PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

In de auto met

Elke week stapt een bekende Nederlander in de auto bij NU.nl-redacteur Chris Helt.

Afleveringen

 • K3: 'Als je nuttige vragen stelt ontdek je dat we inhoud hebben'

  Dec 13 2019

  Deze week stapt K3 in de auto bij NU.nl-presentator Chris Helt. Hij wil graag van Klaasje, Hanne en Marthe weten wat een carrière bij K3 voor invloed heeft op hun ontwikkelingen als jonge vrouwen.

 • Kelly Weekers: 'Ik ben niet John Ewbanks muze'

  Nov 22 2019

  Kelly Weekers heeft het boek Happy Lifehack 365 geschreven. NU.nl-presentator Chris Helt vroeg haar naar het boek, haar relatie met John Ewbank en over hoe het is om zowel slim als mooi te zijn.

 • Ruben Terlou: 'Ik heb nooit rekening gehouden met bekend worden'

  Nov 15 2019

  Documentairemaker Ruben Terlou stapte in de auto bij NU.nl-presentator Chris Helt. Ze bespraken onder meer zijn documentaireseries over China, privéleven en ongevraagd bekend worden.

 • Chantal Janzen: 'Ik ben het liefst onzichtbaar'

  Nov 08 2019

  Chantal Janzen staat 15 en 16 november met haar Pyjama Party in de Ziggo Dome, maar ze vindt het niet vanzelfsprekend dat de zaal uitverkoopt. In een uitgebreid interview met NU.nl-presentator Chris Helt vertelt Janzen onder meer over haar terugkeer naar het theater na jarenlange afwezigheid en dat ze op tv zoveel mogelijk zichzelf probeert te zijn.

 • Jim Bakkum: 'Ik trek met gemak m'n kleren uit'

  Oct 25 2019

  Zanger Jim Bakkum stapte in de auto bij NU.nl-presentator Chris Helt. Ze bespraken onder meer zijn privéleven, bescheidenheid en nieuwe solotour.

 • Jandino: 'Was woedend op organisatie tijdens optreden voetbalgala'

  Oct 18 2019

  Op zijn optreden tijdens het voetbalgala kreeg Jandino heel veel kritiek. In een uitgebreid interview met NU.nl-presentator Chris Helt legt hij uit waarom hij daar met verkeerde gevoelens op het podium stond. Verder vertelt Jandino over zijn nieuwe boek en hoe hij omgaat met de haat op sociale media.

 • Suzan en Freek: 'Als we uit elkaar gaan geen break-up-album'

  Oct 11 2019

  Zangduo Suzan en Freek stapten in de auto met NU.nl-presentator Chris Helt. Ze bespraken onder meer hun hit 'Als het avond is', huilpartijen na concerten en het maken van een break-up-album.

 • Tooske: 'Laat mij het Songfestival presenteren'

  Oct 04 2019

  Tooske Ragas heeft het kookboek Appeltje, eitje! op de markt gebracht. NU.nl-presentator Chris Helt vraagt onder meer waarom ze voor makkelijke gerechten heeft gekozen, wat er met haar carrière gebeurd was als niet voor de kinderen had gekozen en waarom ze die nu wel op tv laat komen, terwijl ze dat eerst nooit deed.

 • Sticks: 'Gek dat mensen mij vooral van reclame kennen'

  Sep 13 2019

  Rapper Sticks brengt zijn nieuwe album Onrust alleen uit in het Zwolse Museum de Fundatie, waar het vanaf zaterdag te beluisteren is. NU.nl-presentator Chris Helt stapte met hem in de auto en sprak Junte Uiterwijk, zoals Sticks eigenlijk heet, over zijn vroegere afkeer van De Jeugd van Tegenwoordig, ouder worden en zijn bekendheid door een verzekeringsreclame.

 • Ilse DeLange: 'Duncan Laurence inspireert mij met zijn authenticiteit'

  Sep 06 2019

  Ilse DeLange heeft haar nieuwste album‘Gravel & Dust uitgebracht. In de auto bij NU.nl-verslaggever Chris Helt vertelt ze hoe ze hoopt dat mensen haar muziek ervaren. Verder legt ze uit waarom ze niet graag over haar privéleven praat en wat ze graag wil zien op het Songfestival in Rotterdam.

 • In de auto met Carolien Borgers: 'Onbehaarde vagina is onecht'

  Aug 19 2019

  Carolien Borgers heeft voor LINDA. een zesdelige podcast gemaakt over lichaamshaar en is zelf gestopt met het scheren van haar lichaam. Ze stapt bij presentator Chris Helt in de auto en praat over haar eigen ervaringen en hoe anderen tegen haar aankijken als ze horen dat ze zich niet meer scheert.

 • In de auto met Jan Slagter: 'Wil Linda de Mol bij omroep Max'

  Aug 09 2019

  Jan Slagter zou Linda de Mol graag naar Omroep MAX halen. Hij vindt dat John de Mol met SBS nog een lange weg te gaan heeft en maakt zich dankzij het 'Jack Spijkerman-effect' niet druk over eventueel vertrekkende presentatoren. NU.nl-presentator Chris Helt sprak tijdens een gezellige autorit uitgebreid met omroepbaas Slagter.

 • In de auto met Michael Boogerd: 'Leraar van zoon grapte over doping'

  Jul 12 2019

  Michael Boogerd krijgt nog altijd veel vragen over zijn dopingverleden. In een openhartig gesprek met Chris Helt vertelt de analist van Tour du Jour over zijn tijd als wielrenner en hoe zijn familie omging met zijn dopinggebruik. Ook praat hij over dopinggebruik in het huidige wielrennen.

 • In de auto met Nance: 'Had niet dronken op tv moeten gaan'

  May 29 2019

  Presentatrice Nance Coolen zit deze week bij NU.nl-presentator Chris Helt in de auto. In een uitgebreid interview hebben ze het onder meer over haar deelname aan het programma Drunk History, hoe ze is als ze dronken is en waarom ze nog maar zo weinig op televisie te zien is.

 • In de auto met Vjeze Fur: 'Klaar met rappen over coke en seks'

  May 17 2019

  Rapper Vjeze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig zit deze week bij NU.nl presentator Chris Helt in de auto. In een uitgebreid interview hebben ze het over drank, drugs en kinderen. Ook spreken ze over de toekomst van De Jeugd van Tegenwoordig en Vjezes samenwerkingen met Tino Martin en Trijntje Oosterhuis.

 • In de auto met Anna en Benja: 'Zocht ooit Kevin Spacey op voor les'

  May 10 2019

  Anna Drijver is momenteel te zien in de eerste Nederlandse Netflix-serie Undercover. Samen met haar man Benja Bruijning, eveneens acteur, stapt ze in de auto bij NU.nl-presentator Chris Helt. Aan de hand van vragen over hun verleden, wordt hun kennis van elkaar getest.

 • In de auto met Bridget: 'Werd van prednison heel depressief'

  May 03 2019

  Bridget Maasland begint volgende week als presentatrice van de nieuwe versie De Zwakste Schakel. Na een drukke opnamedag stapte ze in de auto van NU.nl-presentator Chris Helt. Ze hadden het over De Zwakste Schakel, Brigets zware jaar in 2018 en haar regie-ambities.

 • In de auto met Philip Freriks: 'Film verandert oorlog in voetbal'

  Apr 26 2019

  Philip Freriks zit deze week in de auto bij NU.nl-presentator Chris Helt. Ze hebben het onder meer over de broer van Freriks die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog om het leven kwam, over wijn drinken en over zijn reputatie.

 • In de auto met Jan Kooijman: 'Zou meedoen aan Job Gosschalk-film'

  Apr 23 2019

  Jan Kooijman zit deze week in de auto bij NU.nl-presentator Chris Helt. Ze hebben het onder meer over geflopte programma’s en de samenwerking van Kooijman met Job Gosschalk.

 • In de auto met Paul de Leeuw: 'Zonen pesten me met einde carrière'

  Apr 12 2019

  Paul de Leeuw zit deze week in de auto bij NU.nl-presentator Chris Helt. Ze hebben het onder meer over zijn nieuwe programma Paul Pakt Uit!, zijn zoons en zijn houdbaarheid als presentator.

 • In de auto met Ludo en Janine: 'Lang bij GTST werken sluit deuren'

  Apr 08 2019

  Erik de Vogel en Caroline de Bruijn zitten deze week in de auto bij NU.nl-verslaggever Chris Helt. Ze hebben het tijdens de rit onder meer over de eerste scène die het stel samen speelde in Goede Tijden, Slechte Tijden en de scheiding tussen privé en werk.

 • In de auto met Albert Verlinde: 'Ik ben niet vals op bestelling'

  Mar 29 2019

  Albert Verlinde zit deze week in de auto bij NU.nl-verslaggever Chris Helt. Ze hebben het tijdens de rit over het programma 6 Inside, Alberts band met zijn zussen en hoe RTL Boulevard invloed had op zijn privéleven.

 • In de auto met Eus: 'Witte journalisten op piemels getrapt om programma'

  Mar 22 2019

  Schrijver Özcan Akyol stapt bij NU.nl-presentator Chris Helt in de de auto. Hij spreekt onder meer openhartig over zijn depressie, bedreigingen aan zijn adres en waarom hij zo lastig vrienden kan behouden.

 • In de auto met Johnny de Mol: 'Mijn vader heeft geen gunfactor'

  Mar 15 2019

  Johnny de Mol begint volgende week aan een nieuw seizoen ‘Down With Johnny’, maar dan wel op Talpa. NU.nl-verslaggever Chris Helt vroeg hem naar de veranderingen in het programma, zijn vader John en de toekomst van Talpa.

 • In de auto met Piet Paulusma: 'Klimaatontkenners laat ik cijfers zien'

  Mar 08 2019

  Piet Paulusma kreeg begin dit jaar te horen dat hij na 23 jaar geen contractverlenging krijgt bij SBS. Ruim een maand nadat dit nieuws bekend werd stapt Paulusma in de auto bij NU.nl-presentator Chris Helt. Ze hebben het over het einde van Piet bij SBS, zijn toekomst en over hoe hij omgaat met ontkenners van klimaatverandering.

 • In de auto met Gerri Eickhof: 'Had gedrogeerd hoofd bij item Ajax'

  Mar 01 2019

  Gerri Eickhof maakt veel mee tijdens zijn werk als verslaggever bij de NOS. Hij stapt in de auto bij NU.nl-presentator Chris Helt, die hem vraagt naar zijn ervaringen in oorlogsgebieden, zijn liefde voor Ajax en de befaamde bontmuts tijdens een liveverslag.

 • In de auto met Henny Huisman: 'Celibaat is kapitale fout van kerk'

  Feb 25 2019

  Henny Huisman heeft weer een klus op televisie. NU.nl-presentator Chris Helt vraagt Huisman in een uitgebreid interview over wat hem zo hongerig heeft gemaakt naar aandacht en hoe hij zijn geloof beleeft. Verder vertelt Henny waarom hij het typisch Nederlands vindt dat mensen willen dat hij stopt.

 • Robert Vuijsje: 'Nieuw boek Salomons Oordeel komisch en serieus'

  Feb 23 2019

  Chris Helt loopt samen met auteur Robert Vuijsje door stadsdeel Oud-Zuid in Amsterdam vanwege het nieuwe boek van Vuijsje: Salomons Oordeel.

 • In de auto met Dave Roelvink: 'Doe m’n best om niets stoms te doen'

  Feb 15 2019

  Dave Roelvink werd ooit met een mes gestoken, hoopt nooit meer te hard te rijden over de snelweg en staat achter Lil’ Kleines reactie op de bierdouches. Dit en nog meer vertelt hij aan NU.nl-presentator Chris Helt in een uitgebreid interview in de auto.

 • In de auto met Roxeanne Hazes: 'Trapte zo voorruit van m’n ex eruit'

  Feb 08 2019

  Roxeanne Hazes vertelt in de auto bij Chris Helt over dat ze door een hond in haar gezicht gebeten werd, de ergste ruzie die ze ooit had en dat ze het niet erg vindt dat ze vaak sorry zegt.

 • In de auto met Krezip: 'Wisten in 2017 al dat we terug zouden komen'

  Feb 01 2019

  Krezip kondigde afgelopen week hun reünie aan. Ze geven op 26 oktober een concert in de Ziggodome en staan dit jaar op de 50e editie van Pinkpop. NU.nl-presentator Chris Helt stapte met een deel van de band in de auto voor een interview over hun comeback.

 • In de auto met Van der Weijden: 'Heb idee voor vervolg Elfstedentocht'

  Jan 25 2019

  Maarten van der Weijden zou het liefst elk jaar 5 miljoen euro ophalen voor kankeronderzoek en hij heeft al een idee hoe. Hij sprak erover met Chris Helt tijdens een uitgebreid interview in de auto.

 • In de auto met Davina Michelle: 'Snap niet waarom ik nummer één blijf'

  Jan 18 2019

  Davina Michelle breekt records met haar nummer 1-hit Duurt Te Lang. Chris Helt sprak met haar over het succes, haar nieuwe muziek en hoe haar leven veranderd is.

 • In de auto met Janny van der Heijden: Ophef rondom Maroeska is 'onterecht' en 'heel verdrietig'

  Jan 11 2019

  Dit keer zit Janny van der Heijden in de auto bij Chris Helt. Ze bespreken haar lidmaatschap van de vrijmetselarij, de ophef rond Heel Holland Bakt-kandidaat Maroeska Metz en dat steeds meer jongeren beginnen met bakken.

 • In de auto met Jan Smit: 'Er staan geen gillende meisjes meer'

  Jan 04 2019

  Dit keer zit Jan Smit in de auto bij Chris Helt. Ze hebben het over zijn fans, zijn vrouw Liza Plat en over wie Jan Smit eigenlijk is.

 • In de auto met Dennis Weening

  Dec 24 2018

  Dit keer zit Dennis Weening in de auto bij Chris Helt. Ze hebben het over Weenings voormalige punkband, het verven van haren en zijn ontslag bij Expeditie Robinson.

 • In de auto met Kalvijn

  Dec 14 2018

  Dit weekend zit YouTube-ster Kalvijn in de auto bij Chris Helt. Kalvijn bereikte deze week de magische grens van een miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal. Ze hebben het over zijn succes op YouTube, vriendin Nina en hoe andere media naar hem kijken.

 • In de auto met O'G3NE

  Dec 10 2018

  Iedere week stapt Chris Helt met een bekende Nederlander in de auto. Deze week met de zangeressen van OG3NE, die Chris vertellen dat het Songfestival toch minder opleverde dan ze hadden verwacht.

 • In de auto met Henry Schut

  Nov 30 2018

  Iedere week stapt Chris Helt met een bekende Nederlander in de auto. Deze week is dat Studio Sport-presentator Henry Schut die openhartig praat over de kritiek die hij kreeg van AD-columnist Angela de Jong en welke arrogantie er leeft in de voetbalwereld.

 • In de auto met Hans van Breukelen

  Nov 23 2018

  Deze week zit Hans van Breukelen bij Chris Helt in de auto. Ze hebben het onder meer over de tijd van Van Breukelen als doelman en zijn leven bij de KNVB na zijn afscheid als keeper.

 • In de auto met Dirk Kuijt

  Nov 23 2018

  Dirk Kuijt schreef het boek 'Het geloof in succes'. In de auto blikt hij met Chris Helt terug op het kampioenschap van Feyenoord en vertelt hij hoe zwaar zijn gezin het had in die periode.

 • In de auto met Katja Schuurman

  Nov 23 2018

  Katja Schuurman stapte in de auto bij NU.nl verslaggever Chris Helt.

 • In de auto met Tim Hofman

  Nov 23 2018

  Elk weekend stapt er een bekende Nederlander in de auto bij Chris Helt. Deze week had hij de schrijvers van het geschenk voor de Boekenweek voor Jongeren in de auto, Tim Hofman, Raoul de Jong en Nhung Dam.

 • In de auto met Nico Dijkshoorn

  Nov 23 2018

  Iedere week stapt een bekende Nederlander in de auto bij Chris Helt. Deze week is dat Nico Dijkshoorn. De schrijver sprak over het nieuwe seizoen van De Wereld Draait Door en zijn leven voordat hij bekend werd.

 • In de auto met Arnon Grunberg

  Nov 23 2018

  Iedere week stapt een bekende Nederlander in de auto bij Chris Helt. Deze week is dat Arnon Grunberg.

 • In de auto met Martin Koolhoven

  Nov 23 2018

  Elke week stapt een bekende Nederlander in de auto bij Chris Helt. Deze week is dat filmmaker Martin Koolhoven.

 • In de auto met Art Rooijakkers

  Nov 23 2018

  Elke week stapt een bekende Nederlander in de auto bij Chris Helt. Deze week is dat Art Rooijakkers.

 • In de auto met Claudia de Breij

  Nov 23 2018

  Elk weekend stapt er een bekende Nederlander in de auto bij Chris Helt. Deze keer spreekt hij met cabaretier Claudia de Breij die met haar voorstelling #NU overal door Nederland speelt. Ze zegt zich geen slechte avonden meer te kunnen permitteren.

 • In de auto met Ruud de Wild

  Nov 23 2018

  Elke week stapt een bekende Nederlander in de auto bij Chris Helt. Deze week is dat Ruud de Wild. Ze hebben het over zijn succes op NPO Radio 2 en zijn podcast 30 minuten rauw.

 • In de auto met André Hazes

  Nov 23 2018

  In de auto met André Hazes: 'Als ik geen artiest was, was ik crimineel'

 • In de auto met Nick & Simon

  Nov 16 2018

  Elke week stapt een bekende Nederlander in de auto bij Chris Helt, deze week zijn het er zelfs twee: Nick en Simon. Ze hebben het over hun doorbraak, de cafébrand in Volendam en hun muziek op de radio.

 • In de auto met Maan

  Nov 09 2018

  Elke week stapt een bekende Nederlander in de auto bij Chris Helt. Deze week is dat Maan. Ze hebben het over goede doelen , haar muziek en het Eurovisiesongfestival.