PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Lunar Free Minds Podcast met Jempi Moens

Jempi Moens, founder van het LUNAR Institute, gaat vanaf 2020 ‘de lucht in’ met onze LUNAR Free Minds Podcast. Vanuit de prestigieuze, Amsterdamse VondelCS-studio van AVRO en TROS spreekt Jempi iedere twee weken, bij de nieuwe en de volle maan, met een bij LUNAR betrokken ‘Free Mind’ over leiderschap en organisatieontwikkeling.

Afleveringen

 • Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer en lid van de raad van bestuur van T-Mobile Nederland

  Sep 30 2020

  Jempi Moens in gesprek met Tisha van Lammeren over vermenselijking in een Multinationals. Hoe is het om als vrouw in de top van organisaties te werken waar het nog steeds een mannenbolwerk is? En hoe zit het eigenlijk met de paradoxen: hoe kun je bijvoorbeeld daadkrachtig sturen en tegelijkertijd in verbinding blijven.

 • Mark Blok, Director Corporate Affairs Heineken Nederland

  Jul 05 2020

  Jempi Moens in gesprek met Mark Blok over leiderschap in een corporate organisatie en de rol van corporate communication. Hoe verbind je de purpose van een organisatie aan gedrag van mensen en wat zijn de belangrijkste principes van samenwerking?

 • Talitha Muusse, sociaal ondernemer, spreker en oprichter van vele jongereninitiatieven

  Apr 07 2020

  Jempi Moens in gesprek met Talitha Muusse. Tegen welke vooroordelen en misverstanden lopen jonge professionals aan in samenwerking met andere generaties, wat kunnen we leren van de jonge generatie? Over dit onderwerp en meer gaat deze Podcast (eerder opgenomen dan 8 april). Talitha is sociaal ondernemer, spreker en oprichter van vele jongereninitiatieven. Talitha is de drijvende kracht achter de Energieboot: de accelerator voor young professionals die duurzame energieprojecten ontwikkelen! Recen...more

 • Willemijn Verloop oprichter van Social Enterprise NL en Social Impact Ventures over de impact van sociaal ondernemerschap

  Mar 24 2020

  Jempi Moens in gesprek met Willemijn Verloop over de impact van sociaal ondernemerschap. Is er een revolutie gaande? Maken idealistische en activistische ondernemers een einde aan de oude economie of slokken de multinationals deze wereldverbeteraars op? Over dit onderwerp en meer gaat deze Podcast (deze podcast is eerder opgenomen dan 24 maart).

 • Ynzo van Zanten van Tony’s Chocolonely over het doorleven van een Purpose

  Mar 09 2020

  Jempi Moens in gesprek met Ynzo van Zanten Choco Evangelist bij Tony’s Chocolonely, het hebben van een purpose of het echt doorleven. Bij veel bedrijven overheerst de drang naar controle, beheersing en (korte termijn) resultaat; purpose en duurzaamheid zijn leuk, interessant en door iedereen gewild, niemand is tegen. Is dit echt aan de orde of is het systeem aan het veranderen? Over dit onderwerp en meer gaat deze Podcast.

 • Jeroen Smit over de dilemma's van leiders, duurzaamheid, purpose/betekenis of winstmaximalisatie en aandeelhoudersbelang.

  Feb 23 2020

  Jempi Moens in gesprek met Jeroen Smit over de dilemma's en struggles van leiders over de lange en korte termijn. Gaan we voor duurzaamheid en purpose/betekenis versus aandeelhouderswaarde (maximalisatie van groei en winst), en ook: visionair voor de troepen uitlopen om de wereld te verbeteren en ondertussen elk kwartaal betere cijfers laten zien. Aanleiding is zijn magistrale en meeslepende werk over de ‘grote strijd’ van Unilever topman Paul Polman

 • Farid Tabarki over de veranderende tijdgeest, de transformatie van de maatschappij en de economie.

  Feb 09 2020

  Jempi Moens in gesprek met Farid Tabarki van studio Zeitgeest over de veranderende tijdgeest, de transformatie van de maatschappij en de economie. De grote uitdaging van organisaties en leiders en de overgang naar de vloeibare samenleving. De samenleving waarin vaste structuren en systemen verdwijnen en verandering de enige constante is.

 • Guy van Liemt over het rendement van geluk

  Jan 24 2020

  Op de eerste nieuwe maan van 2020 gaat Jempi Moens in gesprek met bedrijfseconoom Guy van Liemt over het rendement van geluk. Zijn je medewerkers wel bevlogen aan het werk? Wat gebeurt er als je geluk niet benadert als een softe nice-to-have, maar als een zeer impactvolle en interessante KPI. Volgens voorspellingen kampt een kwart van de werknemers in Nederland in 2030 met burn-out klachten. Zijn er manieren om met stress en werkdruk om te gaan?

 • Ad van Nieuwpoort over roeping en reflectie

  Jan 10 2020

  Op de eerste volle maan van 2020 gaat Jempi Moens in gesprek met theoloog Ad van Nieuwpoort, over zingeving, het nut van reflectie, het stellen van hogere doelen, over de noodzaak tot ‘meaningful business’, maar ook een boeiende waarschuwing over technologie. Neemt het ons over? Hebben we het allemaal nog wel een beetje in de hand? Waar willen we naartoe?