PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

BrancheNieuws

Interviews, nieuwe producten en diensten.

Afleveringen

 • Alleen op de wereld, dan doet niets er meer toe…

  Dec 05 2019

  Eenzaamheid bestaat in heel veel vormen en heeft ook veel oorzaken. Vaak een gevoel waar je niet zelf meer uit kunt komen en steun nodig hebt om weer opnieuw tegen de wereld om je heen aan te kijken. Die hulp die is er en belangrijker nog, die helpt je uit het dal te klimmen waar een uitweg onmogelijk leek. Het Aandachtshuis helpt daarbij.

 • Ook dit rouwcentrum kende heel wat aanpassingen en verbouwingen.

  Dec 04 2019

  Ouderen praten graag over de goede oude tijd en voor een aantal zaken hebben zij volkomen gelijk. Een moderne ondernemer kijkt echter vooruit en volgt ontwikkelingen op de voet en is ze zelfs graag voor. Robert Kool van Rouwcentrum Culemborg blijft waakzaam dat zijn rouwcentrum altijd aan alle verwachtingen van vandaag én morgen kan voldoen.

 • Alleen vriendelijk en beleefd zijn is niet voldoende!

  Dec 03 2019

  De rol vervullen van gastvrouw of gastheer is een taak als een butler zijn. Van A tot Z je rol én jouw plaats kennen op het juiste moment. Situaties aanvoelen, bescheiden aanwezig zijn en zo zijn er nog tal van eigenschappen waarop de medewerkesters en medewerkers Draagkracht zijn geselecteerd, opgeleid en hun taak vervullen. Zij voelen zich thuis in het rouwcentrum maar ook op locatie omdat ze ervaren zijn en hun taak en plaats op het juiste moment kennen.

 • Nabestaanden willen toegang tot de apparatuur na zelfdoding van een dierbare, er zijn zoveel vragen.

  Dec 02 2019

  Op de mobiele apparatuur of de computer staan misschien wel antwoorden op die onbeantwoorde vraag of vragen. Sander van der Meer geeft antwoorden op de vraag of er altijd toegang tot de apparatuur te verkrijgen is.

 • Wet op de lijkbezorging, de naam zegt wat de wet omschrijft. laten we geen verwarring scheppen…

  Nov 28 2019

  Aardig bedacht maar de voorgestelde naam Uitvaartwet zou verwarrend zijn. We wetgeveer bedoelde ooit en bedoeld nog steeds de lijkbezorging op een goede manier te waarborgen, niets meer en niets minder. Absoluut niet om alles rondom de uitvaartceremonie en plechtigheden te regelen, een idee dat absoluut onmogelijk zou zijn om in wet voor te schrijven.

 • Als je niet meer weet of beseft welke stappen er nog genomen moeten worden…

  Nov 27 2019

  Als dat bericht komt dan denk je anders, beleef je alles om je heen anders en sla je een weg in die je vaak beter voor een deel met deskundigen kunt bewandelen. Veel zaken moeten geregeld worden, jijzelf maar ook jouw naasten hebben vaak de behoefte om te leren met die wetenschap om te gaan en zo zijn er nog tal van onderwerpen waar je wellicht nog nooit bij had stilgestaan. Jouw laatste levensfase biedt een gratis goed doordachte box, vol met informatie over veel van die belangrijke onderwerp...more

 • Bij een grote uitvaart zijn wij altijd met 2 man aanwezig, we mogen immers niets missen.

  Nov 26 2019

  Gedurende een grote uitvaart kun je natuurlijk niet gaan lopen rennen. Dan roepen wij de hulp van een collega in zodat we altijd een complete reportage kunnen maken. Dat is onze taak en daar staan we ook voor.

 • Data opslaan in de cloud gaat eenvoudig maar de toegang tot die data na een overlijden is héél wat lastiger.

  Nov 25 2019

  Sander van der Meer vertelt over onze data in de cloud die officieel niet te erven is na een overlijden. Een knap lastig probleem waar niemand nog de oplossing voor weet.

 • Kritisch, beschouwend en informatief zijn de speerpunten van het nieuwe programma FOCUS

  Nov 24 2019

  FOCUS is het programma waarin de uitvaartbranche en alles rondom de branche kritisch wordt bekeken en branchegenoten de mogelijkheid wordt geboden om mee te praten in de uitzending. In de eerste serie gaan we de politiek volgen over de voorstellen omtrent de wijzigingen op de wet op de lijkbezorging maar de Tweede Kamer praat ook over de digitale nalatenschap en ook daarover zal het laatste woord voorlopig nog niet gesproken zijn.

 • Een graf heeft onderhoud nodig, zowel het monument als de groenvoorziening.

  Nov 21 2019

  Onze begraafplaatsen worden vaak bezocht, natuurlijk door de nabestaanden maar veel prachtig aangelegde parken ook door regelmatige bezoekers. Voor veel wandelaars en natuurliefhebbers een nog niet ontdekte bestemming waar rust overheerst en een wandeling de moeite waard is.