PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

How Life Works

How Life Works is Gent M radio over leven in een digitaal tijdperk. We praten over de impact van technologie op ons leven, telkens met een andere centrale gast. Dit doen we omdat we geloven dat we dit gesprek moeten voeren. Omdat het tot meer begrip zal leiden over de veranderende maatschappij. Dit doen we ook omdat we het leuk vinden. We, dat zijn de medewerkers en handlangers van Gent M.

Afleveringen

 • 'Robots & Werk'

  Nov 15 2017

  ‘Robots & Werk’. Een verhaal tussen hoop en angst. In de media vooral dat laatste. Maar Jonathan Berte, pionier en CEO van het Gentse bedrijf RoboVision ziet vooral ook veel opportuniteiten. Hij ziet in slimme robots een kans. Een kans om minder te moeten werken. Een kans om robots werk te laten doen wat we helemaal niet graag doen. Al is er één belangrijke voorwaarde: er moet dringen grondig gedebatteerd worden over de impact van robots op werk. Laat deze podcast daar de perfecte aanzet voor zi...more

 • Wanneer ethicus en technicus samenkomen: Prof. dr. Mark Coeckelbergh

  Sep 16 2017

  De ambitie om te specialiseren in techniek-filosofie bracht Mark Coeckelbergh naar het buitenland, het discours is in België namelijk vrij onbekend. Deze week was deze Belg in Gent voor een keynote op het Etionforum. We spraken af voor een korte gesprek over de relatie tussen ethicus en technicus. Deze podcast kwam tot stand in samenwerking met Etion.

 • Pedro De Bruyckere over het disruptief effect van onderwijs

  Aug 31 2017

  Pedro De Bruyckere is op de eerste plaats vader, en op de tweede plaats leerkracht/gitarist. In deze podcast spreken we hem als leerkracht en wetenschapper. Niet zomaar eentje, want The Guardian plaatste zijn boek over onderwijsmythes in hun top-10 van boeken die iedere leraar zouden moeten lezen. In de eerste minuten legt hij trouwens uit hoe dat boek er kwam door GentM!

 • Rutger Bregman over de realiteit van het basisinkomen.

  Jun 11 2017

  Dat Rutger Bregman begin dit jaar op het TED podium stond, was niet de reden om een podcast op te nemen (het maakte het wel extra spannend). Bregman stond al lang op onze longlist. En nu hij in Gent was voor een presentatie op Webtommorow grepen we de kans. Een podcast over de realiteit wan het basisinkomen.