PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

PieterFrijters

Welkom op het podcastkanaal van Pieter Frijters. Je vindt hier presentatietips en informatie over storytelling, spreekangst, onzekerheid, angsten, stress, assertiviteit, stotteren, stottertherapie, burn-outklachten, burn-outbehandeling, burn-outcoaching, overspannenheid, therapie en coaching.

Afleveringen

 • Afl. 16 Time Management

  Mar 10 2020

  Hoe ga je wijs om met je tijd? Zodat je qua werk optimaal presteert, fit blijft, en er voldoende ruimte is voor de dingen en mensen die belangrijk voor je zijn?

 • Afl. 15 Twee BN-ers over hun angsten

  Mar 03 2020

  In deze podcast praten we over het open en eerlijke gesprek tussen presentator Matthijs van Nieuwkerk en hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder over hun rijangst, vliegangst en hypochondrie in DWDD. Welk effect heeft zo'n uitzending en zijn deze kampioenen in vermijdingsgedrag echt niet van hun angst af te helpen?

 • afl. 14 Zin en Onzin van Visualiseren

  Feb 25 2020

  Visualiseren is een krachtig instrument. Je kunt er jezelf enorm mee helpen, maar ook je problemen drastisch verergeren. In deze podcast leg ik uit in welke gevallen visualisatie uit den boze is en waarom. Maar ook wanneer je het wel succesvol kunt inzetten en op welke wijze. 

 • afl. 13 Het Slechtste Wat Je Voor Iemand Kunt Doen

  Feb 18 2020

  Wat is het slechtste dat je voor iemand kunt doen waardoor pijn/ problemen van die ander erger worden? Bijvoorbeeld als het gaat om je kinderen, of anderen die belangrijk voor je zijn? Robin en ik praten hierover in deze podcastaflevering.

 • afl. 12 Het Toppunt van Onzekerheid

  Feb 11 2020

  In deze podcastaflevering praten we over het toppunt van onzekerheid: geen hulp durven vragen wanneer je een probleem hebt.  Bijvoorbeeld omdat je je schaamt, bang bent om afgewezen te worden of dat je zult falen wanneer je hulp aanvaart. 

 • afl. 11 Het Verschil Tussen een Goede Spreker en een Professioneel spreker

  Feb 04 2020

  Wat onderscheidt een professioneel spreker van een goede spreker? Met de voorbeelden en informatie uit deze podcastaflevering wordt duidelijk hoe jij jezelf verder kunt ontwikkelen tot een spreker van formaat.

 • afl.10 Kwetsbaarheid en Zelfvertrouwen

  Jan 28 2020

  Waarom durven de meeste mensen zich niet kwetsbaar op te stellen, maar zouden ze dit beter wel kunnen doen? Wat is het toppunt van onzekerheid en hoe los je dit op? In deze podcast leer je hoe je schaamte en schijnbare zwaktes omzet in power.

 • afl. 9 's Werelds Grootste Angst

  Jan 21 2020

  De angst die het meeste voorkomt bij mensen wereldwijd is de angst voor wat een ander van jou vindt. Bijna iedereen lijdt hier wel in meer of mindere mate aan. In deze podcast vertellen we je wat je hier aan kunt doen.

 • afl. 8 Denken en Presenteren

  Jan 14 2020

  Waarom is denken over wat je wilt vertellen tijdens het geven van een presentatie funest? Ik praat hierover met Robin en leg je uit hoe je, zonder vast te lopen, aan het denken voorbij een presentatie geeft.   

 • afl. 7 Kun Je Zonder Aanleg Goed Leren Presenteren?

  Jan 07 2020

  In deze aflevering praten Robin en ik over aanleg voor presenteren. Waarom lijkt het alsof de één meer aanleg heeft dan de ander. Hoe kom je bij je eigen potentie als je denkt dat je geen of weinig aanleg hebt? En kun je zelfs beter worden in het geven van lezingen en spreekbeurten dan iemand waarvan jij altijd dacht dat deze meer talent had dan jij...

 • afl. 6 De Meest Gebruikte Presentatie-excuses

  Dec 24 2019

  Zie je op tegen het geven van een presentatie? Dan gebruik je al je creativiteit om smoezen te verzinnen om er onderuit te komen. Robin en ik bespreken de meest voorkomende excuses en ik leg je uit hoe en waarom het anders kan. Ook in jouw geval!

 • afl.5 Burn-out Coaching

  Dec 17 2019

  Waarom kun je in 3 maanden herstellen van burn-out? Hoe verloopt dit proces? En voor wie is dit weggelegd? Aan de hand van mijn eigen verhaal neem ik je mee langs oorzaken, valkuilen, en de oplossing van burn-out. Ook beantwoord ik heikele vragen die Robin Heijmans namens luisteraars stelt.

 • afl. 4 Voorbereiding Presentatie

  Dec 10 2019

  Hoe bespaar je onnoemlijk veel tijd tijdens het voorbereiden van je presentatie? En waarom levert dit betere spreekbeurten op? Hierover spreek ik met Robin Heijmans en laat hem ervaren hoe het werkt.

 • Afl.3 Oorzaak Spreekangst

  Dec 03 2019

  In deze derde aflevering ga ik met Robin Heijmans in gesprek over wat spreekangst nu eigenlijk is en welke oorzaak eraan ten grondslag ligt. Je krijgt onder andere antwoord op de vraag waarom je er zelfs op latere leeftijd nog last van kunt krijgen, hoe je spreekangst bij je kinderen wegneemt en op welke wijze je als volwassene zelf van spreekangst afkomt.

 • Afl. 2: Presenteren En Ademhaling

  Nov 27 2019

  Waarom komen zoveel mensen tijdens het geven van een presentatie in ademnood? En helemaal wanneer ze spreekangst hebben? Wat kun je hier tegen doen? En moet je nu wel of niet op je ademhaling letten? In deze tweede aflevering Spreekangst Q & A’s ga ik met Robin Heijmans in gesprek over feiten en fabels m.b.t. het controleren van je ademhaling.

 • In De Ogen Kijken

  Nov 18 2019

  In deze podcast praat ik met Robin Heijmans over spreekangst. Aan bod komt o.a.: waarom levert het in de ogen kijken van de ander zoveel spanning op? En hoe voorkom je dit? Waarom kijk je niet naar het punt tussen de ogen, of langs of over mensen heen? En hoe kijk je dan wel om tijdens een presentatie, of één op één gesprek ontspannen je verhaal te kunnen doen?