PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Love Revolution Podcast

Muzikant en oprichter van Love Revolution Hanne de Vries spreekt met inspirerende gasten over dingen die hen bezig houden.

Afleveringen

 • #19 Van kerkverlater naar voorganger! Hoe dan? | Corstian van Westen

  Jan 20 2022

  Nadat Corstian van Westen gefrustreerd de kerk heeft verlaten, keert hij na wat rondzwerven toch weer terug in de kerk. En wordt daar voorganger nota bene! Hanne vroeg zich af hoe dat kon en ging met hem in gesprek.

 • #18 Heeft de kerk nog toekomst? - Roald Schaap

  Dec 09 2021

  Een mooi en eerlijk gesprek met Roald Schaap over de zin en onzin van kerk zijn. Maar ook: hoe ziet de kerk van de toekomst eruit? Waar beweegt de Geest van God ons naartoe? We zijn benieuwd wat je er van vindt, laat gerust een reactie achter!

 • #17 Het gaat om mensen - Hanne Solo

  Jul 20 2021

  Als onze theologie ervoor zorgt dat mensen worden afgewezen, bij God vandaan worden gehouden en beschadigd raken, moeten dan niet onze theologie aanpassen? Moeten we dan niet op zoek naar een andere interpretatie?

 • #16 Are You Gay? - Jordan Roy

  May 27 2021

  ARE YOU GAY? // Jordan Roy vertelt in de nieuwe Love Revolution podcast waarom het gek is dat iemand die vraag aan je stelt. 'Mij is die vraag heel vaak gesteld. Ik was niet uit de kast en ik was er nog niet aan toe. Dan is het heel confronterend en heel vervelend om die vraag te horen. Want wie ben jij en geeft jou de toestemming om over mijn seksulateit te gaan praten? Dat is eigenlijk heel gek. Je hoort nooit iemand vragen: ben je straight?'

 • #15 Spannend om uit de kast te komen - Tessa Vergeer

  May 06 2021

  Binnen een kerkgemeenschap is het vaak erg ingewikkeld en spannend om uit de kast te komen. Hoe was dit voor Tessa? Ze vertelt haar verhaal in de Love Revolution podcast.

 • #14 Wat zegt de bijbel over homoseksualiteit - Ruben Beijl

  Apr 22 2021

  We vroegen theoloog Ruben Beijl om uit te leggen wat de bijbel nou eigenlijk echt zegt over homoseksualiteit. Maar in plaats van een theologische discussie pleit hij juist voor een pastoraal gesprek over dit onderwerp. 'Er zijn al zoveel mensen beschadigd door hierover te discussiëren en door te praten OVER hen. Het wordt tijd voor verbinding en om liefdevol te praten MET hen.

 • #13 Opstandingskracht in het dagelijks leven - Giovanni Veldhuis

  Apr 01 2021

  Opstandingskracht kunnen we vaak makkelijk ervaren tijdens conferenties en (kerk)diensten. Maar hoe zit dat in ons dagelijks leven als we niet de hulp van een goede band, spreker, mede gelovigen en een gave sfeer hebben? Hanne gaat hierover in gesprek met Giovanni Veldhuis.

 • #12 Ik heb een plant - Hanne Solo

  Mar 24 2021

  Een jaar geleden sprak een plant uit mijn tuin tot mij. Over groei naar geestelijke volwassenheid geestelijke onafhankelijkheid. Iets waar misschien te weinig over wordt gesproken in de kerk?

 • #11 Hoe ben je christen in de politiek? - ChristenUnie & SGP

  Mar 11 2021

  Hoe ben je christen in de politiek? En kun je niet beter je christelijke achtergrond loslaten om nóg meer mensen aan te spreken? Hanne gaat in gesprek Robert Mourik en Nico Drost van de ChristenUnie en met Florian Pronk van de SGP.

 • #10 Gods aanwezigheid door anderen heen - Filemon Peroti & Hanne

  Feb 18 2021

  Gods aanwezigheid in jouw dal van duisternis wordt misschien wel het beste zichtbaar door de aanwezigheid van anderen. Mensen die daadwerkelijk handen en voeten geven aan de troost en nabijheid van God. Hanne spreekt hierover en gaat in gesprek met Filemon Peroti in onze laatste podcast over het thema lijden. Heb jij dit zo ook ervaren? Of heb je dit heel erg gemist?

 • #9 Hoe geven we lijden een plaats in de kerk? - Frans Korpershoek

  Feb 06 2021

  In de reeks podcasts over depressiviteit en lijden spreekt Hanne in deze podcast samen met Frans Korpershoek (bekend van onder andere Sela) over lijden in het dagelijks leven. Hoe geven we lijden een plaats in de kerk? Is er voldoende (christelijke) muziek dat ruimte geeft aan het lijden?

 • #8 De kloof tussen lijden en belijden - Gerrit Dekker

  Jan 28 2021

  Is er voor het lijden voldoende plek in de kerk en in ons geloof? Hanne liep in zijn eigen geloofsleven hier tegenaan en ging op zoek naar hoe hij de kloof tussen lijden en belijden kon dichten. Hanne spreekt met Gerrit Dekker over dit onderwerp.

 • #7 Wel eens depressief geweest? - Cordina Mourits

  Jan 05 2021

  Hanne spreekt samen met Cordina over depressief zijn. Wanneer ben je nou eigenlijk depressief?

 • #6 God wil mens worden in jou! - Hanne Solo

  Dec 29 2020

  Hanne zal ook regelmatig alleen een podcast opnemen, oftewel 'Hanne solo' :) Kerst komt er aan, we vieren binnenkort weer de geboorte van Jezus. Hanne deelt zijn vragen en gedachten hierover rondom de vraag: waarom wilde God nou een mens worden?

 • #5 Wie zijn we als we niet kunnen reizen? - Anne & Hanne

  Dec 29 2020

  Hanne en Anne gaan samen in gesprek over Love Revolution. Een update waar we afgelopen tijd mee bezig geweest zijn en wat jullie de komende tijd van Love Revolution kunnen verwachten.

 • #4 Wordt kwetsbaarheid altijd gewaardeerd? - Reyer

  Dec 29 2020

  Hanne de Vries praat met Reyer over het zijn van aanbiddingsleiders en de gevoelens en meningen die daarbij komen kijken. 

 • #3 Rivelino Rigters | Love Revolution Podcast

  Dec 29 2020

  In deze aflevering spreekt Hanne met Rivelino Rigters. Over zijn (uitdagende) jeugd, zijn tijd in de jeugdgevangenis, hoe het hem gevormd heeft en hij nu andere gevangenen over de hele wereld wil helpen verder te komen in het leven.

 • #2 "Jezus is alles wat ik niet begrijp" - Jannica van Barneveld

  Dec 29 2020

  In deze aflevering praat Hanne met Jannica van Barneveld over haar opvoeding, haar beeld van Jezus en waar en wie Hij is in tijden van lijden. En over overgave, vallen en opgevangen worden in de armen van de Eeuwige. Enjoy!

 • #1 Roberto Rosso | Reset | Love Revolution Podcast

  Dec 29 2020

  Iets nieuws! Deze ongekende en bizarre tijden bieden ook prachtige mogelijkheden om nieuwe dingen te proberen. Dat geldt ook voor ons: we hebben onze eerste podcast gemaakt! En hoewel we alles nog aan het ontdekken zijn vinden we het wel heel leuk om dit aan jullie te kunnen laten zien en horen. Dit is aflevering 1 met als gast DJ Roberto Rosso. Enjoy!