PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Wie is de Mol? Podcast

In de enige echte, officiële Wie is de Mol? Podcast neemt oud-kandidaat en presentator Splinter Chabot een duik in het leven van de elf kandidaten van seizoen 22.

Afleveringen

 • #12 - De groep (S22)

  Dec 31 2021

  Splinter heeft in de afgelopen afleveringen alle kandidaten onder de Mol-microscoop gelegd. Hoe zullen deze elf individuen op elkaar reageren als groep? Wie staan er open voor bondjes? En welke karakters kunnen beter niet bij elkaar in een team? 

 • #11 - Welmoed Sijtsma (S22)

  Dec 30 2021

  Presentator Welmoed zit er niet op de wachten om de Mol te zijn. Ze houdt niet van liegen en is tijdens haar werk ook gericht op de waarheid. Wat valt daar tegenin te brengen? Splinter gaat op zoek. Welmoed dropt ieder geval een bom tijdens haar Anti-Mol pleidooi over de Mollicitaties: de sollicitatiegesprekken om de Mol te worden.

 • #10 - Thomas van Luyn (S22)

  Dec 29 2021

  Splinter onderzoekt in deze aflevering muzikant en presentator Thomas en blijft hangen bij drie opvallende woorden in Thomas’ Anti-Mol pleidooi. In de livestream is te zien en te horen dat Thomas bang en zenuwachtig is, maar als komiek kan hij zich makkelijk anders voordoen dan dat hij is. Hij heeft ieder geval één eigenschap die een Mol goed uitkomt.

 • #9 - Suzanne Klemann (S22)

  Dec 28 2021

  Een Mol zou nooit haar make-up eraf halen als ze wist dat er nog een opdracht aan kwam, toch? Splinter luistert kritisch naar het meest gedetailleerde Anti-Mol pleidooi, die van zangeres en presentatrice Suzanne. Is het hoe gedetailleerder een verhaal, hoe bedachter het is? Wie weet! 

 • #8 - Sahil Amar Aïssa (S22)

  Dec 27 2021

  Niet de beste kandidaat, maar een nog slechtere Mol vindt Sahil zelf. Is hij hét boefje van de groep? Splinter duikt erin. Hij komt erachter dat de presentator en programmamaker een fanatieke, wanordelijke stuiterbal met inhoud is. Ook trekt een specifieke foto, gemaakt op Schiphol, van Sahils Instagramaccount Splinters aandacht. 

 • #7 - Laetitia Gerards (S22)

  Dec 26 2021

  Operazangeres Laetitia zegt in haar Anti-Mol pleidooi enorm te balen dat ze de Mol niet is. Maar speelt ze niet stiekem toch de hoofdrol in Wie is de Mol? Splinter vindt een dubbele boodschap in haar antwoord op een vraag in de livestream en ontdekt in het Molboekje dat ze interessante kwaliteiten heeft voor de rol van Mol.

 • #6 - Kim-Lian van der Meij (S22)

  Dec 25 2021

  Splinter zoomt in op het Anti-Mol pleidooi van duizendpoot Kim-Lian, waarin ze vertelt dat ze in haar eentje in een tent heeft geslapen. Wat zeggen deze eenzame nacht én haar posts op Instagram over haar positie in de groep? Ook wijst ze tijdens de livestream twee kandidaten aan met goede Mol-kwaliteiten. Geen andere kandidaat heeft zo inhoudelijk antwoord gegeven op de vraag van een kijker...

 • #5 - Hila Noorzai (S22)

  Dec 24 2021

  Volgens Hila zouden we het spel dit seizoen ook wel ‘Wie is de kandidaat?’ kunnen noemen. Maar wat is ze zelf? Splinter gaat op onderzoek uit. De presentator en journalist is penningmeester geworden, een functie die Splinter als geen ander kent. Wat zegt dat over het vertrouwen van de groep in haar?

 • #4 - Glen Faria (S22)

  Dec 23 2021

  Splinter neemt potentiële Mol Glen Faria onder de loep. Een teamspeler en een sfeermaker, blijkt uit zijn pleidooi. Maakt dat de zanger en tekstschrijver een Mol of een kandidaat? In het Molboekje vindt Splinter een interessant antwoord op de vraag wat Glens excuus was om weg te zijn voor Wie is de Mol? En Glen blijkt al ver te zijn gekomen in een ander spelprogramma...

 • #3 - Fresia Cousiño Arias  (S22)

  Dec 22 2021

  ‘Iedereen mag alles opzoeken van mij, overal. Ik ben overal echt hetzelfde', zegt Fresia tijdens de livestream. En dat is precies wat Splinter gaat doen. De presentator is aanwezig, fanatiek en volgens zichzelf een beetje irritant. Toch lijkt ze wel vrienden te hebben gemaakt tijdens het programma, ontdekt Splinter via Instagram. 

 • #2 - Everon Jackson Hooi (S22)

  Dec 21 2021

  De rol van zijn leven. Een acteur als Mol? Everon zegt in zijn pleidooi dat hij de Mol niet is, maar moeten we dat geloven? Splinter zet Everon in deze aflevering in de schijnwerpers. Hoe omschrijft hij zichzelf in het Molboekje? En wat heeft Everon wel of juist niet met water?

 • #1 - Arno Kantelberg (S22)

  Dec 20 2021

  Zorgzaam, gentlemanly en ridderlijk. Een Robin Hood in goede outfit kan Splinter wel waarderen. Wat haalt hij uit het anti-Mol pleidooi van stijlpastoor Arno? En wat levert een blik op het Instagramprofiel van de meest verdachte kandidaat tijdens de historische livestream op?

 • #10 - Slotact (S21)

  Mar 07 2021

  De Mol is bovengronds! Annemieke praat uitgebreid na met de Mol, de winnaar en Rik. Waarom wilde de Mol van tevoren niet weten wie er mee gingen? Wanneer dacht de winnaar zeker te weten dat ze eruit zou vliegen? Voor wie sprak Remco de ochtend na zijn vertrek een boodschap in? En mogen er tijdens de finaletest eigenlijk troeven worden ingezet?

 • #9 - Afgeschermd (S21)

  Feb 28 2021

  Vlak voor de ontknoping toch nog een rood scherm krijgen, hoe heeft de afvaller dat ervaren? En wat gebeurt er als Rik een spelfout maakt tijdens de executie? Welke aandenkens aan Wie is de Mol? bewaart Rik zelf eigenlijk? En kan hij al iets loslaten over het volgende seizoen?

 • #8 - Raddraaiers (S21)

  Feb 21 2021

  Hoe wordt de test gemaakt? Heeft Rik wel eens een onderonsje met de Mol? En welke angsten heeft de afvaller tijdens Wie is de Mol? overwonnen? Annemieke blikt met Rik en de afvaller terug op al het spektakel in aflevering 8.

 • #7 - Gedragen (S21)

  Feb 14 2021

  Wat gebeurt er als de pot zoek raakt? En van wie zijn al die hangende kleren? Rik doet een boekje open over de executies en hoe keek de afgevallen kandidaat naar zichzelf op televisie? Dat en meer in deze aflevering van De Wie is de Mol? Podcast!

 • #6 - Open Deur (S21)

  Feb 07 2021

  Rik vertelt Annemieke alles over hoe hij een file veroorzaakte in Tsjechië. En waarom ging de reis dit jaar eigenlijk naar Tsjechië? Ook leer je in deze podcast meer over hoe de kandidatengroep wordt samengesteld: wanneer ben je ‘bekend genoeg’ voor Wie is de Mol? En wat gebeurt er na de opnames met de attributen die je in de uitzendingen voorbij ziet komen?

 • #5 - Loco Motion (S21)

  Jan 31 2021

  In de podcast van deze week: de verhalen achter de presentatieteksten van Rik. En antwoord op de vraag: hoe delen kandidaten hun molboekje in? Ook komt Annemieke meer te weten over de tactiek van de afgevallen kandidaat.

 • #4 - Gevoelige plaat (S21)

  Jan 24 2021

  Annemieke en Rik bespreken de vierde aflevering en Rik beantwoordt de vraag: hoe weten de kandidaten wanneer een opdracht voorbij is? Annemieke blikt terug met de kandidaat die het spel helaas moest verlaten. Waar ligt de afvaller nog wel eens wakker van?

 • #3 - Uit de kunst (S21)

  Jan 17 2021

  Maakt de Mol ook iedere aflevering de test? En waarom willen zoveel kandidaten penningmeester worden? Rik doet mét hoogtevrees verslag vanaf een wolkenkrabber in Zlín. En uiteraard praat Annemieke met de afvaller, bijvoorbeeld over hoe je zo'n bijzonder avontuur verborgen houdt voor je familie...

 • #2 - Afdansen (S21)

  Jan 10 2021

  Annemieke en Rik praten na over de tweede aflevering. Wie waren die schietgrage ballerina’s? Hoe ging het art department dit seizoen te werk? En je hoort hoe de afvaller stond te springen om mee te doen aan Wie is de Mol?.

 • #1 - Van de kaart (S21)

  Jan 03 2021

  De Wie is de Mol? Podcast is terug! Annemieke Schollaardt en Rik van de Westelaken bespreken hoe seizoen 21 werd gemaakt in tijden van corona. En tot welke inzichten kwam de eerste afvaller na de executie?

 • Jubileum #8: Knikkende knieën

  Oct 25 2020

  Het is volbracht! De Mol is bekend en uit zijn hol... Annemieke spreekt de finalisten én dus ook de Mol over hun deelname, hun strategie en de uitkomst. Wat voor stress brachten de molacties met zich mee? En waarom brachten letterijk knikkende knieën de serie bijna in gevaar...?

 • Jubileum #7: Ontspoord

  Oct 18 2020

  In de laatste aflevering voor de finale spreekt Annemieke de ‘net-nieter’, de kandidaat die voor de tweede keer de finale nét niet heeft gehaald. Ook komen de oud-Mollen aan het woord. Hoe was het om daar te staan, in de vervallen abdij, met kandidaten die inmiddels ogen in hun achterhoofd zouden moeten hebben?

 • Jubileum #6: Nat Gaan

  Oct 11 2020

  Een woeste zee en een genadeloze executie. Trek maar iets roods aan, want Annemieke spreekt niet één maar twee afvallers in deze aflevering van de podcast.

 • Jubileum #5: Verdeelsleutel

  Oct 04 2020

  Soms zijn de kandidaten niet alleen de draad kwijt, maar ook elkaar...In deze aflevering van de officiële Wie Is De Mol? Podcast een mooi overzicht van 20 jaar zoektochten. Verder hoor je dat zuiver zingen niet altijd een eitje is, maar het ontbijt wel! En Rik van de Westelaken doet verslag vanaf twee bijzondere opnamelocaties.

 • Jubileum #4: Het Bos In

  Sep 27 2020

  Annemieke gaat het bos in met de meest verdachte én geliefde afvaller, samen met Loetje. Oud-Mollen komen aan het woord en wat zijn de meest opvallende fotografie-opdrachten door de seizoenen heen?

 • Jubileum #3: Besloten

  Sep 20 2020

  Als je de derde afvaller zou moeten omschrijven, dan zou je letterlijk kunnen zeggen; “zin in Wie is de Mol?”. Annemieke spreekt de verbaasde ex-kandidaat in deze aflevering van de officiële Wie is de Mol?-Podcast.

 • Jubileum #2: Een Hard Gelag

  Sep 13 2020

  Hoe de slappe lach ervoor zorgde dat het rode scherm verscheen. De afvaller legt het uit aan Annemieke in deze aflevering van de officiële Wie Is De Mol?podcast. Verder: een stoelendans, een terugblik op de meest bizarre veiling ooit, en heel veel lasers!

 • Jubileum #1: Weerzien

  Sep 06 2020

  Annemieke blikt terug met de eerste afvaller van het jubileumseizoen, de oud mollen vertellen hoe het was om weer even terug te zijn in Wie is de Mol? en Rik maakte stiekem opnames in de eeuwenoude bibliotheek van het kasteel van Poppi. Dat en meer in de eerste aflevering van een gloednieuw seizoen van de officiële Wie is de Mol? Podcast.

 • Jubileum: 20 jaar 'Wie is de Mol?'

  Sep 04 2020

  Wie is de Mol? bestaat 20 jaar en dat vieren we vanaf 5 september met een jubileumseizoen. Bij een extra seizoen van Wie is de Mol? hoort een extra seizoen van De Wie is de Mol? Podcast! Vanaf zondag 6 september praat Annemieke Schollaardt je weer wekelijks bij. Abonneer je alvast en mis niks!

 • #10 - Rob(in), over...! (S20)

  Mar 21 2020

  Tijdens de intieme finaledag van het 20e seizoen van Wie is de Mol? sprak Annemieke in het geheim alle finalisten, na de executie in de Vondelkerk, voor de live finale. Waarom moeten we de vriend van Miljuschka bedanken voor het feit dat ze mee heeft gedaan aan Wie is de Mol? Welke opdracht heeft veel indruk gemaakt op Nathan? Hoe snel maakte Buddy de finaletest? Rob vertelt over het moment waarop hij hoorde dat hij de Mol zou worden. En wat hebben Bassie en Adriaan met alles te maken?

 • #9 - Vieren (S20)

  Mar 08 2020

  Hoe kwamen die Hollandse ingrediënten op de markt in China en wat heeft de Titanic met deze plek te maken? Regisseur Rick ging op audiëntie om te mogen filmen op de allerheiligste plek van China. Rik vertelt hoe hij zich voorbereidt op zijn belangrijke eindrede. En hoe gaat dat kiezen van de muziek in z’n werk?

 • #8 - De wind draait (S20)

  Mar 01 2020

  Rik doet een boekje open over de hitte in China en deelt zijn verhelderende verslag vanaf de brug. En wat moet je je nou voorstellen bij het werk van de mensen die de kandidaten begeleiden? Annemieke vraagt het aan kandidatenbegeleider Dayna. De afvaller deelt een bijzondere muzikale herinnering aan China en vertelt hoe het was om met de finale in zicht het spel te moeten verlaten. En uiteraard beantwoorden Annemieke, Rik en Rick vragen van de luisteraars. Want wat gebeurt er eigenlijk als twee ...more

 • #7 - Ukelulu (S20)

  Feb 23 2020

  Het lasergamen tegen de Mol blijkt een soort militaire operatie te zijn geweest voor het productieteam. Rik bespreekt hoe het er achter de schermen aan toeging. Regisseur Rick verstopte maar liefst twee aanwijzingen naar 20 jaar Wie is de Mol? in aflevering 7. En eindelijk komt lokale producer Lulu aan het woord én je hoort wat de crew doet op een rustdag.

 • #6 - Mollode (S20)

  Feb 16 2020

  Iemand ging in China met de billen bloot, maar wie en waarom? Wat was de oplossing van de opdracht 'Vak Werk'? Hoe reageerden de molloten op het eerbetoon van de makers? En waarom begreep niemand wat er in het molboekje van de afvaller stond?

 • #5 - Opnemen (S20)

  Feb 09 2020

  Welke teksten stonden er nu precies op de waaiers in het park? Wat stopten Rik en Annemieke in hun WIDM-jaar in hun ondergoed? En waarom was de afvaller, volgens eigen zeggen, opeens bloed-chagrijnig? Je hoort het allemaal en meer in aflevering 5 van de Wie is de Mol?-Podcast!

 • #4 - Groene bubbel (S20)

  Feb 02 2020

  Voor wie was Rik op de vlucht in een Chinees hotel? Hoe abrupt is het afscheid van de afvallers nou echt? Wat is het verhaal van de executiestoeltjes? En... letterlijk een kijkje achter HET scherm bij MolTalk. Je hoort het allemaal én meer in een nieuwe aflevering van De Wie is de Mol? Podcast!

 • #3 - Uitgesproken (S20)

  Jan 26 2020

  Eén van de drie opdrachten is op het laatste moment helemaal omgegooid. Maar welke en waarom? Hoe kreeg Rik Chinese woorden onder de knie? Waarom was 'Lijn(ver)diensten' een bijzondere opdracht voor Robin? In hoeverre maakte Rick gebruik van Chinese muziek? En had de afvaller nou nog nooit naar Wie is de Mol? gekeken...?

 • #2 - Tante Tunnel (S20)

  Jan 19 2020

  Van bombastische locaties tot gênante blunders en bijzondere toiletsituaties, deze aflevering zit vol met exclusieve verhalen over het reilen en zeilen voor en achter de schermen bij Wie is de Mol?. Annemieke spreekt o.a. presentator Rik, Mister Mol Rick en Robin van het art department.

 • #1 - Bezienswaardigheid (S20)

  Jan 12 2020

  Seizoen 20 van Wie is de Mol? is begonnen! Hoe probeerden de makers te reizen zonder gezien te worden? Hoe verging het Rik tijdens zijn tweede seizoen als presentator? Wat nam het art department mee op hun reis naar China? En wat deed Sarah Chronis precies achter de schermen? Dat en meer in deze aflevering van De Wie is de Mol? Podcast.

 • We tellen af..

  Jan 09 2020

  Op zaterdag 11 januari 2020 begint het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? Vanaf zondag 12 januari word je weer wekelijks bijgepraat door Annemieke Schollaardt en Rik van de Westelaken. Abonneer je nu alvast en mis niks van dit exclusieve kijkje achter de schermen!

 • #10 - Uitgevogeld (S19)

  Apr 07 2019

  De Mol is bekend en de finale is geweest. Maar er zijn nog zoveel vragen! Hoe zit het met "het stokje"? Hielp Sarah met het stelen van de joker? Wat is de guilty pleasure van Merel? Annemieke spreek De Mol en de winnaar en vogelt alles uit.

 • #9 - Finale (S19)

  Mar 03 2019

  De ontknoping nadert... Annemieke en Rik nemen samen de finale door. En hoe beleeft een echte mol Wie is de Mol? En wat gebeurt er als een opdracht opeens niet doorgaat? Dat en veel meer hoor je in deze laatste podcastaflevering met o.a. regisseur Rick McCullough en oud-mollen Klaas van Kruistum, Anne-Marie Jung en Thomas Cammaert.

 • #8 - Eindsprint (S19)

  Feb 24 2019

  En toen waren er nog drie. Rik en Annemieke nemen, vlak voor de finale, de stand van zaken door. Ook komt de laatste afvaller aan het woord en hoor je nog meer backstageverhalen van regisseur Rick, drone operator Wendel en hoofd Art Department Daan...

 • #7 - Slangenkuil (S19)

  Feb 17 2019

  Rik waande zich in een aflevering van Planet Earth, regisseur Rick legt uit hoe dat nu werkt met afleveringen zonder of met meer afvallers en Annemieke spreekt uitgebreid met de slachtoffers van het mollenslagveld...

 • #6 - Kunst en vliegwerk (S19)

  Feb 10 2019

  Zo'n televisieprogramma als Wie is de Mol?, daar komt letterlijk kunst en vliegwerk bij kijken. De kunsten van hoofd Art Department Daan en het vliegwerk van drone-master Wendel. Dat en meer in deze zesde aflevering van De Wie is de Mol? Podcast!

 • #5 - Bovenop (S19)

  Feb 03 2019

  Annemieke spreekt Rik over de afvaller, de afvaller over de opdrachten van Rick, regisseur Rick over de fans... En de fans? Die zitten overal bovenop!

 • #4 - Uit zicht (S19)

  Jan 27 2019

  Wat moet je doen om in het spel te blijven? Slotjes op je Molboekjes? Alles opschrijven en uit je hoofd leren? HEEL GOED OP JE JOKERS PASSEN?? Of gewoon van het spel en het uitzicht genieten? Annemieke zoekt het uit in aflevering 4 van De Wie is de Mol? Podcast.

 • #3 - (Ge)bouwen (S19)

  Jan 20 2019

  Hoe vinden ze toch die schitterende Wie is de Mol? locaties? En hoe bouwt het team daarna op die plekken zoiets waanzinnigs als de executie van aflevering 3? Annemieke zoekt het uit met Rik, Rick en nog meer medewerkers.

 • #2 - Bijhouden (S19)

  Jan 13 2019

  Ook al ben je nog zo verdacht, het spel kan zo voorbij zijn. Annemieke spreekt de eerste afvaller. En wat heb je aan je Molboekje?

 • #1 - Ri(c)k (S19)

  Jan 06 2019

  In deze eerste aflevering spreekt Annemieke onder andere met niemand minder dan Rick McCullough. Rick is de regisseur van Wie is de Mol? en dus the Man in Chief: The Molfather.

 • # Nieuw! De Wie is de Mol? Podcast

  Dec 21 2018

  Op zaterdag 5 januari 2019 begint er weer een nieuw seizoen van Wie is de Mol? Dit jaar voor het eerst met een podcast! Wil je niks missen? Vanaf zondag 6 januari 16:00 uur word je wekelijks bijgepraat door Annemieke Schollaardt en Rik van de Westelaken en krijg je een exclusief kijkje achter de schermen...