PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Lerarenkamers

In deze podcast gaan Michel de Hond en Dirk Jan de Graaf in gesprek met onderwijsprofessionals over het organiseren van basisonderwijs. Waar liggen kansen? Wat zijn de uitdagingen? Wat komt er allemaal op het onderwijs af en wat is daarvan haalbaar en relevant?

Afleveringen

 • Aflevering 3: Special over Leerdoelgericht Onderwijs

  Jun 08 2021

  De derde aflevering is opgenomen in de "lerarenkamer" (koffiekamer) van MijnLeerlijn. Naar aanleiding van de voorgaande afleveringen ontvingen Michel en Dirk-Jan veel vragen over Leerdoelgericht Onderwijs en MijnLeerlijn. Wat is het? Wat heeft de leerkracht eraan? En wat betekent het voor het onderwijs aan de leerling? Om hier direct op in te spelen hebben zij daarom deze speciale aflevering opgenomen.

 • Aflevering 2: VCO-BUNSCHOTEN & LVS TOETSEN

  Jun 03 2021

  De tweede aflevering vanuit de lerarenkamer van Het Sterrenlicht in Bunschoten. Met Ilse van 't Ende (Hoofd kwaliteit en onderwijs) en Louisa ter Beek (IB-er) binnen VCO-Bunschoten , praten we uiteraard over de scholen binnen de stichting en over de LVS toetsen. Wat veranderd er? Hoe zet je ze in? Welke waarde hebben ze? En Michel voorspelt dat methodes binnen 5 jaar veranderen en zich meer gaan profileren als middel in plaats van een organisatiemodel.

 • Aflevering 1 - Dr. Maria Montessorischool & Nationaal Programma Onderwijs

  May 27 2021

  De eerste aflevering vanuit de lerarenkamer van de Dr. Maria Montessorischool in Huizen. Met Ryanne Acket, directeur van deze school, praten we uiteraard over haar prachtige school en over het Nationaal Programma Onderwijs. Welke ontwikkelingen zijn er momenteel en welke keuzes hebben zij en haar team gemaakt vanuit de interventies?