PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Rode Lantaarn

Een podcast voor wielerkijkers. Met voor- en nabeschouwingen, interviews en gezelligheid. Het Rode Lantaarn peloton: Tim de Gier, Jonne Seriese, Maike van Leeuwen, Frank Heinen, Benja Bruijning en Bram Tankink.

Afleveringen

 • WK 22: God wint, Matthieu van der P. in de nor

  Sep 26 2022

  Terwijl Annemiek van Vleuten tegen al onze verbazing in ons toch weer verbaasde zag ook van der Poel een mogelijkheid om zaterdag hetzelfde te doen. De Tour win je in bed en het WK niet in de lik. Na een korte confrontatie met twee baldadige pubers was voor Nederland het WK wielrennen snel afgelopen. Zo niet voor België. De neuzen gingen dezelfde kant op en God liet zien wie de beste was. Het ploegenspel was perfect, zijn solo zo mogelijk nog beter...Zie het privacybeleid op https://art19.com/pr...more

 • WK 2022 Wollongong: de tijdrit was een tombola

  Sep 19 2022

  Het was chaos gister in Wollongong. Bij de vrouwen was de wereldorde nog intact met de winst van Ellen van Dijk maar bij de mannen was het chaos troef. Tobias Foss verloor afgelopen seizoen wellicht wat haren maar deze streek zagen we toch echt niet aankomen. Een Noorse wereldkampioen in Nederlandse dienst. Wie had dat gedacht?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Post XXL: Grootste tegenvallers van 2022, top-10 powerranking en: boter of olie?

  Sep 15 2022

  Het wielerjaar zit er bijna op. Tijd voor een speciale mailbag-aflevering met Tim, Jonne en Maike. Met antwoord op (bijna) al jullie vragen en een korte vooruitblik op het WK tijdrijden. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • De Grote Nabeschouwing op de Vuelta 2022: God is rood

  Sep 12 2022

  De derde week van de Vuelta leverde niet het spektakel waar we op hoopten maar dat maat de vreugde in België er niet minder om. God bestaat. God leeft. En God levert. God is niet dood. God is rood...Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Het was Gizza-time, maar net niet lang genoeg

  Sep 08 2022

  De Condor van Varsseveld sloeg zijn vleugels uit. Als een kat negen levens heeft, hoeveel heeft een condor er dan? Robert Gesink, of moeten we niet eigenlijk de Gizza zeggen, heeft al een aantal wielerlevens versleten. Uitgerekend God, gegangmaakt door een Spaanse Hendrik, riep de Icarus van de dag tot de orde. Jonne, Benja en Maike bespreken de Vuelta.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • God buigt maar breekt niet

  Sep 05 2022

  Wat een weekend. Na twee weken van overmacht kwam er zaterdag een flinke barst in het pantser van Evenepoel. De messen waren geslepen, het wild leek aangeschoten, alleen een volleerd Scar was nodig om hem de afgrond in te werken. Maar Scar, in de vorm van Roglic gaf niet thuis. Of hield God gewoon goed stand? Wij lieten ons licht er op schijnen.Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door Pokon. Ga aan de slag met de Pokon Gazon Revolutie! Op pokon.nl lees je alles over dit product en waar h...more

 • Pats! Kelderman in de top 10

  Sep 01 2022

  Wat was 'ie er dichtbij. Maar goed, dat is ie wel vaker. Wilco C. Kelderman liet zich piepelen door het Equadoriaanse amateurtoneel. Tweede. De zoveelste top 10 zonder winst. Nog nooit gewonnen in de World Tour. Maar die dag komt steeds dichterbij. Evenals de eindoverwinning voor God. Tim, Benja en Jonne blikken terug.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Wij geloven: God gaat de Vuelta winnen

  Aug 29 2022

  We zijn ruim een week bezig en we zijn bijna om. Na jarenlang vol overtuiging een atheïstische podcast te hebben gerund, moeten we nu toegeven dat we erin beginnen te geloven. Op de tweede rustdag van de Vuelta maken Jonne, Frank en Maike maken de balans op. Over Evenepoel, Meintjes en natuurlijk ook over Arensman.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • En zo geschiedde: God in het rood

  Aug 25 2022

  Het pushbericht die je wist dat zou komen. Sporza durfde het aan. God reed Roglic uit het wiel. En Carapaz, en Yates en Hindley. En wie niet? Maar, er reed nog iemand voor God. Een Zwift-renner, die watts pusht, in plaats van berichten.Jonne, Benja en Maike praten na over etappe 6 van de Vuelta 2022. De dag dat God mocht aantrekken.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Mike Teunissen reed in de rode trui door Made

  Aug 22 2022

  Het was een prachtig weekend in de Vuelta. Benja, Frank en Tim blikken terug op een mooie avond in Tivoli, op de Vuelta-start in Utrecht en op de rode truien van Mike Teunissen en de Gizza.De Rode Lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door Toto, HEMA, Canyon, Auto.nl en onze heimat hetiskoers.nl.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • De Rode Lantaarn Vuelta 2022 Live Extravaganza

  Aug 19 2022

  Voorafgaand aan de start van de Vuelta in Utrecht stonden we (of beter gezegd: zaten we) met alle vaste verkeringen, bijmannen en scharrels in Tivoli Vredenburg. Tim, Jonne, Willem, Frank, Maike, Bram en Benja. Het hele peloton aan koersduiders tegenover jullie, onze luisteraars. En dat was geweldig. Er werden Hamka's gesigneerd, boude voorspellingen gedaan en anekdotes opgedist als nooit tevoren. Luister hier opname van de Vuelta 2022 Live Extravaganza terug.Zie het privacybeleid op https://art...more

 • De Grote Voorbeschouwing op de Vuelta 2022

  Aug 15 2022

  De voorbereiding zit erop, Primoz is klaar voor de Vuelta en wij ook. Tim, Jonne en Benja beschouwen de Vuelta 2022 voor. Wie zijn de kanshebbers? Wie gaan er tegenvallen? Voor welke etappes moet je klaarzitten? En wie vul je bij je poultje in. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • De Grote Nabeschouwing van de Tour de France 2022

  Jul 25 2022

  Met een machtsprint van de Vlam van Ham kwam er zondag een einde aan de mooiste Tour de France in jaren. Maar uw bankzitters voelen geen kater, noch een zwart gat. Gelukzalig voldaan, zijn we. Van de full circle van Fabio en Dylan tot het centimetertje van Taco, het voltooide meesterwerk van Jumbo-Visma en de grote klasse van Pogacar. Tim, Willem en Maike bespreken de Tour de France 2022.De Rode Lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door Toto, HEMA, SeaSucker, Canyon, Auto.nl en onze heimat hetis...more

 • Daily Tour de France | Etappe 21: Oooooh Champs-Élysées

  Jul 23 2022

  Nog 115 kilometer te gaan in deze ongelofelijk mooie Tour de France. Willem en Maike bespreken de tijdrit en kijken vooruit naar de laatste etappe: het gebruikelijke sprintfeestje op de Champs-Élysées. Hoewel, sprintfeestje? Dit jaar lijkt geen een scenario zeker.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Daily Tour de France | Etappe 20: De tijdrit die bepalend had moeten zijn

  Jul 22 2022

  Jumbo-Visma blijft maar binnenharken. Maar wat is-ie mooi, deze Tour de France. De dag nadat Pogacar de genadeklap kreeg, valt hij gewoon nog aan en wordt zelfs vijfde. Tim en Maike blikken terug op etappe 19 en kijken alvast vooruit naar de tijdrit van zaterdag. Heeft Ganna zitten sparen voor zijn moment?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Daily Tour de France | Etappe 19: Haal de sprinters van stal

  Jul 21 2022

  Het einde is in zicht, Parijs is niet meer zover. Hoe hebben de sprinters de bergen doorstaan? Sommigen kwamen met horten en stoten net binnen de limiet aan in de bergetappes. Wie heeft er - behalve veelvraat Van Aert - nog wat over? Maike en Jonne bespreken etappe 19.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Jumbo heeft Pogi dan nu toch echt gebroken

  Jul 21 2022

  En daar waren een tweede én een derde teken van de sterfelijkheid van Pogacar. Nadat Vingegaard aanval na aanval pareerde, schoof De Man Zonder Pech onderuit. Vingegaard besloot te wachten en daarmee lijkt de tweestrijd beslecht. Jumbo ging voor geel en groen en dat was waanzin, maar het lijkt toch echt te zijn gelukt. Willem, Jonne en Maike keken samen de waarschijnlijke beslissing van de Tour de France.Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door Toto, Canyon, Auto.nl en onze heimat hetisk...more

 • Tour special: Door elkaar geschud door Eddy Bouwmans

  Jul 20 2022

  Maike en Jonne zaten tijdens etappe 17 van de Tour de France in een volgauto van Team Jumbo-Visma. Chauffeur Eddy Bouwmans liet ze alle hoeken van de berg zien. Er was een schedel van een hert op een stok, er werden koude biertjes gedronken bij de camper van een Baskische familie en er werd gebreakdancet. Ook dat is de Tour. en. Moe maar voldaan doen ze verslag vanuit Toulouse.Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door Toto, Canyon, Auto.nl en onze heimat hetiskoers.nl. Speciale dank aan H...more

 • Daily Tour de France | Etappe 17: Het is aan Pogacar en Vingegaard

  Jul 19 2022

  Pogacar probeerde het in etappe 16 al tevergeefs en de kans is groot dat hij in etappe 17 weer zal aanvallen ten opzichte van Vingegaard. Jonne en Maike blikken vanuit Frankrijk terug en vooruit op de laatste week van de Tour de France.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Daily Tour de France | Etappe 16: Een kamelenetappe met een geitenpaadje

  Jul 18 2022

  Het begin van de slotweek! Na een aanloop van 110 kilometer volgen twee behoorlijke klimmen. Het profiel van etappe 16 heeft iets weg van een kameel en de laatste klim eindigt met een geitenpaadje. Leuk voor de dierenliefhebbers. Ook leuk voor afdalers deze etappe, want na de laatste klim volgen 27 kilometer dalen tot aan de finish. Jonne en Maike over de kanshebbers voor de etappe naar Foix.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art1...more

 • Rustdag balansdag (3): Dit zijn de scenario's voor de Tour de France

  Jul 18 2022

  De Tour gaat zijn laatste week in en het is ongemeen spannend. Vingegaard leidt, samen met zijn ploeg de dans voor de beste renner ter wereld, Pogacar. Ineos is de derde hond in het kegelspel en kan nog voor een hoop gekkigheid gaan zorgen. En wat kan Louis Meintjes nog? Tim, Willem en Jonne blikken vooruit.Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door Toto, Bamigo, Canyon, Auto.nl, HEMA, SeaSucker en onze heimat hetiskoers.nl.Deze aflevering wordt gesponsord door de fietsendragers van SeaSuc...more

 • Daily Tour de France | Etappe 15: De sprintbenen kunnen weer aan het werk

  Jul 16 2022

  Met veertig graden, ijs in de sokken en calippo's op de fiets was het voor veel renners afzien de afgelopen dagen. Zeker voor de sprinters die zich over de bergen moesten sleuren. Deze zondag eindelijk weer iets dat hen ligt: de laatste 50 kilometer vlak. Maike en Tim blikken vooruit op etappe 15 van de Tour de France.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Daily Tour de France | Etappe 14: Mollema heeft Mende omcirkeld

  Jul 15 2022

  192 kilometer lang met vijf colletjes: Mollema heeft etappe 14 met een glitterpen omcirkeld in zijn agenda, hoorde Maike tussen de regels door in een eerder interview. Samen met Tim bespreekt ze de scenario's voor de etappe naar Mende.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Daily Tour de France | Etappe 13: Vlucht, sprint of toch een verrassing?

  Jul 14 2022

  Na het tweeluik in de Alpen een iets minder zware etappe als het om klimmen gaat. Wordt het er een voor de sprinters of gaat er toch gevlucht worden? Maike en Jonne bespreken de scenario's voor etappe 13 van de Tour de France.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Daily Tour de France | Etappe 12: Jumbo vs. Pogacar ronde twee ⛰️

  Jul 13 2022

  Deel twee van de Alpentweeluik gaat van Briançon naar Alpe d'Huez. Er staan drie buitencategorie klimmen op het menu (Col de Galibier, Croix de Fer en Alpe d’Huez) en het wordt vooral kijken naar Pogacar versus Jumbo. Hoe vergaat het de renners in kwestie de dag na de vetste etappe ooit? Is er blijvende schade aangericht of heeft Jumbo zelf ook een jasje uitgedaan? Jonne en Maike blikken vooruit op etappe 12.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californi...more

 • Ola la la la! De vetste etappe OOIT

  Jul 13 2022

  We zeggen het gewoon: dit was de mooiste etappe die we óóit gezien hebben. Jumbo-Visma had een plan en voerde het subliem uit. Op de Granon werd duidelijk hoe ze topfavoriet Pogacar helemaal aan gort gereden hebben met aanval na aanval na aanval. Vingegaard in het geel, Bardet op twee en Pogacar met 2:22 op nummer drie.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Daily Tour de France | Etappe 11: Een beuker van een klimetappe ⛰️

  Jul 12 2022

  De Tour is in de Alpen en dat betekent: klimmen. Eerst de prachtige haarspeldbochten op de Lacets de Montvernier, daarna de Télégraphe en de Galibier en om af te sluiten aankomst bergop op de Col de Granon. Oftewel: smullen. De klassementsmannen zullen zich moeten laten zien. Maike en Jonne blikken vooruit op etappe 11 van de Tour de France.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Daily Tour de France| Etappe 10: Nu dan echt Bauke Mollema?

  Jul 11 2022

  We hebben het al veel over Bauke Mollema gehad als kanshebber voor de vluchtetappes, en dat doen we vandaag gewoon weer. Natuurlijk ook aandacht voor de andere kanshebbers voor etappe 10 van Morzine naar Megève. Jonne en Maike beschouwen in de Daily Rode Lantaarn voor op etappe 10 van de Tour de France.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • De Grote Tour de France rustdag bijpraatsessie (2)

  Jul 11 2022

  Rustdag twee in de Tour de France: tijd om de balans op te maken. Hoe goed zit Pogacar in het zadel? Wat vinden we van de tactieken van Jumbo en Ineos? En wat te verwachten van knetter hete en heftige bergetappes? Tim, Willem en Jonne praten je bij.Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door Toto, Bamigo, Canyon, Auto.nl, HEMA en onze heimat hetiskoers.nl.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-inf...more

 • Daily Tour de France| Etappe 9: Hup Bauke! Doe ons maar een vlucht

  Jul 09 2022

  In de Daily Rode Lantaarn praten Jonne en Maike je dagelijks bij over de Tour de France. Over een oppermachtige Wout van Aert en de komende etappe zondag van Aigle naar Châtel. Is dit dan wel de dag voor Bauke Mollema? Jonne denkt eerder aan de fransozen Pinot en Barguil.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Daily Tour de France| Etappe 8: Herkansing voor Taco van der Hoorn?

  Jul 08 2022

  In de Daily Rode Lantaarn blikken Jonne en Maike vooruit op de komende etappe in de Tour de France. Zaterdag etappe 8, van Dole naar Lausanne. Wordt dit de herkansing voor Taco van der Hoorn? Of kunnen we luidkeels Vuillermoz inzetten? Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Daily Tour de France | Etappe 7: La SUPER Planche des Belles Filles

  Jul 07 2022

  De eerste aankomst bergop vandaag naar La Planche des Belles Filles, inclusief ongeplaveid bonusstukje en op het gekste punt 24 procent stijging. Jonne en Maike blikken vooruit op etappe 7 in de Tour de France.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Daily Tour de France | Etappe 6: Punch Punch Punch!

  Jul 06 2022

  Het is koers vandaag want deze finale is spectaculair. 3 korte maar steile klimmetjes in de absolute finale gaan voor verschillen zorgen. Jonne en Willem praten je bij.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Bijna winner Taco in de Hel van het Noorden

  Jul 06 2022

  De dag waar al weken naar werd uitgekeken. Door het peloton met de nodige zenuwen. Door onze bankzitters met een kwispelende staart. En chaos werd het. Helaas niet de chaos waar wij met onze geel zwarte hartjes op hadden gehoopt maar dat maakte de koers er niet minder mooi op. Jonne en Willem blikken terug op de Hel van het Noorden light..Deze etappe wordt gesponsord door Bamigo en natuurlijk onze vaste sponsors. Toto, Canyon, en auto.nlTeufel geeft luisteraars van de Rode Lantaarn 10 % korting ...more

 • Daily Tour de France| Etappe 5: Kasseien!

  Jul 05 2022

  Maike blikt met Willem vooruit op etappe 5 van de Tour de France. In dat belooft een spektakel te worden, want de renners moeten over elf kasseienstroken.De Rode Lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door Toto, Canyon en Auto.nl.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Daily Tour de France| Etappe 4: Krijgen sprinters het moeilijk op de heuveltjes?

  Jul 04 2022

  Jonne en Maike blikken vooruit op etappe 4 van de Tour de France. De eerste etappe in Frankrijk: van Duinkerke naar Calais met een flinke omweg. Dat zou er weer een voor de sprinters kunnen worden. Of zien er ploegen heil in gas geven heuveltop en haken de pure sprinters af?De Rode Lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door Toto, Canyon en Auto.nl.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Dylan Groenewegen wint en de cirkel is nu écht rond

  Jul 04 2022

  We zijn weer op onze vertrouwde banken en de renners zakken af naar Frankrijk. Er was nog één zonnige sprintetappe in Denemarken en die ging naar Dylan Groenewegen. Wat een weelde voor ons, Nederlandse fans. Het was dan weliswaar millimeterwerk, maar knap was het wel. Zoals zijn vriendin zou zeggen: HOE DAN?Linkje naar de column van vaste verkering Frank Heinen over Groenewegen.Deze aflevering wordt gesponsord door de fietsendragers van SeaSucker. Gebruik de kortingscode DeRodeLantaarn15 op www....more

 • Daily Tour de France| Etappe 3: Het wordt weer sprinten

  Jul 02 2022

  Jonne en Maike blikken vooruit op etappe 3 van de Tour de France. Die eindigt naar alle waarschijnlijkheid weer in een sprint. Jakobsen is de te kloppen man. Wie kan het hem moeilijk maken?De Rode Lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door Toto, Canyon, Auto.nl. Speciale dank aan HEMA die onze afleveringen in Denemarken sponsort.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Fabio Jakobsen wint en de cirkel is rond

  Jul 02 2022

  Goed gemutst - zoals eigenlijk alle Denen - gingen Willem, Jonne en Maike de tweede etappe van de Tour de France achterna. Van startplaats Roskilde naar de finish in Nyborg. De fanzone was subliem, de winst van Fabio Jakobsen nog mooier.De Rode Lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door Toto, Canyon en Auto.nl. Speciale dank aan HEMA die onze afleveringen in Denemarken sponsort. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#...more

 • Daily Tour de France| Etappe 2: Wind is coming?

  Jul 01 2022

  De tweede etappe van de Tour de France in Denemarken zou wel eens chaotisch kunnen worden. De hoogtemeters mogen geen naam hebben, de kilometers langs de kust en een brug van 18 kilometer zeker wel. Bij wind: kans op waaiers. Maar bereid je vooral voor op een groot sprintfestijn.De Rode Lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door Toto, Canyon, Auto.nl. Speciale dank aan HEMA die onze afleveringen in Denemarken sponsort.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van ...more

 • #Belyves in het geel! Ja, echt. De Tour de France is los

  Jul 01 2022

  Jérémy Lecroq mocht er als een natte tosti aan beginnen: de openingstijdrit van de 109e Tour de France. Uw bankzitters vertoeven deze dagen óók al in het Kopenhaagse en doen verslag van hun ervaringen. En vertellen ook nog wat over de koers. De Rode Lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door Toto, Canyon, Auto.nl. Speciale dank aan HEMA die onze afleveringen in Denemarken sponsort.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privac...more

 • Daily Tour de France | Etappe 1: kan Van der Poel geel pakken?

  Jun 30 2022

  Bonjour en bienvenue bij de allereerste dagelijkse De Rode Lantaarn! Jonne en Maike praten je deze hele Tour de France in de ochtend bij over de etappe van die dag (behalve op de rustdagen). Wie moet je in de gaten houden? En wie kan verrassen?Etappe 1 is een korte en platte tijdrit in Kopenhagen. Maakt Mathieu van der Poel echt kans op de gele trui? Aan zijn aerodynamische pak zal het in ieder geval niet liggen.De Rode Lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door Toto, Canyon, Auto.nl. Speciale da...more

 • Tour-update én de nationale kampioenschappen

  Jun 27 2022

  De timing is wellicht wat ongelukkig maar dat maakt de koersen niet minder mooi. Een week voor de Tour de France worden de nationale truien verdeeld en dat is reden genoeg voor een uitgebreide terugblik op het wielerweekend. Bovendien zijn er weer een hoop selecties bekend die naar de Tour gaan. Een update voor menigeen wielerpoultje kan dus ook geen kwaad.Jonne, Tim en Maike praten jullie er doorheen en daten jullie up.De Rode Lantaarn wordt mede mogelijk gemaakt door Toto, Canyon, Auto.nl. En ...more

 • De Grote Voorbeschouwing op de Tour de France 2022

  Jun 23 2022

  Geef de tv nog een poetsbeurt, test nog één keer de gordijnen en leg de natjes vast koud. Nog maar een week voor die grootse kermis van een koers een aanvang neemt. En speciaal voor de Tour de France maakt een oude bekende zijn rentree. Tim, Jonne en Willem(!!) beschouwen de Tour de France 2022 voor.De Rode Lantaarn gaat live in Tivoli! Bestel kaartjes via tivolivredenburg.nl.Veel dank aan onze sponsoren Toto, HEMA, Canyon en Auto.nl.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de ...more

 • De Tour de France Powerranking na Zwitserland

  Jun 20 2022

  Er was koers. Heel veel koers. In Zwitserland, Frankrijk, Slovenië en België. En er was corona waardoor sommige jongens die naar de Tour gaan in ene geen zekerheid meer zijn. En ouwe vossen die wellicht al afgeschreven waren zekerder dan ooit lijken. Niet is wat het zijn moet en bij twijfel doen we gewoon steen, papier, schaar. Net als Pogi. Benja, Jonne en Tim bespreken de stijgers en de dalers van afgelopen week met het oog op de Tour.De Rode Lantaarn gaat live in Tivoli! Bestel kaartjes via&n...more

 • Sagan, Majka, Impey.. Het is 2833 dagen Voor Rug

  Jun 16 2022

  Jonne, Benja en Maike keken véél koers: Zwitserland, Slovenië, Baloise Belgium. Ze maken de balans op: betekenen de gebeurtenissen aldaar iets voor de Tour? Een conclusie die in ieder geval getrokken kan worden: het lijkt wel 2014. We hebben déjà vu.De Rode Lantaarn gaat live in Tivoli! Bestel kaartjes via tivolivredenburg.nl.Veel dank aan onze sponsoren Toto, Canyon en Auto.nl.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/pri...more

 • Het interbellum tussen Giro en Tour: stijgers, dalers en voorspellingen

  Jun 13 2022

  Tim, Frank en Jonne duiden de koers van afgelopen week. De Dauphine gaf een aantal mooi inzichten maar zorgde ook voor een hoop vraagtekens. We blikken terug en vooruit want alles staat al in het teken van de Tour. Uiteraard komt Ivo Niehe ook uitgebreid aan bod. Viel SpassDe Rode Lantaarn gaat live in Tivoli! Bestel kaartjes via tivolivredenburg.nl.Veel dank aan onze sponsoren Toto, Canyon en Auto.nl.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië ...more

 • De Dauphiné en hoe nu verder met het Dumoulisme?

  Jun 09 2022

  Er is een hoop gebeurd afgelopen week. Zowel in als buiten het peloton. De belangrijkste voorbereidingskoers voor de Tour is in volle gang en wordt uitgebreid besproken. De tijdrit van Roglic, de vroege handjes in de lucht van Van Aert en de ambitie om voor geel én groen te gaan van Jumbo deze zomer. Maar eerst natuurlijk aandacht voor Tom Dumoulin. Met niemand minder dan de opperpriester van het Dumoulisme, Frank Heinen. En goede vriend van Tom, Bram Tankink.De Rode Lantaarn gaat live in Tivoli...more

 • Il grande Giro d'Italia nabeschouwing met Frank Heinen

  May 30 2022

  Drie weken lang elke middag antipasto misto - primo - secondo - een paar contorni - dolce - caffe bestellen - en dan alles opeten. Drie weken lang Jeroen, Karsten. Drie weken lang bijnamen. Drie weken medelijden. Drie weken wachten op een aanval van Landa. Drie weken of was het een halfjaar. Hoe dan ook: e finito.Tim, Jonne en Frank beschouwen de Giro d'Italia 2022 na.De Rode Lantaarn gaat live in Tivoli! Bestel kaartjes via tivolivredenburg.nl.Veel dank aan onze sponsoren Toto, Canyon en A...more

 • De derde Giro-week zit vol verrassingen

  May 26 2022

  Waar Bouwman 23ste staat op bijna een uur van Carapaz (daarin rijdt Ellen van Dijk zo 49 kilometer) is het verschil tussen de nummer 1 en 2 van het klassement welgeteld 3 seconden. Jonne, Maike en Benja bespreken het naderende slot van de Giro d'Italia. Nog twee bergetappes en een tijdrit te gaan.De Rode Lantaarn gaat live in Tivoli! Bestel kaartjes via tivolivredenburg.nl.Veel dank aan onze sponsoren Toto, Canyon en Auto.nl.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyve...more

 • Giro-balansdag (3) met Frank Heinen en Bram Tankink

  May 23 2022

  Een drietal Nederlanders weg, toch geen drie Nederlanders weg, logische aanvallen, onlogische aanvallen, verwachte afstappers en huilen van verdriet om die ene afstapper, slechte voorspellingen en héél slechte voorspellingen. Tim, Frank en Bram maken de balans op tijdens de derde rustdag van de Giro d'Italia. Verona is nog ver, alles ligt nog open. Toch?De Rode Lantaarn gaat live in Tivoli! Bestel kaartjes via tivolivredenburg.nl.Veel dank aan onze sponsoren Toto, Canyon en Auto.nl.Zie het ...more

 • Duimpje omhoog en een knipoog voor Girmay

  May 19 2022

  Alle woordgrappen doen Girmay tekort. Hij heeft zijn uitnodiging voor het whatsappgroepje der totaalwielrenners op zak. Met een duimpje van Tjeuke als bewijs. Benja, Jonne en Maike rijgen drie Giro-etappes aan elkaar. Platter dan plat, de kaas-etappe en bergen op komst. De Rode Lantaarn gaat live in Tivoli! Bestel kaartjes via tivolivredenburg.nl.Veel dank aan onze sponsoren Toto, Canyon en Auto.nl.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op ...more

 • Een skitterend weekend in Italië

  May 16 2022

  Het was een weekend van vele gezichten in de Giro. Vrijdag was het oranje boven. Zaterdag werden de superrenners geklopt door een oude vos. En zondag werd de hoofddis geserveerd met een aankomst op de Blockhaus. Nog voor dat we goed en wel begonnen waren konden meerdere favorieten al vaarwel zeggen tegen de eindoverwinning. En dat op de internationale dag van de dinosaurus. Wij bespreken het na in een a capella kwartet met Benja, Frank, Tim en JonneZie het privacybeleid op https://art19.com/priv...more

 • Een zwarte dag voor Jumbo (en lekker sprinten)

  May 12 2022

  Het zijn geen makkelijke dagen voor het Dumoulisme. Zelfs de grootste Dumoulist ziet even het licht niet meer. Maar daar waar Jumbo en Tom het zwaar hebben fietst Wilco C. Kelderman overal fluitend doorheen. Waar gaat dit eindigen? Daarna werd nog twee keer gesprint en geloof het of niet Arnaud Demare legt iedereen er op. Wat een Giro. Wij bespreken het na met Benja, Tim, Jonne en Maike natuurlijk.De Rode Lantaarn gaat live in Tivoli! Bestel kaartjes via tivolivredenburg.nl.Veel dank aan onze sp...more

 • Oranjepolonaise! De Giro is begonnen 🇳🇱

  May 09 2022

  Drie ritten, vier Nederlanders in de top tien, een natje en de zon op onze bol: de Giro is los. Frank, Jonne en Maike beschouwen het openingsweekend van de Giro d'Italia na én blikken vooruit op de aankomende etappe naar de Etna.Gesponsord door: De Nederlandse Loterij/Toto, Canyon en Auto.nl.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • De Grande Giro Voorbeschouwing

  May 02 2022

  De Giro d'Italia staat voor de deur en dat is toch wel smullen met een hoofdletter S. De mooiste grote ronde van het jaar start dit jaar in Budapest en belooft spektakel van begin tot eind. Met misschien wel een hele hoop punchetappes, geen uitgesproken favoriet en in ieder geval met het groeiende ongemak van Karsten en Jeroen. Benja, Frank en Jonne blikken vooruit maar zijn ook niet bang om andere paden (en kikkers) te bewandelen. Andiaomo!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en d...more

 • Het is weer voorbij dat mooie voorjaar

  Apr 28 2022

  Het is weer voorbij. De mooiste tijd van het jaar. En wat was het mooi. Milimetersprints, aanvallen van 80 kilometer voor de meet en hegemonieën van verschillende ploegen. Wie was het sterkst? Wie viel er tegen? Wie was sterk zonder dat het ook leidde tot een mooie uitslag? Benja, Tankink en Jonne bespreken na, mijmeren over dat wat geweest is en hebben ook alweer zin in de ronde van Italië... Gesponsord door: De Nederlandse Loterij/Toto, Canyon en Auto.nl.Zie het privacybeleid op https://art19...more

 • God bestaat en wint in Luik

  Apr 25 2022

  Niet elke aflevering is even leuk om te maken. Zeker niet als je zo diep door het stof moet als Jonne vandaag. Gelukkig zijn er dan types als Frank, Tim en Amaike om je er doorheen te slepen. Met zijn vieren beschouwen zij de openbaring van God na, gisteren in Luik. Evenepoel won op magistrale wijze en dan rest er niets dan je hoed af te nemen, te buigen en toe te geven: God bestaat en hij komt uit Schepdaal.Gesponsord door: De Nederlandse Loterij/Toto, Canyon en Auto.nl.Zie het privacybeleid op...more

 • Waalse Pijl: een geweldige week voor Dylans

  Apr 21 2022

  Om onduidelijke redenen is de Waalse Pijl ineens de favoriete koers van Jonne. Dus we staan uitgebreid bij de dik 2 minuten vertier die deze race elkaar jaar weer oplevert. Prachtige overwinning van Dylan Teuns, natuurlijk een favoriet van ons. En we blikken vooruit op Luik-Bastenaken-Luik aanstaande zondag. Verder bespreken we natuurlijk menig excelsheet, tabel en taartdiagram.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#...more

 • Dylan van Baarle wint de Hel van het Noorden!!!

  Apr 18 2022

  Tweede op het WK, tweede in de Ronde en eerste op de Velodrome. Nee, dit is niet het palmares van Matthieu van der Poel. Dit zijn de resultaten van Dylan van Baarle in de 3 belangrijkste eendasgkoersen van het jaar. Misschien wel de succesvolste klassiekerrenner van afgelopen jaar en in ieder geval de meest succesvolle vriend van de show. Wij genieten heerlijk na :)Gesponsord door: De Nederlandse Loterij/Toto, Canyon en Auto.nl.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverk...more

 • Als een Pijl naar Roubaix

  Apr 14 2022

  De Brabantse Pijl gaf vuurwerk en dat belooft wat met Roubaix op komst. Bram laat zijn licht schijnen op de overwinning van Magnus Sheffield en Jonne en Benja vragen hem alles wat ze willen over de geheimen van Roubaix. Want is het echt zo dat renners hun ballen vastplakken in de Hel van het Noorden?Gesponsord door: De Nederlandse Loterij/Toto, Canyon en Auto.nl.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-i...more

 • Terug naar toen: Kwiatkowski wint de Amstel Gold Race?!

  Apr 11 2022

  Een fotofinish. Weer een fotofinish. Jonne, Benja, Frank en Maike beschouwen de Amstel Gold Race na, keken ook nog even naar een epische finale van de Ronde van Baskenland én hoe Olav Kooij, wie kent het niet, Circuit Cycliste Sarthe op zijn naam schreef.Gesponsord door: De Nederlandse Loterij/Toto, Canyon en Auto.nl. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Kristoff soleert naar de winst in de Scheldeprijs!

  Apr 07 2022

  Hoeveel schermen heeft een wielerliefhebber nodig dezer dagen? Hoeveel nieuwsberichten, hoeveel live uitzendingen, hoeveel uur Bobbie en Karl en José en Maarten kan een mens verdragen? Het is volop april, en terwijl het buiten spoelt van de regen, schijnt in de ziel van de koersfan de zon, want het is koers op 37 plekken tegelijk en overal duiken nieuwe renners, nieuwe omstandigheden, nieuwe gebeurtenissen, nieuwe weersomstandigheden, nieuwe aan- en op- en afzeggingen op, als narcissen in een st...more

 • Mathieu van der Poel wint al pokerend in een sprint à deux/quatre de Hoogmis

  Apr 04 2022

  Dat ene moment op de Paterberg, de laatste helling van de Hoogmis, deed ons de adem inhouden én gillen naar de televisie. Maar Mathieu van der Poel bleef bij Tadej Pogacar en het kwam aan op een zinderde sprint à deux. Benja, Jonne en Tim praten na over de Ronde van Vlaanderen 2022.Doe mee aan de #Voorspelbokaal via: derodelantaarnpodcast.nl.De sponsors van deze aflevering zijn Nederlandse Loterij/Toto, Auto.nl, en Canyon.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverkl...more

 • Dwars door Vlaanderen bevestigt de nieuwe jaartelling

  Mar 31 2022

  Na Rug. Een begrip en een website. Er is een nieuw tijdperk aangebroken. Het is gedaan met de rust. Geen moment kun je indutten of je aandacht laten verslappen. Mathieu van der Poel zet de koers weer op zijn kop. Bram, Benja en Jonne beschouwen Dwars door Vlaanderen na en blikken vooruit op Vlaanderens Mooiste.Doe mee aan de #Voorspelbokaal via: derodelantaarnpodcast.nl.De sponsors van deze aflevering zijn Auto.nl, Canyon en BBB Cycling.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de pr...more

 • Gent-Wevelgem: met één sprint is Girmay toekomst, heden en geschiedenis

  Mar 28 2022

  Het duurt altijd langer dan je denkt, voor het heden geschiedenis wordt. Behalve Biniam Girmay, die met één welgetimede sprint toekomst, heden en geschiedenis van het wielrennen werd. Tim, Jonne en Frank blikken terug op Gent-Wevelgem, Maike keek naar de finale van de Ronde van Catalonië én we blikken vooruit op de Ronde van Vlaanderen.De sponsors van deze aflevering zijn Auto.nl, Canyon en BBB Cycling.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op h...more

 • In de E3 Prijs zet de suprematie van de geelzwarten door

  Mar 25 2022

  De Rode Lantaarn-tridente ging toch niet naar de E3 Prijs. In plaats daarvan genoten we van Jonne's favoriete koers bij Benja thuis op de bank, voorzien van A-Merckx koffie (gevolgd door het eerste natje van het seizoen). Spoiler alert: de suprematie van de geelzwarten zet door. Benja, Jonne en Maike beschouwen E3 Saxo Bank Classic na.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Mohoric overleeft afdaling en wint Milaan San Remo

  Mar 21 2022

  Het was weer een schitterende dag voor het Sloveense wielrennen afgelopen zaterdag. Met niets minder dan doodsverachting stortte Matej Mohoric zich naar beneden. Gelukkig had ie de rest van het peloton gewaarschuwd hem niet te volgen en bleek het peloton volgzamer dan gedacht. Halleluja. Wij beschouwen na met Frank en Benja maar zonder Tim die tot nader orde op trainingskamp is met Vino in Kazachstan.Disclaimer: Ten tijde van de opname waren we nog niet op de hoogte van Colbrelli z'n hartaanval,...more

 • Balansmomentje met Bram Tankink en voorbeschouwing Milaan-Sanremo

  Mar 17 2022

  Ons wielergeweten daalde af naar Amsterdam om met ons weer even het balans op te maken van het wielerseizoen tot nu toe (dat pas begint dit weekend). We kijken terug naar Nokere en Milaan-Turijn en blikken vooruit op Milaan-San Remo. De koers blijkt een speciaal plekje in het hart van Bram te hebben. En we praten over fietshelmen, koffie branden en de beste plek om langs het parcours te staan als toeschouwer.De sponsors van deze aflevering zijn Auto.nl, Canyon en BBB Cycling.Zie het privacybelei...more

 • Parijs-Nice én de Tirreno: Roglic hoe gaat het met je?

  Mar 14 2022

  Het was een slopende week voor ons bankzitters. We zapten tussen sneeuw en zon, Frankrijk en Italië (en Drenthe), tussen José en Renaat en dan weer Jeroen en Karsten (of Laurens). Veel variabelen, maar onderaan de streep dezelfde conclusie: Sloveense dominantie. Tim, Frank en Benja beschouwen Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico na. De sponsors van deze aflevering zijn Auto.nl, Canyon en BBB Cycling.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op htt...more

 • Parijs-Nice én de Tirreno: Vollgas Jumbo-Visma

  Mar 10 2022

  We werden tureluurs van twee belangrijke World Tour-etappekoersen tegelijk. Gelukkig denkt Jumbo met ons mee en zorgen ze voor volledige dominantie van een van die twee koersen. Ezelsbruggetje: de Jumbo-Visma dominantie zit in Parijs-Nice. Die andere is een peulenschilletje voor d'n Pokkie. We bespreken het met Benja, Jonne en Tim.De sponsors van deze aflevering zijn Auto.nl, Canyon en BBB Cycling.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https:...more

 • Strade Bianche: Pogacar vernietigt de concurrentie

  Mar 07 2022

  De favorieten ontlopen elkaar nog een beetje, maar wat Pogacar laat zien in de Strade Bianche is niettemin indrukwekkend. We bespreken het met Frank, Jonne en Tim. Welke Alpecin waaide er zo spectaculair onderuit? Maken we ons zorgen om de dominantie van Jumbo? Wat vinden we van de chino van Remco Evenepoel? En natuurlijk: Frank door het sterrato voor Lotte Kopecky.De sponsors van deze aflevering zijn Auto.nl, Canyon en BBB Cycling.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacy...more

 • Le Samyn met.. Bram Tankink!

  Mar 03 2022

  Dit voorjaar is De Rode Lantaarn er twee keer per week. Behalve twee nieuwe vaste verkeringen (Frank Heinen en Benja Bruijning) schuift om de donderdag ergens in het zuiden een bijzondere co-host aan. Bram Tankink voorziet de koers van duiding, diepgang en tactische analyses. Maar vooral van veel goeie verhalen natuurlijk.Deze week keken we naar Le Samyn en de Trofeo Laiquella. Een koers voor Belgische talenten en de officieuze opening van het Italiaanse wielerjaar.De sponsors van deze afleverin...more

 • De Omloop, een schitterende bijzaak

  Feb 28 2022

  En er was koers. In België, op kasseien met renners om het echie. Het openingsweekend stelde niet teleur en met Wout van Aert en Fabio Jakobsen waren de winnaars even terecht als mooi. Door een Covid-besmetting lag Jonne nog langer op de bank dan voorheen het plan was, maar gelukkig had nieuwe vaste verkering Benja zijn luchtwegen schoon gehouden. Met Frank en Tim beschouwt hij De Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne na. Wat een feest!De sponsors van deze aflevering zijn Auto.nl, Canyo...more

 • Seizoensvoorbeschouwing: we kunnen niet wachten op de eerste kassei

  Feb 23 2022

  Het voelt als de eerste dag van het nieuwe schooljaar: nieuwe kleren, een lege agenda en nachtenlang niet slapen. Vlak voor De Omloop bespreken we het komende seizoen. Waar verheugen we ons op? Wat gaan de Nederlanders doen? En wie gaat ons verrassen? We bespreken het met z'n.... vieren!🎶 I'm Forever Blowing Bubbles: youtu.be/5DtziazaSKU🚌🔥 De Astana-bus playlist: https://open.spotify.com/playlist/1HYmP2uG4PvHww9rbf8SNH?si=6e7a24b8787944c1 (getipt door Jelle Cabus)De sponsors van deze afleveri...more

 • Kerstspecial: Afscheid van het Wielerjaar 2021 - én van Willem (🥲)

  Dec 21 2021

  2021 begon in een lockdown, en eindigde in een lockdown. Maar gelukkig kon er in de tussentijd bíjna overal worden gefietst dat het een aard had. Misschien was het wel de dréiging van Corona-stops die de renners bij voortduring liet koersen alsof elke wedstrijd hun laatste zou kunnen zijn. We zagen vijf monumenten, drie grote rondes en één WhatsAppgroep van vijf veelvretende alleskunners die stiekempjes maar weinig mooie kruimels achterlieten voor de rest. Met de kerstboom geplant - en de bubbel...more

 • Special: De Geschiedenis van de Raboploeg, met journalist Maarten Kolsloot

  Dec 10 2021

  Een gansche natie van wielerkijkers - of ten minste het deel daarvan dat haar liefde zag ontluiken tussen 1996 en 2012 - groeide op met het oranjeblauwe keurkorps van de Rabobank Wielerploeg. Michael Boogerd, Leon van Bon, Erik Dekker, Oscar Freire, Denis Menchov, Thomas Dekker - noem hun namen en zie in gedachten de heuglijke beelden van hun zeges: in de regen in de Tour of met het kettinkje op La Plagne, na de valpartij op de tijdritfiets of na de millimetersprint met de Lance in de Amstel Gol...more

 • Special: (bijna) twee uur met Sam Oomen (Team Jumbo Visma)

  Nov 15 2021

  Neerlands favoriete troetelwielrenner had het best lastig, de afgelopen jaren. Er was een gebroken heup, er was een vernauwde liesslagader, er kwam heeeeel veel respect voor Kerona en een nieuwe ouwe ploeg - en op het steile carrièrepad omhoog stond ie zomaar even parcheggio. Vast even slikken, voor iemand voor wie het tot dan toe tamelijk smooth sailing was geweest. En anders wel voor ons bankzitters - die sinds jaar en dag een klassiek setje overspannen verwachtingen koesteren van deze man. Wa...more

 • Special: een (heel dik) uur met Victor Campenaerts (Team Qhubeka NextHash)

  Nov 08 2021

  Het gebeurt zelden tot nooit dat een special zichzelf aandient. Maar even zo zelden dekt de titel ‘’special’’ zo de lading als vandaag. Want deze man is, zoals ze in Vlaanderen zeggen, een speciale. Zo speciaal dat hij zelf in de digitale pen klom om mij te confronteren mijn boude uitspraken over zijn gemaakte tijdrijderschap. Gelukkig wel met de lieve laatste zin dat hij graag eens zelf toe kwam lichten waarom mijn uitspraken niet klopte. Deze uitdaging werd door ons met gejuich ontvangen maar ...more

 • Special: (bijna) twee uur met Taco van der Hoorn (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux)

  Nov 01 2021

  Zo lijk je wielerprof af en zo sta je met de bloemen op Giro-podium in Canale - na een ontsnapping die zo waanzinnig was dat je er de rest van je leven op verjaardagsfeestjes en in Avondetappes over mag vertellen. En die prompt de toon zette voor een seizoen - of seizoenen? - vol meer van zulke epische ontsnappingskunst. Wie zijn carrière volgt, had het op zich kunnen weten: hier fietste iemand die zich al vaker aan de eigen blonde haren - zorgvuldig weggestopt onder een afgeplakt aero-helmpje -...more

 • Special: een (heel dik) uur met Demi Vollering (Team SD Worx)

  Oct 26 2021

  Je hebt hoogtijdagen, en je hebt het Oranje Tijdperk Vleuten-Vos-Van der Breggen in het wielrennen bij de dames. Onze zorg: dat tijdperk loopt tóch een beetje op zijn eind - en hoe moet dat dan eigenlijk straks, met onze geliefde hegemonie? Welnu, één vrouw is alvast een zekerheidje voor de toekomst - en ruilde afgelopen seizoen haar status van groot talent in voor die van heel erg goed en tóch ook nog best jong. Het was een hárd jaar - zowel in positieve als negatieve zin. Er waren monumentale ...more

 • Ronde van Lombardije | De Tong van Toledo verslaat Masnada

  Oct 09 2021

  'Goed voor het Sloveense wielrennen,' mompelden wij tegen elkaar, zo rond half vijf op de Viale Papa Giovanni in Bergamo. De uren daarvoor waren we heel kundig misselijk gereden door Eddy en Demi van Jumbo Red Bull, die ons tussen de volstrekt onafhankelijke hospitality-momentjes door aan het werk zetten met bidonnetjes en gelletjes voor alles geelzwart. Hashtag #samenwinnen was weliswaar het credo van de afgelopen Italiaanse weken geweest; in zonnig Lombardije krabde een oude aartsvijand tóch n...more

 • Bonus: Tom Dumoulin & Jos van Emden na de Grenspalenklassieker

  Oct 05 2021

  Wat begon als hobby van Jos van Emden en Bram Tankink - grenspalen spotten tijdens hun trainingsritjes - groeide afgelopen jaar uit in een live (en episch!) event in de drie zuidelijke grensprovincies van Nederland. De Grenspalenklassieker! Jonne en Willem mochten de Limburgse editie afsluiten op het terras - samen met Jos van Emden en... Tom Dumoulin!En omdat wij de beroerdste niet zijn, mogen jullie lekker meeluisteren. Doei!Deze aflevering wordt gepresenteerd door Willem Dudok en Jonne Series...more

 • Parijs Roubaix | Colbrelli wint de sprint van VDP en Vermeersch

  Oct 04 2021

  Het was een groots Debutantenbal, afgelopen weekend in Roubaix. Voor het eerst in de historie mochten de vrouwen over de kasseien. En toen de modder van hun lijven was geKärchert - bleek Lizzy Deignan de eerste winnares na een solo van 85 glibberige kilometers. Een dag later mochten de heren, voor de 118e keer alweer - maar voor het eerst met Matthieu van der Poel. Die liet zien dat we ons over zijn rugblessure niet meer zo'n zorgen hoefden te maken - maar dat 'ie misschien wél iets moet gaan be...more

 • Wereldkampioenschap bij de Mannen: De nabeschouwing

  Sep 26 2021

  Cycling came home - en papa fume une pipe, vandaag in Leuven. De thuisstad van Chocolade Atelier Stuyven werd het decor van een grandioze one-man-show van een nerveuze Fransoos - die alles en iedereen op een Moskeshoopje reed, en in de straten van Leuven genoeg voorsprong wist op te bouwen om lekker een paar honderd meter te Moulinrougen op de Geldenaaksevest. Gelukkig viel er ook voor oranje wat te vieren. Vriend van de Show Dylan van Baarle werd de beste van de rest - en zorgde zo voor de eers...more

 • Wereldkampioenschap bij de Vrouwen in Leuven: de Grote Nabeschouwing

  Sep 26 2021

  Vanuit België blikken we terug op de vrouwenkoers. Met veel lokale impressies, roddels, sfeerverslagen en gezamenlijk wenen bij het mislopen van die gouden medaille. Het waren vooral de reacties na afloop die het gevoel over de vrouwenkoers bepaalden. Wat ging er dan mis en wat had er moeten gebeuren? En zagen we nou Jan Janssen lopen of Hennie Kuiper?Deze aflevering wordt gepresenteerd door Willem Dudok en Jonne Seriese - met als speciale gast: Arjan Zoer. De Rode Lantaarn wordt verder med...more

 • Wereldkampioenschap bij de Mannen in Leuven: de Grote Voorbeschouwing

  Sep 21 2021

  Dachten we daar éven dat ons Tjeuke toch ook een gewone sterveling was, met z'n 'serieuze rugblessure' - opgelopen door het plankje-dat-geen-plankje bleek in Tokio. Woorden als 'kwakkelen', een 'hernia', 'einde seizoen' - in combinatie met hem voelde het als een tautologie van koude grond. Maar nét toen we ons een beetje begonnen te verzoenen met zijn mens-zijn, besloot 'ie tóch even de benen te testen in de Antwerpen Port Epic, konden we de potlood-doorstreping voor het WK in Leuven uitgummen e...more

 • Wereldkampioenschap bij de Vrouwen in Leuven: de Grote Voorbeschouwing

  Sep 19 2021

  Het is The Last Dance in Leuven deze week, voor onze oud-wereldkampioenen Anna van der Breggen en Chantal van den Broek - Blaak. Nog één keer mogen ze strijden om de regenboogtrui - en zoals we inmiddels gewoon zijn rijdt de voornaamste concurrentie óók in het oranje. Ten opzichte van de Olympische Wegrit - ja die ja - zelfs vier oranjevrouwen extra: want naast Van den Broek-Blaak staan ook Lucinda Brand, Ellen van Dijk en Amy Pieters aan de start. Net als Anna Kiesenhofer trouwens - we zeggen h...more

 • Vuelta Nabeschouwing: Primož Roglič maakt zijn hattrick compleet

  Sep 06 2021

  Het is voorbij, die prachtige Vuelta. Wat een slotweekend was het, met een daverend vuurwerk bij de Mobbi's. We blikken terug op de afgelopen drie weken én op het hele Grande Tour seizoen, want dat zit er helaas weer op. Wie was het dominantste (Roglic of Pogacar?), wie was de grootste verrassing en welk team was over drie rondes gezien het sterkste?Helaas vandaag zonder Frank, want die zit boordevol column deadlines.Deze aflevering wordt gepresenteerd door Jonne Seriese en Tim de Gier. De Rode ...more

 • Etappe 18: Miguel Ángel López komt als eerste tevoorschijn in de mist

  Sep 02 2021

  Als je wint, maar het is niet te zien door de dichte mist, heb je dan wel echt gewonnen? We bespreken deze vraag aan de picknicktafel van Frank Heinen. En we kijken vooruit naar de apotheose van deze Vuelta: wie wint de titaantjesstrijd tussen Guillaume Martin en Louis Meintjes? Hoe gaan de Mobbi's het podium nog verspelen? Kan Kruijswijk nog top10 rijden? En wint Kuss ooit een grote ronde?Deze aflevering wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Frank Heinen en Tim de Gier. De Rode Lantaarn wordt...more

 • Etappe 15: Rafal Majka wint in de bergen en het voelt weer 2015

  Aug 30 2021

  Fabio Aru en Rafal Majka in de kopgroep. En Kruijswijk in de achtervolging. Wat een heerlijke retrokoers in de Vuelta. We hebben het over chaotische kopgroepvorming, de vooruitzichten van Team Jumbo, de WK kansen van Remco Evenepoel en het najaarsprogramma van Tom Dumoulin (LOOK TO THE EAST AT DAWN).Deze aflevering wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Frank Heinen en Tim de Gier. De Rode Lantaarn wordt verder mede mogelijk gemaakt door Toto, Auto.nl, Canyon, Hetiskoers.nl,...more

 • Etappe 12: Magnus Cort Nielsen heeft de tijd van zijn leven

  Aug 26 2021

  Het is verschrikkelijk warm in Spanje terwijl de renners in de buurt van Cordoba rijden. Jonne is daar ook ooit geweest en beleefde spectaculaire avonturen. En anders Frank wel, die er op bezoek ging bij Pavel Tonkov en op de valreep niet viral ging. En dan het peloton: wat een prachtige overwinning weer van de soevereine snor van EF Education First: Magnus Cort Nielsen. We hebben het vandaag over Trentin, Matthews, Kruijswijk en het drankgebruik van Odd Christian Eiking.Deze aflevering wordt ge...more

 • Etappe 9: Caruso wint na solo van 71 kilometer

  Aug 23 2021

  Ploegenspektakel dit weekend in de Vuelta, en zo ook in De Rode Lantaarn. Lang verloren neef Frank Heinen is weer terecht. We hebben het met hem over Landa. Valt hij mee of juist tegen? En we hebben het over een schitterende top12 voor Aru. Over het overachieven van Bahrein en underachieven van Ineos. En over elektrische fietsen. En over de prachtige solo van Caruso.Deze aflevering wordt gepresenteerd door Jonne Seriese, Frank Heinen en Tim de Gier. De Rode Lantaarn wordt verder mede mogelijk ge...more

 • Etappe 6: Magnus Cort Nielsen wint de punch en is Roglic nét te snel af

  Aug 19 2021

  Een heerlijke etappe vandaag tussen de lelijke nieuwbouw van Spaanse kustplaatsen, veel wind en een punch om je vingers bij af te likken. Goed moment om even te kijken welke renners er passen bij welke muziek, hoe het gaat met de zoon van Vinokourov en wat Jonne eigenlijk vindt van Samson en Gert.Deze aflevering wordt gepresenteerd door Jonne Seriese en Tim de Gier. De Rode Lantaarn wordt verder mede mogelijk gemaakt door Toto, Auto.nl, Canyon, Hetiskoers.nl, Dag en Nach...more

 • 🏮Emergency Podcast🏮- Fabio Jakobsen pakt etappe in de Vuelta én het groen

  Aug 17 2021

  Hij is er weer! Nu écht écht écht! Als een sneltrein door de bocht, als een acrobaat door het peloton en als een TGV van El Burgo de Osma naar Molina de Aragón. Wat een prachtige overwinning van d'n Fabio. Daar hoort een emergency podcast bij.Deze aflevering wordt gepresenteerd door Jonne Seriese en Tim de Gier. De Rode Lantaarn wordt verder mede mogelijk gemaakt door Toto, Auto.nl, Canyon, Hetiskoers.nl, Dag en Nacht Media en inmiddels meer dan 1100 😍 Vrienden van...more

 • La Vuelta 2021: Het openingsweekend

  Aug 16 2021

  De Vuelta is begonnen en Roglic reed alweer in het rood, Jetse Bol in de kopgroep en Movistar laat weer zien waarom taktiek overrated is. In deze aflevering bespreken Tim en Jonne de mogelijkheid van een Twee voor Twaalf-marathon, krijgt Fabio Aru ongevraagd carrière advies en heeft 50% van de presentatoren de voorspelbokaal goed. Wat een weekend!Deze aflevering wordt gepresenteerd door Jonne Seriese en Tim de Gier. De Rode Lantaarn wordt verder mede mogelijk gemaakt door Toto, Auto.nl...more

 • La Vuelta ciclista a España 2021: De Grote Voorbeschouwing

  Aug 11 2021

  Niks zwart gat! El peloton wacht op niemand. Aanstaande weekend begint de Vuelta. In deze voorbeschouwing: wat moet je weten over het parcours? Waar kijken we naar uit? Hoe gaan de Nederlanders het doen? Wie gaat er verrassen? En wie falen? En, wie schuift er aan bij De Rode Lantaarn?Deze aflevering wordt gepresenteerd door Jonne Seriese en Tim de Gier. De Rode Lantaarn wordt verder mede mogelijk gemaakt door Toto, Auto.nl, Canyon, Hetiskoers.nl, Dag en Nacht Media ...more

 • Olympische Wegrit: Carapaz en Kiesenhofer (🤷) pakken goud in Tokio

  Jul 25 2021

  Van Dooshi Road tot de Mikuni Pass, of de Fuji International Speedway - het parcours van de Olympische Wegrace in Tokio had ook zomaar eens de index van racebanen in Mario Kart kunnen zijn. Wario van dienst vandaag: Anna Kiesenhofer - een Oostenrijkse amateur/wiskundige die zich vier jaar lang verstopte om met een snood plannetje, een arsenaal aan thermometers én wat hulp van slapende bondscoaches én de tijdswaarneming vier oranje karretjes in de spreekwoordelijke tawagoto reed. Een dag eerder w...more

 • Tour de France 2021 - De Grote Nabeschouwing

  Jul 18 2021

  En met een majestueuze lead-out van vriend van de show Royal Dutch Mike Teunissen, keurig afgemaakt door de kleinzoon van, blies de olifant het sprookje van de 108e Tour de France uit. Een Tour die zichzelf in de voet schoot, door een parcours te kiezen dat zowel teveel als te weinig spektakel bood. Teveel, vanwege tal van onveilige situaties in vooral week 1, die menig favoriet direct of indirect de nek omdraaide. Te weinig, omdat diezelfde onzorgvuldigheid ook leidde tot te weinig onderscheide...more

 • Etappe 18: Pogačar pakt z'n tweede op rij in Luz-Ardiden

  Jul 15 2021

  En met een flink sprintje van de Tong van Toledo op Luz Ardiden zaten de bergen van de 108e Tour de France er zomaar weer op. De top-3 van vandaag was de top-3 van gisteren - en dat zei wellicht alles. De verhoudingen zijn duidelijk - zó duidelijk dat nóg drie weken doorfietsen waarschijnlijk weinig verschil meer zou maken. Het is goed zo Tadej, punt gemaakt, je bent de allerbeste, stop maar met fietsen en haal vast maar een pizzaatje in Parijs. Wat rest: nummer 35 van Cavendish, een tijdrit om ...more

 • Etappe 15: Mollema & Kuss kleuren het Pyreneeën-weekend

  Jul 11 2021

  Het is de dag na de Dag van de Voortzetting van Het Tijdperk Mollema. In de zaterdagrit naar Quilan toonde ons Bauke nog maar eens wat hem zo goed maakt: een feilloze intuïtie - voor zowel Het Juiste Moment als De Eigen Mogelijkheden - en het talent om die twee zaken te combineren tot een winnende ontsnapping. Vandaag - op de dag des Heren en des Belastingparadijs Andorra - was het zwartgeel wat de klok sloeg. Ons Mike moest babysitten op Jonas van de Visafslag, maar de rest van de ploeg zat keu...more

 • Etappe 11: Wout van Aert pakt de zege op de Mont Ventoux

  Jul 07 2021

  Als het in de massasprint niet lukt, dan maar op de flanken van de Mont Ventoux. Wout van Aert - kleinzoon van een Nederlandse opa - maakte de Tour de France voor Jumbo Visma vandaag een stevig pietsje draaglijker, door als eerste ooit de kale berg van twee kanten op zijn palmares bij te schrijven. Ietsje beter werd het zelfs nog omdat achter hem pløegmåkker Jonas Vingegaard eveneens en fuego bleek - en de Tong van Komenda wist te lossen met het Weerstation in zicht. Zagen we hier wellicht de vo...more

 • Etappe 9: Ben o'Conner wint in Tignes - en de Tour lijkt al beslist

  Jul 04 2021

  Ja natuurlijk vrienden-bankzitters, wát een Tourweek hebben we gezien. De bollen van ons Ide, de goudgele dagen van ons Thieu, de doppelpack van Cav en de knock-out-blow van Pogačar op de eerste de beste berg van het parcours. En tranen, veel tranen, van geluk en van verdriet. Maar de schaduwzijde was: valpartijen, beestenweer en een lijstje abandons om zachtjes van te wenen, zeker vanuit zwartgeel-één-geheel-Jumbo-Visma-perspectief. En een Tour in de plooi - want het ijzer smeden als het heet i...more

 • Etappe 5: Pogačar wint de tijdrit - Van der Poel houdt het geel

  Jul 01 2021

  Tadej Pogačar deed wat hij moest doen vandaag. Zoals Scar en Mufassa ons al leerden over topsport: als je tegenstander bungelt aan de rand van het ravijn, dan reik je hem niet de hand, maar stamp je 'm op zijn vingers. Met een beestachtig goede tijdrit gaf hij iedereen het nakijken - al moet gezegd dat de landing van Rogliç een stuk zachter was dan verwacht - en het vooral de rest van de troep die het zwaar te verduren kreeg. Behalve dan die ene oranje leeuw, die alles en iedereen nog maar eens ...more

 • 🏮Emergency Podcast🏮- Mathieu van der Poel pakt tóch nog het geel (#mercipoupou)

  Jun 27 2021

  En toen kreeg 'ie het toch nog voor elkaar. Mathieu van der Poel eerde zijn lieve opa met een schitterende zege én de gele trui op de Mur de Bretagne. De tranen vloeiden vervolgens rijkelijk, niet in het minst bij ons thuis op de bank. Plus: wat een oranje weelde, dit openingsweekend. Van der Poel in het geel, Ide Schelling in de bollen en Kelderman en Mollema op de afspraak van het openingsweekend. Deze Tour, dat gaat nog wat worden...Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok, Jo...more

 • Etappe 1: Schelling de bolletjestrui (💪), Alaphilippe wint de rit

  Jun 26 2021

  De Rode Lantaarn Babbelbox vraagt zich af: wanneer heeft ú voor het laatst de groetjes gedaan aan uw opa en oma? En hoe liep dat toen af? Op de eerste dag van de Tour de France van 2021 eindigde het met een half peloton op de grond - en een paar uiteengespatte jongensdromen nog voor we goed en wel ons eerste koersdutje hadden kunnen doen. Wat later werd er weer en masse gevallen - nu geheel door eigen toedoen - maar om Hansaplast hoef je de komende dagen niet te komen, in Bretagne. Vrolijkheid w...more

 • 🏮Emergency Podcast🏮- Timo Roosen wint het NK Wielrennen!

  Jun 20 2021

  Na vakkundig sloopwerk van 11 (!) Jumbo-Visma's moest Mathieu van der Poel er dan toch de brui aangeven, op het NK Wielrennen op de Drentse VAM-berg. En na een geweldig boeiende koers - zonder énige ruimte voor koersdutjes, maar met een boel Vrienden van de Show in de hoofdrol - stond uiteindelijk Timo Roosen op het bovenste treetje van het podium. Timo blij, wij blij - en daarom een eerste echte onvervalste emergency podcast als toetje. Mede mogelijk gemaakt door De Nederlandse Loterij - sponso...more

 • Tour de France 2021: De Grote Voorbeschouwing

  Jun 19 2021

  En toen brak de zon door. En bleken we plots wél te kunnen vaccineren. En wonnen de Belgen én de Hollanders de eerste twee wedstrijden op het EK Voetbal. Lag er zomaar nog vergeten Orangina in de koelkast, werd Ide Schelling alsnog toegelaten tot de Band of Brothers en Dylan van Baarle tot het Leger van Sauron - excuus... Ineos. Het zijn de weken waarop alles éven onze kant op lijkt te vallen en waarom - waaróm beste medebankzitters? - zouden we dat niet nog drie weken kunnen doortrekken naar ee...more

 • Giro 2021 - De Grote Nabeschouwing (met Frank Heinen)

  May 30 2021

  En dit was het. E finito. De Giro zit erop. Drie weken vol sterrato, montagne dure, amore infinito en, om met Eros Ramazzotti te spreken, emozione per sempre. Bernal won en werd vacuum getrokken door zijn (of: een) vriendin.Wat onthouden we? Wordt de Giro van 2021 de laatste grote ronde die Remco E. niet won? Betekende het dan eindelijk de definitieve doorbraak van Damiano ‘de Landmeter van Marina di Ragusa’ Caruso? Of was het in de praktijk gewoon Ganna voor en Gan na? Ach, het was mooi, het wa...more

 • Etappe 18: Bettiol wint in Stradella - en gaat Bernal het redden?

  May 27 2021

  'And now, ladies and gentlemen, the nominees for best supporting role in a Giro are:Dani Martinez from Ineos Grenadiers, for his Emiel Ratelband-like support.Filippo Ganna from Ineos Grenadiers for his Vassily Kyrienka-like support (and his Gregory Peck-like looks)Joao Almeida from Deceuninck Quickstep for his role in the Montalcino-stage.You may now cast your votes.'De climax die hard op weg was alle trekjes van een anticlimax te krijgen, dreigt op het laatste moment alsnog een climax te worden...more

 • Etappe 15: Campenaerts verslaat Riesebeek op de streep, Bernal nog steeds op koers

  May 23 2021

  Het is de avond voor de dag van morgen.Het is de Giro van de vluchters, de Giro van de debutanten, de Giro van ubuntu, de Giro van de terugkeer van de meerenners, de Giro van de aanhouder Mollema die vooralsnog niet wint, de Giro van Nizzolo, Campenaerts en de man met een naam als een opera en een kamerbrede grijns. Lorenzo Fortunato e il Miracolo del Zoncolan. Als het een film was, gingen wij kijken. Als het een opera was, zongen wij mee in het koor en als het een etappe was, zouden wij er een ...more

 • Etappe 12: Vendrame wint de rit - en Bernal lijkt ijzersterk

  May 20 2021

  En voort gaat het, door bergen en dalen, langs pleinen en ravijnen, over grind en, als het zo uitkomt, af en toe een stukje asfalt. We zitten 1 dag na de rit naar Montalcino, een etappe als een perfect gerijpte Brunello: je moet wel een barbaar zijn om de verrukking niet te proeven. Hoe in drie dagen: Sagan voor de zoveelste keer een comeback maakt, Campenaerts er alles aan doet om maar niet in het peloton te hoeven rijden, Yates niet van de bagagedrager wil wijken, Lowieke de Foss de Top-10 bin...more

 • Etappe 9: Bernal pakt de zege en het roze in Campo Felice

  May 16 2021

  Op de dag dat Pidcock wint van Mathieu en Mike Teunissen door een passerende barbier aan zijn jasje wordt getrokken, op de dag dat Bobbie Traksel een polo draagt van Van Goghs ‘Sterrennacht’ en dat Atilla de Hun weer gewoon Valter wordt, rijdt Egan Bernal Koen Bouwman voorbij zoals iemand op dieet een banketbakker passeert: keihard en zonder opzij te kijken. Dit zijn de dagen waarop je je realiseert dat asfalteren een overschatte bezigheid is en dat onverhard extra hard binnenkomt. Deze Giro, wa...more

 • Etappe 6: Gino Mäder wint in San Giacomo (en nog even #terugnaartaco)

  May 13 2021

  Beminde gelovigen,Wij zijn hier allen samengekomen op deze uitzonderlijke dag voor het Dumoulisme. De dag waarop de terugkeer van de verlosser is aangekondigd, en waarop een derde Nederlandse Tourzege op aarde, in het Dumoulisme ook wel bekend als de Dag der Dagen, in 1 klap een stuk dichterbij is gekomen. Deze feestdag zal daarom voortaan bekend staan als Aardevaart.Laten wij dank zeggen, ook voor de wattages van Taco van der Hoorn, de eerste snack-achtige ritwinnaar sinds Iban ‘Ventoux in een ...more

 • Etappe 2: Tim Merlier sprint naar de zege in Novara

  May 09 2021

  En we zijn vertrokken voor de mooiste Giro van het jaar. Met een vernietigende tijdrit van half mens, half Vespa Filippo Ganna en een sprintrit zoals een sprintrit bedoeld is, dus: met alle spanning in de laatste kilometer. En toch: zelfs als er niets gebeurt, gebeurt er in het wielrennen te veel om op te noemen. De comeback van Groenewegen, het eerbetoon van Tim Merlier, de reiger van Karsten Kroon, het grote duel Van Emden - Evenepoel en de ontdekking van Willems ontdekking Tobias ‘Lowieke’ Fo...more

 • Special: een (heel dik) uur met Ide Schelling (Bora-hansgrohe)

  May 07 2021

  In december maakten we een reeks over de #classof2020: een parade-in-podcastvorm waarin wij bankzitters kennis maakten met een nieuwe generatie Nederlands wielertalent. Nils Eekhoff, Thymen Arensman, David Dekker, Olav Kooij - ook in dit seizoen zien we ze tot onze vreugde hun neus aan het venster steken, en hun plekje in het profpeloton bevechten. Ook veelgenoemd, maar in december niet beschikbaar voor uw bankzitters: Ide Schelling. Een 23-jarige Hagenees met een verleden in de hipster-fixie-we...more

 • Giro d'Italia 2021 - De Grote Voorbeschouwing (met Frank Heinen)

  Apr 30 2021

  En zo staan we plots aan de vooravond van de 104e Giro d'Italia - die zaterdag zal starten met een tijdrit in Turijn en drie weken later zal finishen met een tijdrit in Milaan. En in de tussentijd, naar wij hopen: drama, heel veel drama. Langverwachte rentrees van prominente koereurkes als Groenewegen en Evenepoel, tactische steekspellen op besneeuwde bergflanken, oude vossen met kwallenstreken, en kwajongens met snode plannen om ze hun pensioen in te fietsen. En dat alles - maar hopelijk nog ma...more

 • Luik Bastenaken Luik: Pogačar wint de sprint en Valverde maakt een jeugdige fout op zijn verjaardag

  Apr 25 2021

  Tis wel een beetje raar 41 jaar, trillen op zijn benen. En ze zijn verdwenen. Hij reed vandaag met rugnummer 41 omdat hij vandaag even zo veel kaarsjes mocht uitblazen. En kon vandaag op gelijke hoogte komen met Eddy Merkcx, zeg maar de Evenepoel van zijn tijd. Woensdag kon hij zijn eigen record zelfs aanscherpen tot 6 zeges in de Waalse pijl. In plaats daarvan draaide hij als 26e de muur van Huy op. Meters die hij op de streep te kort kwam. Een beginnersfout, aldus El imbatido zelf. Ik zeg het ...more

 • Amstel Gold Race: Vos & Van Aert pakken de dubbel voor Jumbo Visma

  Apr 18 2021

  Het alternatief voor DEZE Amstel Gold Race was GEEN Amstel Gold Race - en dus moesten we misschien maar niet niet te hard oordelen over deze Acht van Chaam in de Limburgse heuvels. En misschien was het de heerlijke lente-dag aan de andere kant van onze gordijnen. Of de herinnering aan die geweldige laatste editie van de Amstel in 2019. Of misschien zelfs onze reuzeverwende giecheltjes, blasé geworden van al die schitterende koersuren die we al zagen dit seizoen. Feit is: we kwamen er - na de bek...more

 • Ronde van het Baskenland: Roglič & Jumbo Visma tanken vertrouwen

  Apr 11 2021

  Naar de Monumenten wordt weken toegeleefd - en voor de Grote Rondes is ook bij ons aandacht in overvloed. Maar het meest onderschatte gerecht op de wielermenukaart - schreeuwen wij vanaf heden in koor - is de rittenkoers van een week. Net láng genoeg voor een meerdaagse, multidimensionale, 8D-beleefde koerstactiek, net kórt genoeg voor alle dagen spanning en aanvalslust. Combineer het met een mooie regio - wij bieden u Zuid-Frankrijk, of Midden-Italië, of het Baskenland - én een blik met de best...more

 • Ronde van Vlaanderen: Asgreen klopt Van der Poel (maar gelukkig is er Van Vleuten)

  Apr 04 2021

  Was het toch weer Annemiek van Vleuten die onze Hollandse tranen moest drogen. Want zeg nou zelf collega-bankzitters, u had 'm stiekem toch ook al geteld? Onze bloedeigenste sprintraket die naar de Antwerpse meet mocht rijden met een Deens strøkøzer - dan kon toch niet meer mis? Mis kon het wel - en de verwachte euforie van vlák voor het beeldscherm veranderde in een verdwaasd afdruipen richting de bank die een paar uur daarvoor nog het decor voor een prima koersdutje was geweest. Maar gelukkig ...more

 • Gent Wevelgem: Vos & Van Aert slaan een dubbelslag voor Jumbo Visma

  Mar 28 2021

  Of we verwend worden dit seizoen, vraagt u? Wij bankzitters kunnen niet anders dan instemmend brommen. Want na de E3-prijs op vrijdag, bleek ook de tweede akte van de Heilige Vlaamse Wielerweek - die geheel volgens wielertraditie inmiddels twee weken duurt - een koers om de behamkaasde vingers bij af te likken. Gent Wevelgem - sinds een paar jaar voorzien van de ondertitel In Flanders Fields - vertrok vanochtend wederom vanonder de Menenpoort in Ieper, de plek waar sinds 1928 trouw elke avond om...more

 • Milaan San Remo: Jasper Stuyven verrast de Grote Drie

  Mar 21 2021

  Waren we er tóch weer ingetuind. Want als iets in het wielrennen onontkoombaar líjkt, is de kans dat het nét even anders loopt toch altijd nog vele malen groter. En zo zagen we zaterdagavond plots beelden van de Kwal van Messina en QAnon Simmons, in de Trek-bus samen dansend op Van Links Naar Rechts - die banger van de Snollebollekes - volgens sommigen oorspronkelijk bedoeld als protestlied tegen de volatiliteit van het hedendaagse Nederlandse electoraat. Elke generatie krijgt de Bob Dylan die h...more

 • Parijs Nice: tóch nog een knock-out voor een Roglič on fire

  Mar 14 2021

  Het was zo'n week waar je als rechtschapen bankzitter soms niet wist waar je moest kijken. Van Parijs tot Nice, van Tirreno tot Adriatico - overal was het bal, en overal drukten de grote namen hun bevallige neusjes aan het venster. In naam van Van Aert, Alaphilipe en Van der Poel Amen reden we de eerste etappes in Italië - waarna Poggieboy wel zin bleek te hebben om zich te voegen bij een Heilig Kwartet. Ondertussen ontstak Turboprimoz dag na dag het vuur in de regio-Nice, blies in de laatste me...more

 • Strade Bianche: Mathieu van der Poel (🇳🇱) wint 'onbesefbaar' in Siena

  Mar 07 2021

  'De tijden van Coppi en Koblet zijn alweer zo lang vervlogen. Soms vermoed ik dat God heeft gedacht: het wordt tijd dat ik er nog eens eentje naar beneden stuur die laat zien dat ik het fietsen heb uitgevonden,' schreef Stijn Vanbosseghem ons op Twitter, een uurtje na afloop van de raketlancering van Monsieur VDP richting Piazza del Campo. José de Cauwer had er de tranen van in zijn ogen gekeken, sprak van een versnelling die hij de laatste jaren niet meer had gezien - en een overwinning van de ...more

 • Omloop Het Nieuwsblad: Ballerini wint, met dank aan The Wolfpack

  Feb 28 2021

  Er stond een werkelijk prachtig lentezonnetje aan de hemel, dus menig wielerkijker was afgelopen zaterdag volstrekt afhankelijk van dubbeldikke gordijnen voor een helder zicht op de televisie. Maar na die zware openingsfase - gevolgd door een worsteling met een verse zak Heartbreakers - was het als vanouds en duchtig genieten vanop de bank. Onder meer van onze bloedeigenste kansenparel Olav Kooij, die brutaal zijn neus aan het venster stak en pas moest capituleren toen de Wereldkampioen stevig d...more

 • Wielervoorjaar 2021: We Gaan Weer Beginnen! ✌️

  Feb 24 2021

  We zijn er weer! Aankomende zaterdag - zo rond de klok van half twaalf - start in Gent officieus het wielerseizoen van 2021. Want het is natuurlijk allemaal fris en fruitig, zo'n opwarmkoersje in Frankrijk of Spanje, of een rondje door de zandbak van het neefje van de sultan - maar het echte enthousiasme bewaren we toch voor de eerste van vele wedstrijden over de venijnige klimmen en de hobbelige kasseistroken van het Vlaamse Land. Zottegem en Zwalm, de Haaghoek en de Molenberg, de Berendries en...more

 • Special: een (dik) uur met Olav Kooij (Team Jumbo Visma)

  Dec 13 2020

  Spraken we eerder al met Thymen Arensman, David Dekker en Nils Eekhoff, vandaag is het de beurt aan de Benjamin van de klas: 19-jarig sprinttalent Olav Kooij. Sinds begin 2020 rijdt hij voor het developmentteam van Jumbo-Visma, waar hij zowel voor als na de Corona lockdown de stenen uit de straat fietste. Hij won in Kroatië de Trofej Umag en de Trofej Poreč, in Slovenië de GP Kranj en in Italië sprintte hij tussen de profs naar een ritzege in de Internationale Wielerweek van Coppi en Bartali. Hi...more

 • Special: een (copieus) uur met Nils Eekhoff (Team DSM)

  Dec 09 2020

  In deze aflevering de derde uit onze reeks over de class of 2020. Spraken we eerder al met Thymen Arensman en David Dekker - vandaag is het de beurt aan iemand die in zijn eerste échte profjaar tweede werd in Dwars door het Hageland, in de schaduw van een ongenaakbare MonsieurVDP tweede werd op het NK en door een megablubberpowermove Michael Matthews liet winnen in de Bretagne Classic. En dan weet ie ook nog wat het is om wereldkampioen te worden - al kan de UCI nog net zo hard roepen van niet.&...more

 • Special: het Grote Afscheidsinterview met Tom Leezer (Team Jumbo Visma)

  Dec 06 2020

  Het was een gek jaar om afscheid te nemen van het peloton. Voor Tom Leezer eindigde zijn profcarrière dit jaar in Luik, met een magistrale zege van zijn ploegmakker en vriend Primoz Roglic. Wij gingen bij hem langs in Ewijk, waar hij rustig bijkomt van zijn fietsjaren. Hij was erbij toen Rabo nog Rabo was. Toen het team afgleed richting Jotto Lumbo. En toen het herrees als Jumbo Visma - en prompt de beste ploeg ter wereld werd. Leezer trad daarin niet vaak op de voorgrond, maar had niettemin een...more

 • Special: een (heel dik) uur met David Dekker (Team Jumbo Visma)

  Nov 30 2020

  Het jaar 2020 was miserabel, maar gelukkig was er wel wielrennen. Want temidden van de besmettingscijfers, IC-opnames, P-waarden en andere lockdown-miserie zagen we toch maar mooi drie grote ronden, een paar monumenten en een WK. Conclusies trokken we al eerder: over de wenselijkheid van meer koersen in de herfst, de waarde van een compacte kalender en de fascinerende doorbraak van de jonkies aan de top. Denk Pokkie, denk Tao, denk Hirschi en Jai. 'Maar hoe moet dat dan met ónze gouden generatie...more

 • Special: een (heel dik) uur met Thymen Arensman (Team Sunweb)

  Nov 26 2020

  Het jaar 2020 was miserabel, maar gelukkig was er wel wielrennen. Want temidden van de besmettingscijfers, IC-opnames, P-waarden en andere lockdown-miserie zagen we toch maar mooi drie grote ronden, een paar monumenten en een WK. Conclusies trokken we al in de vorige show: over de wenselijkheid van meer koersen in de herfst, de waarde van een compacte kalender en de fascinerende doorbraak van de jonkies aan de top. Denk Pokkie, denk Tao, denk Hirschi en Jai. 'Maar hoe moet dat dan met ónze goude...more

 • De Postzak: het Einde van de Vuelta en het Wielerseizoen 2020

  Nov 08 2020

  En toen - op een fraaie herfstdag in november - kwam het hertekende wielerseizoen van 2020 tot een einde in Madrid. Een seizoen dat - misschien wel meer dan ooit - voor velen voelde als balsem voor ziel. Want met alle pandemische misère was het voor velen - uw favoriete bankzitters incluis - een zeer welkome afleiding van al hetgeen er in de anderhalve meter wereld gaande was. We kregen bovendien meer dan we verwachtten: drie bijna-volledige en superspannende grote rondes, álle klassiekers minus...more

 • Jasper Philipsen wint in Puebla de Sanabria - en we zijn bijna in Madrid!

  Nov 05 2020

  Het was een slechte dag voor mensen die van mooie landweggetjes, stralende herfstzonnetjes en The Gipsy Kings houden. De dag van de Vuelta stond in het teken regen, mist, oneindige stroken asfalt en Mattia Cattaneo die in ogenschijnlijk gewonnen positie tóch nog sneuvelde, in een sandwich van Oud-Hollandse tegenwind en een bloedruikend peloton. En zo, beste kijkbuiskinderen, waren we plots nog maar drie dagen verwijderd van Madrid, het einde van het wielerseizoen en het begin van het zwarte gat....more

 • Hugh Carthy wint op de Angliru, Carapaz pakt het rood

  Nov 01 2020

  En zo zaten we plots in november - en is het einde van het hertekende wielerseizoen nu echt in zicht. Nog maar een weekje strijden de matadoren om het rood in de Spaanse Arena, waar vandaag de mythische Angliru op het programma stond. Noem ons vervaarlijke nieuwlichters, maar in het rijtje 'dingen die mogen blijven na de Corona' mag de walgelijk steile klim zonder publiek er blijven. Geen malloten die per se een selfie willen maken met de kop van het peloton, geen irritante meelopers meer in een...more

 • Ackermann wint de Vuelta-etappe - Carapaz (nog even) in het rood

  Oct 29 2020

  Denkend aan de Vuelta zie ik brede pelotons, traag over oneindige snelwegen gaan. Rijen ondenkbaar, groene olijfbomen en kale puncheurs die elkaar naar het leven staan. Vandaag was zo’n typische Vuelta dag. Een Spanjaard en een Colombiaan vooruit, een peloton breed over de weg en een kapstok die nog in elkaar gezet moest worden. Ok, dat laatste was een persoonlijke strijd die met het koningskoppel Renaat! en Jose in ene een stuk makkelijker werd maar voor de rest was alles zoals het hoorde. Het ...more

 • Tao Geoghegan Hart wint de Giro | The Empire Strikes Back

  Oct 26 2020

  Wat. als. Die woorden zullen vermoedelijk nog lang rondspoken op de Sunweb Badedas-burelen. Want was het nou The Kingdom of Rohan dat ervoor zorgde dat een rossige Brit vandaag op het hoogste treetje voor de Duomo stond? Of kwam het misschien ook door de halfslachtige keuzes in de ploegleiderswagen? Wat we zeker weten: Wilco C. Kelderman genoot van het roze, weerde zich kranig, won zijn eerste podiumplek in een grote ronde, maar zal toch blij zijn dat 'ie zich volgend jaar bij Ze Cooking Revolut...more

 • Dubbelslag voor Sunweb: Kelderman in Giro-roze, Hindley de rit

  Oct 22 2020

  Team Sunweb-Badedas had het al aangekondigd: vandaag zou het bal worden - en mensenkinderen, bal werd het. Overuren voor onze arme hartjes - die vanaf het begin van de Stelvio in onze keel klopten, en ten lange lesten een beat aantikten gelijk Flamman en Abraxas in hun beste jaren. Almeida loste, wij in de zevende hemel, Kelderman loste, wij in het voorgeborchte van de hel. Emoties overal, van beginnende zelfhaat over onze vermeende jInx, via verbazing over de cold shoulder van Jay, tot lichte e...more

 • Mathieu van der Poel wint De Ronde - en Wilco ligt op koers voor roze (🇳🇱)

  Oct 18 2020

  Wat valt er te zeggen over een dag als deze? Een dag dat Chantal Blaak de Ronde van Vlaanderen won - maar we eigenlijk nog zó vol zaten van adrenaline en emotie dat het amper nog kon doordringen. Drie kwartier eerder zagen we een Red Wedding op de flanken van de Piancavallo in de Giro - en drie kwartier dáár weer voor waren we getuige van een sprintduel in Oudenaarde - dat al onvermijdelijk leek sinds beide heren de modder verruilden voor het asfalt. Thieuke versus Wout, de mokkende mannen van G...more

 • Jonathan Narvaez wint in de zeikende regen - en halen we Milaan?

  Oct 15 2020

  Het is wonderlijk hoe het begrip 'positief' plots een hele andere betekenis heeft gekregen, in de koers. En vooral mededogen opwekt, in plaats van woede en hoon. Het rustige tussenweekje in de Giro kreeg afgelopen dinsdag een roerig begin door twee tests van het Vierkant van Brabant en Bling Matthews, die vanwege Corona de koers moesten verlaten. Prompt gaf eerst Mitchelton er de brui aan - en wierpen ook de Jumbo's de geelzwarte handdoekjes in de ring. Wat volgde waren dagen vol onzekerheid, ve...more

 • Mads Pedersen wint Gent Wevelgem - Guerreiro pakt de etappe in de Giro

  Oct 11 2020

  We halen hem nog maar even stal: de Wilunga Hill theorie. Dit is het eerste jaar sinds de Copernicaanse Wending dat Richie Porte in de Tour Down Under níet iedereen op een hoopje reed op Wilunga Hill. Sindsdien is alles anders. Vlak daarna brak corona uit. Het hele wielerseizoen werd verplaatst naar het najaar. Sagan wint geen koers meer. Er worden vrouwenkoersen gereden zonder een integraal Nederlands podium. In de Giro is het slechter weer dan in Wevelgem. De ene etappe finisht om drie uu...more

 • Brabantse Pijl voor Alaphilippe, Ganna wint zijn 2e Giro-etappe

  Oct 07 2020

  Alwéér een dag met drie koersen - alleen vandaag ook nog in combi met een doodnormale werkdag. Er wordt wat gevraagd dezer dagen, van ons als streamhoppende bankzitters. Grace Brown soleerde aan het begin van de middag naar de zege in de Brabantse Pijl bij de vrouwen - ondanks onze woeste aanmoedigingen richting Floortje Mackaaij - en liet zien dat er heus leven is na La Vleuten bij Mitchelton Scott. Een paar uur later waren het monsieur VDP, de Wereldkampioen en reserve-Alaphilipe die de race b...more

 • Roglic wint Luik Bastenaken Luik & de Giro is van start - met Nynke de Jong

  Oct 04 2020

  Onze biologische klok kreeg vandaag een harde reset richting het einde van de lente. Op het programma namelijk: deel twee van het openingsweekend van de Giro, alsook Luik Bastenaken Luik bij de mannen en de vrouwen. Aanpezen dus, voor ons bankzitters. Twee schermen, op tijd inloggen op onze Natjes Coach App en hopen dat de cruciale momenten in alle koersen elkaar keurig afwisselen. En dat ging zowaar heel aardig. Want nadat Diego Ulissi nóg maar eens liet zien dat Peto nog immer niet helemáál ge...more

 • De Grote Voorbeschouwing op de Giro van 2020 met Frank Heinen

  Sep 30 2020

  Het is woensdag 30 September en live vanuit Doma di-Frank Heinen in het bellisimo Utrecht, is dit de Rode Lantaarn, de wielerpodcast van Het is Koers!Normaal gesproken is eind september het moment dat het zwarte gat ons tegemoet treed met een wreedheid waar de grote boze wolf nog een puntje aan kan zuigen. Maar niet nu, nu bevinden we ons in de meest wielerdichte periode ter wereld, aller tijden, ooit gemeten. Aldus Frank Heinen. De mooiste koers in het mooiste land in de mooiste maand. Gelukki...more

 • Van der Breggen & Alaphilippe worden Wereldkampioen op Imola

  Sep 27 2020

  'Zonder voorspel verdien je geen climax. De spanning moet steentje voor steentje worden opgebouwd, tot de muur staat en het wachten is op de explosie die hem weer ondersteboven zal gooien. Een uur voor de finish inschakelen is voor doetjes die nooit zullen begrijpen waar het echt om gaat: hel hele verhaal. Dat soort mensen leest van een boek ook alleen de laatste twee pagina's.' Aldus: Bert Wagendorp, in een verhaal over het Wereldkampioenschap van Madrid, op 25 september 2005 - waar Boonen won ...more

 • De Grote Voorbeschouwing op het WK in Imola (met Bram Tankink 🌈)

  Sep 24 2020

  We kijken vooruit naar het WK met behulp van een man die aan 5 WK's begon en er 3 finishte - en al een halve Belg was voordat Mathieu van der Poel en Wout van Aert het cool maakten: Bram Tankink.Nog maar nauwelijks bekomen van Pokkie's Poetsj in de Ronde van Frankrijk verschuift onze focus deze week namelijk richting het Italiaanse Imola. Daar waar normaal gesproken de racewagens van de Formule 1 over het circuit blazen - en Ayrton Senna in 1994 het leven liet - mogen op zaterdag de dames en op ...more

 • De Grote Nabeschouwing op de Tour de France van 2020

  Sep 20 2020

  Het had de kroon op zijn werk moeten zijn. Een gele trui in Parijs - het resultaat van járen bouwen aan een ploeg die bij zijn entree was verworden tot het lachertje van het peloton. Maar daar zat ie dan, Merijn Zeeman. Op een campingstoeltje, naast een Franse N-weg, pakje voorgesmeerde boterhammen in de gele Jumbo-tas en de Eurosport Player op de telefoon. En in 55 minuten en 55 seconden ging alles, alles, alles in rook op. We waren stil, euforisch, in diepe rouw en vol medelijden tegelijkertij...more

 • Etappe 17: López wint de Koninginnenrit, Rogliç doet goede zaken

  Sep 16 2020

  Op de 47e verjaardag van Sir Alexander Vinokoerov - proficiat patron! - schonken de Astana's hem dan eindelijk die welverdiende ritzege in deze Tour. Het was te doen op de Col de la Loze vandaag - een beuker van een klim die na een kilometer of twintig ook nog even heel subtiel de twintig procent aantikte. Daar was het eerst Richie Carapaz die de aanval koos - in een poging de meubelen te redden voor de Grenadiers - en Bahrein Merida dat vergeefs probeerde om hun Tijger op de Tak wakker te schud...more

 • Etappe 15: Pogaçar pakt zijn tweede etappe op de Grand Colombier

  Sep 13 2020

  Op de eerste zondag van de nazomer - tevens de laatste zondag van week twee van de Tour de France van 2020 - besloot het lot dat het maar eens klaar moest zijn met de Colombianen vandaag. Yung Bubbels vloerde Sergio Higuita met een fraaie veegworp en onzen eigen Egan vertoonde eerst wat scheurtjes op de Col de la Biche - en zakte er vervolgens in gezelschap van Bompa Nairo prompt, edoch genadeloos doorheen op de eerste kilometers van de Grand Colombier. Onder heerlijke auspiciën van Wout van Aer...more

 • Etappe 12: Feest bij de Sunwebs - Marc Hirschi wint de rit!

  Sep 10 2020

  De aanhouder wint, drie keer is scheepsrecht en fake it till you make it. Allemaal makkelijker gezegd dan gedaan maar als zelfs je ploegleider adviseert om vanaf nu elke dag op je in te zetten weet je dat je een lekkere tour draait. Het mag ook wel na twee teleurstellende dagen van onze vakantiespecialist. Plek 8 en 18 op de laatste twee sprintkansen voor Parijs was toch ietwat teleurstellend voor vriend van de Show Cees Nootebol. Gelukkig was daar de broer van Ayaan, die naast het leveren van s...more

 • Etappe 9: Pogaçar wint de rit, Rogliç in het geel

  Sep 06 2020

  Waar de eerste paar dagen van de Tour meer leken op afleveringen van Rail Away was het vanaf vrijdag in ene spel zonder grenzen. Het begon met een ouderwetse waaieretappe. Het hele peloton had zijn weer-app bekeken behalve het Tijdperk, Poga en De tijger op de tak. Daarna kwamen de Pyreneen waar zaterdag voor het eerst in zijn lange geschiedenis harikiri werd gepleegd door een vlinder uit Maastricht. Primoz junior maakte zijn fout van vrijdag goed en nam wat tijd terug op de grote mannen. Jumbo ...more

 • Etappe 5: Wout van Aert wint de sprint in Privas

  Sep 02 2020

  De risico's voor Michel en José worden almaar groter. We hadden al Corona - maar vooralsnog lijkt de grootse vorm van Wout Van Aert het echte gevaar voor de gezondheid van onze geliefde Vlaander-stemmen. Was er gisteren al een stevig verhoogde bloeddruk vanwege zijn bijna-full-pull bergop richting Orcières-Merlette - vandaag raakten we vervaarlijk dichtbij ziekenhuisopname toen hij Cees Nootebol klopte in de eindsprint. Gelukkig hadden ook zij de rest van de dag lekker rustig aan kunnen doen, wa...more

 • Etappe 2: Alaphilippe pakt de zege & het geel in Nice

  Aug 30 2020

  Het nieuwe wielerseizoen doet bij tijd en wijle terugdenken aan de televisieparel Te Land Ter Zee en in de Lucht. Zagen we Mathieu van der Poel bij het NK op de Drentse vuilnisbelt ronde na de ronde een Fiets 'm D'rin doen op een strookje beton van 8 centimeter - bij de start van de Tour was het Blij dat ik Glij op de flanken van de bergen rondom Nice. De Originaliteitsprijs ging naar de boys van Astana - die in een vlaag van burgerlijke ongehoorzaamheid Tony ‘Modo’ Martin voorbijstaken in een k...more

 • De Grote Voorbeschouwing op de Tour de France van 2020

  Aug 21 2020

  Volgende week zaterdag start de 107e editie van de Tour de France. In Nice nog wel, in elk geval qua naamgeving een wonderlijke keuze voor een koers in tijden van Corona. Het wordt een Tour waarin bubbels een andere betekenis krijgen dan champagne - en een deugdelijk mondkapje een minstens zo belangrijk accesoire is als een kekke zonnebril. Qua pandemie wordt het drie weken billen knijpen, en qua koers hopelijk evenzeer. Kunnen de Killer Bees van Jumbo Visma het Ineos Empire verslaan - of gaat e...more

 • Ronde van Lombardije: Fuglsang pakt z'n tweede monument

  Aug 16 2020

  Het waren dit jaar niet de bladeren die vielen, in Lombardije. Het Fenomeen Evenepoel - gestart als favoriet na alweer een indrukwekkend optreden in een koers van een week - kletterde in de afzink van de Muro di Sormano van een brug - en alwéér voelden we onze harten kloppen in de keel. Het viel - relatief - mee met de gevolgen - net als die voor Maxie Schachmann trouwens, die in de laatste kilometers op weg naar Como nog even van de fiets werd gereden door een verdwaalde automobilist. 'Relatief...more

 • Milaan - San Remo 2020: Wout van Aert pakt de dubbel

  Aug 09 2020

  Nu corona als het zwaard van Damocles boven het peloton hangt, houden wij vast aan elke koers die er gereden wordt. Als er dan ineens een dag is met tegelijkertijd een bergetappe in de Ronde van Polen, een bergetappe in de Tour de l’Ain én Milaan San Remo, dan breekt ons spontaan het vreugdezweet uit. En de thermometer tikte in onze Amsterdamse appartementjes sowieso al temperaturen van boven de dertig graden aan. Nerveus klikten wij in de Eurosport app van koers naar koers. Wielrennen kan overw...more

 • Strade Bianche 2020: Wout van Aert wint in de hitte en de stof

  Aug 02 2020

  Het peloton wacht op niemand en Parijs is nog ver. Twee dooddoeners die elke wielerdiscussie onmiddellijk de nek om draaien. Maar toen die andere dooddoener met een hoofdletter C een paar maanden geleden plots door Europa waaide hield het peloton in ene wel stil en was Parijs verder weg dan ooit. Er zou pas weer gekoerst worden als Pasen, Pinksteren en Kerst op dezelfde dag zouden vallen. Volgens Jose was de koers van gister dan ook ‘’De omloop, Roubaix en de Ronde in 1’’, een grote uitspraak di...more

 • De Grote Voorbeschouwing op de Hervatting van het Wielerseizoen 2020

  Jul 24 2020

  Als we terugkijken op het wielerseizoen 2020 zullen we concluderen dat het feit dat Ritchie Porte níet won op Willunga Hill álles heeft veranderd, voorspelden we na de Tour Down Under in De Rode Lantaarn.' De rest is geschiedenis - al hadden we daar - eerlijk is eerlijk - naast Ritchie Porte ook nog een misselijke vleermuis in Wuhan voor nodig. Het Corona-virus bracht het pas net vertrokken wielerpeloton in maart krakend en piepend tot stilstand - en voor ons wielerminnende bankzitters restte we...more

 • Team Jumbo Visma Special (2): de geboorte van een topploeg

  Jun 25 2020

  Met Merijn Zeeman.En toen begon het plots te lopen. Roze shirtje, rode kruin - en alleen een vermaledijde sneeuwmuur die Steven Kruijswijk van een eerste Giro-zege weerhield. Koersjaar 2016 bracht weer een eerste lichtpuntje. Geloof, hoop, leven - langzaam sloop het weer terug in de Lotto Jumbo-renners - en al evenzeer in onze licht-verwaarloosde chauvinistische wielerhartjes. Maar in het wielrennen draait het uiteindelijk - zegt Richard Plugge - om de handjes in de lucht. Nou, dan moet je net R...more

 • Team Jumbo Visma Special (1): de magere jaren 2013-2017

  Jun 08 2020

  Met aan de telefoon: Richard Plugge, Jos van Emden en Bram Tankink.De geschiedenis van Team Jumbo Visma begint in 1984 - als Jan Raas een ploeg start met Kwantum Hallen en Yoko als sponsor. Met niet de minste namen: Hennie Kuiper, Jelle Nijdam, Maarten Ducrot, Adrie van der Poel, Joop Zoetemelk - ze rijden er allemaal. Kwantum wordt Superconfex - en vervolgens Buckler, Wordperfect en Novell - tot in 1996 Rabobank instapt en het ingedutte Nederlandse wielrennen van nieuw elan voorziet. Het geld k...more

 • Flashback: Luik Bastenaken Luik 1999 - met Michael Boogerd (🤩)

  Apr 24 2020

  Luik Bastenaken Luik wordt net als alle andere voorjaarsklassiekers dit jaar niet gereden. Dus bespreken wij weer een retrokoers. We blikken terug op de editie van 1999, toen wij nog in spijkerjasjes rondliepen, MacDonalds emmetjes op het hoofd, posters van Mart Smeets en Tatjana Simic boven ons bed. Maar het grootste mode statement kwam toch wel van de winnaar van La Doyenne. Hij had prachtig geblondeerde haarpunten, vaak vergezeld door een even geblondeerd centimeterbreed sikje. Maar wat kon ...more

 • Flashback: Amstel Gold Race 2017 - met Rob Hatch (🎙️)

  Apr 17 2020

  Hij was een beetje ingedut, die Amstel Gold Race van ons. Ja ja, prachtig Limburgs landschap, jaja, bijna altijd een lekker zonnetje. Maar wat koop je daarvoor als het koersverloop net zo voorspelbaar is als het weer in Noord-Engeland. Hulde voor Leo van Vliet cum suis daarom, die in 2017 besloten dat het zo niet langer kon - en de Cauberg resoluut een minder prominente rol in de finale te geven. Wat volgde, was jaren van spektakel, ingeleid door een vroege aanval van Je Boy Tiesj in 2017 - en a...more

 • Flashback: Parijs-Roubaix 2002 - met Tristan Hoffman (✌️)

  Apr 11 2020

  Om nog maar even een emmertje zout te mikken in de open wond die het gemis van de koers heet, besloten de weergoden tot plaatselijke buien in het noorden van Frankrijk, aankomende zondag. Een Parijs Roubaix in het nat - dat was inmiddels toch alweer 18 jaar geleden. Als mijnwerkers na een 24-uurs-dienst kwamen de heren coureurs destijds over de finish - waarbij er eentje dik drie minuten voor de rest boven de grond kwam piepen. Een laatste grandioze brul van de Leeuw van Vlaanderen - al zijn er ...more

 • Special: een (heel dik) uur met Jan-Willem van Schip (Beat Cycling Club)

  Apr 08 2020

  Het is op een maandje na exact drie jaar geleden dat wielerminnend Nederland kennismaakte met Het Fenomeen Jan-Willem van Schip. In de Ronde van Drenthe versloeg hij na een lange ontsnapping in een dramatische sprint-a-deux Twan Castelijns - maar het was vooral het interview na afloop dat iedereen zou bijbleven. 'Doorgesnoven junkie-stijl,' omschreef hij de manier van koersen van z'n ploeg - en het zou zeker niet de laatste toevoeging zijn aan het Groot Wielerlexicon der Nederlandse Taal. Maar n...more

 • Flashback: Ronde van Vlaanderen 2017 - met Oliver Naesen (🍻)

  Apr 03 2020

  Geen Paterberg, geen Muur, geen Bosberg en geen Kwaremont. De Corona hield huis in de hoogmis, dit jaar. Op de rollen zal ie worden verreden, de Ronde van Vlaanderen van 2020 - met dertien renners vanuit hun kot. Hoe anders was het in 2017, toen we op een zonovergoten editie werden getrakteerd met beelden die ons nog lang zouden heugen. De valpartij van Sep op een ogenschijnlijk onschuldig macademmerweggetje - en die van Van Avermaet, Sagan en Naesen op de Oude Kwaremont, met dank aan een jackje...more

 • Flashback: Gent Wevelgem 2015, met Renaat Schotte (🙌)

  Mar 29 2020

  Een leeuwenkoers. Beter dan Michel konden we Gent Wevelgem van 2015 niet omschrijven. Het waaide en het waaide hard. Steegmans en Thomas vlogen de berm in - Jack Bauer gooide z'n fiets uit arren moede in de plomp. Zelden hoorden we Michel en Jose zo vaak roepen om Renaat - hun man op de motor, tevens Groothertog van de Moeren tot de Konijnenpijp. We missen 'm dezer dagen - dat mag u gerust van ons weten. Hemelzijdank dat de man gewoon een telefóón blijkt te hebben - en dat er een kabeltje ligt t...more

 • Flashback: Milaan San Remo 2011 - met Matthew Goss (😱)

  Mar 22 2020

  Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Daarom kijken we de komende weken mee met de herhalingen van Sporza - die het publiek laat stemmen op hun favoriete editie van de klassieke koersen. Vandaag zou de 111e editie van Milaan San Remo zijn - la Primavera - het officieuze begin van de lente in de héle wereld. Zou - want dat verrekte virus zorgde ervoor dat we het voor het eerst sinds 1916 zonder moesten stellen. De kijkers van Sporza besloten dat we dan maar de editie v...more

 • Parijs Nice: Koersen in tijden van Corona

  Mar 16 2020

  Het zijn pittige tijden, ook voor de wielerfan. Zo prijs je je gelukkig met het einde van het Zwarte Gat - zo ramt een pandemie je er ongenadig hard weer in. Als een murw geslagen bokser incasseerden we de afgelaste koersen in de afgelopen weken - #BAF een linkse hoek en geen Strade. #BOEM dag Milaan San Remo, #BOEF #BOEF och nee, Gent Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen - kan iemand Renaat nog wel even ophalen uit de Konijnenpijp? En #KAPAUW, daar ging ook de Ronde van Italië, en hups, we zijn ...more

 • Omloop Het Nieuwsblad: Jasper Stuyven wint in Ninove

  Feb 29 2020

  Terwijl de ene helft van het peloton in quarantaine zat in Abu Dhabi, mocht de andere helft het Zwarte Gat in Vlaanderen officieel naar de gallemiezen fietsen. ‘Het zal geen sukkelaar zijn die hier straks wint,’ sprak Karl Vannieuwkerke aan het begin van de middag - vanonder de blauwe finishboog in Ninove. Het regende en waaide - zoals het eigenlijk de afgelopen weken nonstop had gedaan. Maar zie - de koers klaarde niet alleen ons gemoed, maar ook het weer. Want tegen de tijd dat Vriendin van de...more

 • De Grote Voorbeschouwing op het Vlaamse Voorjaar met Frank Heinen

  Feb 25 2020

  Op de avond van 24 februari 2020 reizen twee mannen af naar Utrecht. Het wielerseizoen, dat al ruim zes weken bezig is, staat op het punt van beginnen. Je hebt nog maar 1 hand nodig om de dagen tot de Omloop te tellen. Het volk wil Het Nieuwsblad. En volgens een even korte als onwrikbare traditie komen Willem en Jonne aan de keukentafel van Frank Heinen om het wielervoorjaar, het eerste natje na een lange droogte, voorbeschouwen. Van Greg tot Julian en van Mathieu tot Van der Poel. Van Gent tot ...more

 • Special: een (heel dik) uur met Wereldkampioene Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott)

  Jan 22 2020

  Vandaag zijn we op bezoek bij Annemiek van Vleuten, die afgelopen jaar Wereldkampioen Wielrennen werd in Yorkshire. Daar werden na afloop twee conclusies door iedereen gedeeld: Een: hét nummer van Yorkshire kwam kwam van haar - met een 105 kilometer lange solo naar de finishstraat in Harrogate. En twee: zo'n inspanning hoeft écht niet te betekenen dat je 's avonds te moe bent voor een goed feestje. En íets zegt ons dat daar ook komend seizoen vaak genoeg reden voor gaat zijn. Tijd voor een goed...more

 • Special: Twee (!) uur met Jos van Emden (Team Jumbo-Visma)

  Dec 29 2019

  We zitten in de laatste dagen van dit decennium, nog een beetje vol van de Kerst - en op een van de heilige pleisterplaatsen van het Nederlandse wielrennen: Valkenburg. Op een steenworp afstand van de plek waar Philip Gilbert in 2012 voor het eerst - en Marianne Vos voor de tweede keer wereldkampioen op de weg werd. Het is ook de favoriete training ground voor Jos van Emden - onze gast in deze show - die op woensdag 1 januari aan zijn zestiende profjaar begint. Het vijftiende was - in elk geval ...more

 • Special: een (heel dik) uur met Michiel Elijzen (Team Sunweb)

  Dec 01 2019

  December is begonnen - behalve de feestmaand ook de maand waarin het serieuze trainen weer begint. Geen vakantiefoto's meer van Mike Teunissen en Dylan Groenewegen op Curaçao, geen Insta-stories meer van de geweldige bikepacktrip die Lennard Hofstede, Ome Sam en de Schoonzoon samen maakten door Thailand, zelfs geen heerlijke reportages meer van Ivo Niehe die Steven Kruijswijk, met zíjn Sophie - bezoekt in het mondaine Monaco, woonplaats van de rich and famous. Langzaamaan maken de terugblikken o...more

 • Special: een (dik) uur met Sebastiaan Langeveld (EF Education First Pro Cycling)

  Nov 15 2019

  Als we deze podcast opnemen is het nog 107 dagen tot de start van de Omloop het Nieuwsblad. Honderdzeven dagen. Dat klinkt lang - en dat is het ook. Fun fact: als de leeuw van Artis de leeuwin vandaag zou bezwangeren, zou er een week vóór de Omloop een welpje zijn. Wist u niet he. Nu wel. Ach, wat je al niet kan bezighouden, tussen de finish van Lombardije en de start van de Omloop. Wat ons in het Zwarte Gat van 2011 bezighield - José mag het weten - maar ons wachten van toen werd beloond met ee...more

 • Special: een uur Movistar Madness met Jürgen Roelandts (Team Movistar)

  Nov 08 2019

  Stranger in Moscow, Englishman in New York of Flandrien in Spaanse dienst. Het deed de wenkbrauwen rijzen toen de superknecht van Greg vorig jaar bekend maakte dat hij de steel van de Spaanse tridente werd. Maar wie zegt er nou nee tegen El Imbatido? Bovendien lag na een jaar lang knechten het kopmanschap weer in het vooruitzicht. En dan ook nog eens bij een ploeg waar in het voorjaar nog een hoop vooruitgang te boeken was. Onze gast van vandaag won op 22 jarige leeftijd het Belgisch kampioensch...more

 • Ronde van Lombardije: ✨ Het Tijdperk-Mollema is begonnen! ✨

  Oct 12 2019

  Z'n zoon heet Tim, hij is geboren op dezelfde dag als Willem en hij is een volbloeds achterneef van vriendin van de show Nynke de Jong. Dus eigenlijk - willen we maar zeggen - draaide gisteren toch vooral ook een beetje om De Rode Lantaarn. Want wie roept hier al jaren dat Het Tijdperk op aanbreken staat? Wie roept bij elke willekeurige #voorspelbokaal - van Down Under tot Guanxi - dat ze een goed gevoel over ons Bauke hebben? Precies. Dus we moesten het maar even officieus callen. De winnaar va...more

 • Special: een (heel dik) uur met Lennard Hofstede (Team Jumbo Visma)

  Oct 05 2019

  De Vuelta van 2019 was nog geen 9 minuten onderweg of hij leek alweer voorbij. Neilson Powless, Primoz Roglic en Steven Kruijswijk gleden onderuit - net als de man bij wie we vandaag op visite zijn in Veenendaal. Wat volgde was een eerste week met een kapotte heup, een lijf vol pijnstillers en een hoofd vol twijfels en bijgestelde ambities. Van 'Ik wil deze Vuelta absoluut uitrijden' naar 'Al kan ik maar één keer bidonnen halen, dat is al meer dan niks.' - en 'Het zou zomaar kunnen dat ik nog mo...more

 • WK in Yorkshire: Mads Pedersen verrast en wordt Wereldkampiøen

  Sep 30 2019

  Tot de laatste ronde in Harrogate verliep alles naar wens. Uw podcast-hosts hadden de kopgroep met daarin Monsieur VDP nét gretig toegeschreeuwd bij The Old Swan, om daarna direct weer naar binnen te hollen om te zien hoe dit niet meer mis kon gaan op televisie. En toen. En toen. En toen. Eerst dachten we aan een technisch mankement - even vergetend dat Mathieu op de fiets van de show rijdt. Het bleek de afstand, de kou, de honger of een dodelijke combinatie van die drie: hoe dan ook... Had er e...more

 • WK in Yorkshire: Van Vleuten uit Vleuten pakt de Wereldtitel

  Sep 30 2019

  Terwijl uw podcasthost zich in de groep-Boogerd - uhuh - een weg probeerde te banen door de bemodderde wegen van Hull naar Harrogate - vond elders in Yorkshire een mirakel plaats. Een voorspeld mirakel dan toch, want de Joekel van Boekel had het natuurlijk al voorspeld in de voorbeschouwing. Als - dixit Tinus - Van Der Vleuten wil winnen - dan moet ze op 104 kilometer van de finish gaan. And so began the Age of Annemiek - vakkundig geassisteerd door Prinses Anna die elke aanval achter haar neutr...more

 • WK in Yorkshire: het Kingdom Rohan Dennis wint de tijdrit bij de mannen

  Sep 26 2019

  Jonne en Tim zijn in Yorkshire en het WK op de weg is begonnen. Langs het parcours in Harrogate zagen zij alle specialisten één voor één voorbij trekken: Tony Martin, Victor Campenaerts, Jonathan Castroviejo, Wybren van Haga, Jos van Emden (of eh, was het Jos?), Nelson Oliviera, Dylan van Baarle en noem ze allemaal maar op. De glorieuze winnaar, die vandaag geen half werk deed, was ons favoriete koninkrijk: Rohan Dennis. Verbolgen om niet nagekomen beloftes keerde hij terug in het peloton, pakte...more

 • De Grote Voorbeschouwing op het WK op de Weg bij de Mannen

  Sep 23 2019

  Aankomende zondag om tien over half tien klikken de heren professionals hun schoenen in de pedalen, voor de belangrijkste eendaagse koers van het jaar. De UCI World Championships Men's Elite Road Race - met als inzet: de wereldtitel en een jaar lang rondfietsen in de regenboogtrui. Extra leuk dit jaar: de topfavorieten komen uit Nederland en België - en De Rode Lantaarn is live en ter plaatse - samen met het Oranje Peloton van de Nederlandse Loterij. Het begon alvast lekker vandaag voor de Ollan...more

 • De Grote Voorbeschouwing op het WK op de weg bij de vrouwen - met Leontien van Moorsel

  Sep 19 2019

  Nog een ruime week en dan is het zo ver. Rare shirtjes, onbekende wegen en fietsende zzp’ers uit Zimbabwe en Oezbekistan. Het grootste raadsel van de wielerkalender is aanstaande, het WK. Zelfs voor jullie favoriete bankzitters is het voorspellen van deze koers een gotspe maar dat betekent niet dat we het niet gaan proberen. Een wijs mens weet wanneer hij hulp moet vragen en gelukkig duurde onze queste niet lang. Want als je van de Nederlandse Loterij de grootste wielrenster ooit in de spreekwoo...more

 • De Nabeschouwing: Jakobsen wint in Madrid, Rogliç wint de Vuelta

  Sep 15 2019

  Wat begon met een lekkend kinderzwembadje, eindigde vandaag in Madrid met welverdiende liters cava, bier, burgers en zelfs een succesvol huwelijksaanzoek. Het was het einde van drie heerlijke weken koers, en tevens van de laatste grote ronde van 2019. Wij hoopten op een volledig Nederlands podium, het werd het Sloveense duo Rokkie en Pokkie, maar lichtpuntjes waren er nochtans genoeg. De Sterrenwacht van Jetse Bol, de wederopstanding van Wilco C. Kelderman en zijn muze Martijn Tusveld, The Gizza...more

 • Etappe 18: Sergio Higuita redt de meubelen voor EF Education First

  Sep 12 2019

  Oh, die meneertjes van De Rode Lantaarn wisten het zo zeker. Die derde week van de Vuelta - dat wordt heus niet meer zo spannend. Koffertje vast een beetje netjes inpakken, souvenirtje shoppen op het dorp, misschien een klein sippie sangria uit de minibar, vast even kijken of er zondagavond iets leuks te doen is in Madrid. Hm. Of op z'n Spaans: Ai Caramba. El Tractor trok zich op gang met Bompa Nairo in zijn wiel, onze Primoz zat te slapen - en 219 kilometer later hadden we een van de hardste sp...more

 • Etappe 16: Fuglsang zegeviert op Alto de la Cubilla

  Sep 09 2019

  Op de verjaardag van Vriend van de Show Martijn Tusveld - gefeliciteerd meneer - had de organisatie van de Vuelta maar wéér eens een bergrit voor ons ingepland. Daarvan zagen we er dit jaar al meer dan wietplantages en kinderzwembaden bij elkaar - en we kunnen ons zomaar voorstellen dat de bijbehorende stijgingspercentages de renners langzaamaan de neus uitkomen. Al gaven ze daar weinig blijk van - het ging er op de eerste berg opnieuw vol op. Hoopvol kijken we dan op de lijstjes met vroege vluc...more

 • Etappe 12: Gilbert zegeviert in Bilbao (en lijkt in topvorm voor het WK 😕)

  Sep 06 2019

  Spraken we in de vorige aflevering nog over start van de meteorologische herfst - de afgelopen dagen kregen we pas echt een idee van wat dat betekent. Kouder, natter, hier en daar alvast een vallend blaadje. Enfin, u hoort het effect van dergelijke klimatologische tragiek op het gestel en de stem van uw podcasthost. In Spanje is het gelukkig nog wél aangenaam - en van de Vuelta kunnen we gerust verwachten dat ie in elk geval ons hart verwarmd. Dinsdag lukt dat heel aardig - zeker in de slotkilom...more

 • Etappe 9: Pogačar wint de Koninginnenrit in Andorra

  Sep 01 2019

  De dag nadat er alwéér een Vriend van de Show een hoofdrol speelde in een Vuelta-etappe - chapeau Martijn Tusveld, beetje oefenen op rotondes nog misschien? - was het vandaag - op de eerste dag van de meteorologische herfst - tijd voor de Koninginnenrit in de Vuelta. Dat het zwaar ging worden bleek al in de neutrale zone - waarin meer hoogtemeters zaten dan in heel Zeeland. Wat volgde was drie uur klimmen waarin - chapeau voor de organisatie - tóch nog keurig ruimte bleek voor een koersdutje van...more

 • Etappe 5: Jetse Bol wint bijna, maar ploeggenoot Madrazo pakt de zege

  Aug 28 2019

  De dag nadat Fabio Jakobsen - Vriend van de Show - zijn eerste sprintzege in een grote ronde boekte - en ons onmiddellijk de gelegenheid gaf om onze teleurstelling over de abandon van Het Vierkant van Brabant weg te spoelen met ijskoude cava - was het vandaag bal bij de sterrenwacht van Javalambre. Gelegen - overigens - op El Pico del Buitre - de Piek van de Gier - een fraai en zeer attent eerbetoon van de Vuelta-organisatie aan een van de oprichters van deze podcast. Daar zagen we alwéér een Vr...more

 • Etappe 2: Sombrero af voor winnaar Nairo Quintana

  Aug 25 2019

  We weten eigenlijk niet wat ons méér verbaasde dit weekend. Het leeglopende kinderzwembad op de heuvel, dat de heren renners van zowel Jumbo Visma en UAEd de Goeij de bocht uit deed glijden? De 'lastige pukkel voor de sprinters' op 25 kilometer van de meet vandaag - die een heuvel bleek waarop menig klassements-ambitie direct sneuvelde? Of de Lampaertiaanse demarrage van Bompa Nairo uit de elitegroep, op drie kilometer van de meet - waarmee hij het teamwerk van hem - heh? - en Valverde - heh? - ...more

 • De Grote Voorbeschouwing op de Vuelta d'España van 2019

  Aug 20 2019

  Aankomende zaterdag start aan de Costa Brava de Vuelta d'España - de derde en laatste grote ronde van het jaar. De minste van de drie, heet dat dan - een tikje geringschattend. Een podium voor de gevallenen in Italië en Frankrijk - aangevuld met een blik jong talent dat op eindeloze snelwegen en snikhete geitenpaadjes ervaring mag opdoen met het grote werk. Voeg dat bij de timing van het geheel: eind augustus, het begin van het einde van het wielerseizoen - en we voelen de weemoed al richting on...more

 • De Nabeschouwing: Ewan pakt de slotrit, Bernal wint de Tour

  Jul 28 2019

  Vandaag - op de Champs Elyssee - komt de Tour van 2019 na drie weken ten einde. We zullen de renners van Team Ineos op een rijtje zien poseren - met in hun midden de gele trui. Er zal geklonken worden met champagne, we zullen beelden zien van renners die zich zittend op de stoep het speciaalbier goed laten smaken, er zal worden teruggeblikt op alle mooie momenten, van de glorie van onze Mike in Brussel en de souplesse van Alaphillipe tot de chaos en de modderstromen in de Alpen. De mooiste Tour ...more

 • Etappe 18: Quintana wint, Bernal schuift op in het klassement

  Jul 25 2019

  In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. De Rode Lantaarn reist deze zomer mee met reislustige vijftigplussers. Onder deskundige begeleiding verkennen zij nieuwe gebieden en kunnen ze onbezorgd genieten. Onderweg worden verhalen uitgewisseld en lief en leed wordt met elkaar gedeeld. Vandaag volgen we Nairo Quintana, een kwieke Colombiaan, die op zijn fiets de pittige tocht van Embrun naar Valloire wil volbrengen. Volgens het routeboek gaat de weg via een paar i...more

 • Etappe 15: Een tweede dagzege voor Simon Yates, Kruijswijk op koers

  Jul 21 2019

  Het ging er lekker op vandaag, in de tweede Pyreneeën-rit van het tweede Tourweekend van 2019. Het halve peloton leek mee te willen in de vroege vlucht - en toen het stof was neergedwarreld bleken zowel Romain Bardet als Nairo Quintana - de verliezers van gisteren - mee te zijn. Net als die Kleine Gejinxte trouwens - die altijd goed is als zijn broer dat eigenlijk zou moeten zijn. Op de slotklim loste hij zijn laatst overgebleven medevluchter Simon Geschke - alsof de ketonen deze week in de aanb...more

 • Etappe 12: Simon Yates wint de eerste rit in de Pyreneeën

  Jul 19 2019

  Daar zijn ze dan - de échte bergen. In een normale Tour de France hadden we naar dit moment al een dikke week uitgekeken, maar in die van 2019 werden we er zelfs een tikkie door verrast. Het beviel eigenlijk nog wel, dat vlakke, een heuveltje zo nu en dan, een mooie vlucht hier of daar, het lead-out treintje van Jumbo Visma sleurend op kop. De eerste Pyreneeënrit stelde misschien zelfs een beetje teleur - ook al zaten er liefst vier Vrienden van de Show in de Ontsnapping van de Dag. Een echte vr...more

 • Etappe 9: Daryl Impey verslaat Je Boy Tiesj in Brioude

  Jul 14 2019

  Hadden we staarten, dan zouden we dezer dagen permanent kwispelen, om maar eens een groot filosoof uit Amsterdam-Oost vrijelijk te citeren. Want mince alors, wat worden we verwend, in deze Tour de France. Op vrijdag pakte Dylan Groenewegen dan toch éindelijk zijn eerste ritzege - en op zaterdag zagen we een van de indrukwekkendste solo's sinds Slash in November Rain, toen Thomas de Gendt eerst Alessandro de Marchi lostte op een helling - en toen Pinot en Alaphilippe van zich afhield op weg naar ...more

 • Etappe 6: Dylan Teuns wint op La Planche des Belles Filles

  Jul 12 2019

  Op 16 kilometer van de streep op La Planche des Belles Filles moest Tejay van Garderen de groep laten gaan - en daarmee loste hij traditiegetrouw het startschot voor de start van de Tour van de klassementsrenners. Een etappe die werd ingeleid door Ciccone en de Zeven Belgen - waardoor de toch al emotionele dag van Michel en José werd ge-upgrade naar full-frontal-sentimenteel en turbo-nationalistisch. Het zij ze vergeven - na al dat Nederlandse geweld van afgelopen weekend is het leuk dat de Zuid...more

 • Etappe 1: Mike Teunissen - Vriend van de Show - wint in Brussel!

  Jul 07 2019

  De winnaar van de openingsrit in Brussel ÉN DE GELETRUIDRAGER ÉN DE GROENE TRUIDRAGER ÉN A STAR IS BORN ÉN LOVE LIFTS US UP WHERE WE BELONG ÉN nou ja… Mike Teunissen! Mike Teunissen! Mike Teunissen!De Rode Lantaarn stond vandaag geposteerd op 250 meter van de meet bij het Kasteel van Laken in Brussel. Voor ons - een groot scherm waarop we de laatste kilometers konden volgen. 'Komaan Dylan,' riep iemand, vol verwachting. 'Hij zit wel flink ingesloten,' zei iemand anders. Drie seconden later lag G...more

 • De Grote Voorbeschouwing op de Tour de France 2019

  Jul 01 2019

  De Tour van 2019 heeft dan wel geen proloog, het verhaal van de Tour van 2019 heeft er twee. De eerste speelt zich af in de uren voor de openingstijdrit van de Dauphiné. Chris Froome rijdt er - op z'n chique Pinarello-tijdritfiets - en ergert zich aan een druppeltje dat aan zijn neus hangt. Heel even haalt hij zijn hand van het stuur, een stoot wind blaast hem uit balans - en luttele momenten later ligt hij stil en gebroken tegen een Franse muur. Weg droom, nummer 1. De tweede proloog speelt zic...more

 • Special: een uur met Cees Bol (Team Sunweb)

  Jun 24 2019

  Daar was Cees Bol opeens, in Nokere Koerse. We zaten nog een beetje beduusd achter onze streampjes - want de val van Mathieu van der Poel op de kasseitjes leek in eerste instantie een zware - en dachten vervolgens aan een Duits Duel tussen Pascal Ackermann en Max Walscheid. Maar toen het stof was opgetrokken, de winnende Duitser zijn helm afzette en vol in beeld werd genomen door de camera, bleek het ineens... ónze Cees Bol, uit óns Zaandam, die zijn hele Team Sunweb een zucht van verlichting de...more

 • Special: een uur met Oliver Naesen (AG2R)

  Jun 19 2019

  De Rode Lantaarn brengt je soms op plekken waarvan je het bestaan niet kende. Zo toerden we vandaag richting Wanzele, voor een Special met Oliver Naesen. De ‘heerlijkheid’ Wanzele zelfs, volgens Wikipedia, In 1537 door keizer Karel V verkocht aan Adriaan Bette van het huis Bette. Die Bettes zijn er al lang en breed vertrokken - al prijkt boven de kerkdeur van de lokale Sint Bavokerk nog immer hun wapenschild - en Wanzele zelf groeide de afgelopen decennia vooral uit tot een Wielerheerlijkheid. M...more

 • De Nabeschouwing: Chad Haga wint de slottijdrit, Carapaz de Giro

  Jun 02 2019

  In het Amfitheater van Verona kwam vandaag de 102e Giro d'Italia ten einde. De eindzege van Richard Carapaz kwam niet meer in gevaar - dus heel Ecuador huilt roze tranen van vreugde. Bij ons overheersten vooral Wat-Als-vragen. Wát als Roglic en Nibali Ritchie níet zoveel gratis tijd hadden gegund, in de rit naar Lago Serrù? Wat als Salvatore Puccio níet achterom had gekeken, in rit 4 - en Tom Dumoulin gewoon nog had meegefietst in week 2 en 3? Maar ja, as is verbrande turf - en weten zullen we h...more

 • Etappe 17: Nans Peters wint - en Timo Roosen is te gast!

  May 29 2019

  De Giro zit middenin de bergen - wij zitten in het NH Hotel Maastricht, wat op dit moment tjokvol wielrenners zit. Hier is morgen de Klim Classic, een prachtige klimklassieker voor amateurs én een handjevol profs vol onverwachte wendingen. In de Giro dachten ze: welja, we gaan gewoon even 150 kilometer over regionale snelwegen fietsen. Het vuurwerk bleef lang uit vandaag, maar kwam toch op gang op de laatste beklimming. Landa moet weer knechten, dus fietst uit pure afgunst weer keihard de berg o...more

 • Etappe 15: Cataldo de dagzege, Carapaz op pole position

  May 26 2019

  Na een ellenlange aanloop lijkt het serieuze deel van de Giro dan toch eíndelijk begonnen. Vrijdag en zaterdag zagen we de eerste échte bergen - vandaag reden we een halve Ronde van Lombardije. De ouverture was voor Nibbels en Rogliç, die elkaar haast kapotsurplasten op een berg en zo de Mobbistars weer in koers lieten komen. Richard Carapaz maakte op zaterdag nóg meer indruk, door het roze én de etappezege te pakken in Courmayeur. Maar het slotstuk van het weekend zette de toon voor de rest van...more

 • Etappe 11: Ewan wint in de achtertuin van Lidewey van Noord

  May 22 2019

  2 cities and a thousand breaks. Tim en Tom Coronel die het leven tot een levende hel maken terwijl Promovendum met een bak vol valse sentimenten wielerminnend Nederland op het hart drukt om van elke dag een festival te maken. Al moest ik kiezen tussen een chemische castratie en Promovendum dan nog zou ik het wel weten… De parcoursbouwer van de Giro had ook weinig boodschap aan deze reclame. Waar normaal gesproken de Giro elke dag een festival is, wil het pilletje dit jaar maar niet in slaan. Lan...more

 • Etappe 9: Rogliç wint de heuveltijdrit & deelt een nieuwe dreun uit

  May 19 2019

  Laten we het maar eerlijk zeggen: we vonden het maar een matige eerste week van de Giro. De druilerige weersomstandigheden, de ellenlange etappes waarin weinig tot niks gebeurde, de #abanTom - het stond nogal in schril contrast met de doldrieste Yates en het schitterende spektakel van vorig jaar. Maar goed: we hadden van tevoren al gewaarschuwd: deze Giro is EXTREEM backloaded. Gelukkig hebben we sinds vandaag een nieuwe Nederlander om voor te juichen. Het Tijdperk reed op weg naar San Marino de...more

 • Etappe 6: Koning Tom is dood, lang leve koning Sam (& Bauke natuurlijk)

  May 17 2019

  Nog geen week onderweg en de Giro kan de prullenbak alweer in. Een of andere knakenraper van Ineos zag waarschijnlijk een stukje wegwerpplastic in de berm en was daar zo van onder de indruk dat hij even het noorden kwijt was. En velen met hem. Aanvankelijk leek er niks aan de hand maar in de daaropvolgende chaos was er 1 grote afwezige. Tom Dumoulin. Niet veel later zagen we een rood shirtje met een rode knie. Toch gevallen. Klassement naar de Squalos en toen de volgende dag bleek dat kracht zet...more

 • Openingsweekend: Roglič deelt het eerste dreuntje uit

  May 12 2019

  Met de start van de Giro is het ronde-seizoen officieel begonnen. De mooiste tijd van het jaar, volgens Tim. Bij het zien van de schans van de openingstijdrit maakte ons hart een sprongetje. En wat blijkt? Er reed iemand in het peloton wiens hart ook een sprongetje maakte bij het zien van een schans. Nee wacht, deze Giro gaan we niéuwe verhalen maken. We zijn pas twee dagen bezig - en het mooiste en zwaarste gaat nog komen. Maar het openingssalvo en het eerste heldenverhaal zijn voor onze favori...more

 • Bonus: Vooruitblikken op de Giro met Van Baarle, Lammertink, Tjalingii en Benoot

  May 10 2019

  We weten dat jullie allemaal zweten bezig zijn met de poule-lijstjes. Wij ook! Dus donderdagavond hebben Jonne en Tim even proactief de telefoon gepakt en een paar Vrienden van de Show te gevraagd naar hun beste pouletips. Maar ook: hun vooruitblik op de Giro en nu we ze toch spreken, over hoe het met ze gaat.Luister naar een Rode Lantaarn Giro-special met Dylan van Baarle, Maurits Lammertink, Maarten Tjalingii en Tiesj Benoot.Doe je ook mee aan onze Giro-poule? -> http://hetiskoers.nl/giroEn...more

 • Giro d'Italia: de Grote Voorbeschouwing met Frank Heinen

  May 06 2019

  Zaterdag start in Bologna de 102e Giro d'Italia - volgens velen de mooiste grote ronde van het jaar. In elk geval volgens de Vlinder van Maastricht, Turbo Tom, Meneer Dumoulin, die begin dit jaar hooghartig de Tour terzijde schoof omdat - wij parafraseren - wielrennen natuurlijk niet als werk moet voelen. Enfin. We vinden er niks meer van, we hopen er alleen nog alles van. Ritwinsten, wraakexercities, gecounterde springveren en lompharde tijdritten, om mee te beginnen. Ten minste één solo van mi...more

 • Luik Bastenaken Luik: Fuglsang pakt dan tóch zijn Klassieke Zege

  Apr 28 2019

  In het jaar 2006 telde Azië circa 3,97 miljard inwoners - dat is 61% van de totale wereldbevolking. Azië bedekt voorts 29,4% van de totale landoppervlakte. En over dat schitterende, reusachtige, overbevolkte continent heerst sinds vandaag een Vriend van de Show - als een Djengiz Khan op twee wielen. Yevgenyi 'Djengiz' Giddich versloeg na 166,6 kilometer over Oezbeekse wegen in de sprint de Chinees Xianjing Lyu - en tekende zo voor het eerste dagsucces voor Astana. Een paar uur later mocht de twe...more

 • Mathieu van der Poel verrijst in de Amstel Gold Race (😱)

  Apr 21 2019

  ‘Het is geweten wie de beste is,’ zei Michel, op 4 kilometer van de meet. Julien Alaphilippe counterde een aanval van zijn medevluchter Jakob Fuglsang - en de koers leek in de plooi. Leek. Maar ja. Vind maar eens woorden voor wat we daarna zagen. Feiten dan maar:Op 5 kilometer, een minuut en 9 seconden.Op 4 kilometer, een minuut en 5 seconden.Op 3 kilometer, een minuut rondOp 2 kilometer, 48 secondenOp 1 kilometer, 8 secondenToen sprak Michel: ‘Het is toch niet waar, het is toch niet waar, ...more

 • Parijs Roubaix: Gilbert wint op de Vélodrome

  Apr 14 2019

  De vierde van The Big Five voor Philip Gilbert vandaag. In Parijs Roubaix mocht hij de handen in de lucht steken na een sprint-à-deux met Nils Politt. Overigens begint Parijs Roubaix begint eigenlijk in Compiègne - en het is echt gek om wél Parijs te zeggen en niet Roobais. Parijs Roobais dus. Of Paris Roubaix. Maar niet van dat halve, want daar koopt een mens dus helemaal niks meer voor tegenwoordig. Het was nochtans koers van start tot finish - op de bank zaten we eigenlijk al kapot na het Bos...more

 • Ronde van Vlaanderen: Bettiol verslaat alle favorieten

  Apr 07 2019

  La Semana Santa van het Vlaamse wielrennen bereikte vandaag haar hoogtepunt. ‘Goedemorgen mensen,’ sprak Michel - en toen de zender van Renaat wegviel in de Konijnenpijp brak de lentezon definitief door in onze hartjes. Wat volgde was een koers waarop het lastig vat te krijgen was - ook al omdat vrijwel alle favorieten wel goed waren, maar niet super. We zagen vrienden van de show in de kopgroep, sur-plassend op de Patersberg - en ten slotte zelfs in de top-10. Mathieu van der Poel bewees nog ma...more

 • Gent Wevelgem: de wederopstanding van Kristoff

  Mar 31 2019

  Het zijn de weken van de Kemmelberg, de Westhoek, de Muur van Geraardsbergen - Jupilers en Stella’s en overuren draaiende frituren. Een paar weken lang is heel Vlaanderen afgezet voor de koers - en werken we koers na koers toe naar de hoogmis, volgende week zondag. Maar ook nu al valt er - naast de pils en de patatten - al ommeunig veel te genieten. Van Gent Wevelgem in Flanders Fields bijvoorbeeld - waar het spel al vóór de tv-uitzending op de wagen ging. Toen de stofwolken waren opgetrokken, w...more

 • Milaan San Remo: Alaphilippe wint z'n eerste Monument

  Mar 24 2019

  Het is de makkelijkste klassieker om te rijden, maar de moeilijkste om te winnen: La Primavera, Milaan San-Remo. Je kunt natuurlijk wel zéggen dat het wielerseizoen al even geleden begonnen is, maar dit was toch echt pas het allereerste Monument. En waar Monumenten zijn, is de Rode Lantaarn! We bespreken de hegemonie van Deceuninck en Astana, het indrukwekkende optreden van Egan Bernal in Parijs Nice, waarom Trentin een Van Poppeltje deed en of Dumoulin niet gewoon had kunnen winnen. We zijn er ...more

 • Special: Een (zeer ruim) uur met Roy Curvers (Team Sunweb)

  Feb 14 2019

  We zakten af naar Limburg, naar de rook van Roermond, het prachtige, in carnavalsstemming verkerende Roggel, om daar uitgebreid te praten met Roy Curvers. Zijn collega's zeggen over Curvers: eigenlijk is hij al een soort ploegleider. Hij is namelijk wegkapitein van Subweb en was jarenlang de motor van de succesvolle sprinttrein van Marcel Kittel. En nu, op zijn 39ste is hij de routinier van de ploeg.Het werd een gesprek over de ontwikkeling van de Skil-Shimano-Argos-Giant-Sunweb ploeg, over stra...more

 • Special: Een uur met Martijn Tusveld (Team Sunweb)

  Feb 08 2019

  De Omloop komt alweer in zicht, maar op de valreep is hier nog een aflevering van ons winterseizoen. Willem is even op trainingskamp in Australië, dus zijn het Jonne en Tim die afreizen voor een interview met Sunweb-renner Martijn Tusveld. Hij is een renner die nog niet de schijnwerpers pakt, maar die zich ontpopt als getalenteerde jonge knecht. Een jonge knecht met klimmersbenen. Komend jaar moet hij Tom Dumoulin aan zijn tweede Giro-zege helpen.Wij spraken met hem in zijn huis in Utrecht, over...more

 • Special: een uur met Tiesj Benoot (Lotto-Soudal)

  Jan 01 2019

  Het aangezicht van 'onze boy' Tiesj Benoot werd dit jaar danig op de proef gesteld. Google Image zijn naam en je vindt twee soorten beelden: een met zijn gezicht vol grijs Toscaans stof in Siena - en een met rood bloed vanwege een onzachte lading op het asfalt in de Tour de France. 'Een 8 voor het voorseizoen, een 4 voor de rest,' vatte hij zijn wielerjaar 2018 samen. Kunnen we best mee leven - al is het wat ons betreft nog een tikje te bescheiden. Want 'de rest' kon ons eerlijk gezegd gest...more

 • Special: een (dik) uur met Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step)

  Dec 29 2018

  Deze aflevering is een tussen-kerst-en-nieuwjaar-special met supertalent Fabio Jakobsen, over zijn machtige debuutjaar bij The Wolf Pack van Etixx-Quick Step.Willem en Jonne gingen ervoor op roadtrip. Zonder Tim, dus dat beloofde een zooitje te worden. Maar neen, het viel alleszins mee. Willem en Jonne bespreken met Fabio onder andere zijn overwinning in de Danilith Nokere Koerse én natuurlijk zijn overwinning in de 77e Ronde van Made. Maar ook komt ter sprake zijn ontmoeting met de moeder van C...more

 • Special: een uur met Mike Teunissen (Team Sunweb)

  Dec 09 2018

  Het is het hoogtepunt binnen het hoogtepunt van een voorjaar vol hoogtepunten. Het Bos van Wallers - 2,5 kilometer hobbeldebobbel over misselijkmakend slechte kasseien op 90 kilometer van de eindstreep van de Vélodrome van Roubaix. Afgelopen voorjaar leek het een passage en groupe, met saaimansen als Démare en Sieberg op de kop van het peloton. Totdat we op rechts plots iets zwart-wits zagen opdoemen - en Mike Teunissen er vandaan poefte, met Philippe Gilbert afziend in zijn wiel. Philippe Gilbe...more

 • WK Innsbrück: Van der Breggen en Valverde worden wereldkampioen

  Oct 01 2018

  Het is elk jaar een heerlijk toetje van het seizoen: een week lang WK. Op de valreep worden er nog beloftes ingelost of reputaties gebroken. En wat een week was het! Remco Evenepoel reed bij de junioren de keurige Oostenrijkse bergen op een hoop. Annemiek van Vleuten won de tijdrit half slapend, nog slurpend van haar ontbijt-granola en op één wiel. Het koninkrijk Rohan Dennis gallopeerde op Shadowfax moeiteloos naar de Westmark. Anna van der Breggen kwam bij de dames twee dagen eerder aan dan de...more

 • Vuelta 2018: De Grote Nabeschouwing (& Yates won)

  Sep 16 2018

  Aan alle mooie dingen komt een einde, zong Vincent van Neerbos - thans meneer de burgemeester van de gemeente West Maas en Waal - altijd al in de Berry & Uli-show. En zo is het. In Madrid eindigde vandaag de laatste Grote Ronde van 2018, met een kermiskoersje-on-steroids, geheel volgens verwachting gewonnen door Elia Viviani voor - geheel volgens verwachting - Quick Step Floors. Ook volgens verwachting - maar nochtans multifocaal genieten - waren de laatste dagen van de Vuelta. Kruijswijk, d...more

 • Etappe 18: Woods wint, Kruijswijk kraakt

  Sep 12 2018

  De etappe begon als een aflevering van Rail Away, maar eindigde een soort Gorillas in the Mist. Toen iedereen door de nevel en de Spaanse regie door de bomen het bos niet meer zag, kwam een man bovendrijven die de Engelse mijl onder de vier minuten loopt én een graad heeft aan de Universiteit van Michigan. Michael Woods pakte de tweede WorldTour-zege voor EF Education First Sponsored By Drapac Or Whatever Cycling - maar daarachter speelde het echte drama zich af. Oi Steven Kruijswijk, je was er ...more

 • Etappe 15: Pinot wint op Lagos de Covadonga

  Sep 09 2018

  De semi-klassieker-in-spe Lagos de Covadonga was gehuld in een dichte mist, wat zo'n koersje toch nét dat je-ne-sais-quoi geeft. En een koersje werd het, met dank aan onze Kazakse vrienden van Astana. Buchmann kon niet mee, Jon Izagirre kon niet mee, Uran Uran Uran bleef achter en verdikkeme, ook Wilco C. Kelderman moest al veel te snel lossen. Over het grindpad naar de top zagen we uiteindelijk een Fransman opdoemen. Thibaut Pinot werd de winnaar van de dag - en daar waren wij zeer mee in onze ...more

 • Bellen met Bol: Er is er een jarig & Jetse zat in de vlucht

  Sep 08 2018

  Gedurende deze Vuelta bellen we regelmatig met onze favoriete voormalig-virtuele-rodetruidrager Jetse Bol. Hij stapte speciaal voor deze ronde over van het Colombiaanse Manzana-Postobón naar Burgos BH - en hoopt daar in de komende weken flink wat deuken in pakjes boter te fietsen. En wij hopen dat met natuurlijk 'm mee.We zitten bijna aan het einde van de tweede week van de Vuelta - en (de jarige) Jetse lijkt er zowaar doorheen te komen. Had 'ie het afgelopen donderdag nog superzwaar, de dag ern...more

 • 'n Sync met Lammertink

  Sep 06 2018

  Een paar dagen geleden kwam het bericht via de officiële kanalen van Katoesha dat Maurits Lammertink was afgestapt met buikpijn na het eten van zijn eigen verjaardagstaart. Het stukje was in onze ogen veel te klein om ook maar voor een krampje te zorgen dus belden we de man in kwestie op. Niet alleen vanwege zijn verjaardag maar ook om te vragen naar zijn seizoen, zijn volgende ploeg en hoe het zat met zijn fight for strong hair. In navolging van Bellen met Bol zijn we vandaag In Sync met Lammer...more

 • Etappe 11: De Marchi wint in Luintra

  Sep 05 2018

  Anderhalve week zijn we inmiddels onderweg in de Vuelta - en we hebben midden-Spanje achter ons gelaten. Op naar het noorden, waar we bergen én wat aangenamer temperatuurtjes treffen. Vandaag - in een heuvelachtige overgangsrit - kwamen de renners zowaar in een plensbui. In de kopgroep drie vrienden van de show: het Tijdperk-Mollema, je boy Tiesj én Sergio 'Don't Dream It's Over' Henao. Alessandro de Marchi ging er weliswaar met de bloemen vandoor - maar er waren genoeg andere dingen om ons vrol...more

 • Etappe 9: De King verslaat het Tijdperk-Mollema op La Covatilla

  Sep 02 2018

  Wat kan wielrennen toch wreed zijn. Voor de zoveelste keer dit jaar trok Bauke Mollema in de aanval. En voor de zoveelste keer mocht het nét niet baten. De Amerikaan Ben King kwam als eerste boven - en won alweer zijn tweede etappe in deze Vuelta. We bespreken de eerste week van de Vuelta, staan stil bij de pech én de nakende supervorm van Wilco Kelderman en overwegen een invasie van Engeland, via de Theems.Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok en Tim de Gier - en mede mogelij...more

 • Bellen met Bol: Jetse, Sagan en Nibali komen niet weg

  Sep 01 2018

  Gedurende deze Vuelta bellen we regelmatig met onze favoriete voormalig-virtuele-rodetruidrager Jetse Bol. Hij stapte speciaal voor deze ronde over van het Colombiaanse Manzana-Postobón naar Burgos BH - en hoopt daar in de komende weken flink wat deuken in pakjes boter te fietsen. En wij hopen dat met natuurlijk 'm mee.We zitten bijna aan het einde van de eerste week van de Vuelta, die Jetse samenvat met de trefwoorden 'warm, warm en warm'. We hebben het over de tombola van de rennershotels, kam...more

 • Bellen met Bol: Jetse heeft een BH op zijn hoofd

  Aug 25 2018

  Gedurende deze Vuelta bellen we regelmatig met onze favoriete voormalig-virtuele-rodetruidrager Jetse Bol. Hij stapte speciaal voor deze ronde over van het Colombiaanse Manzana-Postobón naar Burgos BH - en hoopt daar in de komende weken flink wat deuken in pakjes boter te fietsen. En wij hopen dat met natuurlijk 'm mee.De Rode Lantaarn is genomineerd voor een BNR Podcast Award. Wil je alsjeblieft op ons stemmen? -> bit.ly/stemopderodelantaarnDeze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Wi...more

 • Vuelta 2018: de Grote Voorbeschouwing Zonder Tim (#tingelingeling)

  Aug 24 2018

  Zaterdagavond begint in Malaga de 73e editie van de Vuelta d'España. De Laatste Grote Ronde van het Jaar, en dus de laatste kans voor de Mannen van het Klassement. De wedstrijd van de revanches, voor de renners die vielen, door het ijs zakten, een contract moeten verdienen, of gewoon: heel graag shinen op Eurosport. Misschien wel de onvoorspelbaarste van de drie grote rondes ook - met een organisatie die altijd op zoek is naar nieuwe malle bergjes met onbegaanbare geitenpaadjes en een wenteltrap...more

 • La grande Finale - Nabeschouwing van de Tour de France

  Jul 29 2018

  Ik weet het nog als de dag van gister. We zaten op het balkon in Utrecht bij het Tourorakel van de Lage Landen, Frank Heinen. Of hij, als winnaar van de wielerrevue tourpool 2009, een licht kon schijnen op het naderende spektakel in Frankrijk. De dagen vlogen voorbij. Sprintetappes, puncheursaankomsten, dokkeren over de kasseien en al dat moois in de bergen.De Tour bracht voor het eerst sinds jaren weer eens de spanning die we er van verwachtte maar aan het eind van de rit was het toch telkens w...more

 • Etappe 19: (Turbo)primoz Roglic wint de Koninginnerit

  Jul 27 2018

  Een van de fijnste dingen van zelf wielrennen: je creëert je eigen wind. Hoe anders is dat voor ons bankzitters, die de afgelopen dagen alles uit de kast moesten halen om niet te versmelten met de skailederen bank. Onze marginal gains kwamen uit achtereenvolgens een perenijsje, Greek Mountain Tea en ten langen lesten maar een lekgeprikte bidon vol langzaam smeltende ijsblokjes in onze nek, gelijk die Kafferbuffel van een Tjalingii ons had geleerd. Dat hielp even, tót Het Vierkant van Brabant aan...more

 • Special: Bellen met Daan de Ridder van nu.nl vanuit de Tour

  Jul 27 2018

  Het is vrijdagmiddag 27 juli. De mussen vallen van het dak. In Amsterdam golft een hitte die we louter nog kennen van vroeger, toen alles nog beter was. Gelukkig is daar nu.nl. Daar houden ze het hoofd koel, zelfs in de hectiek die de Tour de France heeft. Vanuit Wielercafe het verzetje in Amsterdam Noord bellen we met misschien wel de coolste man in koers. Daan de Ridder voor een wekelijkse update uit de buik van het peloton. Het peloton journalisten welteverstaan. In samenwerking met nu.n...more

 • Etappe 17: Quintana wint de F1 Grand Prix, Froome moet lossen

  Jul 25 2018

  Oh, die Formule 1-start. Spektakel zou het worden! Geraint Thomas op pole position, geflankeerd door zijn voornaamste belagers: Dumoulin en Froome. Het startlicht sprong op rood, het startlicht sprong op groen, maar in Bagnères-de-Luchon was eigenlijk niet zoveel te doen. Eigenlijk werd het een etappe als alle anderen - een paar leuke renners vooruit, de favorieten die elkaar beloeren tot aan de laatste kilometers van de streep. Froome en Bardet zakten erdoor, meneer Dumoulin viel aan, maar Skyb...more

 • Rustdag Special: Met Maarten Tjallingii de gemoederen bedaren

  Jul 23 2018

  Ter voorbereiding op de laatste Tourweek daalt het Rode Lantaarn team af naar Breda, waar ze Maarten Tjallingii treffen voor een straffe kop koffie. Met hem praten ze over de etappe van zaterdag (naar Mende, waar Fraile zo hard omhoog reed), maar ook over zijn eigen carrière, de ronde van Burkina Faso, meezitten in de vroege ontsnapping van Milaan- San Remo en wat er gaat gebeuren in de laatste week van de Tour 2018.Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Tim de Gier en Willem Dudok - en wor...more

 • Special: bellen met Tour-correspondent Daan de Ridder van NUsport

  Jul 20 2018

  Tijdens deze Tour is De Rode Lantaarn er ook vier keer op NU.nl, elke keer in het weekend. En dit is daarvan de eerste aflevering. Tijdens deze vier specials bellen wij met Daan de Ridder, redacteur van NU Sport die de komende weken vertoeft in Frankrijk om te jagen op het laatste nieuws en de laatste uitslagen. Hij is onze man in het peloton en wij willen weten hoe de sfeer is.Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Tim de Gier - en wordt mede mogelijk gemaakt door Hetiskoers.nl, NU.nl en B...more

 • Etappe 12: Thomas wint de rit, Kruijswijk steelt de harten

  Jul 19 2018

  Hoe vaak kan een hart breken, op pak ‘m beet 175,5 kilometer? Best vaak, bleek vandaag. Het Vierkant van Brabant besloot de Sky-train te tarten - en ging vroeg op avontuur. En verdomd, ze lieten ‘m begaan. Zes minuten was het - en virtueel geel, misschien wel onze favoriete geel na RAL 1024. En bij absentie van sneeuwmuren groeide ons vertrouwen met de minuut. Maar de Kleerhanger strandde in het zicht van de haven - en zijn inhaler Chris Froome keurde ‘m geen blik waardig. Karma, want Tom Dumoul...more

 • Etappe 11: Thomas wint de rit, Dumoulin steelt de harten

  Jul 19 2018

  Wat een rit! Wij zaten stiekem wat mismoedig weg te dommelen achter onze beeldbuizen, loom van de walgelijk zomerse temperaturen hier. Tot Dumoulin ineens aanging in de afdaling - en zowaar een gaatje vond. Met ware doodsverachting raasde hij de berg af en liet de andere favorieten achter, de 622 overgebleven Skybots incluis. Jammer dat er nóg een premium klasbak meereed, die met de eer ging strijken. Leuk nummertje Geraint Thomas, maar ons hart was weer voor Tom. Oh, en voor David Gaudu, die mo...more

 • Etappe 9: De wederopstanding van John Degenkolb in Roubaix

  Jul 15 2018

  Het stond al vanaf de parcourspresentatie met rood omcirkeld in onze agenda's: de mini-Parijs-Roubaix, die vandaag op het programma stond. Helaas geen Bos van Wallers of Carrefour de L’arbre - dat werd de Tour wat al te gortig, maar wat er overbleef boog genoeg potentie voor een schitterend spektakel. En zowaar, het stelde niet teleur. Behalve dan voor Ritchie Porte, want die moest alwéér de Tour verlaten na alwéér een valpartij - en maakt dus alweer zijn belofte niet waar. De Benelux was goed: ...more

 • Special: bellen met Tour-correspondent Daan de Ridder van NUsport

  Jul 13 2018

  Tijdens deze Tour is De Rode Lantaarn er ook vier keer op NU.nl, elke keer in het weekend. En dit is daarvan de eerste aflevering. Tijdens deze vier specials bellen wij met Daan de Ridder, redacteur van NU Sport die de komende weken vertoeft in Frankrijk om te jagen op het laatste nieuws en de laatste uitslagen. Hij is onze man in het peloton en wij willen weten hoe de sfeer is.Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Jonne Seriese - en wordt mede mogelijk gemaakt door Hetiskoers.nl, NU.nl en...more

 • Etappe 6: Dan Martin wint op de Mur de Bretagne, pech voor Dumoulin

  Jul 12 2018

  Onze doordeweekse donderdag voelde als een zomerse zondag op een Franse camping vandaag. We keken de finale van de etappe in het Wielercafé van Pompet in het Amsterdamse Noorderpark, terwijl achter ons heerlijk fanatiek werd gejeu-de-boulet. En toen Jonne óók nog een rondje Orangina deed, waren we tous ensemble au septième ciel. Tót ons Tom zijn spaken kapot reed aan de voet van de Mur de Bretagne - en die prachtige minuut die hij eerder deze week had gewonnen genadeloos werd tenietgedaan. Vanui...more

 • Etappe 1: Gaviria wint, schade voor Froome & Quintana

  Jul 07 2018

  Ja, die Giro. Prachtkoers hoor. En de klassiekers daarvoor, daar genieten we heus van. Maar de Rode Lantaarn werd ooit opgericht ter meerdere eer en glorie van de Tour de France - en het bankhangen terwijl de renners langs eindeloze zonnebloemvelden, chateautjes-uit-het-kastelenboek en weiland-art van de buurtvereniging rijden. Wat dat betreft was het een ideale start vandaag. We bespreken weer vanalles: de valpartij van Bernal, de weiland-duik van Froome, de lekke band van Quintana, Niki Terpst...more

 • Special: bellen met Tour-correspondent Daan de Ridder van NUsport

  Jul 06 2018

  Tijdens deze Tour is De Rode Lantaarn er ook vier keer op NU.nl, elke keer in het weekend. En dit is daarvan de eerste aflevering. Tijdens deze vier specials bellen wij met Daan de Ridder, redacteur van NU Sport die de komende weken vertoeft in Frankrijk om te jagen op het laatste nieuws en de laatste uitslagen. Hij is onze man in het peloton en wij willen weten hoe de sfeer is.Meedoen met de allereerste Rode Lantaarn Tourpool? Via www.robstourpools.nl kan je je tot Zaterdag 7 juli 12 uur 's mid...more

 • De Grote Tour de France Voorbeschouwing met Frank Heinen

  Jun 28 2018

  Het is midden in de zomer. De komende dagen worden we onderworpen aan tropische temperaturen. En dan gaat het bij ons kriebelen. Het WK is nog bezig, maar wij zijn op hoogtestage. Tim slaapt al twee weken in een tentje op zijn dak in Amsterdam-West. De Tour begint dit jaar op 7 Juli. Expres iets later, vanwege het voetbal. Is dat lang genoeg voor Dumoulin om te herstellen van de Giro? Is dat laat genoeg voor Mollema om in vorm te komen? Hoeveel tijd heeft Gesink dan al gepakt? En wint Quintana h...more

 • Special: het WK voetbal met de Neutrale Kijkers

  Jun 14 2018

  Terwijl Willem Dudok en Tim de Gier op hoogtestage zijn ter voorbereiding op La Grande Boucle, staat het WK voetbal in Rusland op beginnen. Wij maken daarom graag even ruimte voor Peter Buurman en Yordi Yamali, die het WK dagelijks gaan verslaan in hun podcast Neutrale Kijkers. Willem blikt kort met Peter vooruit en daarna begint als voorproefje aflevering 1 van Neutrale Kijkers, de grote voorbeschouwing op het WK. De Rode Lantaarn is er weer over drie weken, met de voorbeschouwing op ons favori...more

 • Etappe 21: Bennett het snelst in Rome, Froome wint de Giro

  May 28 2018

  Dat was het dan. Drie weken Giro die voelden als drie jaar - en waarvan we eigenlijk hoopten dat 'ie tot in den treure zou doorgaan. We beschouwen na in de tuin bij Willem met de ganse Rode Lantaarn-redactie én een specht - bespreken Mario Kart in Osimo, de grootste helden (Ome Sam & Turbo Tom) en de zwaarste tegenvallers (Michael & Miguel) van de Giro, alsook de toekomst van het Nederlandse wielrennen (als zijnde goud). Er is bier van Vriend van de Show Huub Bellemakers, er is éindelijk...more

 • Etappe 19: Froome verplettert iedereen op de Cima Coppi

  May 25 2018

  De Cima Coppi van de Giro - het dak van de koers - bracht vandaag vijfsterren-spektakel. Dat hoort nou eenmaal bij de Giro: je kan geen minuutje achterover leunen. Yates begon in het roze maar verloor *ahum* 38 minuten. En Froome is de nieuwe leider. Wat een machtsgreep pleegde de 4-voudig Tourwinnaar! In deze nieuwe aflevering van de Rode Lantaarn bespreken wij (natuurlijk) de vloek die we over Yates uitspraken, de grondige voorbereiding van Froome om te pieken tijdens deze etappe en die vresel...more

 • Etappe 16: Dennis wint de tijdrit, Yates beperkt de schade

  May 22 2018

  De langverwachte tijdrit bracht weinig verrassingen. Rohan Dennis won, Dumoulin reed zeer naar behoren, maar de wonderbenen die nodig zijn om Simon Philip Yates met groteske verschillen te verslaan, waren er niet. Geen biggie vinden wij, gevoelsjongens als we zijn. Dumoulin is een oeuvre-renner en dient ook als zodanig beoordeeld te worden. En bovendien is er nog ALLE kans om deze Giro te winnen, dat weet elke Dumoulist. We fantaseren over de scenario's, drinken een natje van een lastig druifje ...more

 • Etappe 14: Froome verrast op de Zoncolan

  May 19 2018

  Oh de Zoncolan, die rossige prins van een berg! Yates en Dumoulin deden precíes wat van ze werd verwacht - maar Chris Froome hadden we eerlijk gezegd al afgeschreven. Hij won de etappe - en met zijn zichtbare opluchting na de finish zowaar wat van onze sympathie. Willem en Jonne bespreken de winnaars en verliezers van de dag - en concluderen dat de Zoncolan weliswaar spectaculair steil, maar daardoor ook weinig onderscheidend is. Behalve dan als je Fabio Aru heet - en je mond groter is dan je wa...more

 • Special: Léon van Bon - oud-profwielrenner en koersfotograaf

  May 16 2018

  Dik vijftien jaar lang was Léon van Bon een van de beeldbepalende Hollandse gezichten in het wielerpeloton. Hij won zilver op de Spelen, pakte etappes in de Tour en de Vuelta en reed bíjna altijd goed in de voorjaarsklassiekers. En wie herinnert zich niet die dag in 1997 in San Sebastian - en zijn sprint om de wereldtitel met Laurent Brochard? Tegenwoordig is 'ie koersfotograaf - en ter gelegenheid van zijn eerste fotoboek 'For The Love Of My Bike' spreken we Van Bon over zijn nieuwe leven als f...more

 • Etappe 9: Yates wint op de Gran Sasso (& Froome zakt erdoor)

  May 14 2018

  Op de dag dat Chris Froome er (definitief?) doorheen zakte - en Simon Yates nog maar eens liet zien in bloedvorm te zijn, kwam de Rode Lantaarn-redactie bij elkaar om de balans na de eerste week op te maken. Het voorspelde duel tussen Tom en Chris lijkt er een te worden tussen Tom en Mitchelton-Scott, al kan Pinot zomaar eens de derde hond in het kegelspel worden. En al lijkt het wachten op een Red Wedding op de Monte Zoncolan - de Giro zou de Giro niet zijn als we voor die tijd niet nog een paa...more

 • Special: Een uur met Dylan van Baarle (Team Sky)

  May 12 2018

  Glimmen van trots deden we, toen afgelopen zomer bekend werd dat Vriend van de Show Dylan van Baarle een contract had getekend bij het Real Madrid van het wereldwijde wielrennen: Team Sky. De Cannondale werd ingeruild voor een Pinarello, Rigoberto Uran Uran Uran Uran voor Kwiatkowski en Chris Froome. Maar Team Sky beleeft een moeilijk jaar tot dusver - en ook bij Dylan zelf liep het voorseizoen niet als gehoopt. Terwijl zijn ploegmaats proberen om de Giro d’Italia te winnen met Chris Froome - pr...more

 • Etappe 6: Dubbel prijs voor Mitchelton-Scott op de Etna

  May 11 2018

  Die arme Tim was ziek vandaag, dus Willem mocht zijn 50e Rode Lantaarn met Jonne en Peroni vieren. En feest was het, want wát een dag was het op de Etna. Geen uitbarstingen, wel vuurwerk. We zagen RGUpdate en Ome Sam in beeld - die samen in de schitterende kopgroep-du-jour zaten. We zagen Dumoulin met 'middelmatige benen' keurig met de besten mee omhoog fietsen. En we zagen de magistrale putsch van Mitchelton Scott - die met Esteban Chavez en de tantoe indrukwekkende Simon Philip Yates de twee h...more

 • Etappe 3: Twee keer Viviani, maar Dumoulin wint het weekend

  May 06 2018

  De eerste klap is een daalder waard, zoals een bekend Hebreeuws spreekwoord luidt. En die werd uitgedeeld door onze Tom, die in Jeruzalem meteen uitpakte in de proloog-die-geen-proloog was. We bespreken de winnaars en verliezers van het Israëlische openingsweekend van de Giro, de ogenschijnlijke zwakte van Team Sky en Het Merk Tom Dumoulin. Oh, en waarom kiezen ál die sprinters toch voor de Tour, terwijl er hier toch genoeg te halen leek?Deze Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Willem Dudok e...more

 • De Grote Voorbeschouwing op de 101e Giro d'Italia

  May 04 2018

  Tot diep in de Tour de France zaten we vorig jaar met roze blosjes op onze wangen, nadat Tom Dumoulin als eerste mannelijke Nederlander OOIT de Giro d’Italia won. Vandaag begint in Jeruzalem (🙌) alweer de volgende editie - en dus schoven wij achter de microfoons voor een lekker robbertje voorbeschouwen. Speciale gast: Martijn Hendriks. Wielerambassadeur bij de NOS, lange-dagen-fietser en bovenal: maker van de dagelijkse rebus (🙌) in de Avondetappe tijdens de Tour de France. We bespreken all th...more

 • Etappe 6: Yung Bubbels in La Doyenne en nabeschouwing van het voorseizoen

  Apr 23 2018

  Het was de matige Crème brûlée na een verder uitstekend vijfgangendiner: Liège-Bastogne-Liège, La Doyenne. De favorieten bleven lang bij elkaar. Heel lang. Ze reden op hun dooie akkertje over beroemde klimmen als de Côte de la Redoute, terwijl wij lang wegdommelden in het eerste snikhete weekend van dit jaar. Tot het plots alsnog ontbrandde op de Côte des Roche aux Faucons, twintig kilometer voor de finish. Uit de schermutselingen dook daar een van onze favorieten renners uit het peloton op: Bob...more

 • Etappe 5: Valgren pakt de Amstel Gold Race

  Apr 16 2018

  Of het het Deense wielrennen toekomst heeft? Selvfølgelig statsminister! Michael Valgren Andersen zegevierde op op het parcours van de Amstel Gold Race, met dank aan het werk van zijn teammaat en landgenoot Jakob Fuglsang. En een beetje aan Sagan en Valverde, die al loerend naar elkaar van het podium kukelden. Tim en Willem bespreken de koers en zijn lyrisch over Oscar Riesebeek, kritisch op de koffie-verslaving van het peloton en voelen zich lichtelijk in de kuif gepikt door alle kritiek op Bou...more

 • Etappe 4: 'Duivel' Sagan wint de Hel van het Noorden

  Apr 09 2018

  Volgens velen dé klassieker van het jaar - en in elk geval degene met de meeste kasseien, valpartijen en lekke banden. Parijs-Roubaix startte in - gek genoeg - Compiègne, en stond in het teken van Quick Step tegen het soepie. Onze eigen Wolf Pack had zich op deze fraaie lentedag verschanst achter de gordijnen, want niks zo vervelend als zon op je televisiescherm in volle finale. De middag eindigde nochtans met een regenboog - door een langverwachte - maar toch niet zo verwachte? - zege van werel...more

 • Etappe 3: Niki Terpstra zegeviert in Vlaanderen (uit liefde voor de koers)

  Apr 03 2018

  Tim was een dagje vrij vandaag, dus Jonne mocht zijn plaats innemen. En alsof de duvel ermee speelt: prompt won Niki Terpstra de Vlaamse Hoogmis. We bespreken het na, met rode koontjes vanwege zoveel Hollands glorie in de koers. #Trotsoptokkie én op Anna van der Breggen - die de Ronde van Vlaanderen Voor Vrouwen won. Ook kijken we nog even terug naar Willems avontuur in de hyperneutrale Shimano-wagen in Dwars door Vlaanderen - alwaar hij tien uur in de auto zat en welgeteld één renner zag koerse...more

 • Special: Live Slow Ride Fast met Laurens ten Dam

  Mar 25 2018

  Middenin het geweld van het voorseizoen maken wij graag even plaats voor vrienden van de show Laurens ten Dam en Stefan Bolt, die nu hun eigen podcast hebben. Live Slow Ride Fast gaat over het leven in, maar ook buiten de koers. Met veel gesprekken over trainingsschema's, eten, koffie, vroeg opstaan en de vorm van Niki Terpstra. Beluister hier de derde aflevering.Volgende week, na de Ronde van Vlaanderen is de Rode Lantaarn er weer!Live Slow Ride Fast op iTunes.Live Slow Ride Fast op Spotify.Zie...more

 • Etappe 2: Nibali wint Milaan-San Remo (& steelt onze harten)

  Mar 19 2018

  We lazen zijn naam in geen enkele voorbeschouwing - en hadden hem tot op de Poggio amper opgemerkt in koers. Maar alsof hij níet al 280 kilometer in de zeikende regen had gefietst, verschoot de Haai van Messina een cartouche waar wij - en het peloton evenzeer - alleen maar met open mond naar konden kijken. Vincenzo Nibali was ribbedebie, bleef ribbedebie en stak zijn driftige Italiaanse knuistjes in de lucht bij het passeren van de meet. Ondertussen vroegen wij ons af hoe toch zou gaan met brokk...more

 • Etappe 1: De Grote Voorbeschouwing (& Groenewegen wint Kuurne)

  Feb 28 2018

  Het gitzwarte wielergat na de Ronde van Lombardije lijkt soms van een peilloze diepte. Maar dan ineens - na wat inleidende beschietingen Down Under en in het Midden-Oosten - begint het in Vlaanderen te zoemen en te gonzen. Het openingsweekend is nakende! Voorbeschouwing hier, profieltje daar, en dan plots: Michel Wuijts met de zin der zinnen. 'Dames en heren, welkom bij de Omloop.' We zagen er een Deense robo-Vinokoerov de hele QuickStep-ploeg op een hoopje rijden - maar een dag later in Kuurne ...more

 • Special: Aike Visbeek, sports director van Team Sunweb

  Feb 24 2018

  Aike Visbeek is waarschijnlijk de belangrijkste man van het profpeloton zónder een eigen Wikipedia-pagina. Maar vooral ook: de Sports Director / ploegleider van Team Sunweb, waarmee 'ie vorig seizoen grote successen vierde. Etappes en truien met Barguil en Matthews in de Tour, maar vooral: Tom Dumoulin met de eerste Nederlandse grote-rondewinst sinds Franz Ferdinand iemand doodschoot in de ghetto’s van Praag. Of zoiets. Wij krijgen er in elk geval nog immer roze blosjes van op de wangen - en we ...more

 • Etappe 21: Groenewegen wint op de Champs Elysees. Hoe dan!?

  Jul 23 2017

  De laatste dag in de Tour bracht de gebruikelijke ceremoniële rit door Parijs. Er werd rosé-champagne gedronken op de fiets, er werd gezwaaid en geknuffeld met de familie-Offredo. Maar het werd pas interessant in de laatste kilometers, toen de sprint op de Champs Elysees moest worden voorbereid. De redactie van de Rode Lantaarn - aangevuld met schrijver en journalist Joost de Vries - zaten op het puntje van onze bank. We hadden Zijn Naam eigenlijk niet durven opschrijven, en hij kwam - zo leek h...more

 • Etappe 18: Vier voor Sunweb, twee voor Barguil

  Jul 20 2017

  In de laatste van twee Alpenzusjes lag de finish op de Izoard, een legendarische berg waarop gek genoeg nooit eerder werd gefinisht. Er werden betonstrijkers verwacht, maar veel meer dan astronautjes kregen we niet. Froome probeerde het, Bardet probeerde het, maar alleen Warren Barguil kwam echt weg. Weer Barguil, van wéér Team-Sunweb, dat een droomtour beleeft in wat ook al een droomseizoen was. Vier etappes, groen én de bolletjes: worden zij dan de ploeg die de hegemonie van de Skybots gaat br...more

 • Etappe 17: Schansspringer Roglič wint de eerste Alpenrit

  Jul 19 2017

  Parijs komt langzaam maar zeker in zicht, maar eerst nog even een lekker robbertje hooggebergte. Vandaag de eerste van twee Alpenzusjes over drie klinkende namen: Telegraphe, Lauteret en Galibier. We bespreken de stand van zaken in de Tour met AD-columniste en vriendin-van-de-show Nynke de Jong - die net als Warren Barguil onlangs haar bekken brak én weer helemaal terug is op niveau. En hadden we al gezegd dat ze familie is van Bauke Mollema? We bespreken de cases-Kittel (naar Katusha?) en Quint...more

 • Rustdag Special: Victorie voor Bauke! (& Bellen met Van Baarle)

  Jul 17 2017

  De Tweede Rustdag in de Tour, sinds het verscheiden van TVM helaas nog steeds zonder klassieke Mosselparty. Misschien wat voor Campina, de nieuwe sponsor van de Lotto-Jumbo's? In de Rode Lantaarn doen we vast wat kledingsuggesties - een wit schroefdophelmpje lijkt ons gerust wat - én Skypen we weer even met vriend-van-de-show Dylan van Baarle. Maar eh... had ie nou een nieuwtje?            De Rode Lantaarn wordt mogelijk gemaakt door Da...more

 • Etappe 12: Bardet de etappe, Aru het geel

  Jul 13 2017

  Vandaag trok het peloton door de Pyreneeën, op de Alpen en de Jura en het Centraal Massief by far ons lievelingsgebergte. Het was mistig. En het was zwaar. De Skybots reden zoals gebruikelijk iedereen aan gort, maar hadden éven buiten de laatste 400 meter gerekend. Op een turbosteile strook haperde het molentje van Froome, toen eerst Aru en daarna Bardet aanging. De laatste won de etappe, de tweede pakte de leiderstrui en de eerste bleef achter met dé fashion-faux-pas van 2017: een gele neusbel....more

 • Rustdag Special: Skypen met Dylan van Baarle

  Jul 11 2017

  Dylan van Baarle is pas 25 en rijdt nu al het hele seizoen verdomde goed. Vierde in Vlaanderen, goed in Roubaix, nu al meerdere dagen in de aanval in de Tour en verrassend sterk bergop. We mochten met ‘m Skypen op z’n eerste rustdag - tussen een aflevering Ex on the Beach en een stevige massage in. We spreken over z’n Tour tot dusver, de rockster Uran, Murakami versus Netflix en de omcirkelde etappes in zijn routeboek. Want let op onze woorden: van ons Dylan hebben we het laatste nog niet gezien...more

 • Rustdag Special: columnist Bert Wagendorp

  Jul 10 2017

  Parijs is nog ver, maar met Culemborg-Parijsch valt het - zo blijkt - reuze mee. Daar kwamen we achter op weg naar Bert Wagendorp, Volkskrant-columnist, De Muur-hoofdredacteur én oud-Tour de France-reporter, die ons had genood op zijn dakterras. We bespraken het tijdperk-Indurain, de casus-Robert Gesink en Berts’ liefde voor straatgenoot Bauke Mollema. Die - terwijl we praatten - vol in de aanval ging op de Colombier. Toeval? Wij dachten van niet.De Rode Lantaarn wordt mogelijk gemaakt door Dag ...more

 • Etappe 9: Barguil juicht, Uran wint, Porte huilt

  Jul 09 2017

  Er werd drama voorspeld vandaag, vanwege naderend onweer in de laatste afdaling. Regen kwam er niet, laat staan donder en bliksem, maar drama was er nochtans in overvloed. Robert Gesink viel uit met een nare rugfractuur. Geraint Thomas was abandon na een val en een gebroken sleutelbeen. En Richie Porte werd per ambulance afgevoerd na een verschrikkelijke chute in de afdaling met 70 kilometer per uur. Wat restte was een sprint tussen de overgebleven favorieten, waarvan er eentje reed met een kapo...more

 • Etappe 5: Fabio Aru wint op La Planche des Belles Filles

  Jul 05 2017

  Op naar de springplank van de mooie meisjes vandaag, voor de eerste aankomst bergop van deze Tour de France. En dus ook: de eerste échte test voor de mannen van het klassement. Quintana bewees de poeptheorie een dienst, Froome deed wat ‘ie moest doen, maar de verrassing van de dag was Fabio Aru. Gaat hij dan nieuwe kleur geven aan een Tour die al van drie beeldbepalende renners is beroofd - en waar Froome alles genadeloos onder controle lijkt te hebben? We bespreken het weer allemaal. Maar ook e...more

 • Etappe 1: Geraint Thomas wint in Düsseldorf

  Jul 01 2017

  We stonden een dagje in de miezer in Düsseldorf, om daar de Grand Départ van de Tour de France 2017 live te aanschouwen. Er waren brullende Duitsers, glibberende Lotto-Jumbo's en teringsnelle Skybots. Plus: een 💩-theorie rondom Nairo Quintana. Maar oh jee, waren we nou live getuige van de laatste kilometer van Alejandro Valverde's actieve carrière? Het zál toch niet? Nee toch?De Rode Lantaarn wordt mogelijk gemaakt door Dag en Nacht Media en Hetiskoers.nl. De titelmuziek is van de Swing Ninja's...more

 • Giro d’Italia Pod Special: nagloeien met Laurens ten Dam

  Jun 01 2017

  Volgens Tim is dit geen correct Nederlands, maar toch loopt de redactie van De Rode Lantaarn al dagen op roze wolkjes. Tom Dumoulin won de 100e Giro d’ Italia - Tom Dumoulin won de 100e Giro d’ Italia! En wij mochten Laurens ten Dam het wielershirt van het lijf vragen over alles dat leidde tot de triomf in Milaan. Van de SMS aan Tom tot het trainingskamp op Tenerife, van tantoe slim overnemen van Young Bubbels tot het lieve bochtje van ons Bauke. Plus: LtD’s beste barbecue-recept - dat prima sma...more

 • Voorseizoen Pod Special: Willem spreekt met Jetse Bol

  May 01 2017

  Speciaal voor de donkere, lege dagen tussen de voorjaarsklassiekers, een special van De Rode Lantaarn. Willem Dudok praat met Jetse Bol tijdens de afsluitende barbecue van de Ronde van Made. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Voorseizoen Etappe 4: een klinische Valverde

  Apr 23 2017

  Een unieke gebeurtenis in de geschiedenis van de Rode Lantaarn: een liveshow van bij de koers! Luik-Bastenaken-Luik keken we dit weekend vanuit Café de Tijd in Made - waar we ook meteen de Ronde van Made meepikten. Daar kwam Sebastian Langeveld als eerste over de meet - dik twee uur nadat Alejandro Valverde zich wederom de Onverslaanbare had getoond in La Doyenne. We bespreken het allemaal, nemen onze hoed af, groeten u vriendelijk en zeggen à bientôt: tot bij de Tour! Zie het privacybeleid op ...more

 • Voorseizoen Etappe 3: Gilbert verslaat Kwiatkowski in Limburgs Mooiste

  Apr 17 2017

  U moest er een Paasdagje op wachten, maar daar zijn we dan toch. Met een kakelverse podcast over de Amstel Gold Race - de Nederlandse klassieker door de Limburgse heuvels. We bespreken Lotto-Jumbo-kopman Lars Boom in de hopelijk-kom-ik-in-beeld-vlucht, de Mo-Farrahiaanse versnellingen van Kwiatkowski en Gilbert op de Bemelerberg en de bittere valkuilen van het sprinten met wind tegen. Plus: we kondigen onze allereerste liveshow aan. Op zondag 23 april in Made tijdens de plaatselijke kermiskoers ...more

 • Voorseizoen Etappe 2: De koning is dood, leve de koning!

  Apr 09 2017

  Twee woorden kwamen in elke voorbeschouwing voor Parijs-Roubaix terug: Tom en Boonen. Maar de Hel van het Noorden doet niet aan afscheidskadootjes, en Tom kwam er in de beslissende fase van de koers niet aan te pas. Sebastiaan Langeveld dan weer wel – hij kon – samen met Zdenek Stybar – volgen toen Greg van Avermaet aanging voor de beslissende demarrage op Carrefour de l’Arbre. Wij zweetten peentjes, deden schietgebedjes en offerden een lam voor Sebastiaan, maar helpen deed het niet. De nieuwe k...more

 • Voorseizoen Etappe 1: Gilbert wint de hoogmis!

  Apr 02 2017

  We zijn er weer! In deze eerste van vier voorjaarsspecials van De Rode Lantaarn bespreken we de Hoogmis van het Vlaamse wielerseizoen: de 101e Ronde van Vlaanderen. De Muur van Geraardsbergen, de Patersberg en de Oude Kwaremont - zittend in de lentezon na een lange winter klonken ze zelfs nog poëtischer dan voorheen. En bleken ze bovendien de scherprechters in een prachtige koers, die na een solo van 55 kilometer werd gewonnen door Philip Gilbert. Het zij 'm gegund, die leuke Waal, zeker nu 'ie...more

 • Etappe 21: Greipel wint op de Champs-Élysées

  Jul 24 2016

  Etappe 21: Greipel wint op de Champs-Élysées De klassieke slotrit verliep zoals altijd: geletruidrager Froome die champagne dronk op de fiets; plus een aanvalletje hier, valpartijtje daar op de Champs-Élysées. En een joekel van een eindsprint, waarmee André Greipel alsnog zijn traditionele etappe pakte. Glückwünsch, Herr Gorilla! In de slotetappe van De Rode Lantaarn bespreken we de winnaars en verliezers van deze Tour, en reiken we de Rode Lantaarn Wisselbokaal uit aan de allersympathiekste Ned...more

 • Etappe 20: Izagirre daalt het snelst

  Jul 23 2016

  De laatste bergetappe was een fraaie. Niet Nibali, niet Pantano, maar Jon Izagirre bleek de sterkste daler uit de kopgroep en pakte de winst. Een paar minuten later - als altijd omringd door Skybots - kwam Chris Froome met een glimlach over de finish: zijn derde tourzege is nu wel zeker. Toch was er drama te over: Bauke Mollema duikelde uit de top-10, Aru stond met een hongerklop geparkeerd op de Joux-Plane. En Wilco Kelderman was de hele dag dapper in de aanval, kwam nog éven heel dichtbij in d...more

 • Etappe 19: Huilen om Mollema en Dumoulin

  Jul 22 2016

  Wát een drama, in de afdaling van de Col de la Ramaz. Dumoulin viel en moet vrezen voor Rio. Mollema viel ook én zakte door het ijs op weg naar de Mont Blanc. En wij? Wij konden nog slechts met lange snikkende halen huilen vanwege alwéér een verloren Grote Ronde, en door de tranen heen zachtjes klappen voor Romain Bardet, die de etappe heel fraai won. En dat alles ondanks de aanwezigheid van journaliste, columniste en duidertje-van-alles Nynke de Jong, verre familie van Bauke Mollema. Want dat w...more

 • Etappe 18: Froome verslaat Dumoulin

  Jul 21 2016

  Tom Dumoulin twijfelde direct na de finish al over zijn tijd, en dat bleek terecht. Chris Froome won de klimtijdrit - zoals Michael Boogerd al had voorspeld - op Tourwinnaar-waardige wijze. Verder gebeurde er weinig spannends vandaag. Bauke Mollema hield de schade uiterst beperkt, wat knap was na zijn slechte dag van gisteren. Oliver Naessen dook spectaculair over de boarding en z'n teamgenoot Stef 'Cement' Clement reed weer oerend hard omhoog. Hoezó heeft die man nog geen ploeg volgend jaar? Sp...more

 • Etappe 17: Zakarin wint, Mollema kraakt

  Jul 20 2016

  De Tataar Ilnur Zakarin ging met de bloemen lopen, na een worsteling met Jarlinson Pantano én zijn eigen shirt. Tien minuten verderop vocht Mollema voor zijn podium, in een groepje waar Wout Poels wederom sterker oogde dan zijn kopman Chris Froome. Mollema was niet de enige met een slechte dag. Voorts bespreken we de valpartij van corpsbal Gorka Izaguirre, denken Astana weg uit de hedendaagse Tour de France en steken we de loftrompet over de Meerkoet van Made: Stef Clement. Speciale dank aan Joh...more

 • Rustdag Special: oud-wielrenner Michael Boogerd

  Jul 19 2016

  Hij won in Aix-les-Bains, op La Plagne én in de Ronde van Made van 1998. En op een zomerse zaterdagmiddag op het strand van IJmuiden nam ’ie zomaar ruim de tijd om met ons te praten over onze gezamenlijke liefde: de koers. Met Michael Boogerd kijken we terug op de Tour de France tot dusver en vooruit naar wat nog komen gaat. Op de topprestaties van Dumoulin, het gebrek aan strategie bij Team Lotto-Jumbo en de kansen van Mollema op het podium. En hoe Bauke volgend jaar pas écht kans maakt op een ...more

 • Etappe 16: Een hattrick voor Sagan

  Jul 18 2016

  Daar was ’ie weer, die fantastische Slowaak, voor z’n derde etappezege in deze Tour de France. Terwijl het hele peloton uitzag naar de rustdag, besloot Tony Martin er nog maar eens de knoet over te leggen. Rode-Lantaarn-zoon Timo Roosen belandde in een officiële chasse patate, Sep Vanmarcke toonde nog maar eens de besluiteloosheid van de Lotto-Jumbo’s en voor Ilnur Zakarins’ deelname aan de Olympische Spelen mag vanaf nu officieel worden gevreesd. En wij? Wij bespreken het weer allemaal. Allemaa...more

 • Etappe 15: Pantano verslaat Majka in de sprint

  Jul 17 2016

  Het parcours oogde veelbelovend, met prachtige bergen en twee keer de Colombier tot slot. Maar helaas. De klassementsrenners konden - of wilden? - niet beter, terwijl Chris Froome toch een tikje kwetsbaar oogde. Een kleine Colombiaan won de koers en zal daarmee z’n contract voor volgend jaar hebben verdiend. Ook bespreken de hegemonie van Sky, de kansen van de Nederlanders bij de wegwedstrijd in Rio en onze woest zwaaiende armen toen Pozzovivo in beeld kwam. Speciale dank aan Johnny Wonder en He...more

 • Etappe 14: Saaie kopgroep, Cavendish won

  Jul 16 2016

  Een wandeletappe met een massasprint tot slot. Die met Cavendish ook nog eens een weinig verrassende winnaar kende. Zucht. Gelukkig was er genoeg om op terug te blikken, en over te mijmeren. Want Froomey zei op Sporza dat Bauke vanaf nu zijn voornaamste contender is, en Servais Knaven bevestigde dat bij de NOS. Woah. We zetten de mogelijke scenario’s voor de komende week op een rij, en zoeken en passant naar de boeiendste feitjes over de loeisaaie renners in de kopgroep. Want zeg nou zelf: wat w...more

 • Etappe 13: Dumoulin houdt huis in de tijdrit

  Jul 15 2016

  Tom Dumoulin hield huis in de eerste tijdrit van de Tour de France en pakte zijn tweede zege. Het decor was echter grauw en grijs, vanwege de vreselijke gebeurtenissen de avond tevoren in Nice. Zonder confetti-kanonnen en rondemissen - maar mét Hetiskoers-chef Léon Geuyen - kijken we daarom terug op zijn prestatie, plaveien we de weg naar het podium in Parijs voor Bauke Mollema en blikken we vooruit op Toms’ kansen bij de Olympische Spelen in Rio. Speciale dank aan Johnny Wonder en HetisKoers.nl...more

 • Etappe 12: Froome rent de Mont Ventoux op

  Jul 14 2016

  Thomas de Gendt won de etappe op de Mont Ventoux, maar dat had u gisteren al vernomen. Wat daarna gebeurde, zal u verbazen. Porte, Mollema en Froome crashten op een plotseling remmende motor, buitelden over elkaar en toen het stof was opgetrokken, waanden we ons in een aflevering van Monthy Python’s Flying Circus. Froome rende zonder fiets de berg op, Mollema reed virtueel in het geel, onze monden vielen open en pas na een uurtje liggen weer dicht. Gelukkig hadden we een podcast om alles te verw...more

 • Etappe 11: Waaieren met Peto en Froomey

  Jul 13 2016

  Froomey en Peto waaierden samen op avontuur vandaag, en de laatste won de etappe. We bespreken de wie wat waarom van waaiers, treuren om de slechte dag van Katusha en blikken vooruit op 150 kilometer zijwind met de Mont Ventoux als smakelijk toetje morgen. Speciale dank aan Johnny Wonder en HetisKoers.nl voor de productionele ondersteuning. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Etappe 10: Eindelijk Michael Matthews

  Jul 12 2016

  Zo’n prachtige kopgroep zagen we zelden. Maar waar Sagan favoriet was, ging Michael Matthews - voor het eerst in zijn carrière - met de bloemen lopen. We bespreken de etappe met elkaar én Huub Bellemakers - onze wielerbankzitcorrespondent uit het meest oostelijke puntje van het koninkrijk. Voorts: hoe vies wás dat ontbijt vanochtend, van Sebastiaan Langeveld? En wat valt er nog voor moois te halen uit de rennersboedel van Tinkoff-Saxo en IAM Cycling, voor de ideale Giro-ploeg van Steven ’Kopman’...more

 • Rustdag Special: Vice-premier Lodewijk Asscher

  Jul 11 2016

  Op de eerste rustdag in de Tour geen mosselparty bij TVM, maar wél een vroeg ontbijt in het Lloyd Hotel met een bijzondere gast. Lodewijk Asscher is vice-premier van Nederland en voormalig winnaar van de superingewikkelde tourpoule bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. We kijken terug op de Dag van Dumoulin, ontdekken hoe je het landsbelang combineert met een liefde voor fietsen en voorspellen een spannende strijd om de derde podiumplek tussen Bauke Mollema en Tejay van Garder...more

 • Etappe 9: Du-mou-lin, Du-mou-lin!

  Jul 10 2016

  Terwijl de tennisballenhagel kletterde op zijn helm passeerde Tom Dumoulin vandaag als eerste de meet in de Koninginnenrit van de Pyreneeën. We danken de eigenaar van de camper waarin hij gisteren zijn behoefte mocht doen. Ook bespreken we de trieste abandon van Alberto Contador en de hoopgevende aanval van Mollema op Froome en Quintana. Maar daarna gaan we weer héél snel terug naar Tom hoor.

 • Etappe 8: Akelig dalen met Froome

  Jul 09 2016

  Een etappe voor middagdutjes, met een spektakelstuk van Chris Froome op het eind. Wist u wél dat ’ie kon dalen? Ook bespreken we de kleur van Yak-melk, plus de val van Wilco Kelderman. En welke renner uit de Sky-train associeert ú eigenlijk met Crowded House? Dank aan Hetiskoers.nl en Johnny Wonder voor - wederom - alle redactionele en productionele ondersteuning. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-m...more

 • Etappe 7: Alwéér champagne voor Team Dimension Data

  Jul 08 2016

  Plots was daar een Pyrenee, en een Brit die ’m beklom. Steven Cummings won de etappe voor Team Dimension Data, die al drie keer eerder champagne hadden gehad. Greg van Avermaet mag ook een slokje, want die koos - in de geest van Cruijff - voor de aanval als beste verdediging van z’n gele trui. En wat gebeurde er eigenlijk voor spannends met Adam Yates, daar bij de ingestorte kilometerboog? Dank aan Hetiskoers.nl en Johnny Wonder voor de redactionele en productionele ondersteuning. Zie het priva...more

 • Etappe 6: De hattrick van Cavendish

  Jul 07 2016

  Kittel, of toch Cavendish? Herbert en Maarten kwamen er wederom niet uit. Wij wel, en we maakten er ook nog een podcast over. Over het peloton dat op 20 kilometer van de meet gesorteerd leek als de boekenkast van Willem. Over Raas versus Post, en Colotti als de derde hond in het kegelspel. En over de sprinttrein van Mooie Mario Cipolini, die - woah - al bijna Abraham gaat zien. Speciale dank aan Johnny Wonder en Hetiskoers.nl voor de redactionele en productionele ondersteuning, en aan Tim van As...more

 • Etappe 5: Geel voor Greg

  Jul 06 2016

  Eindelijk was het niet meer saai. En dus probeerden we er ook in De Rode Lantaarn - onze wielerpodcast vol na- en voorbeschouwing op de Tour de France - een feestje van te maken. Al was het maar vanwege Greg van Avermaet - voormalige reserve-doelman van SK Beveren - die het eerste Grote Nummer van deze Tour voltooide. Vanwege onze aanvalslustige zuiderburen, die nu de plaatsen 1 tot en met 3 in het bergklassement bezetten. En vanwege Kelderman en Mollema, die ogenschijnlijk ontspannen bergop fie...more

 • Etappe 4: Kittel? Coquard? Kittel! Kittel!

  Jul 05 2016

  Unsere Marcel won rit 4, en wij persten er nog een podcast uit. Over vier vroege vluchters uit Zweinstein, het suikeroompjesprobleem van het internationale wielrennen en de Europcar-pyama van de jonge Tim de Gier. Reageren? Je vindt ons op Twitter: @timdegier / @willemdudok Dank, wederom, aan Hetiskoers.nl en Johnny Wonder voor de productionele ondersteuning, Beatrijs de Lange voor de catering en de Swing Ninja’s voor de titelmuziek. A demain! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy ...more

 • Etappe 3: Peak Titi

  Jul 04 2016

  We bespreken de diepe verveling van een vlakke etappe zonder een renner die z'n best doet, de ontsnapping van Armindo Fonseca, de Titi Voeckler Curve en het treintje van Lotto. Er zijn rectificaties, we doen voorspellingen in de #glazenbolcup en we vragen ons af hoe een professionele redactie dit ondankbare werk doet. Reageren? Je vindt ons op Twitter: @timdegier / @willemdudok Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy...more

 • Etappe 2: Het drama Jasper Stuyven

  Jul 03 2016

  We bespreken het drama van die arme Jasper Stuyven, de overwinning van Peter 'Zlatan' Sagan in Cherbourg Octeville en alwéér een valpartij van Alberto Contador. Oh, en er zijn ook weer wat rectificaties en een #glazenbolcup. Reageren? Je vindt ons op Twitter: @timdegier / @willemdudok Dank aan: Tim van Asch, voor het prachtige logo HetisKoers.nl, voor de redactionele ondersteuning Johnny Wonder, voor de productionele ondersteuning radio gaga, voor de prachtrecensie op iTunes Zie het privacybele...more

 • Etappe 1: We zijn begonnen!

  Jul 02 2016

  We zijn begonnen! Dit is etappe 1 van De Rode Lantaarn. Presentatoren Tim de Gier en Willem Dudok bespreken de winst van Mark Cavendish op Utah Beach, de spectaculaire Houdini-act van Dylan Groenewegen en de geslaagde judo-rol van Bertje Contador. Reageren? Je vindt ons op Twitter: @timdegier / @willemdudok Dank aan: Tim van Asch (vormgeving), HetisKoers.nl, Johnny Wonder en Beatrijs de Lange (catering). Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië o...more

 • Proloog: NK Wielrennen

  Jun 27 2016

  Dit is de proloog van De Rode Lantaarn. Presentatoren Tim de Gier en Willem Dudok bespreken het NK Wielrennen op de weg, twijfelen even aan de medische status van Lucien van Impe en voorspellen de winst van een Duitser op Utah Beach. Reageren? Je vindt ons op Twitter: @timdegier / @willemdudok Dank aan: Tim van Asch, voor het prachtige logo HetisKoers.nl, voor de redactionele ondersteuning Johnny Wonder, voor de productionele ondersteuning Noah Dudok, voor het babyhuiltje tussendoor Zie het pri...more