Podcast

De Revisor

Literair tijdschrift De Revisor initieerde de programmareeks Het Personage, en organiseert samen met Athenaeum Boekhandel de interviewreeks Athenaeum vs. Revisor.

Afleveringen

 • #04 Het Personage: De Verzamelaar

  Jul 26 2019

  De vierde editie van Het Personage, De Verzamelaar, vond plaats bij Veilinggebouw de Zwaan. Maartje Wortel, Helena Hoogenkamp, Tsead Bruinja, Vibeke Mascini, Simon(e) van Saarloos en Roelof ten Napel traden op. Tom Hofland maakte deze podcast van de avond. Het Personage is een reeks van vier literaire dwaaltochten door ongewone locaties in Amsterdam. Elke editie geven schrijvers, kunstenaars en muzikanten een ander, fictief personage een stem.

 • #03 Het Personage: De Materiaalman

  Jun 19 2019

  Het Personage is een reeks van vier literaire dwaaltochten door ongewone locaties in Amsterdam. Elke editie geven schrijvers, kunstenaars en muzikanten een ander, fictief personage een stem. De derde editie, De Materiaalman, vond plaats bij Voetbalclub Wartburgia. P.F. Thomése, Erik Jan Harmens, Asha Karami, Paulien Oltheten, Maarten van der Graaff, Erik Bindervoet en Maaike van der Linde traden op. Podcastmaker Dennis Gaens legde de avond in een podcast vast.

 • Thomas Heerma van Voss - Het kerstdiner

  Jun 18 2019

  Een verhaal uit de audiobundel 'De Revisor: 2018 in zes verhalen', van Thomas Heerma van Voss.

 • #02 Het Personage: De Navigator

  May 08 2019

  Het Personage is een reeks van vier literaire avonden op ongewone locaties in Amsterdam. In de tweede aflevering geven schrijvers en een beeldend kunstenaar De Navigator een stem in het voormalig Scheepvaarthuis, nu Grand Hotel Amrâth en een rijksmonument. Maria Barnas, Nyk de Vries, Iduna Paalman, Jan van Aken, Samson Young, Selin Kuşçu en Roos van Rijswijk maakten allen een nieuwe bijdrage voor dit programma. Deze podcast is het audiologboek van Nikki Dekker.