PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Column van Peter de Bruin

Vijftien maal per jaar beschrijft Peter de Bruin van Turner in deze column vanuit praktijksituaties over het ‘HOE van strategie implementatie’. De serie is gestoeld op de visie dat verandervermogen en wendbare organisaties vooraleerst ontstaan door het wegnemen van beperkingen, weerstanden en blokkades. Dat start met bewustwording over de patronen en systemen in de hedendaagse manier van werken. De columns trachten een bijdrage te leveren aan deze bewustwording. See acast.com/privacy f...more

Afleveringen

 • Ability

  Oct 22 2020

  In zijn nieuwste column benadrukt Peter de Bruin dat de manier waarop we het doel willen bereiken alles zegt over wat we bereiken. Als we als eenheid verantwoordelijkheid nemen groeit ons vermogen om antwoord te geven op veranderende omstandigheden. Een manier van strategie executie die leiders en teams kunnen ontwikkelen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Door het gat

  Sep 24 2020

  In deze column benoemt Peter de Bruin de grens van een coach in het begeleiden van teams. Het is net als bij zwemles vroeger; niet duwen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • De tijd van de tijd

  Aug 20 2020

  Terug van vakantie laat Peter de Bruin ons zien dat tijd dé concurrentiefactor is. Vroeger gold ‘tijd is geld’, tegenwoordig is tijd onbetaalbaar. In tijdbesteding maken we hét verschil, maar hoe kom je tot juiste keuzes? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Voorbij

  Jun 25 2020

  Voorbij de eerste golf is de Coronacrisis nog lang niet voorbij. Wat kunnen we leren van organisaties om ons voor te bereiden op de volgende golf? In zijn column houdt Peter de Bruin ons voor ons vermogen te verhogen. Voorbij het model! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Grote vragen, diepe keuzes

  Jun 04 2020

  In zijn nieuwste column beschouwt Peter de Bruin leiderschap door de ogen van de leiders die voor keuzes staan in komende, moeilijke Covid-fases. Leiders bepalen de context voor anderen. En hun (vroegere) context bepaalt hoe ze tot keuzes komen. Het levert grote vragen, waar diepe antwoorden nodig zijn. Life leadership is all about choices. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Peter de Bruin - Knuffel

  May 14 2020

  Digitaal vergaderen werkt prima, maar sommige communicatie is niet zo plat als het beeldscherm. We zullen een mix van digitaal en fysiek gaan vinden, maar interessant is door te innoveren tot tailor made communicatie mét impact én een hoog bereik.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Peter de Bruin - Betrekkelijk

  Apr 16 2020

  Peter de Bruin stelt in z’n column vast dat we nu in een gekke tijd leven, maar vooral een absurde tijd achter ons hebben! Onze keuzes nu doen ertoe. Dan is relativeren een groot goed.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Peter de Bruin - DWDD

  Mar 30 2020

  DWDD, de wereld draait door, maar tijdelijk zonder ons. Geleid door onze naasten in vitale beroepen moeten we deze crisis overleven. We hebben nu tijd, tijd voor reflectie. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Peter de Bruin - Sch(r)aal

  Feb 20 2020

  “De patiënt kiest niet voor de beste specialist. De patiënt kiest voor de beste behandeling”, aldus Peter de Bruin van Turner in zijn nieuwste column over de verbindingen in de zorgketen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Peter de Bruin - In de ban

  Jan 16 2020

  De eerste column van het decennium van Peter de Bruin. Hoe ga je om met 'de achterban' - die onzichtbare groep stakeholders - aan de bestuurstafel? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Peter de Bruin - Overgave

  Dec 19 2019

  Druk, druk, druk? Kies in 2020 minder voor ‘wat’ je doet en meer voor met ‘wie’ je het doet, van stakeholder value naar shared value. Die overgave geeft resultaat en tijd voor jezelf, betoogt Peter de Bruin in zijn laatste column van 2019. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Peter de Bruin - Waardecreatie(f)

  Nov 28 2019

  Yes, een verse column van Peter de Bruin. Wat kunnen wij leren van een succesvolle serie-ondernemer? Dat het maar om 1 ding draait. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Peter de Bruin - (m)is

  Oct 31 2019

  In deze column schrijft Peter de Bruin over het onderdeel van een systeem zijn. Accepteer je het zoals het is? Ook al is het goed mis? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.