PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Prominent Aanwezig

In Prominent Aanwezig laat Annemieke Schollaardt - net als in haar radioprogramma Annemiekes A-Lijst op NPO Radio 2 - de muziekkeuze over aan een ander. Samen met een leuke gast gaat ze in 30 minuten door zijn of haar muzikale voorkeur en muzikale leven heen. De gast kiest, Annemieke draait, en zij praten!

Afleveringen

 • #9 - Daniel Cornelissen (S02)

  Jun 07 2021

  Acteur Daniel Cornelissen heeft een aantal grote muzikale helden. We komen er maar aan een paar toe :-)

 • #8 - Nienke de la Rive Box (S02)

  May 14 2021

  Deze aflevering Nienke de la Rive Box. Over contact met Pete Doherty EN muziek draaien als je reist... of als je NIET reist. 

 • #7 - Buffi Duberman (S02)

  Mar 12 2021

  English Coach Buffi Duberman is een vrolijke wervelwind. Maar als ze over muziek mag praten al helemaal!  Annemieke spreekt haar in deze aflevering van Prominent Aanwezig.

 • #6 - Rop Verheijen (S02)

  Mar 05 2021

  Acteur en presentator Rop Verheijen! Over the Cure, met de bus naar Werchter en landschappen in muziek!

 • #5 - Arno Kantelberg (S02)

  Feb 26 2021

  Bladenmeester Arno Kantelberg. Over muziek en stijl natuurlijk, en de schoonheid van dansende vrouwen. En matten op een zaterdagavond.

 • #4 - Vincent Croiset (S02)

  Feb 12 2021

  Deze week Prominent Aanwezig: acteur Vincent Croiset. Over de indruk die Bob Marley maakte, de muziek-hokjes in zijn jeugd en de invloed van een muziekminnende partner!

 • #3 - Malou Holshuijsen (S02)

  Feb 05 2021

  Deze week Prominent Aanwezig: schrijfster, columnist en presentatrice Malou Holshuijsen. Een spannende tijd voor haar: debuutroman Zachtop Lachen komt uit! Een gesprek over onverwachte melancholie, het belang van een goede tekst en hoe om te gaan met geluiden door dunne muren...

 • #2 - Stefano Keizers (S02)

  Jan 29 2021

  Deze week prominent als gast in mijn podcast prominent Aanwezig: Stefano Keizers! Theatermaker, cabaretier, columnist en paradijsvogel. Waar hij ook komt laat hij een onuitwisbare indruk achter. Is muziek belangrijk in zijn shows? En klopt het dat ALLE muziek moet verrassen?? Ik kom erachter!

 • #1 - Cornald Maas (S02)

  Jan 22 2021

  Cornald Maas is deze week prominent aanwezig in de podcast van Annemieke. Over hitlijsten, heel veel hitlijsten, de beslissing die mede door de muziek van Aimee Mann werd gemaakt, de kracht van de tekst... en Abba!

 • #10 - Splinter Chabot (S01)

  Jul 19 2020

  Splinter Chabot is deze week prominent aanwezig in de podcast van Annemieke. Over zijn succesboek Confettiregen, over Prince, Bowie, stemmen uit het verleden, Prince, de vele gezichten van Anthony & The Johnson's Anohni en PRINCE!

 • #9 - Ronald Giphart (S01)

  Jul 12 2020

  In deze aflevering van Prominent Aanwezig: schrijver Ronald Giphart. Zijn meest recente roman Alle Tijd staat vol muzikale verwijzingen, dus dat belooft veel! Over Amy Winehouse, een memorabel optreden van de Jeugd van Tegenwoordig, Bloasmuziek en te dronken zijn om te *.

 • #8 - Roos Schlikker (S01)

  Jul 05 2020

  Roos Schlikker is deze week Prominent Aanwezig bij Annemieke. Schrijfster, columnist EN muziekliefhebber! Over twirken om te shockeren, de Frogettes en kopstemmen.

 • #7 - Erik Jan Harmens (S01)

  Jun 28 2020

  Een Prominente dichter in Annemiekes A-lijst, Prominent Aanwezig! Erik Jan Harmens is meer dat dat alleen, hij schrijft columns, boeken en sinds enige tijd maakt hij ook podcasts. In deze aflevering praat hij over de muziek die belangrijk is geweest, of dat nog steeds is. Over goede achtergrond-kabbeltjes, Andre Hazes, New wave en zijn ontmoetingen met DE Ramses Shaffy. En over niet meer drinken.

 • #6 - Diederik Jekel (S01)

  Jun 21 2020

  De hamvraag van deze aflevering van Prominent Aanwezig: benadert wetenschapsjournalist Diederik Jekel zijn favoriete muziek ook wetenschappelijk? Een gesprek over Die Hard, Train, Corona, caravans, vriendschap, een paarse Toyota Scion, algoritmes en heel veel muziek.

 • #5 - Tina de Bruin (S01)

  Jun 14 2020

  Wat heeft actrice en cabaretière Tina de Bruin met muziek? Nou, blijkbaar heel veel. In een bijzonder gesprek met Annemieke vertelt Tina over de muzieksmaak van haar kindje ("mama zet die muziek uit!"), over hoe je een lied als De Wedstrijd van Bram Vermeulen moet leren zingen en over haar voorliefde voor... Biscaya van James Last.

 • #4 - Dione de Graaff (S01)

  Jun 07 2020

  In deze aflevering van Annemiekes A-lijst - Prominent Aanwezig: Dione de Graaff. Over Paul Weller, Franse Chansons, Anita Meijer en leven met permanent oorsuizen.

 • #3 - Rik van de Westelaken (S01)

  May 31 2020

  In deze aflevering mijn gesprek met Rik van de Westelaken over de muziek die voor hem belangrijk is en was. Over optreden in lendendoek, de platenbus en de blijvende liefde voor fout en up!

 • #2 - Eric Corton (S01)

  May 25 2020

  Wat doet de man níét? Acteren, presenteren, musiceren... Genoeg stof om over te praten dus. Een hele aflevering over het soms verrassende muzikale leven van Eric Corton. We fietsen van snoeiharde protestrock naar lieve ontwapende liedjes, en maken kennis met het fenomeen De Janklijst.

 • #1 - Frank Evenblij (S01)

  May 25 2020

  In de eerste aflevering treffen we televisiemaker, ex-jakhals en sportfreak Frank Evenblij. Dat het ergens richting The Police zou gaan was geen verrassing, maar wat luistert hij keihard in de auto? Van welke rapper kent hij alle vunzige teksten, en wat heeft hij met Chicago?

 • Trailer - Prominent Aanwezig

  May 25 2020

  Binnenkort laat Annemieke Schollaardt in Prominent Aanwezig - net als in haar radioprogramma Annemiekes A-Lijst op NPO Radio 2 - de muziekkeuze over aan een ander. Samen met een leuke gast gaat ze in 30 minuten door zijn of haar muzikale voorkeur en muzikale leven heen. De gast kiest, Annemieke draait, en zij praten! Abonneer nu alvast!