PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Fluiten in het donker

Bijna een jaar geleden kregen zes literaire auteurs de opdracht een hoorspel te schrijven voor de publieke omroep. De schrijvers werden gekoppeld aan radioregisseurs en producenten. Het resultaat van deze samenwerking hoort u vanaf 6 maart wekelijks op Woord.nl en tijdens het HoorspelHalfuur op NPO Radio 1, elke vrijdagnacht van 12 tot half 1.

Afleveringen

 • Fluiten in het donker - #6 Vrouw zonder schaduw

  Apr 09 2015

  Wanneer Tara op een avond een ongeluk krijgt met een tram vindt het ambulancepersoneel een pistool in haar tas. Op de operatietafel wordt Tara achtervolgd door de spoken uit haar jeugd en zal ze moeten afrekenen met haar Iraanse familie. Schrijver: Kaweh Modiri, regisseur: Jeroen Stout (Stout & Smits, NTR).

 • Fluiten in het donker - #5 Een soort Middeleeuwen

  Apr 02 2015

  Tirannieke regisseur bouwt om zijn maffiageld weg te sluizen een middeleeuws 'grid' en wordt door zijn slimme technicus voor eeuwig daarnaartoe verbannen. Schrijver: Ilja Leonard Pfeiffer, regisseur: Vibeke von Saher (De HoorspelFrabriek, NTR)

 • Fluiten in het donker - #4 Een lege plek

  Mar 26 2015

  Pelle en zijn vader krijgen een ongeluk. Pelle sterft en probeert met zijn vader in contact te komen. Schrijver: Maartje Wortel, regisseur: Aletta Becker (Aletta Becker Producties, VPRO)

 • Fluiten in het donker - #3 Probeer om te keren

  Mar 19 2015

  Sylvia Hoeks en Maarten Heijmans in een radiodrama waarin een sollicitatiegesprek ontspoort in een geraffineerd machtsspel. Schrijver: Christiaan Weijts, regisseur: Stef Visjager (Radiomakers Desmet, VPRO)

 • Fluiten in het donker - #2 De Jachtclub

  Mar 12 2015

  Tom, een zelfgenoegzaam politicus van een kwijnende partij, wordt verraden. Door de beruchte columniste Mylène? Of door zijn eigen partij?

 • Fluiten in het donker - #1 Verhaal voor het slapen gaan

  Mar 04 2015

  Elke avond voor het slapen gaan vraagt de kleine Suzie om een verhaaltje aan haar moeder. Het liefst over die man die kwam praten over haar vader die ze niet meer zien en over het zeemonster Horror in Amsterdam.