PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Ingelijst

Speciaal voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021 gaat Ruud de Wild elke dag in gesprek met een lijsttrekker. Samen praten ze over politiek én muziek, met een schilderij als resultaat.

Afleveringen

 • Geert Wilders (PVV)

  Mar 05 2021

  'Wat heel veel mensen nu meemaken, maak ik al 17 jaar mee. Dat je namelijk vooral thuis zit en geen externe dingen kan doen. Bij mij vanwege bedreigingen, bij andere mensen vanwege corona. Ik weet dus heel goed wat het betekent voor mensen om je persoonlijke vrijheid kwijt te raken.' In de laatste aflevering van Ingelijst sprak ik met de fractievoorzitter van de PVV: Geert Wilders.

 • Wopke Hoekstra (CDA)

  Mar 04 2021

  'Leef het leven. Dat is soms het moeilijkste, maar het belangrijkste dat we met elkaar te doen hebben. Leef het leven en leef het ook in het hier en nu'. In de voorlaatste aflevering van Ingelijst sprak ik met de lijsttrekker van het CDA: Wopke Hoekstra.

 • Sigrid Kaag (D66)

  Mar 03 2021

  'Ik denk dat het wel scheelt dat je niet meer dertig bent en angstvallig overal bij wilt horen. Dat je je minder zorgen maakt over hoe je overkomt. Ik ben gekomen om een bijdrage te leveren en wel ook trouw te blijven aan mezelf'. In de achtste aflevering van Ingelijst sprak ik met de lijsttrekker van D66: Sigrid Kaag.

 • Jesse Klaver (GroenLinks)

  Mar 02 2021

  'Als het gaat over hoe we met elkaar omgaan in de samenleving, mag het allemaal wel een klein beetje liefdevoller'. In de zevende aflevering van Ingelijst sprak ik met de lijsttrekker van GroenLinks: Jesse Klaver.

 • Lilianne Ploumen (PvdA)

  Mar 01 2021

  'Als ik onrecht zie, is het eerste wat ik doe denken 'ik moet iets doen!''. In de zesde aflevering van Ingelijst sprak ik met de lijsttrekker van Partij van de Arbeid: Lilianne Ploumen.

 • Farid Azarkan (DENK)

  Feb 27 2021

  'Ik heb altijd gezegd: ik vind het een nadeel voor de samenleving en voor de politiek dat DENK nodig is. Ik had liever gezien dat wij niet nodig waren.' In de vijfde aflevering van Ingelijst sprak ik met de lijsttrekker van DENK: Farid Azarkan.

 • Lilian Marijnissen (SP)

  Feb 26 2021

  'Het is zo onwerkelijk geweest dat in de Nederlandse politiek zoiets kon gebeuren. Dat maakt je wel kwetsbaar. Ik weet hoe het is om vol in de persoonsbeveiliging te zitten, maar dat gun je niemand.' In de vierde aflevering van Ingelijst sprak ik met de lijsttrekker van de SP: Lilian Marijnissen.

 • Gert-Jan Segers (ChristenUnie)

  Feb 25 2021

  'Er is een deel van de bevolking die echt het gevoel heeft dat er een overheid is die niet het beste met hun voorheeft. Dat vind ik heel erg.' In de derde aflevering van Ingelijst sprak ik met de lijsttrekker van de Christenunie: Gert-Jan Segers.

 • Esther Ouwehand (PvdD)

  Feb 23 2021

  'Die muziekscene van mij heeft dan wel zo'n ruig imago, maar het zijn super lieve mensen allemaal. Ik drink niet, ik rook niet, ik heb ook geen baard, dus ik val ook daar weer een beetje buiten.' In de tweede aflevering van Ingelijst sprak ik met de lijsttrekker van de Partij voor de Dieren: Esther Ouwehand.

 • Thierry Baudet (FvD)

  Feb 22 2021

  'Dit zijn voor mij filmposters. Dit zijn acteurs, geen politici. Ik zie Meg Ryan en Tom Cruise daar. Dit zijn gewoon rollen die ze spelen. Ik zou niet weten hoe je daar bevriend mee kan zijn.' In de eerste aflevering van Ingelijst sprak ik met de lijsttrekker van Forum voor Democratie: Thierry Baudet.