PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

de Bong & Stok Ajax Podcast

Bong en Stok praten wekelijks over alles wat met écht voetbal te maken heeft, ons aller Ajax. Dit is de Ajax Podcast gemaakt door fans, voor fans.

Afleveringen

 • 77. Teleurstelling in Twente en clown-fobia.

  Aug 23 2021

  Nog één keer gedeeltelijk uit Zweden praten de heren over de 2 verloren uren die ze hebben besteed aan de draak van een wedstrijd tussen de AFC Ajax uit Amsterdam en de lokale FC uit Tukkerland. Met een droevig vertoon lijden de Amsterdammers het eerste puntverlies van het nog prille  seizoen. Wat ging er mis en wat moet er veranderen, Bong en Stok praten u bij.

 • 76. Een vliegende start en chaos in Zweden.

  Aug 16 2021

  Na welgeteld één aflevering in dezelfde stad zijn Bong en Stok weer op hun sterkst in twee verschillende landen. Ondanks de logistieke uitdagingen praten de heren over een fabuleuze eerste helft tegen N.E.C., het schrille contrast in de tweede helft en de eerste indrukken van Stevie Berghuis.

 • 75. We zijn er weer! Met zomerverhalen, Stok in Amsterdam en de Johan Cruijff-schaal.

  Aug 09 2021

  Na een langdurige absentie schuiven Bong & Stok weer aan met een uitleg voor de afwezigheid. Gelukkig zijn de heren weer terug met volle  energie om over de zomer te praten die in het water is gevallen, de  transferactiviteiten van Marc Overmars en consorten en natuurlijk de  pijnlijke nederlaag in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.

 • 74. Het beste seizoen van het decennium, Haller's impact en Feyenoord's schaamte.

  May 17 2021

  Het Ajax-seizoen is officieel ten einde, met 88 punten is dit het beste seizoen van de 21ste eeuw. De heren praten over de dominatie van het jaar en dat Haller stilletjes aan ongelofelijk belangrijk is voor het elftal. Ook komen de nieuwtjes van de week aan bod: moeten de Amsterdammers Antony naar de Spelen laten gaan en waarom Feyenoord fans zich nog steeds niet kunnen gedragen.

 • 73. Een vreemde Klassieker, transfergeruchten en de Zahavi-overval.

  May 10 2021

  De heren bespreken de Klassieker die er niet meer toe deed, het onhutsend zwakke Feyenoord, of de Klassieker nog wel de Klassieker is of die titel naar Ajax-PSV zou moeten gaan. Ook komen de laatste transfergeruchten en het verschrikkelijke voorval omtrent Eran Zahavi aan bod.

 • 72. Wij zijn kampioen, wij zijn kampioen!

  May 03 2021

  De langverwachte kampioenspodcast is dan eindelijk daar! Dronken (van geluk) genieten de heren van de 35ste landstitel. De vreugde en het delen van de blijdschap met de supporters. De sfeermakende David Neres, de credits voor Ten Hag en de schadenfreude voor Feyenoord. Kortom een heeeeerlijke tijd om Ajacied te zijn, smiles all over!

 • 71. De fans maken het verschil en het einde van de Super League.

  Apr 26 2021

  We zijn officieus kampioen! Na een geweldige wedstrijd gesteund door de uitzinnige fans die aanwezig waren in de Arena wint Ajax van AZ. Met het einde van de Super League zijn de heren vol lof en uiterst positief over de voetbalweek.

 • 70. Bekers en badjassen, Onana's contract en de verwerpelijke Super League.

  Apr 19 2021

  Een emotionele achtbaan was de afgelopen week na de teleurstelling in Italië sluit Ajax de week af met het eerste zilverwerk van het seizoen. Genoeg voor de heren om over na te praten, om het nog niet eens te hebben over Onana die zijn contract niet wilt verlengen en het sterke statement van de FIFA en UEFA over de Super League.

 • 69. Kjell's catastrophe doet Ajax de das om maar er is hoop voor de Europese droom.

  Apr 12 2021

  Bong en Stok praten deze week over de pijnlijke en vooral onnodige nederlaag tegen AS Roma, is dit het einde van Scherpen bij de club, wie moeten er opstaan in de return en wat zijn onze kansen om de volgende ronde te bereiken? Dit en nog véél meer deze week in de Bong en Stok Ajax Podcast.

 • 68. Experimenten in Friesland, voorbereiding op Roma en angst voor de Coopertest.

  Apr 05 2021

  De heren zijn uiterst blij met de terugkeer van het clubvoetbal. Ondank de plichtmatige overwinning op Heerenveen is er genoeg stof tot napraten. Waarom wisselt Ten Hag Edson, Devyne en Jurriën van posities, wat is de impact van Daley's blessure, en hoe moet Ajax gaan spelen tegen AS Roma? Al deze vragen én een sappige Dick Jol anekdote komen deze week aan bod in de Bong & Stok Ajax Podcast.

 • 67. Wanbeleid in Zeist, Ryan's debuut, en Ten Hag's opvolger.

  Mar 29 2021

  Oranje kent een valse start in de WK kwalificatie. Een onnavolgbare opstelling van de Boer, een minimale overwinning op Letland, structureel wanbeleid van de KNVB, onbenul Erwin van de Looi en een nietszeggend statement. Genoeg om te bespreken voor de heren deze week.

 • 66. Alle wegen leiden naar Rome.

  Mar 22 2021

  Drie Europese kwartfinales in een tijdsspanne van 5 jaar. De heren zijn uitermate trots op de prestaties van de Amsterdammers in Europa. De mannen bespreken de overwinning op Young Boys, de daaropvolgende loting tegen AS Roma, het trainingspartijtje tegen ADO Den Haag, waarom Weghorst en Lang niet bij Oranje zitten en de bizarre planning van het jeugd EK.

 • 65. Zwitserse gatenkaas en onterechte kritiek op Edson en Haller.

  Mar 15 2021

  De mannen zijn onder de indruk van het volwassen spel van Ajax in Europa, geven de welverdiende credits aan Ten Hag, en bespreken de dominantie in de vaderlandse competitie. Verder komt uiteraard het teleurstellende vertrek van Brobbey aan bod net als de ongekende en onterechte kritiek op meerdere leden van de selectie.

 • 64. Antony vs. Neres en nieuwe Ajacieden in Oranje.

  Mar 08 2021

  Weer een week voorbij en weer wint Ajax tweemaal. Het nationale zilverwerk komt rap in zicht. De heren komen bijeen om de overwinningen op Heerenveen en Groningen te bespreken. Neres komt beter in vorm en de strijd tussen David en Antony begint steeds serieuzer te woden. De mannen praten over het potentiële droom-middenveld met Kudus, Klaassen en Gravenberch, welke (ex)-Ajacieden een debuut in Oranje verdienen en de hachelijke VAR momentjes van het weekend.

 • 63. Een morele overwinning op PSV, Ihattaren dillema's, en het gevaar van Miralem Sulejmani.

  Mar 01 2021

  Een uiterst succesvolle week op basis van de behaalde resultaten. De heren zijn blij met het behalen van de volgende ronde in Europa en de morele last-minute overwinning op PSV. Desondanks hebben de mannen hun bedenkingen over de spelkwaliteit en de prestaties van de Steek en Martinez. Verder wordt er over de toekomst van Mo Ihattaren gesproken (komt ie wel of niet naar Amsterdam?), de loting tegen Young Boys en het vermakelijke maar ook kinderachtige akkefietje tussen Dumfries en Tadic.

 • 62. Killerinstinct en dominantie in Europa.

  Feb 22 2021

  Het was een heerlijke week om Ajacied te zijn. De heren komen bijeen om het steeds beter wordende spel van de Amsterdammers te bespreken dat uitmondde in een dominante wedstrijd in Europa, toch kan ook de schizofrene scheidsrechter niet onbesproken blijven. Ten Hag zijn bijdrage door middel van zijn tactische keuzes en roulatiebeleid wordt in de schijnwerpers gezet, net als de talloze spelers die hun vorm beginnen te vinden. Het CDA leiderschap is het Veltmannetje van de Week en de mannen beginn...more

 • 61. Ajax deelt een mokerslag uit aan PSV.

  Feb 15 2021

  In een lastige week weet Ajax door te bekeren en verder uit te lopen in de competitie. De heren bespreken de dominante wedstrijd tegen PSV, de zoveelste controverese rondom de VAR, het calimero-gedrag van Roger Schmidt en of de Amsterdammers een kans hebben in de Europa League tegen Lille.

 • 60. Onana aan de dope en geen Haller in Europa.

  Feb 08 2021

  Ondanks dat er geen Ajax voetbal was deze week hebben Bong & Stok genoeg te bespreken met al het drama buiten het veld. Het was een absolute rampweek voor Ajax met de schorsing van 12 maanden voor Onana in verband met dopingebruik, een operationeel falen van de organisatie door geen vinkje achter de naam van de recordaankoop te zetten en de continue transfersaga rondom Quincy Promes.

 • 59. Een reuzenstap richting de schaal en een spel van buy or sell.

  Feb 01 2021

  Ajax sluit de maand januari af met een voorsprong van maar liefst 7 punten op naaste belager PSV. De heren komen bijeen om te bespreken hoe dicht de Amsterdammers bij het kampioenschap zijn, het Calimero gedrag van AZ en in welke spelers ze aandelen zouden kopen in een spelletje van buy or sell.

 • 58. Haller met de winnende in België en avondklok perikelen.

  Jan 25 2021

  Na een week waar Ajax de volle buit pakt komen de heren samen om te bespreken wat voor impact de avondklok heeft op het dagelijks leven, hoe veel variatie de aanwezigheid van Haller geeft aan het aanvalsspel van de Amsterdammers, welke spelers uit vorm zijn. Stok kan het niet laten om de prijs die geen prijs is - de KNVB-beker - te willen bespreken en uiteraard kunnen de walgelijke beelden uit Urk niet onbesproken blijven.

 • 57. Ajax zwijnt tegen Feyenoord.

  Jan 18 2021

  In een loodzware week sleept Ajax de volle 6 punten uit het vuur. De heren bespreken of dit een kwaliteit is of gewoon het geluk van de kampioen. De mannen komen samen om het grote verschil tussen ten Hag en Dickie te bespreken en ook het laatste transfernieuws komt aan bod.

 • 56. 2021 begint met een enerverende topper en een nieuw transferrecord.

  Jan 11 2021

  In de eerste aflevering van het nieuwe jaar bespreken Bong & Stok de spannende topwedstrijd tussen de nummer 1 en 2 van de Eredivisie. Marc Netto trok afgelopen week de portemonnee om het ex-Utrecht contigent in Amsterdam verder uit te breiden, de heren hebben uiteenlopende meningen over of Sebastién Haller een goede aankoop is. Het Amerikaanse volk sleepte de oneervolle titel Velmannetje van het Jaar 2020 in de wacht en doet in de nieuwe jaargang opnieuw een dappere poging naar die titel me...more

 • 55. Kerstspecial: Ranking the Stars.

  Dec 25 2020

  Wat een jaar was 2020, natuurlijk werd het door corona gedomineerd maar desondanks hebben Bong en Stok toch veel om dankbaar voor te zijn. Geniet tijdens deze Kerstspecial van hoe slecht de seizoensvoorspellingen van beide heren er halverwege voor staan, de vele zowel hoogte als dieptepunten van deze jaargang én natuurlijk van het hoofdgerecht van deze aflevering: de ultieme 2020 ranking van alle Ajax-spelers! Wie is er van wereldklasse en wie moet er vrezen voor het beschamende Veltman-niveau?

 • 54. Doorselecteren en gras(!) in Den Haag.

  Dec 21 2020

  Bong & Stok lijden nog steeds onder de post-Champions League blues maar hebben desalniettemin een goed Ajax gezien in de eerste helft tegen ADO. Het verval in de tweede helft was echter groot, is dit debet aan een gebrek aan motivatie of is het een teken van een groot verschil in kwaliteit tussen de basiself en de bank. De heren bespreken de continue teloorgang van onafhankelijke journalistiek bij Fox Sports. Én een eerste analyse van Lille OSC - de volgende Europese tegenstander.

 • 53. Quincy Promes gearresteerd, WTF?!

  Dec 14 2020

  De heren reageren vol ongeloof op het breaking news dat de linksbuiten van Ajax66 1 en het Nederlands Elftal is aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Wat betekent dit voor de aanvalslinie in Amsterdam, moet Overmars overwegen om Danilo terug te halen? Tenslotte, bespreken de mannen hoe groot het niveau verschil is tussen de CL en de Eredivisie en hoe het mogelijk is dat een Ajax uit vorm zo makkelijk wint van PEC Zwolle (Beneliga hint hint).

 • 52. Bye bye CL, hallo verdomde EL.

  Dec 09 2020

  Degradatie 'nuff said.

 • 51. Een belabberde generale repetitie voor de do or die wedstrijd in de Champions League.

  Dec 07 2020

  De heren praten na over de onluisterende nederlaag tegen FC Twente en de spelers die toch echt tekort komen voor het vereiste niveau. Deze week nam het bestuur van AZ de onbegrijpelijke beslissing om Arne Slot te ontslaan. Bong en Stok bespreken of Overmars voor Slot moet gaan. Tenslotte is door een kolderieke bandenwissel het Formule 1 team van Mercedes het Veltmannetje van de Week.

 • 50. Reactie pod: nabeschouwing Liverpool-Ajax (1-0) met Onana's brainfart.

  Dec 02 2020

  Direct na de nederlaag op Anfield reageren Bong & Stok op de teleurstellende prestatie van de dragende spelers. De positieve ontwikkeling van Perr Schuurs en Nous Mazraoui op het Europese toneel en het vooruitzicht van de dood of de gladiolen wedstrijd tegen Atalanta.

 • 49. Kinderspel tegen Emmen en totale chaos bij Forum.

  Nov 30 2020

  Na een oefenpartijtje tegen FC Emmen bespreken de heren of er nog uitdaging is deze seizoenshelft in de Eredivisie voor de Amsterdammers (00:32). Ondanks het overvolle speelprogramma wordt de keuze om te spelen toch bij de spelers zelf gelegd, de mannen vinden dat, dat onverantwoord is (19:15). In het buitenland mogen de stadions langzamerhand weer met publiek gevuld worden, is dit in Nederland ook een realistisch vooruitzicht (25:47)? De week werd gekenmerkt door de constante stroom van chaos d...more

 • 48. Reactie pod: nabeschouwing Ajax-Midtjylland (3-1) en Pluisje in memoriam.

  Nov 26 2020

  Direct na de overwinning op de Deense kampioen in de UEFA Champions League laten de heren hun gedachten varen over het spel dat op de mat werd gelegd en de vooruitzichten op kwalificatie voor de knock-out fase. Ondanks de vreugde is de sfeer bedrukt door het onverwachte heengaan van een absolute legende, Diego Armando Maradona... rust zacht.

 • 47. Clubvoetbal is terug, is Ajax klaar voor de Europese finales én een blunder uit Vaticaanstad.

  Nov 23 2020

  Bong & Stok bespreken Ajax comfortabele herstart van de competitie (00:25). Erik Ten Hag kon het niet nalaten om een frontale aanval te openen op bondscoach Frank de Boer (20:10). Tot grote hilariteit is de Pauselijk Instagram account de winnaar van het Veltmannetje van de Week (29:00). En zijn de Amsterdammers ondanks de vele blessuregevallen klaar voor de zware opgave om kwalificatie voor de knock-out fase van de Champions League veilig te stellen (38:55)?

 • 46. Ajax tegen de wereld bij Oranje en Boeing Veltman.

  Nov 16 2020

  Eindelijk heeft Frank de Boer zijn eerste zege als bondscoach binnen. De heren bespreken de vooruitgang die het Nederlands Elftal heeft geboekt en de goede uitgangspositie van Oranje in de loting voor de WK-kwalificatie (00:25). Verrassend genoeg onderneemt het normaal zo conservatieve FIFA-bolwerk stappen om de zaakwaarnemers praktijken in te dammen wat voor hilarische anekdotes van de heren leidt (10:01). Boeing Veltman liet zich weer eens van zijn slechtste kant zien maar heeft verrassend gen...more

 • 45. Het leed van Nederlandse clubs als gevolg van de introductie van de Conference League én CNN’s Magic Wall.

  Nov 09 2020

  Met dikke wallen onder de ogen en een flinke vaas koffie op tafel blikken de heren terug op de ongekende spanning van de laatste paar dagen omtrent de Amerikaanse verkiezingen, wat hebben ze genoten van al het drama en de Magic Wall van CNN (00:25). Het contrast was groot met de gezapige sfeer tijdens Utrecht-Ajax waar de Amsterdammers een plichtmatige 0-3 overwinning boekten (15:13). Ondertussen verovert oud-Ajacied Hakim Ziyech de harten van de Engelse voetbalfans met zijn fluwelen traptechnie...more

 • 44: Reactie pod: nabeschouwing Midtjylland-Ajax (1-2)

  Nov 03 2020

  Direct na afloop van de Champions League wedstrijd in Denemarken reageren de mannen op de eerste overwinning deze Europese campagne en de misleidende exitpolls van CNN.

 • 43. Een beschonken Van der Sar én het heerlijke vooruitzicht van de Amerikaanse verkiezingen.

  Nov 02 2020

  Misschien nog wel meer dan de UEFA Champions League wedstrijd tegen Midtylland kijken de mannen uit naar aankomende dinsdag voor het spektakel van de Amerikaanse verkiezingen (00:34). In een bizarre wending was onze eigen CEO – Edwin Van der Sar – deze week dronken live op Instagram te aanschouwen en verdient daarmee het Veltmannetje van de Week (14:30). Voor de zoveelste keer irriteren de heren zich aan de belabberde analisten van FOX (17:51) en vellen ze hun oordeel over de toch wel matige pre...more

 • 42. Reactie podcast: nabeschouwing Atalanta-Ajax (2-2)

  Oct 27 2020

  Gelijk na het laatste fluitsignaal reageren Bong en Stok, nog steeds zwetend, op de intense wedstrijd tegen Atalanta in het miljardenbal.

 • 41. 0-13… de ideale voorbereiding voor de cruciale CL-ontmoeting met Atalanta?

  Oct 26 2020

  Met stijgende verbazing hebben de heren de oplopende score in Venlo gevolgd. De aloude vraag doemt weer op, was Ajax nu zo goed of VVV zo slecht en is dit uiteindelijk goede of slechte reclame voor de Eredivisie? Over één ding zijn de mannen het in ieder geval wel eens, dit was de perfecte generale repetitie voor de cruciale wedstrijd in de Champions League. Bong & Stok bespreken de ideale opstelling en voorspellen het resultaat.

 • 40. Reactie podcast: nabeschouwing Ajax-Liverpool (0-1)

  Oct 21 2020

  Direct na de wedstrijd reageren Bong en Stok, niet geheel sober, op de onverdiende verliespartij in de Champions League tegen Liverpool

 • 39. Heeft Ajax een kans tegen een gehavend Liverpool?

  Oct 20 2020

  Het is eindelijk zover Stok is weer terug in een regenachtig land en dat doet het humeur van Bong zeer goed (00:36). In een bijzondere week strijden de Ajax Instagram account en Willy’s royale misstap om de titel Veltmannetje van de Week (05:00). Maar natuurlijk is het hoofdgerecht en toetje tegelijk het begin van het Champions League avontuur en de toegenomen kansen van de Amsterdammers dankzij de blessures bij Liverpool (08:48).

 • 38. Een drama-start voor bondscoach de Boer en een gevaarlijk PSV na de transferdeadline.

  Oct 13 2020

  De mannen bevinden zich in volledig tegengestelde omgevingen deze week en dat levert nogal wat frustraties op (00:39). Het wanbeleid bij de KNVB uit zich niet alleen op het veld maar ook in het optreden van topman Eric Gudde op de nationale televisie (05:40). Ondanks zijn glanzende Ajax-verleden ontkomen de heren er niet aan om een aantal harde kritische noten te kraken over de start van Frank de Boer als bondscoach (11:35). De afgelopen week kenmerkte zich door het sluiten van de transfermarkt ...more

 • 37. De grote Champions-League preview, een deceptie in het hoge Noorden en de laatste transfergeruchten.

  Oct 05 2020

  Gekleed als een slechte imitatie van Lawrence of Arabia wordt deze aflevering van de podcast opgenomen (00:55). Het grote nieuws van de afgelopen week was natuurlijk de Champions League loting. De mannen bespreken of Ajax favoriet is tegen Atalanta, of Midtylland een bedreiging kan vormen en of de wedstrijden tegen Liverpool als twee verplichte verliespartijen kunnen worden gerekend (09:15). Ze hadden het liever overgeslagen maar de mannen ontkomen er niet aan om het te hebben over het povere op...more

 • 36. Een weergaloze Antony schittert opnieuw, het ideale middenveld én een politieke Argentijnse Zoom blunder.

  Sep 28 2020

  Na een saaie week op persoonlijk gebied halen de heren hun plezier uit de kolderieke kleine doelen van Noord-Macedonische deelnemers aan de Europa League en Argentijnse politieke flater live via Zoom (00:48). Ondanks de vele arbitrale dwalingen zijn de mannen onder de indruk van Ajax’s mentale kracht met 10 man tegen Vitesse (10:45). Antony en Kudus lieten wederom hun klasse zien en in ondertal leek de ideale basiself steeds duidelijkere vormen aan te nemen (17:05). Tenslotte uiten Bong & St...more

 • 35. Mo Kudus & Antony onze nieuwe sterren & de afgang van Jumbo-Visma in de Tour.

  Sep 21 2020

  De heren genieten respectievelijk in Amsterdam van de laatste zonnestralen van het jaar of ondergaan een pijnlijke corona-test om van het weer in Griekenland te kunnen profiteren (oo:25). Voor het Veltmannetje van de Week wordt er een uitstapje gemaakt naar het wielrennen en de Tour de France om de Jumbo-Visma ploeg, die faliekant door het ijs zakte, er stevig van langs te geven (06:55 Uiteraard wordt er ook over voetbal gesproken. Ondanks het plichtmatige gevoel dat overheerst na de 3-0 overwin...more

 • 34. De Eredivisie is terug! De uitkomst van het bitterballen-gevecht en Ziggo-woede.

  Sep 14 2020

  Na maanden van afwezigheid is de Eredivisie eindelijk terug maar technisch hobbels leverde de mannen nogal wat frustratie richting Ziggo op (00:34). En de boevenbende van FC Twente dreigt het voetbalfeestje te verpesten voor de rest en verdient de titel “Veltmannetje van de Week” (04:23). Na het eindeloos speculeren hebben de mannen eindelijk een voetbalwedstrijd om te bespreken en hebben het dan ook uitgebreid over de 0-1 overwinning tegen Sparta (10:33) en analyseren de uitspraken van Erik ten...more

 • 33. De epic zoektocht naar het Europese Ajax uitshirt, Donny's vertrek en seizoensvoorspellingen.

  Sep 07 2020

  Bong & Stok praten weer vertrouwd op afstand in verschillende landen bij over hun vakantie-avonturen (00:36), na een mislukte eerste poging is de tweede speurtocht naar het Europese Ajax uitshirt met veel bloed, zweet en tranen wel succesvol afgesloten (03:35). Het Veltmannetje van de Week komt deze week zonder twijfel uit de vaderlandse politiek (08:04). Door het abrupte vertrek van Ronald Koeman is er veel te doen rondom de benoeming van de nieuwe bondscoach, de heren bespreken of Ten Cate...more

 • 32. We are back baby! Zon, zee, zwembad en voetbal.

  Aug 24 2020

  Op locatie blikken Bong & Stok terug op hun trainingskamp onder de Spaanse zon (00:40), en ontsnappen ondanks zijn vertrek bij de club nog steeds niet aan de klassieke blunder van Joël Veltman (07:40). De heren bespreken de eerste indrukken van de voorbereiding (11:20), het schitterende Europese uitshirt (16:35), de vooruitzichten van Ajax in Europa (22:10), en de schandalige afdaling van Ajax in de kwaliteit van haar sponsors (30:24). Tenslotte komen ook de laatste transfergeruchten nog aan...more

 • 31. Dag, dag, allemaal dag - de grote seizoen afsluiter & de transfer wishlist.

  Jun 15 2020

  In de laatste aflevering van seizoen 1 van de Bong & Stok Ajax podcast praten de heren zoals gebruikelijk even over hun leven in de afgelopen paar weken (00:25), met een badjas-ruzie als absoluut dieptepunt (10:30). In een week vol voetbalnieuwtjes uiten de mannen in Johans Visie weer een hun ongezouten meningen (16:57). En met de groeiende lijst van spelers met een vertrekwens zetten ze op een rijtje op welke posities Marc Overmars werk te doen heeft en wie hun ideale zomeraankopen zouden z...more

 • 30. Transfer preview: welke spelers gaan er richting de uitgang, en is voetbal zonder publiek wel echt voetbal?

  May 25 2020

  In de één na laatste aflevering van seizoen 1 bespreken de heren hun corona-coupes (00:26), opnieuw heeft de politieke partij DENK een manier gevonden om een nominatie voor het Veltmannetje van de Week in de wacht te slepen (05:45), en in Duitsland zijn de eerste wedstrijden van de Bundesliga gespeeld zonder publiek (12:01). Als hoofdmaaltijd bespreken Bong & Stok hun verwachtingen over welke Ajax-spelers deze zomer naar het buitenland zullen vertrekken (22:58).

 • 29. De Grote Ajax Pubquiz, de versoepeling van corona-maatregelen, en het belang van de Dodenherdenking & Bevrijdingsdag.

  May 11 2020

  Na een afwezigheid van 2 weken zitten de mannen weer vol energie om elkaar te bestoken met intens moeilijke Ajax trivia vragen met een uiterst interessant resultaat als gevolg (20:20). Uiteraard kunnen ze het niet laten om de laatste ontwikkelingen rondom de lockdown te bespreken en ook de politieke farce in Den Haag en de Duitse voetbalbond moeten het ontgelden (00:35). Maar ook in deze ongekende tijden is er ruimte om serieus stil te staan bij het historische belang van de nationale herdenking...more

 • 28. De Eredivisie is dood, bestuurlijke incompetentie, en een bizarre Koningsdag.

  Apr 29 2020

  Bong & Stok hebben de vreemdste Koningsdag in heugenis achter de rug (00:38), zijn politiek geïnspireerd voor het Veltmannetje van de Week (03:40), en hebben een sportgerelateerde Netflix aanrader (10:40). De heren hebben weer voldoende munitie om de KNVB af te maken voor hun ongelofelijk slechte beslissingen over promotie/degradatie en de incompetentie van de bestuurders van de vaderlandse voetbalbond (13:35).

 • 27. Te vroeg vertrokken jeugdspelers, de Tiger King finale en maar liefst twee Veltmannetjes van de Week.

  Apr 20 2020

  Het wereldwijde fenomeen Tiger king houdt ook deze week weer de  gemoederen bezig (01:38). En een unicum niet één maar wel twee nominaties voor het Veltmannetje van de Week (06:12) en de heren bespreken het mijnenveld aan jeugdspelers die te snel voor een avontuur in het buitenland kozen (10:25).

 • 26. De Draaideur & balkonbier vermaak met Tiger King.

  Apr 13 2020

  De heren hebben in week 5 van social distancing het vertier gevonden op zonnige balkons en delen hun alcoholconsumptie tips om de zonnige dagen met plezier door te komen (00:49). En tijdens Pasen filosoferen de mannen over Draaideur momenten (09:16). Hoe Ajax  had er voorgestaan als cruciale momenten in de geschiedenis de andere kant waren opgevallen, wat als Louis van Gaal Technisch Directeur was geworden (09:54), als het Bosman arrest zich nooit had voltrokken (19:05), en wat als Ajax vor...more

 • 25. Het Ajax-blooper elftal van de 21ste eeuw, verontwaardiging over het Coronalied en moet de competitie hervat worden?

  Apr 06 2020

  De dagen beginnen steeds langer te worden binnenshuis (00:33) maar toch is er weer voldoende materiaal voor de heren om hun ongezouten meningen over te uiten. Er is weer een waar Veltmannetje van de week gespot (04:08). De voetbalweek stond in het teken van heftige discussies over het wel of niet hervatten van de competitie (09:22). En tot slot vermaken de mannen zichzelf met het samenstellen van de allerslechtste Ajax-spelers van de afgelopen 20 jaar (18:22).

 • 24. Het Ajax dreamteam van de 21ste eeuw, en een verplichte quarantaine-update.

  Mar 29 2020

  Achter slot en grendel in hun kleine appartementen wisselen de heren unieke ervaringen uit in deze Corona-tijden (00:27). De mannen hebben de extra tijd thuis nuttig gebruikt om hun Ajax droom-elftallen van de 21ste eeuw samen te stellen (09:10). Van verdediging (14:20) en middenveld (29:20) tot de aanval (36:40), Ajax heeft werkelijk spelers van wereldklasse voortgebracht de afgelopen 20 jaar.

 • 14. De Johan Cruijff Special

  Mar 22 2020

  Het is alweer 4 jaar geleden dat Johan Cruijff het leven liet. In een emotionele aflevering brengen Bong & Stok een eerbetoon aan de beste Nederlandse voetballer aller tijden (00:25). We halen herinneringen op aan Johan en hoe wij hem zullen onthouden (07:14).  De eeuwige vraag, is Johan Cruijff de beste voetballer aller tijden? Sowieso is Cruijff de meest invloedrijke figuur in de voetbalgeschiedenis (14:00). Herinneringen aan een speciale avond in de ArenA die het begin van de fluwele...more

 • 23. Corona-crisis, hoe moet het nu verder met het voetbal?

  Mar 15 2020

  In rumoerige tijden bespreken Bong & Stok hoe het coronavirus het dagelijks leven aantast (00:28), hoe de bevolking kan besparen op WC papier gebruik in deze periode van intensief hamsteren (01:40), was de reactie van de KNVB op de situatie goed genoeg (04:13), kan voetbal wel zonder publiek gespeeld worden (08:03), hoe wordt bepaald wie er kampioen wordt, wie Europa in gaat (11:10), het Veltmannetje van de Week: Mark Rutte (22:12), kan Ajax deze periode gebruiken om het weer op de rit te kr...more

 • 22. Tadic on Fire! De hoekschop-problematiek en leiderschapstheorieën.

  Mar 08 2020

  Bong & Stok bespreken het geluk van de kampioen, is het zelfvertrouwen terug na een overwinning tegen Heerenveen (00:35),  het debuut van Jurriën Timber (03:37), moet Ajax gewoon stoppen met corners nemen en de bal gelijk aan de tegenstander geven (08:06), is Ajax of AZ nu favoriet voor het kampioenschap (14:34), het Veltmannetje van de week (19:47), en welke Ajax-spelers zijn Adelaars en wie zijn de klagende Eendjes (22:10).

 • 21. Alarmfase 2, hoe moet Ajax nu verder?

  Mar 02 2020

  Bong & Stok bespreken de desastreuze week die Ajax achter de rug heeft. Nederlagen tegen Getafe en AZ beteken het einde van het Europese avontuur en het verspelen van de koppositie (00:35). Wie treft blaam: de spelers, Ten Hag of Overmars? (13:18) En wat kan Ajax nu doen om het schip weer te rechten? (19:14).

 • 20. Crisisberaad na het duel der Griekse goden en het Veltmannetje van de Week!

  Feb 23 2020

  Bong & Stok bespreken de tweede nederlaag op rij (00:33),  meerdere spelers die in vormcrisis verkeren (07:20),  "Het Veltmannetje van de Week" (17:20), is er nog hoop op een goed resultaat in de return wedstrijd tegen Getafe in de Europa-League (18:30) en de potsierlijke logistiek van het Heracles-stadion (22:15).

 • 19. Reactie pod: de toneelspelers van Getafe vs. Ajax.

  Feb 20 2020

  Bong & Stok reageren in volle emotie direct na de wedstrijd Getafe vs. Ajax. We praten over de matennaaierij van de Spanjaarden, de legendarische slapstick van Ryan Babel en een bedroevend optreden van commentator Koert Westerman.

 • 18. De generale repetitie voor de Europa League, Ajax vs. RKC & Ziyech gaat weg, lang leve Antony!

  Feb 16 2020

  Bong & Stok bespreken de voorbereidingswedstrijd tegen RKC Waalwijk (00:25), hoe Ajax aankomende donderdag gaat spelen tegen Getafe in de EL (11:20), is Braziliaans supertalent Antony een waardige vervanger voor Hakim Ziyech (22:00) en Johans Visie (33:05).

 • 17. Getafe, een scoutingsrapport & de oorsprong van onze Ajax-liefde.

  Feb 09 2020

  In een week zonder Eredivisie voetbal maken Bong & Stok gebruik van de tijd om uitgebreid onderzoek te doen naar de volgende Europese tegenstander, Getafe. Verder beantwoorden we een aantal persoonlijke vragen ingestuurd door onze luisteraars.

 • 16. De teleurstellende topper Ajax vs. PSV en blessures, blessures, blessures…

  Feb 02 2020

  Bong & Stok zijn terug na een weekje afwezigheid! We praten uitgebreid na over de papieren topper Ajax-PSV, de belabberde kwaliteit van de FOX-Sports journalisten en de steeds zorgwekkendere ziekenboeg.

 • 15. The Boys are Back! Ajax vs. Sparta en Gravenberch's uitmuntende wedstrijd.

  Jan 19 2020

  De Eredivisie is weer terug na de winterstop. Bong & Stok bespreken de stroeve start van de tweede seizoenshelft, de hernieuwde opkomst van de Ajax-jeugd met een speciale focus op Ryan Gravenberch, en de spuuglelijke Sparta shirts.

 • 13. De Glazen Bol: voorspellingen voor 2020 en hot takes.

  Jan 13 2020

  Bong & Stok blikken terug op het trainingskamp in Qatar, de komst van Ryan Babel, en spreken hun verwachtingen uit voor de tweede seizoenshelft, welke jeugdspeler gaat er doorbreken, met hoeveel punten verschil worden we kampioen en welke spelers zullen in de zomer vertrekken.

 • 12. Ranking the Stars: van Veltman-niveau tot wereldklasse - eindejaarsspecial deel 2

  Jan 05 2020

  In deel 2 van de eindejaarsspecial ranken Bong & Stok alle Ajax-spelers in 2019. Welke spelers behoren tot de absolute wereldtop, wie hoort er thuis in Ajax 1, wie scoorde er voldoendes voor hun bijdragen, zijn er voetballers die niet genoeg bijgedragen hebben, en welke ongeluksvogels moeten het schaamrood op de kaken hebben en behoren tot het Veltman-niveau?

 • 11. Onze liefdesbrief aan het Ajax van 2019 - eindejaarsspecial deel 1

  Dec 29 2019

  Bong & Stok halen herinneringen op aan het schitterende en memorable Ajax-jaar 2019. Gevuld met hoogtepunten en helaas ook een absoluut dieptepunt. We duiken diep de archieven in en verzamelen de mooiste quotes van de internationale pers over het magische Ajax van dit jaar.

 • 10. Met jeugdige elan de winterstop in, Ajax vs. ADO, en Europa League verwachtingen.

  Dec 23 2019

  Bong en Stok bespreken de kwaliteit van de jeugdspelers die Ajax aan de overwinning tegen ADO helpen, wensen Daley Blind ontzettend veel sterkte met zijn gezondheid, en wat nu een succesvol seizoen zou zijn voor Ajax.

 • 9. AZ vs. Ajax, crisis in Amsterdam en Johan's Visie.

  Dec 16 2019

  Bong & Stok praten over de derde opeenvolgende verliespartij van Ajax, wat dit nu betekent voor de toekomst van de club en welke spelers er opzichtig faalden.

 • 8. EMERGENCY POD: Het begin van het einde, Ajax vs. Valencia.

  Dec 11 2019

  Bong & Stok treuren na de uitschakeling in de Champions League, vinden het nu wel echt klaar met Joel Veltman, en bespreken de verregaande gevolgen van deze deceptie.

 • 7. Met samengeknepen billen naar Valencia, en de wanprestatie tegen Willem II.

  Dec 09 2019

  Bong & Stok leven met angst toe naar de cruciale Champions League ontmoeting tegen Valencia en beschouwen voor op deze mooie pot.

 • 6. Wordt Guardiola de nieuwe Ajax coach, en het CL dipje vs. FC Twente.

  Dec 01 2019

  Bong en Stok bespreken de geruchten die in Amsterdam de ronde doen over Josep Guardiola en zijn interesse in de trainersbaan bij Ajax, Noa Lang zijn basisdebuut en de derde jeugd van Klaas-Jan Huntelaar.

 • 5. Reactie Lille vs. Ajax en een compleet Ziyech-gasme.

  Nov 29 2019

  Vanuit Amsterdam en een duistere hotelgang in India praten Bong & Stok na over de CL wedstrijd tegen Lille en hebben een Ziyech-gasme na wederom een grandioze wedstrijd van onze Marokkaanse tovenaar.

 • 4. Voorbeschouwing Lille vs. Ajax, Marco van Basten's blunder en de overwinning op Heracles.

  Nov 24 2019

  Bong en Stok kijken uit naar de cruciale Champions League ontmoeting tegen Lille, hoe de opstelling eruit zal zien, de kwaliteit van vaderlands voetbalanalisten & commentatoren, en een terugblik op de 4-1 zege over Heracles Almelo.

 • 3. Nederland vs. Noord Ierland, we missen Frenkie en Matthijs, en teleurstellende Ajacieden in Oranje.

  Nov 17 2019

  In een week zonder Ajax, bespreken Bong en Stok de wanprestatie van Oranje tegen de Noord-Ieren, de Ajacieden in het Nederlands elftal (3:20), wanneer hands nu werkelijk hands is (7:25), wie Ajax meer mist Frenkie of Matthijs (11:00), en Ronald Koeman's discutabele keuzes (16:45).

 • 2. Ajax vs. Utrecht, zijn we al kampioen, is de bank een zwakte, en wanneer komt de Beneliga er eindelijk?

  Nov 10 2019

  Bong en Stok praten na over de kampioenswedstrijd Ajax vs. Utrecht (01:10), het gebrek aan kwaliteit op de reservebank (08:04), en waarom die Beneliga er heel snel moet komen (17:53).

 • 1. Chelsea vs. Ajax, wie vervangt Onana, en moet Veltman verkocht worden?

  Nov 07 2019

  Bong en Stok in de allereerste aflevering van de Bong & Stok Ajax podcast beschouwen uitgebreid de bizarre Champions League wedstrijd tussen Ajax na, bespreken de ideale transfer bestemming voor Onana en wat moet ten Hag nu doen met probleemkind Joël Veltman?