PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

VI Podcast

Podcasts van Voetbal International over het voetbal in binnen- en buitenland. Voor verdieping bij artikelen en wedstrijden.

Afleveringen

 • Scorebordjournalistiek #45: Nathan Aké als stille ster naar Manchester City: 'hij zeurt nooit!'

  Aug 05 2020

  In deze nieuwe aflevering van Scorebordjournalistiek analyseert Stef de Bont de transfer van Nathan Aké naar Manchester City met Pieter Zwart en Martijn Krabbendam. Bondscoach Ronald Koeman wrijft zich in zijn handen, wederom verkast een international naar een echte Europese topclub. Maar heeft Aké in Oranje en ook bij Manchester City kans op speeltijd? En wat voor jongen is deze verdediger eigenlijk? In scorebordjournalistiek #45 het antwoord op deze vragen.

 • Scorebordjournalistiek #44: Van Polak tot Wamberto: zoektocht naar de grootste culthelden

  Jul 29 2020

  Voetbal International gaat samen met alle supportersverenigingen van Nederlandse profclubs op zoek naar de grootste culthelden op gebied van voetbal in Nederland. Stef de Bont bespreekt met Freek Jansen en Geert-Jan Jakobs hoe die zoektocht verloopt, wat voor reacties er binnenkomen en leuke anekdotes die ten gehore worden gebracht. Van Sjaak Polak tot Wamberto en van Berry van Aerle tot Bram van Polen, wie worden er uitgeroepen tot de grootste culthelden per profclub in Nederland?

 • Scorebordjournalistiek #43: verborgen stadionparel in Delft en de leegte in Zeeland

  Jul 22 2020

  In deze nieuwe aflevering van scorebordjournalistiek bespreekt Stef de Bont met Reon Boeringa en Marco Timmer de roadtrip die VI maakte langs gevallen Nederlandse profclubs. Mijmeren over de Wageningse Berg, dromen van lichtmasten op sportpark Berg & Bos en wilde verhalen over SC Veendam en HFC Haarlem.

 • Heerenveen als spitsenfabriek: 'Wij hadden gewoon een Kanarie in Friesland'

  Jul 15 2020

  Honderd jaar SC Heerenveen. In deze speciale aflevering van Scorebordjournalistiek is Stef de Bont op bezoek bij Gerald Sibon, de man die de Friezen tot dusver naar de enige prijs in de clubgeschiedenis heeft geschoten. Met Sibon gaan we terug in de tijd en praten we over de bekerfinale, clubliefde en de geweldige spitsen die in het verleden speelden voor Heerenveen. Wat volgt zijn prachtige anekdotes over een bijzondere ontmoeting met Gertjan Verbeek en de samenwerking met Afonso Alves, de God...more

 • Het jongensboek van Wout Weghorst: 'Hij valt in hetzelfde kwadrant als Ronaldo'

  Jul 08 2020

  In de nieuwe aflevering van Scorebordjournalistiek bespreken Simon Zwartkruis en Pieter Zwart samen met Stef de Bont de tot dusver opvallende loopbaan van Wout Weghorst. De 27-jarige aanvaller van VfL Wolfsburg slaagt er steeds weer in om alle twijfels weg te nemen na een stap voorwaarts. In deze podcast bespreken we de geruchten over een mogelijke transfer naar Arsenal, de lastige weg van de amateurs naar Oranje, maar ook zijn bijna maniakale manier van werken om steeds maar beter te worden.

 • Beste Liverpool sinds 2000: supertrio van nu of toch legendes Suárez en Torres?

  Jul 03 2020

  VI-redacteuren Bas van den Hoven en Süleyman Öztürk werpen hun blik op de beste spelers van Liverpool van de afgelopen twintig jaar.

 • FC Utrecht 50 jaar: 'Utregse' flair en gevechten met Advocaat tijdens trainingspotjes

  Jul 01 2020

  FC Utrecht bestaat deze week vijftig jaar. In deze speciale aflevering van Scorebordjournalistiek is Stef de Bont op bezoek bij clubicoon Gert Kruys om te praten over zijn onvoorwaardelijke liefde voor de club uit de Domstad. Wat volgt zijn prachtige anekdotes over zijn eerste bezoek aan FC Utrecht, gevechten op de training met Dick Advocaat én de dag waarop zoon Rick scoorde tegen zijn vader. 'Hij kwam het huis niet meer in'

 • Beste 11 Atlético Madrid: moordende concurrentie Falcao, Agüero en Griezmann

  Jun 26 2020

  VI-redacteuren Bas van den Hoven en Ruben Aartsen werpen een blik op de beste spelers van Atlético Madrid van de afgelopen twintig jaar.

 • Scorebordjournalistiek #39: ‘Achteraf moeten we concluderen dat we voor gek staan in Europa’

  Jun 24 2020

  In de nieuwe aflevering van Scorebordjournalistiek bespreken Tom Knipping en Stef de Bont de huidige stand van zaken binnen het Nederlandse betaalde voetbal. Knipping sprak voor de VI van deze week uitgebreid met KNVB-baas Eric Gudde, die na zijn hectische periode bij Feyenoord in een rustiger vaarwater terecht dacht te komen bij de Nederlandse voetbalbond. Niets bleek minder waar, want Gudde kwam na het stopzetten van de Eredivisie onder vuur te liggen maar stelde in die tijd ook een noodplan o...more

 • Scorebordjournalistiek #38: ‘Als ik Feyenoord verlaat, dan het liefst als kampioen’

  Jun 17 2020

  In de nieuwe aflevering van Scorebordjournalistiek bespreken Martijn Krabbendam en Stef de Bont de toekomst van de negentienjarige Orkun Kökcü. Er wordt enorm getrokken aan de talentvolle middenvelder van Feyenoord. Clubs als Arsenal en Sevilla zijn concreet, maar daar blijft de interesse zeker niet bij. Als het aan Kökcü zelf ligt speelt hij ook komend seizoen in De Kuip, tenminste als de club hem op waarde wil schatten. Krabbendam was onlangs bij het gewilde talent thuis en sprak met hem ove...more

 • AC Milans beste elf: 'Ondergewaardeerde Seedorf heel grote meneer'

  Jun 12 2020

  VI-redacteuren Bas van den Hoven en Süleyman Öztürk werpen hun blik op de beste spelers van AC Milan van de afgelopen twintig jaar. De Rossoneri presteren de laatste jaren wat minder, maar waren tussen 2003 en 2007 heel dominant in Europa.

 • Podcasten met Jansma: zijn terugkeer bij VI, Sneijder en toekomst Van de Beek

  Jun 10 2020

  Kees Jansma gaat voor VI een wekelijkse online talkshow presenteren. Met de voormalige perschef van Oranje en tv-persoonlijkheid gaan we in deze podcast uitgebreid in op zijn comeback, maar bespreken we ook het boek over Wesley Sneijder, de coronacrisis en de toekomst van Donny van de Beek.

 • De warme Oranje-zomers: van Jackie Groenen tot wereldvoetballer Marco van Basten

  Jun 10 2020

  Normaal gesproken zouden we ons nu verheugen op het EK dat op het punt van beginnen staat. Door corona moeten we voorlopig nog een jaar wachten, maar het virus heeft geen vat op de mooie herinneringen van de eindtoernooien van het Nederlands elftal. In de nieuwe aflevering van Scorebordjournalistiek bespreken Marco Timmer en Stef de Bont diverse Oranje-zomers, waaronder het EK in 1992 maar ook het laatste eindtoernooi van de Oranje-leeuwinnen.

 • Beste Spurs sinds 2000: spektakelteam met Van der Vaart en Modrić

  Jun 08 2020

  VI-redacteuren Bas van den Hoven en Süleyman Öztürk werpen hun blik op de beste spelers van Tottenham Hotspur van de afgelopen twintig jaar.

 • Beste Juve sinds 2000: Nederlander ontbreekt in sterrenteam met Pirlo en Ronaldo

  Jun 05 2020

  VI-redacteuren Bas van den Hoven en Süleyman Öztürk over de beste spelers van Juventus van de afgelopen twintig jaar.

 • Scorebordjournalistiek #36: hoe de coronacrisis de scouting en transfermarkt verandert

  Jun 03 2020

  In de nieuwe aflevering van Scorebordjournalistiek bespreken Pieter Zwart en Stef de Bont de coronacrash op de transfermarkt. De coronacrisis slaat grote gaten in de internationale voetbaleconomie. Maar hoe hard worden de clubs in de Eredivisie geraakt?

 • Onrust in De Kuip: bod op Kökçü aanstaande, verbijstering over Kuijt

  Jun 03 2020

  Het begint er steeds meer naar uit te zien dat Arsenal binnen nu en een paar weken een bod gaan doen op Orkun Kökcü. De club uit Noord-Londen masseert al tijden een mogelijke deal met de negentienjarige Feyenoord-middenvelder. Als het aan Kökcü ligt, had hij allang zijn handtekening gezet onder een nieuw contract. Probleem is dat de club niet kan/wil voldoen aan de voorwaarden van Kökcü, zodat een transfer tot de mogelijkheden behoort. Clubwatcher Martijn Krabbendam bespreekt de lastige weg die...more

 • Scorebordjournalistiek #35: de dag dat Ajax een moderne grootmacht werd

  May 27 2020

  In de nieuwe aflevering van Scorebordjournalistiek bespreken Simon Zwartkruis en Stef de Bont De dag dat Ajax een moderne grootmacht werd. In een relatief kort tijdsbestek maakten de Amsterdammers een kwart eeuw geleden de omslag van oude naar nieuwe tijden. De Champions League winst in 1995, de verhuizing naar de Arena en de beursgang in de jaren erna: hoe de Amsterdamse club zichzelf opnieuw uitvond.

 • Ronald Koeman en de onverwoestbare Barça-band: nog één droom te gaan

  May 20 2020

  In de nieuwe aflevering van Scorebordjournalistiek bespreken Martijn Krabbendam en Stef de Bont de bijzondere band van Ronald Koeman met Barcelona. Mooie anekdotes over de bevalling van zijn zoon Tim vlak na de uitwedstrijd tegen Racing Santander, maar ook de uiterst moeizame start in Catalonië komt uitgebreid aan bod. Op 20 mei 1992, vandaag precies 28 jaar geleden, maakt Koeman zich onsterfelijk met een historische knal tegen Sampdoria waardoor Barcelona voor het eerst in de clubgeschiedenis d...more

 • Beste Real Madrid sinds 2000: 'Goals in overvloed met Zidane, Ronaldo en Ronaldo'

  May 16 2020

  In de voetballoze periode staan we op een andere manier stil bij het Europese topvoetbal. In een spiksplinternieuwe studio kreeg VI-redacteur Bas van den Hoven de zware uitdaging zijn beste Real Madrid-elftal sinds 2000 samen te stellen. Bekijk hier het resultaat.

 • 'Mensen ontslaan en ondertussen wel met transfers bezig zijn, belachelijk'

  May 14 2020

  De druk op de clubs in de Eredivisie neemt toe. Spelers leveren collectief salaris in, maar is dat voldoende om het hoofd boven water te houden? En hoe zit het op dit moment op de transfermarkt? Tom Knipping en Stef de Bont over het reddingsplan van de KNVB, de desastreuze financiële gevolgen voor de clubs en natuurlijk de uitspraak in het kort geding van SC Cambuur en De Graafschap tegen de KNVB.

 • Scorebordjournalistiek #33: Mendes Moreira en de pijn achter de spreekkoren

  May 13 2020

  In de nieuwe aflevering van Scorebordjournalistiek bespreken Chris Tempelman en Stef de Bont het bijzondere interview met Ahmad Mendes Moreira, die uitgebreid ingaat op zijn herkansing als profvoetballer bij Excelsior en het incident in Den Bosch. Het voorval in stadion De Vliert is het dieptepunt van het voorbije seizoen. De tranen van Mendes Moreira maakten indruk, de racistische spreekkoren pijnigden hem en schokten heel Nederland. Mendes Moreira had liever om een andere reden de hoofdrol op...more

 • 'Als er niks wordt geregeld, gaan clubs failliet en spelen we met 12 clubs'

  May 09 2020

  Vrijdagmiddag werd het betaald voetbal in Nederland hervat, helaas niet op het veld maar in de rechtszaal. Verslaggever Tom Knipping volgde dit op de voet en laat zijn licht schijnen op de huidige situatie. Hoe staan de clubs er op dit moment voor? En hoe ziet de Eredivisie er straks na de coronacrisis uit?

 • Beste Bayern sinds 2000: Kroos, Lewandowski en natuurlijk 'Robbéry'

  May 08 2020

  In de voetballoze periode staan we op een andere manier stil bij het Europese topvoetbal. VI-redacteur Bas van den Hoven over de beste spelers van Bayern München van de afgelopen twintig jaar.

 • Paradijsvogels: international Guam, gevangen op Malediven en Lars Veldwijk

  May 06 2020

  Van een amateurvoetballer in Overijssel die door de liefde via de Antillen terecht kwam in Guam en daar plots uitgroeide tot international tot de bijzondere reis van Lars Veldwijk met Zuid-Korea als meest recente bestemming. Opvallende verhalen en de paradijsvogels van de voetballerij. Verslaggever Geert-Jan Jakobs maakte al tal van bijzondere verhalen van voetballers en trainers die actief zijn in meest uiteenlopende uithoeken in de wereld. In de nieuwe aflevering van Scorebordjournalistiek be...more

 • Beste United sinds 2000: sterrenteam met Van Nistelrooy, Rooney en Ronaldo

  May 04 2020

  In de voetballoze periode staan we op een andere manier stil bij het Europese topvoetbal. VI-redacteuren Bas van den Hoven en Süleyman Öztürk over de beste spelers van Manchester United van de afgelopen twintig jaar.

 • 'AZ is vooralsnog de grootste verliezer in deze coronacrisis'

  Apr 30 2020

  In deze corona-update gaan we met verslaggevers Stef de Bont en Tom Knipping onder meer in op de gevolgen van het beëindigen van de competities in Nederland.

 • Scorebordjournalistiek #31: dit betekent de coronacrisis voor Ajax, Feyenoord en PSV

  Apr 29 2020

  Hoe staan de Nederlandse clubs ervoor op dit moment en hoe groot is de schade straks wanneer de bal weer gaat rollen? De eerste signalen zijn niet rooskleurig. Een halvering van de Nederlandse voetbaleconomie dreigt. Veel clubs kloppen met problemen aan bij de juridische adviseurs van FBO. 'Als we kijken naar volgend seizoen, dan krijgt Ajax vermoedelijk de grootste klappen.' In de nieuwe aflevering van Scorebordjournalistiek bespreken Tom Knipping en Stef de Bont de noodmaatregelen rondom de c...more

 • Oranje gaat Retro: Berghuis vervangt Robben, Ihattaren in de Sneijder-rol

  Apr 25 2020

  Door een moderne bril kijken naar het tactische verleden van het Nederlands elftal op een aantal grote toernooien. Sam Planting maakte in de nieuwste VI PRO special een vergelijking tussen legendarische lichtingen uit het verleden en de huidige selectie van Ronald Koeman. In een vierdelige serie bespreekt Sam samen met Robert Anker de tactieken van Oranje ten tijde van een aantal generaties. In deze aflevering komt de generatie van Arjen Robben en Wesley Sneijder aan bod.

 • Reconstructie historische voetbaldag: 'Het leek wel Expeditie Robinson'

  Apr 24 2020

  Een krankzinnige vrijdagmiddag. Van de veelbesproken stemmingen onder de clubs waarmee uiteindelijk niets gedaan is tot de grote winnaars en verliezers van deze vrijdag. Met verslaggever Tom Knipping blikken we terug op deze historische voetbaldag.

 • Van Gaal transformeert Bayern: Robben-twijfels en de gezichtsbruiner van Luca Toni

  Apr 22 2020

  Alweer tien jaar geleden transformeerde Louis van Gaal Bayern München op spetterende wijze. Interne gevechten, trainen volgens de norm van Van Gaal en het naleven van zijn regels. Niets ontgaat de voormalige coach van onder meer Ajax, Barcelona en het Nederlands elftal op dat moment. In de nieuwe aflevering van de podcast Scorebordjournalistiek bespreken Pieter Zwart en Stef de Bont het succesjaar 2010 van de Nederlandse oefenmeester bij de Duitse topclub.

 • Podcast over Patrick Kluivert en het seizoen van zijn leven

  Apr 20 2020

  Vrijwel niemand kende Patrick Kluivert, toen Louis van Gaal de jongeling als nieuwe spits van Ajax naar voren schoof. Totdat de Amsterdammers aan hun zegetocht door Europa begonnen, met dat puntertje in Wenen als climax. In deze podcast vertelt Simon Zwartkruis uitgebreid over zijn verhaal over Kluivert in de Ajax-special. 'Een jochie van zeventien jaar dat opeens in de spits van Ajax werd gezet.'

 • Oranje gaat Retro: De Roon als rechtsback en Stengs in Bergkamp-rol

  Apr 17 2020

  Door een moderne bril kijken naar het tactische verleden van het Nederlands elftal op een aantal grote toernooien. Sam Planting maakte in de nieuwste VI PRO special een vergelijking tussen legendarische lichtingen uit het verleden en de huidige selectie van Ronald Koeman. In een vierdelige serie bespreekt Sam samen met Robert Anker de tactieken van Oranje ten tijde van een aantal generaties. In deze aflevering komt de generatie van Dennis Bergkamp en de gebroeders De Boer aan bod. We gaan terug...more

 • Podcast over eeuwige voetbalvader: 'Guardiola door Cruijff verliefd op voetbal'

  Apr 15 2020

  Of ze nou met hem samenwerkten of van een afstand bewonderden: geen Nederlander inspireerde meer spelers en trainers over de hele wereld dan Johan Cruijff. De leer van de eeuwige voetbalvader kent nog altijd vele volgers. In de nieuwe aflevering van de podcast Scorebordjournalistiek bespreken Simon Zwartkruis en Stef de Bont de invloed van Nederlands beste voetballer aller tijden.

 • Crisis biedt kansen voor Van de Beek: 'Maar voor Ajax spelen is zeker geen straf'

  Apr 14 2020

  In deze podcast spreken we uitgebreid met Guido Albers. Hoe beleeft de zaakwaarnemer van onder anderen Donny van de Beek, Giovanni van Bronckhorst en Frank de Boer deze voetballoze periode en wat verwacht hij van de naderende transferzomer? Gaan er ook dit jaar weer enorme transfersommen op tafel gelegd worden of gaan we naar een nieuwe manier van handel, bijvoorbeeld door onderling te ruilen.

 • Oranje gaat Retro: Frenkie en Blind op de flanken, Wijnaldum in Gullit-rol

  Apr 13 2020

  Door een moderne bril kijken naar het tactische verleden van het Nederlands elftal op een aantal grote toernooien. Sam Planting maakte in de nieuwste VI PRO special een vergelijking tussen legendarische lichtingen uit het verleden en de huidige selectie van Ronald Koeman. In een vierdelige serie bespreekt Sam samen met Robert Anker de tactieken van Oranje ten tijde van een aantal generaties. In deze aflevering komt de generatie van Marco van Basten en Ruud Gullit aan bod. We gaan terug naar he...more

 • Beste Chelsea sinds 2000: Nederlanders ontbreken door wereldsterren als Hazard

  Apr 10 2020

  In de voetballoze periode staan we op een andere manier stil bij het Europese topvoetbal. VI-redacteur Bas van den Hoven kreeg de zware uitdaging zijn beste Chelsea-elftal sinds 2000 samen te stellen.

 • Scorebordjournalistiek #28: hoe werkt de moderne voetbaleconomie?

  Apr 08 2020

  De nieuwe aflevering van de podcast Scorebordjournalistiek staat volledig in het teken van Voetbal en geld. Stef de Bont bespreekt met hoofdredacteur Pieter Zwart de moderne voetbaleconomie naar aanleiding van een verhaal met Marcus Keane. De Nederlander, onder meer werkzaam geweest voor topclubs zoals Ajax, Barcelona en Paris Saint-Germain, is de ideale gids in de wondere wereld van de voetbalcommercie.

 • Macht en politiek achter schermen: grote belangen op spel in Eredivisie

  Apr 06 2020

  Hoe nu verder in de Eredivisie? In deze podcast bespreekt Stef de Bont dit thema met Ajax-watcher Marco Timmer en Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam.

 • Oranje gaat Retro: Frenkie als oldskool libero, Memphis in de rol van Cruijff

  Apr 06 2020

  Door een moderne bril kijken naar het tactische verleden van het Nederlands elftal op een aantal grote toernooien. In een vierdelige serie bespreken Robert Anker en Sam Planting de tactieken van Oranje ten tijden van een aantal generaties.In deze aflevering komt de generatie Cruijff aan bod.

 • Beste Inter sinds 2000: geen ruimte voor Zlatan, Adriano en Eto'o

  Apr 03 2020

  In de voetballoze periode staan we op een andere manier stil bij het Europese topvoetbal. In een spiksplinternieuwe studio kreeg VI-redacteur Bas van den Hoven de zware uitdaging zijn beste Inter-elftal sinds 2000 samen te stellen.

 • Scorebordjournalistiek #27: hoe groot is de kindertransfermarkt echt?

  Mar 31 2020

  Van Bobby Adekanye tot Joshua Zirkzee en van Xavi Simons tot Mink Peeters. Tal van Nederlandse spelers verkiezen op jonge leeftijd een buitenlands avontuur, met wisselend succes. De handel in minderjarigen zou de afgelopen jaren explosief zijn gegroeid. In aflevering 27 van de podcast Scorebordjournalistiek bespreken Tom Knipping en Stef de Bont de laatste ontwikkelingen van de veelbesproken kindertransfermarkt.

 • Beste Barcelona sinds 2000: 'Twijfelshow tussen Neymar of Ronaldinho'

  Mar 27 2020

  In de voetballoze periode staan we op een andere manier stil bij het Europese topvoetbal. In een spiksplinternieuwe studio kreeg VI-redacteur Bas van den Hoven de zware uitdaging zijn beste Barcelona-elftal sinds 2000 samen te stellen.

 • Scorebordjournalistiek #26 over Arne Slot: dit is zijn succesformule

  Mar 11 2020

  Arne Slot is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van AZ. De trainer doet het uitstekend en gaat samen met Ajax aan kop in de eredivisie. In de podcast Scorebordjournalistiek 26 bespreken Simon Zwartkruis en Pieter Zwart met Stef de Bont wat voor trainer Slot is en wat zijn voetbalvisie kenmerkt.

 • Scorebordjournalistiek #25 over Dick Advocaat: 'Aantekeningenboekje zelfs mee naar wc'

  Mar 04 2020

  Dick Advocaat is bij Feyenoord bezig aan zijn zeventwintigste (!) klus als trainer. Op 72-jarige leeftijd is hij nog altijd een succesvol trainer. Maar hoe zit De Kleine Generaal nu werkelijk in elkaar? Tom Knipping en Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam bespreken met Stef de Bont in de 25e aflevering van Scorebordjournalistiek hoe de Hagenaar te werk gaat en hoe gek hij van het spelletje is.

 • Vooruitblik El Clásico en Juve-Inter: 'De Ligt mag meer tevreden zijn dan Frenkie De Jong'

  Feb 29 2020

  Barcelona verdedigt in Bernabeu een voorsprong van twee punten op Real Madrid. En in Italië wordt Juventus-Internazionale gespeeld zonder publiek. Robert Anker blikt met Süleyman Öztürk en Bas van den Hoven vooruit op een zondagavond om van te watertanden.

 • Coëfficiënten Polonaise Podcast #8: ‘Moeten in Nederland een Getafe krijgen’

  Feb 28 2020

  De stemming in de studio waar de Coëfficiëntenpolonaisepodcast wordt opgenomen, was vrijdag bedrukt door de Europese eliminatie van zowel Ajax als AZ. Süleyman Öztürk analyseert met Robert Anker de duels LASK Linz - AZ (2-0) en Ajax - Getafe (2-1). Waar ging het mis voor de Nederlandse ijzers in het vuur? Michel Abbink duidt de gevolgen voor de coëfficiëntenlijst. En die zijn groot: het uitgespeelde Nederland is de rest van dit seizoen afhankelijk van andere landen. Ook is er aandacht voor onde...more

 • Scorebordjournalistiek #24 over straf Manchester City: 'Superleague is niet tegen te houden’

  Feb 26 2020

  De UEFA legde Manchester City een zware straf op door de Engelse club de komende twee seizoenen uit te sluiten van Europees voetbal én een boete van 30 miljoen euro uit te delen. De club zou zich niet hebben gehouden aan de Financial Fair Play-regels. Pieter Zwart en Iwan van Duren leggen in de podcast Scorebordjournalistiek uit dat deze kwestie belangrijk is voor de toekomst van het Europese voetbal én hoe de regelgeving omzeild wordt door rijke clubs. Bekijk het verhaal over de straf van Ma...more

 • Coëfficiënten Polonaise Podcast #7: Oorzaken en gevolgen van donkere donderdag

  Feb 21 2020

  De Coëfficiëntenpolonaisepodcast is terug na een schier eindeloze winterstop. Door de nederlaag van Ajax en het gelijkspel van AZ is de stemming wat bedrukt. We bespreken Getafe - Ajax (2-0) en AZ - LASK Linz (1-1) met Pieter Zwart en Süleyman Öztürk. Hoe had Ajax zich beter kunnen wapenen tegen het fysieke spel van Getafe? Michel Abbink duidt de gevolgen voor de coëfficiëntenlijst. De Eredivisie-delegatie heeft in elk geval het geluk dat de concurrerende landen ook niet supergoed presteerden....more

 • Scorebordjournalistiek #23 over FC Groningen: 'Buijs naar Feyenoord? Sluit ik niet uit'

  Feb 19 2020

  FC Groningen staat momenteel op de achtste plek in de eredivisie en is vol in de race voor de play-offs om Europees voetbal. En dat terwijl de club financieel er de laatste jaren niet op vooruit is gegaan. Clubwatcher Lentin Goodijk en Martijn Krabbendam bespreken in de podcast scorebordjournalistiek met Stef de Bont hoe FC Groningen dat voor elkaar kreeg en schetsen samen het toekomstplaatje van de club uit het Noorden van Nederland. Lees het artikel van Martijn Krabbendam GRATIS via www.vi....more

 • Scorebordjournalistiek #22 over Ihattaren: Bij PSV blijven of naar het buitenland?

  Feb 12 2020

  Mohamed Ihattaren heeft het afgelopen jaar veel meegemaakt. Op 18-jarige leeftijd (vandaag jarig) wordt hij als dragende kracht van PSV gezien, moest hij een keuze maken tussen Marokko en het Nederlands Elftal en kende hij vervelende persoonlijke omstandigheden. Maar wat moet de jonge technische middenvelder volgend seizoen doen? Moet hij een stap zetten naar het buitenland of nog een seizoen in Eindhoven blijven? In de podcast Scorebordjournalistiek bespreken Marco Timmer en PSV-watcher Reo...more

 • Scorebordjournalistiek #21 over salarissen: 'Bijna alleen de Eredivisie gaat achteruit’

  Feb 05 2020

  De salarissen van spelers in de top van Europa blijven maar stijgen, terwijl de Eredivisie juist achteruit gaat. In de 21e aflevering van de podcast Scorebordjournalistiek bespreken Iwan van Duren en Tom Knipping met presentator Stef de Bont hoe dat komt. Het heeft volgens Knipping en Van Duren meerdere oorzaken. Zo worden topspelers de laatste jaren waardevoller dan de clubs zelf, zegt Iwan van Duren in de podcast. 'Voor bedrijven zijn spelers veel aantrekkelijker. Ronaldo en Messi zijn popul...more

 • Scorebordjournalistiek #20 over toeschouwers in Eredivisie: ‘Overijssel is de booming provincie'

  Jan 29 2020

  De stadions in de Eredivisie lopen leeg. Vooral in het Noorden bij SC Heerenveen en FC Groningen is er een flinke terugloop te zien. In de provincie Overijssel gaat het daarentegen juist uitstekend. In episode 20 van Scorebordjournalistiek bespreken presentator Stef de Bont, FC Groningen en SC Heerenveen-watcher Lentin Goodijk en Iwan van Duren (schrijver van het artikel over de toeschouwersaantallen) de ontwikkeling in toeschouwersaantallen van de afgelopen tien jaar. Lees op www.vi.nl/scoreb...more

 • Scorebordjournalistiek #19 over Ajax: ‘Door Fox-deal wordt achterstand met top groter’

  Jan 22 2020

  Ajax heeft de laatste jaren flink van zich laten horen in Europa. In 2017 werd de finale van de Europa League gehaald en vorig seizoen kwamen de Amsterdammers tot de halve finale van de Champions League. Maar hoe structureel kan Ajax in de top blijven meedoen en zijn de ambities in de Johan Cruijf ArenA wel realistisch? In de podcast Scorebordjournalistiek bespreken Stef de Bont, Ajax-watcher Marco Timmer en Tom Knipping de achterstand van Ajax op de absolute wereldtop

 • Podcast over Barcelona: 'Nieuwe trainer is dol op een speler als Frenkie de Jong'

  Jan 20 2020

  Barcelona won zondagavond de eerste wedstrijd onder leiding van Quique Setién met 1-0 van Granada. Spectaculair was het nog niet, anders was het zeer zeker wel. Robert Anker praat met Pieter Zwart en Bas van den Hoven over de extreme visie van Setien. 'Het wordt een grandioos succes of een grandioze mislukking, een middenweg is er niet.'

 • Scorebordjournalistiek #18 over ADO: 'Het is net Wie is de Mol?'

  Jan 15 2020

  Het is een rommeltje bij ADO Den Haag. De club staat op dit moment op de zeventiende plek in de eredivisie en ook op bestuurlijk vlak is het onrustig. De nieuw aangestelde trainer Alan Pardew moet met resultaten rust scheppen in de chaos in Den Haag. In de podcast Scorebordjournalistiek bespreken presentator Stef de Bont, Martijn Krabbendam en Chris Tempelman de situatie bij ADO.

 • Scorebordjournalistiek #17 over NL-spelers in Polen: Gestoorde supporters, financieel aantrekkelijk

  Jan 08 2020

  Voor vijf Nederlanders is Polen in 2019 het beloofde voetballand geworden. Want Marko Vejinovic, Fabian Serrarens (Arka Gdynia), Mickey van der Hart (Lech Poznan), Pelle van Amersfoort (Cracovia Krakau) en Piotr Parzyszek spelen daar met wisselend succes op het hoogste niveau. Stef de Bont verbleef eind 2019 een week lang in Polen en bezocht het vijftal. In diverse publicaties in Voetbal International werden diverse onderwerpen aangesneden. Naast het sportieve aspect werden ook benadering door...more

 • Scorebordjournalistiek #16 over Roda JC: 'Ze hadden De la Vega op z'n minst kunnen googelen...'

  Jan 01 2020

  Een totale chaos, zo is de situatie van Roda JC in de laatste jaren het best te omschrijven. Ex-schoonspringer Aleksei Korotaev beloofde Champions League-voetbal en haalde Nicolas Anelka binnen bij Roda JC, maar werd later gearresteerd in Dubai. Nep-investeerder Mauricio Garcia de la Vega kwam daarna aan de macht, maar werd later letterlijk het stadion uitgejaagd. Als klap op de vuurpijl gaat het sportief ook slecht met de ploeg uit Limburg: Roda staat zestiende in de Keuken Kampioen Divisie. I...more

 • Podcast over 'grote vijf' van Oranje: 'Weergaloze Van Dijk heeft maar één mankement in zijn spel'

  Dec 30 2019

  Voor de vijf belangrijkste internationals is 2019 een jaar om nooit te vergeten. Virgil van Dijk en Georginho Wijnaldum wonnen met Liverpool de Champions League. Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong strandden met Ajax in de halve finale, maar maakten wel prachtige transfers. En Memphis beleefde de keerzijde van de medaille en raakte in december zwaar geblesseerd. Robert Anker bespreekt met Pieter Zwart en Bas van den Hoven het jaar van 'de grote vijf'.

 • Podcast over Cristiano Ronaldo: 'Middenveld is niet goed genoeg om Ronaldo te laten schitteren'

  Dec 27 2019

  Het tweede jaar van Cristiano Ronaldo bij Juventus loopt moeizamer dan het eerste. Dit is nauwelijks te merken in het aantal doelpunten en assists, maar wel in het spel van de Portugees. Het werpt de vraag op of Cristiano Ronaldo op zijn retour is. Robert Anker bespreekt dit met Bas van den Hoven en Suleyman Ozturk: 'Ronaldo piekt minder vaak, maar iedere piek is nog altijd fenomenaal'.

 • Scorebordjournalistiek #15 over Vilhena: futuristsich stadion en eigenaar in helikopter

  Dec 25 2019

  Tonny Vilhena maakte in de zomer van 2019 een verrassende overstap van Feyenoord naar FK Krasnodar in Rusland. Het leverde in de voetbalwereld wat gefronste wenkbrauwen op. Martijn Krabbendam bezocht Vilhena om met eigen ogen te zien wat voor club Krasnodar daadwerkelijk is. In de podcast Scorebordjournalistiek vertelt Krabbendam aan presentator Stef de Bont dat het stadion in Krasnodar bijna futuristisch is en dat hij wel kan begrijpen waarom de felle middenvelder voor deze club (met steenrij...more

 • Podcast over ontstaan Coëfficiënpolonaise met Sportzeloot: 'Topzes doel in 2020'

  Dec 23 2019

  De UEFA-coëfficiëntenlijst was in Nederland nog nooit zo populair als in het jaar 2019. Mede dankzij de goede prestaties van Ajax in de Champions League keerde Nederland terug in de top 10, waardoor meer clubs zich kunnen kwalificeren voor de Europese toernooien. De berichtgeving over deze lijst was het voorbije jaar dermate populair, dat Voetbal International de term 'coëfficiëntenpolonaise' introduceerde en er ook middels diverse podcasts aandacht aan heeft besteed. In deze podcast blikt R...more

 • Knipping & Van Duren over matchfixing: elf manieren om een wedstrijd te fiksen

  Dec 20 2019

  In de nieuwe aflevering van Knipping en Van Duren gaat het over'fiksen' van wedstrijden. De VI-verslaggevers Tom Knipping en Iwan van Duren bespreken elf manieren om een wedstrijd te fiksen... Maar niet doen he?! Volg de serie op Youtube: https://www.youtube.com/user/VoetbalInternatioNL

 • Scorebordjournalistiek #14 over Dušan Tadić: Vader in Ajax-trainingspak en zelf gebrouwen drank

  Dec 18 2019

  Voor Ajacied Dusan Tadic was 2019 een jaar om nooit te vergeten. De Serviër groeide sinds zijn komst naar Ajax uit tot sterkhouder en aanvoerder, werd kampioen, pakte de beker én stond in de halve finale van De Champions League. Voor het Kerstnummer van Voetbal International trok Ajax-watcher Marco Timmer naar zijn geboorteland Servië. In aflevering 14 van de podcast Scorebordjournalistiek bespreekt Timmer met presentator Stef de Bont zijn reis naar het land in Oost-Europa. Hij liep daar oud-d...more

 • Coëfficiënten Malaise Podcast #6 weerbericht: koud en nat

  Dec 13 2019

  In aflevering zes van de Coëfficiëntenpolonaisepodcast (tijdelijk Coëfficiëntenmalaisepodcast geheten) blikken we terug op de Europese duels van Ajax, AZ, Feyenoord en PSV en staan we stil bij de hamvraag: wat betekenen de resultaten voor de positie van Nederland op de coëfficiëntenlijst? Süleyman Öztürk en Pieter Zwart bespreken de wedstrijden van Ajax, AZ, PSV en Feyenoord, Michel Abbink duidt de gevolgen voor de coëfficiëntenlijst. Moeten we ons zorgen maken na deze horrorweek?

 • Scorebordjournalistiek #13 over Vitesse: ‘Het voelt als een kille geliefde’

  Dec 11 2019

  Het is, zoals wel vaker, onrustig bij Vitesse. Trainer Leonid Slutsky nam na teleurstellende resultaten ontslag, de tribunes in het Gelredome raken nóg leger en er staat bijna geen transferwaarde meer op het veld. Presentator Stef de Bont bespreekt in de dertiende aflevering van de podcast Scorebordjournalistiek met Iwan van Duren hoe het nu verder moet met ‘FC Hollywood aan de Rijn'. Lees het VI-PRO-artikel van Iwan van Duren GRATIS via www.vi.nl/scorebordjournalistiek

 • Scorebordjournalistiek #12 over chaos bij Achilles '29

  Dec 04 2019

  In de twaalfde aflevering bespreken presentator Stef de Bont, Iwan van Duren en Marco Timmer de bizarre situatie bij Achilles '29 uit Groesbeek, dat een paar jaar geleden nog profvoetbal speelde. De club degradeerde drie keer op rij en mag het eigen terrein niet meer op door problemen met de invloedrijke familie Derks. Zij stellen hun land niet meer beschikbaar voor de voetbalclub, met alle gevolgen van dien... Iwan van Duren schreef er een artikel over. Lees hem gratis via: www.vi.nl/scorebord...more

 • Coëfficiënten Polonaise Podcast #5 weerbericht: gure buien

  Nov 29 2019

  In de vijfde aflevering van de Coëfficiëntenpolonaisepodcast blikken we terug op de Europese duels van Ajax, AZ, Feyenoord en PSV en staan we stil bij de hamvraag: wat betekenen de resultaten voor de positie van Nederland op de coëfficiëntenlijst? Het format van deze podcast is simpel: Bas van den Hoven en Pieter Zwart bespreken de wedstrijden, Michel Abbink duidt de gevolgen voor de coëfficiëntenlijst. De uitschakeling van PSV is natuurlijk enorm schadelijk voor de ambities van Nederland om aa...more

 • Scorebordjournalistiek #11 over Andre Onana: 'Barcelona is zijn droomclub'

  Nov 27 2019

  André Onana ontwikkelt zich spectaculair. De doelman blinkt wekelijks uit bij zijn club Ajax en behoort tot de tien beste keepers van de wereld. In de elfde episode van Scorebordjournalistiek bespreekt presentator Robert Anker met Ajax-watcher Marco Timmer en Simon Zwartkruis de ontwikkeling van de Kameroener, zijn volgende sportieve stap én de problemen rondom racisme.

 • Dost vs. Weghorst: ‘Weghorst komt steeds meer in de buurt van Lewandowski’

  Nov 22 2019

  Twee oer-Hollandse spitsen treffen elkaar zaterdagmiddag in de Bundesliga. Om 15.30 uur begint tijdens het duel Eintracht Frankfurt-VFL Wolfsburg tevens de mini-kraker tussen Bas Dost en Wout Weghorst. Hoewel beide spitsen niet voor de Nederlandse topclubs Ajax, PSV en Feyenoord uitkwamen, zijn zij in Duitsland hooggewaardeerde doelpuntenmachines. In deze podcast bespreken Marco Timmer, Suleyman Ozturk en Robert Anker de loopbaan en ontwikkeling van Dost en Weghorst, die als spits niet echt op...more

 • Scorebordjournalistiek #10 over PSV: 'De excuses zijn op'

  Nov 20 2019

  Het is onrustig bij PSV. In zowel de Europa League als in de competitie presteert de ploeg van trainer Mark van Bommel ondermaats, maar ook buiten het veld rommelt het. In de jubileumeditie (aflevering 10) van de podcast Scorebordjournalistiek spreekt presentator Stef de Bont met hoofdredacteur Pieter Zwart en PSV-watcher Reon Boeringa over het artikel wat Boeringa schreef over de situatie bij PSV en de crisis daar. Lees het artikel van Reon Boeringa gratis via VI.nl/scorebordjournalistiek

 • Racisme bij Den Bosch-Excelsior: 'Geldboete of wedstrijd zonder publiek is geen krachtig signaal'

  Nov 18 2019

  Tijdens het duel FC Den Bosch-Excelsior werd Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegend. Namens VI bespreekt Chris Tempelman, namens VI vaste volger van de Keuken Kampioen Divisie, het treurige voorval. Ook de nasleep en de gevolgen komen aan bod: 'Door de houding van FC Den Bosch heeft alles een nare nasmaak gekregen.'

 • Scorebordjournalistiek #9 over Frank Arnesen: 'Moet totale omslag maken bij Feyenoord'

  Nov 13 2019

  Frank Arnesen is de beoogde nieuwe technisch directeur van Feyenoord. De laatste details moeten nog gladgestreken worden, maar dát Arnesen wordt aangesteld, is een kwestie van tijd. In de podcast Scorebordjournalistiek bespreken presentator Stef de Bont, Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam en hoofdredacteur Pieter Zwart de uitdaging die er ligt voor de Deen, die binnenkort 45 jaar in de voetbalwereld actief is.

 • Coëfficiënten Polonaise Podcast #4: BeNeBeker als nieuw toernooi

  Nov 11 2019

  Na vier speelrondes in de Europese hoofdtoernooien is het tijd voor contemplatie in de Coëfficiëntenpolonaisepodcast. Wat zijn de kansen van de Nederlandse clubs op Europese overwintering? Welke hordes moeten worden genomen op weg naar het coëfficiëntenwalhalla? Süleyman Öztürk, Pieter Zwart en Michel Abbink bespreken de stand van zaken en laten een proefballon op: de BeNeBeker.

 • Coëfficiënten Debacle: SORRY! We zijn maandag terug

  Nov 08 2019

  SORRY! Door technische problemen geen Coëfficiënten Polonaise. Maandag zijn we terug met een échte polonaise. In deze audio leggen Pieter Zwart en Süleyman Öztürk leggen uit waarom we er vandaag niet zijn en leveren nog een kleine samenvatting van de opname die verkeerd ging, door één verkeerde knop.. Tot maandag.

 • Scorebordjournalistiek #8 over Cocu: 'Niet te vergelijken met Fenerbahçe'

  Nov 06 2019

  Philip Cocu tekende deze zomer voor vier jaar bij het Engelse Derby County. De Championship-ploeg ziet in Cocu een leider voor de komende jaren met als uiteindelijke doel: promotie naar de Premier League. Presentator Stef de Bont spreekt Simon Zwartkruis en Süleyman Öztürk in de podcast Scorebordjournalistiek over de voormalig PSV-trainer.

 • Knipping & Van Duren over stadionsoap Feyenoord: 'Schandalig, Kuip-directeur moet zich doodschamen'

  Nov 01 2019

  In de nieuwe aflevering van Knipping en Van Duren gaat het over het stadiondossier van Feyenoord. Hoe nu verder in Rotterdam-Zuid? Moet Feyenoord City er komen en doet Feyenoord er goed aan om te luisteren naar alternatieven? De VI-verslaggevers Tom Knipping en Iwan van Duren bespreken de kwestie. Volg de serie op Youtube: https://www.youtube.com/user/VoetbalInternatioNL

 • Scorebordjournalistiek #7 over NL-trainers in Golfstaten: 'Erezaak tussen sjeiks en prinsen’

  Oct 30 2019

  Nederlandse trainers in Golfstaten, het is iets van alle jaren. Jurgen Streppel (Al Jazira) en Maurice Steijn (Al Wahda) trokken deze zomer naar de Verenigde Arabische Emiraten en werden na drie speelrondes alweer ontslagen. In de podcast Scorebordjournalistiek bespreekt presentator Stef de Bont het lot van de Nederlandse trainers met Geert-Jan Jacobs en Martijn Krabbendam.

 • Podcast over AZ-talenten: ‘Jeugdspelers kiezen voor AZ in plaats van Ajax’

  Oct 28 2019

  AZ is na de klinkende 4-0 zege op PSV opgeklommen naar de tweede plaats in de Eredivisie en presteert ook in Europees verband goed. En dat doet de formatie van trainer Arne Slot aan de hand van twee opvallende aanvallers: Calvin Stengs en Myron Boadu. Presentator Robert Anker bespreekt in deze podcast de ontwikkeling van de groeibriljanten én de staat van de jeugdopleiding van de Alkmaarders met hoofdredacteur Pieter Zwart en AZ-watcher Simon Zwartkruis.

 • Coëfficiënten Polonaise Podcast #3: wisselvallig coëfficiëntenweer

  Oct 25 2019

  In aflevering drie van de Coëfficiëntenpolonaisepodcast blikken we terug op de Europese duels van Ajax, AZ, Feyenoord en PSV en staan we stil bij de hamvraag: wat betekenen de resultaten voor de positie van Nederland op de coëfficiëntenlijst? Na de coëfficiëntenweelde van de laatste maanden was het deze week even op een houtje bijten voor de Eredivisie-delegatie. Al valt de schade ronduit mee in vergelijking met de verrichtingen van onze concurrenten. Süleyman Öztürk en Pieter Zwart bespreken d...more

 • Scorebordjournalistiek #6 over Chelsea: 'Niet raar opkijken als Ajax pijnlijke nederlaag lijdt’

  Oct 22 2019

  In de podcast Scorebordjournalistiek bespreekt Voetbal International wekelijks aan de hand van een verhaal in het magazine, hoe je de uitslag op het scorebord omzet in journalistiek. Deze editie gaat plaatsvervangend presentator Robert Anker in gesprek met hoofdredacteur Pieter Zwart en buitenlandspecialist Bas van den Hoven over de situatie bij het Engelse Chelsea. Hoe doet trainer Frank Lampard het als trainer van deze jonge groep? En heeft Ajax een goede kans tegen de topclub uit Engeland? ...more

 • Podcast over Manchester United: 'Plek zestien in december zou niet raar zijn'

  Oct 17 2019

  Momenteel staat Manchester United in het rechterrijtje van de Premier League en zijn er zelfs al fans die vrezen voor degradatie. In deze podcast bespreken Robert Anker, Süleyman Öztürk en Bas van den Hoven de situatie op Old Trafford. Waarom kregen David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho en nu ook Ole Gunnar Solskjaer de club niet op de rit? Waarom renderen dure aankopen als Paul Pogba, Ángel Di María en Alexis Sánchez niet op Old Trafford. En waarom is er geen doorstroming meer van aanspr...more

 • Scorebordjournalistiek #5 over Memphis Depay: ‘Moodswings in het vliegtuig richting Oranje'

  Oct 16 2019

  In de podcast Scorebordjournalistiek bespreekt Voetbal International wekelijks aan de hand van een verhaal in het magazine, hoe je de uitslag op het scorebord omzet in journalistiek. Deze editie gaat presentator Stef de Bont in gesprek met Oranje-watcher Simon Zwartkruis en buitenlandspecialist Süleyman Öztürk over de in goede vorm verkerende Memphis Depay. Wat is zijn volgende stap en wie is de persoon achter de speler? Lees het artikel via: VI.nl/scorebordjournalistiek

 • Knipping & Van Duren #2: geldranglijst Eredivisie

  Oct 11 2019

  In deze tweewekelijkse serie 'Knipping & Van Duren' gaat het over geldstromen in het internationale topvoetbal, de wereld van zaakwaarnemers en Super Leagues. Deze week bespreken de onderzoeksjournalisten Tom Knipping en Iwan van Duren de begrotingen van de eredivisieclubs en wat dat betekent voor de ranglijst. Deze serie is ook te volgen op Youtube, via: youtube.com/user/VoetbalInternatioNL

 • Scorebordjournalistiek #4 over Ajax: ‘Ten Hag heeft werkelijk overal een plan voor’

  Oct 09 2019

  In de podcast Scorebordjournalistiek bespreekt Voetbal International wekelijks aan de hand van een verhaal in het magazine, hoe je de uitslag op het scorebord omzet in journalistiek. Deze editie gaat Stef de Bont in gesprek met Ajax-watcher Marco Timmer over trainer Erik ten Hag en de uitstekende seizoensstart van de Amsterdammers. Lees het artikel via: VI.nl/scorebordjournalistiek

 • Podcast over Donyell Malen: 'Zorgt ervoor dat PSV blijft meedoen met Ajax'

  Oct 07 2019

  In deze podcast gaat presentator Robert Anker in gesprek met PSV-watcher Reon Boeringa en Oranje-watcher Martijn Krabbendam. Goudhaantje Donyell Malen staat centraal. Is hij de nieuwe spits van Oranje en kan hij PSV de landstitel bezorgen? Op die vragen proberen de mannen antwoord te geven. Voor meer diepgang: VI.nl/PRO

 • Coëfficiënten Polonaise Podcast #2 weerbericht: 48 graden buiten

  Oct 04 2019

  In onze gloednieuwe Coëfficiëntenpolonaisepodcast blikken we terug op de Europese duels van Ajax, AZ, Feyenoord en PSV en staan we stil bij de hamvraag: wat betekenen de resultaten voor de positie van Nederland op de coëfficiëntenlijst? Süleyman Öztürk en Pieter Zwart bespreken de wedstrijden, Michel Abbink (@sportzeloot) duidt de gevolgen voor de coëfficiëntenlijst.

 • Scorebordjournalistiek #3: Feyenoord, niet fit en zonder visie

  Oct 02 2019

  In de podcast Scorebordjournalistiek bespreekt Voetbal International wekelijks aan de hand van een verhaal in het magazine, hoe je de uitslag op het scorebord omzet in journalistiek. In deze editie gaat Stef de Bont in gesprek met hoofdredacteur Pieter Zwart en Martijn Krabbendam over de slechte seizoensstart van Feyenoord en de bestuurlijke onrust in Rotterdam. Lees het artikel via: VI.nl/scorebordjournalistiek

 • Scorebordjournalistiek #2: Gonzalo García, denker van FC Twente

  Sep 25 2019

  In de podcast Scorebordjournalistiek bespreekt Voetbal International wekelijks aan de hand van een verhaal in het magazine, hoe je de uitslag op het scorebord omzet in journalistiek. In deze editie gaat Stef de Bont in gesprek met hoofdredacteur Peter Wekking over een groot interview met FC Twente-trainer Gonzalo García, die dit seizoen verrassend begon aan zijn avontuur als hoofdtrainer. Voor meer: VI.nl/PRO

 • Coëfficiënten Polonaise Podcast #1

  Sep 20 2019

  In onze gloednieuwe Coëfficiëntenpolonaisepodcast blikken we terug op de Europese duels van Ajax, AZ, Feyenoord en PSV en staan we stil bij de hamvraag: wat betekenen de resultaten voor de positie van Nederland op de coëfficiëntenlijst? Süleyman Öztürk en Pieter Zwart bespreken de wedstrijden, Michel Abbink de gevolgen voor de coëfficiëntenlijst.

 • Knipping & Van Duren #1: Mino Raiola

  Sep 19 2019

  In deze tweewekelijkse serie 'Knipping & Van Duren' gaat het over geldstromen in het internationale topvoetbal, de wereld van zaakwaarnemers en Super Leagues. Deze week bespreken de onderzoeksjournalisten Tom Knipping en Iwan van Duren de wereldberoemde zaakwaarnemer Mino Raiola. Deze serie is ook te volgen op Youtube, via: youtube.com/user/VoetbalInternatioNL

 • Scorebordjournalistiek #1: Koeman, de nieuwe generaal

  Sep 12 2019

  In de podcast Scorebordjournalistiek bespreekt Voetbal International wekelijks aan de hand van een verhaal hoe je de uitslag op het scorebord omzet in journalistiek. In deze editie gaat Stef de Bont in gesprek over het portret van bondscoach Ronald Koeman, met verslaggevers Tom Knipping en Martijn Krabbendam.