PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Landmacht Werkt Samen

In het eerste seizoen: De Landmacht Werkt Samen. We onderzoeken de samenwerking tussen de Koninklijke Landmacht en het bedrijfsleven. Van Robotica en Autonome Systemen tot de uitwisseling van personeel in het onderhoud van onze voertuigen.

Afleveringen

 • Vallen en Opstaan in Virtual Reality

  Jan 30 2020

  In de laatste aflevering van het eerste seizoen van 'De Landmacht', duiken we in de virtuele wereld en gesimuleerd trainen. Hoe we bijvoorbeeld het SUIT-Systeem gebruiken om skills en drills in Virtual Reality te trainen. Of hoe we spacial computing en haptic feedback toe kunnen passen om chirurgen nóg beter op te leiden.

 • Snelle Poorten en Beschermende Donuts - Fieldlab Smartbase

  Jan 28 2020

  Een proeftuin voor bedrijven en de landmacht om de ‘militaire basis van de toekomst’ te ontwikkelen. In het Fieldlab Smartbase in Ede zoekt de krijgsmacht samen met start-ups en het Midden- kleinbedrijf naar innovatieve en baanbrekende ideeën voor het kamp van de toekomst. Of het nu voor de Forward Operating Base met een kleine vooruitgeschoven eenheid, of een ‘Kamp Holland’, dat voor duizenden militairen als thuisbasis dient. Het bedrijfsleven en de landmacht zoeken samen naar oplossingen voor...more

 • Robots, Kunstmatige Intelligentie en de Happiness Functie

  Jan 23 2020

  Een zelfrijdende robot of een voertuig dat de tassen van infanteristen draagt, in Oirschot, bij de RAS-eenheid (Robitica en Autonome Systemen), zou je ze zomaar tegen het lijf lopen. Vandaag in De Landmacht Werkt Samen: De implementatie van deze nieuwe technologieën in onze gevechtsbrigades en de ethische dilemma’s waar we voor komen te staan.

 • Onderhoud en 3D Printen

  Jan 21 2020

  Onderhoud, van een boutje vervangen, tot de midlife update van onze voertuigen. Van oudsher is het onderhouden van ons materieel een taak waarin de Landmacht veel met het bedrijfsleven samenwerkt. Vandaag bekijken we de vernieuwing daarin. Bijvoorbeeld bij het additive manufacturing expertisecentrum in Leusden, waar de landmacht de eerste stappen zet in de wereld van het 3D printen. Of bij Reihnmetall Nederland waar burgers en militairen samenwerken om het onderhoud van de Boxer zo efficient mog...more

 • De Adaptieve Krijgsmacht

  Jan 14 2020

  Een diepe samenwerking tussen de krijgsmacht en de maatschappij, waarbij het uitruilen van materieel, personeel en diensten een gewone zaak moet worden; In Nederland noemen we het de adaptieve Krijgsmacht, internationaal als het Total Force Concept. "Een systeem waarbij je als hele maatschappij verantwoordelijk bent voor je veiligheid."

 • Waarom We Samenwerken

  Jan 09 2020

  Leren van elkaar, sneller innoveren en een flexibelere organisatie; de samenwerking tussen de Landmacht en het bedrijfsleven floreert. In deze serie gaat Patrick Regan op zoek naar deze initiatieven. Van de ontwikkeling van een Hercules Smart Dome, tot Virtual Reality Trainingen en Robotica. In deze introductie geeft de Commandant Landstrijdkrachten zijn visie en blikken we vooruit op de serie.