PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Doendenkers

Wie maakt van de wereld van morgen een betere plek? In de podcast ‘Doendenkers’ gaat Knack Weekend op zoek naar het antwoord. Vier inspirerende denkers gunnen ons een blik in hun hoofd waar creativiteit, hoop en vernieuwing centraal staan.

Afleveringen

 • Doendenkers: Elke Van Hoof

  Jan 05 2022

  Elke van Hoof is klinisch psycholoog en professor aan de Vrije Universiteit van Brussel. Ze bestudeert al meer dan twintig jaar stress, burn-outs en trauma's en helpt mensen om hun veerkracht terug te vinden als zaakvoerder van het Huis voor Veerkracht. Daarnaast is ze voorzitter van de werkgroep rond de mentale impact van corona binnen de Hoge Gezondheidsraad.

 • Doendenkers: Murielle Scherre

  Dec 28 2021

  Ze heeft lef, ze heeft smaak en ze weigert zich te plooien naar andermans verwachtingen. Als lingerieontwerpster is Murielle Scherre al twintig jaar de frisse wind in een erg traditionele sector. Dit jaar verbaasde ze vriend en vijand met een inclusieve genderneutrale lingeriecollectie, die ze samen met Sébastien Munier ontwierp. Een huzarenstuk dat ontzetten veel creativiteit en mentale flexibiliteit vergde.Maar Murielle Scherre ontwerpt niet alleen lingerie. Ze schreef ook boeken, maakte haar ...more

 • Doendenkers: Nicolas Decloedt en Caroline Baerten van Humus & Hortense

  Dec 21 2021

  Hoe maak je als kok een verschil in de keuken? Niet enkel op het bord, maar ook voor onze planeet? Met die vragen in het achterhoofd startten Nicolas Decloedt en Caroline Baerten Humus & Hortense in Brussel, een gastronomisch restaurant dat zich focust op duurzame gastronomie. Hun missie? De klanten, voor het merendeel géén fulltime vegetariërs, bewust maken van de veelzijdigheid van een keuken zonder vlees of vis.In deze podcast gaat Rik De Bruycker in gesprek met het koppel over fietsen in Bru...more

 • Doendenkers: Oana Bogdan

  Dec 13 2021

  Is de wereld om zeep? Of is er nog hoop dat het beter kan? In de podcast 'Doendenkers' gunnen vier inspirerende denkers ons een blik in hun hoofd. Deze week: architect Oana Bogdan over duurzame steden, het belang van vrouwelijke designers en springen in het diepe.

 • Doendenkers Trailer

  Dec 09 2021

  Een podcast over mensen die de wereld van morgen maken. Wie maakt van de wereld van morgen een betere plek? In de podcast ‘Doendenkers’ gaat Knack Weekend op zoek naar het antwoord. Vier inspirerende denkers gunnen ons een blik in hun hoofd waar creativiteit, hoop en vernieuwing centraal staan.