PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

BrancheNieuws

Interviews, nieuwe producten en diensten.

Afleveringen

 • Het Keurmerk Afscheidsfotograaf is gelukkig niet te koop, je kunt het wel verdienen…

  Dec 20 2019

  Een gedegen Keurmerk moet ook vertrouwen kunnen uitstralen. Het recht om het Keurmerk Afscheidsfotograaf te mogen voeren wordt verleent indien de fotograaf haar of zijn specialisme voldoende heeft kunnen waarmaken voor een aantal deskundigen op het gebied van fotografie én de uitvaartbranche. Je hebt dan waar kunnen maken om over voldoende ervaring als afscheidsfotograaf en een ruime kennis van overige relevante zaken, de uitvaart betreffende te beschikken.

 • Kort na de geboorte de uitvaart moeten regelen is onwezenlijk, de fotoreportage van Marcel Kolenbrander blijft een enorme steun.

  Dec 19 2019

  Ze kenden de afscheidsfotograaf al maar hadden nooit gedacht dat hij voor hen een reportage van de uitvaart zou moeten maken. Hun zoontje is kort na de geboorte overleden, hun wereld veranderde op slag, maar het fotoboek heeft ze enorm geholpen gedurende de periode daarna en nog steeds vinden de ouders en hun kinderen steun en berusting als ze het doorbladeren.

 • Je bent afscheidsfotograaf, maar dan komt de eerste melding om een baby uitvaart te fotograferen…

  Dec 19 2019

  Een uitvaart is altijd droevig, zonder uitzondering maar als je een reportage mag maken van een baby of kinderuitvaart dan raakt je dat enorm, zeker als je zelf ook kinderen hebt. Je blijft je werk tot in de kleinste details goed verzorgen maar je bent tenslotte geen robot, het raakt je elke keer weer opnieuw.

 • Marinka de Haan en Renée Krijgsman over de noodzaak om afscheidsfotografie te bespreken.

  Dec 18 2019

  As ik dat had geweten" is een verbazing die we ons ernstig moeten aantrekken omdat de mogelijkheid van een foto-reportage kennelijk nooit even goed is besproken. Het bewijs is dat 100% van alle families die ooit een afscheifsfotograaf hebben besteld, het boek met foto's als heel waardevol omschrijven. Ook in eerste aanhef de tegenstanders binnen de familie bekennen allen het waardevolle bezit zodra ze het resultaat van de afscheidsfotograaf in handen krijgen.

 • Wat doet het Nederlands Collectief van Afscheidsfotografen (NCVA) ?

  Dec 17 2019

  Wij kennen veel organisaties binnen de uitvaartbranche, allen met een taak binnen hum eigen specialisatie. Het NCVA - Nederlands Collectief van Afscheidsfotografen - is één van die organisaties waarin vakgenoten zich hebben verenigd.

 • Afscheidsfotograaf is een specialiteit waarvoor een aparte opleiding nodig is!

  Dec 16 2019

  Een bruiloft fotograferen is een volkomen andere opgave dan een reportage maken van een uitvaart. De opleiding tot afscheidsfotograaf is een noodzaak om tot een goed eindresultaat te komen.

 • STILL IN YOUR EYES is de titel van een prachtig boek, door uitvaartfotograaf Marcel Kolenbrander.

  Dec 09 2019

  Met een ongelofelijke vakkennis fotografeerde hij de afgelopen jaren veel uitvaarten van kinderen. Hij bezocht opnieuw de ouders, liet hun ogen spreken en vroeg ze hun eigen, aandoenlijke verhaal te schrijven. Daarvan creëerde hij een prachtig en aandoenlijk boek dat je steeds weer opnieuw wilt pakken, bekijken en er stukjes uit wilt lezen, zonder deze in alle opzichten waardevolle uitgave "uit het oog te verliezen". Het boek is een weerspiegeling van een ongelofelijke vakkennis, creativitei...more

 • Alleen op de wereld, dan doet niets er meer toe…

  Dec 05 2019

  Eenzaamheid bestaat in heel veel vormen en heeft ook veel oorzaken. Vaak een gevoel waar je niet zelf meer uit kunt komen en steun nodig hebt om weer opnieuw tegen de wereld om je heen aan te kijken. Die hulp die is er en belangrijker nog, die helpt je uit het dal te klimmen waar een uitweg onmogelijk leek. Het Aandachtshuis helpt daarbij.

 • Ook dit rouwcentrum kende heel wat aanpassingen en verbouwingen.

  Dec 04 2019

  Ouderen praten graag over de goede oude tijd en voor een aantal zaken hebben zij volkomen gelijk. Een moderne ondernemer kijkt echter vooruit en volgt ontwikkelingen op de voet en is ze zelfs graag voor. Robert Kool van Rouwcentrum Culemborg blijft waakzaam dat zijn rouwcentrum altijd aan alle verwachtingen van vandaag én morgen kan voldoen.

 • Alleen vriendelijk en beleefd zijn is niet voldoende!

  Dec 03 2019

  De rol vervullen van gastvrouw of gastheer is een taak als een butler zijn. Van A tot Z je rol én jouw plaats kennen op het juiste moment. Situaties aanvoelen, bescheiden aanwezig zijn en zo zijn er nog tal van eigenschappen waarop de medewerkesters en medewerkers Draagkracht zijn geselecteerd, opgeleid en hun taak vervullen. Zij voelen zich thuis in het rouwcentrum maar ook op locatie omdat ze ervaren zijn en hun taak en plaats op het juiste moment kennen.