PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Lunchpodcast

Hogeschool Rotterdam - De Lunchpodcast

Afleveringen

 • 4. Zingeving

  Feb 09 2021

  In de vierde en voorlopig laatste aflevering van deze podcastreeks gaan we in op zingeving. Is dit iets waar je altijd mee te maken hebt, of bewaar je het onderwerp om te bespreken met goed gezelschap bij de open haard? En wat heeft flamenco dansen en het scheiden van afval er mee te maken? Ben je docent, dan ben je waarschijnlijk met een bepaalde reden voor de klas gaan staan. Wat doet het met je nu dat niet meer kan. Collega's geven hierop hun visie.

 • 3. Voeding

  Jan 31 2021

  In deze aflevering draait het om voeding. We horen collega Yusuf Bicakci van FIT, die in Coronatijd heel anders is gaan eten en daar veel plezier van heeft. Verder vertelt lector Canan Ziylan wat gezonde voeding is en of snoepen echt zo ongezond is. En wat eet Dian Verberne-Nuijten eigenlijk voor de lunch?

 • 2. Mentale vitaliteit

  Jan 25 2021

  In de tweede aflevering van de Lunchpodcast draait het om mentale vitaliteit. Met andere woorden: zijn we moe, gestrest en overprikkeld of voelen we ons ontspannen, scherp en kunnen we tegen een stootje? Crista Hoeksema vertelt meer over mindfulness en zelfcompassie. Lector Karin Neijenhuis vertelt wat online vergaderen met je brein doet. Sonja van Ockenburg-Dekker vertelt wat Emotional Freedom Techniques is en heeft een gedicht speciaal voor jou.

 • 1. Fysieke vitaliteit

  Jan 17 2021

  De eerste aflevering van de Lunchpodcast gaat over fysieke vitaliteit. We horen van collega's hoe ze fysiek fit blijven, wat hun visie hier op is en of ze tips hebben. In deze aflevering vertellen Maarten Schmitt, Lector Bewegen naar Gezondheid, en Lara van Rijmenam en Matijs van den Eijnden, van de minor Leefstijl en gezondheid, wat zij verstaan onder fysieke vitaliteit. Maurice van Veldhoven, docent master sportfysiotherapie, vertelt wat sporten met je doet. Henk Rosendal, Lector De Gezonde Wi...more