PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Ezelsoren

Welkom in het groene weitje van ezel Huug en zijn grote kleine vriend Albert de sprinkhaan. Elke dag spreken ze af, onder de oude appelboom. Albert zit dan vol met vragen. ‘Huug, waarom maken mensen ruzie? Wat is mooi Huug? En hoe weet je dat eigenlijk? Wat is normaal of wat is eerlijk delen?’ Elke grote vraag is het begin van een onderzoekend avontuur van Huug en Albert, vol grappige ontdekkingen en ontmoetingen met eigenwijze figuren. Sjok of spring je mee? Ezelsoren is een podcast van de K...more

Afleveringen

 • #9 - Kun je 'alles' weten?

  Dec 30 2020

  Wil je een oliebol? Het is hier namelijk bijna oud en nieuw. Albert en ik liggen in het gras de sterren te tellen. Ehm, wat komt er ook alweer na 12, oja, 14. Kun je eigenlijk wel alle sterren tellen? En is er iemand die 'alles' weet? Misschien moeten we het vragen aan die meneer daar verderop bij de appelboom, zijn naam is Socrates. Maar eerst even dit; Albert en ik wensen jou een prachtig nieuwjaar, met eindeloos veel mooie nieuwe vragen, avonturen en spelen tot je niet meer kan. Het ga je goe...more

 • #8 - Is er een baas van de wereld? Deel 2

  Dec 17 2020

  Wat fijn dat je er weer bent! Albert en ik zijn nog steeds verdwaald in de koude nacht. Brrrrr. We zijn gelukkig niet meer alleen. Onderweg ontmoetten we de zwangere mevrouw Maria en de meneer Jozef. Maria zit op mijn rug, naast Albert. En we moeten opschieten, want de baby kan elk moment geboren worden. Als er een baas is, van de wereld, kan zij of hij dan misschien helpen? We zoeken een warme stal en het liefst snel. Luister mee naar deel 2 van ons kerstverhaal.

 • #7 - Is er een baas van de wereld? Deel 1

  Dec 10 2020

  Sjok sjok sjok liep Huug het ezeltje, helemaal naar Bethlehem. Oh wat is het koud. Albert zit rillend tussen mijn ezelsoren. We zoeken in deze donkere nacht een kleine herberg om in te slapen. Al wandelend door de sneeuw vraagt Albert zich ineens af 'Is er eigenlijk een baas van de wereld? Luister mee naar deel1 van ons kerstverhaal.

 • #6 - Is 'meer' altijd beter?

  Dec 01 2020

  Oooh kom maar eens kijken, en luisteren. We gaan vandaag naar mijn goede vriend Sinterklaas. Ja, je hoort het goed. Hij heeft vast wel iets moois te zeggen over de vraag van Albert. Die denkt namelijk dat een zwaard met veel knopjes en ontelbaar veel geluidjes, mooier is dan zijn zelfgemaakte takken-zwaard. Is 'meer' altijd beter? Oooh, kom maar eens kijken.. en luisteren.

 • #5 - Kan een vraag 'dom' zijn?

  Nov 26 2020

  Waarom valt een appel naar beneden en niet opzij? Of is dat een domme vraag? Dat wil Albert weten. Hij zit weer propvol vragen vandaag. Gelukkig maar! Want elke vraag is het begin van een mooi avontuur en deze ezel is toevallig dol op avonturen. Kom, we gaan naar Isaac Newton, die vraagt zich ook van alles af.

 • #4 - Wat is 'normaal'?

  Nov 19 2020

  Trek eens een raar gezicht! Haha, mooi. En kijk nu eens op je aller-normaalst... Hihi, dat is misschien nog wel gekker. Ja, en daar heeft Albert toevallig ook een vraag over. Namelijk; wat is eigenlijk 'normaal'? Normaal, normaal, normaal, heel gek woord als je het mij vraagt.

 • #3 - Wat is 'eerlijk' delen?

  Nov 12 2020

  Lalalalang zal Huugje leven, in de gloria... Hey, daar ben je, wat leuk! Welkom op mijn oude-ezels-verjaardagsfeest. Speciaal voor jou en alle kinderen die luisteren, heb ik een verse appeltaart gebakken. Oh wat ruikt 'ie lekker. Nou wil mijn vriend Albert graag het grootste stuk, omdat hij mijn grootste vriend is. Maar is dat 'eerlijk' delen? Hmmmm. Justitia kan vast helpen met snijden. Spring maar op mijn rug, dan gaan we het haar vragen. Wie wil de taart dragen?

 • #2 - Hoe voelt 'geluk'?

  Nov 05 2020

  Jeetje wat een grijze lucht vandaag, bijna net zo grijs als mijn oude ezel vacht! Albert de sprinkhaan, voelt zich ook een beetje ... grijs. Hij is niet zo blij. Daarom vraagt hij zich af of hij wel gelukkig is? En hoe voelt dat eigenlijk, geluk? Goeie vraag! Mijn oude vriend Sigmund Freud kan ons daar vast meer over vertellen. Sjok je mee op avontuur?

 • #1 - Wat is 'mooi'?

  Oct 29 2020

  Hoi! Wat leuk dat je er bent, in mijn groene weitje. Mijn naam is Huug en ik ben een ezel. Mag ik je voorstellen aan mijn kleine grote vriend Albert? Hij is een sprinkhaan en zit vol met mooie vragen. Vandaag wil hij weten, wat 'mooi' eigenlijk is? En hoe je dat weet, als iets 'mooi' is? Hmmm. Goeie vraag! Mijn oude vriend Vincent de schilder kan ons daar vast meer over vertellen. Ga je mee op avontuur?

 • Ezelsoren Trailer

  Oct 22 2020

  Welkom in het groene weitje van ezel Huug en zijn grote kleine vriend Albert de sprinkhaan. Elke dag spreken ze af, onder de oude appelboom. Albert zit dan vol met vragen. ‘Huug, waarom maken mensen ruzie? Wat is mooi Huug? En hoe weet je dat eigenlijk? Wat is normaal of wat is eerlijk delen?’ Elke grote vraag is het begin van een onderzoekend avontuur van Huug en Albert, vol grappige ontdekkingen en ontmoetingen met eigenwijze figuren. Sjok of spring je mee?