PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Bright Podcast

De wekelijkse podcast over tech. De vrienden van Bright bespreken het belangrijkste nieuws, geven je tips, wijzen je op trends en testen de nieuwste gadgets.

Afleveringen

 • Wat een geflipte smartphoneweek…

  Feb 13 2020

  Samsung presenteerde zijn belangrijkste smartphones van het jaar, waaronder een nieuwe vouwtelefoon. Wij probeerden ze al. Andere smartphonemakers missen hun grote event, want het Mobile World Congress is afgelast vanwege het coronavirus.

 • 'YouTube is het goudhaantje van Google'

  Feb 06 2020

  We weten eindelijk hoeveel geld YouTube opbrengt. Ook Netflix en Spotify blijken weer flink gegroeid te zijn. En we blikken terug op 10 jaar iPad.

 • Apple en Tesla hebben goud in handen

  Jan 30 2020

  De grote techbedrijven deelden deze week hun kwartaalcijfers en dat is allesbehalve saai: Apple breekt records, Facebook blijft maar kosten maken, Microsoft verrast en Tesla groeit door. Ook in deze podcast: de nieuwe bijzondere lamp van Dyson.

 • Wie heeft de sleutel tot je iPhone?

  Jan 24 2020

  Veiligheid staat centraal in deze Bright Podcast. We bespreken het probleem met de encryptie op de iPhone, de hack van Amazon-baas Bezos en we nemen een kijkje achter de schermen bij de security van de Rabobank.

 • Samsung doet er een schepje bovenop

  Jan 17 2020

  Volgende maand worden veel nieuwe smartphones aangekondigd, maar er lekte al van alles uit. We nemen de belangrijkste geruchten over de smartphones van 2020 door. Van de Galaxy S20 tot de iPhone 12.

 • CES 2020: toffe concepten en rare missers

  Jan 10 2020

  De eerste Bright Podcast van 2020 staat helemaal in het teken van CES, de grootste techbeurs ter wereld. We bespreken de opvallende concepten en de vreemde gadgets die op de CES te zien waren.

 • Dit verwachten we van tech-jaar 2020

  Dec 20 2019

  We blikken vooruit op het nieuwe tech-jaar. Dat doen we met onze eigen voorspellingen en de verwachtingen van tech-analisten.

 • De hoogte- en dieptepunten van techjaar 2019

  Dec 13 2019

  Na onze terugblik op een decennium aan gadgets blikken we in deze podcast terug op het tech-jaar 2019. Van opvouwbare telefoons tot het succes van Tesla.

 • Onze favoriete gadgets van de jaren 10

  Dec 06 2019

  Het einde van de jaren '10 nadert en daarom maken we de balans op. We zetten 20 gadgets in 10 categorieën tegenover elkaar en bespreken welke we de beste vonden. NB. Bekijk voor de links naar onze tips het artikel op Bright.nl.

 • 'Tesla Cybertruck is een instant-classic'

  Nov 29 2019

  Tesla's elektrische pick-uptruck Cybertruck is polariserend: mooi of lelijk, in elk geval meteen al een classic. Verder: een reportage bij de Amsterdam Internet Exchange, het hart van het Nederlandse internet, en een terugblik op Bright Day 2019.

 • Gamen in de cloud: het einde van de spelcomputer?

  Nov 22 2019

  Google lanceerde deze week de gamedienst Stadia, waarmee je games speelt in de cloud. Is de spelcomputer al bijna overbodig? Of kopen we eind volgend jaar toch nog de nieuwe PlayStation 5 of Xbox Scarlett?

 • Het geheim van TikTok en de comeback van Razr

  Nov 15 2019

  TikTok is hét sociale videoplatform van dit moment, maar wat is het, en waarom is het zo populair? Verder: de comeback van de Motorola Razr en we maken de balans op na de start van Disney+ en Apple TV+. Voor de besproken links: check Bright.nl of de Bright-app.

 • Deze telefoons schreven geschiedenis

  Nov 08 2019

  Bright verzamelde de belangrijkste mobiele telefoons aller tijden. En we bespreken de bijzonderste PlayStation 4-game van dit jaar: Death Stranding.

 • Aangenaam verrast door AirPods Pro

  Nov 01 2019

  De AirPods Pro maakten een letterlijk geruisloze start, luister naar onze ervaringen met de nieuwe oordoppen. Verder: de streamingoorlog is begonnen met Apple TV+ en alvast veel Star Wars-voorpret.

 • Het beste van Dutch Design Week 2019

  Oct 25 2019

  Nederlands ontwerp moet ons weer verliefd op onze auto maken, en andere hoogtepunten van de Dutch Design Week in Eindhoven. Ook in deze aflevering: een kijkje in de keuken van Apple Arcade.

 • Briljante stunt Fortnite en Google verrast niet

  Oct 18 2019

  Hoe Epic Games van de lancering van de grote update van Fortnite een enorme hype wist te maken. En Google wist niet te verrassen met de presentatie van zijn nieuwe smartphone, slimme speaker en andere gadgets.

 • PlayStation 5 en nieuwe Xbox, wordt 2020 hét gamejaar?

  Oct 11 2019

  Met de gedeeltelijke onthulling van de PlayStation 5 is het startschot van de nieuwe console-oorlog gegeven. Daarnaast heeft Bright de camera van de iPhone 11 Pro uitgebreid getest, we bespreken de resultaten. Ook gaat de smartphone-strijd dit najaar vrolijk verder, met boeiende nieuwe toestellen. Dat en meer in de Bright Podcast van deze week.

 • Microsoft ziet dubbel, maar ziet het de toekomst?

  Oct 04 2019

  Deze aflevering: de inklapbare verrassingen van Microsoft, de nieuwste ontwikkelingen in onze koopgids Bright Stuff en meer.

 • Komt de slimme bril na de smartphone?

  Sep 27 2019

  Steeds meer bedrijven werken aan slimme brillen met allerlei mogelijkheden. Lopen we binnenkort allemaal met een modern montuur? Verder in de Bright Podcast: Star Wars, Mario Kart, onze Reddit-AMA en Bright Day.

 • Apple Arcade verrassend compleet, Huawei stelt teleur

  Sep 20 2019

  Apple heeft zijn gamedienst gelanceerd, en die is al verrassend compleet. Ook bespreken we de nieuwe Google-loze Huawei-telefoons die pas later dit jaar in Nederland verschijnen en gaan we in op de vape-doden in de VS.