PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Driven by driving

In deze auto-podcast van Niels' Garage praten petrolheads Niels Godron en Eduard Rekker je bij over hun wereld op wielen. Chaos gegarandeerd!

Afleveringen

 • Driven by Driving #13 - Raad het motorgeluid

  Jan 04 2020

  Weet jij wél welk motorgeluid Niels laat horen? Eduard durft er zijn hand niet voor in het vuur te steken. Verder in de podcast: (illegaal) offroad rijden in Drenthe; (illegaal) naar de GP van Zandvoort en nog veel meer!

 • Driven by driving #12 - Op topsnelheid over de Autobahn

  Nov 03 2019

  Hoppa, zijn ze weer! Niels en Eduard praten je door hun leven op wielen. Zonder structuur, maar met passie. Over de chaos die vrij rijden op het TT Circuit heet; de zin en onzin van een nieuwe Defender; Heinekens oude Mercedes; Eduards topsnelheid; hoe het iPhone-syndroom autorijden beïnvloedt en nog veel meer.

 • Driven by driving #11 - Hoe moet de auto van de toekomst gaan klinken? (en nog veel meer)

  Aug 26 2019

  Je tweewekelijkse portie auto-onzin is gearriveerd! Over Eduards nieuwe fiets (!), het geluid dat elektrische auto's zouden moeten maken (inclusief imitaties waar je niet op zit te wachten), de Benefactor Chronograaf van de Huet Brothers, en nog veel meer.

 • Driven by driving #10 - Niels' familie-Bugatti is klaar!

  Jun 13 2019

  De tiende podcast wordt afgetrapt met koffie uit Castrol-mokken, die een beetje naar olie smaken. Verder in deze jubileumeditie: over onze onderlinge strijd in Formule 1 Teammanager, rozenblaadjesschone dieseldampen, Eduards onbegrijpelijke liefde voor de Toyota Corolla, de schoonheid van meedraaiende koplampen en het grote verhaal van Niels' familie-Bugatti.

 • Driven by driving #9 - De grootste ergernissen van (en aan) vrachtwagenchauffeurs

  May 06 2019

  De nieuwe podcast die je wist dat zou komen! Niels en Eduard nemen je weer mee in hun autowereld. Van de nieuwe Formule 1-documentaire Drive to Survive op Netflix, tot iconische hot hatches uit de vorige eeuw en de grootste ergernissen van en aan vrachtwagenchauffeurs. Kortom, je tweewekelijkse half uur geouwehoer over alles op wielen, chaos gegarandeerd!

 • Driven by driving #8 - Live vanuit de ultieme mancave

  Feb 20 2019

  Deze week komt de podcast vanuit de onvervalste mancave van Garage Caspers. Met dit keer: de magie van de autosloperij, Eduards onvrijwillige ontmoeting met de politie, Niels over te laat komen op een afspraak met Richard Hammond, het eerste zonnige weekend voor klassiekers en de zin en onzin van premium benzines.

 • Driven by driving #7 - Je tweewekelijkse portie autowaanzin

  Feb 09 2019

  Over de echtheid van barn finds op de lucratieve klassiekermarkt, over de enorme toename van youngtimers op de Nederlandse wegen, over de zin en onzin van rekeningrijden, de meest brute Citroën SM ooit, de Carbage Run en Eduards grote Autologo-quiz.

 • Driven by driving #6 - Driftend het nieuwe jaar in!

  Jan 24 2019

  De mannen praten je bij over de eerste weken van 2019! Over de nieuwe auto van Niels, naar de Noordkaap in een Lada, over Jort Kelders offroad road trip en Sjinkie Knegts brandongeluk, Jan de Rooys monsterlijke Dakar-Turbo Twin, de splinternieuwe Peugeot 508 en nog veel meer.

 • Driven by driving #5 - Wat zegt je auto over jou?

  Dec 14 2018

  Over (de horror van) auto's zonder grille en zonder tellers, Sjinkie Knegts badass heftruckblessure, hoe hard je mag rijden op winterbanden én de vraag die we onszelf allemaal stellen: wat zegt mijn auto over mij? Niels en Eduard geven je het antwoord, maar uiteraard zonder garantie.

 • Driven by driving #4 - Hilarische ervaringen met auto's op Marktplaats

  Nov 29 2018

  Over Niels' bezoek aan McLaren in Engeland, het einde van het Formule 1-seizoen, Eduards winterbanden; en een paar heerlijke anekdotes van de mannen over hun ervaringen met auto's op Marktplaats (en nee, de podcast is - nog niet - gesponsord). Wat moet je vooral wél doen als je je auto online slingert, en wat juist níet?

 • Driven by driving #3 - Dikke SUVs, Kitt en de DeLorean

  Nov 13 2018

  Eduard vergaapte zich in New York aan de supersized SUV. Niels is minder enthousiast over die ongegeneerde benzineslurpers, maar hij moet toegeven dat er ook móói spul uit de States kwam rollen. Kitt 2000 bijvoorbeeld, en de iconische DeLorean. En zijn we in gedachten niet allemaal Clint Eastwood in een oude verroeste Chevy?

 • Driven by driving #2 - Autoregels

  Oct 30 2018

  In de tweede aflevering van Driven by driving raken we meteen de kern: wat zijn de autoregels waar iedereen zich aan zou moeten houden? Van TomToms aan zuignappen, tot invoegen op de snelweg en die afgrijselijke Baby on board-sticker: ze komen allemaal voorbij!

 • Driven by driving #1 - Onze eerste auto's

  Oct 10 2018

  In deze eerste aflevering praten we over onze eerste auto's. Waar brachten ze ons? Maar vooral: wat ging er mis?