PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Zin in Zappelin

Luister naar de verhalenpodcast van het bekende tv-programma Zin in Zappelin. Spannende avonturen voor peuters en kleuters: ideaal voor thuis, onderweg of op vakantie. Acteur Soy Kroon neemt je mee in de wereld van Zappie en zijn vriendjes! Ingesproken door: Soy Kroon Techniek en geluidsbewerking: Alex van der Lugt Scenario: Thedo Keizer Productie: Wouter Bollebakker Eindredactie: Dieuwertje Steenvelt

Afleveringen

 • #10 - De luchtballon (S03)

  Jun 28 2022

  Zappie en Lin de poes gaan op avontuur! Ze mogen mee met de luchtballon. Zo hoog in de lucht lijkt alles wel van speelgoed! Als de wind draait en de luchtballon richting zee zweeft, wordt het plotseling toch wel een beetje spannend. Wie zal Zappie en Lin kunnen redden? Luister mee naar dit Zin in Zappelin avontuur.

 • #9 - De avondvierdaagse (S03)

  Jun 28 2022

  Zappie loopt samen met zijn vriendjes Ollie de olifant en Roef de giraf de Avondvierdaagse. Het is de laatste dag en ze verheugen zich nu al op de finish.Ze moeten de paaltjes volgen, maar langs de route staan er heel veel verschillende. Als ze geen andere wandelaars meer zien, lijken ze toch verdwaald. Wat moeten ze nu doen? Luister mee naar dit Zin in Zappelin avontuur.

 • #8 - Oma's pannenkoeken (S03)

  Jun 28 2022

  Zappie gaat pannenkoeken bakken en zijn vriendjes mogen komen eten. Dat hoef je Lin de poes en Ollie de olifant geen twee keer te zeggen. Smachtend wachten ze in de keuken, terwijl Zappie de eieren haalt.Lin neemt alvast wat slokjes van de melk en Ollie houdt van olijfolie. Hij is niet voor niets een oli-fant! Maar als Zappie terugkomt, is hij niet blij. Hoe moet hij nu pannenkoeken bakken nu Lin en Ollie de ingrediënten hebben opgeslobbert? Luister mee naar dit Zin in Zappelin avontuur.

 • #7 - De kikkersprong (S03)

  Jun 28 2022

  Zappie en Lin de poes ontmoeten bij de trampoline Bill de kikker. Bill vindt het springen op een trampoline maar onzin. Kikkers hebben zo’n trampoline helemaal niet nodig om hoge kikkersprongen te maken. Toch is Bill stiekem best een beetje nieuwsgierig naar de trampoline. Of dit goed afloopt, hoor je in dit Zin in Zappelin avontuur.

 • #6 - Zappie in de trein (S03)

  Jun 28 2022

  Zappie gaat met Lin de poes op pad. Ze gaan naar het Flamingomeer waar hun vriendje Bingo de flamingo woont. Om er te komen nemen ze de trein. Het raampje schuiven ze open voor wat verkoeling. Per ongeluk blaast de wind de treinkaartjes uit het raam, net op het moment dat de conducteur eraan komt. Wat moeten ze nu doen? Luister mee naar dit Zin in Zappelin avontuur.

 • #5 - Egeltje prik (S03)

  Jun 28 2022

  Zappie gaat kamperen met zijn vriendjes Lin de poes en Ollie de olifant. Het is best spannend, vooral het slapen op een luchtbed. Want kan je wel slapen op een bed in de lucht? Gelukkig weet Zappie hoe het moet. Maar ‘s nachts is opeens het luchtbed van Ollie lek. Wat is er aan de hand? Luister mee naar dit Zin in Zappelin avontuur.

 • #4 - De tenniskampioen (S03)

  Jun 28 2022

  Zappie gaat tennissen met zijn vriendje Roef de giraf. Op de tennisbaan treffen ze Leo de lepelaar, die behoorlijk opschept over zijn tennistalent. Zowel Roef als Zappie durven de strijd wel met hem aan. Zal Leo inderdaad onoverwinnelijk zijn? Of hebben Roef en Zappie een geheime troef in handen? Luister mee naar dit Zin in Zappelin avontuur.

 • #3 - Van de hoge (S03)

  Jun 28 2022

  Zappie gaat met zijn vrienden naar het zwembad. Zo’n hoge duikplank hebben ze nog nooit gezien! Wat zou het cool zijn om daarvan af te durven. Ollie de olifant waagt als enige een poging. Eenmaal boven blijkt het toch wel heel erg hoog! Hoe komt Ollie nu weer naar beneden? Luister mee naar dit Zin in Zappelin avontuur.

 • #2 - Zappie ziet spoken (S03)

  Jun 28 2022

  Er is een kermis in het dorp. Daar moeten Zappie en Ollie de olifant bij zijn. Ze besluiten een kijkje te nemen in het spookhuis. De andere bezoekers rennen gillend weg. Wat is er nou zo eng? Luister mee naar dit Zin in Zappelin avontuur.

 • #1 - De boomhut (S03)

  Jun 28 2022

  Lin de poes heeft een prachtig plekje gevonden om een middagslaapje te doen. Hoog in de boom doet ze een dutje tussen de takjes, het lijkt wel een boomhut! Maar was dit plekje wel vrij? Luister mee naar dit Zin in Zappelin avontuur.

 • #10 - IJskoud (S02)

  Dec 17 2021

  Als het buiten koud is, is Zappie maar wat blij dat hij zo’n mooie muts heeft. Maar wat doet hij als zijn geliefde muts het ijs opwaait? Luister mee naar dit Zin in Zappelin avontuur.

 • #9 - Zout voor Zappie (S02)

  Dec 17 2021

  Niets leuker dan buiten spelen in de winter! Zappie en zijn vriendjes hebben op de stoep een super gladde glijbaan gemaakt van sneeuw en ijs. Maar daar is de politieagent niet zo blij mee. Hoe dit afloopt, hoor je in dit Zin in Zappelin avontuur.

 • #8 - Zappie is verdwaald (S02)

  Dec 17 2021

  Oh nee, Zappie is verdwaald! Alle bomen in het bos lijken ook op elkaar. Zal hij de weg terug naar huis vinden? Luister mee naar dit Zin in Zappelin avontuur.

 • #7 - Chocolademelk (S02)

  Dec 17 2021

  Niets lekkerder dan warme chocolademelk als het buiten koud is! Zappie en zijn vriendjes hebben nooit eerder chocomelk gemaakt. Zou dit wel goed komen? Je hoort het in een Zin in Zappelin avontuur.

 • #6 - Bergje af (S02)

  Dec 17 2021

  Houd jij ook zo van sleeën? Zappie is er dol op! Ollie de olifant wil het ook weleens proberen. Als dat maar goed gaat! Luister mee naar dit Zin in Zappelin avontuur.

 • #5 - Zappie gaat schaatsen (S02)

  Dec 17 2021

  Het heeft zo hard gevroren dat er ijs op de vijver ligt. Zappie gaat schaatsen en nodigt Lin de poes uit. Maar kan Lin eigenlijk wel schaatsen? Luister mee naar dit Zin in Zappelin avontuur.

 • #4 - Lin heeft het koud (S02)

  Dec 17 2021

  Als het koud is, zoek je binnen de warmte op. Maar Lin de poes blijft het maar koud hebben. Hoe gaan Zappie en zijn vriendjes dit oplossen? Luister mee naar dit Zin in Zappelin avontuur.

 • #3 - Ollie's sneeuwbad (S02)

  Dec 17 2021

  Ollie de olifant zou elke dag wel in de sneeuw willen spelen. Daarom gaat hij de sneeuw bewaren. Kan dit wel? Of dit goed afloopt, hoor je in een Zin in Zappelin avontuur.

 • #2 - Een sjaal voor Roef (S02)

  Dec 17 2021

  Roef de giraf heeft een sjaal nodig. Maar waar haal je een sjaal vandaan voor de lange nek van een giraf? Luister mee naar dit Zin in Zappelin avontuur.

 • #1 - Sneeuwbal (S02)

  Dec 17 2021

  Het heeft gesneeuwd. Tijd voor een sneeuwballengevecht! Maar wie gooit de sneeuwballen naar Zappie en Ollie de olifant zo hoog uit de boom? Luister mee naar dit Zin in Zappelin avontuur.

 • #10 - Waterpret (S01)

  Jun 30 2021

  Poeh, wat is het warm! Zappie en Roef de giraf genieten van een verkoelend badje. Maar dan zet Ollie de olifant alles op zijn kop. Loopt dat goed af? Dat hoor je in dit Zin in Zappelin avontuur!

 • #9 - De verjaardag van Ineke inktvis (S01)

  Jun 30 2021

  Zappie gaat met zijn vriendjes op bezoek bij de jarige Ineke inktvis. Zij is dol op cadeautjes en Ollie de olifant heeft heel veel zin in taartjes. Maar krijgen ze dat ook? En zijn ze er wel blij mee? Luister maar gauw naar dit Zin in Zappelin avontuur. 

 • #8 - Zappie is verliefd (S01)

  Jun 30 2021

  Oh oh, wat heeft Zappie toch een rode wangen! Zou hij misschien verliefd zijn? Lin de poes denkt van wel, maar Zappie weet het niet zeker. Hij probeert erachter te komen in dit vrolijke Zin in Zappelin avontuur. 

 • #7 - Zappie gaat naar het strand (S01)

  Jun 30 2021

  Wat een lekker weer! Zappie gaat met zijn vriendjes naar het strand. Maar dan zien ze een walvis die het heel erg benauwd heeft. Hoe kunnen ze hem nou toch helpen? Ontdek het in dit spannende Zin in Zappelin avontuur. 

 • #6 - Zappie de hond (S01)

  Jun 30 2021

  Zappie is een beetje bang voor honden. Maar gelukkig heeft Tante Door geen hond, dus kan hij daar gerust op bezoek gaan. Maar... wat is dat voor engs op de zolder? Luister maar (als je durft) naar dit Zin in Zappelin avontuur!

 • #5 - Verstoppertje (S01)

  Jun 30 2021

  Leuk, Zappie en zijn vriendjes spelen verstoppertje! Ollie de olifant is snel gevonden, maar Roef de giraf heeft zich goed verstopt. En waar zou Lin de poes nou toch zijn? Zoek mee in dit Zin in Zappelin avontuur!

 • #4 - Naar de tandarts (S01)

  Jun 30 2021

  Oei, Zappie moet naar de tandarts. Wie gaat met hem mee? Lin de poes en Ollie de olifant vinden tandartsen eigenlijk maar eng. Moet Zappie nou alleen? Je hoort het in dit Zin in Zappelin avontuur. 

 • #3 - Goedgemutst (S01)

  Jun 30 2021

  Door de harde wind waaien de mutsen van Zappie en Lin de poes zomaar weg. Gauw, erachter aan! Maar vinden ze hun mutsen wel terug? Luister gauw naar dit Zin in Zappelin avontuur. 

 • #2 - De verrassingstaart (S01)

  Jun 30 2021

  Hoera! Ollie de olifant is jarig. Maar het cadeau dat Zappie en Lin de poes voor hem bedacht hebben gaat helemaal mis... Hoe dat afloopt hoor je in dit Zin in Zappelin avontuur. 

 • #1 - Hoge nood (S01)

  Jun 30 2021

  Oh nee, Lin de poes zit heel hoog in de boom en durft er niet meer uit! Zouden Zappie en Ollie de olifant haar misschien kunnen helpen? Dat hoor je in dit Zin in Zappelin avontuur. 

 • Nieuw: Zin in Zappelin!

  Jun 23 2021

  Luister vanaf 30 juni 2021 naar de kinderpodcast van het bekende tv-programma Zin in Zappelin! Korte luisterverhalen voor peuters en kleuters; ideaal voor thuis, onderweg of op vakantie. Acteur Soy Kroon neemt je mee in de wereld van Zappie en zijn vriendjes!