PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Parallel

Leidde Sandra Kim jarenlang een dubbelleven als spion van de KGB? Werd in 1968 per ongeluk een zomer lang het homohuwelijk gelegaliseerd? En was de BRTN maandenlang het slachtoffer van een slinkse chantage? De 5-delige podcastreeks Parallel brengt een Belgische geschiedenis die haast uit een parallel universum lijkt te komen. Een universum waarin Antwerpse drugkartels tijgers en apen inzetten, waar de Sovjets ei zo na de macht grepen in België, waar Bob Dylan in Cinema Cartoons werd opgepakt en ...more

Afleveringen

 • Tijger

  Jan 07 2022

  De geschiedenis van België is zo onwaarschijnlijk. Dat er nog veel meer had kunnen gebeuren. Zoals de grote Antwerpse doofpotoperatie van 2001. Parallel brengt de grootste doofpotaffaire uit de geschiedenis van de koekenstad. Met alternatieve feiten.

 • Chantage

  Jan 06 2022

  Net voor de eeuwwisseling beleefde de BRTN gouden jaren. Tot de meest roemruchte chantagezaak uit de Belgische geschiedenis daar genadeloos een einde aan maakte. Parallel brengt het ware relaas. Met alternatieve feiten.

 • Zeende

  Jan 05 2022

  Parallel keert terug naar 1954 om eindelijk de waargebeurde geschiedenis te vertellen van het kustdorp Zeende. Een historie met alternatieve feiten.

 • De zomer van '68

  Jan 04 2022

  Parallel brengt het quasi maar niet helemaal waargebeurde verhaal van de zomer dat de liefde mocht en België één dag ophield te bestaan.

 • Kim

  Jan 03 2022

  Wat heeft de overwinning van Sandra Kim in 1986 te maken met de KGB, De Drie Wijzen en het Belgische koningshuis? Niets, beweren sommigen. Alles, dat ontdek je in Parallel. De Belgische geschiedenis is er een van bescheiden ups en beperkte downs. Van de koek in twee en de kerk in het midden

 • Trailer

  Dec 23 2021

  Sandra Kim leidde jarenlang een dubbelleven als spion van de KGB. In 1968 werd per ongeluk een zomer lang het homohuwelijk gelegaliseerd. En vissers zien soms nog de lichtjes van een verzonken dorp voor de Belgische kust. Allemaal kantelpunten uit onze Belgische geschiedenis die ze je op school niet leren. Enkel en alleen omdat ze nooit gebeurd zijn. Daar brengt Radio 1 verandering in. Met Parallel. Een podcast over een waargebeurde Belgische geschiedenis. Met alternatieve feiten.