PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Kiku Miru

Kiku Miru is een verzameling human interest-verhalen. Oftewel, verhalen over mensen zoals jij en ik. Deze verhalen breng ik in de vorm van multimediaal omlijste podcasts. Want het oog wil ook wat. Vandaar dat ik ze op kikumiru.nl omlijst met video, fotografie en tekst.

Afleveringen

 • De avontuurlijke kat

  Nov 24 2021

  Isabel Erkemeij is een groot dierenliefhebber. Toen een periode in haar leven aanbrak dat ze geen dieren kon hebben, had dit een onverwacht groot effect op haar.

 • De hulphond met een zesde zintuig

  May 23 2021

  Wietske Meijer heeft een energiestofwisselingsziekte. Hierdoor laadt haar 'batterij' niet goed op. Soms valt ze flauw. Sinds twee jaar heeft ze een hulphond. Hij is opgeleid voor praktische ondersteuning, maar blijkt ook op een heel ander niveau te kunnen helpen.

 • De kracht van verbinding

  Apr 23 2021

  Sportruiter Dorris Vlas raakte deels verlamd door een auto-ongeluk. Artsen waren duidelijk: dit was het einde van haar carrière. Maar de komst van paarden Ludo en Trendy gaven op wonderlijke wijze een wending aan het verhaal. Luister hieronder de podcast.

 • Het magische konijn

  Mar 23 2021

  Hedy Riesewijk kreeg een konijn als collega. Het konijn heeft eraan bijgedragen dat Hedy een belangrijke keuze maakte in haar leven.

 • Langzaam en speciaal

  Feb 24 2021

  Ruby Martens zat in het voorjaar van 2020 in de put, toen er toevallig een slak op haar pad kwam. En die veranderde alles.