PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Rijnmond Sport

Een podcast waarin de sportredactie van RTV Rijnmond praat over de ontwikkelingen in het (regionale) voetbal.

Afleveringen

 • FC Rijnmond Podcast met Cor Pot: 'Feyenoord-keeper Justin Bijlow moet de flair en bluf weer terugkrijgen'

  Sep 23 2022

  In FC Rijnmond schoof Cor Pot weer eens aan. De 71-jarige Hagenaar sprak over het beëindigen van zijn carrière, de aankopen van Feyenoord en het ontbreken van Justin Bijlow in Oranje. Niet alleen Pot zat in de regionale voetbaltalkshow. Ook Feyenoord-watcher Dennis van Eersel en analist Geert den Ouden zaten aan de tafel van presentator Bart Nolles. Luister hier de uitzending van FC Rijnmond van vrijdag 23 september 2022 als podcast terug!

 • Podcast Feyenoord: 'Het kan een voordeel zijn dat AS Roma niet in Tirana traint'

  May 24 2022

  Onze collega's Sinclair Bischop, Dennis van Eersel en Frank Stout zijn neergestreken in Tirana, waar Feyenoord woensdag in de finale van de Conference League van AS Roma hoopt te winnen. In het snikhete Albanië maakten de mannen dinsdag een extra Feyenoord-editie van de FC Rijnmond Podcast. Zij spraken over de stad, AS Roma en een oud-jeugdspeler van Feyenoord met een restaurant in Tirana. Veel luisterplezier!

 • Podcast Feyenoord: Rijnmond telt af naar de finale in Tirana!

  May 22 2022

  Feyenoord speelt op woensdag 25 mei voor het eerst sinds twintig jaar een Europese finale. In de eindstrijd van de Conference League nemen de Rotterdammers het op tegen de Italiaanse club AS Roma. Presentator Frank Stout reist samen met Feyenoord-watchers Sinclair Bischop en Dennis van Eersel af naar Tirana, waar de finale gehouden zal worden. Voordat de mannen naar Albanië gaan, maken zij nog een speciale Feyenoord-editie van de FC Rijnmond Podcast. Veel luisterplezier!

 • Een vurige Podcast Sparta met Hugo Borst: 'Manfred Laros gaf Henk van Stee de eerste trap buiten de deur'

  May 20 2022

  Columnist, presentator en Sparta-supporter Hugo Borst kwam bij de FC Rijnmond Podcast langs om over zijn favoriete club te praten. Het werd een speciale Podcast Sparta met veel vuurwerk. De show ging over de bestuurlijke perikelen, het vertrek van trainer Henk Fraser en natuurlijk de miraculeuze ontsnapping in de eindfase van de eredivisie. En de confrontatie werd in de podcast niet geschuwd. Naast Borst schoven ad interim hoofdredacteur Ruud van Os en Sparta-supporter Anton Slotboom bij present...more

 • Podcast Sparta: 'Het Thy is gekeerd'

  May 09 2022

  "Het Thy is gekeerd bij Sparta", zegt een lachende Anton Slotboom in Podcast Sparta. Sinds de aanstelling van nieuwe trainer Maurice Steijn hebben de Rotterdammers vier punten in twee wedstrijden gepakt. Ruud van Os en Slotboom bespreken de stand van zaken bij de degradatiezorgen van Sparta.

 • Podcast Feyenoord: 'Vanuit Amsterdam mag er een miljoentje worden overgemaakt'

  May 09 2022

  De discutabele strafschop in de blessuretijd tegen PSV, de Argentijnse Feyenoord-fan El Bombástico en de revalidatie van doelman Justin Bijlow. We hebben weer een bomvolle Feyenoord-editie van de FC Rijnmond Podcast! Presentator Frank Stout, Feyenoord-watcher Sinclair Bischop en verslaggever Jan Jaap Pruysen maakten samen de Rotterdamse balans op.

 • Podcast Sparta: 'Die positieve vibe hebben we nodig om de laatste wedstrijden te overleven'

  May 02 2022

  De vreugde op Het Kasteel na de late 1-1 bij Sparta-AZ, een uitnodiging aan Sparta-supporter Hugo Borst en één van de podcastmakers biedt twee keer in deze aflevering zijn excuses aan. Kortom: de Sparta-editie van de FC Rijnmond Podcast heeft weer genoeg te bieden! Presentator Frank Stout, chef sport Ruud van Os en Sparta-fan Anton Slotboom namen de afgelopen week en de spannende degradatiestrijd uitgebreid door.

 • Podcast Feyenoord: 'Dedain maakt langzaam plaats voor aandacht en sympathie'

  May 02 2022

  Het verbeterde imago van Feyenoord, de crowdfundingsactie rondom Cyriel Dessers en het niveau van de Franse competitie. Allemaal onderwerpen die uitgebreid aan bod komen in de Feyenoord-editie van de FC Rijnmond Podcast! Presentator Frank Stout, Feyenoord-watcher Sinclair Bischop en verslaggever Jan Jaap Pruysen verheugen zich na de makkelijke 3-1 overwinning bij Fortuna Sittard op de return van de halve finale in de Conference League tussen Olympique Marseille en Feyenoord van aanstaande donder...more

 • Podcast Feyenoord vanuit Belgrado: ‘Dit gaat natuurlijk nooit meer mis voor Feyenoord’

  Mar 10 2022

  Feyenoord leverde uitstekend werk af in Servië. In de heenwedstrijd van de achtste finale van de Conference League waren de Rotterdammers veel te sterk voor Partizan Belgrado (2-5). Verslaggevers Sinclair Bischop, Dennis van Eersel en Frank Stout babbelden vanuit Belgrado in sfeervolle omstandigheden uitgebreid na in een extra Feyenoord-editie van de FC Rijnmond Podcast. Er is natuurlijk genoeg te vertellen over deze heroïsche voetbalavond.

 • Podcast Sparta over 2021: 'De achtste plaats in de eredivisie was een incident'

  Dec 24 2021

  In mei mocht Sparta even dromen van deelname aan Europees voetbal, maar in december moet de Kasteelclub alweer flink strijden tegen degradatie. Het is het voetbaljaar van Sparta in een notendop. Presentator Frank Stout kijkt met chef sport Ruud van Os en supporter Anton Slotboom terug op 2021 en vooruit naar 2022.

 • Podcast Sparta: 'Tom Beugelsdijk staat er gewoon bij tegenslag'

  Dec 24 2021

  Vlak voor de kerstdagen kijken presentator Frank Stout, chef sport Ruud van Os en supporter Anton Slotboom terug op het 1-1 gelijkspel van Sparta tegen RKC Waalwijk. Met dit punt schiet de Kasteelclub weinig op in de strijd om handhaving in de eredivisie. "Het moment suprême kwam helaas niet", constateert Van Os. De mannen vinden dat Sparta snel de transfermarkt op moet.

 • Podcast Feyenoord blikt terug op 2021 en kijkt vooruit: 'Feyenoord kan Ajax en PSV het heel moeilijk maken'

  Dec 24 2021

  Van het frivole spel van trainer Arne Slot en tot de pikante transfer van Steven Berghuis: 2021 was een jaar vol extremen voor Feyenoord. In de FC Rijnmond Podcast blikt presentator Frank Stout met Feyenoord-watchers Sinclair Bischop en Dennis van Eersel terug op het afgelopen voetbaljaar. Ook kijken zij vooruit op 2022.

 • Podcast Feyenoord: 'Laat Arne Slot ons maar verrassen door van dit elftal een kampioenselftal te maken'

  Dec 22 2021

  Vanuit de auto blikten Feyenoord-watchers Sinclair Bischop en Dennis van Eersel terug op de 3-0 zege van Feyenoord bij sc Heerenveen. In de lange rit vanuit Friesland blikten de mannen in de Feyenoord-editie van de FC Rijnmond Podcast ook terug op de eerste seizoenshelft. Al met al zijn Bischop en Van Eersel tevreden over de gang van zaken in De Kuip. "Het is wel knap dat Feyenoord nu al zoveel stappen maakt en dichter lijkt te komen bij Ajax en PSV." Luister hier de volledige aflevering van de...more

 • fcrpodcast13aug.mp3

  Aug 13 2021

 • Podcast Feyenoord: 'Intenties en spelopvatting van Slot waren vanaf seconde één duidelijk te zien'

  Aug 13 2021

  Een week na de 3-0 winst in Zwitserland werd FC Luzern ook thuis met 3-0 verslagen door Feyenoord. In onze podcast over Feyenoord praten Sinclair Bischop, Dennis van Eersel en Casper Sikkema na over de wedstrijd. "Het was genieten in De Kuip. Vanaf de eerste seconde was het duidelijk wat de intenties van Feyenoord waren. En dat slaat dan ook weer over op het publiek," zegt Van Eersel. "En dan hoor ik de critici al zeggen 'ja, het was maar Luzern', maar dat gooi ik meteen de prullenbak in. Het w...more

 • Podcast Feyenoord: 'Alle aanwinsten zijn een verrijking, Trauner is een beest met gevoel'

  Aug 06 2021

  Feyenoord toonde zich donderdagavond tegen FC Luzern van zijn goede kant. De mannen van de Podcast Feyenoord zijn vooral te spreken over de nieuwelingen binnen de selectie van Feyenoord. "Alle aanwinsten zijn een verrijking." Dit en meer in een nieuwe aflevering van de Podcast Feyenoord.

 • Podcast Feyenoord: Over Steven Berghuis, die Feyenoord de liefde verklaarde maar toch naar Ajax gaat

  Jul 12 2021

  De pikante transfer van Steven Berghuis naar Ajax is reden voor de sportredactie van Rijnmond om de koppen bij elkaar te steken. En de mannen zijn eensgezind. Vanwege zijn eigen gedrag en getoonde 'clubliefde' in het verleden, kan de aanvaller dit eigenlijk niet maken.

 • Podcast Rijnmond: 'Moet Feyenoord Dick Advocaat tegen zichzelf in bescherming nemen?'

  May 03 2021

  Uiteraard gaat het in onze voetbalpodcast op maandag uitgebreid over de nederlaag van Feyenoord bij ADO Den Haag en de eventuele gevolgen die het kan hebben voor trainer Dick Advocaat. "Ik vond hem vlak na de wedstrijd echt een emotionele indruk maken. Ik zag niet meer iemand zitten die écht dat volste vertrouwen nog heeft," trapt Dennis van Eersel af. "Maar hij wil niet weglopen, met nog maar 2,5 week te gaan in dit seizoen." "Moet Dick Advocaat dan niet tegen zichzelf in bescherming genomen...more

 • Podcast Rijnmond: 'Feyenoord heeft alles weer in eigen hand'

  Apr 19 2021

  Na de bekerwinst van Ajax heeft Feyenoord nog de kans om een ticket voor Europees voetbal in het volgende seizoen te winnen, zonder dat het na dit seizoen in de play-offs hoeft te spelen. "Het zorgt in ieder geval voor een spannende ontknoping van het seizoen," zegt Feyenoord-watcher Sinclair Bischop in onze wekelijkse podcast over het regionale profvoetbal. "Anders was het echt als een nachtkaars uitgegaan." Feyenoord kan komende zondag al over Vitesse heen gaan, als het zelf wint in De Kuip ...more

 • Podcast Rijnmond: 'Niet verwachten dat Arne Slot wonderen kan verrichten bij Feyenoord'

  Apr 12 2021

  Feyenoord pakt de punten in Utrecht en dat is wat in deze fase telt. Maar dat het spel niet goed was en het ook zomaar weer anders had kunnen aflopen, dat zag iedereen. Juist in dat aspect, het veldspel en de automatismen bij Feyenoord, is er de hoop dat het onder leiding van Arne Slot straks beter wordt. "Maar hij kan geen wonderen verrichten. Hij heeft geen toverstok waarmee hij spelers opeens beter maakt," zegt chef sport Ruud van Os. "Een Bozenik bijvoorbeeld, daarvan zien we inmiddels dat h...more

 • FC Rijnmond Podcast: 'Feyenoord-keeper Bijlow zit mentaal heel goed in elkaar'

  Apr 05 2021

  Ondanks Pasen werd er in Nederland gewoon gevoetbald. Feyenoord won met 2-0 van Fortuna Sittard, Sparta klopte in de allerlaatste minuut PEC Zwolle met 3-2 en in de eerste divisie stuntte FC Dordrecht bij De Graafschap met een 3-0 zege. Presentator Frank Stout, Feyenoord-watcher Dennis van Eersel en coördinator Jan Jaap Pruysen hadden in de FC Rijnmond Podcast genoeg onderwerpen om over te praten.

 • João Teixeira voelt geen negatieve sfeer bij Feyenoord en heeft begrip voor loonoffer

  Mar 31 2021

  João Teixeira heeft alle begrip voor het loonoffer dat de spelers van Feyenoord is opgelegd. "We zijn ons ervan bewust wat er zich afspeelt in de wereld, ook buiten Feyenoord. We moeten elkaar helpen", spreekt de middenvelder die zichzelf voor 100 procent fit voelt.Teixeira miste drie maanden vanwege een gebroken kuitbeen. Inmiddels is hij fit en mede dankzij blessures bij Leroy Fer en Mark Diemers weer basisspeler van Feyenoord. "Als je speelt, maak je meer onderdeel uit van het ...more

 • Podcast Rijnmond: 'Absoluut mee oneens dat bij Feyenoord dit seizoen het maximale eruit gehaald wordt'

  Mar 29 2021

  In de wekelijkse podcast van de sportredactie van Rijnmond praten Ruud van Os, Sinclair Bischop en Dennis van Eersel met Frank Stout over het interlandweekend en kijken zij uit naar de hervatting van de eredivisie. Voor Feyenoord is dat een hervatting waarbij er eerst nog wat stevige gesprekken gevoerd moeten worden. "Dick Advocaat wil ons doen geloven dat het maximale uit de groep wordt gehaald, maar daar ga ik absoluut niet in mee," vindt Van Os. "Je ziet het vaker bij trainers van Feyenoord ...more

 • Podcast Rijnmond: 'Feyenoord moet keuze maken, Berghuis op de bank, of Advocaat weg'

  Mar 22 2021

  In onze wekelijkse voetbalpodcast praat de sportredactie van Rijnmond over het weekend dat achter ons ligt. Een weekend met twee teleurstellende 1-1 gelijkspelen, van Feyenoord tegen Emmen en Sparta bij Heracles.  "Als je nu zelfs al niet meer thuis van Emmen wint, dan is het echt goed mis," trapt Sinclair Bischop af. Wat betreft zijn collega-verslaggever Dennis van Eersel moet er daarom nu iets veranderen, wil Feyenoord de play-offs zien te ontlopen.  "Er is zo'n gezegde: Als je doet wat je d...more

 • Podcast Rijnmond: 'De wedstrijd tegen PSV tekent het seizoen van Feyenoord'

  Mar 15 2021

  Feyenoord schoot zondag in Eindhoven niets op met het 1-1 gelijkspel tegen PSV. Sparta speelde zich zo goed als zeker veilig met een 2-0 zege tegen concurrent RKC Waalwijk. Presentator Frank Stout, Feyenoord-watcher Sinclair Bischop en chef sport Ruud van Os hadden in elk geval genoeg om te bespreken.

 • Bryan Linssen heeft nog geloof in plek 2: 'Maar dan moeten we zondag wel winnen'

  Mar 12 2021

  Als Feyenoord zondag wint van PSV is het gat met de huidige nummer 2 vijf punten. Spits Bryan Linssen heeft die positie nog altijd niet uit z'n hoofd gezet. "Dan worden de kaarten opnieuw geschud."Op de persconferentie geeft Linssen aan dat plek 2 geen groot thema is, maar er wordt wel degelijk over gesproken. Bijvoorbeeld in de kleedkamer. "Ik zit naast Ridgeciano Haps. Hij zei inderdaad dat we nog tweede kunnen worden als we zondag van PSV winnen. Hoe hij dat zei? Zoals ik ...more

 • Podcast Rijnmond: 'Te vroeg om te zeggen dat Feyenoord terug in de race is'

  Mar 08 2021

  Feyenoord won overtuigend met 6-0 van VVV, maar het is nog te vroeg om te zeggen dat Feyenoord weer terug is in de race om de tweede plaats. "Op dit moment is dat nog niet aan de orde, eventueel als er ook gewoon wordt bij PSV, dan trek je ook die ploeg er weer bij." Dennis van Eersel, Sinclair Bischop en Ruud van Os blikken met Frank Stout terug op het voetbalweekend én alvast vooruit op de topper in Eindhoven. "Bij een overwinning kan het nog spannend worden om plek 2, al zie ik Feyenoord nat...more

 • Podcast Feyenoord: 'Steven Berghuis moet het goede voorbeeld geven'

  Feb 19 2021

  Na de bekeruitschakeling bij sc Heerenveen heeft Feyenoord alleen de eredivisie nog, maar ook in deze competitie gaat het nog niet van harte voor de Rotterdammers. Hoe moet het nu verder voor de mannen van trainer Dick Advocaat en wat moet Feyenoord met aanvoerder Steven Berghuis? Dat bespreken presentator Justin Kevenaar, Feyenoord-watcher Sinclair Bischop en chef sport Ruud van Os in een nieuwe Feyenoord-editie van de FC Rijnmond Podcast!

 • Feyenoord-trainer Dick Advocaat: 'We laten ons niet weer verrassen door Heerenveen'

  Feb 10 2021

  Justin Bijlow zit weer bij de wedstrijdselectie van Feyenoord. De doelman is hersteld van zijn blessure, die hem een aantal maanden aan de kant hield. Trainer Dick Advocaat wil nog niet zeggen of Bijlow donderdagavond in het bekerduel met Heerenveen ook direct onder de lat begint. Op de wekelijkse persconferentie sprak Advocaat zijn twijfels uit over het doorgaan van de wedstrijd tegen Heerenveen. De KNVB heeft wel wat regels toegepast voor het koude winterweer. "Ik hoorde dat de gevoelstem...more

 • Podcast Feyenoord: 'Opmerkelijk dat straks Jørgensen, Pratto en Bozenik op de bank zitten'

  Feb 05 2021

  In Podcast Feyenoord gaan we er gewoon nog vanuit dat er zondag gevoetbald wordt. Feyenoord speelt komend weekend uit bij FC Groningen, maar vanwege de voorspelde zware sneeuwval is het doorgaan zeer twijfelachtig.Presentator Jan Jaap Pruysen praat in Podcast Feyenoord met Sinclair Bischop, Dennis van Eersel en Ruud van Os over de Rotterdamse club. Maar natuurlijk gaat het ook even over de schorsing van André Onana, keeper van Ajax. Hij is voor een jaar geschorst vanwege het overtreden van de do...more