PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Keuken van Utrecht

Keuken van Utrecht is een podcast waarin we interessante Utrechtse streekgenoten met inspirerende ideeën ontmoeten, met als verbindend ingredient: lokaal voedsel. En die ontmoetingen vinden allemaal plaats onder het genot van overheerlijke lokale producten uit de provincie Utrecht. Heb je tips, vragen of wil je reageren n.a.v. de podcast? Mail naar [email protected] De podcast wordt geproduceerd door DutchUncle.tv. Kijk op KeukenvanUtrecht.nl voor meer informatie.

Afleveringen

  • "Ons samenwerking is organisch ontstaan:Frank geeft biertours en Wanting verzorgt bierworkshops"

    Sep 06 2021

    Stel, je hebt een leuke biertour van Utrecht Craft Beer Tours met Frank Beunk gehad en je denkt: "ik wil zelf bierbrouwen maar weet niet hoe"? Geen nood: Wanting Li van bakkerij én brouwerij de Brakkerij verzorgt bierworkshops. Frank en Wanting zijn in deze podcast-aflevering te gast en vertellen ronduit over biertours- en workshops, zelf bier brouwen, (desem)broodbakken, bierstroop, bier chtutney en nog veel meer. Geen zorgen: we proeven ook al dat lekkers! Meer informatie op https://keukenvan....more

  • "Wij hebben een echte Utrechtse samenwerking: Houtens bier, Lopiker kaas en een Zeister amuse"

    Aug 02 2021

    1 + 1 = 3? Wel volgens Jos Eberson van Brouwerij Hommeles uit Houten en Rutger Pekelharing van Oudwijker Kaas uit Lopikerkapel. Zij zijn een samenwerking aangegaan en bieden nu een Proeverij-pakket aan met hun bieren en kazen, aangevuld met een amuse van chefkok John Stoffers van restaurant First uit Zeist. Jos en Rutger zijn de gasten in deze podcast-aflevering en praten voluit over hun samenwerking. En nee, het blijft niet aleen bij praten: we proeven ook héél veel. Alle info is hier te vinden...more

  • "Op onze biologische boerderij De Groene Geer vinden wij het fijn om kleinschaliger te zijn"

    Jul 19 2021

    Biologische groenten, fruit, melk, vlees, kaas, eieren, levensmiddelen, bijzondere boerderijproducten, kamperen, vrijwilligerswerk, stage: aan producten en activiteiten geen te kort bij biologische boerderij de Groene Geer in Nieuwland. Boerin én winkelier Saskia Heikoop is de podcast-gast in deze aflevering. En ja, we proeven weer overheerlijke producten uit de provincie Utrecht. Meer info vind je op https://keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-14.

  • "Met onze eerste druivenoogst maakten we twee wijnen die meteen al zilver en brons wonnen"

    Jul 05 2021

    Toen wijnbouwer Sigrid van Ede van wijngaard Hoog Beek en Royen in Zeist 10 jaar was mocht ze van haar grootvader al een beetje wijn proeven. Die opgedane kennis is haar goed van pas gekomen: de wijn die ze (en met 65 andere vrijwilligers) nu maakt wint bijna elk jaar wel een prijs. Sigrid is in deze podcast-aflevering onze gast. Uiteraard proeven we weer heerlijke streekproducten uit de provincie Utrecht. Meer informatie: keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-13.

  • "Toen we 15 jaar geleden begonnen met de Kastanjeboom werden we voor gek verklaard"

    Jun 21 2021

    Twee gasten in deze Keuken van Utrecht-podcast: moeder Marijke en dochter Gréanne van Middelaar van Landwinkel, melkveebedrijf, schenkerij en zuivelatelier De Kastanjeboom in buurtschap Zevenhuizen in de gemeente Bunschoten-Spakenburg. Wat is een landwinkel? Hoe eet je scoontjes-room? Is Gréanne zakelijker dan haar moeder? Marijke en Gréanne vertellen het allemaal in de podcast. Uiteraard proeven we weer heerlijke streekproducten uit de provincie Utrecht. Meer informatie: https://keukenvan.nl/po...more

  • "In 2026 wil ik dat landgoed Zuylestein een gemengd boerenbedrijf 3.0 is geworden"

    Jun 07 2021

    Onze podcast-gast is behalve architect ook nog eigenaar en beheerder van landgoed Zuylestein: Jemima De Brauwere. Sinds zij het stokje in 2012 heeft overgenomen op Landgoed Zuylestein heeft ze niet stil gezeten. Noorse smaak? Loslopende varkens? Graanvelden? Historische moestuin? Jemima vertelt er alles over in deze podcast. Uiteraard worden er in deze podcast weer volop lokale Utrechtse producten geproefd. Meer informatie vind je op keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-11.

  • "Bij Kipgoed vinden we het logischer om de kip naar de locatie te brengen. En niet het ei"

    May 23 2021

    In deze aflevering is onze gast Jorg Arends van Kipgoed. Hij maakt én verhuurt mobiele kippenhotels die duurzaam en zelfvoorzienend zijn. Uiteraard worden er in deze podcast weer volop lokale Utrechtse producten geproefd. Meer informatie vind je op keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-10.

  • "De wortels uit de supermarkt zijn schoon en recht. Die uit mijn zelfoogst-moestuin zijn dat niet"

    Apr 18 2021

    ast in deze podcast is tuinder Bea van Sprakelaar. Zij is tuinder en eigenaar van de Wijkse Moestuin in Wijk bij Duurstede. De zelfoogst-moestuin is een gemeenschapstuin: klanten en tuinder komen elkaar tegen en leren elkaar kennen. Uiteraard worden er in deze podcast weer volop lokale Utrechtse producten geproefd. Uiteraard worden er in deze podcast weer volop lokale Utrechtse producten geproefd. Meer informatie vind je op keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-9.

  • "Sinds Mijn Boerderijtje eet ik nooit meer bieten uit een potje"

    Apr 04 2021

    Een virtuele moestuin waar je échte groenten kunt telen en oogsten? Het bestaat echt: Mijn Boerderijtje. Paula Meijer weet er alles van en is onze gast in deze Keuken van Utrecht-podcast. Uiteraard worden er weer volop lokale Utrechtse producten geproefd. Meer informatie vind je op keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-8.

  • "Ik ben iemand die veel weet van landschappen en ik bemoei mij graag om dat mooier te krijgen"

    Mar 22 2021

    In deze podcast ontvangen we landschapscoördinator Walter Jaaltink van Stuurgroep Kromme Rijnlandschap. Hij vertelt ronduit over al het mooie dat de Kromme Rijnstreek heeft te beiden. Hoogstambomen, bloemenzaad voor wilde bijen, voedselbos om een paar te noemen. Maar wat vindt hij mooier: de Langbroekerdijk of het Eiland van Schalkwijk? Uiteraard worden er weer volop lokale Utrechtse producten geproefd. Luister (én bekijk) het allemaal in deze podcast. Meer informatie vind je op keukenvan.nl/p...more

  • "Sorry stadsmensen, maar ik zou nog geeneens in de stad kúnnen wonen"

    Mar 08 2021

    In deze podcast ontvangen we Maike van der Maat. Zij is één van de contactpersonen in de provincie Utrecht als je subsidie wilt aan vragen bij Leader, een Europees subsidieprogramma, gericht op het versterken van het platteland. Saaie podcast denk je misschien? Niet als je, behalve Maike, ook nog co-host Sarah aan tafel hebt zitten. Uiteraard worden er weer volop lokale Utrechtse producten geproefd. Meer informatie vind je op https://keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-6.

  • "Wij willen jonge mensen met dementie een rol van betekenis geven op boerderij De Bonte Parels"

    Feb 20 2021

    Adopteer een koe, boerderij-educatie, theatervoorstelling in de wei, vlees -en zuivelverkoop. In deze podcast vertelt boerin Christianne Hennipman over de vele acvtiviteiten op haar biologische melkveehouderij De Bonte Parels in Westbroek. Per 9 maart is er nog een activiteit: Sarah Verkruijssen van Zorggemeenschap Naburen vertelt over haar project voor jonge mensen met dementie die aan de slag gaan bij De Bonte Parels. En dat allemaal onder het genot van veel, heel veel lokale producten. Meer ...more

  • "Bizar, mijn desembrood is goedkoper dan bij de supermarkt"

    Feb 07 2021

    Bakkert Nils Engelman is verliefd en verslaafd op écht brood en heeft een hekel aan toevoegingen. In deze podcast van Keuken van Utrecht vertelt hij o.a. over zijn liefde en verslaving voor desembrood en geeft hij de beste tips hoe je zijn brood kunt nuttigen. Uiteraard neemt hij lokale producten mee om te proeven. Meer info kun je hier vinden: https://keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-4.

  • "Ik wil de rest van mijn leven scharrelkippenvlees-boer zijn"

    Jan 25 2021

    Scharrelkippenvlees-boer (veel scrabble-punten) Erik van Veldhuizen uit Renswoude is de gast in deze podcast. In zijn stal houdt hij 25.000 scharrelkippen die na 56 dagen worden geslacht voor consumptie. Behalve praten over zijn kippen, proeven we ze ook. Maar drinken we ook lokale producten uit de provincie Utrecht. Voor meer informatie, kijk op www.keukenvan.nl/podcast-aflevering-3.

  • "Ik wist echt niet dat er zoveel voedselproducenten in De Bilt zijn"

    Jan 09 2021

    In deze podcast-aflevering is Willy Douma te gast. Zij is voorzitter en mede-organisator van Biltsheerlijk, een platform dat lokaal en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel de normaalste zaak van De Bilt wil maken. Behalve praten over Biltsheerlijk neemt WIlly ook enkele heerlijke producten van Biltsheerlijk mee. Voor meer informatie op www.keukenvan.nl/podcast-aflevering-2.

  • "Met varkens kun je betere gesprekken voeren dan met kippen"

    Dec 23 2020

    Varkensherder, kippenhoeder en Locals Utrecht mede-oprichter Josse Haarhuis vertelt in deze podcast over lease-varkens, kerst bij Huize Haarhuis, de Local Utrecht pop-winkel, wroetende kippen en neemt 2 lekkere streekproducten mee. Meer info kun je hier vinden: https://keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-1.