PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De koffer in met 3 op Reis

Chris Zegers en Nienke de la Rive Box nemen je samen met de 3 op Reis-crew mee naar de meest bijzondere en mooiste bestemmingen. We dromen weg bij verre oorden en bereiden je voor op de reis van je leven. De Koffer in met 3 op Reis onthult de do’s en don’ts van een bestemming en dat levert legendarische anekdotes op. Altijd al afgevraagd hoe het er nou écht achter de schermen van een reisprogramma aan toegaat? Spoiler: niet altijd zoals gepland.

Afleveringen

 • #8 - Roemenië – Karpaten: beren in de laatste wildernis van Europa (S02)

  May 16 2021

  Europa is niet zo wild meer; bijna alle stukken bos zijn aangelegd. Máár in Roemenië vind je nog het hoogste percentage oerbossen op de bergketen De Karpaten. Presentator Nienke de la Rive Box trekt te paard de dichtbegroeide natuur in en heeft daar een ontmoeting met een bruine beer…  De Koffer in met 3 op Reis: jouw reispodcast met Chris Zegers over reizen vol reistips. Hadden we al reizen gezegd? (3opReis / 3FM / BNNVARA)

 • #7 - Tanzania: Serengeti, bruiloft crashen & tropisch Zanzibar (S02)

  May 09 2021

  Voor Lion King-taferelen moet je natuurlijk bij het meest bekende safaripark van de wereld zijn: de Serengeti. Maar Nienke de la Rive Box en Chris Zegers vertellen welk safaripark eigenlijk nóg beter is. Ook slaapt Nienke in een glazen aquarium onder water, crasht ze een bruiloft en staat ze urenlang (tussen de leeuwen) vast in de modder. De Koffer in met 3 op Reis: jouw reispodcast met Chris Zegers over reizen vol reistips. Hadden we al reizen gezegd? (3opReis / 3FM / BNNVARA)

 • #6 - Isle of Eigg: het piepkleine Schotse Lord of the Rings-eiland (S02)

  May 02 2021

  Maurice Lede doorkruiste heel Schotland met een stoomtrein (de Zweinstein Express van Harry Potter, jawel jawel!) om uit te komen bij het piepkleine eiland Isle of Eigg. Met honderd eilandbewoners leven ze volledig off the grid. Chris Zegers stelt alle vragen die je wilt weten zoals: Zitten zij wel op toeristen te wachten? Waar slaap je als er geen hotels zijn? Waar werd Lord of The Rings-schrijver Tolkien geïnspireerd voor Mordor? Wat is het mooiste uitzichtpunt? En… hoeveel wordt er geroddeld?...more

 • #5 - Australië: Tasmanië, afritsbroeken & Kangaroo Island (S02)

  Apr 25 2021

  Het zuiden van Australië is fantastisch. Via The Great Ocean Road beleeft Nienke de la Rive Box de mooiste avonturen, zo kwam ze tijdens haar frisse ochtendduik een wilde dolfijn tegen en liep ze een lichtgevende schorpioen tegen het lijf. Chris Zegers vraagt haar de meest gestelde vraag van onze volgers: willen alle dieren in Australië je écht dood hebben? Ook discussiëren ze alle zin en onzin van de toeristenklassieker: de afritsbroek. De Koffer in met 3 op Reis: jouw reispodcast over reizen ...more

 • #4 - Frankrijk: Roadtrippen, Mont Ventoux & een cliffhanger (S02)

  Apr 18 2021

  Denk je dat je alles van Frankrijk al gezien hebt? Luister dan naar deze reispodcast. Chris Zegers en Maurice Lede vertellen je wat je allemaal mist als je over de Autoroute du Soleil naar Zuid-Frankrijk sjeest. Je kan beter kiezen om binnendoor te roadtrippen via de nostalgische RN7. Onderweg beklimt Maurice nog even de iconische Mont Ventoux (ook een leuke plek als je niet van wielrennen houdt) én een 300 meter hoge klifwand, waar hij ook aan overnacht. Want wat doe je als je moet plassen? Dat...more

 • #3 - Rwanda: Fietsend door Afrika & praten met chimpansees (S02)

  Apr 11 2021

  Rwanda staat vooral bekend om de gruwelijke genocide die daar 26 jaar geleden plaatsvond, maar 'Het Land van de Duizend Heuvels' is zoveel meer dan dat. Chris Zegers en Nienke de la Rive Box vertellen over een nieuwe, progressieve, hoopvolle generatie. Die plastic verbiedt, melkbars hopt en uit haar plaat gaat in een kerk.  De Koffer in met 3 op Reis: jouw reispodcast over reizen vol reistips. Hadden we al reizen gezegd? (3opReis / 3FM / BNNVARA)

 • #2 - Zuid-Italië: Vulkanen beklimmen, hete pepers & maffia (S02)

  Apr 04 2021

  Ooit aan een krater van een actieve vulkaan gestaan? Chris Zegers wel. En hij vertelt je graag hoe dat voelt, ruikt en klinkt. Verder stelt Nienke de la Rive Box jullie meest prangende vragen: Waar vind je de minst toeristische plekken van Italië? Hoe zit het daar met de maffia? En hoe val je niet door de mand als je je cappuccino bestelt?  De Koffer in met 3 op Reis: jouw reispodcast over reizen vol reistips. Hadden we al reizen gezegd? (3opReis / 3FM / BNNVARA)

 • #1 - Groenland: Walvissen, ijskamperen & je vliegtuig missen (S02)

  Mar 28 2021

  Is dat land nou eigenlijk groen of niet? Deze en meer van júllie vragen worden in deze podcast beantwoord door Chris Zegers en Nienke de la Rive Box. En verder hebben we het over: walvis als delicatesse, reizen in een land zonder infrastructuur, Groenlandse popsterren, smeltende ijsschotsen en wat er allemaal misging achter de schermen. De Koffer in met 3 op Reis: jouw reispodcast over reizen vol reistips. Hadden we al reizen gezegd? (3opReis / 3FM / BNNVARA)

 • Trailer seizoen 2: we zijn terug!

  Mar 22 2021

  Vanaf 28 maart elke zondag een nieuwe aflevering van De koffer in met 3 op Reis. Wij lichten alvast een tipje van de sluier met deze preview van ons tweede seizoen. Klinkt de stem van Chris Zegers je goed in de oren? Vergeet dan niet te abonneren!

 • #6 - Oezbekistan: desolate hotels en kaascuisine

  Aug 12 2020

  Nienke en redacteur Mapke zijn geïntrigeerd door Oezbekistan, een bestemming die zich in een bescheiden tempo openstelt voor reizigers. Je kan ver zoeken, maar massatoerisme ga je hier niet tegenkomen. Nienke vertelt over de avonturen die hier voor het oprapen liggen, het Oezbeekse gerecht dat je absoluut niet mag overslaan en de onvergetelijke ontmoeting die al haar reisanekdotes overtreft.

 • #5 - Finland: kreeftenfeestjes en Scandinavische tango

  Jul 29 2020

  Maurice en redacteur Marijn uiten hun liefde voor het met natuur overgoten Finland, waar de bevolking pioniert op het gebied van duurzaam leven. Hoe krijgt de bevolking het voor elkaar om steevast tot het rijtje gelukkigste mensen op aarde te behoren? Waarom kan je aan tafel bij Finnen maar beter je mond houden? En waarom staat een potje metal hier zowat gelijk aan een yogasessie?

 • #4 - Colombia: ruige cowboycultuur en vurige levensvreugde

  Jul 15 2020

  Chris en redacteur Beatrijs reisden samen af naar een onontdekt deel van Colombia. Een gebied dat jarenlang verwikkeld was in een guerrillastrijd. Waarom is het de moeite waard om zo’n omstreden gebied te verkennen? Chris weidt uit over de ruigste cowboys van heel Zuid-Amerika, zijn doodsangsten tijdens een binnenlandse vlucht, krioelende kakkerlakken en het horrorziekenhuis waar de crew in belandde.

 • #3 - Taiwan: culthelden & knalroze karaokecellen

  Jul 01 2020

  Geraldine en redacteur Marloes zijn dol op Taiwan. Het duo raakte hier verslaafd aan knalroze karaoke telefooncellen, de metershoge golven van surfdorp Dulan en natuurlijk het overdonderend lekkere eten. Geraldine vertelt waarom ze in restaurants TL-licht boven kaarslicht verkiest. En waarom de crew met loodzware camera-spullen achter een Taiwanese cultheld holde, door de straten van metropool Taipei.

 • #2 - New Mexico: spooksteden en Indiaanse roots

  Jun 17 2020

  Chris en regisseur Mark bezochten New Mexico, de Amerikaanse staat die vaak over het hoofd wordt gezien. Het Indiaanse verleden is hier springlevend en de spooksteden herinneren aan het Wilde Westen. Waarom word je hier makkelijk high van een nachtelijke autorit en hoe herken je het perfecte hamburgertentje? En niet onbelangrijk: Jennifer legt voor eens en altijd de verschillen tussen Tex-Mex-gerechten uit.

 • #1 - Bhutan: heilige peniskunst en karaoke in de Himalaya

  Jun 03 2020

  Nienke en redacteur Mapke leggen uit waarom Bhutan een vreemde maar interessante eend in de bijt is. De bestemming is ontzettend gewild, maar tegelijkertijd hebben weinig reizigers het boeddhistische koninkrijk met eigen ogen bewonderd. Hoe komt dat? En waarom ontkom je in het Aziatische land niet aan het symbool van de piemel? Duik bij ons in de koffer en ontsnap even naar Bhutan.

 • Trailer: De koffer in met 3 op Reis

  May 27 2020

  Chris Zegers en Jennifer Hoffman dromen met de 3 op Reis-crew weg naar de meest bijzondere en mooiste bestemmingen. Samen duiken ze in de doos vol reisherinneringen om het avontuurlijke reisgevoel aan te wakkeren. Elke twee weken op woensdag een nieuwe aflevering.