PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Bonjour met Benzakour

Mohammed Benzakour heeft iedere maand bij ATOS Radio een 'Human Interest interview' met een bijzondere studiogast. Bij voorkeur geen BNR'ers of andere babbelzieke leeghoofden. Maar vooral stille krachten met een goed en boeiend verhaal en een authentieke passie of obsessie. Hét enige programma zónder voorgesprekken, zónder vragenlijstjes en zónder reclame, maar met eigen, zelf meegenomen muziek. Puur natuur, zoals in het echte leven. Iedere eerste vrijdag van de maand te horen bij ATOS RTV tu...more

Afleveringen

 • De wereld van Tantra .... met Wendy Doeleman

  Jun 05 2022

  Wendy Doeleman (1970) is opgegroeid in een niet-religieus gezin in een klein dorpje in Zeeland. Toch begeleidt ze intussen al vele jaren  (jonge) mensen in tantra. Dat betekent dat ze spiritualiteit verbindt met het aardse en het lichamelijke. Haar scholing was in zowel  hedendaagse westerse tantra als in klassieke tantra, welke de wortels in India en het hindoeïsme heeft. Daarnaast heeft ze interesse in andere  levensvisies zoals het boeddhisme en soefisme (islam). Voordat tantra...more

 • Chris Grinwis, een unieke schaapherder

  May 07 2022

  Chris Grinwis is een schaapherder van het zeldzame soort. Een rondtrekkende herder met hoed en staf. Een troubadour met schapen. Letterlijk de laatste der Mohikanen. Zoals Chris zijn schapen hoedt doet niemand anders meer in Nederland. De liefde, de toewijding, de grondige dier- en veldkennis, ja, het klassieke ambacht is aan het uitsterven en niemand grijpt in'. Hoe dat komt legt hij haarfijn uit. 

 • Jagers Dirk-Jan Polak en Phillippe König te gast bij Bonjour met Benzakour

  May 04 2022

  Mohammed Benzakour heeft een human interest interview met Dirk-Jan Polak en Philippe König.  De eerste, Dirk-Jan, is dorpsjager in de Hoeksche waard en de tweede, Philippe, is valkenier in hart en nier. Dirk-jan werkt in de tuinbouwsector en is dorpsjager geworden vanwege de grote wildschade en heeft al sinds 1968 een eigen boerderijwinkel. Philippe is voorzitter van de Nederlandse Valkeniersverbond en daarnaast bestuurslid van het Natuurhistorisch Museum.  Dierenvrienden, opgelet!&nbs...more

 • Antropoloog Roanne van Voorst is te gast bij Bonjour met Benzakour

  May 04 2022

  Mohammed Benzakour heeft een human interest interview met Roanne van Voorst. Zij is antropoloog, toekomstverkenner, schrijver en onderzoeksjournalist. Ze onderzocht de toekomst van klimaatveranderingen, voedsel, werk en conflict. Haar huidige onderzoek richt zich op de duurzame menselijkheid.

 • Historisch voorzitter Kees Klootwijk is te gast bij Bonjour met Benzakour

  May 04 2022

  Mohammed Benzakour heeft een human interest interview met Kees Klootwijk, voorzitter van de historische vereniging van Zwijndrecht. Een boeiend gesprek over de Oudheidskamer De Vergulde Swaen.

 • Inspirator en creator Irene Smit is te gast bij Bonjour met Benzakour

  May 04 2022

  Mohammed Benzakour heeft een human interest interview met Irene Smit, hoofdredacteur van het mooist vormgegeven magazine van Nederland: Flow. een explosie van creativiteit en lust voor het oog. Met mooie lessen over bewuster en onthaaster door het leven gaan.

 • Schaker Jan Sijbesma is te gast bij Bonjour met Benzakour

  May 04 2022

  Mohammed Benzakour heeft een human interest interview met één van de meest gedreven schakers van Nederland, Jan Sijbesma. We spraken elkaar terwijl het wereldkampioenschap schaken in volle gang was.

 • Zeevisser Peter Ouwendijk is te gast bij Bonjour met Benzakour

  May 04 2022

  Mohammed Benzakour heeft een human interest interview met Peter Ouwendijk, legendarische zeevisser. Zijn verhalen zijn niet bestemd voor tere zieltjes..

 • Professor Willem Schinkel is te gast bij Bonjour met Benzakour

  May 04 2022

  Mohammed Benzakour heeft een ‘human interest interview’ met Willem Schinkel. Hij is socioloog en docent aan de Erasmus universiteit. Een zeldzaam dappere denker met radicale ideeën, was paar jaar geleden te gast bij VPRO's Zomergasten. Zijn nieuwste overdonderende pil heet Pandemocratie. U snapt het al, een echte breinkraker...

 • Oer-Bourgondiër Will Jansen is te gast bij Bonjour met Benzakour

  May 04 2022

  Mohammed Benzakour heeft een ‘human interest interview’ met Will Jansen. Hij hoofdredacteur van het dikste en mooiste literair-culinair magazine van Nederland en België: Bouillon! Een uur lang smakelijk bomen over smullen & smulpapen. 

 • Internist-infectioloog Hannah Visser is te gast bij Bonjour met Benzakour

  May 04 2022

  Mohammed Benzakour heeft een human interest interview met Hannah Visser. Zij is internist-infectioloog bij het Beatrix Ziekenhuis te Gorinchem. En: scherp criticaster van het Corona beleid. Een geluid wat we te weinig horen in de reguliere media. 

 • Astrobiologe Inge Loes ten Kate is te gast bij Bonjour met Benzakour

  May 04 2022

  Mohammed Benzakour heeft een ‘human interest interview’ met Inge Loes Ten Kate, universitair docent geowetenschappen, aardewetenschappen en petrology. Een gesprek op hoog niveau over hemelse zaken.

 • Bijenvrienden Theo en Hélène zijn te gast bij Bonjour met Benzakour

  May 04 2022

  Mohammed Benzakour heeft een human interest interview met Theo en Hélène, 2 imkers. Theo was jarenlang de fervente huisimker van Villa Augustus in Dordrecht. Een uur lang praten over misschien wel het wonderbaarlijkste beestje van deze planeet!

 • Rolling Stones liefhebber Bart Tuyl is te gast bij Bonjour met Benzakour

  May 04 2022

  Mohammed Benzakour heeft een human interest interview met de grootste Rolling Stones fan van Nederland, en misschien wel de grootste: Bart Tuyl. Maar niemand weet het en niemand kent hem. Een uur lang prachtige verhalen en prachtige muziek.

 • Vogelaar Saskia van Loenen is te gast bij Bonjour met Benzakour

  May 04 2022

  Mohammed Benzakour heeft een human interest interview met Saskia van Loenen. Zij is journalist en eindredacteur bij NRC, waar zij voornamelijk druk is als chef van de wekelijkse Amsterdambijlage. Behalve met werk is ze ook veel met vogels en natuur bezig: ze schreef columns met Jean-Pierre Geelen in het blad Vogels van de Vogelbescherming, maakte met hem ook het boek Spotvogels, werkt nu aan het boek De IJsvogel, schrijft columns voor Roots en Vogelmagazine en is redacteur van De Scharrelaar, vo...more