Podcast

BrancheNieuws

Interviews, nieuwe producten en diensten.

Afleveringen

 • Gesprek met Draagkracht over de Uitvaart Assistent.

  Aug 20 2019

  Bekend geworden door de perfect getrainde dragers maar door de jaren heen ook gespecialiseerd in het leveren van meerdere ondersteunende taken voor de uitvaartondernemer. De uitvaart assistent is een onmisbare kracht die ingezet kan worden op die momenten dat er bij de onderneming een personeel tekort ontstaat zodat het werk als altijd gewoon kan doorgaan.

 • Schrikken nabestaanden van de gegevens op het mobieltje van de overledene?

  Aug 19 2019

  Je kunt de meeste mobiele telefoons vertrouwd laten kraken zodat je bij de gegevens kunt komen van de overledene. Het kan echter ook tegenvallen of je kunt er zelfs van de gevonden bestanden schrikken. Willen nabestaanden dat wel en beseffen ze dat voordat ze de opdracht geven om de toegangscode te kraken?

 • De vraag is of je daar wel ongevraagd en ongecontroleerd bij wilt staan!

  Aug 19 2019

  Het zijn géén offertesites, het zijn opsommingen van uitvaartondernemers, gepresenteerd alsof de cijfers gebaseerd zijn op gedegen feiten. De consument wordt snel op het verkeerde spoor gezet, gegevens zoals foto's en reviews van websites gekopieerd zonder toestemming en de naar meldingen uitkijkende uitvaartondernemer onder druk gezet om vooral deel te nemen. De keerzijde van internet!

 • Goodbye Memories, unieke samenwerking tussen collega uitvaart fotografen.

  Aug 16 2019

  Niets afgesproken, een spontane ontmoeting gedurende een evenement, ze dronken samen koffie en de 4 uitvaart fotografen kwamen tot een eensluidende beslissing, "we gaan als zelfstandig uitvaart fotograaf samenwerken". Het bleek een succesformulier. Nu vormen zij een hecht collegiaal verband onder de naam Goodbye Memories met een eigen logo en een perfecte samenwerking.

 • De eerste hemeldoos was huisvlijt, nu is het het een prachtig object om te bezitten.

  Aug 15 2019

  Haar kinderen bedachten ooit spontaan de naam, toen bleek het een waardevolle ingeving. 12 jaar later ontwikkelde Patricia Sandifort de Hemeldoos tot een volwaardig en waardevolle mogelijkheid om te rouwen en te herdenken. En slimme doos waarmee iedereen haar, zijn of hun manier van gedenken vorm kan geven. De hemeldoos kan steeds weer op een wisselende manier worden gepresenteerd, knap bedacht en schitterend vormgegeven.

 • In even bijpraten, eerst een felicitatie, daarna ander nieuws.

  Aug 14 2019

  Even bijpraten is de rubriek waarin wij regelmatig nieuws gaan brengen over mensen en ondernemers binnen de uitvaartbranche. Korte gesprekken, gezellige en nuttige informatie.

 • Het eerste Nederlandse crematorium dat niet op het gasnet is aangesloten

  Aug 13 2019

  Natuurlijk is het toekomst voor velen maar al realiteit voor ons eerste Nederlandse crematorium zonder gasaansluiting. De toekomst werd in Almere al het heden, redenen om hier even bij stil te staan en te bedenken dat goed voorbeeld......

 • Wie mag de code van mijn mobiele telefoon kraken?

  Aug 12 2019

  Nabestaanden kunnen meestal niet de telefoon van een overledene openen en toch kan dat heel belangrijk zijn. Mag iedereen die telefoon dan (laten) kraken om zo bij de gegevens te komen? Sander van der Meer van Digitale Nazorg geeft daarop een duidelijk antwoord.

 • Wat hij ziet blijft altijd behouden en is voor velen van onschatbare waarde.

  Aug 12 2019

  Hij laat nabestaanden op een later moment een droevige maar bijzondere dag opnieuw beleven. Een dag die er dan anders uitziet maar door juist zijn beelden bijdraagt aan de rouwverwerking. Beelden zien die op de dag van de uitvaart niet waren opgevallen of aan de aandacht zijn ontschoten. Een dag die respectvol en vakkundig werd vastgelegd, beelden die onvervangbaar zijn.

 • Een overlijden aan kinderen vertellen is anders denken…

  Aug 06 2019

  Hij studeerde pedagogie, deed later ruime praktijk ervaring op als uitvaartondernemer en besefte dat uitvaart en kinderen steeds meer zijn specialiteit werd. Zijn ervaring en kennis deelt hij nu met uitvaartondernemers, geeft advies en spreekt voor kleine en grote groepen belangstellenden over uitvaart en kinderen. In deze rubriek praten wij wekelijks met Richard over dit moeilijke, maar begrijpelijke onderwerp.