PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Moeite Waard

Team Heartbeats Podcast door Niek van den Adel & Richard de Hoop. De moeite waard! Jouw inspiratie Podcast over veerkrachtige mensen en wendbare organisaties.

Afleveringen

 • 21: Veerkracht In De Zorg - Deel 2

  Aug 27 2021

  Hoe kan je in het zorgen voor anderen blijven leunen op je eigen veerkracht? Milou runt als leiderschapscoach ‘Arts in Balans’ en haar partner Maarten werkt als internist in opleiding in het ziekenhuis op de Interne & Intensive Care. In dit vervolg delen ze nog meer veerkrachtige tips met podcastmakers Niek & Richard én natuurlijk met jou! Luister - het liefst tijdens een ontspannen wandeling - naar alle insights voor meer veerkracht in de zorg én jezelf. Wachtkamer experiment: https://bit.ly...more

 • 20: De ultieme verantwoordelijkheid nemen over je leven - Joseph Oubelkas

  Jul 14 2021

  De Brabantse Joseph Oubelkas belandde op 24 jarige leeftijd in de Marokkaanse gevangenis. Dit terwijl hij onschuldig was. Hoe neem je de ultieme verantwoordelijkheid over je leven terwijl je je niet verantwoordelijk voelt voor de situatie waar je in zit? Luister naar zijn verhaal.

 • 19: Het regent zonnestralen - Fien Vermeulen

  Jun 16 2021

  Het regent zonnestralen met Fien Vermeulen, die zo dicht bij de dood kwam dat het leven daarna knap ingewikkeld werd. Ze deelt haar verhaal over knokken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Niet omdat je een held bent, maar gewoon omdat je leven het waard is.

 • 18: Muziek Maakt Je Wendbaar

  Jun 02 2021

  Juist als het tegenzit kan de juiste guilty pleasure melodie de zon weer laten schijnen. Niek en Richard vertellen je alles over muziek & veerkracht. Zo dans je, óók bij onweer, op het ritme van je gelukshormonen die daarbij vrijkomen.

 • 17: Jochem Uytdehaage over 'vitaal veerkrachtig'

  May 19 2021

  Olympisch schaatser, spreker en ‘stuiter-graag’ Jochem de Uytdehaage vertelt over vitaliteit met de V van veerkracht. Je batterij opladen en ook ontladen. Niet alleen door te bewegen, maar juist ook door het managen van je energie en slaap. Wat werkt en wat juist niet? Jochem deelt zijn lessen zodat we een rijker leven vol met vitale veerkracht kunnen leven.

 • 16: Veerkracht in de zorg

  May 10 2021

  Zorgen voor een ander begint bij jezelf, of toch niet? Gastspreker Maarten Nuver is internist in opleiding en Milou de Graaf leiderschapscoach voor artsen. Als inspirerend koppel vertellen ze ons alles over Veerkracht in de Zorg. Hamvraag waar we bij stilstaan: hoe hou je met zorg deze veerkracht vast?

 • 15: Jos Burgers - Vergeven maakt veerkrachtig

  Apr 21 2021

  Deze week spreken wij met niemand minder dan Jos Burgers. Hij schreef onlangs het boek: wacht niet op de wind ga roeien. Oftewel hoe ga je om met een fikse portie tegenslag, wat moet je dan wel en juist niet doen. En wellicht het belangrijkste; wat heeft vergeven en veerkracht daar mee te maken?

 • 14: Een posttraumatisch groei syndroom.

  Mar 03 2021

  PTGS, wat is dat nou weer? Kan je daadwerkelijk last hebben van groei na tegenslag? Dan wil ik dat syndroom ook! Je twee favoriete hosts ontdekken het deze week, leer, luister en lach! www.teamheartbeats.nl

 • 13: Hoop als grootste houvast

  Feb 24 2021

  Hoop. Wellicht het enige wat ons langdurig op de been houdt als het langer tegenzit. Hoop op verandering, verbetering of dat iets overgaat. Maar hoe werkt dat in ons brein? Hoe kunnen we hoop gebruiken en er niet blind op varen. We leggen het deze week aan je uit!

 • 12: Joyce de Ruiter. Levenshaast wat is dat?

  Feb 17 2021

  Wat zou je liever willen? Blind of doof zijn? Joyce de Ruiter heeft de keuze niet, ze wordt het allebei. Ze leeft in een continu verander proces en moet daarom steeds omgaan met nieuwe achteruitgang. Maar bij de pakken neer zitten zit niet in haar vocabulaire. Levenshaast noemt ze het, alles uit het leven halen wat er in zit. Leer en geniet!

 • 11: Jan van Setten. Verwarrend eenvoudig veerkrachtig leven

  Feb 11 2021

  Deze week gaan wij in gesprek met Nederlands meest verwarrend eenvoudige spreker en schrijver; Jan van Setten. Wat kunnen we leren van een man, die elk woord lijkt te ontleden en daardoor wijsheden kent die voor ons stervelingen soms lastig te volgen zijn. Een bijzondere ontmoeting met een heel bijzondere man. Geniet

 • 10: Hulp Vragen

  Jan 11 2021

  Om hulp vragen. Voor de één een vanzelfsprekendheid en voor de ander verschrikkelijk moeilijk. Maar waarom eigenlijk? Wij zijn het er over eens, je hoeft alles niet alleen te doen of te dragen. Maar hoe vraag je nou om hulp? Wat levert het je op? En wordt je er veerkrachtiger door? Dat onderzoeken Richard en Niek in deze 10de aflevering van de moeite waard podcast, jouw podcast voor een (veer)krachtiger leven!

 • BONUS: Ferry Zandvliet over veerkracht en wendbaarheid

  Dec 14 2020

  Hij overleefde de aanslag op Bataclan en werd daarna een ongelooflijk inspirerend en veerkrachtig mens. Ferry Zandvliet werd zelfs bevriend met de familie van één van de aanslagplegers, want volgens hem ligt de oplossing in vergeving. Een bijzonder gesprek met spreker en bestseller auteur van : Beter na Bataclan.

 • 9: Podcast Ben je verantwoordelijk voor je tegenslag?

  Nov 19 2020

  In deze aflevering nemen wij je mee in de wereld van verantwoordelijkheid nemen. Maar wat heeft dat nou te maken met omgaan met tegenslag? Maar als je verantwoordelijkheid neemt voor de lusten en de lasten in je leven kan dat wel eens wat heel moois op leveren. Je twee vaste hosts nemen je mee, geniet!

 • BONUS: Jitske Kramer (deel II)over veerkracht en omgaan met veranderen

  Nov 12 2020

  Wij kregen de eer om één van Nederlands beste spreeksters te interviewen. Jitske is corporate antropologe, een groot denker en bevlogen schrijfster. Haar nieuwe boek, werk heeft het gebouw verlaten is zojuist uitgekomen. We houden veerkracht bij haar tegen het licht en kijken hoe zij daar over denkt en na handelt. Meer dan genoeg inspiratie, veel plezier!

 • BONUS: Jitske Kramer (Deel I) over veerkracht en omgaan met veranderen

  Nov 04 2020

  Wij kregen de eer om één van Nederlands beste spreeksters te interviewen. Jitske is corporate antropologe, een groot denker en bevlogen schrijfster. Haar nieuwe boek, werk heeft het gebouw verlaten is zojuist uitgekomen. We houden veerkracht bij haar tegen het licht en kijken hoe zij daar over denkt en na handelt. Meer dan genoeg inspiratie, veel plezier!

 • 8: Oef... incasseren, lijden en accepteren, maar hoe dan?

  Oct 12 2020

  In deze aflevering nemen wij je mee in de wereld van incasseren, lijden en accepteren. Klinkt best heftig toch? Maar valt reuze mee, zeker als je deze twee mannen hoort. Volgens Richard en Niek zijn deze drie eigenschappen een voorwaarde om om te kunnen gaan met tegenslag. En zeg nou zelf, dat willen we allemaal wel. Veel luisterplezier!

 • 7: Heb je voor elk probleem een oplossing? Of voor elke oplossing een probleem?

  Sep 28 2020

  In 10 afleveringen nemen wij je mee in veerkracht, wendbaarheid en verandering zowel zakelijk als privé. Maar hoe denk je nou weer in oplossingen? Is dat een instelling, of kan je dat leren? En als het dan al te leren is, hoe dan? Feit is dat mensen die sneller in oplossingen denken beter met tegenslag om kunnen gaan en zich sneller aanpassen aan een nieuwe situatie. Luister, geniet en praat mee!

 • Podcast Bonus Lang zal ze laesie

  Sep 28 2020

  Jahoe, een bonus Podcast. Een cadeautje speciaal van ons voor jou. Deze week is het namelijk feest. Tien jaar Lang zal ze laesie wel te verstaan. Huh? Ja, Niek viert elk jaar zijn dwarslaesie en dat heeft alles te maken met veerkracht. Richard en Niek kijken terug op tien jaar leren van tegenslag met een feestelijk tintje:) P.s. Ben je erbij op 19 september? Ons eerste heartbeats festival! (www.teamheartbeats.nl)

 • 6: De zin en onzin van doelen stellen

  Jun 22 2020

  In 10 afleveringen nemen wij je mee in veerkracht, wendbaarheid en verandering zowel zakelijk als privé. Helpt doelen stellen je nou echt bij veerkrachtiger leven? Wij hebben een haat/liefde verhouding met het onderwerp en onderzoeken het dan ook graag. En als je het dan doet, hoe doe je het dan? Kortom, meer dan genoeg te ontdekken. Geniet!

 • 5: Hoe wordt je krachtiger door voor anderen te zorgen

  Jun 15 2020

  In 10 afleveringen nemen wij je mee in veerkracht, wendbaarheid en verandering zowel zakelijk als privé. Maar moet je juist goed voor jezelf zorgen of juist voor anderen? Is daar een volgorde in en zo ja...hoe dan? Deze week bespreken we de zin en de onzin over hoe je goed voor anderen zorgt en misschien daarom juist goed voor jezelf. Geniet!

 • 4: Ga eens goed voor jezelf zorgen

  May 25 2020

  In 10 afleveringen nemen wij je mee in veerkracht, wendbaarheid en verandering zowel zakelijk als privé. Om veerkrachtig te kunnen zijn moeten we goed voor ons lichaam zorgen. Als jij je lekker voelt dan is het makkelijk om met tegenslag om te gaan. Logisch toch? Maar niet altijd even gemakkelijk. Hoe doe je dat, wanneer doen we het wel en wanneer nou juist niet? Dit en nog veel meer met jouw favoriete hosts Niek & Richard!

 • 3: Is dankbaar zijn een voorwaarde om veerkrachtig te zijn?

  May 23 2020

  In de eerste 10 afleveringen nemen wij je mee in veerkracht, wendbaarheid en verandering zowel zakelijk als privé. Deze week onze favoriet; Dankbaarheid. Niets sleept een mens zo krachtig door tegenslag heen als deze emotie. Wij ontdekken samen de fabels, de feiten en de verhalen. Met een speciale rol voor de oehoe...Geniet!

 • 2: Waarom sommige mensen altijd optimistisch blijven

  Mar 29 2020

  Niek en Richard, twee geboren optimisten. Of niet? Wat maakt iemand nou optimistisch en is dit iets wat je kan ontwikkelen of word je daarmee geboren? Waarom herstellen optimistische mensen sneller en beter? Is het een voorwaarde voor wendbaarheid en welke rol speelt optimisme in organisaties? Dit en meer in de tweede aflevering van de veerkracht serie met twee van Nederlands meest inspiratievolle sprekers en schrijvers Richard de Hoop en Niek van den Adel. Laat je raken, lach mee en pas toe,...more

 • 1: Hoe je door je nieuwsgierigheid te ontwikkelen veerkrachtiger wordt

  Mar 29 2020

  In de eerste 10 afleveringen nemen wij je mee in veerkracht, wendbaarheid en verandering zowel zakelijk als privé. Hierbij de eerste; nieuwsgierigheid. Zeg eens eerlijk; ben jij nieuwsgierig? Nieuwsgierige mensen zijn veerkrachtiger, maar waarom eigenlijk. Ze zijn beter in staat om met tegenslag om te gaan, maar word het wel altijd gewaardeerd? Waarom herstellen optimistische mensen sneller en beter? Is het een voorwaarde voor wendbaarheid en welke rol speelt nieuwsgierigheid in organisaties? D...more