PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

RTL Z Podcast

Podcast by RTL Z

Afleveringen

 • Van Liempt Een Op Een, Deel 029: Maurits Hertzberger

  Jul 26 2018

  Galeriehouder en kunstkenner Maurits Hertzbergerpraat in een interview met Paul van Liempt vooral over de zakelijke kant van kunst kopen: “Maak het bezoek aan een galerie tot een leuk uitje voor het weekend.”

 • Van Liempt Een Op Een Deel 028: Paul De Beer

  Jul 19 2018

  Het arbeidsethos onder Nederlanders is behoorlijk stabiel, maar er is een uitzondering vertelt hoogleraar Arbeidsverhoudingen Paul de Beer aan Paul van Liempt: millennials.

 • Herman Wijffels: de elite staat op de rem

  Jul 12 2018

  Roderick Veelo interviewt oud-Rabotopman Herman Wijffels over de nieuwe klimaatwet, de economie, de crisis, het redden van de wereld en de elite die het overlaat aan burgers en bedrijven.

 • Martin Sommer: Milieuclubs hebben teveel macht

  Jul 12 2018

  Roderick Veelo interviewt Volkskrant-columnist Martin Sommer over de journalistiek, de waan van de dag in de politiek, Trump en de macht van belangenorganisaties.

 • Podcast Van Liempt Een Op Een Deel 27: Willemijn Verloop

  Jul 12 2018

  Ze werd bij een groot publiek bekend als oprichter van War Child. In 2012 richtte Willemijn Verloop Social Enterprise NL op, voor sociaal ondernemers die met hun bedrijf oplossingen zoeken voor maatschappelijke vraagstukken als vergrijzing en grond en voeding. "Het draait om geld verdienen, winst maken en impact creëren", schrijft ze in haar onlangs verschenen boek Zaken die je Raken.

 • Podcast Van Liempt Een Op Een, Deel 29, Joshua Livestro

  Jul 06 2018

  "Alleen met een sterk Europa kun je onze vrijheden en democratische verworvenheden behouden." Dat zegt publicist en online hoofdredacteur Joshua Livestro. De toekomst van een sterk Europa is al jaren een thema voor hem.

 • Podcast Van Liempt Een Op Een deel 28: Frank Van Den Wall Bake

  Jun 28 2018

  "De 222 miljoen euro die Paris St. Germain voor Neymar aan Barcelona betaalde, wordt nog deze zomer overtroffen", daar is sport- en sponsoradviseur Frank van den Wall Bake zeker van. In een interview met Paul van Liempt vertelt hij over zijn vak en hoe dat gaat veranderen.

 • Podcast Van Liempt Een Op Een Deel 27: Robert Went

  Jun 21 2018

  Alle onheilsprofeten die een paar jaar geleden waarschuwden voor het verdwijnen van vele banen door robotisering gaan geen gelijk krijgen, zegt Robert Went, econoom en verbonden aan de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

 • Podcast Van Liempt Een Op Een, deel 26: Marion Tjin Tham Sjin

  Jun 15 2018

  In Nederland moet ze nog ontdekt worden, maar in Londen en Shanghai weten ze wel beter. Marion Tjin Tham Sjin werd onlangs in Londen uitgeroepen tot wereldzakenvrouw van het jaar. Omdat ze als de beste cultuurverschillen tussen China en het Westen weet te overbruggen, zegt ze in een interview met Paul van Liempt.

 • Podcast Van Liempt Een Op Een Deel 25: Kitty Koelemeijer

  Jun 07 2018

  Alibaba, Amazon en Coolblue lijken te bewijzen dat online winkelen een enorme vlucht neemt. Zo groot, dat de vraag niet lijkt òf stenen winkels het daar tegen afleggen, maar wanneer het gebeurt. Maar dat is een verkeerde voorstelling van zaken, volgens hoogleraar Kitty Koelemeijer.

 • Podcast Van Liempt Een Op Een Deel 24: Harry Van De Kraats

  May 31 2018

  In de bijna vijf jaar dat Harry van de Kraats directeur van de Algemene Werkgevers Vereniging Nederland (AWVN) is raakte hij steeds meer overtuigd van goede vooruitzichten op meer werk. "Natuurlijk is er nog altijd sprake van een mismatch op de arbeidsmarkt, maar ik zie dat er een beweging op gang komt die steeds meer mensen aan het werk helpt", zegt hij in een interview met Paul van Liempt.

 • Beurs Inside: De winnaars van morgen

  May 29 2018

  Wat zijn de winnaars van morgen? Tech, olie, emerging markets? Dat is het thema van de laatste aflevering van Beurs Inside voor de zomer. Met Jim Tehupuring (ProBeleggen), Bob Homan (ING) en Nico Inberg (IEX) kijken we naar de bedrijven en sectoren die het gaan maken in de (nabije) toekomst.

 • Van Liempt Een Op Een, Deel 023: Bas Bloem

  May 24 2018

  Bas Bloem is hoogleraar neurologische bewegingsstoornissen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij is gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson en werkt op dit gebied in de internationale top. Tegen Paul van Liempt zegt hij: “Er is op dit moment sprake van een Parkinson-pandemie. Steeds meer mensen krijgen er mee te maken.”

 • Podcast Van Liempt Een Op Een Deel 22: Pieter Duisenberg

  May 17 2018

  Pieter Duisenberg, voorzitter van de vereniging van universiteiten (VSNU), vindt dat docenten die colleges in het Engels verzorgen, hun beheersing van de taal moeten opvijzelen. "Dat ben je aan je studenten verplicht", zegt hij in een interview met Paul van Liempt.

 • Beurs Inside: Beleggen met je hart

  May 15 2018

  Deze week in Beurs Inside alles over beleggen met je hart. Hoe kun je het slimste duurzaam beleggen? En wat zijn de gevolgen voor je rendement. Jim Tehupuring, Corné van Zeijl en Jacob Schoenmaker geven advies.

 • Podcast Van Liempt Een Op Een, Deel 21: Oscar Kneppers

  May 11 2018

  Paul van Liempt gaat in gesprek met Oscar Kneppers, oprichter van bedrijvenbroedmachine Rockstart. Volgens hem beleeft Amsterdam momenteel de derde gouden eeuw. "Door brexit en Donald Trump is de stad alleen maar aantrekkelijker geworden."

 • Beurs Inside: Alles over R&D

  May 08 2018

  Wat moet je doen als je aandelen Air France-KLM hebt? Onze analisten geven advies. Verder kijken we met Corné van Zeijl (Actiam), Albert Jellema (ProBeleggen) en Nico Inberg (IEX) naar de toekomst. Welke bedrijven zijn de koplopers wat betreft investeringen en innovatie? En welke juist niet? Wil je in het vervolg ook een vraag stellen in de uitzending?Meld je dan nu aan voor de komende afleveringen: www.rtlz.nl/beursinside

 • Podcast Van Liempt Een Op Een, Deel 20: Peter Ho

  May 03 2018

  Hoogleraar Chinese Economie en Ontwikkeling aan de TU Delft Peter Ho schreef het boek Unmaking China’s Development. Een gedetailleerde studie over de ontwikkeling van China waar hij zes jaar aan werkte. In gesprek met Paul van Liempt spreekt hij zijn zorgen uit over de op knappen staande vastgoedzeepbel: "De corruptie in het vastgoed is enorm. President Xi moet orde op zaken stellen."

 • Beurs Inside met deze week: Hoe win ik het Beursspel?

  May 01 2018

  Deze week staat Beurs Inside in het teken van het RTL Z Beursspel. Beursspelpresentatrice Janneke Willemse, Jim Tehupuring (ProBeleggen) en Bob Homan (ING) delen hun strategieën om het Beursspel te winnen. Zelf vragen stellen in de uitzending? Meld je dan nu aan voor onze seminars via www.rtlz.nl/beursinside

 • Podcast Van Liempt Een Op Een Deel 19: Remco Breuker

  Apr 26 2018

  Vandaag ontmoeten de leiders van Zuid- en Noord-Korea elkaar in Panmunjom, in de zone tussen beide landen. Het is pas de derde keer, na 2000 en 2007, dat zo'n topontmoeting plaatsvindt. In een interview met Paul van Liempt noemt Remco Breuker die top 'volstrekte onzin'. "Met Noord-Korea onderhandel je niet."

 • Beurs Inside Podcast

  Apr 24 2018

  Luister nu de uitzending van Beurs Inside terug. Deze week staat beleggen in technologie centraal. Nico Inberg (IEX), Bob Homan (ING) en Marc Langeveld (ProBeleggen) praten ons bij over de aandelen van nu en de bedrijven van de toekomst. Zelf vragen stellen in de uitzending? Meld je dan aan via www.rtlz.nl/beursinside

 • Van Liempt Een Op Een, Deel 18: Harald Benink

  Apr 20 2018

  Paul van Liempt gaat in gesprek met Harald Benink, hoogleraar Banking & Finance, over de topbeloningen in de bankensector. Volgens hem moeten 'perverse prikkels' voorkomen worden en moet de buffers bij banken 'fors omhoog' om klappen op te kunnen vangen.

 • Van Liempt Een Op Een, Deel 17: Renzo Taal

  Apr 13 2018

  Paul van Liempt gaat in gesprek met Renzo Taal, die bij softwarebedrijf Salesforce verantwoordelijk is voor Noord-Europa. Hij vindt dat het onderwijs veel beter moet aansluiten bij digitale wereld, want 'de kloof tussen het aanbod aan banen en de vaardigheden van de werknemers die op de arbeidsmarkt komen is te groot'.

 • Van Liempt Een Op Een Deel 16: Dennis Heijn

  Apr 05 2018

  Zijn overgrootvader Albert Heijn was de oprichter van de beroemde supermarktketen. En Dennis Heijn (1963) eert hem achterin zijn zojuist verschenen boek The Fearless Monkey, met een appendix van vier pagina's. In gesprek met Paul van Liemt vertelt Heijn over het boek dat hij schreef op basis van een succesvolle carrière van zeventien als manager van Heineken in Nederland, Argentinië, Israël, HongKong en Italië, maar dat geen traditionele managementliteratuur is.

 • Podcast Van Liempt Een Op Een Deel 15: René Cuperus

  Mar 29 2018

  Cultuurhistoricus en columnist René Cuperus is een dwarse denker die tegen de mode van zijn tijd in durft te gaan. Dat Nederland groener moet begrijpt hij, maar hij snapt niet waarom milieu en klimaat zoveel aandacht krijgen van beleidsmakend Nederland, zegt hij in het podcastinterview met Paul van Liempt. "Ik maak me drukker over de verhitting van de samenlevingstemperatuur dan over de opwarming van de aarde."

 • Roderick Veelo interviewt Boris vd Ham: D66 heeft minachting voor de kiezer

  Mar 28 2018

  "Er bestaat een zekere minachting voor burgers bij een deel van de partij", aldus Van der Ham. En hij heeft meer kritiek. De strategie om Baudet voortdurend aan te vallen is volgens hem verkeerd gekozen en heeft tijdens de campagne niet gewerkt. Ook is de partij te lief voor migranten die onze waarden niet respecteren. Kortom D66 moet uit een ander vaatje gaan tappen en weer voor haar idealen gaan staan.

 • Podcast Beurs Inside 26 maart

  Mar 27 2018

  Het wekelijkse beursprogramma van RTLZ. Vandaag zoomen we dieper in op de vele beursgangen die er nu zijn. En we staan uitgebreid stil bij het schandaal rondom Facebook en de invloed die dat heeft op de markt. Met Nico Inberg van IEX, Albert Jellema van ProBeleggen en Corné van Zeijl van Actiam.

 • Van Liempt Een Op Een Deel 14: Esther Van Fenema

  Mar 22 2018

  Psychiater Esther van Fenema durft de knuppel in het hoenderhok te gooien. En omdat ze heeft nagedacht over wat ze zegt en alles met beschaafde dictie voor het voetlicht brengt, krijgen haar opvattingen nog meer zeggingskracht. Ook in een actueel debat over metoo. In een openhartig podcastinterview met Paul van Liempt zegt ze: "De metoo-discussie zette het tanende vertrouwen in de medemens dramatisch tegen de muur. Mensen kregen opeens een dader- of slachtofferkaart in de knuist gedrukt en de gr...more

 • Podcast Beurs Inside 19-03-2018

  Mar 20 2018

  Waar kan ik het beste m'n geld investeren? Is dat in Nederland, België, Europa breed, Amerika of juist opkomende markten? Onze experts Jos Versteeg (InsingerGilissen), Bob Homan (ING), Tom Simonts (KBC) zullen hier uitgebreid op ingaan met analyses, voorspellingen en gouden tips!

 • Podcast Van Liempt Een Op Een Deel 13: Jolanda Hogewind

  Mar 15 2018

  Jolanda Hogewind, directeur van het Calvijn College, schreef een boek over hoe ze erin slaagde om van een klagende, zeikende docentenkamer af te komem en een afgeschreven school tot bloei wist te brengen. "Kom uit de slachtofferrol en pak de regie", vertelt ze Paul van Liempt over haar werkwijze.

 • Van Liempt Een op Een Deel 12: Arko van Brakel

  Mar 08 2018

  De moderne werknemer heeft helemaal geen behoefte meer het keurslijf van een klassiek bedrijf, zegt Arko van Brakel.

 • Beurs Inside 5 maart 2018

  Mar 06 2018

  Deze week hebben we het in Beurs Inside over dividendbeleggen. Is dividend een sigaar uit eigen doos of een beloning voor het risico dat je neemt? Deskundigen Jos Versteeg, Jim Tehupuring en Corné van Zeijl delen hun visie en tips. Verder kijken we naar de ontwikkelingen op de beurs van afgelopen week en presenteert Janneke Willemse een nieuwe beleggersacademy.

 • Van Liempt Een Op Een Deel 12: Marjolein ten Hoonte

  Mar 01 2018

  Marjolein ten Hoonte is niet bang dat robots 'onze banen' overnemen, vertelt ze in gesprek met Paul van Liempt. Volgens de directeur Arbeidsmarkt van Randstad is er consensus over de rol van mens en machine: "Die zullen meer dan ooit gaan samenwerken." In de podcast geeft ze tips en adviezen voor wie goed voorbereid de arbeidsmarkt van de toekomst tegemoet wil treden.

 • Podcast Van Liempt Een Op Een Deel 11: Reinier Castelein

  Feb 22 2018

  Reinier Castelijn is een telg uit een liberale ondernemersfamilie, maar toch werd hij voorman van een vakbond: De Unie. Aan Paul van Liempt vertelt hij waar zijn drift vandaan komt.

 • Podcast Van Liempt Een Op Een Deel 010 Bas Ter Weel

  Feb 15 2018

  We leven in een tijd waar weinig aan de hand is: de economie groeit, de werkloosheid is laag. Nu is het tijd om door te pakken met nieuwe technologie, stelt Bas ter Weel (43), algemeen directeur van SEO Economisch Onderzoek en hoogleraar economie, in gesprek met Paul van Liempt. "Voor ondernemers is dit een enorme kans."

 • Van Liempt Een Op Een. Deel 9: Eric Toren

  Feb 08 2018

  Hotelier en ondernemer Eric Toren oogstte internationale faam met zijn 4 sterren hotel The Toren. Maar hij wilde meer. Hij verkocht The Toren en opende onlangs zijn droomhotel Twenty Seven aan De Dam in Amsterdam, gevestigd in hetzelfde pand als de Koninklijke Industrieele Groote Club. In het podcastinterview met Paul van Liempt vertelt hij over zijn filosofie en achtergrond.

 • Van Liempt Een Op Een. Deel 8: Arnoud Boot

  Feb 01 2018

  Paul van Liempt gaat in gesprek met hoogleraar Arnoud Boot, die waarschuwt dat het financiële systeem failliet is en de schuldenberg wereldwijd uit de hand dreigt te lopen. In het uitgebreide interview toont Boot zich van zijn openhartigste kant en legt hij uit hoe hij de toekomst van banken en onze pensioenen ziet.

 • Van Liempt Een Op Een Deel 7: Paul Riemens

  Jan 18 2018

  Een opmerkelijke carrièreswitch: Paul Riemens was de baas van de luchtverkeersleiding, nu organiseert hij paardenevenement Jumping Amsterdam.

 • Van Liempt Een Op Een, Deel 6: Albert Arp

  Jan 12 2018

  Paul van Liempt gaat in gesprek met Jaarbeurs-directeur Albert Arp. Die staat de komende jaren voor een groot aantal veranderingen. Niet alleen gaat het verouderde gebouw in Utrecht op de schop. De 'digital first-strategie' gaat plaats maken voor meer live evenementen. "Ruiken, proeven, voelen en zien."

 • Klimaatdebat Met Bart Strengers En Marcel Crok

  Jan 04 2018

  De klimaatdiscussie in Nederland is een hard debat. Voor de ene partij is iedere klimaatscepticus er een teveel. Voor de ander kloppen de klimaatmodellen van geen kant. In deze RTLZ-podcast is het gelukt de klimaatdiscussie te voeren op het scherpst van de snede. Luistert u naar klimaatwetenschapper Bart Strengers en wetenschapsjournalist Marcel Crok.

 • De Grote Vooruitblik op 2018

  Jan 03 2018

  De economische vooruitzichten voor 2018 zijn vooralsnog goed. Maar waar loeren de gevaren? En wat gaan we zien bij de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum? Blijft Trump in het Witte Huis? Hoe gaat het verder in Europa? Met econoom Marieke Blom, Volkskrant-columnist René Cuperus en historicus Geerten Waling kijkt RTL Z vooruit naar een spannend jaar.

 • Podcast Van Liempt Een Op Een, deel 004: Aalt Dijkhuizen

  Dec 29 2017

  Het boegbeeld van de topsector Agri & Food, Aalt Dijkhuizen, zet zich al jaren in voor intensievere betrekkingen tussen Nederland en China. Het resultaat: 'made in Holland' is een keurmerk op de Chinese markt. Mede door zijn toedoen kan de Chinese consument via webwinkel Hollandbuy op Alibaba rechtstreeks voedsel kopen van Nederlandse bedrijven.

 • Van Liempt Een op Een, Deel 3: Edu van de Walle - Directeur Eurocollege

  Dec 22 2017

  ‘Discipline is de sleutel tot vrijheid.’ Dat is de filosofie van particulier- onderwijsdirecteur Edu van de Walle. Paul van Liempt gaat het gesprek aan. Van de Walle houdt van orde en tucht. Van discipline en schooluniformen. Niet van i--pads, die worden uit de klaslokalen geweerd. De verjuffing van het onderwijs is hem een gruwel.

 • Van Liempt Een op Een, Deel 2: Jaap Seidell

  Dec 15 2017

  Paul van Liempt gaat in gesprek met hoogleraar Jaap Seidell, die vindt dat we na het roken ook massaal moeten stoppen met het drinken van alcohol. En hij is voor een verplichte overheidslunch op de basisschool, met veel groente en fruit.

 • Van Liempt Een Op Een, Deel 1: Lex Hoogduin

  Dec 08 2017

  Paul van Liempt gaat in gesprek met Hoogleraar Economie Lex Hoogduin over het opkoopprogramma van de ECB, het Europese noodfonds en collega's die onbegrijpelijke dingen zeggen.