PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Themafeest

Elke week een nieuw thema, elke week feest. Je leert nog meer dan in de krant. Met Klaas Knooihuizen en Wisse Beets.

Afleveringen

 • Aflevering 14: Het Applaus (live)

  Mar 29 2020

  Themafeest was live in het theater. Gelukkig is het ook opgenomen! Luister het eerste live-feest en leer: Was er een uitvinder van het applaus? Waarom klappen we eigenlijk? Klapt elk land hetzelfde? Je leert het allemaal. En omdat het live was is er zowel een verhaal van Klaas als een lied van Wisse. Wat een verwennerij. Applaus.

 • Aflevering 13: De Bril

  Mar 02 2020

  De bril, een heerlijk thema om eens lekker in te duiken. Zeker als het een duikbril betreft. Hier betreft het vooral de gewone bril. Maar is die wel zo gewoon? Nee. Vroeger hadden de mensen bijvoorbeeld helemaal geen brillen. Dat en meer in deze fijne aflevering van Themafeest.

 • Aflevering 12: De kip

  Jan 28 2020

  Alles wat je altijd al wilde weten over de kip. Een podcast vol beroemde kippen, anonieme kippetjes en alles ertussenin. De nieuwe rubriek 'Tip' beleeft een hoogtepunt, de nog nieuwere rubriek 'een actualiteitje' debuteert en Klaas schreef het spannendste Verhaal van Klaas tot nu toe. Tok!

 • Aflevering 11: De Nederlandse vlag

  Jan 12 2020

  De vlag kan uit, want in 2020 gaat Themafeest gezellig verder. Welke vlag? De Nederlandse vlag. Wat een fijne vlag is dat toch, met zijn heerlijke horizontale banen. Daar kunnen ze in Frankrijk nog wat van leren. Er is ook een nieuwe rubriek en die is handiger dan alle oude rubrieken bij elkaar. Handig!

 • Aflevering 10: Speciaal (special)

  Dec 11 2019

  Zoals de media al schreven is deze tiende aflevering van Themafeest inderdaad een special met extra veel rubrieken, een lied én een verhaal. Zo speciaal zie je ze niet vaak. Je krijgt er alleen geen ei bij. Dat is vanwege het milieu.

 • Aflevering 9: De ezelsbrug

  Nov 29 2019

  Zo maar via een dun balkje van je (dingflof)bips naar de diepe grijze krochten van je brein. Deze aflevering is leerzamer dan ooit, want er zit een quiz in en spelenderwijs leer je meer dan je denkt.

 • Aflevering 8: Karamel en zeezout

  Nov 12 2019

  Dit lijken misschien twee afleveringen in één, maar schijn bedriegt. Of toch niet? Luister snel en je vindt het antwoord op al je vragen. Handig en leerzaam. En zeezout.

 • Aflevering 7: Personal space

  Oct 22 2019

  Een nieuwe aflevering, wel hebben wij ooit. Luister lekker in je eentje of just samen in de metro. Ga alleen niet te dicht bij elkaar staan. Dat is saai.

 • Aflevering 6: Pluto

  Oct 09 2019

  Is het een striphond? Is het een godheid? Is het een dwergplaneet? Ja. Een themafeest over de heilige drie-eenheid die Pluto heet. Dat wordt weer superinteressant.

 • Aflevering 5: De snor

  Sep 24 2019

  De vijfde aflevering alweer, waar blijft de tijd? Dat weet niemand, maar als je wil weten hoe snel een snor groeit dan ben je bij deze aflevering van Themafeest aan het juiste adres. Ook wel eens leuk.

 • Aflevering 4: Volendam

  Sep 16 2019

  Het meest geografisch verantwoorde Themafeest tot nu toe, wie had dat gedacht? Misschien Jan Smit wel. Of Nick. Of Simon. Of Johan Steur. Of Henry Havard. Wie zijn dat allemaal? Je leert het bij Themafeest (en niet in de krant).

 • Aflevering 3: Verstandskies

  Sep 02 2019

  De derde aflevering van Themafeest alweer, wat vliegt de tijd toch rap. Over rap gesproken, dat zit er ook in deze week. Verder nieuwe tunes en veel leed en vermaak. Op ware feiten gebaseerd, dus ook leuk voor mensen die niet van fictie houden.

 • Aflevering 2: Horoscoop

  Aug 27 2019

  Alweer een nieuw aflevering van de feestelijkste podcast ter Nederland. Het thema is horoscoop. Ieder mens heeft wel een sterrenbeeld, ook Gordon, en dus is deze aflevering voor iedereen bijzonder interessant. Themafeest dus. Je leert nog meer dan in de krant. Zeker als die krant de Metro is.

 • Aflevering 1: Blauw

  Aug 21 2019

  Blauw, wat een prachtig thema voor een eerste aflevering. Dat is nog nooit vertoond. De rubriek 'zomaar een rubriekje tussendoor' is misschien nog wel het leukst van alles en er is ook een lied. Je leert nog meer dan in de krant. Ongelooflijk. Het is een waar themafeest.