Podcast

Bright Podcast

De wekelijkse podcast over tech. De vrienden van Bright bespreken het belangrijkste nieuws, geven je tips, wijzen je op trends en testen de nieuwste gadgets.

Afleveringen

 • Druk neemt toe: "Waar blijft de betaalbare iPhone?"

  Jun 14 2019

  Smartphones worden duurder, maar mensen laten de toptoestellen steeds vaker links liggen. Waar de meeste fabrikanten een breed aanbod hebben, blijft het wachten op een passend antwoord van Apple. En wie heeft de meeste indruk gemaakt op gamebeurs E3? Dat en meer in deze aflevering van de Bright Podcast.

 • 'Apple zet in op privacy as a service'

  Jun 07 2019

  Apple had veel te onthullen op ontwikkelaarsconferentie WWDC. We bespreken het belangrijkste nieuws: wat iPhone-gebruikers kunnen met het nieuwe besturingssysteem iOS 13 en hoe Apple steeds nadrukkelijker inzet op diensten, met privacy als onderscheidend vermogen. Dat en meer in deze aflevering van de Bright Podcast.

 • OnePlus 7, elektrische steps en de verwachtingen van WWDC

  May 31 2019

  Bright testte de OnePlus 7, wat zijn de verwachtingen van de WWDC-conferentie van Apple en wanneer kunnen we echt de weg op met elektrische steps? Dat en meer in deze aflevering van de Bright Podcast.

 • 'Huawei-boycot kost ons allemaal geld'

  May 24 2019

  Welke gevolgen hebben de sancties van de VS tegen Huawei? En wat betekent de tech-oorlog tussen de VS en China voor jou als consument?

 • Kan OnePlus de strijd met Samsung en Huawei aan?

  May 17 2019

  OnePlus is bekend als prijsvechter, maar komt nu met een high-end smartphone. Hoe weet OnePlus zich te onderscheiden? Verder: de strijd tussen de actiecamera's en een opvallende nieuwe functie van Uber.

 • Privacy-beloftes Google: 'Grote woorden, kleine features'

  May 10 2019

  Google had deze week veel mooie woorden over privacy. Maar wat stellen de aankondigingen eigenlijk voor? Ook in deze Bright Podcast: de vernieuwingen in Android en de uitgelekte functies van iOS 13.

 • Wat heb je straks in Nederland aan Apple Pay en Google Pay?

  May 03 2019

  Apple Pay komt binnenkort naar Nederland. Hebben de betaaldiensten van Apple en Google eigenlijk wel voordelen in Nederland? En waarom hebben Nederlandse banken hier zo lang mee gewacht? Ook in de Bright Podcast: vernieuwingen bij Facebook en een nieuwe VR-bril.

 • 'Koop je geen Tesla? Dan koop je een paard!'

  Apr 26 2019

  'Als je geen Tesla koopt maar een andere auto, is dat hetzelfde als het kopen van een paard.' Dat zei Tesla-baas Elon Musk. Hoe komt hij bij deze vergelijking? Luister naar de Bright Podcast.

 • Nachtmerrie dreigt voor Samsung rond Galaxy Fold

  Apr 19 2019

  De eerste exemplaren van de opvouwbare Samsung-telefoon Galaxy Fold bleken snel stuk te gaan. Wat is er aan de hand? En heeft Samsung nu een groot probleem? Luister naar de Bright Podcast.

 • Heeft Disney goud in handen?

  Apr 12 2019

  Wat is Disney van plan met de nieuwe videodienst Disney+? En waarom is de eerste foto van het zwarte gat zo'n grote wetenschappelijke mijlpaal? Luister naar de Bright Podcast.

 • Huawei in de ban: hoe zit dat?

  Apr 05 2019

  Huawei ligt onder vuur vanuit Amerika, maar ook de AIVD ziet liever geen Huawei-apparatuur in de 5G-netwerken in Nederland. Bangmakerij of terechte zorg? Luister de Bright Podcast.

 • Waarom Apple elke maand geld van je wil zien

  Mar 29 2019

  Hoe wil Apple gebruikers verleiden tot het afsluiten van abonnementen? En wordt het Chinese merk Xiaomi ook in Nederland een succes? Luister de Bright Podcast.

 • Wordt Apple of Disney de Netflix-killer?

  Mar 22 2019

  Na nieuwe iPads en Airpods onthult Apple komende week zijn streamingdienst. Hoe wil Apple de concurrentiestrijd aangaan met Disney en Netflix?

 • Google en Spotify zijn op oorlogspad

  Mar 15 2019

  Hoe wil Google de strijd aangaan met de PlayStation en de Xbox? En waarom liggen Spotify en Apple in de clinch? Dat en meer in de Bright Podcast van deze week.

 • Bright Podcast 5: Facebook gooit roer om, eerst zien dan geloven?

  Mar 08 2019

  Facebook-ceo Mark Zuckerberg wil dat alles anders wordt. Privacy komt vanaf nu op plek één te staan en gebruikers gaan vaker privégesprekken voeren. En elektrische auto's breken dit jaar echt door. Dat en meer in de nieuwe Bright Podcast.

 • Bright Podcast 4: toekomst smartphones ontvouwt zich

  Mar 01 2019

  Op techbeurs MWC in Barcelona waren het vooral opvouwbare toestellen die de show stalen, maar er werden ook 'normale' smartphones aangekondigd. En Microsoft maakte indruk met de HoloLens 2. Dat en meer in de nieuwe Bright Podcast.

 • Bright Podcast 3: Smartphone-innovatie is niet dood

  Feb 22 2019

  Napraten over Samsung Unpacked en waarom we minder kauwgom eten door de smartphone. Dat en meer in de Bright Podcast deze week.

 • Bright Podcast 2: komt Apple nu echt met zijn Netflix-concurrent?

  Feb 15 2019

  Stel dat je toe bent aan een nieuwe tablet: wat is dan eigenlijk de beste aankoop? En gaat Apple dan eindelijk komen met een Netflix-concurrent? Dat en meer in deze nieuwe aflevering van de Bright Podcast.

 • Bright Podcast 1: wordt 2019 een topjaar voor smartphones?

  Feb 06 2019

  Smartphones zijn onze meest gebruikte gadgets. Maar echt verrassende vernieuwingen hebben we de afgelopen jaren niet gezien. Daar komt dit jaar misschien wel verandering in, met opvouwbare telefoons, cameragaten in het scherm en telefoons zonder poorten.