PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Bright Podcast

De wekelijkse podcast over tech. De vrienden van Bright bespreken het belangrijkste nieuws, geven je tips, wijzen je op trends en testen de nieuwste gadgets.

Afleveringen

 • Briljante stunt Fortnite en Google verrast niet

  Oct 18 2019

  Hoe Epic Games van de lancering van de grote update van Fortnite een enorme hype wist te maken. En Google wist niet te verrassen met de presentatie van zijn nieuwe smartphone, slimme speaker en andere gadgets.

 • PlayStation 5 en nieuwe Xbox, wordt 2020 hét gamejaar?

  Oct 11 2019

  Met de gedeeltelijke onthulling van de PlayStation 5 is het startschot van de nieuwe console-oorlog gegeven. Daarnaast heeft Bright de camera van de iPhone 11 Pro uitgebreid getest, we bespreken de resultaten. Ook gaat de smartphone-strijd dit najaar vrolijk verder, met boeiende nieuwe toestellen. Dat en meer in de Bright Podcast van deze week.

 • Microsoft ziet dubbel, maar ziet het de toekomst?

  Oct 04 2019

  Deze aflevering: de inklapbare verrassingen van Microsoft, de nieuwste ontwikkelingen in onze koopgids Bright Stuff en meer.

 • Komt de slimme bril na de smartphone?

  Sep 27 2019

  Steeds meer bedrijven werken aan slimme brillen met allerlei mogelijkheden. Lopen we binnenkort allemaal met een modern montuur? Verder in de Bright Podcast: Star Wars, Mario Kart, onze Reddit-AMA en Bright Day.

 • Apple Arcade verrassend compleet, Huawei stelt teleur

  Sep 20 2019

  Apple heeft zijn gamedienst gelanceerd, en die is al verrassend compleet. Ook bespreken we de nieuwe Google-loze Huawei-telefoons die pas later dit jaar in Nederland verschijnen en gaan we in op de vape-doden in de VS.

 • Dit vindt Bright van het Apple-nieuws en Disney+

  Sep 13 2019

  De nieuwe iPhone 11-modellen en het plotse verschijnen van Disney+ in Nederland. In de Bright Podcast duiken we dieper in beide zaken, en er is een verrassing.

 • Nieuwe iPhones: wordt dit een tussenjaar?

  Sep 06 2019

  Geen nieuw ontwerp, geen 5G, maar wel drie camera’s en snellere chips. Dit wordt geen florissant jaar voor de iPhone, want in de nieuwe iPhones zit waarschijnlijk te weinig om mensen over te streep te trekken. We blikken in deze podcast vooruit op de aankondiging van Apple komende week.

 • Is Bose weer de koning van koptelefoonland?

  Aug 30 2019

  Bose en Sony strijden om de titel van de beste koptelefoon met noise-cancelling. Ook bespreken we de nieuwe Fairphone 3, een zo duurzaam en eerlijk mogelijk gemaakte smartphone.

 • Zo heftig wordt de streaming-oorlog

  Aug 23 2019

  Disney en Apple gaan vanaf november de strijd aan met Netflix. Welke videodienst heeft de beste kaarten in handen? En wat vinden we van de breuk tussen Sony en Disney over Spider-Man en de komst van een nieuwe Matrix-film?

 • Gadgets bedienen met gebaren: handiger dan je denkt?

  Aug 16 2019

  De eerste smartphones met gebarenbediening komen op de markt. Waarom kan zo'n besturing zonder aanraken handig zijn? Ook in deze podcast: elektrische stepjes blijven voer voor discussie en het enorme podcastsucces van Ron Burgundy.

 • Lek na lek: Instagram maakt er een potje van

  Aug 09 2019

  Instagram is weer verzeild in een lek, Samsung lanceerde twee nieuwe Note-telefoons en meer over meeluisterende slimme assistenten, allemaal in de Bright Podcast van deze week.

 • Zijn afluisterende assistenten echt zo eng?

  Aug 02 2019

  We bespreken meeluisterende spraakassistenten en hoe Apple overleeft zonder de iPhone als grootste geldbron.

 • Kunnen we nog wel zonder de techreuzen?

  Jul 26 2019

  We bespreken of we nog wel zonder de grote techbedrijven kunnen, en zo nee: is dat erg? Daarnaast: Ikea's eerste Sonos-speakers en elektrisch vervoer.

 • Waarom Elon Musk je gedachten wil lezen

  Jul 19 2019

  Een bedrijf van Elon Musk wil met nieuwe hersenimplantaten het menselijk brein aan computers koppelen. Wat is daarvan de bedoeling? Verder: de nieuwe AirPods-rivaal van Sony en internet in het vliegtuig.

 • 50 jaar maanlanding: van computers tot Nike Air

  Jul 12 2019

  Komende week is het vijftig jaar geleden dat de eerste mens een voet op de maan zette. In de Bright Podcast kijken we met expert Anna Gimbrère terug op wat die eerste maanlanding heeft voortgebracht, en kijken we vooruit naar het volgende bezoek aan de maan.

 • Zo belangrijk was Jony Ive voor Apple

  Jul 05 2019

  Topontwerper Jony Ive vertrok bij Apple. In de podcast bespreken we een aantal hoogte- en dieptepunten van de designer, en halen we onze favoriete Ive-ontwerpen aan. Ook vertelt Anic over haar reis naar het hoofdkwartier van Samsung in Zuid-Korea.

 • 'iPadOS maakt de iPad eindelijk een laptop-vervanger'

  Jun 28 2019

  Apple gaf deze week de eerste gebruikersbèta van iPadOS vrij. Het nieuwe systeem geeft de iPad eindelijk de mogelijkheden die al jaren ontbreken. Ook in de nieuwe Bright Podcast: de nieuwe Harry Potter-game, een Nederlandse zonne-auto en meer.

 • Facebook stapt in crypto: 'waarom is het uitgerekend Facebook'

  Jun 21 2019

  Facebook komt met zijn eigen digitale munt. Hoe werkt het en wat schieten we ermee op? En is het wenselijk dat de techreus nu ook de financiële wereld wil bestormen? Luister de nieuwe Bright Podcast.

 • Druk neemt toe: "Waar blijft de betaalbare iPhone?"

  Jun 14 2019

  Smartphones worden duurder, maar mensen laten de toptoestellen steeds vaker links liggen. Waar de meeste fabrikanten een breed aanbod hebben, blijft het wachten op een passend antwoord van Apple. En wie heeft de meeste indruk gemaakt op gamebeurs E3? Dat en meer in deze aflevering van de Bright Podcast.

 • 'Apple zet in op privacy as a service'

  Jun 07 2019

  Apple had veel te onthullen op ontwikkelaarsconferentie WWDC. We bespreken het belangrijkste nieuws: wat iPhone-gebruikers kunnen met het nieuwe besturingssysteem iOS 13 en hoe Apple steeds nadrukkelijker inzet op diensten, met privacy als onderscheidend vermogen. Dat en meer in deze aflevering van de Bright Podcast.