Podcast

Podkas: Pawel, de Poolse Plukker

Podcast by Orkater/Maartje Duin

Afleveringen

 • Podkas, Pawel de Poolse Plukker - #4

  Apr 29 2018

  Het begin van een nieuw plukseizoen in Friesland. Pawel is opgeklommen van de komkommers naar de cherrytomaatjes. Er moet hem iets van het hart. Deze aflevering was ook te horen bij VPRO Radio Doc op NPO Radio 1 op zondag 29 april.

 • Podkas: Pawel de Poolse Plukker - #3

  Apr 22 2018

  Voor Kerstmis is Pawel terug in Radzyn Podlaski, de plek van zijn jeugd. De meeste van zijn leeftijdsgenoten zijn geƫmigreerd. Deze aflevering was 22 april te beluisteren bij VPRO RadioDoc op NPO Radio 1.

 • Podkas: Pawel, de Poolse Plukker - #2

  Apr 16 2018

  Deel 2: Pawel serveert Poolse worst met grote witte vetogen in het huis dat hij met zeven collega-plukkers deelt. In de kroeg verderop denken de Friezen er het hunne van. Deze aflevering was ook te horen op zondag 15 april bij VPRO RadioDoc op NPO Radio 1.

 • Podkas: Pawel, De Poolse Plukker - #1

  Apr 08 2018

  Pawel leert ons de techniek van komkommerplukken en vertelt over de ratrace in de kassen. Zijn Friese collega's voelen de hete adem van de Polen in hun nek. Op zondag 8 april ook uitgezonden bij VPRO RadioDoc op NPO Radio 1.

 • Podkas: Pawel, De Poolse Plukker (Teaser)

  Mar 20 2018

  Een komkommerkas in Friesland. Een jongen uit Oost Polen. Wat doet hij hier, zo ver van huis, tussen de metershoge planten? Een vierdelige Podkas van Maartje Duin i.s.m. Orkater, de Lawei en Iepen Up in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Onderdeel van de voorstelling Lost in the Greenhouse www.lostinthegreenhouse.com. Op 8, 15, 22 en 29 april was deze ook te beluisteren op VPRO RadioDoc vanaf 21:00.