe beleggers best op deze nieuwe technologie en bijhorende kansen inspelen.De A...more
Met de start van 2021 kijkt Danny Reweghs naar wat de beurs en de economie in petto heeft. Wat zullen aandelen en edelmetalen doen het komende jaar? En welke rol zullen overheden en centrale banken spelen in de ondersteuning en heropleving van de economie?Verder neemt Danny de Bitcoin onder de loep. Hij kijkt naar wat de prijs van de cryptomunt drijft en wat ervoor zorgt dat die met reuzensprongen de hoogte of laagte in gaat. Een ding staat vast, het is niet voor de tere beleggerszieltjes.
In deze aflevering bespreekt Danny Reweghs de laatste vier van zijn tien favoriete aandelen voor volgend jaar. Luierproducent Ontex is een beloftevolle turnaroundkandidaat. In de logistieke speler PostNL zit nog heel wat groeipotentieel. Prosus is het waanzinnige verhaal van hoe beleggers de Chinese internetgigant Tencent aan een korting kunnen kopen. En Sequana Medical noteert in Brussel, maar mikt op de Nasdaq.
In deze aflevering bespreekt Danny Reweghs de volgende drie van zijn tien favoriete aandelen voor het komende jaar. Hij legt uit welke kansen de Belgische technologiespeler Barco biedt, waarom de holding rond D’Ieteren een schone slaapster is en op welke mogelijke farmaceutische goudmijn de Franse biotechspeler Inventiva zit.
In deze aflevering bespreekt Danny Reweghs de eerste drie van zijn tien favoriete aandelen voor volgend jaar. Hij vertelt waarom het Duitse sportmerk Adidas, de Belgische verzekeraar Ageas en het Nederlandse techbedrijf ASML een plaats in ieders portefeuille verdienen.
Eerst was er de rijkentaks, dan de speculatietaks, dan de effectentaks en nu de effectentaks 2.0. In deze aflevering van de Inside podcast staat Danny Reweghs stil bij het voorstel van de regering voor een nieuwe effectentaks. Die is bedoeld als solidariteitsbijdrage van de vermogenden in ons land. De gebrekkige uitwerking kan echter nefaste gevolgen hebben voor het beursklimaat in ons land, zowel voor de beleggers als voor de beursbedrijven.Het aandeel van de week is de Belgische staalproducent...more
Strategische directeur van Inside Beleggen Danny Reweghs kijkt naar de impact van de Amerikaanse presidentsverkiezingen op de beurzen in de opkomende markten. Die deden een vreugdesprongetje bij de aankondiging dat Joe Biden de nieuwe president wordt. De vraag is of dat sprongetje zich zal doorzetten in een duurzame stijging. Daar hebben ze alvast de troeven voor. Danny Reweghs bespreekt het potentieel van de opkomende markten en hoe beleggers daarop kunnen inspelen.Als aandeel van de week bespr...more
Na de eerste coronacrash op de beurzen afgelopen maart namen de groeiaandelen een enorme vlucht, de technologiegiganten op kop. Tijdens de recentste heropleving nemen vooral de waardeaandelen die voortrekkersrol. Dat is een belangrijk gegeven om de sectorspreiding in beleggingsportefeuilles te bekijken.De recentste resultaten van het Chinese Alibaba zetten nog maar eens in de verf wat een uitzonderlijk groeiparcours het techbedrijf aan het neerzetten is. De afgeblazen beursgang van dochterondern...more
In deze aflevering kijkt Danny Reweghs naar de reactie van de beurzen op de verkiezing van Joe Biden en hoe die strookt met de verwachtingen. Blijkt dat de onzekerheid in de dagen na de verkiezingen toch geen dramatische impact heeft gehad op de koersen. De verwachte beurscorrectie voor de herfst lijkt er ook niet te komen. Daarmee beginnen de koersen aan een volgende, misschien laatste, wilde rit omhoog.De Belgische luierproducent Ontex kwam met gemengde kwartaalresultaten. Het aandeel deelt al...more
Amerikaanse verkiezingen: Initiële reactie geen goede graadmeter - aandeel in de kijker: Bpost
Met de Amerikaanse verkiezingen in zicht, proberen beleggers in te schatten wat de gevolgen voor de beurzen zullen zijn afhankelijk van wie de volgende president van de VS zal worden. Dat doet dat ambt te veel eer aan, volgens Danny Reweghs, althans wat betreft de impact op de financiële markten. Op de hele korte termijn kunnen die verkiezingen voor wel wat tumult zorgen, maar in de komende jaren zullen het de centrale bankiers zijn die de marsrichting van de beurzen zullen aangeven.Daarnaast na...more
De financiële crisis van 2008 heeft de Europese bankaandelen een klap verkocht waar ze nog steeds niet van hersteld zijn. Hun winstgevendheid is niet zoals die van de Amerikaanse banken, ze noteren aan historisch lage waarderingen en ze wegen hoe langer hoe minder door in de Europese aandelenindexen. Danny Reweghs verklaart hoe dat komt en waar beleggers moeten op letten wanneer ze de Europese bankensector onder de loep nemen.De Belgische technologiespeler Barco was in 2019 een van de grote beur...more
Eind augustus pompte Warren Buffett 6 miljard dollar in een paar Japanse bedrijven. Danny Reweghs legt uit waarom de Japanse economie al jarenlang tegen het canvas ligt en maar niet wil opkrabbelen. Anderzijds biedt dat beleggingskansen. De Japanse beurs is onbemind en daardoor laag gewaardeerd.Als aandeel van de week bespreekt Danny PostNL. Corona is een zegen geweest voor het postbedrijf dat zich steeds meer als pakjesbezorger ontpopt. Dat laat zich sterk voelen in de omzet en de winst. Daarna...more
Volgens de Europese Green Deal moet de EU tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Een deel daarvan zal moeten komen van een doorgedreven renovatiegolf van het Europse gebouwenpark. Dat is immers goed voor 40 procent van het Europese energieverbruik. Heel wat bedrijven kunnen profiteren door op die renovatietrein te springen. Danny Rewegh zet er vier op een rij.Het aandeel van de week is Recticel. Ondanks de coronacrisis heeft de Belgische isolatiespeler twee meevallers gekend in de eerste helft van dit...more
Deze week kijkt Danny Reweghs naar welke kansen de markt voor cyberbeveiliging biedt voor beleggers. De samenleving wordt hoe langer hoe meer digitaal, dus wordt de beveiliging van die digitale assets hoe langer hoe belangrijker. De kosten van cyberaanvallen lopen op tot in de honderden miljarden per jaar. Dat biedt kansen voor spelers die bedrijven daarvan willen behoeden. Danny bespreekt de grootte van die markt, de belangrijkste trends en haalt er een paar bedrijven uit die de moeite lonen om...more
De afgelopen weken hebben zowel de Europese als Amerikaanse Centrale banken een belangrijke koerswijziging doorgevoerd in hun inflatiebeleid. Omwille van structurele redenen is de inflatie al jarenlang laag. In de hoop het prijspeil hoger te jagen, hebben de Fed en de ECB gezegd vanaf nu meer dan 2 procent inflatie toe te zullen laten. Anderzijds heeft hun beleid wel degelijk voor inflatie gezorgd, maar dan in bepaalde activaklassen zoals aandelen, goud, vastgoed of kunst. Danny Reweghs legt uit...more
De consensus op Wall Street is dat Joe Biden de volgende president van de VS zal worden. Danny Reweghs kijkt vooruit naar welke impact een Biden-kabinet kan hebben op de beurzen.Verder neemt hij de Belgische beurslieveling Sofina onder de loep. De Belgische holding is jarenlang onder de radar van vele beleggers gebleven. Dankzij een strategische ommezwaai heeft het aandeel de laatste jaren de wind in de zeilen. Zo veel wind zelfs dat het eerder op de Nasdaq thuishoort dan in de BEL-20.
Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel economische actualiteit. Hij neemt daarbij telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep. In deze aflevering maakt Danny Reweghs de analyse van de recente topprestaties van groeiaandelen ten opzichte van de waarde-aandelen. Maar overklast groei wel altijd waarde?Aandeel in de kijker is...more
Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel economische actualiteit. Hij neemt daarbij telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep. Aandeel in de kijker is deze week het aandeel Ageas. De Inside Beleggen Podcast van Trends is voortaan uw vaste afspraak op woensdag voor uw beleggingen. U kan de Inside Beleggen Podcast beluiste...more
Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel economische actualiteit. Hij neemt daarbij telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep. In deze aflevering kijkt Danny Reweghs vooruit naar wat beleggers mogen verwachten in de herfst. Zal het beleid van centrale banken voor nog hogere koersen zorgen, of komt er een terugval? Aandeel...more
Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel economische actualiteit. Met telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep genomen. In deze aflevering geeft hij advies voor de jonge beleggers die hun weg naar de beurs vonden: vroeg begonnen is meer dan half gewonnen, maar let op voor beginnersfouten. Aandeel in de kijker is deze wee...more
Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel-economische actualiteit. Hij neemt daarbij telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep.In deze aflevering analyseert Danny Reweghs de historische records van de goud- en zilverprijzen. De zomer van 2020 zal niet alleen de geschiedenis ingaan als die van de grote technologiegiganten o...more
Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel-economische actualiteit. Hij neemt daarbij telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep.In deze aflevering gaat Danny Reweghs op zoek naar gelijkenissen en verschillen tussen de huidige hausse van de Amerikaanse technologiereuzen en wat er in de aanloop naar de dotcomcrash eind de jar...more
Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel-economische actualiteit. Hij neemt daarbij telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep.In deze aflevering blikt Danny Reweghs terug op de eerste zes maanden van 2020, een manisch-depressief half jaar op de beurzen zonder weerga. Hij geeft zijn visie op de waardering, of moeten we zeg...more
Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel economische actualiteit. Met telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep genomen. In deze aflevering onderzoekt hij één van de snelst groeiende sectoren de jongste jaren, de gamingindustrie. Hoe groot is deze sector en welke groei wordt verwacht? Tenslotte gaan we ook even dieper in ...more
Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel economische actualiteit. Met telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep genomen. In deze aflevering onderzoekt hij welke parameters particuliere beleggers best gebruiken om aandelen en indexen te waarderen? We kijken naar de sectoren die het goed deden en welke niet. Tenslotte gaan ...more
Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel economische actualiteit. Met telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep genomen. In deze aflevering onderzoekt hij waarom de Nasdaq het zo goed blijft doen ondanks de crisis en gaat hij dieper in op het aandeel Amazon. De Inside Beleggen Podcast van Trends is voortaan uw vaste afspr...more