Podcast

NU.nl Dit wordt het nieuws

In onze ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in vijftien minuten bij over het nieuws uit de nacht en bespreken we het nieuws dat te gebeuren staat. Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur 's ochtends op NU.nl.

Afleveringen

 • Vrijdag 16 februari 2018

  Feb 16 2018

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat er deze dag zal spelen. In deze aflevering hebben we het over of er ooit vrede komt tussen Noord en Zuid-Korea. Zeker nu het lijkt dat met de Winterspelen de eerste stappen worden gezet. We praten hierover met journalist Robbert Blokland. Dit weekend is de Huishoudbeurs en we bellen met Nicole Babay beursmanager van de Huishoudbeurs. Wij vroegen haar waarom je naar deze beurs zo...more

 • Donderdag 15 februari 2018

  Feb 15 2018

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat er deze dag zal spelen. In deze aflevering hebben we het over hoe kinderen ooit kankervrij zullen worden. Hierover spreken we met Frits Hirschstein van KIKA. Vanavond zal in Amsterdam in het teken staan van het Chinees Nieuwjaar. Dit zullen ze vieren met veel vuurwerk op de Dam. We bellen met zakenman en organisator Won Yip. Ten slot bellen we ook nog met onze man in Zuid-Korea, ...more

 • Woensdag 14 februari 2018

  Feb 14 2018

  In deze aflevering hebben we het met Thijs Roovers van PO in Actie over de lerarenstaking in het noorden van Nederland. Ook bellen we met NU.nl-redacteur Mark Leene in Zuid-Korea over supporters op de Winterspelen. En het eerste gedeelte van het stationsplein nabij Utrecht Centraal wordt geopend, daarover hangt projectleider Douwe Post aan de telefoon.

 • Dinsdag 13 februari 2018

  Feb 13 2018

  In deze aflevering praten we over de situatie rondom minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra. Hoe gaat het met zijn reputatie? Ook hoor je Gerard Ekdom over Wereld Radio Dag en we hebben zoals gewoonlijk contact met onze verslaggevers in Zuid-Korea vanwege de Olympische Winterspelen.

 • Maandag 12 februari 2018

  Feb 12 2018

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat er deze dag zal spelen. In deze aflevering praten we over de uitreiking van de Edison Pop awards. Want hoe klinkt muziekland Nederland in 2018? Dat vroegen wij aan juryvoorzitter en NPO Radio 2-dj Ruud de Wild. Ook bellen we met onze man in Zuid-Korea Mark Leene. We praten over de Olympische Winterspelen en de verdere kansen voor TeamNL.

 • Vrijdag 9 februari 2018

  Feb 09 2018

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat er deze dag zal spelen. In deze aflevering praten we over de start van de Olympische Spelen. NUsport-redacteur Daan de Ridder is onze man in Zuid-Korea en wij spraken hem vanochtend om te vragen hoe de trip tot nu toe is verlopen. Ook hoor je hoogleraar psychologie Paul van Lange en hij kan ons alles vertellen over de magie achter carnaval.

 • Donderdag 8 februari 2018

  Feb 08 2018

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat er deze dag zal spelen. In deze aflevering praten we over Koe Zus (maatje van koe Hermien) die arriveert bij het koeienrusthuis De Leemweg, in Friesland. Wij belden met Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren. Ook bespreken we vandaag of er een verband is tussen afkomst en intelligentie.

 • Woensdag 7 februari 2018

  Feb 07 2018

  In deze aflevering bellen we met Raymond Klaassen van Weerplaza of we nou eindelijk kunnen schaatsen op natuurijs. Ook praten we met Wilbert Zuil van de economieredactie over waarom de beurzen zo hard dalen en wat we daar eigenlijk van merken.

 • Dinsdag 6 februari 2018

  Feb 06 2018

  In deze aflevering praten we met politiek verslaggever Avinash Bhikhie over de donorwet in de Eerste Kamer en bellen we met ruimtevaartdeskundige Arno Wielders over de lancering van de Falcon Heavy van SpaceX.

 • Maandag 5 februari 2018

  Feb 05 2018

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat er deze dag zal spelen. In deze aflevering praten we je samen met NU.nl-redacteur Joris Peters bij over het proces tegen Willem Holleeder en we praten over de week van het oorsuizen. Want wat is de huidige status van de Nederlandse oren? We belden met het UMC Utrecht.

 • Vrijdag 2 februari 2018

  Feb 02 2018

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat er deze dag zal spelen. In deze aflevering praten we met NU.nl-redacteur Joost Nederpelt over het 75 jarig jubileum van de Slag om Stalingrad en je hoort entertainment redacteur Jorieke van Noorloos over of je nu nog kan overleven als ouder op het schoolplein na het succes van de Luizenmoeder.

 • Donderdag 1 februari 2018

  Feb 01 2018

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat er deze dag zal spelen. In deze aflevering praten we met Kees Knuls over de herdenking van de watersnoodramp van 65 jaar geleden en je hoort NUTech redacteur Bastiaan Vroegop over zijn visie op de kwartaalcijfers van Apple en hoe de iPhone X presteert.

 • Woensdag 31 januari 2018

  Jan 31 2018

  In deze aflevering praten we je samen met NU.nl-redacteur Job van der Plicht bij over de State of the Union van Donald Trump en een kraker in de KNVB-Beker: Feyenoord tegen PSV.

 • Dinsdag 30 januari 2018

  Jan 30 2018

  In deze aflevering praten we met politiek verslaggever Avinash Bhikhie over de actieve donorregistratie die wordt besproken in de Eerste Kamer en Rutger Otto van de NUtech-redactie is aan het woord over de DDoS-aanvallen.

 • Maandag 29 januari 2018

  Jan 29 2018

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat er deze dag zal spelen. In deze aflevering aandacht voor de loting van het Eurovisie Songfestival. Waar zal Waylon mogen spelen in de eerste of tweede halve finale. Wij belde Cornald Maas om te kijken hoe die loting precies gaat. Ook belde wij met acteur Juvat Westendorp over de week van het vergeten kind. Hij is daar ambassadeur van en kan alles vertellen.

 • Vrijdag 26 januari 2018

  Jan 26 2018

  In deze aflevering aandacht voor: De Nationale Holocaust Herdenking van aanstaande zondag. We praten over het belang van deze herdenking en hoe het de komende jaren eruit gaat zien. Dit doen we met de voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité, Jacques Grishaver. Ook bespreken we de jubileumeditie van de Tuinvogeltelling. Wat moeten we hier bij voorstellen en wat moet je doen als je gaat tellen. We bellen met Chris-Jan van der Heijden van Vogelbescherming Nederland. Ten slot bellen we ook ...more

 • Donderdag 25 januari 2018

  Jan 25 2018

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat er deze dag zal spelen. In deze aflevring aandacht voor de aanhoudende griepepidemie en wat er tegen te doen valt. Wij belde met Gé Donker, woordvoerder van Nivel, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg. Ook zal vandaag verschillende radiomakers in de prijzen vallen. Dit door de uitreiking van de Gouden Radioring. Dit is een publieksprijs voor Nederlandse ...more

 • Woensdag 24 januari 2018

  Jan 24 2018

  In deze aflevring aandacht voor de uitreiking van de Gouden Loeki, daarover praten we met mediajournalist Maarten Hafkamp van het vakblad Adformtie. En deze ochtend worden kinderen door heel het land voorgelezen tijdens het voorleesontbijt. Daarover hebben we Peter Rosendaal, woordvoerder van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, aan de telefoon.

 • Dinsdag 23 januari 2018

  Jan 23 2018

  In deze aflevering bespreken we met entertainmentredacteur Lara Zevenberg de Oscar-nominaties en bellen we met Lisa van der Wal van de redactie over het hoger beroep over de dalende woningprijzen in Groningen.

 • Maandag 22 januari 2018

  Jan 22 2018

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat er deze dag zal spelen. In deze aflevering praten we met Radio- en tv-presentator Eric Corton over de premiere die hij vanavond heeft van de voorstelling 'Ma'. Het bestseller boek 'Ma' komt uit 2015 en was geschreven door Hugo Borst. Wij belde met Eric Corton om te vragen, hoe het is om te werken met een boek dat zo geliefd is. Ook bespreken we dat België mogelijk vandaag zijn ...more

 • Vrijdag 19 januari 2018

  Jan 19 2018

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat er deze dag zal spelen. In deze aflevering praten we met NU.nl redacteur Matthijs le Loux over 1 jaar president Donald Trump. Natuurlijk gaan we met NUSport redacteur Rypke Bakker praten over de 'klassieker' Ajax-Feyenoord. Ook in deze podcast een speciale reportage, opgenomen bij de bijna rijdende Noord-Zuidlijn. Zaterdag geven ze bezoekers de kans om een testritje te maken. Da...more

 • Donderdag 18 januari 2018

  Jan 18 2018

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat er deze dag zal spelen. In deze aflevering praten we met Harry Geurts van het KNMI over de westerstorm van vandaag en je hoort Martin Klomp van de TU Delft over acht speciale robots, die vandaag gepresenteerd zullen worden.

 • Woensdag 17 januari 2018

  Jan 17 2018

  In deze aflevering praten we met Robert Meijerink, programmeur bij Eurosonic Noorderslag, over de focus op Denemarken en het debat rondom rapper Boef. Ook bellen we met Miriam van Bree over nieuwe biologische producten op de Biobeurs in Zwolle.

 • Dinsdag 16 januari 2018

  Jan 16 2018

  In deze aflevering bespreken we met Amerikadeskundige Jan Postma de voortgang van het Ruslandonderzoek in de VS en je hoort politiek redacteur van NU.nl, Edo van der Goot, over het debat in de Tweede Kamer over de Groningse gaswinning.

 • Maandag 15 januari 2018

  Jan 15 2018

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering bespreken we met NU.nl redacteur Joris Peters de zaak tegen politiemol Mark M. en hoor je NUSport redacteur Rypke Bakker over de 106e editie van de Australian Open.

 • Vrijdag 12 januari 2018

  Jan 12 2018

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering bespreken we de start van het EK Shorttrack met NUSport-redacteur Daan de Ridder en Tamara Awwad van de NU.nl economieredactie geeft je tips en tricks over het beleggen in cryptovaluta.

 • Donderdag 11 januari 2018

  Jan 11 2018

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering bespreken we de kansen voor een medicijn tegen parkinson en alzheimer met Neuroloog Bas Bloem, tevens directeur van het Parkinson Centrum Nijmegen. Ook praten we met NU.nl-redacteur Lisa van der Wal over het advies wat de NAM heeft gegeven over de gaswinning in Groningen.

 • Woensdag 10 januari 2018

  Jan 10 2018

  In deze aflevering bespreken we het hoogwater in Nederland met Harold van Waveren, voorzitter Landelijke Coördinatiecommissie Overstromingsdreiging bij Rijkswaterstaat. Ook gaat de Vakantiebeurs vandaag van start, een van de bijzondere reisbestemmingen is Noord-Korea. Leonieke Glasbergen van reisorganisatie Your Planet vertelt ons over het communistische land.

 • Dinsdag 9 januari 2018

  Jan 09 2018

  In deze aflevering praten we met Korea-expert Remco Breuker over de gesprekken tussen Noord- en Zuid-Korea. Ook hoor je Carin van Berkel van de ANWB over het leukste uitje in het binnen- en buitenland.

 • Maandag 8 januari 2018

  Jan 08 2018

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met NU.nl entertainment redacteur Sjan Verhoeven over de 75e editie van de Golden Globes en je hoort NUTech redacteur Bastiaan Vroegop over de CES (de grootste techbeurs ter wereld) die vandaag van start gaat. Wil jij een kijkje achter de schermen vanaf CES, de grootste gadgetbeurs ter wereld? Onze verslaggevers Jeroen en Bas houden...more

 • Vrijdag 5 januari 2018

  Jan 05 2018

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met programmamaker voor RTL7 Allard Kalff over de start van de Dakar Rally en in het roddeloverzicht hoor je Lara Zevenberg over de bewogen week van rapper Boef.

 • Donderdag 4 januari 2018

  Jan 04 2018

  In deze aflevering praten we met Paula Verhoef, CAO onderhandelaar bij de vakbond FNV over de OV-staking van vandaag. Verder bespreken we ook nog de strafzaak tegen de bestuursleden van motorclub Satudarah.

 • Woensdag 3 januari 2018

  Jan 03 2018

  In deze aflevering praten we met Diana Woei van Weerplaza over de westerstorm die over Nederland raast en bellen we met Monique Broekhuizen van de Verkeersinformatiedienst over wat de weersomstandigheden betekenen voor het verkeer.

 • Dinsdag 2 januari 2018

  Jan 02 2018

  In deze aflevering onder meer aandacht voor de nieuwe wereldkampioen darts Rob Cross en hebben we het over composthopen in de binnenstad van Amsterdam.

 • Eindejaarspodcast: NU.nl-hoofdredacteur beantwoordt lezersvragen

  Dec 29 2017

  Eindejaarspodcast: NU.nl-hoofdredacteur beantwoordt lezersvragen by NU.nl Dit wordt het nieuws

 • Eindejaarspodcast: Het jaar van de verkiezingen en langste formatie ooit

  Dec 28 2017

  In deze eindejaarsaflevering gaan we in gesprek met NU.nl-verslaggever Avi Bhikhie over de Tweede Kamerverkiezingen en de langste formatie ooit in de recente parlementaire geschiedenis.

 • Eindejaarspodcast: Het jaar van de zaak Mitch Henriquez

  Dec 27 2017

  Eindejaarspodcast: Het jaar van de zaak Mitch Henriquez by NU.nl Dit wordt het nieuws

 • Eindejaarspodcast: Het jaar van #metoo

  Dec 26 2017

  In deze eindejaarsaflevering gaan we in gesprek met NU.nl-redacteur Lara Zevenberg over het jaar van #metoo.

 • Eindejaarspodcast: Het jaar van Donald Trump als president van Amerika

  Dec 25 2017

  Eindejaarspodcast: Het jaar van Donald Trump als president van Amerika by NU.nl Dit wordt het nieuws

 • Eindejaarspodcast: Het jaar van Max Verstappen in de Formule 1

  Dec 24 2017

  In deze eindejaarsaflevering gaan we in gesprek met Formule 1-kenner en NU.nl-redacteur Joost Nederpelt over het jaar van Max Verstappen.

 • Vrijdag 22 december 2017

  Dec 22 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met Heleen de Geest van de ANWB over de vakantiedrukte, je hoort NUSport redacteur Rypke Bakker over het komende voetbalweekend en we bellen met Domien Verschuuren over zijn Serious Request avonturen.

 • Donderdag 21 december 2017

  Dec 21 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met NU.nl redacteur Joris Peters over de uitspraak omtrent de zaak Mitch Henriquez. Ook hoor je Bastiaan Vroegop van de NUTech redactie over Uber en het feit dat ze hun taxivergunningen kwijtraken.

 • Woensdag 20 december 2017

  Dec 20 2017

  In deze aflevering praten we met hoogleraar criminologie Arjan Blokland over het mogelijke verbod op motorclub Bandidos en bellen we met Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming over het afschieten van damherten in Noord- en Zuid-Holland.

 • Dinsdag 19 december 2017

  Dec 19 2017

  In deze aflevering praten we met NU.nl redacteur Daan de Ridder over het sportgala van dinsdagavond en hoor je NU.nl redacteur Joris Peters over de Zes van Breda.

 • Maandag 18 december 2017

  Dec 18 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met NU.nl redacteur Rikki Hendriks over haar reis met het Rode Kruis naar Nigeria en hoor je scheidingsdeskundige Margriet Steenbergen over het co-ouderschap.

 • Vrijdag 15 december 2017

  Dec 15 2017

  Vrijdag 15 december 2017 by NU.nl Dit wordt het nieuws

 • Donderdag 14 december 2017

  Dec 14 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met NU.nl redacteur Joris Peters over een gezinsdrama in Lopik en je hoort NUSport redacteur Jeroen Bijma over Michael van Gerwen en het aankomende WK Darts.

 • Woensdag 13 december 2017

  Dec 13 2017

  In deze aflevering praten we met filmjournalist Robbert Blokland over Star Wars: The Last Jedi, de nieuwe film draait vanaf nu in de bioscoop. Verder heeft Democraat Doug Jones de Senaatszetel in Alabama gewonnen en hoor je Giel Beelen over zijn Roast op Comedy Central.

 • Dinsdag 12 december 2017

  Dec 12 2017

  In deze aflevering praten we met Thijs Roovers woordvoerder van PO in Actie over de lerarenstaking vandaag. Ook hoor je Mark Slats die meedoet aan de Talisker Whiskey Atlantic Challenge, de zwaarste roeiwedstrijd ter wereld.

 • Maandag 11 december 2017

  Dec 11 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met: Patrick Potgraven van de VID (VerkeersInformatieDienst) over wat je vandaag kan verwachten qua weer en verkeer. Ook hoor je NU.nl redacteur Joris Peters over het vervolg van de zaak Koen Everink en afsluitend bellen we met 3 sterren chef-kok Jonnie Boer van de Librije, over de nieuwe Michelingids.

 • Vrijdag 8 december 2017

  Dec 08 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met: Geert-Jan Edelenbosch van het COC en Lesse van het Openbaar Lyceum Zeist over Paarse Vrijdag en hoor je NU.nl redacteur Lara Zevenberg over zangeres Maan en Patricia Paay.

 • Donderdag 7 december 2017

  Dec 07 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met: Paul Aarts, hoogleraar internationale betrekkingen bij de Universiteit van Amsterdam over het Jeruzalem-besluit en hoor je Marjolein van Tiggelen, van het Nationaal Platform Zwembaden over het 15 miljoenste zwemdiploma.

 • Woensdag 6 december 2017

  Dec 06 2017

  In deze aflevering hoor je NU.nl-redacteur Jeroen Kraan over het Ruslandonderzoek, dat omdat Donald Trump Jr. zich hoogstwaarschijnlijk vandaag zal melden voor de House Intelligence Committee. En we praten met NU.nl-redactrice Lisa van der Wal over de ontruiming van Fort Oranje.

 • Dinsdag 5 december 2017

  Dec 05 2017

  In deze aflevering hoor je NU.nl-redacteur Bart van Dooijeweert over het Russische dopingschandaal en wat dit betekent voor de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Ook zijn we langsgegaan bij de Stichting Amsterdamse Sinterklaascentrale voor de beste tips voor hulpsinterklazen.

 • Maandag 4 december 2017

  Dec 04 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je NU.nl redacteur Edo van der Goot over de Eurogroep opvolger van Jeroen Dijsselbloem en bellen we met Bjorn Zillen van kindercasting bureau Xapp over de strafzaak tegen André Rieu en aan welke regels kinderen zich in de amusementswereld moeten houden.

 • Vrijdag 1 december 2017

  Dec 01 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je NU.nl redacteur Jeroen Kraan over de band tussen president Donald Trump en de media, we bellen met Nicolette Kluijver over Wereld AIds Dag en hoor je Humberto Tan over zijn tentoonstelling in Zwolle.

 • Donderdag 30 november 2017

  Nov 30 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je de Belinda van der Gaag, woordvoerder van het Rode Kruis. We praten met haar over de huidige situatie in Sint Maarten en we bespreken de nieuwe Pixar film Coco en het daarbij behorende succesverhaal van Pixar met filmjournalist Robbert Blokland.

 • Woensdag 29 november 2017

  Nov 29 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je de voorzitter van de PO-raad, Rinda den Besten, over het gesprek met minister Arie Slob over meer geld voor het basisonderwijs. Ook praten we met NU.nl-redacteur Joris Peters over de zaak van voormalig piloot Julio Poch en vertelt Hajo Bruins over de nieuwe Avrotros-serie Papadag.

 • Dinsdag 28 november 2017

  Nov 28 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je Rypke Bakker over de wedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Ierland en de Amerikaanse president Donald Trump onder vuur om 'pocahontas'-opmerking.

 • Maandag 27 november 2017

  Nov 27 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je Patrick Potgraven van de Verkeers Informatie Dienst over het voorkomen van een file in slecht weer en bellen we met CDA-staatssecretaris Knops over zijn reis naar de Bovenwindse Eilanden.

 • Vrijdag 24 november 2017

  Nov 24 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je NU.nl F1-kenner Joost Nederpelt over de laatste Grand Prix van dit jaar en praten we met John de Mol over Talpa Network.

 • Donderdag 23 november 2017

  Nov 23 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je Veilig Verkeer Nederland over telefoongebruik in de auto en praten we met de NU Sport redactie over de UEFA Europa League wedstrijd: SS Lazio tegen Vitesse.

 • Woensdag 22 november 2017

  Nov 22 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je Nienke Endenburg van de Universiteit Utrecht over de opening van het Landelijk Expertisecentrum Dierenmishandeling en de gemeente Amsterdam staat in de rechtbank vanwege de aanpak van reclameflyers.

 • Dinsdag 21 november 2017

  Nov 21 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je NU.nl-redacteur Matthijs LeLoux over de situatie in Zimbabwe en praten we met Rypke Bakker van de redactie NUsport over Feyenoord in de Champions League.

 • Maandag 20 november 2017

  Nov 20 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met NU.nl redacteur Joris Peters over de strafeis in de zaak-Henriquez en hoor je actrice en initiatiefnemer Dewi Reijs over de financieringsronde voor de film Welkom.

 • Vrijdag 17 november 2017

  Nov 17 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering aandacht voor de mogelijke uitzetting van de afgezette Catalaanse leider Carles Puigdemont en hebben we het over 'cosplay', het verkleden als je favoriete film- of seriepesonage.

 • Donderdag 16 november 2017

  Nov 16 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we de directeur van de CliniClowns Coen Abbenhuis over hun 25-jarig bestaan en praten we met NU.nl redacteur Matthijs LeLoux over de situatie in Zimbabwe.

 • Woensdag 15 november 2017

  Nov 15 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de uitspraak van de Raad van State over de gaswinning in Groningen en bespreken we het door Els Smit geschreven boek De nieuwe mode van Oranje met Blauw Bloed-presentator Jeroen Snel.

 • Dinsdag 14 november 2017

  Nov 14 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over bondscoach Dick Advocaat en bellen we met Loes Heijmans-Beek over diabetes.

 • Maandag 13 november 2017

  Nov 13 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met NU.nl redacteur Joris Peters over de zaak van Mitch Henriquez en is het de week van de werkstress.

 • Vrijdag 10 november 2017

  Nov 10 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kleine twintig minuten bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met journalist Robbert Blokland over zijn Zwarte Pieten artikel en bellen we met NPO Radio 2 DJ Ruud de Wild over zijn ontmoeting met U2.

 • Donderdag 9 november 2017

  Nov 09 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met NPO 3FM DJ Wijnand Speelman over Serious Request en hoor NU sport redacteur Rypke Bakker over de laaste wedstrijden van Dick Advocaat.

 • Woensdag 8 november 2017

  Nov 08 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met filmjournalist Robbert Blokland over het grensoverschrijdende gedrag van regisseur Job Gosschalk en een bizar ongeval in Canada met vijf naakte personen.

 • Dinsdag 7 november 2017

  Nov 07 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de burgemeesterverkiezingen in de Amerikaanse stad New York en komen verschillende openbaringen uit de Paradise Papers aan bod.

 • Maandag 6 november 2017

  Nov 06 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de toekomst van de NS en hoor je oprichter van Drog: Ruurd Oosterwoud over hun game met als onderwerp nepnieuws.

 • Vrijdag 3 november 2017

  Nov 03 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de nieuwe iPhone X die vandaag uitkomt, hoor je Frits Spits over het Taaldebat, een roddeloverzicht en praten de politieke verslaggevers je bij over de laatste dag van het regeringsakkoord debat.

 • Donderdag 2 november 2017

  Nov 02 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de tweede dag van de politieke beschouwingen in Den Haag en hoor je waar het beste ziekenhuis van Nederland staat.

 • Woensdag 1 november 2017

  Nov 01 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de politieke beschouwingen vandaag in Den Haag en vanwege de start van de actie Movember tips voor een mooie snor.

 • Dinsdag 31 oktober 2017

  Oct 31 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met de Groningse afdeling van de Nederlandse vereniging van makelaars (NVM) over nieuwe woningmarktcijfers van de regio en bellen we vanwege Halloween met de moderne heks Sylvia Kuiper.

 • Maandag 30 oktober 2017

  Oct 30 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in tien minuten bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met F1 kenner en NU redacteur Joost Nederpelt over de winst van Max Verstappen en laten we je kennis maken met een bijzondere jonge ondernemer.

 • Vrijdag 27 oktober 2017

  Oct 27 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met luchtvaarthistoricus Marc Dierikx over de laaste vlucht van Fokker en hoor je NU tech redacteur Bastiaan Vroegop over de grote Game releases.

 • Donderdag 26 oktober 2017

  Oct 26 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met Oost-Azie expert Rogier Busser over de crematie van koning Bhumibol uit Thailand en Herman van Veen over zijn theater 'marathon' die vanaf vandaag in Carré van start gaat.

 • Woensdag 25 oktober 2017

  Oct 25 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht over de eerste 'Dag van de Vlaai' en hoor je Jeroen Kraan van de NU Tech redactie over de VR technologie.

 • Dinsdag 24 oktober 2017

  Oct 24 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met pers raadsheer van Gerechtshof Den Haag Kiki Plugge over de regiezitting van het proces Wilders en bellen we met Jörgen Raymann over zijn werkzaamheden omtrent 'Wereld Polio Dag'.

 • Formule 1 podcast: 'Straf Verstappen voorbeeld van inconsequentie'

  Oct 23 2017

  In deze speciale podcast blikken we met kenner Joost Nederpelt terug op het Formule 1 weekend in de Verenigde Staten. Daarin kreeg Max Verstappen een tijdstraf voor zijn inhaalactie in de slotronde. De Nederlander liep daardoor een podiumplaats mis en eindigde als vierde.

 • Maandag 23 oktober 2017

  Oct 23 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met politiek verslaggever Edo van der Groot over Rutte III en hoor je Rypke Bakker over de The Best FIFA awards.

 • Vrijdag 20 oktober 2017

  Oct 20 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met Armin van Buuren over zijn samenwerking met Hardwell en hoor je de NU.nl redacteuren over roddels en voetbal.

 • Donderdag 19 oktober 2017

  Oct 19 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met Schrijver Onno Blom over de vandaag uitgekomen biografie van Jan Wolkers en hebben we het over schuilende egels met Dickie van Riemsdijk van egelopvang te Haarlem.

 • Woensdag 18 oktober 2017

  Oct 18 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de het jubileum van het Donald Duck weekblad en hebben we uitgaanstips voor tijdens het Amsterdam Dance Event.

 • Dinsdag 17 oktober 2017

  Oct 17 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de eerste 3D-geprinte fietsersbrug ter wereld en bellen we met Henk Schiffmacher over een nieuw soort speculaas.

 • Maandag 16 oktober 2017

  Oct 16 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je entertainment redacteur Lara Zevenberg over het jubileum van de Kardashians en Jeroen Kraan van de tech redactie over de aftapwet.

 • Vrijdag 13 oktober 2017

  Oct 13 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je Wilfred Janssen van Weerplaza over het mogelijke barbecueweer en praten wij met documentaire maker Thijs Zeeman over de zaak Frank Masmeijer.

 • Donderdag 12 oktober 2017

  Oct 12 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je Lara Zevenberg over het Televizier-Ring Gala en bespreken wij Nederland insectenland.

 • Woensdag 11 oktober 2017

  Oct 11 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je Joris Peters over de zoektocht naar de vermiste Anne uit Utrecht en hoor je Arjen Robben over zijn laatste wedstrijd voor Oranje.

 • Dinsdag 10 oktober 2017

  Oct 10 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je Rypke Bakker over de laatste hoop van het Nederlands elftal en bellen we met Professor Esther Middelkoop over 'Kweekhuid' en de ontwikkelingen daarvan.

 • Maandag 9 oktober 2017

  Oct 09 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je politiek verslaggever Edo van der Goot over het aanstaande regeerakkoord en bellen we met Giel Beelen over zijn nieuwe ochtendprogramma op Radio Veronica.

 • Vrijdag 6 oktober 2017

  Oct 06 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je NU.nl Sportredacteur Rypke Bakker over Nederland - Wit-Rusland en praten wij over het regeerakkoord.

 • Donderdag 5 oktober 2017

  Oct 05 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je NU.nl eindredacteur Lucas Benschop over de lerarenstaking en spreken we met Keukenhof-directeur Bart Siemerink over de voorbereidingen voor volgend jaar.

 • Woensdag 4 oktober 2017

  Oct 04 2017

  In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in vijftien minuten bij over het nieuws uit de nacht en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je het aftreden van minister van Defensie Jeanine Hennis en blikken we vooruit op de start van de Kinderboekenweek.

 • Pilot: Dit wordt het nieuws

  Sep 27 2017

  Pilot: Dit wordt het nieuws by NU.nl Dit wordt het nieuws