PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Revisor

Literair tijdschrift De Revisor initieerde de programmareeks Het Personage, en organiseert samen met Athenaeum Boekhandel de interviewreeks Athenaeum vs. Revisor.

Afleveringen

 • Ivo Victoria - Blubberbuikje

  Dec 19 2019

  Deze Revisor onderzoekt fysiek proza en zintuiglijke poëzie. Worden tijdens het lezen je hersenen aan het werk gezet of je buik? Krijg je kippenvel? Vanzelfsprekend horen je hersenen bij je lijf en zijn gedachten ergens ook fysiek. Alle elektriciteit in je bovenkamer kan gezien worden als lichamelijk. Maar de ultieme fysieke leeservaring is gevoel, en dat probeert deze bijdrage van Ivo Victoria los te maken. Luister het, voel het.

 • Thomas Verbogt - Maandag In De Zomer

  Nov 07 2019

  ‘Ik zat in de speeltuin en las fantasy,’ schrijft Daan Stoffelsen in zijn inleiding, en daar heeft hij meteen een metafoor te pakken. Een literair tijdschrift is een veilige plek om je grenzen te verleggen, je denken te verdiepen, in rust je vaardigheden aan te scherpen. Een plek voor experiment, groei, competitie, bewondering, inbeelding. Een plek voor nieuwsgierigheid dus. Een plek waar je vrij bent, mag vallen, vies mag worden. Het nazomernummer van De Revisor is vrij.

 • Rob van Essen - Vleesmolen, Taffelberg en ik

  Nov 07 2019

  Deze vernieuwde Revisor gaat over de periferie. De periferie als datgene wat niet het centrum is, maar zich daar wel onontkoombaar toe verhoudt. De buitenwijk, het randgebied, de voorstad, het achterland – ze bestaan vanwege het centrum, in het staccato contrast of de geleidelijke gumbeweging van kern naar buitenrand. Schrijver Rob van Essen verkent in deze audioversie wat het woord periferie voor hem betekent.

 • #04 Het Personage: De Verzamelaar

  Jul 26 2019

  De vierde editie van Het Personage, De Verzamelaar, vond plaats bij Veilinggebouw de Zwaan. Maartje Wortel, Helena Hoogenkamp, Tsead Bruinja, Vibeke Mascini, Simon(e) van Saarloos en Roelof ten Napel traden op. Tom Hofland maakte deze podcast van de avond. Het Personage is een reeks van vier literaire dwaaltochten door ongewone locaties in Amsterdam. Elke editie geven schrijvers, kunstenaars en muzikanten een ander, fictief personage een stem.

 • #03 Het Personage: De Materiaalman

  Jun 19 2019

  Het Personage is een reeks van vier literaire dwaaltochten door ongewone locaties in Amsterdam. Elke editie geven schrijvers, kunstenaars en muzikanten een ander, fictief personage een stem. De derde editie, De Materiaalman, vond plaats bij Voetbalclub Wartburgia. P.F. Thomése, Erik Jan Harmens, Asha Karami, Paulien Oltheten, Maarten van der Graaff, Erik Bindervoet en Maaike van der Linde traden op. Podcastmaker Dennis Gaens legde de avond in een podcast vast.

 • Thomas Heerma van Voss - Het kerstdiner

  Jun 18 2019

  Een verhaal uit de audiobundel 'De Revisor: 2018 in zes verhalen', van Thomas Heerma van Voss.

 • #02 Het Personage: De Navigator

  May 08 2019

  Het Personage is een reeks van vier literaire avonden op ongewone locaties in Amsterdam. In de tweede aflevering geven schrijvers en een beeldend kunstenaar De Navigator een stem in het voormalig Scheepvaarthuis, nu Grand Hotel Amrâth en een rijksmonument. Maria Barnas, Nyk de Vries, Iduna Paalman, Jan van Aken, Samson Young, Selin Kuşçu en Roos van Rijswijk maakten allen een nieuwe bijdrage voor dit programma. Deze podcast is het audiologboek van Nikki Dekker.

 • #01 Het Personage: De Conservator

  May 06 2019

  #01 Het Personage: De Conservator – door Willem-Sjoerd van Vliet Het Personage is een reeks van vier literaire avonden op ongewone locaties in Amsterdam. Elke editie geven schrijvers, kunstenaars en muzikanten een ander, fictief personage een stem. In deze eerste aflevering staat Het Personage: De Conservator centraal. Gustaaf Peek, Alma Mathijsen, Anne Vegter, De Onkruidenier, Simone Atangana Bekono en Willie Darktrousers maakten allemaal een nieuwe bijdrage. Podcastmaker Willem-Sjoerd van Vlie...more