PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Wereld van Fiene

Hoi! Ik ben Fiene, ik ben 9 jaar en dit is mijn podcast. De wereld van Fiene is een podcast die bedoeld is voor kinderen. In korte afleveringen deel ik met je wat er in mijn hoofd omgaat, wat ik me afvraag, waar ik van baal en wat ik superleuk vind. Mijn vader hoor je ook af en toe, maar het draait natuurlijk vooral om mij :).

Afleveringen

 • #12 Lofday

  Feb 09 2022

  Valentijnsdag komt er weer aan en dat betekent hartjes knutselen, briefjes schrijven, smoezen met vriendinnen en..... podcasten natuurlijk! 

 • #11 De grote Op School Special

  Feb 02 2022

  Voor de verandering doen we het in deze aflevering even helemaal anders: vandaag neem ik je mee naar mijn school! Je hoort hoe ik mijn klasgenoten en juf interview. En je ontdekt wat het chipsfeest is.

 • #10 Schermtijd

  Jan 26 2022

  Die ene vraag die ik elke week wel honderd keer stel aan mijn ouders: mag ik schermtijd inzetten? Is het goed dat er een limiet aan zit?  En waarom ga ik altijd zo raar doen na het kijken?

 • #9 Toetsweek!

  Jan 19 2022

  Geen paniek, het is maar een toetsweek! Maar toch... altijd wel een beetje spannend. In deze aflevering hebben we het over de leuke mogelijkheden die 'in rijtjes zitten' biedt, stiekeme briefjes in puntenslijpers en: handige tips om je toetsweek te overleven.

 • #8 Goede voornemens (deel 2)

  Jan 12 2022

  Januari is al bijna halverwege... Tijd voor een update: hoe staat het met mijn goede voornemens? Oh en wat superleuk is: ik heb heel veel goede, grappige en serieuze voornemens van luisteraars ontvangen. Dus die bespreken we ook in deze nieuwe aflevering.

 • #7 Positief over Corona

  Jan 05 2022

  Zitten er ook positieve kanten aan Corona? Je zou denken van niet, maar in in deze aflevering deel ik een paar leuke ervaringen die ik zelf heb gehad + drie lockdown-tips om het meeste uit je quarantaine te halen.

 • #6 Goede voornemens (deel 1)

  Dec 29 2021

  Het is al bijna oud en nieuw! Hoog tijd om eens na te gaan denken over goede voornemens voor 2022. Ik ben van plan om korter te douchen, minder vlees te eten en volwassener te doen... Maar ja, wat is dat eigenlijk? En wat is er terecht gekomen van mijn goede voornemens van vorig jaar? Je hoort het in deze aflevering.----Jouw goede voornemens delen met Fiene? Stuur een audioberichtje naar [email protected]

 • #5 Kerst: schuim is schuim

  Dec 22 2021

  Deze aflevering staat helemaal in het teken van Kerst. Het wordt dus gezellig! Maak kennis met de kersthond en ontdek welk kerstsnoep ik het allerlekkerst vind. Oh ja, we hebben het ook nog over vrede en oorlog, maar niks om je druk om te maken hoor. En wat denk je: mag ik make-up op naar het kerstontbijt?

 • #4 Het middelste kind zijn

  Dec 15 2021

  Wat als je een oudere broer hebt en een jonger zusje?  Dan ben je dus het middelste kind. En dat heeft voor- én nadelen. In deze aflevering vertel ik over hoe ik daarmee om ga + tips om je ouders te bespelen als marionetten! Muhaha.

 • #3 Sinterklaas special

  Dec 08 2021

  Sinds vorig jaar vind ik Sinterklaas nóg spannender dan normaal. Want het gaat nu niet alleen meer om de vraag: krijg ik alles wat er op mijn lijstje staat? Maar ook: kan pakjesavond wel doorgaan? Je komt erachter in deze Sinterklaas special!

 • #2 Dingen moeten

  Dec 01 2021

  Wij kinderen moeten echt ontzettend veel. Beleefd zijn, klusjes doen, ons bord leegeten en op tijd naar bed. Waarom eigenlijk? Daar gaan we het vandaag over hebben in deze nieuwe aflevering van De Wereld van Fiene. Uiteindelijk blijk ik ook nog iets over mezelf te ontdekken wat ik nog niet wist...

 • #1 Verliefd zijn

  Nov 24 2021

  Weet je nog wanneer jij voor het laatst verliefd was? Ik in ieder geval wel! Verliefd zijn is meestal superleuk, maar soms ook niet.  Maar wat is verliefd zijn eigenlijk? En wat als de ander niet op jou is? In deze aflevering van De Wereld van Fiene hebben het daarover en heb ik een paar tips voor je.