PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Schuldenaar

De Schuldenaar is een podcast die het proces volgt van theatermaker Bastiaan Toorenent die een schuldhulpverleningstraject in gaat en zijn eigen ervaringen en die van anderen gebruikt, als research, voor de nieuwe, maatschappelijke geëngageerde solovoorstelling: UIT DE SCHULDEN.

Afleveringen

 • De Schuldenaar Aflevering 3: Huur Schuld

  Sep 26 2019

  Aflevering 3 van de Schuldenaar gaat over hoe iemand met een Huur Schuld kan komen te zitten, zonder zijn of haar fout. Daarbij stelt het de procedure tot uit huis zetting aan de kaak.

 • Aflevering 2: ALs vuilnis buiten gezet

  Aug 08 2019

  Schuldenaars hebben vaak te maken met familie en vrienden die hen door de schaamte in de steek laten. Hierdoor raken zij veelal in een isolement. Dit isolement is heel vervelend maar erg interessant voor het maken van theater teksten. In deze aflevering vertel Bastiaan Toorenent over zijn eigen ervaringen en die van anderen hiermee.

 • Aflevering 1: De nieuwe aanvraag.

  Jul 22 2019

  Een Podcast over het maken van een theatervoorstelling over schulden en schuldhulp trajecten. In de afleveringen volgt de luisteraar hoe Bastiaan Toorenent zelf het schuldhulpverleningstraject in gaat en tegelijk zijn ervaringen en die van anderen, gebruikt als research voor een nieuwe voorstelling genaamd UIT DE SCHULDEN.