PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Sterke Verhalen

Twee vrienden vertellen elkaar iedere week 3 feitjes waarvan er 2 waar zijn en 1 een Sterk Verhaal!

Afleveringen

 • S4E8 - België (Seizoensfinale)

  Jun 10 2021

  De laatste! Waarin David, na een weekend veldonderzoek in Gent, Sterke Verhalen vertelt uit het land van Romelu Lukaku, Studio 100 en Marc van Ranst. Hij vertelt Sebas over een volkszanger die de bijnaam 'The Sound Of Europe' draagt, behandelt de capriolen van de Vlaamse Dave Roelvink en sluit af met een vlijmscherp concept voor onze middelbare scholen uit België.  De laatste, maar niet anders dan normaal met maar één echt belangrijke vraag: welk verhaal is waar en welke een Sterk Verhaal?    

 • S4E7 - Oranje (EK-Special)

  Jun 03 2021

  Het EK staat voor de deur en dat moet gevierd worden! Daarom is het tijd voor een special vol Sterke Verhalen rondom ons Nederlands Elftal.  Sebas vertelt David waarom 'Wij Houden Van Oranje' niet helemaal van Hazes is, over twee oranjefans met een opmerkelijk handeltje en over de eeuwige vriendschap tussen Louis van Gaal en Bruno Martins Indi.  Ook deze week maar één echt belangrijke vraag natuurlijk: Welk verhaal is waar en welke is een Sterk Verhaal?     

 • S4E6 - Rotterdam

  May 27 2021

  In aflevering 6 reizen de mannen af naar Rrrrroterdam! David heeft 3 bijzondere verhalen uit de stad waar zijn roots liggen meegenomen.  Hij neemt Sebas mee in de legendarische avonturen van bokser Bep van Klaveren, bespreekt de (daadwerkelijke) herkomst van de kubuswoningen en sluit af met een broodje uierboord.  Deze aflevering laat je horen wat Rotterdammer Mike Boddé al jaren roept: "Rotterdam, eigenlijk gewoon het Breda van Zutphen!" Desalniettemin blijft er natuurlijk maar één vraag ech...more

 • S4E5 - Gokken

  May 25 2021

  Met kleine vertraging zijn de mannen terug met een Dinsdag-editie! Sebas sleept David hierin mee het casino in.  Hij vraagt zich af of Alberto Stegeman net zo goed kan bluffen als op TV, bespreekt een sterk vermoeden van matchfixing en sluit af met een heroïsch blackjack verhaal.  In een wereld vol gokken, list en bedrog is er ook deze aflevering maar 1 vraag heel belangrijk: wat is waar en wat is een Sterk Verhaal? 

 • S4E4 - Op de ABC-eilanden

  May 13 2021

  Smeer je goed in en stap met David en Sebas in het vliegtuig naar de zonovergoten Antillen!  David heeft van elk eiland een stukkie achtergrond mee. Hij vertelt over overgewicht op Aruba, een beruchte Adventure Minigolfbaan op Bonaire en neemt de gehele regio Tirol en haar tradities mee naar Curaçao.  Een feestelijke aflevering waarin de heren (Begeleid door muziek van Jack van Gelder) reikhalzend uitkijken naar hun zomervakantie.  Zoals elke week staat er natuurlijk maar één vraag echt centraal...more

 • S4E3 - Religieuze Randzaken

  May 06 2021

  Aflevering 3! Hierin duikt Sebas in verschillende zaken die op een bepaalde manier met religie te maken hebben. De hoed, de rand, de randzaken! David is aan de beurt om te raden. Sebas vertelt hem over Scientology, neemt David daarna mee naar Urk en topt de aflevering af met een stukje hemelse 'Christenhop'.  In een aflevering waar religie en cult hand in hand gaan is er wederom maar één ding echt belangrijk: Welk verhaal is waar, en wat is een Sterk Verhaal?  Pas wel op voor je oren: er zit een...more

 • S4E2 - Contactberoepen

  Apr 29 2021

  In aflevering 2 van het nieuwe seizoen duiken David en Sebas in de wereld van de contactberoepen. Een prachtige nieuwe verzamelnaam voor een aantal klassieke beroepen: de kapper, de masseur, de sekswerkers, de rijscholen, ze komen allemaal (en soms ook gecombineerd) voorbij!  David heeft 3 verhalen mee: Hij neemt je mee naar een massagesalon vol gevaarlijke dieren, legt uit hoe je je als kapper ook kan bezig houden met vogelsport en topt hem af met een vurige face-wax.  Al met al een kleurrijke ...more

 • S4E1 - Volkszangers (XL)

  Apr 22 2021

  David en Sebas zijn na 1.5 jaar terug van podcastpensioen met een extra lange aflevering over Nederlands fijnste volkszangers. Sebas neemt David met drie verhalen mee in zijn grote liefde voor het Nederlandse levenslied. Een cover van Hazes, een ghostwritende René Karst en de grootste Barbecue-hit sinds de oerknal staan hierbinnen centraal. Wederom heel veel gelul in het luchtledige... maar ook dit seizoen maar één belangrijke vraag: Wat is waar en wat is een Sterk Verhaal? 

 • S3E6 - Koningshuizen

  Dec 10 2019

  Jaaa! Waar je een aflevering van Blauw Bloed verwacht kloppen de mannen van Sterke Verhalen op de deur van Paleis Soestdijk! Pico duikt in de wereld van een beruchte Russische tsaar, David legt uit dat Willem III er een beruchte hobby op nahield en Sebas viert alvast kerst met het Britse koningshuis! Een van de drie vertelt uiteraard een Sterk Verhaal.. Maar wie van de drie? Oordeelt u zelf!   

 • S3E5 - De Sinterklaas special!

  Dec 03 2019

  Sinterklaas is jarig! En dat vieren wij natuurlijk met een Sinterklaas special! Hierin vertelt Sebas hoe een sinterklaasfan langzaam verandert in een sinterklaashooligan, vertelt Pico dat leeftijd niet gebonden is aan het geloven in de Sint en legt David uit dat het paard van de sint vervangbaar is! Schiet die pepernoten maar door de kamer en luisteren maar... want 1 van de verhalen is gelogen.. en de anderen zijn waar!  Groet,  Sint en de podcastpiet 

 • S3E4 - Guinness Book of Records

  Nov 26 2019

  Een nieuwe aflevering van Sterke Verhalen vol records! David beschrijft hoe het is om te leven met hele lange nagels, Sebas vertelt over de Nederlandse stad met het hoogste BMI en Pico legt uit dat konijnen meer talenten hebben dan wij denken! Een van de drie vertelt een Sterk Verhaal! Maar weet jij wie? 

 • S3E3 - Great Britain (Brexit special)

  Nov 19 2019

  Order! We duiken Great Britain in! Pico vertelt over vergunningen voor aliens, David vertelt over een stripclub bij Sherlock Holmes thuis en Sebas duikt in het verhaal van een dubieuze politicus! Wie van de drie er een Sterk Verhaal vertelt hoor je in aflevering 3 van Seizoen 3! Luisteren maarrrrr! 

 • S3E2 - Amsterdam

  Nov 12 2019

  We duiken deze week de hoofdstad in! Pico vertelt 'het' verhaal over de drie kuizen in de Amsterdamse vlag. Sebas achterhaalt de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord en David duikt in het oeuvre van Tante Leen en Johnny Jordaan! Wil je weten wie deze week het sterke verhaal vertelt? Luisteren maarrrrr! 

 • S3E1 - De Kermis

  Nov 05 2019

  We zijn weer terug! En trappen seizoen 3 af op de kermis! David vertelt over opmerkelijke rituelen op de kermis in Wales, Pico combineert zijn liefde voor de suikerspin en het wetboek en Sebas legt uit hoe je een fiets in een kliko vouwt! Luister mee en ontdek wie deze week het Sterke Verhaal vertelt! 

 • S3E0 - Trailer

  Nov 04 2019

 • S2A6 - Romeinse rijk

  Mar 27 2019

  In de zesde aflevering van het tweede seizoen reizen de mannen af naar het oude Rome! David vertelt over een schaal met (echte!) ballen, Sebas neemt je mee in de geschiedenis van de kleur paars en Pico vertelt over de gruwelijke herkomst van de bronzen stier! Luister mee en ontdek welke twee verhalen op waarheid berusten en welk verhaal een Sterk Verhaal is! 

 • S2A5 - Aziatische Keuken

  Mar 20 2019

  In aflevering 5 maken de mannen een culinaire reis door Azië! Sebas proeft een rupsschimmel, Pico een heerlijke schotel met kat en David een Nepalese kapsalon. Ook in Aziatische keuken is er maar één vraag die we hoeven stellen: Wat is waar en wat is een Sterk Verhaal?

 • S2A4 - Duitsland

  Mar 13 2019

  In deze aflevering gaan de mannen de grens over! Pico vertelt over een bijzonder bos, Sebas legt uit hoe Nederland bij Duitsland kan horen en David neemt jullie mee in de geschiedenis van het zalige Paasfeest! Dann gibt es nur eine frage: Wat is waar en wat is een Sterk Verhaal?!

 • S2A3 - Carnaval!

  Mar 06 2019

  Sebas, David en Pico vieren carnaval! Op de valreep van het knalfeest hebben ze daarom alle drie een verhaal meegenomen uit de carnavalswereld! Sebas vertelt over een 'beef' tussen Afrojack en Snollebollekes, David behandelt een studentenrel uit het Lampegat en Pico viert voor de verandering carnaval in Denemarken! Ook tijdens carnaval is er maar één vraag: Wat is waar en wat is een Sterk Verhaal? 

 • S2A2 - Landbouw & Veeteelt

  Feb 27 2019

  Pico, Sebas en David hebben alle drie en verhaal uit de agrarische wereld meegenomen. Pico vertelt over een kruising tussen een mens en een varken, Sebas neemt jullie mee naar een wasmachine race in Cadzand en tot slot waarschuwt David de luisteraars voor de dodelijke gevolgen van Farmville. Daarna rest er natuurlijk nog maar één vraag: wat is waar en wat is een Sterk Verhaal?    

 • S2A1 - Amerikaanse wetten

  Feb 20 2019

  David, Sebas en Pico hebben allemaal een verhaal uit het Amerikaanse wetboek meegenomen. Sebas vertelt over het kerstverlichtingseizoen in San Diego, David vertelt over de heilige status van de grizzlybeer en Pico leert ons dat je geen spullen moet verkopen in een provocerend hotdogpak. Wat is waar en wat is een Sterk Verhaal?

 • S1A12 - De dartspecial!

  Jan 01 2019

  Een nieuwjaars dartspecial! Sebas vertelt David over drie cultfiguren uit de dartwereld. De verhalen liegen er niet om, dus jonge luisteraars moeten oren soms even dichtdoen. Desalniettemin een pareltje van een podcast!

 • S1A11 - Kersthitjes

  Dec 25 2018

  David brengt de kerstsferen de studio in door middel van kersthitjes. Hij vertelt Sebas over drie bekende mensen die ooit een kersthit hebben gemaakt. Zo passeren Marijke Helwegen, David Hasselhoff en Piet Paulusma de revue. Zoals altijd zit er een Sterk Verhaal tussen. Weten welke? LUISTER DAN

 • S1A10 - Kunst & Kitch

  Dec 18 2018

  David neemt Sebas mee in de wereld van kunst. Het gaat over Pablo Picasso die verdacht wordt van het stelen van de Mona Lisa, Andy Warhole die over zijn eigen kunst heen pist en Herman Brood die een rol speelde in Bassie & Adriaan. Wat is waar en wat is een Sterk Verhaal? 

 • S1A9 - Hoarders en verzamelaars

  Dec 11 2018

  Sebas vertelt David over 3 verschillende verzamelaars of zoals dat mooi heet: Hoarders. Het gaat over McDonalds speeltjes, opblaaspoppen en Donald Duck speeltjes. Natuurlijk is er eentje het Sterke Verhaal. Luister om de waarheid van de onwaarheid te onderscheiden! 

 • S1A8 - Huwelijksrituelen

  Dec 04 2018

  David vertelt Sebas over huwelijksrituelen. Overal ter wereld wordt het feest van de liefde anders gevierd en zitten er weer andere tradities en regels aan vast. David komt met een paar interessante feitjes op de proppen. Zo heeft hij het over  geschminkte mensen, vrouwen die net zoveel eten als een bodybuilder en 72 uur niet naar de WC. Alles voor de liefde en de liefde voor alles!

 • S1A7 - Sport: Teenworstelen en beach-korfbal

  Nov 27 2018

  Sebas vertelt David een drietal feitjes over sporten en sporters. Zo heeft hij het over EK beach-korfbal, de wereldkampioen teenworstelen en een voetballer die zonder te spelen bij alle grote clubs voetbalde. Zoals altijd is er 1 feitje niet waar. En ja de weddenschap tussen de jongens liegt er niet om. 

 • S1A6 - Delicatesse: Verboden vislucht en taart met levende dieren!

  Nov 20 2018

  David vertelt Sebas over opmerkelijke delicatesse in de wereld. Zo gaat het over surströmming, de haring die zo stinkt dat het verboden is aan boord van een vliegtuig. Daarnaast heeft David het over dat in Albanië vrouwen geen rundvlees mogen en tot slot dat er in Engeland vroeger taart werd gegeten waar levende dieren uitkwamen.  Welk verhaal is verzonnen? Luister dan nu aflevering 6!

 • S1A5 - Politici: Popstar Nawijn, acteur Graus en de vakantie van Fred!

  Nov 12 2018

  In deze aflevering is het weer de beurt van aan Sebas. Zijn favoriete Nederlandse politici staan centraal in volgende drie sterke verhalen! Deed Hilbrand Nawijn mee aan 'Who wants to be a popstar'? Speelt Dion Graus een animal cop in Flikken Maastricht? En gaan Fred Teeven en Ard van der Steur met elkaar op vakantie?  Weten welke kunsten deze politici in petto hebben en of David zal raden welk verhaal verzonnen is? Luister dan nu naar aflevering 5 van sterke verhalen de podcast!

 • S1A4 - Spreekwoorden & gezegden: Hamvraag, krentenbrood en blauwtjes lopen

  Nov 06 2018

  In aflevering 4 heeft David drie spreekwoorden & gezegden meegenomen. Hij vertelt hoe ze tot stand zijn gekomen. Echter is eentje natuurlijk een Sterk Verhaal. Het gaat over 'de hamvraag', 'ouwe jongens krentenbrood' en 'een blauwtje lopen'. Kortom, spreekwoorden die nogal eens gebruikt worden maar waar we geen idee van hebben waar het vandaan komt. Sebas ook niet en die gaat raden welke waar zijn. Zit hij er naast? Dan moet hij een wave in gaan zetten op een rondvaartboot!

 • S1A3 - Medische Geschiedenis: Hysterische vrouwen, kinderstraffen en miauwende nonnen

  Nov 06 2018

  In aflevering 3 vertelt Sebas drie feitjes over de 'medische geschiedenis'. Het gaat over hysterische vrouwen die een interessante massage kregen, hoe kinderen in de middeleeuwen werden gestraft en waarom een heel klooster met nonnen begon te miauwen. David moet raden wat het Sterke Verhaal is, maar de weddenschap liegt er niet om als hij het fout heeft: op de foto met 'de pondman' van het pondje naar Amsterdam-Noord! 

 • S1A2 - Bekende Nederlanders: Voetfettish, grasmaaien en een kerststal

  Nov 06 2018

  In de tweede aflevering vertelt David drie feitjes over het bekende Nederlanders. Zo heeft Henny Huisman een voet fetish, is Jochem van Gelder gek op grasmaaien en heeft Jörgen Raymann een immens kerstdorp.  Sebas mag raden. Zit hij er naast? Dan moet hij een fotoshoot in Amsterdam Noord doen!

 • S1A1 - Dierenrijk: Scheit, ratcopters en een hond van 2 meter

  Nov 06 2018

  In de aller eerste aflevering van Sterke Verhalen verteld Sebas drie feitjes over het dierenrijk. Zo is er een kruising tussen een geit en schaap geboren, worden opgezette dieren aan een drone vastgemaakt en is er een hond van 2.35m. David is aan de beurt om te raden welke waar is en welke niet. Zit hij er naast? Dan mag hij gaan karpervissen!