PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Bright Podcast

De wekelijkse podcast over tech. De vrienden van Bright bespreken het belangrijkste nieuws, geven je tips, wijzen je op trends en testen de nieuwste gadgets.

Afleveringen

 • Musk maakt ruimtevaart weer opwindend

  May 28 2020

  Voor het eerst zou een SpaceX-raket woensdagavond mensen de ruimte in lanceren. Dat is een paar dagen uitgesteld, we bespreken waarom de lancering op meerdere manieren erg bijzonder is. Tips uit deze aflevering: Podcast: Onbehaarde Apen, de wekelijkse wetenschapspodcast van NRC. Lucas Brouwers, Hendrik Spiering en Gemma Venhuizen bespreken kleine ontdekkingen, wilde theorieën, wereldschokkende inzichten en alles wat daar tussenin zit. Serie: Space Force op Netflix. Een nieuwe comedyserie van de ...more

 • Spotify kaapt podcasts: vloek of zegen?

  May 21 2020

  Podcastland gaat veranderen: Spotify koopt steeds meer grote podcasts en podcastmakers op en verwacht steeds meer luisteraars. Wat gebeurt er precies, en wat betekenen die veranderingen voor de luisteraar? Tips uit deze aflevering: Podcast: Grounded with Louis Theroux, waarin documentairemaker Theroux de ongemakkelijke situatie van de coronalockdown bespreekt met gasten die hij belt. Theroux is bekend met het vreemde en ongemakkelijke; hij maakte al bekende series over neonazi's en Scientology. ...more

 • Thuiswerken werkt: nooit meer naar kantoor?

  May 15 2020

  Nederland werkt al maanden thuis, en het begint te wennen. Techbedrijven hakken de knoop al door en blijven het doen. Wat zijn de voordelen van thuiswerken, en hoe zit het in Nederland? Tips uit deze aflevering: Site: RTLnieuws.nl/tech, het nieuwe onderkomen van Bright. Vanaf 25 mei verhuist Bright naar de site en apps van onze grote broer. Onze eigen site en apps houden den op te bestaan, op YouTube, social media en op televisie kun je ons blijven volgen zoals je gewend bent. Dus download de ap...more

 • Corona-ramp voor Uber en Airbnb?

  May 08 2020

  Voor veel techbedrijven lijkt de corona-klap mee te vallen, maar niet voor Uber en Airbnb. De boegbeelden van de platform-economie zien hun inkomsten helemaal verdampen. Hoe gaat dat verder? Tips uit deze aflevering: Game: Good Job!, een spel van de Nederlandse ontwikkelaar Paladin Studios. Een koddig vormgegeven game waarin je letterlijk en figuurlijk moet opklimmen in een bedrijf, door steeds weer andere functies uit te oefenen. Een verrassend leuk puzzelspel voor de Nintendo Switch, 20 euro. ...more

 • 5G: niet zo snel, Vodafone…

  May 01 2020

  Eerder dan verwacht hebben we 5G in Nederland, op het netwerk van Vodafone. Hoe zit dat? Ook in deze podcast: de iPhone SE na een week testen En Bright viert zijn 15-jarig bestaan met een speciale winactie.

 • Het geheim van YouTube: méér dan perfecte timing

  Apr 23 2020

  YouTube bestaat precies 15 jaar. Waarom werd de videosite al snel na de start een gigantisch wereldwijd succes? Hoe is YouTube in die 15 jaar veranderd? En wat brengt de toekomst?

 • De goedkoopste iPhone en de duurste OnePlus

  Apr 16 2020

  Een vreemde week in smartphone-land: prijsvechter OnePlus heeft zijn indrukwekkende maar ook duurste telefoon ooit onthuld, terwijl Apple juist met de goedkoopste iPhone in jaren kwam.

 • Zijn de duurste smartphones door corona passé?

  Apr 09 2020

  Telefoons worden steeds duurder, maar nu staat er ineens een crisis voor de deur. Ondertussen krijgen we dit jaar 5G-internet, wat betekent dat allemaal voor de smartphonemarkt?

 • Zoom zegt sorry en meer over videobellen

  Apr 02 2020

  Videobellen is het nieuwe vergaderen en naar school gaan, Zoomen is plotseling een nieuw werkwoord. In deze Bright Podcast bespreken we de populairste videobel-apps, en wat daar allemaal goed en slecht aan is.

 • Is de nieuwe iPad Pro een laptopkiller?

  Mar 26 2020

  Apple heeft een nieuwe MacBook Air en een nieuwe iPad Pro aangekondigd. Wij konden ze al proberen en bespreken het verbeterde toetsenbord van de MacBook en de nieuwe muis-functies van de iPad Pro. Dat lijkt nu toch echt een volwaardige concurrent voor de MacBook.

 • Loopt Volkswagen in op Tesla?

  Mar 19 2020

  We bespreken de nieuwe elektrische auto's. Welke auto's zijn te duur en welke zijn de moeite waard? En natuurlijk komt ook het coronavirus aan bod.

 • Thuiswerken: let op deze valkuilen

  Mar 12 2020

  Nederlanders moeten zoveel mogelijk thuiswerken de komende tijd, heeft het kabinet besloten om het coronavirus in te dammen. Bright zet alle mogelijkheden én valkuilen van thuiswerken op een rij.

 • 'Amazon heeft het kapitalisme gehackt'

  Mar 05 2020

  Amazon gaat binnenkort echt meedoen op de Nederlandse markt. Maar concurreert Amazon wel eerlijk? En is de Nederlandse consument hier wel bij gebaat? We bespreken Amazons schaduwkanten.

 • iPhone 9 in quarantaine?

  Feb 27 2020

  De nieuwe iPhones, de PlayStation 5, de Nintendo Switch en meer: ze lopen allemaal gevaar door het coronavirus. Hoe zit dat precies, hoe kunnen apparaten voor de kerst nu al last hebben van het virus en wat merken consumenten er eigenlijk van?

 • Vouwtelefoons verre van vlekkeloos

  Feb 20 2020

  Na een week vouwen hangt de vuile was alweer buiten: ook de nieuwste vouwtelefoons van Samsung en Motorola blijken problemen te hebben. Wat is er aan de hand? Ook in deze podcast: de nieuwe gadgets die we aanraden in onze koopgids.

 • Wat een geflipte smartphoneweek…

  Feb 13 2020

  Samsung presenteerde zijn belangrijkste smartphones van het jaar, waaronder een nieuwe vouwtelefoon. Wij probeerden ze al. Andere smartphonemakers missen hun grote event, want het Mobile World Congress is afgelast vanwege het coronavirus.

 • 'YouTube is het goudhaantje van Google'

  Feb 06 2020

  We weten eindelijk hoeveel geld YouTube opbrengt. Ook Netflix en Spotify blijken weer flink gegroeid te zijn. En we blikken terug op 10 jaar iPad.

 • Apple en Tesla hebben goud in handen

  Jan 30 2020

  De grote techbedrijven deelden deze week hun kwartaalcijfers en dat is allesbehalve saai: Apple breekt records, Facebook blijft maar kosten maken, Microsoft verrast en Tesla groeit door. Ook in deze podcast: de nieuwe bijzondere lamp van Dyson.

 • Wie heeft de sleutel tot je iPhone?

  Jan 24 2020

  Veiligheid staat centraal in deze Bright Podcast. We bespreken het probleem met de encryptie op de iPhone, de hack van Amazon-baas Bezos en we nemen een kijkje achter de schermen bij de security van de Rabobank.

 • Samsung doet er een schepje bovenop

  Jan 17 2020

  Volgende maand worden veel nieuwe smartphones aangekondigd, maar er lekte al van alles uit. We nemen de belangrijkste geruchten over de smartphones van 2020 door. Van de Galaxy S20 tot de iPhone 12.

 • CES 2020: toffe concepten en rare missers

  Jan 10 2020

  De eerste Bright Podcast van 2020 staat helemaal in het teken van CES, de grootste techbeurs ter wereld. We bespreken de opvallende concepten en de vreemde gadgets die op de CES te zien waren.

 • Dit verwachten we van tech-jaar 2020

  Dec 20 2019

  We blikken vooruit op het nieuwe tech-jaar. Dat doen we met onze eigen voorspellingen en de verwachtingen van tech-analisten.

 • De hoogte- en dieptepunten van techjaar 2019

  Dec 13 2019

  Na onze terugblik op een decennium aan gadgets blikken we in deze podcast terug op het tech-jaar 2019. Van opvouwbare telefoons tot het succes van Tesla.