Podcast

NU.nl Dit wordt het nieuws

In onze ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in vijftien minuten bij over het nieuws uit de nacht en bespreken we het nieuws dat te gebeuren staat. Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur 's ochtends op NU.nl.

Afleveringen

 • Woensdag 13 december 2017

  Dec 13 2017

  In deze aflevering praten we met filmjournalist Robbert Blokland over Star Wars: The Last Jedi, de nieuwe film draait vanaf nu in de bioscoop. Verder heeft Democraat Doug Jones de Senaatszetel in Alabama gewonnen en hoor je Giel Beelen over zijn Roast op Comedy Central.

 • Dinsdag 12 december 2017

  Dec 12 2017

  In deze aflevering praten we met Thijs Roovers woordvoerder van PO in Actie over de lerarenstaking vandaag. Ook hoor je Mark Slats die meedoet aan de Talisker Whiskey Atlantic Challenge, de zwaarste roeiwedstrijd ter wereld.

 • Maandag 11 december 2017

  Dec 11 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met: Patrick Potgraven van de VID (VerkeersInformatieDienst) over wat je vandaag kan verwachten qua weer en verkeer. Ook hoor je NU.nl redacteur Joris Peters over het vervolg van de zaak Koen Everink en afsluitend bellen we met 3 sterren chef-kok Jonnie Boer van de Librije, over de nieuwe Michelingids.

 • Vrijdag 8 december 2017

  Dec 08 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met: Geert-Jan Edelenbosch van het COC en Lesse van het Openbaar Lyceum Zeist over Paarse Vrijdag en hoor je NU.nl redacteur Lara Zevenberg over zangeres Maan en Patricia Paay.

 • Donderdag 7 december 2017

  Dec 07 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met: Paul Aarts, hoogleraar internationale betrekkingen bij de Universiteit van Amsterdam over het Jeruzalem-besluit en hoor je Marjolein van Tiggelen, van het Nationaal Platform Zwembaden over het 15 miljoenste zwemdiploma.

 • Woensdag 6 december 2017

  Dec 06 2017

  In deze aflevering hoor je NU.nl-redacteur Jeroen Kraan over het Ruslandonderzoek, dat omdat Donald Trump Jr. zich hoogstwaarschijnlijk vandaag zal melden voor de House Intelligence Committee. En we praten met NU.nl-redactrice Lisa van der Wal over de ontruiming van Fort Oranje.

 • Dinsdag 5 december 2017

  Dec 05 2017

  In deze aflevering hoor je NU.nl-redacteur Bart van Dooijeweert over het Russische dopingschandaal en wat dit betekent voor de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Ook zijn we langsgegaan bij de Stichting Amsterdamse Sinterklaascentrale voor de beste tips voor hulpsinterklazen.

 • Maandag 4 december 2017

  Dec 04 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je NU.nl redacteur Edo van der Goot over de Eurogroep opvolger van Jeroen Dijsselbloem en bellen we met Bjorn Zillen van kindercasting bureau Xapp over de strafzaak tegen André Rieu en aan welke regels kinderen zich in de amusementswereld moeten houden.

 • Vrijdag 1 december 2017

  Dec 01 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je NU.nl redacteur Jeroen Kraan over de band tussen president Donald Trump en de media, we bellen met Nicolette Kluijver over Wereld AIds Dag en hoor je Humberto Tan over zijn tentoonstelling in Zwolle.

 • Donderdag 30 november 2017

  Nov 30 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je de Belinda van der Gaag, woordvoerder van het Rode Kruis. We praten met haar over de huidige situatie in Sint Maarten en we bespreken de nieuwe Pixar film Coco en het daarbij behorende succesverhaal van Pixar met filmjournalist Robbert Blokland.

 • Woensdag 29 november 2017

  Nov 29 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je de voorzitter van de PO-raad, Rinda den Besten, over het gesprek met minister Arie Slob over meer geld voor het basisonderwijs. Ook praten we met NU.nl-redacteur Joris Peters over de zaak van voormalig piloot Julio Poch en vertelt Hajo Bruins over de nieuwe Avrotros-serie Papadag.

 • Dinsdag 28 november 2017

  Nov 28 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je Rypke Bakker over de wedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Ierland en de Amerikaanse president Donald Trump onder vuur om 'pocahontas'-opmerking.

 • Maandag 27 november 2017

  Nov 27 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je Patrick Potgraven van de Verkeers Informatie Dienst over het voorkomen van een file in slecht weer en bellen we met CDA-staatssecretaris Knops over zijn reis naar de Bovenwindse Eilanden.

 • Vrijdag 24 november 2017

  Nov 24 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je NU.nl F1-kenner Joost Nederpelt over de laatste Grand Prix van dit jaar en praten we met John de Mol over Talpa Network.

 • Donderdag 23 november 2017

  Nov 23 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je Veilig Verkeer Nederland over telefoongebruik in de auto en praten we met de NU Sport redactie over de UEFA Europa League wedstrijd: SS Lazio tegen Vitesse.

 • Woensdag 22 november 2017

  Nov 22 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je Nienke Endenburg van de Universiteit Utrecht over de opening van het Landelijk Expertisecentrum Dierenmishandeling en de gemeente Amsterdam staat in de rechtbank vanwege de aanpak van reclameflyers.

 • Dinsdag 21 november 2017

  Nov 21 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je NU.nl-redacteur Matthijs LeLoux over de situatie in Zimbabwe en praten we met Rypke Bakker van de redactie NUsport over Feyenoord in de Champions League.

 • Maandag 20 november 2017

  Nov 20 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met NU.nl redacteur Joris Peters over de strafeis in de zaak-Henriquez en hoor je actrice en initiatiefnemer Dewi Reijs over de financieringsronde voor de film Welkom.

 • Vrijdag 17 november 2017

  Nov 17 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering aandacht voor de mogelijke uitzetting van de afgezette Catalaanse leider Carles Puigdemont en hebben we het over 'cosplay', het verkleden als je favoriete film- of seriepesonage.

 • Donderdag 16 november 2017

  Nov 16 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we de directeur van de CliniClowns Coen Abbenhuis over hun 25-jarig bestaan en praten we met NU.nl redacteur Matthijs LeLoux over de situatie in Zimbabwe.

 • Woensdag 15 november 2017

  Nov 15 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de uitspraak van de Raad van State over de gaswinning in Groningen en bespreken we het door Els Smit geschreven boek De nieuwe mode van Oranje met Blauw Bloed-presentator Jeroen Snel.

 • Dinsdag 14 november 2017

  Nov 14 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over bondscoach Dick Advocaat en bellen we met Loes Heijmans-Beek over diabetes.

 • Maandag 13 november 2017

  Nov 13 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met NU.nl redacteur Joris Peters over de zaak van Mitch Henriquez en is het de week van de werkstress.

 • Vrijdag 10 november 2017

  Nov 10 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kleine twintig minuten bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met journalist Robbert Blokland over zijn Zwarte Pieten artikel en bellen we met NPO Radio 2 DJ Ruud de Wild over zijn ontmoeting met U2.

 • Donderdag 9 november 2017

  Nov 09 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met NPO 3FM DJ Wijnand Speelman over Serious Request en hoor NU sport redacteur Rypke Bakker over de laaste wedstrijden van Dick Advocaat.

 • Woensdag 8 november 2017

  Nov 08 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met filmjournalist Robbert Blokland over het grensoverschrijdende gedrag van regisseur Job Gosschalk en een bizar ongeval in Canada met vijf naakte personen.

 • Dinsdag 7 november 2017

  Nov 07 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de burgemeesterverkiezingen in de Amerikaanse stad New York en komen verschillende openbaringen uit de Paradise Papers aan bod.

 • Maandag 6 november 2017

  Nov 06 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de toekomst van de NS en hoor je oprichter van Drog: Ruurd Oosterwoud over hun game met als onderwerp nepnieuws.

 • Vrijdag 3 november 2017

  Nov 03 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de nieuwe iPhone X die vandaag uitkomt, hoor je Frits Spits over het Taaldebat, een roddeloverzicht en praten de politieke verslaggevers je bij over de laatste dag van het regeringsakkoord debat.

 • Donderdag 2 november 2017

  Nov 02 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de tweede dag van de politieke beschouwingen in Den Haag en hoor je waar het beste ziekenhuis van Nederland staat.

 • Woensdag 1 november 2017

  Nov 01 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de politieke beschouwingen vandaag in Den Haag en vanwege de start van de actie Movember tips voor een mooie snor.

 • Dinsdag 31 oktober 2017

  Oct 31 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met de Groningse afdeling van de Nederlandse vereniging van makelaars (NVM) over nieuwe woningmarktcijfers van de regio en bellen we vanwege Halloween met de moderne heks Sylvia Kuiper.

 • Maandag 30 oktober 2017

  Oct 30 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in tien minuten bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met F1 kenner en NU redacteur Joost Nederpelt over de winst van Max Verstappen en laten we je kennis maken met een bijzondere jonge ondernemer.

 • Vrijdag 27 oktober 2017

  Oct 27 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met luchtvaarthistoricus Marc Dierikx over de laaste vlucht van Fokker en hoor je NU tech redacteur Bastiaan Vroegop over de grote Game releases.

 • Donderdag 26 oktober 2017

  Oct 26 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met Oost-Azie expert Rogier Busser over de crematie van koning Bhumibol uit Thailand en Herman van Veen over zijn theater 'marathon' die vanaf vandaag in Carré van start gaat.

 • Woensdag 25 oktober 2017

  Oct 25 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht over de eerste 'Dag van de Vlaai' en hoor je Jeroen Kraan van de NU Tech redactie over de VR technologie.

 • Dinsdag 24 oktober 2017

  Oct 24 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met pers raadsheer van Gerechtshof Den Haag Kiki Plugge over de regiezitting van het proces Wilders en bellen we met Jörgen Raymann over zijn werkzaamheden omtrent 'Wereld Polio Dag'.

 • Formule 1 podcast: 'Straf Verstappen voorbeeld van inconsequentie'

  Oct 23 2017

  In deze speciale podcast blikken we met kenner Joost Nederpelt terug op het Formule 1 weekend in de Verenigde Staten. Daarin kreeg Max Verstappen een tijdstraf voor zijn inhaalactie in de slotronde. De Nederlander liep daardoor een podiumplaats mis en eindigde als vierde.

 • Maandag 23 oktober 2017

  Oct 23 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met politiek verslaggever Edo van der Groot over Rutte III en hoor je Rypke Bakker over de The Best FIFA awards.

 • Vrijdag 20 oktober 2017

  Oct 20 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met Armin van Buuren over zijn samenwerking met Hardwell en hoor je de NU.nl redacteuren over roddels en voetbal.

 • Donderdag 19 oktober 2017

  Oct 19 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met Schrijver Onno Blom over de vandaag uitgekomen biografie van Jan Wolkers en hebben we het over schuilende egels met Dickie van Riemsdijk van egelopvang te Haarlem.

 • Woensdag 18 oktober 2017

  Oct 18 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de het jubileum van het Donald Duck weekblad en hebben we uitgaanstips voor tijdens het Amsterdam Dance Event.

 • Dinsdag 17 oktober 2017

  Oct 17 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de eerste 3D-geprinte fietsersbrug ter wereld en bellen we met Henk Schiffmacher over een nieuw soort speculaas.

 • Maandag 16 oktober 2017

  Oct 16 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je entertainment redacteur Lara Zevenberg over het jubileum van de Kardashians en Jeroen Kraan van de tech redactie over de aftapwet.

 • Vrijdag 13 oktober 2017

  Oct 13 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je Wilfred Janssen van Weerplaza over het mogelijke barbecueweer en praten wij met documentaire maker Thijs Zeeman over de zaak Frank Masmeijer.

 • Donderdag 12 oktober 2017

  Oct 12 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je Lara Zevenberg over het Televizier-Ring Gala en bespreken wij Nederland insectenland.

 • Woensdag 11 oktober 2017

  Oct 11 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je Joris Peters over de zoektocht naar de vermiste Anne uit Utrecht en hoor je Arjen Robben over zijn laatste wedstrijd voor Oranje.

 • Dinsdag 10 oktober 2017

  Oct 10 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je Rypke Bakker over de laatste hoop van het Nederlands elftal en bellen we met Professor Esther Middelkoop over 'Kweekhuid' en de ontwikkelingen daarvan.

 • Maandag 9 oktober 2017

  Oct 09 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je politiek verslaggever Edo van der Goot over het aanstaande regeerakkoord en bellen we met Giel Beelen over zijn nieuwe ochtendprogramma op Radio Veronica.

 • Vrijdag 6 oktober 2017

  Oct 06 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je NU.nl Sportredacteur Rypke Bakker over Nederland - Wit-Rusland en praten wij over het regeerakkoord.

 • Donderdag 5 oktober 2017

  Oct 05 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je NU.nl eindredacteur Lucas Benschop over de lerarenstaking en spreken we met Keukenhof-directeur Bart Siemerink over de voorbereidingen voor volgend jaar.

 • Woensdag 4 oktober 2017

  Oct 04 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in vijftien minuten bij over het nieuws uit de nacht en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je het aftreden van minister van Defensie Jeanine Hennis en blikken we vooruit op de start van de Kinderboekenweek.

 • Pilot: Dit wordt het nieuws

  Sep 27 2017

  Pilot: Dit wordt het nieuws by NU.nl Dit wordt het nieuws