Podcast

Kick-off met Valentijn Driessen

Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, over het afgelopen Eredivisie-weekend. Met wekelijks pittige stellingen, het laatste clubnieuws, en antwoord op ingezonden vragen van luisteraars.

Afleveringen

 • ‘Ajax niet rijp voor laatste vier Europa’

  Sep 17 2019

  In de nieuwste aflevering van de voetbalpodcast Kick-Off bespreekt chef voetbal Valentijn Driessen samen met presentator Kamran Ullah de laatste stand van zaken rond de Nederlandse clubs en kijken we vooruit naar de Europese avonturen van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ.

 • 'Dronken coach PEC had ontslagen moeten worden'

  Sep 10 2019

  In de podcast Kick Off bespreken chef voetbal Valentijn Driessen en Oranje-volger Mike Verweij met Pim Sedee de prestaties van Oranje. Volgens Driessen mag de KNVB van dit Nederlands elftal eisen dat het de halve finale van het EK gaat halen. Verder bespreken ze het laatste Ajax-nieuws, de mooie stap van Giovanni van Bronckhorst, en de reactie van PEC Zwolle op het ongeluk van coach John Stegeman, die vorige week in beschonken toestand tegen een lantaarnpaal aanreed.

 • 'Bij Louis van Gaal was het wel erg veel Louis van Gaal'

  Sep 03 2019

  In de nieuwste aflevering van de podcast Kick-Off blikken chef voetbal Valentijn Driessen en Ajax-watcher Mike Verweij vooruit op de cruciale duels van het Nederlands elftal in de EK-kwalificatie tegen Duitsland en Estland.  Ook wordt er teruggeblikt op het Gala Voetballer van het Jaar. In Hilversum kreeg Matthijs de Ligt de Gouden Schoen uitgereikt en kreeg Frenkie de Jong de award voor talent van het jaar. Hoe komt het tweetal in dienst van het Nederlands elftal op de proppen?  Verder wordt de...more

 • ‘Koeman heeft geen respect voor Ten Hag’

  Aug 27 2019

  In de nieuwste aflevering van de podcast Kick-Off blikken chef voetbal Valentijn Driessen en Ajax-volger Mike Verweij vooruit op de cruciale Europese ontmoetingen voor Ajax, PSV, Feyenoord en AZ. Er is veel te doen over de opstelling van Ajax. Naast de supporters en de spelers zelf heeft ook bondscoach Ronald Koeman er een mening over. Daarmee geeft hij een opmerkelijk signaal af, meent Driessen. Verder komt de situatie van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt bij Barcelona en Juventus uitgebreid...more

 • ’Middenveld zorgenkindje bij Ajax’

  Aug 20 2019

  In de nieuwe voetbalpodcast van De Telegraaf bespreekt chef voetbal Valentijn Driessen samen met presentator Kamran Ullah de stand van zaken in de Eredivisie en wordt ook de start van Frenkie de Jong bij FC Barcelona besproken.

 • 'Zidane moet bij Ajax op z'n knieën voor Van de Beek'

  Aug 13 2019

  In de nieuwe voetbalpodcast van @telesport bespreekt Valentijn Driessen de laatste stand van zaken: ’Real-trainer Zinedine Zidane moet in Amsterdam op z’n knieën gaan voor Donny van de Beek.’

 • 'Veel respect in heksenketel Griekenland'

  Aug 06 2019

  In de nieuwe voetbalpodcast van De Telegraaf bespreekt chef voetbal Valentijn Driessen samen met presentator Kamran Ullah de stand van zaken in de Eredivisie en analyseert verslaggever Mike Verweij vanuit Saloniki de ontwikkelingen bij Ajax richting het Champions League-treffen met PAOK.

 • 'Real Madrid trekt steeds harder aan Van de Beek'

  Jul 30 2019

  Kick-off Eredivisie met Valentijn Driessen

 • 'Koeman heeft een luxe-probleem bij Oranje'

  Jun 07 2019

  Oranje-watchers Valentijn Driessen en Mike Verweij blikken terug op de gewonnen wedstrijd van het Nederlands elftal. Ze spreken over de fout van De Ligt, de gemiste kansen van Depay en over de kracht van dit elftal. Ook blikken ze vooruit op de finale tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo. En staan de voetbalverslaggevers stil bij de waarde van dit toernooi en volgt antwoord op de vraag of Nederland bij winst moet worden gehuldigd. Presentatie: Kamran Ullah.

 • ‘Ajax geeft verschrikkelijk slecht signaal af’

  May 28 2019

  In de voetbalpodcast van De Telegraaf bespreken chef voetbal Valentijn Driessen en Oranje-volger Mike Verweij het laatste nieuws rondom het Nederlands elftal. Ze hebben het ook over het laatste transfernieuws rondom De Ligt en Bergwijn. En de ongeregeldheden van afgelopen weekeinde bij de wedstrijd Ajax A1 tegen Feyenoord A1 komen ook uitgebreid aan bod.

 • ‘Bergwijn appte al met Ajax-spelers’

  May 14 2019

  Ajax heeft zijn zinnen gezet op PSV-aanvaller Steven Bergwijn. Chef voetbal Valentijn Driessen en Mike Verweij bespreken de interesse en ook andere zaken uit de Eredivisie komen aan bod.

 • 'Tottenham loopt op z’n laatste benen’

  May 07 2019

  Kan Ajax de finale van de Champions League bereiken ten koste van Tottenham Hotspur? Woensdagavond verdedigen de Amsterdammers een 1-0 voorsprong en Valentijn Driessen, Mike Verweij en Erik van Haren blikken vooruit. Verder wordt ook alvast gekeken naar de beslissing in de Eredivisie.

 • “Ajax met 1,5 been in finale”

  May 01 2019

  Een bijzondere podcast van de Telegraaf! Ajax won in Londen in een zenuwslopende halve finale van de Champions League met 0-1 van Tottenham Hotspur. Voor het stadion van de Spurs blikken chef voetbal Valentijn Driessen, Ajax-volger Mike Verweij en presentator Pim Sedee na afloop al vooruit op de return volgende week woensdag in Amsterdam. En al een beetje op een mogelijke finale in Madrid...

 • 'Ajax moet nu toeslaan tegen gewond dier'

  Apr 29 2019

  Valentijn Driessen, Mike Verweij en Pim Sedee blikken vooruit op de Champions League-kraker van Ajax tegen Tottenham Hotspur.

 • ‘De Ligt en Blind twijfelgeval bij Ajax’

  Apr 23 2019

  Valentijn Driessen, Mike Verweij en Erik van Haren blikken in de Kick-Off podcast vooruit op de doordeweekse speelronde. Ook zetten ze hun vraagtekens bij het beleid van de KNVB bij het verplaatsen van een volledige speelronde, en bij de scheidsrechtersbenoemingen. 

 • 'Dit Ajax kan echt de Champions League winnen'

  Apr 17 2019

  In de voetbalpodcast van De Telegraaf blikken chef voetbal Valentijn Driessen en Ajax-watcher Mike Verweij vanuit Turijn samen met presentator Pim Sedee terug op een sensationele avond voor Ajax. De Amsterdammers plaatsten zich dinsdagavond ten koste van Juventus voor de halve finales van de Champions League. 

 • 'Deze Ajacieden moeten de penalty's nemen tegen Juve'

  Apr 15 2019

  Ajax speelt dinsdagavond de return in de Champions League tegen Juventus. In Turijn blikken Valentijn Driessen en Mike Verweij vooruit op de wedstrijd.

 • 'Argentijns international serieuze optie voor Ajax'

  Apr 09 2019

  In de voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf bespreken chef voetbal Valentijn Driessen en verslaggever Mike Verweij de laatste stand van zaken rond de Europese kraker tussen Ajax en Juventus.

 • 'PSV penalty door de neus geboord tegen Ajax'

  Apr 02 2019

  De voetbalpodcast van De Telegraaf staat vooral in het teken van het verdere verloop in de titelstrijd tussen koploper PSV en Ajax. Chef voetbal Valentijn Driessen, Ajax-watcher Mike Verweij en PSV-volger Erik van Haren bespreken samen met presentator Pim Sedee de laatste stand van zaken. 

 • Kick-Off: ‘Prijsloos Ajax voelt druk van hoofdsponsor’

  Mar 26 2019

  Het is misschien wel de wedstrijd van het jaar: Ajax - PSV. Valentijn Driessen, Mike Verweij en Erik van Haren blikken vooruit op de topper.

 • Kick-Off: ‘Koeman luistert niet naar telefoontje Ten Hag’

  Mar 19 2019

  Het Nederlands elftal komt deze week weer in actie met wedstrijden tegen Wit-Rusland en Duitsland. Valentijn Driessen en Mike Verweij blikken vooruit en bespreken het laatste voetbalnieuws.

 • Dit wil Ajax minimaal voor De Ligt

  Mar 13 2019

  In de voetbalpodcast Kick-Off bespreken chef voetbal Valentijn Driessen en Ajax-watcher Mike Verweij samen met presentator Pim Sedee de laatste stand van zaken.

 • 'Tadic wil leegroof Ajax voorkomen'

  Mar 06 2019

  In de voetbalpodcast bespreken chef voetbal Valentijn Driessen en Ajax-watcher Mike Verweij samen met presentator Pim Sedee de historische voetbalavond, waarop Ajax op indrukwekkende wijze titelhouder Real Madrid uitschakelde in de Champions League.

 • ‘Nooit meer Ajax-fans in De Kuip’

  Feb 26 2019

  Een kraker in de halve finale van de beker tussen Feyenoord en Ajax. Clubwatchers Mike Verweij en Marcel van der Kraan blikken vooruit.

 • Kick-Off met Valentijn Driessen en Marcel van der Kraan #6: 'Stam wordt genoemd bij Feyenoord'

  Feb 19 2019

  De topper tussen PSV en Feyenoord staat voor de deur. Beide ploegen zijn niet in hun beste vorm. Chef voetbal Valentijn Driessen en Feyenoord-watcher Marcel van der Kraan blikken vooruit.

 • Kick-Off met Valentijn Driessen en Mike Verweij #5: 'Uitslaande brand dreigt bij Ajax'

  Feb 12 2019

  Hoe staat Ajax ervoor richting de Champions League-kraker met Real Madrid? De Amsterdammers moeten een uitslaande brand zien te voorkomen.

 • Kick-Off met Valentijn Driessen en Mario van der Ende #4: ‘Pas die VAR aan KNVB!’

  Feb 05 2019

  Het was het weekend van de VAR en dus blikken we met oud-scheidsrechter Mario van der Ende terug op een aantal discutabele momenten.

 • Kick-Off met Valentijn Driessen #3: 'Bonje in kleedkamer Ajax'

  Jan 29 2019

  In de voetbalpodcast van De Telegraaf blikken chef voetbal Valentijn Driessen en Ajax-watcher Mike Verweij terug op de Klassieker en bespreken ze de situatie bij Ajax.

 • Kick-Off met Valentijn Driessen #2: ‘Deze keeper moet Lamprou vervangen bij Ajax’

  Jan 22 2019

  In de voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf blikt Valentijn Driessen vooruit op de klassieker en bespreekt hij de opvallendste momenten van afgelopen speelronde.

 • Kick-Off met Valentijn Driessen #1: ‘Ajax schuldig aan mislopen Mexicaanse Messi’

  Jan 15 2019

  De Eredivisie wordt na een lange winterstop eindelijk weer hervat. Chef voetbal Valentijn Driessen bespreekt in de eerste voetbalpodcast van De Telegraaf hoe de ploegen ervoor staan.