PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

How Life Works - Gent M

How Life Works is Gent M radio over leven in een digitaal tijdperk. We praten over de impact van technologie op ons leven, telkens met een andere centrale gast. Dit doen we omdat we geloven dat we dit gesprek moeten voeren. Omdat het tot meer begrip zal leiden over de veranderende maatschappij. Dit doen we ook omdat we het leuk vinden. We, dat zijn de medewerkers en handlangers van Gent M.

Afleveringen

 • 'Robots & Werk' met Jonathan Berte

  Nov 15 2017

  ‘Robots & Werk’. Een verhaal tussen hoop en angst. In de media vooral dat laatste. Maar Jonathan Berte, pionier en CEO van het Gentse bedrijf RoboVision ziet vooral ook veel opportuniteiten. Hij ziet in slimme robots een kans. Een kans om minder te moeten werken. Een kans om robots werk te laten doen wat we helemaal niet graag doen. Al is er één belangrijke voorwaarde: er moet dringen grondig gedebatteerd worden over de impact van robots op werk. Laat deze podcast daar de perfecte aanzet voor zi...more

 • Rutger Bregman over de realiteit van het basisinkomen.

  Jun 11 2017

  Dat Rutger Bregman begin dit jaar op het TED podium stond, was niet de reden om een podcast op te nemen (het maakte het wel extra spannend). Bregman stond al lang op onze longlist. En nu hij in Gent was voor een presentatie op Webtommorow grepen we de kans. Een podcast over de realiteit wan het basisinkomen.

 • De onvermijdelijke vooruitgang volgens Kevin Kelly

  Oct 04 2016

  Op 2 januari 1993 werd het eerste Wired magazine voorgesteld, het moest de Rolling Stone van de technologie worden. Eén van de founding editors was Kevin Kelly. Decennia later is Kevin Kelly nog steeds een invloedrijke stem als het over technologie gaat. We konden Kevin Kelly, midden in de nacht interviewen, over zijn boek The Inevitable. Het werd een gesprek dat als perfecte amuse geuele werkt voor de komende reeks Gent M evenementen: het einde van.

 • Over verzet en technologie. Live met Joost Vandecasteele.

  Jun 26 2016

  Joost Vandecasteele in How Life Works. Een gedroomde gast om over technologie en de stad te praten. De bedoeling was om Joost te ontmoeten voor een gesprek op 23 maart. Maar toen gebeurde 22 maart, en werd alles een stuk anders, in Brussel. Dus deden we het gesprek twee maand later en voor publiek. How Life Works Live vanop het podcastfestival in Gent... Hoe het verliep hoor je hier.

 • Joost Vandecasteele over leven in de stad

  May 31 2016

  Wat is de toekomst van de stad? Vraag jij je dat soms af? Wij wel, al van bij het begin van Gent M, in 2011, we zijn nu 3 iphones en 8000 megapixels verder. Is de stad ondertussen slimmer geworden, of zijn we intussen smart citizens? We praten er over met Joost Vandecasteele. Live opgenomen op podcastfestival. www.podcastfestival.be

 • Met Wannes Cappelle over muziek en machines.

  May 16 2016

  Wat ooit, volgens de planning, de eerste How Life Works zou worden, is nu nummer 10. Een gesprek met Wannes Cappelle over leven in een door technologie geconnecteerde wereld. Naast zanger en songwriter voor het Zesde Metaal werkt Wannes ook aan televisiewerk zoals de reeks Bevergem. Dus vragen wij ons af hoe je als analoge muzikant en verhalenverteller door technologie gestuurd wordt.

 • Op bezoek bij Dokter CEO Wim Van Renterghem

  Apr 15 2016

  De negende aflevering van How Life Works is de meest steriele tot nu toe. Letterlijk dan. Wim Van Renterghem en zijn productiehuis mediAVentures hebben zich namelijk gespecialiseerd in het capteren en live streamen van operaties. Tegelijkertijd is Wim praktiserend huisarts: “Het is vrij zelden dat ik mijn verhaal kan vertellen met aandacht voor beide aspecten. In principe zijn er geen overlappingen tussen beide, maar aan de andere kant zijn er zeker heel wat.”

 • Leven Met Robots volgens Bram Vanderborght

  Mar 07 2016

  Voor How Life Works acht stuurden we een kleine delegatie naar het labo van de robotprofessor bij uitstek: Bram Vanderborght. Het werd een uitzending die zo uitgebreid werd dat we ze hebben opgesplitst in 2 delen. Bij deze deel twee. Over leven met robots.

 • Werken met Robots: Bram Vanderborght

  Feb 22 2016

  Hoe zit het nu, met die robots die onze jobs afnemen? Niemand die daar een beter antwoord op kan geven dan professor Bram Vanderborght. Luister naar deel 1 van de dubbel-episode over robots in ons leven.

 • Seks met Robots.

  Feb 18 2016

  Voorspel op How Life Works #8

 • Saskia Scheltjens over de rol van de bibliotheek in een digitale wereld

  Feb 03 2016

  In de zevende aflevering van How Life Works wagen we ons voorzichtig buiten de studio en gaan op bezoek bij Saskia Scheltjens, in de immense Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte. We gaan samen op zoek naar een knusse plek tussen de vele duizenden boeken en voeren een warm gesprek over afscheid, de filter bubble van het internet, bibliotheekdating en de rol van een bibliotheek in een wereld waar alles digitaal bestaat. www.gentm.be

 • Adventures in success van Olivier Tjon

  Jan 19 2016

  In de zesde -ja zesde- aflevering van How Life Works halen we een levende legende uit onze platenkast. Olivier Tjon, de oervader van het Gentse nachtleven, mentor van vele ondernemers en onderzoeker van het goede leven. Fredo praat met Olivier over de relatie tussen racisme en marketing, tussen de dj en de barman en tussen ons hoofd en onze hersenen. www.gentm.be

 • Bart De Waele over de mens en technologie

  Jan 05 2016

  Tijdens How Life Works gaat Fredo De Smet samen met een gast op zoek naar de impact van technologie op ons leven. Deze keer is dat Bart De Waele. Ze praten over onderwijs, moto rijden en wat het is om mens te zijn. Oh ja, en ook over websites voor bordelen.

 • Over piraterij met Sarah Van Liefferinge

  Dec 23 2015

  How Life Works vier is een fragiel kerstcadeau, verpakt in een mantel van liefde, togetherness en verzet. Samen met Sarah Van Liefferinge gaan we op zoek naar nut en onzin van een dictator, de moeilijke weg naar een fluwelen revolutie en de kracht van mensen, liefde en tijd. Een opname waar u het antwoord vast kan vinden in de stiltes tussen de zinnen, de aarzeling en het onverbloemd durven zeggen dat je niet overal een antwoord op hebt.

 • Over interfaces met Bas Baccarne

  Dec 07 2015

  How Life Works #3 is een full blown nerdy uitzending over interfaces, het uitbesteden van straatverlichting, dierengeluiden en een discussie over hoe je nu in godsnaam serendipiteit uitspreekt. We kijken mee over de schouder van Bas Baccarne (Universiteit Gent) terwijl hij gefascineerd kijkt naar de gebeurtenissen in Parijs en hoe zich die vertalen op sociale media. Hij vraagt zich waarom mensen doen wat ze er doen. How Life Works - GentM radio over leven in een digitaal tijdperk. www.gentm...more

 • Waarden volgens Frank Van Massenhove

  Nov 22 2015

  Mei 2015, de piratenboot van Gent M. Op de eerste avond van de reeks over togetherness hadden we Frank Van Massenhove te gast. Wie aanwezig was tijdens en na het gesprek kon zien dat Frank het er enorm naar zijn zin had. Naar hij ons later vertelde was het één van de mooiste avonden van het jaar. Fredo vroeg hem alvast waarom.

 • Sofie Verhalle en haar micro-ambities

  Nov 11 2015

  In de eerste aflevering van How Life Works bevinden we ons samen met Sofie Verhalle in een kleine koffiebar op de luchthaven van Addis Abeba. Tot haar verbazing blijkt ze voor een aantal uren van haar wereld afgesloten en rest haar weinig anders dan mensen kijken. Een gesprek met Sofie over boeken, concentratie, wat ze gemeen heeft met Giorgio Morodor, ambitie en hoe een tussenlanding op een luchthaven in Oost-Afrika je kijk op de wereld kan veranderen.