PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Stichting Babyspullen Podcast

Welkom bij de Stichting Babyspullen Podcast! Deze podcast laat jou kennismaken met Stichting Babyspullen, waarom onze stichting zo hard nodig is en hoe het reilen en zeilen er binnen onze stichting aan toe gaat. Onze vrijwilligers vertellen wat ze doen en waarom zij dit doen. En de bedrijven en gemeenten waar wij mee samen komen doen ook hun verhaal. Kortom: jij gaat alle ins en outs van Stichting Babyspullen horen! En wil jij ons ook helpen met een donatie van geld, spullen of als vrijwilliger ...more

Afleveringen

 • Podcast #20 - Stichting Babyspullen op de radio!

  Jan 26 2022

  Na de mooie en geslaagde missie 538 van Radio 538, waren we nog een keer op de radio! Dit keer onze bestuursvoorzitter Mary die live geïnterviewd werd voor Den Haag FM. Abonneer je op De Stichting Babyspullen Podcast en krijg elke maand een melding als de nieuwe podcast online is!

 • Podcast #19– Mirjam Millenaar over de nieuwe sorteerlocatie Utrecht

  Nov 24 2021

  We spreken Mirjam Millenaar, vrijwilligster bij Stichting Babyspullen en leidinggevende op de nieuwe sorteerlocatie in Utrecht. Kom meer te weten over haar werk en de dagelijkse gang van zaken door het beluisteren van deze podcast. Abonneer je op De Stichting Babyspullen Podcast en krijg elke maand een melding als de nieuwe podcast online is!

 • Podcast #18 Social Media bij Stichting Babyspullen

  Oct 27 2021

  In deze podcast spreken we Jikke, social media coördinator bij Stichting Babyspullen, over alles wat zij en het social media team allemaal doen voor de stichting op Facebook en Instagram. Praktisch gaat het social team te werk door eerst een jaarplanning te maken waarin al langere tijd van tevoren momenten in de kalender worden vastgelegd. Zo is er al in grote lijnen een invulling zodat niet alles ad-hoc ingevuld hoeft te worden. Maar er is ook zeker ruimte voor eigen creativiteit in het maken v...more

 • Podcast #17 Gouden vriend MamaLoes vertelt

  Sep 29 2021

  MamaLoes is één van onze gouden vrienden die ons ondersteunt met het inzamelen van kleding, lokaal transport en zij doneren een deel van de maandelijkse omzet aan Stichting Babyspullen. Wij zijn daar natuurlijk heel blij mee! Loes de Volder van MamaLoes vertelt in deze podcast waarom zij ons helpen, waarmee ze Stichting Babyspullen helpen en wat we allemaal kunnen doen om elkaar te helpen.

 • Podcast #16 – In gesprek met bestuursvoorzitter Mary

  Jun 23 2021

  In deze podcast spreken we met Mary Kearney, voorzitter van bestuur Stichting Babyspullen. Hoe is zij met de stichting in aanraking gekomen en wat houdt het in om voorzitter van de stichting te zijn.

 • Podcast #15 - Samenwerking Gemeente Alblasserdam

  May 27 2021

  Gemeente Alblasserdam is 1 van de 27 gemeenten in Nederland die Stichting Babyspullen steunt. Kees Jongmans (tijdelijk wethouder) en Mariëlle Verhoeven (aanjager armoedebestrijder) lichten toe hoe en waarom ze Stichting Babyspullen steunen en wat dit teweeg brengt binnen de gemeente voor baby’tjes binnen gezinnen die het financieel wat minder hebben.

 • Podcast #14 - Opslagpunt Independent Recruiters

  Apr 22 2021

  Stichting Babyspullen spreekt met Olfertjan Niemeijer van de organisatie Independent Recruiters: een van de centrale opslagpunten in het land die Stichting Babyspullen helpt met de opslag van babyspullen.

 • Podcast #13 – Samenwerking Gemeente Sittard-Geleen

  Mar 25 2021

  Vandaag praten we met Lisette en Pauline, beiden werkzaam bij Gemeente Sittard-Geleen, over de succesvolle samenwerking met Stichting Babyspullen en wat ze binnen de gemeente allemaal doen voor kansarme gezinnen met kinderen.

 • Podcast #12 – Armoede krijg je gratis

  Feb 25 2021

  Stichting Babyspullen spreekt met Stella de Swart over het boek dat ze heeft geschreven “Armoede krijg je gratis”. Je hoort meer over haar inspiratie voor het boek, dat gaat over Stella haar eigen leven waarin ze van welvarende vrouw in de bijstand terecht kwam en wat dat voor haar betekende.

 • Podcast #11 - Regiocoördinatoren

  Feb 03 2021

  Stichting Babyspullen gaat in gesprek met vrijwilligers Martina en Regina over hun functie als regiocoördinator. Wat is een regiocoördinator en wat doen ze precies? Al deze vragen en meer zullen vandaag beantwoord worden.

 • Podcast #10 - “Het belang van de eerste 1000 dagen” met Prof. Dr. Tessa Roseboom

  Jan 27 2021

  Stichting Babyspullen gaat in gesprek met Prof. Dr. Tessa Roseboom, hoogleraar Vroege ontwikkeling en gezondheid aan de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA). Zij vertelt waarom de eerste 1000 dagen in het leven van een kindje zo belangrijk zijn.

 • Podcast #9 - Hoe verloopt het recruitmentproces?

  Jan 13 2021

  Hoe werkt de werving en selectie bij Stichting Babyspullen precies? HR-officer Carolien vertelt je meer.

 • Podcast #8 – In gesprek met vrijwilligster Heleen van Egmond

  Jan 07 2021

  Waarom doen mensen eigenlijk vrijwilligerswerk? In deze podcast komt vrijwilliger Heleen van Egmond aan het woord over waarom ze vrijwilligerswerk doet en wat het precies inhoudt.

 • #7 Interview met een moeder die een babystartpakket heeft ontvangen

  Dec 10 2020

  We spreken in deze podcast Saskia, ontvangster van een van onze babystartpakketten. Hoe was de situatie toen ze het pakket ontving en hoe gaat het nu?

 • #6 Inpakvrijwilliger -Maken startpakketten

  Nov 26 2020

  Inpakvrijwilliger -Maken startpakketten Stichting babyspullen gaat in gesprek met Anneke en Willy die vertellen over hun werk als inpakvrijwilliger bij Stichting Babyspullen. Wil jij ook helpen? Dat kan! Word donateur, lever jouw nieuwe en/of gebruikte babyspullen in of word vrijwilliger. Voor meer informatie kijk op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/ Volg ons @stichtingbabyspullen

 • #5 Sorteren

  Nov 12 2020

  Sorteren In deze podcast vertellen sorteervrijwilligers Jo en Herlene over het sorteren bij Stichting Babyspullen. Wat gebeurt er tijdens het sorteren en waar wordt allemaal op gelet? Jo en Herlene zullen al deze vragen beantwoorden. Wil jij ook helpen? Dat kan! Word donateur, lever jouw nieuwe en/of gebruikte babyspullen in of word vrijwilliger. Voor meer informatie kijk op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/ Volg ons @stichtingbabyspullen

 • #4 Transport

  Oct 28 2020

  Transport In deze podcast vertellen Nanda en Kees over het ophalen van de gedoneerde babyspullen. Hoe is dit allemaal geregeld? Hoeveel transport bussen rijden er? En hoe vaak rijden die bussen? Nanda en Kees zullen al deze vragen beantwoorden. Wil jij ook helpen? Dat kan! Word donateur, lever jouw nieuwe en/of gebruikte babyspullen in of word vrijwilliger. Voor meer informatie kijk op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/ Volg ons @stichtingbabyspullen

 • #3 Inzamelpunten aan het woord

  Oct 24 2020

  Inzamelpunten aan het woord Vandaag vertellen Carmen en Alicia die een Stichting Babyspullen inzamelpunt hebben waarom zij zich eigenlijk voor Stichting Babyspullen inzetten en hoe het in zijn werk gaat om inzamelpunt te zijn. Waarom Stichting Babyspullen? Carmen zocht via het internet naar een inzamelpunt voor haar eigen babyspullen en kwam zodoende bij Stichting Babyspullen terecht en Alicia kende de stichting via haar zus die zelf ook vrijwilliger is. Beiden dames hebben een rode inzamelconta...more

 • #2 Doneren van babyspullen

  Oct 08 2020

  Wat kan allemaal gedoneerd worden aan Stichting Babyspullen en wat wordt er gedaan met deze babyspullen? Deze vragen en meer zullen uitgebreid beantwoord worden door oprichtster Marjolijn Hermus. Om babystartpakketten te maken is de stichting constant op zoek naar (kleine) items zoals kleding (maat 50-92), beddengoed en verzorgingsproducten. Daarnaast is er eigenlijk steeds een schaarste van een aantal artikelen. Deze lijst wordt iedere maand op de website en de social media kanalen van de stich...more

 • #1 Maak kennis met Stichting Babyspullen

  Sep 30 2020

  In deze eerste aflevering van de podcast reeks van Stichting Babyspullen spreekt oprichtster Marjolijn Hermus over het ontstaan van de stichting en alle activiteiten om baby’s en jonge kinderen die opgroeien in armoede te helpen met een goede start. Hoe gaat het proces van het inzamelen tot het maken van de babystartpakketten precies in zijn werk en wat komt er allemaal bij kijken? In deze aflevering komt dit alles en meer aan bod. Wil jij ons ook helpen? Dat kan! Word donateur, lever jouw nieuw...more