Podcast

Bright Podcast

De wekelijkse podcast over tech. De vrienden van Bright bespreken het belangrijkste nieuws, geven je tips, wijzen je op trends en testen de nieuwste gadgets.

Afleveringen

 • Gadgets bedienen met gebaren: handiger dan je denkt?

  Aug 16 2019

  De eerste smartphones met gebarenbediening komen op de markt. Waarom kan zo'n besturing zonder aanraken handig zijn? Ook in deze podcast: elektrische stepjes blijven voer voor discussie en het enorme podcastsucces van Ron Burgundy.

 • Lek na lek: Instagram maakt er een potje van

  Aug 09 2019

  Instagram is weer verzeild in een lek, Samsung lanceerde twee nieuwe Note-telefoons en meer over meeluisterende slimme assistenten, allemaal in de Bright Podcast van deze week.

 • Zijn afluisterende assistenten echt zo eng?

  Aug 02 2019

  We bespreken meeluisterende spraakassistenten en hoe Apple overleeft zonder de iPhone als grootste geldbron.

 • Kunnen we nog wel zonder de techreuzen?

  Jul 26 2019

  We bespreken of we nog wel zonder de grote techbedrijven kunnen, en zo nee: is dat erg? Daarnaast: Ikea's eerste Sonos-speakers en elektrisch vervoer.

 • Waarom Elon Musk je gedachten wil lezen

  Jul 19 2019

  Een bedrijf van Elon Musk wil met nieuwe hersenimplantaten het menselijk brein aan computers koppelen. Wat is daarvan de bedoeling? Verder: de nieuwe AirPods-rivaal van Sony en internet in het vliegtuig.

 • 50 jaar maanlanding: van computers tot Nike Air

  Jul 12 2019

  Komende week is het vijftig jaar geleden dat de eerste mens een voet op de maan zette. In de Bright Podcast kijken we met expert Anna Gimbrère terug op wat die eerste maanlanding heeft voortgebracht, en kijken we vooruit naar het volgende bezoek aan de maan.

 • Zo belangrijk was Jony Ive voor Apple

  Jul 05 2019

  Topontwerper Jony Ive vertrok bij Apple. In de podcast bespreken we een aantal hoogte- en dieptepunten van de designer, en halen we onze favoriete Ive-ontwerpen aan. Ook vertelt Anic over haar reis naar het hoofdkwartier van Samsung in Zuid-Korea.

 • 'iPadOS maakt de iPad eindelijk een laptop-vervanger'

  Jun 28 2019

  Apple gaf deze week de eerste gebruikersbèta van iPadOS vrij. Het nieuwe systeem geeft de iPad eindelijk de mogelijkheden die al jaren ontbreken. Ook in de nieuwe Bright Podcast: de nieuwe Harry Potter-game, een Nederlandse zonne-auto en meer.

 • Facebook stapt in crypto: 'waarom is het uitgerekend Facebook'

  Jun 21 2019

  Facebook komt met zijn eigen digitale munt. Hoe werkt het en wat schieten we ermee op? En is het wenselijk dat de techreus nu ook de financiële wereld wil bestormen? Luister de nieuwe Bright Podcast.

 • Druk neemt toe: "Waar blijft de betaalbare iPhone?"

  Jun 14 2019

  Smartphones worden duurder, maar mensen laten de toptoestellen steeds vaker links liggen. Waar de meeste fabrikanten een breed aanbod hebben, blijft het wachten op een passend antwoord van Apple. En wie heeft de meeste indruk gemaakt op gamebeurs E3? Dat en meer in deze aflevering van de Bright Podcast.

 • 'Apple zet in op privacy as a service'

  Jun 07 2019

  Apple had veel te onthullen op ontwikkelaarsconferentie WWDC. We bespreken het belangrijkste nieuws: wat iPhone-gebruikers kunnen met het nieuwe besturingssysteem iOS 13 en hoe Apple steeds nadrukkelijker inzet op diensten, met privacy als onderscheidend vermogen. Dat en meer in deze aflevering van de Bright Podcast.

 • OnePlus 7, elektrische steps en de verwachtingen van WWDC

  May 31 2019

  Bright testte de OnePlus 7, wat zijn de verwachtingen van de WWDC-conferentie van Apple en wanneer kunnen we echt de weg op met elektrische steps? Dat en meer in deze aflevering van de Bright Podcast.

 • 'Huawei-boycot kost ons allemaal geld'

  May 24 2019

  Welke gevolgen hebben de sancties van de VS tegen Huawei? En wat betekent de tech-oorlog tussen de VS en China voor jou als consument?

 • Kan OnePlus de strijd met Samsung en Huawei aan?

  May 17 2019

  OnePlus is bekend als prijsvechter, maar komt nu met een high-end smartphone. Hoe weet OnePlus zich te onderscheiden? Verder: de strijd tussen de actiecamera's en een opvallende nieuwe functie van Uber.

 • Privacy-beloftes Google: 'Grote woorden, kleine features'

  May 10 2019

  Google had deze week veel mooie woorden over privacy. Maar wat stellen de aankondigingen eigenlijk voor? Ook in deze Bright Podcast: de vernieuwingen in Android en de uitgelekte functies van iOS 13.

 • Wat heb je straks in Nederland aan Apple Pay en Google Pay?

  May 03 2019

  Apple Pay komt binnenkort naar Nederland. Hebben de betaaldiensten van Apple en Google eigenlijk wel voordelen in Nederland? En waarom hebben Nederlandse banken hier zo lang mee gewacht? Ook in de Bright Podcast: vernieuwingen bij Facebook en een nieuwe VR-bril.

 • 'Koop je geen Tesla? Dan koop je een paard!'

  Apr 26 2019

  'Als je geen Tesla koopt maar een andere auto, is dat hetzelfde als het kopen van een paard.' Dat zei Tesla-baas Elon Musk. Hoe komt hij bij deze vergelijking? Luister naar de Bright Podcast.

 • Nachtmerrie dreigt voor Samsung rond Galaxy Fold

  Apr 19 2019

  De eerste exemplaren van de opvouwbare Samsung-telefoon Galaxy Fold bleken snel stuk te gaan. Wat is er aan de hand? En heeft Samsung nu een groot probleem? Luister naar de Bright Podcast.

 • Heeft Disney goud in handen?

  Apr 12 2019

  Wat is Disney van plan met de nieuwe videodienst Disney+? En waarom is de eerste foto van het zwarte gat zo'n grote wetenschappelijke mijlpaal? Luister naar de Bright Podcast.

 • Huawei in de ban: hoe zit dat?

  Apr 05 2019

  Huawei ligt onder vuur vanuit Amerika, maar ook de AIVD ziet liever geen Huawei-apparatuur in de 5G-netwerken in Nederland. Bangmakerij of terechte zorg? Luister de Bright Podcast.