PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Neerlands Nerds

In deze podcast bespreken wij films, games en series. Je komt alle ins -en outs te weten en onze meningen over verschillende onderwerpen. Discussies gaan wij niet uit de weg en zullen altijd de luisteraar willen informeren en entertainen.

Afleveringen

 • Seizoen 2: Seizoensfinale - Tenet & Mulan

  Sep 09 2020

  Ja hoor, we zijn weer terug van weggeweest! Helaas ook even de laatste aflevering, maar we zullen zeker niet lang weg zijn. Om ons optimaal voor te bereiden op het volgende seizoen van de podcast nemen wij een (zeer) korte break. Gelukkig sluiten we dit seizoen nog af met twee klappers; Tenet en Mulan. In deze aflevering bespreken wij dan ook nog uitgebreid wat wij er van vonden. Je kan ons weer terug verwachten met een gloednieuw seizoen in rond oktober!

 • Seizoen 2: Aflevering 15 - FromSoftware XXL Special

  May 26 2020

  We weten het, wij hebben afgelopen weken zonder aankondiging geen afleveringen meer geüpload. Gelukkig zijn we er gewoon weer, met een lange XXL special! In de afgelopen weken is er een, bijna ongezonde, obsessie ontstaan voor de games van FromSoftware. Ondanks dat wij dachten dat deze games veel te moeilijk waren, hebben we het een kans gegeven en willen wij het er graag over hebben.

 • Seizoen 2: Aflevering 14 - Bad Boys For Life, The Invisible Man & The Gentlemen

  Apr 15 2020

  Weer 2 weken verder, en weer een hoop nieuwe content! In deze aflevering van de podcast bespreken wij een aantal games die wij in de afgelopen tijd gespeeld hebben. Uiteraard kijken wij ook nog even naar welke effect de huidige coronacrisis gaat hebben op toekomstige releases. Naast deze korte game bespreking laten wij weten wat we vonden van de films Bad Boys For Life, The Invisible Man en The Gentlemen. Er moet natuurlijk ook gewoon wat gezien worden tijdens de quarantaine!

 • Seizoen 2: Aflevering 13 - Animal Crossing, Marriage Story & Birds of Prey

  Apr 01 2020

  De tweede aflevering in quarantaine, en wát hebben wij veel kunnen spelen en zien! Uiteraard is het niemand ontgaan dat Animal Crossing: New Horizons is uitgekomen, waar Nick een klein aantal uurtjes in heeft gestoken. Daarnaast hebben wij Birds of Prey en Marriage Story eindelijk gezien, en bespreken wij uiteraard wat wij er van vonden.

 • Seizoen 2: Aflevering 12 - Coronacrisis & The Legend of Zelda Special

  Mar 18 2020

  Wat een tijden. Coronacrisis, alles uitgesteld, thuisisolatie. Gelukkig kunnen wij zelfs in isolatie nog steeds een aflevering voor jullie maken! Maar welk effect heeft deze crisis eigenlijk op de film-en game industrie? Dat bespreken wij uiteraard! Ook maken wij hier een kleine Zelda special van, omdat die er uiteindelijk niet van is gekomen bij gebrek aan een seizoensfinale van seizoen 1. Heel veel gezondheid gewenst aan iedereen!

 • Seizoen 2: Aflevering 11 - Games terugblik & vooruitblik, Next Gen

  Mar 04 2020

  Deze week een keer (bijna) geen films, maar weer eens een aflevering volledig gericht op games! Wat hebben wij de afgelopen tijd eigenlijk gespeeld? Wat zijn onze favoriete games? Wat is er dit kalenderjaar en met de next gen allemaal te verwachten? Dit keer zijn we ook niet met z'n 2en, maar weer eens met Bas! Bas was eerder te horen in de E3 special en de aflevering over Avengers: Endgame.

 • Seizoen 2: Aflevering 10 - Oscars 2020, Parasite, Once Upon a Time, Le Mans '66

  Feb 19 2020

  Wat is er de afgelopen 2 weken een hoop gebeurd en gezien! In deze aflevering van de podcast bespreken wij uiteraard de winnaars van de Oscars, maar ook een (behoorlijk) aantal films dat wij in de afgelopen 2 weken hebben gezien, waaronder; Parasite, Le Mans '66, Once Upon a Time... in Hollywood en meer!

 • Seizoen 2: Aflevering 9 - Don't F*ck With Cats, Wie is de Mol? & Oscars 2020

  Feb 05 2020

  Na een weekje ziek zijn, zijn we er gelukkig weer! Helaas hebben wij deze week niet alles gezien wat wij wilden zien, maar hebben wij toch voldoende content voor jullie! Deze week hebben wij het over de 3-delige Netflix documentaire Don't F*ck With Cats, Wie is de Mol? en over de oscar nominaties en mogelijke winnaars van dit jaar. 

 • Seizoen 2: Aflevering 8 - 1917, The Witcher, The Irishman & Jojo Rabbit

  Jan 15 2020

  New year, new me! Alleen geldt dat niet voor ons, want wij zijn er gewoon weer zelfde tijd, zelfde kanalen! Om het nieuwe jaar goed te beginnen hebben wij een aflevering boordevol nieuwe content. Zo bespreken wij de films 1917, The Irishman en Jojo Rabbit. Daarnaast hebben wij het (last but not least) nog even kort over het eerste seizoen van The Wither.

 • Seizoen 2: Aflevering 7 - 2019 eindejaarsspecial XXL

  Dec 31 2019

  Wat een jaar hè 2019. Sterker nog, wat een decennium! Er zijn in de afgelopen 10 jaar een hoop hoogte-, maar ook veel dieptepunten geweest met betrekking tot films en games. In deze hele speciale XXL decennium special kijken wij terug op onze favoriete films en games van afgelopen decennium, maar blikken wij ook kort terug op de absolute dieptepunten. Het is een lange dit keer, maar dat betekent genoeg voer om oudjaarsdag (of gewoon ergens in 2020+) mee door te komen. Wij wensen iedereen een hee...more

 • Seizoen 2: Aflevering 6 - Star Wars: The Rise of Skywalker & Jumanji: The Next Level

  Dec 25 2019

  We hebben er 2 jaar op gewacht, maar het is dan eindelijk zover! Het nieuwe en laatste deel in de Star Wars Skywalker saga is eindelijk hier! In deze aflevering bespreken wij dan ook wat wij vonden van Star Wars: The Rise of Skywalker. Daarnaast hebben we het nog kort over aflevering 6 en 7 van The Mandalorian en Jumanji: The Next Level.

 • Seizoen 2: Aflevering 5 - Frozen 2, Knives Out & Star Wars Preview

  Dec 11 2019

  Jawel! Daar zijn we weer! In deze aflevering bespreken wij aflevering 4 en 5 van The Mandalorian, gaat Etienne het hebben over zijn bioscoopervaring met Frozen 2, hebben wij het over de nieuwe film van Rian Johnson 'Knives Out' en kijken wij alvast vooruit naar de nieuwe Star Wars film; The Rise of Skywalker.

 • Seizoen 2: Aflevering 4 - Star Wars Jedi: Fallen Order & Pokémon Sword/Shield

  Nov 27 2019

  Jawel, daar zijn we weer! 2 weken later, dus 2 nieuwe afleveringen van The Mandalorian om te bespreken. Daarnaast hebben wij ons gestort op Star Wars Jedi: Fallen Order en Pokémon Sword & Shield.

 • Seizoen 2: Aflevering 3 - The Mandalorian Chapter 1 & Call of Duty: Modern Warfare

  Nov 14 2019

  Daar is hij dan! Weer een nieuwe aflevering! In deze aflevering gaan wij het hebben over de lancering van Disney+, de eerste aflevering van The Mandalorian en de recent uitgekomen game Call of Duty: Modern Warfare.

 • Seizoen 2: Aflevering 2 - It Chapter 2 & Ready or Not

  Oct 30 2019

  Vlak voordat Halloween officieel van start gaat, bespreken wij in deze aflevering van de podcast nog (veel te laat) even It Chapter 2, en vervolgens de nieuwe horror/comedy Ready or Not. 

 • Seizoen 2: Aflevering 1 - Joker & El Camino

  Oct 15 2019

  Ja hoor, we zijn er weer! Na een (iets te lange) break zijn we terug van weggeweest met een gloednieuw seizoen! In deze eerste aflevering van seizoen 2 bespreken wij de nieuwe bioscoophit Joker, en vervolgens duiken wij in onze bevindingen van de door Netflix geproduceerde Breaking Bad film El Camino. Uiteraard geven wij ook nog even een update van wat onze plannen zijn voor het tweede seizoen, en welke nieuwe dingen je nog kan verwachten!

 • Seizoen 1: Aflevering 15 - Chernobyl & Toy Story 4

  Jul 05 2019

  We hebben onbedoeld een klein weekje vakantie genomen, maar we zijn er gewoon weer! Dit keer bespreken wij de nieuwe geprezen HBO serie Chernobyl, en gaan we even terug naar onze jeugd met Toy Story 4!

 • Seizoen 1: Aflevering 14 - E3 2019 Special XL

  Jun 17 2019

  In deze (lange) aflevering van de podcast bespreken wij met Bas de hoogte -en dieptepunten van de E3 van 2019. Presentaties van onder andere Microsoft, Bethesda en Nintendo worden uitgebreid besproken en onze ongefilterde meningen komende uiteraard naar voren.

 • Seizoen 1: Aflevering 13 - The Haunting of Hill House & Rocketman

  Jun 13 2019

  In deze aflevering van de podcast hebben we het over de Netflix serie The Haunting of Hill House. Deze serie is al enige tijd te bekijken op Netflix, maar wij wilden toch nog even de tijd nemen om hem (spoilervrij) te bespreken. Daarnaast bespreken wij ook de recent uitgekomen film Rocketman.

 • Seizoen 1: Aflevering 12 - Aladdin & Godzilla II: King of the Monsters

  Jun 04 2019

  In deze aflevering van de podcast bespreken we niet een, maar twee films! Wij hebben de nieuwe live-action remake van Aladdin en Godzilla II: King of the Monsters gezien. In deze aflevering horen jullie alle ins-en outs en wat wij er persoonlijk van vonden.

 • Seizoen 1: Aflevering 11 - Game of Thrones 'The Last Watch'

  Jun 02 2019

  We hebben het gehaald; het einde van Game of Thrones. Wij blikken nog één keer terug op seizoen 8, de hele serie in het algemeen en de documentaire 'The Last Watch'. Ook bespreken wij wat er verwacht kan worden van de komende afleveringen van seizoen 1 van de podcast!

 • Seizoen 1: Aflevering 10 - John Wick: Chapter 3 - Parabellum

  May 25 2019

  John Wick is sinds eind chapter 2 uitgeroepen tot excommunicado. In chapter 3 gaat zijn verhaal verder, en wij hebben dit vervolg uiteraard gezien! In deze aflevering van de podcast bespreken wij dan ook uitgebreid wat wij van deze film vonden, en wat jullie komende afleveringen nog kunnen verwachten!

 • Seizoen 1: Aflevering 9 - The Iron Throne

  May 22 2019

  In deze aflevering van de podcast kijken wij terug op alle gebeurtenissen van aflevering 6 van Game of Thrones seizoen 8: The Iron Throne. Tijdens dit hele seizoen van de podcast en van Game of Thrones zullen wij iedere aflevering terugkijken en nabespreken wat er is gebeurd en wat wij nog verwachten. 

 • Seizoen 1: Aflevering 8 - Pokémon Detective Pikachu

  May 18 2019

  In deze aflevering van de podcast bespreken wij wat wij vonden van de nieuwe film Pokémon Detective Pikachu. Wij zullen alle ins- en outs bespreken en hoe wij deze film hebben ervaren.

 • Seizoen 1: Aflevering 7 - The Bells

  May 15 2019

  In deze aflevering van de podcast kijken wij terug op alle gebeurtenissen van aflevering 5 van Game of Thrones seizoen 8: The Bells. Tijdens dit hele seizoen van de podcast en van Game of Thrones zullen wij iedere aflevering terugkijken en nabespreken wat er is gebeurd en wat wij nog verwachten. 

 • Seizoen 1: Aflevering 6 - The Last of the Starks

  May 08 2019

  In deze aflevering van de podcast kijken wij terug op alle gebeurtenissen van aflevering 4 van Game of Thrones seizoen 8: The Last of the Starks. Tijdens dit hele seizoen van de podcast en van Game of Thrones zullen wij iedere aflevering terugkijken en nabespreken wat er is gebeurd en wat wij nog verwachten. 

 • Seizoen 1: Aflevering 5 - May the 4th be with you

  May 04 2019

  4 mei, de dag dat alle Star Wars fans zich laten horen. En wij dus ook! Speciaal voor deze Star Wars fan dag hebben wij een korte Star Wars special voor jullie. Wij zullen onze mooiste Star Wars herinneringen naar boven halen en bespreken wat wij verwachten wat Star Wars voor ons in de toekomst nog in petto heeft.

 • Seizoen 1: Aflevering 4 - The Long Night

  May 03 2019

  In deze aflevering van de podcast kijken wij terug op alle gebeurtenissen van aflevering 3 van Game of Thrones seizoen 8: The Long Night. Tijdens dit hele seizoen van de podcast en van Game of Thrones zullen wij iedere aflevering terugkijken en nabespreken wat er is gebeurd en wat wij nog verwachten. 

 • Seizoen 1: Aflevering 3 - Avengers: Endgame

  Apr 29 2019

  In deze aflevering van de podcast bespreken wij onze bevindingen en meningen van en over de enorme film Avengers: Endgame. Waarschuwing: in deze aflevering bespreken wij spoilers, dus zorg er voor dat je de film hebt gezien voordat je deze aflevering gaat beluisteren!

 • Seizoen 1: Aflevering 2 - A Knight of the Seven Kingdoms

  Apr 24 2019

  In deze aflevering van de podcast kijken wij terug op alle gebeurtenissen van aflevering 2 van Game of Thrones seizoen 8: A Knight of the Seven Kingdoms. Tijdens dit hele seizoen van de podcast en van Game of Thrones zullen wij iedere aflevering terugkijken en nabespreken wat er is gebeurd en wat wij nog verwachten.

 • Seizoen 1: Aflevering 1 - Winterfell

  Apr 20 2019

  Dit is de allereerste aflevering van de podcast, waarin wij terugkijken op de eerste aflevering van Game of Thrones seizoen 8. Tijdens dit hele seizoen van de podcast en van Game of Thrones zullen wij iedere aflevering terugkijken en nabespreken wat er is gebeurd en wat wij nog verwachten.