PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Willem Podcast

Harry Lensink en Marian Husken volgen al jaren het dossier Willem Holleeder. Holleeder staat nu terecht voor een aantal opzienbarende liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Marian zal het proces volgen vanuit de rechtbank en Harry spreekt eens per week met haar over de laatste ontwikkelingen. De Willem Podcast wordt geproduceerd door Dag en Nacht Media en mede mogelijk gemaakt door NU.nl.

Afleveringen

 • Aflevering 119: Bye bye Dubai

  Apr 16 2021

  Waar kan je naartoe als boef, nu ook Dubai niet meer die geliefde vrijplaats is voor de criminele coterie? Parool-verslaggever Wouter Laumans verklapt het aan Marian en Harry.

 • Aflevering 118 | Taghi en het falende Nederlandse drugsbeleid

  Apr 08 2021

  De carrière van Ridouan Taghi vertoont een opvallende parallel met de wispelturige Nederlandse drugs- en misdaadbestrijding. NRC-redacteur Jan Meeus dook in de geschiedenis en deelt zijn bevindingen met Marian en Harry.

 • Aflevering 117: Strafpleiter Willem-Jan Ausma: ‘Een knuffel en een kus werken soms beter’

  Apr 02 2021

  Cliënten die alleen maar zwijgen wil hij niet meer en hij is ook helemaal klaar met georganiseerde misdaad. Marian en Harry spreken strafadvocaat Willem-Jan Ausma over zijn wake-up call. ‘Ik wil verdachten coachen, cliënten moeten weer de maatschappij in.’

 • Aflevering 116: De grote Taghi-show is begonnen

  Mar 26 2021

  Eindelijk was het zover, deze week begon het proces tegen Ridouan Taghi en zijn medeverdachten. De kroongetuige en de PGP-berichten liggen onder het vergrootglas. Marian en Harry bespreken de inleidende beschietingen met hoogleraar strafrecht Sven Brinkhoff.

 • Aflevering 115: Een explosieve cocktail: bananen, coke en handgranaten

  Mar 19 2021

  Op creatieve wijze heeft de politie een afpersaffaire in Hedel opgelost. Hoe, dat legt AD-misdaadverslaggever Yelle Tieleman uit aan Marian en Harry.Meer podcasts? Kijk op www.dagennacht.nl!

 • Aflevering 114 | De psyche van Polletje, een vermoorde Ajax-hooligan

  Mar 12 2021

  Dood en geweld waren onlosmakelijk verbonden met Martin ‘Polletje’ van de Pol, die vorige week in Amsterdam-Zuidoost werd doodgeschoten voor de ogen van zijn dochtertje. Parool-misdaadverslaggevers Paul Vugts en Wouter Laumans leiden Marian en Harry langs het chaotische leven van een Ajax-hooligan.

 • Aflevering 113: De Kwartetmoord: een Twents horrorverhaal

  Mar 05 2021

  Toen in 2018 de eigenaar en drie bezoekers van een Enschedese growshop in koelen bloede werden vermoord, was die afrekening landelijk nieuws. TV Oost-verslaggevers Tom Meerbeek en Jan Colijn leggen aan Marian en Harry uit hoe hun journalistieke speurtocht naar de daders van deze liquidaties leidde tot het boek De Kwartetmoord. 

 • Aflevering 112: De raadselen rond Stanley Hillis

  Feb 26 2021

  Tien jaar na dato is de gewelddadige dood van Stanley ‘de Ouwe’ Hillis nog steeds omgeven met mysteries. Wie had het gemunt op de ‘capo di tutti capi’? Marian en Harry bespreken het met Hillis-biograaf Vico Olling.

 • Aflevering 111: De Taghi-tapes ontleed

  Feb 19 2021

  Wat vertellen de ontsleutelde chatberichten over leven en werk van Ridouan Taghi? Marian en Harry bespreken het met AD-misdaadjournalist Yelle Tieleman.

 • Aflevering 110 | De witwasexpert: ‘We hebben een financiële politie nodig’

  Feb 12 2021

  Wetenschappers worden ‘geprostitueerd’ om de omvang van de misdaad op te pompen. Dat zegt fraudeonderzoeker Bob Hoogeboom in gesprek met Marian en Harry. Hij pleit voor veel meer samenwerking tussen instanties die witwassen moeten bestrijden.

 • Aflevering 109: Politiespionnen onder vuur

  Feb 05 2021

  Het rommelt bij de inlichtingendienst van de politie – met alle gevolgen van dien. Marian en Harry praten er over met AD-onderzoeksjournalist Koen Voskuil.

 • Aflevering 108: De Zwarte Cobra is weer thuis! (Maar wel achter de tralies)

  Jan 29 2021

  Henk Orlando Rommy landde afgelopen week op Schiphol, na een jarenlange detentie in de Verenigde Staten. Marian en Harry praten met advocaat Mark Teurlings over de Amerikaanse lotgevallen van zijn cliënt en wat de Zwarte Cobra in Nederland nog boven het hoofd hangt.

 • Aflevering 107: Geheime gesprekken met hasjhandelaar Kai Esser

  Jan 23 2021

  De eind vorig jaar overleden oud-hasjhandelaar Kai Esser sprak in de jaren negentig in het geheim met de commissie Van Traa. Criminoloog Frank Bovenkerk ontdekte oude opnames en deelde die met Marian en Harry.

 • Aflevering 106: We voelen ons veiliger dan ooit. Is dat terecht?

  Jan 15 2021

  De statistieken geven minder misdaad aan, maar veel is onbekend. Drugshandel en witwassen zijn ‘dark numbers’ zegt hoogleraar strafrecht Sven Brinkhoff in gesprek met Marian en Harry.

 • Aflevering 105: Hoe de N’drangheta de mondiale onderwereld in zijn greep kreeg

  Dec 25 2020

  De N’drangheta, zoals de Calabrese maffia heet, is uitgegroeid tot een wereldspeler, met tentakels die ook Nederland raken. Hoe dat zo is gekomen, legt Sanne de Boer, schrijver van het boek Maffiopoli, uit aan Marian Husken en Harry Lensink.

 • Aflevering 104: Advocaat over deal met kroongetuige Nabil B. ‘Het is een pact met de duivel.’

  Dec 18 2020

  Nabil B., kroongetuige tegen de groep van Ridouan Taghi, haalde onlangs hard uit naar de advocaten van de andere verdachten. Een afleidingsmanoeuvre, zegt strafpleiter Christian Flokstra tegen Marian Husken en Harry Lensink. ‘Ik wil graag weten waarom ik voor de bus ben gegooid.’

 • Aflevering 103: ‘Piet Costa’ en zijn martelkamer

  Dec 11 2020

  Sinds kort hoort zijn naam bij de top van de Nederlandse georganiseerde misdaad: Roger P., alias Piet Costa. Misdaadverslaggever Jan Meeus van NRC Handelsblad praat met Marian en Harry over de carriere van deze voorheen onbekende Rotterdammer.ℹ️Adverteren in de podcast? Stuur een mail naar [email protected]

 • Aflevering 102: Bedreigde advocaten van kroongetuige Nabil B. ‘Collega’s mijden ons’

  Dec 04 2020

  De kroongetuigeadvocaten Onno de Jong en Peter Schouten staan volgens justitie op een dodenlijst. De twee raadslieden van Nabil B. spreken met Marian Husken en Harry Lensink over hun bijzondere positie. ‘Wij zijn geen verlengstuk van het OM.’

 • Aflevering 101: Hoe een beloftevolle sportvrouw voor de rechter belandde

  Nov 27 2020

  Wat heeft voetbaltalent Noura O. te maken met een bomaanslag en een liquidatiepoging? Marian Husken en Harry Lensink vragen het Parool-misdaadjournalist Wouter Laumans.ℹ️Adverteren in de podcast? Stuur een mail naar [email protected]

 • Aflevering 100: Holleeder-advocaat Sander Janssen ‘Ik ben nooit onder druk gezet’

  Nov 20 2020

  Sander Janssen is al ruim 4 jaar de advocaat van ’s lands bekendste crimineel. In de honderdste aflevering van de Willem-podcast vertelt strafpleiter Sander Janssen over zijn relatie met zijn cliënt, de kansen in het hoger beroep en de rol van Holleeder in de onderwereld. ‘Hij behoorde niet tot de top.’ 

 • Aflevering 99: Zware Meiden en het glazen plafond in de georganiseerde misdaad

  Nov 13 2020

  Vrouwen rukken op in de zware criminaliteit, zeggen internationale opsporingsinstanties. Marian Husken onderzocht het en neemt Harry Lensink mee in de wereld van de Zware Meiden.ℹ️Adverteren in de podcast? Stuur een mail naar [email protected]!

 • Aflevering 98: Operatie EncroChat is ‘staatsgeheim’

  Nov 06 2020

  De politie onderschepte vijfentwintig miljoen chat-berichten uit afgeschermde telefoons. Het is een mokerslag voor de onderwereld. AD-misdaadjournalist Yelle Tieleman maakte samen met een collega een minutieuze reconstructie van deze spectaculaire hack-operatie. Marian Husken en Harry Lensink praten er met hem over door.

 • Willem 97: De drugshandel lijkt op een suikerspin – alles plakt eraan vast

  Oct 30 2020

  In het net verschenen ‘De Drugsmaffia dicteert’ richt misdaadjournalist Gerlof Leistra zijn pijlen op de organisatie van RidouanT. en alles wat daar omheen hangt. Hij is bang voor de ondermijning van de rechtsstaat. Marian Husken en Harry Lensink praten erover door met verslaggever Bram de Waal van actualiteitenrubriek EenVandaag. Klopt dit sombere beeld?

 • Aflevering 96: Het haperende geheugen van Fred Teeven

  Oct 23 2020

  Onlangs moest Fred Teeven getuigen in het hoger beroep tegen Willem Holleeder. Hij hield zich onwetend. Waarom herinnert de oud-crimefighter zich zo weinig van Holleeders rol in de onderwereld? Marian Husken en Harry Lensink vragen het misdaadjournalist en Teeven-kenner Wim van der Pol.

 • Aflevering 95: Advocaat Nico Meijering: ‘We zijn onszelf aan het verdedigen’

  Oct 16 2020

  Ze liggen onder vuur, de strafpleiters in de zaak tegen de organisatie van Ridouan T. Volstrekt onterecht, zegt advocaat Nico Meijering tegen Marian Husken en Harry Lensink. ‘Het Openbaar Ministerie heeft carte blanche gekregen en is daardoor losgeslagen.’ℹ️Adverteren in de podcast? Stuur een mail naar [email protected]!

 • Aflevering 94: De Amsterdamse Rolexbende en de dure 'klok'

  Oct 09 2020

  Wie met een een dure ‘klok’ rondloopt, is potentieel slachtoffer van een roofoverval. De Amsterdamse Rolexbende is onlangs opgerold, maar het prijzige horloge is wereldwijd gewilde buit, legt Parool-verslaggever Wouter Laumans uit aan Marian Husken en Harry Lensink.ℹ️Adverteren in de podcast? Stuur een mail naar [email protected]!

 • Willem 93: Hoe ver mag justitie gaan in de strijd tegen georganiseerd misdaad?

  Sep 25 2020

  Justitie haalt alles uit de kast om zware misdaad aan te pakken. Deals met criminelen, infiltratie, het observeren van advocaten. Hoe wenselijk is dat? Marian Husken en Harry Lensink vragen het hoogleraar strafrecht Sven Brinkhoff

 • Aflevering 92: Hoe stop je Holleeders en Ridouans in de dop?

  Sep 19 2020

  De meeste misdaadcarrières beginnen op jonge leeftijd. Hoe roep je criminelen-in-spe tot de orde? Een haast onmogelijk opgave, weten ook Paul Vugts en Wouter Laumans, het nieuwe crime-koppel van het Parool.  

 • Aflevering 91: De ruzies rond de rechtszaak tegen Ridouan T.

  Sep 11 2020

  Niet de verdachten zelf, maar advocaten en journalisten spelen een hoofdrol in de recente ruzies rond de rechtszaak tegen Ridouan T. en zijn bende. Marian en Harry pikken de draad weer op na een zomerstop, samen met AD-misdaadjournalist Yelle Tieleman. 

 • Aflevering 90: Waarom Fred Teeven vindt dat Peter R. de Vries de kroongetuige moet bijstaan

  Jun 26 2020

  ‘Géén njet’ tegen Peter R. de Vries als adviseur van de kroongetuige Nabil B. Dat zegt oud-staatssecretaris en oud-officier van justitie Fred Teeven deze week in de Willem-podcast. We spraken hem over zijn onlangs verschenen memoires Meer dan boeven vangen.

 • Aflevering 89: ‘Nederland jaagt criminaliteit in België aan’

  Jun 18 2020

  Achter problemen met coke, pillen en misdaadgeweld in België gaan vaak Nederlandse criminele belangen schuil. Dat zegt onderzoeker Teun Voeten tegen Marian Husken en Harry Lensink.

 • Aflevering 88: Hoe de Hells Angels de stad uit werden gejaagd

  Jun 11 2020

  Het lukt burgemeesters steeds beter om criminele motorclubs uit hun gemeente te weren. Maar hoe ver gaat die preventieve aanpak? Marian Husken en Harry Lensink praten er over met criminoloog Teun van Ruitenburg, die promoveerde op het onderwerp.

 • Aflevering 87: De petten van Peter R. de Vries

  Jun 05 2020

  ’s Lands bekendste misdaadverslaggever presenteerde zich deze week als vertrouwenspersoon en woordvoerder van Nabil B., de kroongetuige in het liquidatieproces tegen de bende van Ridouan T. Hoe lastig is het om de rol van journalist en belangenbehartiger te scheiden? Marian Husken en Harry Lensink bespreken het met strafpleiter Peter Plasman.

 • Aflevering 86: De huiveringwekkende informatiepositie van Ridouan T.

  May 29 2020

  Het lukte Ridouan T. om razendsnel vertrouwelijke justitiedocumenten in handen te krijgen, met wellicht verstrekkende gevolgen. Misdaadjournalisten Wouter Laumans en Jan Meeus duiden in de Willem-podcast de informatiepositie van ‘de Neus uit Vianen’.

 • Aflevering 85: Het troebele oorlogsverleden van opa Endstra

  May 22 2020

  Hij deed zaken met de Duitsers en kocht panden van Joodse gedeporteerden, maar beweerde na de oorlog het verzet te hebben geholpen. Samen met misdaadauteurs Eric Slot en Vico Olling duiken Marian Husken en Harry Lensink in de geschiedenis van Minne Endstra, de opa van de vermoorde vastgoedman Willem Endstra.

 • Aflevering 84: Hoe ver gaat justitie bij het infiltreren in de onderwereld?

  May 15 2020

  Justitie gebruikt steeds vaker vergaande opsporingsmiddelen, zoals de inzet van criminele infiltranten. Of dat een goed idee is, daarover praten Marian Husken en Harry Lensink met strafrechtexpert Sven Brinkhoff

 • Aflevering 83: Hoe een jihadist in een liquidatieproces belandde

  May 08 2020

  Eerst reisde Vially M. af naar Syrië om zich daarna in te laten met leden van de dubieuze motorclub Caloh Wagoh. Hoe belandt een jihadist tussen de zware criminelen? Marian Husken en Harry Lensink bespreken het met AD-crime reporter Yelle Tieleman.

 • Aflevering 82: Moet je gangsta-rap verbieden?

  Apr 30 2020

  Rapper DjagaDjaga zit vast voor een afrekening, zijn collega-artiest Keylow wordt verdacht van huurmoorden voor Ridouan T. en bij drill music zwaaien rappers met messen en machettes. Hoe sterk is de band tussen misdaad en muziek? Marian Husken en Harry Lensink praten erover met Parool-journalist en true crime-auteur Paul Vugts.

 • Aflevering 81: Rooie Ron blijft knokken met de Nederlandse overheid

  Apr 24 2020

  ‘Ik was drugshandelaar in naam van de staat’ zegt ‘Rooie’ Ron de J. over zichzelf. Aan Marian Husken en Harry Lensink legt de voormalig wiet-importeur uit waarom hij na een recente uitspraak van de Hoge Raad opnieuw naar de rechter moet om zijn gelijk te halen.

 • Aflevering 80: Hoe Urk in de greep kwam van de cocaïnemaffia

  Apr 17 2020

  Waarom gingen Urker vissers in zee met Amsterdamse drugscriminelen? Misdaadauteur Wouter Laumans zocht het uit en maakte er een podcastserie over. Hij legt aan Marian Husken en Harry Lensink uit hoe dat ging.

 • Aflevering 79: Waarom de onderwereld de Telegraaf zo hard aanpakt

  Mar 13 2020

  Een brandende auto tegen de pui, verslaggevers die worden bedreigd met de dood. De Telegraaf krijgt het voor de kiezen. Marian Husken en Harry Lensink bespreken het geweld tegen de krant met oud-verslaggever Cees Koring en met Vico Olling, redactiechef van Panorama waar eerder ook een granaat naar binnen vloog.

 • Aflevering 78: Wat zijn de kansen voor Ridouan T.?

  Mar 06 2020

  Ridouan T., verdachte van meerdere liquidaties, kwam deze week niet opdagen bij de rechter. Volgens zijn advocaat krijgt hij geen eerlijk proces. Wat zijn de kansen voor ’s lands meest gevreesde crimineel? Dat vragen Harry Lensink en Marian Husken aan misdaadverslaggever Paul Vugts.

 • Aflevering 77: De methode Taghi: moord op bestelling

  Feb 28 2020

  Tien liquidaties en achttien moordpogingen in twee jaar tijd, het is een lange dodenlijst die justitie Ridouan Taghi en zijn medeverdachten aanrekent. Harry Lensink en Marian Husken praten met misdaadverslaggever Jan Meeus over huursoldaten, moordmakelaars en professionele afrekeningen op bestelling.

 • Aflevering 76: Hoe gevaarlijk zijn de Nederlandse godfathers?

  Feb 21 2020

  Ze staan volgens justitie aan het hoofd van criminele families: de Brabantse kamper Martien R. en de Vinkeveense drugshandelaar Greg Remmers. Beiden speelden deze week een rol in de rechtbank. Harry Lensink en Marian Husken praten over de reputatie van deze Nederlandse godfathers. Is die opgepoetst of terecht angstaanjagend?

 • Aflevering 75: Rico de Chileen voor de rechter

  Feb 14 2020

  Het net sluit zich rond de organisatie die vele liquidaties zou hebben uitgevoerd. Ridouan T. zit in voorarrest. Zijn rechterhand Saïd R. werd aangehouden in Colombia. Rico de Chileen, hun vermeende partner in crime, mag ook niet weg uit de EBI, bepaalde de Amsterdamse rechtbank deze week. Harry Lensink en Marian Husken praten met Rico’s advocaat Leon van Kleef over de hardheid van de bewijzen en de rol van de DEA. 

 • Aflevering 74: Criminelen die willen ontsnappen, een nieuwe trend?

  Feb 07 2020

  Slijptollen, brandende busjes en helikopters: langgestrafte criminelen zetten van alles in om te ontsnappen. Het lijkt daarom druk te worden in de extra beveiligde gevangenis in Vught. Is de onbedwingbare drang naar vrijheid een trend of van alle tijden? Marian Husken en Harry Lensink praten er over met ‘bajesbiograaf’ en misdaadjournalist Gerlof Leistra.

 • Aflevering 73: Waarom werd de moord op Dokter XTC nooit opgelost?

  Jan 31 2020

  Danny Leclere, alias Dokter XTC, hielp Nederland aan de partypillen en stierf in een regen van kogels. Marian Husken schreef een boek over deze mysterieuze Belgische arts en oud-commissaris van de politie Joop van Riessen legt uit waarom de moord nooit is opgelost.

 • Aflevering 72: Is coffeeshophouder Van Laarhoven slachtoffer van het schizofrene Nederlandse drugsbeleid?

  Jan 24 2020

  Na zijn helse verblijf in de gevangenis van Bangkok moet coffeeshophouder Johan van Laarhoven nu in Nederland terechtstaan voor witwassen. Ondertussen gaan in Den Haag stemmen op voor vergaande drugslegalisatie. Marian Husken en Harry Lensink praten met documentairemaker Jos Slats over de schizofrenie van ons drugsbeleid.

 • Aflevering 71: Kroongetuigeadvocaat Onno de Jong: ‘Het is niet in me opgekomen om te stoppen.’

  Jan 17 2020

  Hij staat een kroongetuige bij in één van de zaken tegen Ridouan Taghi. Toch voelt advocaat Onno de Jong geen angst, zegt hij tegen Marian Husken en Harry Lensink. "Niemand heeft het recht om mij m'n werk af te nemen."

 • Aflevering 70: Van Taghi tot Holleeder, de megaprocessen van 2020

  Jan 10 2020

  Grote kopstukken uit de Nederlandse onderwereld komen dit jaar voor de rechter, voor het eerst of opnieuw. Marian Husken en Harry Lensink blikken vooruit, samen met crimekenner Wim van de Pol.

 • Aflevering 69: Ridouan T. zit vast. Hoe nu verder?

  Dec 19 2019

  ’s Lands meest gevreesde crimineel zit eindelijk achter de tralies. Ridouan T. wordt verdacht van meerdere liquidaties en aanslagen. Wat staat ons te wachten als volgend jaar het proces tegen hem en zijn vermeende handlangers begint? Marian Husken en Harry Lensink bespreken het met strafrechtdeskundige Sven Brinkhoff.

 • Aflevering 68: Hoe belandt een vrouw in de machowereld van de mocro maffia?

  Dec 13 2019

  Naima Jillal stapte afgelopen oktober in een auto vlakbij haar woning in Amsterdam en is sindsdien niet meer gezien. Wie is deze mysterieuze vrouw, een ‘godmother’ van wie wordt gezegd dat ze banden heeft met Marokkaanse en Surinaamse drugsbendes? Marian Husken en Harry Lensink vragen het misdaadverslaggever Mick van Wely.

 • Aflevering 67: Zo verloopt de jacht op Ridouan T.

  Dec 06 2019

  Sluit het net zich rond ’s lands meest gezochte crimineel? Marian Husken en Harry Lensink vragen het aan ‘Taghi-watchers’ Wouter Laumans en Jan Meeus.

 • Aflevering 66: Lukt het de overheid om criminelen hun geld af te pakken?

  Nov 29 2019

  Je maakt het criminelen lastig door hun geld af te pakken. Nederland wil koploper zijn in de strijd tegen witwassen en dus neemt minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid maatregelen. Gaan die werken? Marian Husken en Harry Lensink bespreken het met advocaat Louis de Leon.

 • Aflevering 65: Profiteert de onderwereld van de chaos bij de politie?

  Nov 22 2019

  Minister Grapperhaus van Justitie wil de georganiseerde misdaad aanpakken met behulp van een Narcoticabrigade. Maar zou Den Haag niet eerst orde op zaken moeten stellen binnen de politie en het Openbaar Ministerie? Marian Husken en Harry Lensink spreken met misdaadverslaggever Paul Vugts over de crisis in de opsporing.

 • Aflevering 64: Willem is terug!

  Nov 15 2019

  Na een klein halfjaar hebben Marian Husken en Harry Lensink besloten verder te gaan met hun misdaadpodcast. Gespreksstof genoeg! De jacht op Taghi, de moord op advocaat Derk Wiersum en een dreigende crisis in de opsporing. Maar allereerst: deze week stond Holleeder opnieuw voor de rechtbank. Hij wil dat zijn rechters worden vervangen.

 • Aflevering 63: Het einde van Willem

  Jul 05 2019

  Het is voorbij. Afgelopen donderdag werd Willem ‘de Neus’ Holleeder veroordeeld tot levenslang. In– voorlopig – de laatste aflevering van de Willem Podcast blikken Marian Husken en Harry Lensink samen met strafrechtdeskundige Sven Brinkhoff terug op de megazaak, het familiedrama en de mediasoap.

 • Aflevering 62: Hoe een oud-xtc-handelaar zijn miljoenen probeert terug te halen

  Jun 28 2019

  Drugshandelaar Ronald van Essen overleefde in 1999 ternauwernood een aanslag op zijn leven – hij is sindsdien zwaar invalide en zit financieel aan de grond. Van Essen wil zijn geld terug, dat volgens hem door de familie Endstra is afgepakt. Marian Husken en Harry Lensink praten met biograaf Julian Pater over de verbeten strijd van een voormalig xtc-miljonair.

 • Aflevering 61: Hoe moeilijk is het om kroongetuigen te verdedigen?

  Jun 22 2019

  Hij stond Peter la Serpe bij, begeleidde de nabestaanden van Mitch Henriquez en roerde zich namens de ouders in de Amsterdamse zedenzaak. Marian Husken en Harry Lensink praten met advocaat Richard Korver over de positie van slachtoffers in het strafrecht, bijstand aan spijtoptanten en het onbegrip bij zijn vakbroeders.

 • Aflevering 60: De bloedige wraak van de Mocro Maffia

  Jun 14 2019

  In Wraak, de opvolger van hun bestseller Mocro Maffia, geven misdaadjournalisten Wouter Laumans en Marijn Schrijver opnieuw een gezicht aan de moorddadige oorlog in de Nederlands-Marokkaanse onderwereld. Aan Marian Husken en Harry Lensink vertellen de auteurs hoe ze te werk zijn gegaan. ‘Het begon met een hoofd dat op straat lag.’.

 • Aflevering 59: Hoe de geheime dienst misdaadjournalist Bas van Hout in gevaar bracht

  Jun 08 2019

  Hij werkte als informant voor de Nederlandse geheime dienst, tot de AIVD zijn naam per ongeluk openbaarde. Daarna vreesde Bas van Hout voor zijn leven. Marian Husken en Harry Lensink praten met misdaadjournalist Bas Van Hout over zijn grote geheim dat dit weekend in de Volkskrant werd onthuld.

 • Aflevering 58: Kan je omstreden motorclubs echt verbieden?

  May 31 2019

  Justitie is tevreden met de uitspraak van de Utrechtse rechtbank die deze week Hells Angels verbood. Wat betekent dit voor de zogenaamde Outlaw Motorcycle Gangs? Marian Husken en Harry Lensink vragen het advocaat Marnix van der Werf, die eerder een verbod op de Bandidos wist te voorkomen.

 • Aflevering 57: Hoe cocaïne de onderwereld op zijn kop zette

  May 24 2019

  De winstmarges op cocaïne zijn gigantisch en Nederland is een belangrijke draaischijf in deze mondiale miljoenenhandel. Misdaadjournalist Jan Meeus schreef er een spannend boek over: De Schiedamse cocaïnemaffia. Marian Husken en Harry Lensink spreken met de auteur over corruptie in de Rotterdamse haven, de duizenden kilo’s die daar binnenkomen, de moordende concurrentie en de moeizame war on drugs. 

 • Aflevering 56: Bommen voor de media

  May 17 2019

  ‘Een klap in het gezicht van de vrije pers’, zo noemde premier Rutte vorig jaar de gewelddadige aanvallen op de media. Drie verdachten van de aanslag op Panorama staan volgende week voor de rechter. Samen met Vico Olling, misdaadverslaggever en redactiechef van het tijdschrift, reconstrueren Husken en Lensink wat er die dag in juni 2018 gebeurde.

 • Aflevering 55: Wat als Holleeder het nu niet heeft gedaan?

  May 10 2019

  Het lijkt alsof niemand nog twijfelt aan de schuld van Willem Holleeder. Maar is het beeld van die machtige, moordlustige crimineel terecht? Marian Husken en Harry Lensink bespreken alternatieve scenario’s met misdaadjournalist Wim van de Pol, auteur van het onlangs verschenen boek Holleeders Onderwereld. 

 • Aflevering 54: Waarom criminelen steeds vaker zware wapens gebruiken

  May 03 2019

  Handgranaten voor coffeeshops, zware explosieven bij ramkraken, volautomatische vuurwapens bij afrekeningen. Nooit eerder klonk er zoveel wapengekletter in de onderwereld. Misdaadjournalist Wouter Laumans legt uit aan Marian Husken en Harry Lensink hoe dat komt en waarom dat zo verontrustend is. 

 • Aflevering 53: Soerel definitief levenslang: wat betekent dat voor Holleeder?

  Apr 26 2019

  Deze week oordeelde de hoge raad dat Dino Soerel terecht levenslang heeft gekregen voor meerdere liquidaties. Daarmee is zijn straf definitief. Marian Husken en Harry Lensink praten met Soerel-advocaat Christian Flokstra over de impact van de uitspraak en de gevolgen voor Holleeder. 

 • Aflevering 52: De Holleeders: het boek

  Apr 19 2019

  Het allerlaatste woord is nog niet eens gevallen in het Holleeder-proces, maar toch ligt er al een dik boek over de moordzaak in de winkel: ‘De Holleeders: familiedans om een criminele erfenis’. Marian Husken en Harry Lensink praten met auteur Hendrik-Jan Korterink, bekend van zijn blog ‘Misdaadjournalist.’

 • Aflevering 51: het beeld van Paarlberg

  Apr 11 2019

  In de kunstwereld is het heel gebruikelijk dat je afrekent met grote bedragen cash, zei Jan-Dirk Paarlberg toen hij werd berecht als witwasser van Holleeder. Is dat zo? En hoe verweven is de kunstscène eigenlijk met de onderwereld? Marian Husken en Harry Lensink vragen het kunstdetective Arthur Brand.

 • Aflevering 50: Het hoofd van Holleeder

  Apr 05 2019

  Deze week kreeg Willem Holleeder het laatste woord in zijn rechtszaak. Gretig benutte de verdachte de gelegenheid om nog maar eens zijn onschuld te benadrukken. ‘Astrid heeft een spin in haar hoofd, ze is wappie.’ Hoe zat hij erbij? Hoe keek hij? Marian Husken en Harry Lensink vroegen het de aanwezige rechtbanktekenaars. ‘Ik zag dat hij bloosde, toen moest ik wel met kleur werken.’

 • Aflevering 49: De Mocromaffia en de moord op ‘Ali Motamed’

  Mar 29 2019

  Werd een elektricien uit Almere in 2015 vermoord door leden van de Nederlandse mocromaffia, in opdracht van de Iraanse staat? Die vraag staat centraal in de deze week gestarte strafzaak rond de moord op Ali Motamed.  Marian Husken en Harry Lensink praten met Parool-verslaggever Paul Vugts, die vorig jaar de ware identiteit van het slachtoffer onthulde.

 • Aflevering 48: Strafpleiter Mark Teurlings: ‘Je moet niet fucken met de Amerikanen’

  Mar 22 2019

  Hij stond de mysterieuze en gevreesde drugshandelaar Stanley ‘de Kouwe’ Hillis bij en is al sinds jaar en dag de raadsman van de in de VS gedetineerde Henk ‘de zwarte Cobra’ Rommy. Dat leidde voor advocaat Mark Teurlings soms tot spannende en merkwaardige confrontaties met politie en justitie, vooral in Amerika. Marian Husken en Harry Lensink in gesprek met een gedreven strafpleiter.

 • Aflevering 47: Hebben de Holleeder-advocaten twijfel weten te zaaien?

  Mar 15 2019

  Voor Holleeders advocaten Sander Janssen en Robert Malewicz is maar één eindresultaat denkbaar: hun cliënt wordt vrijgesproken. Vijf dagen lang betwistten ze de betrouwbaarheid en de motieven van de getuigen. Heeft die strategie gewerkt? Marian Husken en Harry Lensink blikken terug op het pleidooi met rechtbankverslaggever Saskia Belleman. 

 • Aflevering 46: Het weerwoord van Willem Holleeder

  Mar 08 2019

  Het Openbaar Ministerie heeft een heel gekleurd en een eenzijdig beeld van hun cliënt neergezet, beweren de advocaten van Holleeder. Hij is geen kille psychopaat, niet de machtsbeluste opdrachtgever voor meerdere moorden in de onderwereld. Marian Husken en Harry Lensink over de verdediging van de Neus. 

 • Aflevering 45: Heeft Holleeder nog kans om levenslang te ontlopen?

  Mar 01 2019

  Justitie heeft deze week de strafeis tegen Willem Holleeder bekend gemaakt: levenslang. Is het een gelopen race en moet hij de rest van zijn leven brommen? Of kunnen zijn advocaten nog gaten schieten in het verhaal van het OM? Marian Husken en Harry Lensink praten met strafrechtexpert Sven Brinkhoff over de hardheid van het bewijs.

 • Aflevering 44: Het bloederige verbond tussen Rico en Ridouan, kopstukken uit de cocaïnemaffia

  Feb 22 2019

  Voor justitie is het zonneklaar: Ridouan Taghi en Rico de Chileen zijn verantwoordelijk voor een waslijst aan liquidaties. Wie zijn deze hoofdrolspelers uit de Nederlandse cocaïnemaffia? Marian Husken en Harry Lensink vragen het collega-misdaadjournalist Jan Meeus.

 • Aflevering 43: De grote en kleine leugens van Willem Holleeder

  Feb 16 2019

  Het Openbaar Ministerie en Peter R. de Vries hadden deze week dezelfde missie: Holleeder wegzetten als leugenaar. Waar het OM de zittingszaal gebruikte, creëerde De Vries zijn eigen podium bij RTL Boulevard. Wat leverde dat offensief op? Daarover spreken Marian Husken en Harry Lensink met Panorama-verslaggevers Vico Olling en Martijn Haas. 

 • Aflevering 42: De schimmige lijntjes tussen criminelen en spionnen

  Feb 08 2019

  Hoe raakte een kopstuk van de Mocro Maffia via de Iraanse geheime dienst betrokken bij een politieke moord in Nederland? Marian Husken en Harry Lensink praten met Parool-misdaadverslaggever Paul Vugts over de nieuwste verdenking tegen Naoufal ‘ Noffel’ F. en over andere schimmige lijntjes tussen criminelen en spionnen. 

 • Aflevering 41: Hoe besmettelijk is de criminele erfenis van Willem Endstra?

  Feb 01 2019

  De miljoenen drugsgeld die vastgoedman Willem Endstra belegde, zorgen nog steeds voor onrust in boven- en onderwereld. Marian Husken en Harry Lensink over de ruzies, rechtszaken en claims rond de erfenis van Stille Willem.

 • Aflevering 40: Is de cocaïnemaffia wel te bestrijden?

  Jan 25 2019

  Wat hebben Surinaamse motorbendes, corrupte douaniers en Marokkaanse drugscriminelen gemeen? Ze worden rijk van cocaïne. Marian Husken en Harry Lensink praten met misdaadjournalist Mick van Wely over de macht van het witte poeder. 

 • Aflevering 39: Wie zijn de hogere machten boven Willem Holleeder?

  Jan 18 2019

  Een eerder opgenomen gesprek tussen Holleeder en Peter R. de Vries, zorgde deze week voor tumult binnen en buiten de Bunker. Wat is de impact van Willems biecht? Marian Husken en Harry Lensink over ‘de hogere machten’ waar Holleeder bang voor is. 

 • Aflevering 38: Het jaar van Willem; hoe staat Holleeder ervoor?

  Dec 21 2018

  Het is kerst, ook voor Willem Holleeder. Hoe staat hij er voor aan het einde van het jaar? En komt Jan-Dirk Paarlberg in 2019 getuigen in de vijfvoudige moordzaak? Marian Husken en Harry Lensink maken de balans op na 49 zittingsdagen. 

 • Aflevering 37: Wat drijft de ex van Holleeder?

  Dec 14 2018

  Meer dan driehonderd keer bezocht Sandra den Hartog de gedetineerde Holleeder. Haar liefde voor Willem leek grenzeloos, maar nu beschuldigt ze hem van moord. Volgende week getuigt ze opnieuw in de Bunker. Marian Husken en Harry Lensink over de motieven van een gangsterliefje. 

 • Aflevering 36: Hoe ver durft de Mocro Maffia te gaan?

  Dec 07 2018

  Kopstukken uit de Mocro Maffia maakten plannen om officier van justitie Koos Plooij te liquideren. Eerder schoten ze de broer van een kroongetuige dood. Wie durft het nog op te nemen tegen deze criminelen? Daarover spreken Marian Husken en Harry Lensink met misdaadjournalist en schrijver Wouter Laumans. 

 • Aflevering 35: Verrader, meeloper, moordenaar of clown: wie is de ware Willem?

  Nov 30 2018

  De moorden zijn behandeld, de rechtszaak tegen Holleeder is bijna klaar. Tijd om de balans op te maken: wie is de ware Willem? Marian Husken en Harry Lensink krijgen college van Holleeder-biograaf Jan Meeus.

 • Aflevering 34: Hoogoplopende emoties bij Holleeder: ‘Je bent een menselijke sloopkogel!’

  Nov 23 2018

  Nabestaanden van de moordslachtoffers en zijn zussen haalden deze week flink uit naar Holleeder. Marian Husken en Harry Lensink over emoties in de Bunker en de poging van Willem om zijn rol klein te maken. 

 • Aflevering 33: Van Hillis naar Holleeder: de naweeën van het IRT-schandaal

  Nov 16 2018

  Criminelen die tientallen miljoenen drugsgelden verdienden tijdens het IRT-schandaal belegden dat geld bij witwasser Willem Endstra. Marian Husken en Harry Lensink over hoe de strijd om die IRT-winsten doorsijpelt in het huidige Holleeder-proces.

 • Aflevering 32 : Had Holleeder het van zijn vader?

  Nov 09 2018

  Zo vader, zo zoon, blijkt uit onderzoek naar criminele families. Brabantse xtc-producenten en Amsterdamse beroepscriminelen geven het slechte voorbeeld aan hun nageslacht. Marian Husken en Harry Lensink gaan in deze aflevering in gesprek met onderzoeker Hans Moors over de losse handjes van papa Holleeder en andere rolmodellen. 

 • Aflevering 31 : Holleeder en de motorclubs; een haat-liefde verhouding

  Nov 02 2018

  De veroordeling van No Surrender-oprichter Klaas Otto vorige week was voor de Nederlandse staat een welkom succes. Marian Husken en Harry Lensink praten je bij over de moeizame strijd tegen criminele motorclubs, met een prominente bijrol van Willem Holleeder.

 • Aflevering 30 : Wie was de baas, Hillis of Holleeder?

  Oct 26 2018

  Het zou een moorddadig trio zijn geweest; Willem Holleeder, Dino Soerel en Stanley Hillis. Maar wie stond bovenaan in de hiërarchie? Na zijn gewelddadige dood in 2011 krijgt Hillis de zwarte piet toegespeeld. Maar was de Kouwe Ouwe echt zo kwaadaardig? Marian Husken en Harry Lensink spreken zijn biografen.

 • Aflevering 29: Wat heeft Holleeder te vrezen van kroongetuige Fred Ros?

  Oct 19 2018

  Holleeder is ‘een clown’ en ‘een bezem’, die alle ellende krijgt toegeschoven. Dat zei kroongetuige Fred Ros deze week. Marian Husken en Harry Lensink vragen zich af hoe belastend het verhaal van Ros is.

 • Aflevering 28: Peter la Serpe: een nagel aan Holleeders doodskist

  Oct 12 2018

  Een relaxte Peter la Serpe vertelde deze week hoe Willem hem opdracht gaf een moord te plegen. Hoe overtuigend was de kroongetuige, vragen Marian Husken en Harry Lensink zich af. En ook pikant: liegt Astrid Holleeder? 

 • Aflevering 27: Een zware week voor Willem: rechtbank legt Holleeder op de grill

  Oct 05 2018

  Wat was Holleeders rol bij de moorden op Kees Houtman en Thomas van der Bijl? De rechtbank bestookte Willem met belastende verklaringen. Ondertussen werden zijn vermeende partners in crime Dino Soerel en Donald Groen aangehouden voor de moord op Endstra. Marian Husken en Harry Lensink analyseren een roerige week. 

 • Aflevering 26: Hoeveel ruimte moet je nabestaanden geven in de rechtszaal?

  Sep 28 2018

  Kinderen en echtgenotes van moordslachtoffers krijgen tegenwoordig volop de ruimte in de rechtszaal. Maar hoe zinvol is dat? Marian Husken en Harry Lensink spreken met psycho-traumatoloog Peter van der Velden. ‘Spreekrecht is een soort vanzelfsprekendheid geworden waarvan je je moet afvragen of nabestaanden daarop zitten te wachten.’

 • Aflevering 25: Hoe manipulatie in verhoren leidt tot foute vonnissen

  Sep 21 2018

  Nederlandse rechters vertrouwen vaak blindelings op het werk van politiemensen. Hoe onterecht dat is, bleek toen deze week de Arnhemse villamoord opnieuw in het nieuws kwam. Marian Husken en Harry Lensink over broddelwerk in de verhoorkamer en de dramatische gevolgen die dat kan hebben.

 • Aflevering 24: Met een hinkstapsprong naar Holleeder

  Sep 14 2018

  Bij de moord op Mieremet komen dezelfde verdachten in beeld als bij de liquidatie van Endstra. Maar wat heeft Holleeder daarmee te maken? Marian Husken en Harry Lensink praten met advocate Brigitte Roodveldt over de missing link tussen de liquidaties op Stille Willem en Schele Johnny.

 • Aflevering 23: Willem waait met alle winden mee

  Sep 07 2018

  Wat is het juiste beeld van Willem Holleeder? Volgens de zussen is dat duidelijk, hij is een Judas. Deze week probeerde advocaat Sander Janssen dat beeld bij te stellen. We spraken hem over de moord op Willem Endstra en over de theaterversie van Astrid’s bestseller: “Ik vind dit niet echt van goede smaak getuigen.”

 • Aflevering 22: De dodelijke ruzie om de miljoenen van Endstra

  Jul 13 2018

  Wie had er baat bij de dood van Willem Endstra? Ik niet, zei Willem Frederik Holleeder deze week. Hij had immers geld belegd bij ‘de bank van de onderwereld’. Dat deden er veel meer, zoals oud-xtc handelaar Ronald van Essen. Hij wil zijn miljoenen terug en zint op wraak. Marian Husken en Harry Lensink over de ruzie om Endstra’s drugsmiljoenen.

 • Aflevering 21: De taal van Holleeder: ‘Ik blaf wel, maar ik bijt niet’

  Jul 06 2018

  Er is niets dubbelzinnigs aan de scheldpartijen van Holleeder, vindt taalwetenschapper en thrillerschrijver René Appel. Samen met Marian Husken en Harry Lensink analyseert hij de woorden van Willem. ‘Als hij kankerlijer zegt, dan meent hij het.’

 • Aflevering 20: De aangekondigde moord op Endstra

  Jun 29 2018

  Hij had zijn afpersers betaald én hij praatte met de politie. Daarom werd vastgoedhandelaar Endstra door haar broer vermoord, beweert Astrid Holleeder. ‘Willem zei: Endstra heb me willen pikken, daarom heb ik dat gedaan.’ Marian Husken en Harry Lensink blikken vooruit op de volgende liquidatie die Holleeder wordt aangerekend.

 • Aflevering 19: De Brabantse boeven in het Holleeder-proces

  Jun 22 2018

  Cor van Hout had meerdere vijanden. Volgens het OM is hij door Hollleeder vermoord, maar de Brabantse ex-crimineel John Jansen denkt daar heel anders over. Volgens hem waren het Utrechtse Marokkanen. Marian Husken en Harry Lensink bespreken dit alternatieve moordscenario met Jens Olde Kalter, misdaadjournalist voor onder meer Panorama. En natuurlijk gaat het ook over de aanslag met een raketwerper op de redactie van het weekblad.

 • Aflevering 18: Wie vermoordde Cor van Hout?

  Jun 15 2018

  ‘Holleeder had voor de liquidatie van Cor geen enkel motief’, betoogde advocaat Sander Janssen deze week in de Bunker. Hij kwam met alternatieve scenario’s. Marian Husken en Harry Lensink spraken Willems strafpleiter na afloop. ‘Je schiet toch niet zomaar ineens je zwager dood?’

 • Aflevering 17: De bonte stoet van circus Holleeder

  Jun 08 2018

  Criminele kopstukken, nietsvermoedende zakenlui en verdachte vrienden, het stikt van de figuranten in de Holleeder-zaak, dood en levend. Die komen soms in een heel nieuw daglicht te staan, merkten Marian Husken en Harry Lensink deze week.

 • Aflevering 16: Wie was de geheime politiebron van Holleeder?

  Jun 01 2018

  Willem Holleeder maakte gebruik van ‘de Pet’, een geheime bron bij de politie, iemand die hem vertrouwelijke stukken toespeelde. Wie was deze deepthroat? Marian Husken en Harry Lensink praten daarover met Sjaak Kist, de ex-rechercheur van de Nationale Recherche die in 2006 werd vervolgd voor corruptie. Hij schreef het boek Onder de Pet, Het ware verhaal volgens de vermeende politiemol dat deze week verscheen. 

 • Aflevering 15: Hoe manipulatief is Willem Holleeder?

  May 25 2018

  Is Willem Holleeder bedreigd en afgeperst door de advocaten van Dino Soerel? Wie dat gelooft heeft een gaatje in zijn hoofd’, zegt Nico Meijering in deze aflevering Willem. Volgens de strafpleiter is Holleeder een manipulator die in staat is ‘om twee lantaarnpalen elkaar in de haren te laten vliegen’. Dit en meer uit de Bunker, waar de aanloop tot de moord op Cor van Hout deze week centraal stond. 

 • Aflevering 14: De tapes van Astrid: geen genadeklap, wel woeste beschuldigingen

  May 18 2018

  De zaak tegen Willem Holleeder is weer begonnen. Zus Astrid verklaarde deze week over de stiekeme opnames die ze eerder maakte. De beloofde genadeklap bleef voorlopig uit, constateren Marian Husken en Harry Lensink, maar de beschuldigingen over en weer waren er niet minder om.

 • Aflevering 13: De ongemakkelijke relatie tussen Willem Holleeder en Dino Soerel

  May 11 2018

  Was het slechts een mannenvriendschap of vormden ze de top van een moorddadige organisatie? Marian Husken en Harry Lensink analyseren de band tussen Willem Holleeder en Dino Soerel en blikken vooruit op de 'genadeklap' van zus Astrid.

 • Aflevering 12: ‘Zaak Holleeder is schaken op hoog niveau’

  May 04 2018

  In de strafzaak tegen Holleeder draait het vooral om geloofwaardigheid van verklaringen. Wie spreekt de waarheid: Willem of zijn zussen? ‘Het is schaken op hoog niveau’, zegt strafrechtjurist Sven Brinkhoff in gesprek met Marian Husken en Harry Lensink. ‘Steeds meer strafzaken drijven op getuigenverklaringen. Dat is een gevaarlijke tendens. Wie moet je als rechter geloven?’

 • Aflevering 11: Advocaat Soerel nieuwsgierig naar ‘bommetje’ van Astrid Holleeder

  Apr 27 2018

  ‘Astrid Holleeder heeft een bommetje in het proces gegooid. Wij zijn benieuwd naar wat er op die tapes staat.’ Dat zegt advocaat Christian Flokstra in deze aflevering van de Willem podcast. De raadsman hoopt dat hij dankzij de nieuwe opnames de zaak van zijn cliënt Dino Soerel, die vorig jaar levenslang kreeg, opnieuw voor de rechter kan brengen. Verder spreken Harry Lensink en Marian Husken met Flokstra over de impact van de gekraakte cryptofoons voor de onderwereld én de onschuldige burger.

 • Aflevering 10: Wraak! De drijfveer van de nieuwe Holleeders

  Apr 20 2018

  Onthoofdingen, dubbele liquidaties, vermoorde familieleden. Het geweld in de huidige onderwereldoorlog is buitensporig. Wraak is een belangrijke drijfveer tussen rivaliserende bendes, zegt misdaadauteur Wouter Laumans in gesprek met Marian Husken en Harry Lensink.

 • Aflevering 9: De confrontatie met Peter R. de Vries

  Apr 13 2018

  Deze week was het podium voor Peter. Dus ging het over bloedgabber Cor, het Heineken-boek en bedreigingen aan de voordeur. De Vries kent Holleeder al ruim dertig jaar, ze waren ooit vrienden en staan nu tegenover elkaar. Marian Husken en Harry Lensink analyseren de confrontatie tussen hun collega-misdaadverslaggever en de moordverdachte.

 • Aflevering 8: Waarom Peter R. de Vries dood moest

  Apr 06 2018

  Volgende week staan ze tegenover elkaar: ‘s lands beruchtste crimineel en de bekende misdaadverslaggever. Willem Holleeder bedreigde Peter R. de Vries met de dood. Hij is niet de enige journalist die gevaar loopt. Hoe risicovol is ons vak, vragen Marian Husken en Harry Lensink zich af.EXTRA: Ook de ondergedoken verslaggever Paul Vugts komt deze aflevering aan het woord.*Meer over Holleeder? Luister naar het boek 'Verraad' van Jan Meeus op Storytel! Link: http://bit.ly/holleeder_verraad*

 • Aflevering 7: De liefde voor Willem Holleeder

  Mar 29 2018

  Deze week getuigde ex-vriendin Sandra den Hartog tegen haar oude vlam Holleeder. Ooit was ze voor de charmes van Willem gevallen, zoals zoveel vrouwen. Marian Husken en Harry Lensink over de angstaanjagende charme van een moordverdachte.*Meer over Holleeder? Luister naar het boek 'Verraad' van Jan Meeus op Storytel! Link: http://bit.ly/holleeder_verraad*

 • Aflevering 6: De verrassingen van Astrid

  Mar 23 2018

  De zus van Willem Holleeder zorgde ook deze week weer voor vuurwerk. Ze noemde nieuwe namen, las een brief van haar moeder voor en lag op ramkoers met haar broer en diens advocaten. Marian Husken en Harry Lensink verbazen zich over de verrassingen van Astrid. *Meer over Holleeder? Luister naar het boek 'Verraad' van Jan Meeus op Storytel! Link: http://bit.ly/holleeder_verraad*

 • Aflevering 5: Advocaat van de duivel

  Mar 16 2018

  Het podium was deze week voor Astrid: ze brieste, huilde en haalde uit naar collega-advocaten. Marian Husken en Harry Lensink analyseren het verhoor van Holleeders zus.*Meer over Holleeder? Luister naar het boek 'Verraad' van Jan Meeus op Storytel! Link: http://bit.ly/holleeder_verraad*

 • Aflevering 4: Dat verdomde Heineken-geld

  Mar 09 2018

  Waarom een criminele erfenis zo belangrijk is in de moordzaak tegen Holleeder. Marian Husken en Harry Lensink leggen het uit en Holleeder-advocaat Sander Janssen reageert.

 • Aflevering 3: Alles is familie (op z'n Holleeders...)

  Feb 23 2018

  De derde week van het Holleeder-proces begon met het verhoor van Sonja Holleeder en eindigde donderdag in gescheld, getier en gedreig. Hartstikke normaal in de familie, aldus Willem. Journalisten Harry Lensink en Marian Husken bespreken de Holleeder-broer-zus-verhoudingen en de meest opvallende zaken uit het proces.*Meer over Holleeder? Luister naar het boek 'Verraad' van Jan Meeus op Storytel! Link: http://bit.ly/holleeder_verraad*

 • Aflevering 2: Holleeders onderwereld

  Feb 16 2018

  Deze week bespreken Harry Lensink en Marian Husken, samen met strafadvocaat Cees Dekker, de beruchte criminelen waar Holleeder mee omging: van Johnny Mieremet tot Stanley Hillis. Allemaal hebben ze hun eigen rol in Willems onderwereld.*Meer over Holleeder? Luister naar het boek 'Verraad' van Jan Meeus op Storytel! Link: http://bit.ly/holleeder_verraad*

 • Aflevering 1: De tactiek van Holleeder

  Feb 09 2018

  Marian en Harry bespreken het proces en de tactiek van Willem Holleeder.

 • Voorbeschouwing: het proces van de eeuw

  Feb 03 2018

  Harry en Marian blikken vooruit op het proces tegen Willem Holleeder. Drie jaar nadat hij werd opgepakt begint in de eerste week van februari de inhoudelijke behandeling van het 'Passage Proces'. Wat staat er op het spel? Wat zijn de spannende momenten? En wat ging er vooraf?*Meer over Holleeder? Luister naar het boek 'Verraad' van Jan Meeus op Storytel! Link: http://bit.ly/holleeder_verraad*